logo zsiz mpk

zsiz mpk

Wrocław

Opinie o zsiz mpk

Szkoda gadać... 2014-02-18 18:45:24
Więc zostałem zaproszony do firmy Zsiz na rozmowę w sprawie pracy. Od samego początku ...burdel na kółkach...wysyłają od człowieka do człowieka, z budynku do budynku. Stawki proponowane są tragiczne...8,50 na rękę dla kierowcy i to jeszcze wymagania, wszystkie papierki + uprawnienia sep + hds + podnośniki koszowe. Człowiek prawdy się nie dowie...wyszło tak, że proponują jakieś stanowisko przed podpisaniem umowy i inne warunki pracy a w dniu podpisania umowy jest tak: umowa zlecenie na 1 m-c, potem 3 miesiace okresu próbnego a później to już nikt nie wie co będzie. Nie polecam nikomu, ściema okropna w tej firmie, człowiek niby ma jeździć a bedzie siedział w wykopie z łopatą...polityka gorzej jak za poprzedniego ustroju politycznego...
1
Marek 2014-02-19 09:39:23
Zgadzam się z poprzednią opinią o firmie. Szkoda tylko, że nikt w tej firmie nie bierze pod uwagę tego ile człowiek poświęcił czasu na wyrobienie konkretnych uprawnień. Stawki prześmieszne...praca chyba dla desperatów ale odradzam...
Marcin 2014-02-20 00:00:01
Zgadzam się z dwoma poprzednimi opiniami....szkoda gadać albo nawet nie ma o czym gadać !!!! Byłem dzisiaj z rana zaproszony na rozmowę: Szukają w pełni WYKWALIFIKOWANYCH kierowców ZAWODOWYCH ZA 1600-1700 ZŁ miesięcznie i to jeszcze do tego wszystkiego NA UMOWĘ ZLECENIE! No czujecie to?? Bezczelność prosto w ryjjj! Sami nie wiedzą co tam będziesz wykonywał czy jeździł Manem czy Starem czy Kamazem ale jak nie ma co robić, chodzi o jazdę, to mila pani mnie poinformowała Z UŚMIECHEM NA TWARZY ze będziesz zamiatał podłogę na warsztacie lub naprawiał swoja ciężarówkę, bo jak to ujęła jest tam pełen wachlarz zajęć hehe ;-D Szczerze odradzam lub polecam ALE chyba tylko osobom z nożem na gardle i kredytem mieszkaniowym lub desperatom
2
duperel 202 2014-02-24 15:23:53
Z (usunięte przez administratora) ze strony "rekruera - kierownika" z jakim sie spotkałem w tej firmie jakis czas temu, nie ma nikt sobie równych :P(usunięte przez administratora). Słyszałem, że na mieście "ta firma" nie ma dobrej opinii. A opinię, tworzą Ludzie. Więc, Moi Drodzy - omijajcie ich z daleka ;ppp (usunięte przez administratora)
1
Żenada 2014-02-26 13:57:49
Tak jak opisali ludzie w poprzednich postach..(usunięte przez administratora)
2
Paweł 2014-02-27 19:12:46
Postanowiłem sam się przekonać jak to jest na rozmowach w tej firmie. Potwierdzam wszystkie poprzednie posty...prawdy człowiek się nie dowie od kierownictwa co i jak. Szkoda, że rozmowy nie przeprowadza właściciel tylko sztab ludzi...księgowa-dyrektorka transportu-dyspozytorka (najmilsza osoba z całego towarzystwa). Stawki tragiczne, pracując w dyskoncie spożywczym po 8 h dziennie człowiek lepiej zarobi niż tam. Ciekawostką jest to, że nagle szukają kilku kierowców bo obecni przebywają na "L-4", czyżby przypadek ? Myślę, że to wina marnej płacy, słaba organizacja pracy. Nie polecam nikomu !!!!
n-n 2014-03-05 12:28:20
Kiedyś był program w tv "śmiechu warte", chyba włodarze tej firmy przejęli motto tegoż programu. Wymagane doświadczenie, uprawnienia, dyspozycyjność tylko co dają w zamian...1 600 zł,i dozgonną umowę zlecenie. Odradzam, nie polecam, szkoda czasu na rozmowę kwalifikacyjną. Kilka osób było zemną na rozmowie i wszyscy z uśmiechem na twarzy, podziękowali im.
Ktoś 2014-03-15 14:53:42
W zsiz pracuję już kilka ładnych lat i nie mogę potwierdzić pisanych tu opini.Jesli ktoś chce pracować i zarobić to zarobi a jesli ktoś chce nic nie robić i zarobić to sory ale dla takich ludzi tu nie ma miejsca.Szanowni kierowcy myślą że będa siedziec w kabinie bąki zbijać i dostawać za to kasę
bartek1 2014-03-17 21:20:53
wpis przed moim to chyba prezes . (usunięte przez administratora) wypłaty są, ale nie da się wyżyć. Chyba że mieszkasz w szałasie,oczywiście bez rodziny.
1
były pracownik 2014-03-20 14:39:07
Zgodzę się z bartek1, nigdy nie było tak, że człowiek wiedział co robi. Jednego dnia jeździł kamazem, drugiego dnia Manem, w kolejny dzień chodziłem z miotłą i zamiatałem plac. W piątek po pracy wróciłem do domu i telefon, żeby wrócić z powrotem bo jest awaria. Nic nie jest ustalone odnośnie dyspozycji w weekend a przecież można zapytać kto chętny do pracy w razie "W". Nowym pracownikom proponują 1 600 zł na umowę zlecenie, później na okres próbny o dupę to rozbić takie warunki pracy i płacy. Na zajezdni 4, jak nie jeździłem to łopata w ruch i ogień układać rury. Starzy pracownicy są na "lepszych" warunkach, niż zatrudniani obecnie. Nie polecam, 3 lata tam pracowałem i firma się bardzo zmieniła przez ten czas. Obecnie pracuje w firmie budowlanej i mam dużo wyższą gażę niż w Zsizie. Przemyślcie czy warto się tam zatrudniać bo znajomy zakończył swoją przygodę z firmą przy ul. Zielonego Dębu w wiadomej instytucji.
n-n 2014-03-20 14:42:54
Owszem pracować trzeba bo po to jest praca, ale jak zatrudniają na stanowisko kierowcy to pracuje na tym stanowisku a nie myje,zamiatam,naprawiam,kopie dziury,układam rury i co jeszcze...
1
Prac. 2014-03-23 21:56:07
W ZSiZ są różne działy i różne prace , nie tylko kierowcy.Wszystko zależy do jakiego działu się trafi pod jakiego dyrektora i kierownika.Nie wszyscy mają źle tak jak jest to opisywane.Pracę w zsiz można porównać do wojska , młody zawsze będzie miał gorzej niż stary ,po prostu trzeba odbębnić frycowe i tyle.
Buli 2014-03-24 20:20:23
Zgadzam się z wcześniejszą opinią , wszystko zależy od tego do jakiego się trafi kierownika .Są kierownicy z normalnym podejściem do pracy i są oszołomy.Jak trafisz na dobrego to i można zarobić i jest fajna zgrana brygada i miło się pracuje.
Cycuś 2014-03-25 19:50:57
Wszystko prawda. I uwaga na latającego wróbelka, toć to masakra jakaś. :)
1
jakoś 2014-03-26 00:07:22
po przeczytaniu powyższych tekstów muszę przyznać że ogólnie ciężko jest w zsiz ale idzie wytrzymać a jak ktoś nie pracował a komentuje to zachowuję się tak jakby patrzy na cukierka i komentował jego smak a nie wygląd.
1
Sór-uwka 2014-05-30 20:11:57
Pracowałem w tym przybytku jakiś czas temu dla zwykłego robola perspektyw w tym zakładzie nie ma żadnych.Na początek marne stawki, warunki dyrektor (k) tylko patrzy gdzie uciąć pracownikom (nocne godz) nadgodziny oops tj. premie uznaniową bo oficjalnych nadgodzin nie ma (zero dodatków świątecznych poza zadowoleniem że sie pracuje). O wszystko sprzęt, materiały itd trzeba się prosić (najlepiej samemu poprzynosić z domu). flota samochodowa tragedia wszystko pozałatwiane na lewo- dziw że jeszcze ktoś ze służb się tym nie zainteresował. Ogólnie nie polecam chyba że desperatom. Za 1500 to w mcdonaldzie więcej zarobicie.
Wiesiek 2014-06-05 12:58:01
(usunięte przez administratora) Parę lat przepracowanych i coś pękło, odradzam, nie polecam, omijajcie z daleka, szkoda waszego czasu na rozmowy kwalifikacyjne a jeszcze gorzej jak się zdecydujecie na pracę.
mały 2014-07-26 17:49:56
Odradzam zdecydowanie pracę w tej firmie,praca na budowach również w sobotę i w niedzielę także w okresie w zimowym,odradzam nawet przyszłym kierowcą jazda nawet 3 cieżarowymi samochodami w ciągu dnia których ich stan techniczny pozostawia wiele do życzenia,przekraczany czas pracy kierowcy, samochody przeładowane,kierowca samochodu nie jest tylko kierowcą ale równeż pracownikiem fizycznym np kiedy 2 godziny czeka na załadunek materiału na budowie zaganiany jest do pracy do łopaty przy wykopie,a jak nie ma pracy dla kierowcy naprawia swój samochód na warsztacie,elastyczny czas pracy dziś przychodzisz do pracy na 7:00 a następnego dnia na godzinę 10:00,(usunięte przez administratora)szczerze odradzam lub polecam ALE chyba tylko osobom z nożem na gardle i kredytem mieszkaniowym lub desperatom
2
Wiesiek 2014-07-28 13:09:51
Widzę, że pracowałeś dokładnie tak jak ja...z niedzielą spotkałem się ostatnio zupełnie przypadkowo bo jadąc przez most Zwierzyniecki tylko zsiz pracował...czyli nic się nie zmieniło w tej materii. Nie zapomnę jak w każdy piątek kserowali tarczki by mieć na podkładkę do ukarania a sami karzą wszystko przeginać.
RZ 2014-07-29 19:09:15
Byłem dziś na rozmowie 1 600 zł na umowę zlecenie jako kierowca kat. C, ale jako skoczek, sprzęt marny mają, jedna 4 oska Man trochę po przejściach, Kamaz z naczepą, reszta to klamoty...Kolega tam zatrudnił się jako kierowca, ogólnie machał łopatą na zajezdni nr.4 bo akurat nie miał jazdy i tak przez kilka dni. Nie polecam, godzin dużo, kasa marna, najlepiej mieć wszystkie uprawnienia a i tak nic więcej nie dostaniesz.
1
BoguDAJNY 2014-11-19 00:46:39
szczera prawda co napisał "JA" także miałem okazje skosztować tejże firemki i nie polecam...chcą żeby robic za 1200 na rękę z wszystkimi uprawnieniami a Ci co nie maja zbyt wiele uprawnień to wykorzystują na maksimum na nadgodzinach a potem ukradają te godziny!
2
no name 2015-05-31 15:30:58
szkoda usuniętego ostatniego wpisu który obrazował system pracy w tej firmie,wszystkie opinie powyżej okazują codzienność w tej firmie a to co usunięte przez administratora to jedyny sposób na tuszowanie niewygodnej opinii
7
anonim 2015-08-01 11:59:11
NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Były pracownik 2015-09-05 19:58:59
W tej firmie jest tak, że im bardziej sie starasz tym bardziej szefostwo ma Cie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Spocony 2016-07-15 23:22:05
Nie zatrudniajcie się ludzie. Od jakiegoś roku nawet ciepłej wody nie ma co by się wykąpać. Całe auto już mi śmierdzi w środku bo wracam z roboty brudny i przepocony.....
4
Pracownik 2016-07-16 14:10:09
Premie to może kierownicy mają. Pracownicy nie wiedzą co to premia.
Czary mary 2016-07-16 17:03:13
Nie dopisuje bo ludzie nie zarabiają. Jałmużnę dostają ...
pani jadwiga t 2016-07-16 20:49:18
a możesz napisac o jakich konkretnie stawkach tutaj rozmawiamy? nie lubię ogólników. natomiast chcę wiedzieć bo jest mnóstwo widze u was rekrutacji na firmowej stronie a synowi czegoś szukam do roboty
Zostaw swoją opinię o zsiz mpk - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zsiz mpk