brak logo

Kendal

Rybnik

Opinie o Kendal

Znajoma 2010-08-27 14:19:26
Znajomy pracuje w tej firmie, haruje jak wół, robi nocki po 12 godzin a po ponad 200 godzinach pracy dostał 850 na rękę. Mało tego, praca na umowę o dzieło bez ubezpieczenia. Powinno się powiadomić firmy, które wynajmują Kendal o fakcie, że w nocy z firmy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mogą wywieźć wszystko. Facet, który jest sam na nockę, zarabiający 8 stowek i nieubezpieczony, nie będzie ryzykował własnego zdrowia i życia legitymując lub sprawdzając bagażniki jakimś drabom.
Niewolnik 2011-03-23 14:31:12
[usunięte przez moderatora] Oszust okrada ludzi z zarobionych pieniedzy wypłaty czasami po ok1.5-2 miesiacach bez ubezpieczenia 850zł brawo znajoma unikajcie Tego gościa szczyt to ubrania dostaje sie po kims poprute brudne smiechu warta firma
anonim 2011-08-12 06:45:53
O kurcze, niezłe bzdury wypisują na temat \"KENDALA\"!!!! Ja pracuję w tej firmie już czwarty rok, jest wszystko ok, wypłaty w terinach i to za taką pracę myślę dośc przyzwoite. Natomiast jeśli chodzi o wypowiedzi dwóch komentarzy powyżej to nie macie raczej racji, bo każdy wie jaką umowę podpisywał i za ile. Jeszcze nigdy przez cztery lata nie zdarzyło mi się, żebym nie dostał wypłaty na czas. Zachęcam do współpracy z firmą \"KENDAL\"!!!!!
anonim 2011-08-15 12:08:51
na wypowiedz od anonim nie patrzcie czyżby nie jest to \"ala kierowniczka \"która nie dawno jeszcze bagażniki sprawdzała na teneco a teraz mam mniemanie kierowniczki ona jak pracuje od listopada to wszystko chyba ze sie cos załatwia na boku to sie ma kase
anonim 2011-08-24 07:05:14
Jestem chyba najstarszym pracownikiem Kendala ( 8 lub 9 rok) jakby było coś nie tak to już dawno znalazłbym sobie cos nowego> Polecam firme Kendal, jest ok!!!!!!!!!
A.S 2011-08-25 11:33:02
Pracuje w firmie Kendal 3 rok, nie zdarzyło się aby wypłata nie wpłynęła na czas na moje konto, praca ok, pracownicy i atmosfera między nami jest super, nie wiem dlaczego ktoś taki jak moi niektórzy poprzednicy mogą tak negatywnie wypowiadać się o tej firmie????? Czyżby byli to pracownicy zwolnieni za nieróbstwo???????? Polecam firmę Kendal!!!!!!
anonim 2011-08-27 00:33:48
a od kiedy w firmie kendal wypłata jest na konto trzeba jezdzic do siedziby firmy osobiście ja znam taką \\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\'która sie uważa za kierowniczke \\\\\\\\\\\\\\\"zalatwia nowe obiekty i sie chwali wszystkim że ma nowy obiekt w Niewiadomiu i ile kasy dostanie już ją poznaliśmy co to za dobre ziółko w pracy- szkoda jej chłopa ... chyba mało wie-to ona może i zarobi......a reszta? co za głopoty piszecie
M 2011-08-29 09:55:30
Anonim, chyba glupoty to ty wypisujesz chlopcze! Gotowka do reki ale jesli nie masz konta, chyba krotko pracujesz w kendalu!!!!!! A o kierowniczce o ktorej piszesz to faktycznie sie wydaje ale tobie, bo chyba iwem o kim piszesz i nie jest ona zadna kierowniczka!!!!!! A ja po namowie moich kolegow takze dolaczam sie do opinii na temat Firmy KENDAL - jest ok, szef slowny, pomoze w razie klopotow, nawte i prywatnych, wyplata ok! Polecam w 100 %!!!!!!
J 2011-08-30 07:10:51
M ma całkowitą rację!!!!! Ja niestety zwalniam się z Kendala, porpstu mam pracę inną, idę w swoim kierunku. Przez te kilka lat które przepracowałem w tej firmie poznałem fajnych, ciekawych ludzi, na których można było polegać, tak jak na samym Szefie firmy KENDAL!! Tutaj chcę podziękować za zaufanie i możliwość pracowania z uczciwymi ludźmi! Polecam Kendala w 1000 %. Pozdrawiam całą ekipę!
anonim 2011-10-31 09:48:54
Pracowałem w Kendalu i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że to jest firma ochroniarska tylko z nazwy: Ale jeśli to was nie przekonuje to będzie w tej firmie na was czekać praca ciecia na teneco w Rybniku lub clasenie w zebrzydowicach ze współpracownikami którzy nie mają pojęcia o ochronie są idiotami, kapusiami i skończonymi frajerami a w skrajnych przypadkach zboczeńcami oglądającymi w pracy pornole tutaj ukłon dla clasenu. W teneco [usunięte przez moderatora] was będą nawet sprzątaczki. A to wszystko pod kierownictwem pana [usunięte przez moderatora] byłego milicjanta który jest [usunięte przez moderatora] przetrzymującym wypłaty które wam się należą po uprzednim podpisaniu umowy o dzieło. A ci którzy tak chwalą tą firmę to pracownicy zatrudnieni na umowę o pracę wazeliniarze jedna to chyba nawet dała szefowi pozdrowienia dla [usunięte przez moderatora]. Więc jeśli chcesz pracować w tym schronisku dla nieudaczników to daj sobie spokój tylko zrób włam na obiekt przez nich \"chroniony\" zaręczam że nikt ci przeszkadzał nie będzie.
Alkoholik 2011-12-14 13:10:00
Jeśli chodzi o Kendal to faktycznie praca jest specyficzna...Ale porównując do innych firm tego typu różnicy wielkiej nie ma...Wszystkie te firmy bazują na jak największym zysku jak najmniejszym kosztem i wszystkie to fabryki niezłomnych cieciów,kapusiów itp.Za taka kasę nikt narażał się nie będzie....Nie oszukujmy się.To jałmużna....Nie ma co winić właścicieli,to państwo na to pozwala,a oni to wykorzystują....Za to jeśli chodzi o wspomnienia związane z kolegami i koleżankami z pracy,to tego mi nikt nie zabierze!!!Bezcenna,rodzinna atmosfera!!!Zwłaszcza ochrona w Zwonowicach była niezapomniana...Pani [usunięte przez moderatora] to faktycznie była kierowniczka tylko z nazwy...Jej mąż ma chyba największe rogi w regionie...Ambitna panienka,nawet zawodówki nie skończyła i ta praca była szczytem jej możliwości....Tu ciekawostka-[usunięte przez moderatora] dorobiła sie w Kendalu silikonowych cycków....(a więc jednak można się w ochronie "dorobić")Reasumując jeśli chcecie pracować za 4-4,20 na godzinę na umowę o dzieło ze świetlaną perspektywą umowy zlecenie to w Kendalu macie to jak w banku....Umowa o pracę tylko dla nielicznych(minimalna pensja krajowa).No i wrażenia niezapomniane....
Kaczka 2011-12-16 07:19:23
Raz w Kendalu to nawet paczki na Mikołaja były....
AM 2012-11-16 23:05:18
Pracuje w firmie Kendal 3 rok, nie zdarzyło się aby wypłata nie wpłynęła na czas na moje konto, praca ok, pracownicy i atmosfera między nami jest super, nie wiem dlaczego ktoś taki jak moi niektórzy poprzednicy mogą tak negatywnie wypowiadać się o tej firmie????? Czyżby byli to pracownicy zwolnieni za nieróbstwo???????? Polecam firmę Kendal!!!!!!
ODPOWIEDZ ....CZY TY PRACUJESZ U KENDALA ??? DZIWNE JAKOS BO ON NIE WPLACA KASY NA KONTO,CHYBA ZE JESTES PIERWSZY Z TYCH KONFIDENTOW,TO MASZ WZGLEDY..CIEKAWE CZY DOSTALES KOMPLETNE UMUNDOROWANIE NA ZIME I LATO??? I RESZTE WYPOSAZENIA ...NAPEWNO MASZ SWOJE Z INNEJ FIRMY.
:) 2013-01-27 14:29:42

Pracowałem w Kendalu i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że to jest firma ochroniarska tylko z nazwy: Ale jeśli to was nie przekonuje to będzie w tej firmie na was czekać praca ciecia na teneco w Rybniku lub clasenie w zebrzydowicach ze współpracownikami którzy nie mają pojęcia o ochronie są idiotami, kapusiami i skończonymi frajerami a w skrajnych przypadkach zboczeńcami oglądającymi w pracy pornole tutaj ukłon dla clasenu. W teneco [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] was będą nawet sprzątaczki. A to wszystko pod kierownictwem pana [usunięte przez moderatora] byłego milicjanta który jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przetrzymującym wypłaty które wam się należą po uprzednim podpisaniu umowy o dzieło. A ci którzy tak chwalą tą firmę to pracownicy zatrudnieni na umowę o pracę wazeliniarze jedna to chyba nawet dała szefowi pozdrowienia dla [usunięte przez moderatora]. Więc jeśli chcesz pracować w tym schronisku dla nieudaczników to daj sobie spokój tylko zrób włam na obiekt przez nich "chroniony" zaręczam że nikt ci przeszkadzał nie będzie.
J.S. 2013-06-16 00:58:06
A ja pracuję sobie w Czerwionce.Wszystkich kolegów z pracy zawsze sumiennie i dokładnie kontroluję,rano i wieczorem muszą dmuchać w alkomat.Takie są procedury!!!Pracuję z żoną i ją też kontroluję!!!A co,niech dmucha,nikomu nie można ufać.Może zabłysnę,może ktoś zauważy jaki jestem fajny,może awansuję?A najbardziej to lubię sprawdzać kolegów na kamerach,śledzić ich każdy krok.A może coś odkryję,może znowu doniosę na nich.Wiecie ja to wszystko robię z troską.Ja chyba jestem doskonały!Nigdy nie śpię w pracy,nie oglądam filmów,nie piję,nie czytam gazet,nie gram w karty,nie rozwiązuję krzyżówek,radia też nie słucham.Nawet jak autem jadę to zawsze zgodnie z przepisami.Aha i o seksie tez nie rozmawiam...Szkoda że już nie ma ORMO,bo bym sie zapisał,tam to bym był gwiazdą!!!Jedno mnie zastanawia...dlaczego nikt mnie nie lubi i nikt ze mną nie chce pracować??Przeciez ja jestem idealny!!!Kocham swoją pracę!
gogol 2013-09-29 20:24:28
Firma kendal to ORMO pod dowodzeniem milicjanta zajdy!!!Obóz pracy oczywiście tzn.pracujemy pełny miesiąc bez umowy,ubezpieczenia 5zł na godz.220 godz w miesiącu hmm wypłatę otrzymujemy po następnym pełnym miesiącu czyli jak to prawa przestrzega milicjant-komunista????jaki przykład daje innym pracodawcom!!!od kiedy to trzeba czekać miesiąc na wynagrodzenie?!!Nie polecam nikomu tej firmy pan [usunięte przez moderatora] to oszust,swoją wypłatę od tenneco otrzymuje 10tego każdego miesiąca,a pracownikom wypłaca pierwszego następnego miesiąca hmm przetrzymuje pieniądze w banku,bo przecież zarabia na odsetkach ....ludzie czekają ,a on kłamie że nie ma przelewu od [usunięte przez moderatora] hahahahha dobre kłamstwo nigdy nie jest złe!!!!panie zajdo powodzenia w utworzeniu nowego zespołu,bo Ci którzy tam pracują i tak odejda!!!!!!!!Mało tego cóż to za ochrona jeśli emeryci pracujący tam np.na nockę w weekendy piją ochrona to toleruje,bo kierownik Jaskóła tak im rozkaz wydaje...chyba Ci emeryci to rodzina,że tak oficjalnie wręcz są w stanie nietrzezwości...Inny zwykły pracownik dawno był ,by już zwolniony czyli jak to jest [usunięte przez moderatora]?????? układy z zajdą?????!!!!FIRMA KENDAL NA NASZYM RYNKU TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miss Czerwionki 2013-11-16 13:52:49
A ja bardzo lubię tą pracę.Pracuję z mężem w Kendalu i jesteśmy naprawdę szczęśliwi.To nie dla kasy tu jesteśmy!!!Pomysł jest taki żeby stworzyć idealną załogę,taką parszywą dwunastkę,żeby każdy na każdego donosił,żeby nikt nikomu nie ufał,żebym była informowana o wszystkich problemach moich podwładnych,żeby wszystkim podobał się grafik,który robię.I wreszcie najważniejsze,monitoring musi być nawet w kiblu,ponieważ nawet tam jeden z moich podwładnych może potrzebować "pomocy" (czytaj spiskować przeciwko mnie).O każdym uchybieniu pracowników zaraz informuję szefa i wiem,że robię dobrze bo tak zostałam wychowana w prawdziwej patriotycznej rodzinie w duchu wzajemnej nieufności i nienawiści.A ORMO to było bardzo fajne i nie rozumiem co do nich macie.Dobra,kończę idę sprawdzić czy mąż zrobił obchód dookoła domu i czy zamknął okna i drzwi.
MK 2014-01-11 17:32:38
Ja pracuje chyba najdłużej w firmie KENDAL, jakos mi jest dobrze w tej firmie. Nigdy nie miałem problemów z wypłata, szefem czy pracownikami. Nie wiem czym kieruje sie Pan Gogol, może nie pracował sumiennie i z zaangazowaniem!!!!??? Moze nie wiedział jak pracowac i się zwolnił. Nie pamietam przypadku, żebym miał opóźniona wypłate i to na KONTO!!!! A ponadto przy przyjęciu do pracy są jasno stawiane warunki, jesli sie komuś nie podoba to poprostu nie przyjmuje ich i tym samym pracy w Kendalu. Polecem jak najbardziej firme Kendan w przeciwieństwie do innych firm ochrony!!!!
on 2014-01-14 11:02:22
jo , co Ty człowieku wiesz o pracy, ile Ty masz lat, żeby takie głupoty wypisywać. Pracuje w Kendal od 2010 r. nadal, nie narzekam ani na atmosferę ani też na zarobki, zgodziłem się na warunki jakie mi przedstawiono na wstępie i dalej pracuje. !!!!!! Polecam
1
superlaska 2014-02-10 13:51:37
Chętnie donoszę na kolegów z pracy! I świetnie mi sie pracuje.Do kazdego mam jakies "ale",bo nikt sie nie stara tak jak ja...Jezeli bedziesz postępowac tak jak ja to bedziesz cenionym pracownikiem!!! Jestem świetna,ładna,słodka i powabna...Zwłaszcza jak zmrużę moje piękne oczka.Jeśli chcecie ze mną pracować to zapraszam!
kochankowie 2014-02-21 20:33:47
Swietna praca, kolegow nie mam bo mnie nie lubia, nie zgadzam sie na nic, z mezem tez sie kloce, nie mam zaufania juz do nikogo, maz mnie nie chce doceniac, ostatnio przyszlam do pracy zmieniajac meza chcialam mu usiasc na kolana a on mi uciekl, nawet gdy przychodze wita sie reka a ja bym chciala namietnego buziaka !!!! No ale za to mam oszczednego meza poniewaz jezdzi na rowerze do pracy pomimo deszczu, sniego czy mrozu, i za to go kocham.
1
buhahaha 2014-06-25 06:16:39
nie polecam tej firmy a szczególnie pracy, wypłaty sa wypłacane nie na czas,(usunięte przez administratora)
normalny 2014-07-10 07:53:51
Jakim trzeba być idiotą żeby obarczać nocną zmianę za to, że pies nie zjadł karmy i wpisywać takie bzdury do książki raportowej??? Po czym wyrzucić psu to jedzenie po 3 godzinach i później znowu go dokarmiać! I kto tu marnuje pieniądze szefa? (usunięte przez administratora)
NR 2014-07-10 09:27:13
Pisanie laurek sobie samemu możecie sobie darować! I nie podszywajcie się pod kogoś! Znam osobę i on takich rzeczy by nie pisał! Prawda o firmie jest brutalna niestety! (usunięte przez administratora)
werka 2014-07-13 16:08:20
Zostawic mojego kochanego, kolege z pracy,dobrze robi ze do raprotu pisze wszystko, moja krew :******
J.S 2014-07-13 16:10:52
(usunięte przez administratora) nawet godziny sprzataczka wpisuje :) taka jest moja praca :) gdyby nie ja to porządku nie ma. lubie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;)
Stanisław M. klawisz kapuś 2014-07-24 08:27:28
A ja donosze szefowi i Werce od początku! Pracuję w Czerwionce, udaję przed innymi , że jestem ok.W razie czego zwalam na kogo innego. Jestem Judaszem , bo podpisałem list przeciwko kierowniczce, a potem wszystko jej opowiedziałem.Chyba kupię jej kwiaty.Jestem dwulicowy jak każdy słuchacz moherowego radia...Aha Werko te kreski na grafiku to zrobiłem Ci ja...Taki już jestem,przygłucha kłótliwa,złośliwa,dwulicowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Sprzedam każdego,ale taka moja ubecka natura!
kolega Staszka M. 2014-07-24 08:47:06
Stachu ty gnido , a mieliśmy iść razem na pielgrzymkę...Udajesz pobożnego stary dziwkarzu, a donosisz na kogo popadnie.Ale list podpisałeś, a teraz tchórz cie obleciał i wpadłeś w panikę...Nawet stary mówi ,że z ciebie kapuś.Na pielgrzymkę z toba nie idę ty szujo,pójdę z Werką i Jankiem ormowcem.I naucz się ,jak się powiedziało A to trzeba umieć powiedzieć B!Ale do tego trzeba mieć jaja,których tobie brakuje,bo jesteś nie face3t,a zwykła p..da!
J.S. 2014-08-01 10:13:13
Przestaniecie w końcu narzekać?!Praca jak każda.Ja robię swoje,a nawet więcej.Zwierzam się przełożonym z moich problemów.Nie wstydzę się i to nie jest donoszenie tylko troska o dobro firmy.Zawsze byłem dobrym ormowcem i się tego nie wstydzę.Atmosfera w pracy bardzo dobra,wypłaty tydzień przed czasem,premie dla najlepszych,umundurowanie kompletne! I nawet śniadania do pracy nie biorę bo jest karma dla psa.To taka moja słabość ale cholernie lubię a zwłaszcza suchą karmę...Potem zawsze mam 0,00 na alkomacie.Polecam firmę z całego serca
Stachu M. 2014-08-01 14:39:28
Ale chodzi o co...chodzi o co...Uważajcie na obiekt w Czerwionce! Grafik układa jakaś kucharka co zjadła wszystkie rozumy.Ona i jej durny mąż służbista rządzą wszystkim,nawet szefem...O wolnych dniach,weekebdach,świętach zapomnijcie.No chyba,że zrobicie kucharce dobrze...Ja jej nawet kreski na grafiku porobiłem,ale sie nie domyśla,bo o wszystkim jej opowiadam.A w Czerwionce to nawet mydła i papieru toaletowego nie ma,każdy nosi swój albo zostaje palec...Nie polecam kochani moi.
Stach zakochany w Werce 2014-08-15 06:54:05
Jeszcze tylko parę dni ukochana i znowu sie zobaczymy!Od tych modłów bolą mnie kolana i chyba nie bede mógł robic z Tobą obchodów,ale za to poleżymy sobie w trawce przy betonach...Tylko Ty i ja!Chodzi o co...chodzi o co...Jedyna moja szykuj się ,bo jestem strasznie wyposzczony!
edub 2015-01-22 23:14:00
hej wszystkim Czy myślicie, że warto wysłać maila (ewentualnie zadzwonić) do tej firmy z zapytaniem czy proces rekrutacyjny jest już zakończony, czy lepiej czekać cierpliwie, a może po prostu przyjąć, że proces rekrutacji na to stanowisko się już zakończył? pilnie potrzebuje odpowiedzi i czekam na odpowiedz
marko 2015-03-26 19:20:49
mi się wydaje, ze jak się do Ciebie nie odzywają, to znaczy, ze jest zakoczony, a poza tym to jakby Cię chcieli wziąć do pracy to by się z tobą skontaktowali @edub, bo co z tego, że zadzownisz i powiedzą, ze rekrutacja nadal trwa skoro to oznacza, ze nie są zainteresowani Twoją kandydaturą. ale i tak słyszałem, ze z zarobkami szału nie ma.
ssl 2016-05-20 23:07:52
Panowie.. "działamy w zakresie przewozu maszyn budowlanych, towarów standardowych, towarów sypkich oraz ładunków przekraczających dopuszczalne parametry (ładunki ponad gabarytowe)." Mam nadzieję, że firma ze Stęszewa już bliżej znana :)
Zostaw swoją opinię o Kendal - Rybnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kendal