brak logo

Walter Nieruchomości

Warszawa

Opinie o Walter Nieruchomości

anonim 2011-02-23 15:23:11
AG WALTER NIERUCHOMOŚCI NIE PŁACI PRACOWNIKOM!!!!! TU NIE OBOWIĄZUJE PRAWO!
Podwykonawca 2011-05-30 09:49:44
Firma WALTER Nieruchomości Warszawa nie płaci i nie tylko pracownikom. Od 5 m-cy zwleka z płatnościami
Były pracownik 2012-02-10 13:52:11
Ta firma to jedno wielkie oszukaństwo! Totalny brak profesjonalizmu oraz poszanowania dla pracowników ze strony c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skiego szefostwa!!!
Firma jest także niewypłacalna!
ktoś 2012-08-21 12:39:54
Witam, czemu są az tak negatywne opinie??Możecie cos bliżej opisać o tych przypadkach?zaprosili mnie na rozmowę, czego się mogę spodziewać?Czy naprawdę jest tak źle?? Dziękuję za odpowiedzi
hmmm 2012-11-17 20:54:05
A ja powiem tak - firma, jak firma. Obawiać się mogą nie klienci (jeśli bowiem trafią na dobrego pośrednika, to wszystko zostanie przeprowadzone z pełnym profesjonalizmem) lecz pracownicy, gdyż z zapłatą za swoją pracę jest różnie.
porażka 2012-12-06 21:24:35
ciężko się doprosić o pieniądze, omijajcie tą firmę
sasza 2013-02-16 12:03:08
Witam, firma zatrudnia złodziei i krętaczy- są tam zatrudnione osoby które robią transakcje na lewo!!!. Nie dość że nie płacą agentom czyli zrobisz transakcje 1 stycznia a dostajesz 10 lutego to jeszcze ich agenci są mało profesjonalni. Biuro to żenada. Generalnie NIE POLECAM!!!
mamuśka 2013-03-08 17:33:14
mam propozycje pracy w tej firmie ? czy to Twoja frustracja, czy naprawdę tak jest ...
szasz 2013-03-22 13:37:38
Poprostu ta firma to jeden wielki bur... Problem z wypłatami pieniędzy, właściciel odlicza mnóstwo z prowizji, bo niby zatrudnia na umowę o prace ale jak przychodzi co do czego to kasy tyle zabiera ponad 50%, tłumaczy się składkami i takie tam. Ludzie stamtąd szybko uciekają. Więc radzę uważać.
ktoś 2013-05-22 16:19:15
Raczej frustracja 1 osoby. Pracuje tam 6 agentów od dawna i nie mają problemów. Jak ktoś ma do tylu kp to na google zapraszam. 50% minus podatek i zus to 30parę procent. Można działalność prowadzić wtedy dostaniesz pełne 50%i kombinuj. Tyle temacie.
agentka 2013-05-27 12:25:50
Niesłowni
Niepewni
Nie polecam
pwd 2013-09-24 12:09:40
ktoś - 2013-05-22 16:19:15

Raczej frustracja 1 osoby. Pracuje tam 6 agentów od dawna i nie mają problemów. Jak ktoś ma do tylu kp to na google zapraszam. 50% minus podatek i zus to 30parę procent. Można działalność prowadzić wtedy dostaniesz pełne 50%i kombinuj. Tyle temacie.
6 pracowników? Od dawna? :) Bardzo interesujące :) Rotacja pracowników ogromna (jak w większości biur nieruchomości), albowiem specyfika pracy i płatności w nieruchomościach nie każdemu odpowiada.
W tej jednak firmie z płatnościami bywa różnie i nie do końca rozliczenia są w porządku wobec pracowników. Nie trzeba być geniuszem matematycznym, żeby samemu obliczyć sobie ile powinno dostać się za przeprowadzoną transakcję a ile się dostaje.
2013-09-26 11:13:41
Nie musicie już wystawiać negatywnych opinii, ponieważ w Firmie WALTER nie pracuje już żaden agent. Właściciel likwiduje Firmę.
Wiadomo było, że Firma upadnie, ponieważ prowadzi ją osoba nie mająca licencji i nie znająca się zupełnie na specyfice tej pracy.
2
2013-09-26 11:18:46
Jeśli chodzi o agentów tam pracujących, ludzie jak w każdym zawodzie, różni, podchodzący do pracy mniej lub bardziej profesjonalnie, nie mający szefa który powinien służyć radą i pomocą, dlatego odeszli stamtąd. Jedno można powiedzieć o pracownikach, włożyli w tę pracę mnóstwo czasu i zaangażowania i kawałek serca, dostali dużego prztyczka w nos.
agentka 2013-09-26 16:12:07
i niech upada - a potem pip sie do niego dobierze... szef nie mający zielonego pojęcia o zawodzie - typowy cwaniaczek .... szkoda tylko agentek, które tam pracowały i zyskały zaufanie klientów... na szczęście większość z nich już pracuje w normalnych firmach i 90% mieszkań zostalo tam wypowiedzianych i przeniesionych
lubicz 2014-04-07 20:03:44
szczerze to wątpię, że akurat nie było ich stać. Nie są to zbyt duże pieniądze jak na taką firmę w takiej branży
peja 2014-04-18 23:01:04
ale jednak firma Walter jako przedsiębiorstwu zajmującemu się nieruchomościami strona by się na pewno przydała...
Edward 2014-05-08 21:00:14
No musze przyznac, że w dzisiejszych czasach, to strona internetowa jest wizytówka firmy, także jestem w szoku, że walter jej nie ma.
Zbyszek 2014-06-18 20:59:23
Może niedługo naprawią ten błąd. Wiecie może jak za to traktuja pracowników? Czy zdarza się dostać jakąs premię?
hmmm 2014-06-22 19:27:51
Zastanawiam się, czy rzeczywiście firma przestała istnieć, czy też zmieniła jedynie nazwę. Dosyć dziwny zbieg okoliczności, że na ul. ogrodowej pojawia się nowa firma zajmująca się nieruchomościami, która w swojej nazwie ma nazwę "walter".
Zbyszku - powyżej było sporo odpowiedzi na temat traktowania pracowników. Jeśli nie jesteś kobietą, to możesz się czuć bezpiecznie ;) Poza tym - warunki płacy są piękne dopóty, dopóki nie dochodzi do transakcji. Jak już do niej dojdzie, to zaczynasz się zastanawiać, czy Ty się pomyliłeś w obliczeniach, czy może szef robi Cie w konia.
Ktoś - od kilku lat w firmie nie pracowało 6 agentów dłużej niż jeden miesiąc.
Sasza - wypraszam sobie :).
Ponieważ jako tako firmy Walter Nieruchomości nie ma na rynku (przynajmniej ślad ogłoszeń zaginął ;)), więc nie ma co snuć dalszych rozważań na jej temat. Warto jednak zastanowić się, czy warto zatrudniać się w kolejnej firmie owego Pana, bo raczej człowiek się ot tak nie zmienia.
hmmm 2014-12-26 01:02:17
Dominiku, zarobki uzaleznione byly od Twojej pracy. Im wiecej udalo Ci sie sfinalizowac transakcji, tym wiecej pieniedzy dla Ciebie. Jedynym problemem bylo to, ze szef rozliczal Cie w zasadzie, jak chcial...i tak np. przy umowie przedwstepnej dostawales 50% wynagrodzenia, ktore wynosilo zalozmy 1000zl, przy akcie notarialnym kolejne 50%, ktore nagle wynoili 600zl. Mozesz sobie zatem wysnuc sam wniosek. Nie ma jednak sensu juz do tego wracac. Jesli firma nie istnieje, to temat zakonczony.
rozczarowany 2015-04-26 13:16:05
Witam, szukam ludzi pokrzywdzonych przez firme Walter Nieruchomości. Zostałem oszukany przez ta firme i chce cos z tym zrobic. Pisac na adzikowy@gmail.com
Zadowolony 2016-09-14 02:37:39
Mega profesjonalna firma nadal istnieje i prężnie się rozwija.Jestem bardzo zadowolony z ich usług!!
1
atos 2016-09-14 11:31:20
a vo0 konkretnie przyjacielu sprawiło, że tak bardzo jesteś zadowolony z ich usług? opisz nam dokładniej co wprawiło cię w taką euforię bo teraz brzmisz jak z pr
Zostaw swoją opinię o Walter Nieruchomości - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Walter Nieruchomości