brak logo

Home Estate

Warszawa

Opinie o Home Estate

2013-09-26 16:35:08
Hej

Dostałem właśnie zaproszenie na rozmowę. Czy ktoś wie coś o tej firmie? Jak wygląda kwestia narzędzi pracy? Ile jest etapów rekrutacji?
Z góry dzięki za odpowiedź
4
2013-10-07 11:21:03
Czytam i nie wierzę własnym oczom… Popytałem trochę wśród znajomych, oni swoich znajomych i w efekcie okazało się, że znam kilka osób które coś wiedzą o tej firmie. I wszystkie opnie są skrajnie różne od tego co Pani tutaj pisze. Każda z tych osób przedstawiała firmę Home Estate jako nowoczesne biuro nieruchomości z bardzo przyjaznym młodym zespołem. Z tego co mówili wynika, że firma szybko się rozwija, inwestuje w nowe narzędzia i stanowiska pracy. Specjalnie pytałem o rzeczy, które Pani tu przedstawiła i najczęściej kończyło się to pukaniem w czoło. No ale jutro rozmowa wiec sam się przekonam...
8
2013-10-10 15:20:28
Już po rozmowie. Sama rozmowa była w porządku, raczej profesjonalna. Do pracy niestety mnie nie przyjęli. Moj angielski jest za slaby (wiem o tym i pracuje nad tym;). Postaram się to szybko podciągnąć i być może wrócę tam ponownie, bo mam dobre wrażenia. I sama praca w nieruchomościach mnie pociąga. Ale czuję się zobowiązany, żeby odnieść się do tego co napisano powyżej. Byłem trochę wcześniej wiec miałem okazję poobserwować. Co najważniejsze i co mnie uderzyło, to było to biuro pełne młodych, uśmiechniętych twarzy, po których widać było, że dobrze się tam czuja. Słychać było wir pracy, rozmowy, telefony, ale tez w tym wszystkim śmiechy, dowcipy, zwyczajne rozmowy lubiących się ludzi. Biuro też fajne, nowoczesne ok 200-300m

A osobie, które napisała wcześniejszy post... Cóż, nie pierwszy raz w życiu się z tym spotykam; wypowiedzi pełne jadu od 'skrzywdzonych' osób. Skrzywdzonych najczęściej tym że zostały ukarane lub wydalone z pracy za jakieś poważne naruszenie, kradzież albo coś w tym stylu. Tryskają wtedy jadem, oczerniają, piszą krzywdzące, chamskie opinie. Oczywiście anonimowo, bo ten typ tak ma. Brakuje im odwagi ujawnić swoje prawdziwe oblicze pod własnym imieniem. Dla mnie to zwyczajna podłość.

Moim rodzice od zawsze prowadza swój biznes i jestem po prostu na tym punkcie przewrażliwiony. Nie raz mieliśmy takie sytuacje, gdzie wyrzucaliśmy z pracy lenia albo złodzieja i potem po mieście krążyły o nas niestworzone historie. Nie znoszę tego!
3
Gambitka 2013-11-29 02:17:37
Pracowałam w tej firmie dość długo. Młody zespół , ludzie na poziomie dobierani pod kontem "reprezentatywności" + język angielski (płynność jest wymagana). Najlepiej jak posiadasz włąsne auto gdyzz za uzywanei auta służbowego płaci sie od kilometra jak za taxi. Zarobki zalezne od uzyskanego obrotu - podstawał koło 1000 zł + 25% prowizja od umowy - czasem mozna złapac cos w sidla ale mozna terz garowac za podstawe. Wsrod zespolu rewia mody i raczej napinanie ( usunięte przez administratora ) W firmie pod otoczka słowa klient premium - jest wieczna rywalizacja - ludzie sie do siebie usmiechaja ale sa zmuszani do sztucznejk rywalizacji o kklientow dlatego to wszystko pozory.... wszytko raczej banka mydlana - telefon slozbowy - latwo wpasc w tarapaty jak sie przegada limity , komputer monitorowany przez pracodawcow - korespondencja przychodzi na skrzynki do kilku osob (moj chlopak to informatyk wiec zna sie na tym) , wieczna inwigilacja i raporty. Pracodawcy nei polecam. Jesli chodzi o rozmowe to prosta sprawa - łątwe pytanie trzeba tylko wykazac ze sie jest ambitnym i pracowitym i łykaja to jak pelikany.... rotacja to 2 osoby w skali miesiaca w 15 osobowym zespole wiec tak owak dlugo tam nei posiedzisz - nei masz efektu 2 miesiace z rzedu i pan (usunięte przez administratora) cie zamieni na ladniejsza i ambitniejsza (jego słowa)
4
Femina 2013-12-19 05:04:54
Mòj znajomy tam pracuje i wypowiada się w zupełnie innym świetle, w zasadzie w samych superlatywach. Firma jest nowocześnie zarządzana, opowiada mi o różnych działaniach, konkursach, nagradzaniu za zaangażowanie, wspólne świętowanie sukcesów, mają nawet wewnętrzne forum, gdzie publicznie przekazywane są wyrazy uznania dla każdego, kto wykazuje się inicjatywą... I ogólnie komunkacja i feedback między członkami zespołu jest o niebo lepsze niż w 90% polskich firm, nie mówię już agencjach nieruchomości. Atmosfera jest mega pozytywna z super zgranym zespołem. Razem wychodzą, urządzają urodziny.... Jak porównuję to co mówi do mojej korpo, to niebo a ziemia. Nie wiem w takim razie co to za bełkot powyżej, skąd ten analfabeta albo raczej analfabetka wyssała takie brednie, ale może to jakaś zawiedziona lola, której zaloty odrzucił szef, skądinąd bardzo przystojny facet;)
2
Michał 2013-12-20 16:11:46
Femina dzięki za opinię. Czytałem post tej Gambitki i zbaraniałem. Miałem iść do Home Brokera, ale znajomy mi polecił właśnie Home Estate. Że fajna atmosfera, fajni ludzie, na luzie, bez spinki, takie ogólnie wyróżniające się biuro wśród tych lepszych agencji. A i że dostajesz dobrych klientów od firmy, a nie musisz sam latać i ich gdzieś szukać jak w innych agencjach. A tu przeczytałem o jakimś garowaniu itp i zagwozdka:(
No ale jak tak na spokojnie się wczytać w tego posta, w ten prymitywny język, błąd na błędzie, do tego fragmenty usunięte przez administratora;) czyli jakieś wulgaryzmy… to wszystko jasne. Jakiś sfrustrowany przygłup to pisał. Pewnie nie dostał tam roboty albo do wywalili;) hehe
Pozdro,(usunięte przez administratora)
1
BROKERex 2014-01-20 21:25:41
Pracowałem w HE, generalnie praca ciężka ale zarobić można. Dobra atmosfera więc jeśli masz pojęcie jako takie o nieruchomościach i kontakcie z klientem, to mogę polecić tam prace.Odnośnie inwigilacji to jeśli ktoś tego nie wie, to coś takiego istnieje w każdej firmie. I co to za brednie że płaci się za używanie auta służbowego? Jeśli masz własne auto dostajesz dodatek na paliwo, jeśli służbowe to masz pensje podstawową pomniejszoną o ten włśanie dodatek.I z tego co mi wiadomo nikt nikogo nie ganił za przekroczenie limitu rozmów, bez problemu można się kontaktować z klientem pod nr zagranicznym. Więc skoro tak chwale to zapewne padnie pytanie dlaczego tam nie pracuje już? A mianowicie nie sprawdziłem się jako agent :)
ejdżent 2014-01-31 13:45:14
Pracowałem i polecam prace w HE, firma rzetelna, wypłacalna, dobra atmosfera. Zdecydowanie praca dla ludzi energicznych, ambitnych, pracowitych.
Zapewnione wszelkie narzędzia pracy telefon no limit, auto, komputer, baza. Co ważne jest pensja podstawowa + prowizja(dobra, generalnie można nieźle zarobić). Polecam dla ludzi którzy szukają wyzwań i się ich nie boją, jeśli taki nie jesteś lepiej się sprawdzisz w urzędzie lub markecie. Z pracy zrezygnowałem z powodu zmiany miasta zamieszkania. Odnośnie konkursów najlepsi zdobywają punkty, kto zdobędzie komplet punktów, dostaje od firmy extra sianko na rozpustę. No i nie tracisz czasu na szukanie klientów, chodź jak samemu się znajdzie to nic nie stoi na przeszkodzie aby więcej zarobić. Zdecydowanie polecam!!!
ejdzent 2014-02-26 15:38:40
Życie mnie skłoniło :) nie mieszkam już w Warszawie
Viking 2014-04-26 00:56:13
Czyli, ze wymagaja od ciebie operatywnosci, a nie siedzenia i nabijania godzin. Szukasz pracy i kasy, czy etatu? Jesli etatu, to faktycznie zle trafilas....
kapsel1963 2014-06-13 00:24:41
Ludzie ogarnijcie się gdzie tu jest segment premium, wystarczy wejść na portal nieruchomościowy i zobaczyć jakie oferty zamieszcza biuro HE. Śmiechu warte
Me001 2014-07-19 13:35:04
Obsluga klientow korporacyjnych, wynajem drozszych apartamentow i domow
amina 2014-09-24 10:39:49
Warunki się zmieniły mocno. Firma ma 2 teamy teraz będę 3. Ciągła rywalizacja, jakieś plany i normy do wyrobienia. Podstawa 1800zł brutto i 10% prowizji jak się samochodu służbowego używa, a 2200 brutto i 20% prowizji jak się go nie używa (ma się swój, lub jeździ km). Rewia mody to prawda, jest cały czas. Szef łypie oczkami na wszystkie panny. 2-mce bez efektów good bye. Oni sami nie robią relokacji, tylko mają firmę z która współpracują i się wymieniają klientami. Relokacja im znalezienie domu dla cudzoziemca, a oni w zamian prowizję od najmu i klientów.
Nie wzbudza ta firma we mnie zaufania, korpo dla mnie. Pracowałam w kilku biurach i tylko tutaj jest taka napinka, rywalizacja, walka o klienta. Tak jakby 3 brandy pod jedną firmą.
1
Nickodem 2014-11-12 16:35:20
podstawa 2200......... No istna rozpusta. 20% od prowizji agencji, przy założeniu, że HE konkuruje ze wszystkimi innymi agencjami, które dadzą się pokroić za klienta? No to za wiele siana nie złożymy miesięcznie w naszej skórzanej stodole, zwanej portfelem. Skoro rewia, to zapewne co najmniej 60% trzeba przeznaczyć na szmaty, żeby móc szpanować emblematami drogich marek. Czyli mieszkać u mamusi i liczyć, że również ugotuje. Extra. Biorę od ręki!
1
moon 2014-12-27 14:08:48
zalezy co dla kogo jest duzo, ale przecietnie 5-6 tys mozna spokojnie zrobic.
Szukam pracy w nieruchomosciach 2014-12-27 18:01:23
Ładnie. Dla mnie to całkiem sporo.
kuki 2015-02-06 09:56:37
widze na pracuj ze rekrutują, ktos moze aplikował?
1
ewelina 2016-05-14 08:49:07
Może i ofert jest mało bo i konkurencja duża a poza tym ludzie wolą wynajmować mieszkania na własną rękę
Zostaw swoją opinię o Home Estate - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Home Estate