brak logo

Sovelo

Kraków

Opinie o Sovelo

Bella 2011-07-03 16:51:14
Nie polecam. Pracownicy traktowani są jak wyłączna własność ( usunięte przez administratora ). Zwalniani są ze względu na jej widzimisię oraz na każdym kroku posądza się ich o knucie przeciwko salonowi!!!!
lelewelka 2011-07-29 23:31:40
Zgadzam się w 100%. Ciężko to w ogole nazwać jakimkolwiek GABINETEM. ( usunięte przez administratora ), który też chodzi sobie po gabinetach, w których TEORETYCZNIE mają być wykonywane zabiegi inwazyjne ( usunięte przez administratora ) która jest plastykiem i która nie ma zielonego pojęcia o tego typu jak również innych zabiegach) oraz makijaż permanentny (!!) gdzie zasady higieny i sterylności powinny obowiązywać jak w studiu tatuażu, podczas gdy w pokoiku, w którym mają odbywać się zabiegi śpi i je PIES. Wspomniana kobieta nie ma żadnych podstaw teoretycznych na temat kosmetologii, a to co przekazuje klientom czerpie z gazet, internetu lub ulotek różnych produktów (gdzie jest mnóstwo bzdur!, jak również na ich stronie internetowej które inteligentna osoba, mająca rozeznanie w temacie wyłapie - tak jak również bzdury które wciska ta kobieta). Ze mną bardzo długo rozmawiała i probowała przekonać do zabiegów opowiadając niestworzone historie. Kobieta NIE MA POJĘCIA o czym mówi!! Odradzam to miejsce!!! Ah no i jeszcze to czekanie na zabieg wieczność mimo że jesteś umówiona na wyznaczoną godzinę. Żadne pieniądze nie są warte tego miejsca.( usunięte przez administratora ) to chyba powinna otworzyć coś w swojej branży bo totalnie nie ma wiedzy na tematy, które oferuje w swojej firmie. NAJGORSZY salon kosmetyczny w jakimkolwiek byłam!!!!
Beauty Spot 2011-08-08 22:25:57
Zgadzam się w 100% Przemiał pracowników jest ogromny. Z tego co się orientuje w przeciągu pół roku zostało zwolnionych( usunięte przez administratora )Zdecydowanie odradzam.
Tolek 2011-08-26 11:46:25
Dokładnie. Większość pracowników sama odeszła po tym jak widziała jaką "jakość" produktów się wciska klientowi. Salon jak z przed wojny...albo i gorzej..
Mandalka 2011-08-27 21:11:20
Ja też pracowałam w Sovelo i te opinie to npisali chyba ci ludzie , którzy stamtąd wylecieli . Kiedy przyjmowałam się do pracy właścicielka od razu mi powiedziała ,że potrzebuje pracowników na jakiś czas bo ludzie na gruponie wykupili 800 zabiegow . Bardzo zwracała uwagę na higienę i sprawdzała czy my też to robimy . Zawsze było wysprzątane , były środki odkażające , rękawiczki , a zabiegi , nawet te z Gruponu kazała wykonywać jak należy i po każdym zabiegu odkażać sprzęt. Zresztą od niej pierwzy raz usłyszałam o zakażeniach krzyżowych . Bardzo czystości pilnowała i wściekała się jak ktoś zawalał .Do zabiegów niczego nie brakowało .My mieliśmy sprzątać po sobie a z tym u niektórych bardzo różnie było .Nieraz sprzątałam po tych po których przejmowałam zmianę .Pieniądze też były zawsze wszystkim wypłacane . Po co kłamiecie ? Wiem kto ztamtąd wyleciał i za co .
Mandalka 2011-08-27 21:19:02
Zapomniałam o jeszcze jednym .Zabiegi były zawsze umówione na godzinę i nikt ne czekał . Musieliśmy prowadzić karty klientów i dokumentować każdy zabieg .
Tolek 2011-08-31 19:27:10
"Nie wszystko złoto co sie świeci" - nie wystarczy poodkurzać i zmyć podłogę żeby powiedzieć o gabinecie że jest NA POZIOMIE. Nie wystarczy "odkazić sprzęt" spryskując rozcieńczonym 'czymś' w spray'u żeby być pewnym że drugiemu nie zrobisz krzywdy - bo czy jesteś pewna że usunęłaś wszystkie wirusy, grzyby i bakterie? NIE!
Wysprzątanego gabinetu, pożądnie wykonywanych zabiegów, dokumentacji i pełnego wyposażenia salonu nie skomentuję - TO STANDARD W KAŻDYM GABINECIE. Ale pozwolę sobie opisać "jakość" o którą chodziło. Pani właściciel bawi się w chemiczkę którą nie jest i nigdy nie będzie i to niestety widać po 'preparatach' które "przyrządza" do zabiegów, a które nie dawały ŻADNYCH efektów, cisnąc tym samym od klientów grubą kasę za nic w zamian. No bo przecież nie opłaca się zrobić normalnego zabiegu z Grouponu mając z niego kilka złotych zysku, czyż nie? To że zabieg na pierwszy rzut oka wygląda ok to nie znaczy że taki jest. Klientka przecież nie wie co ma nakładane na twarz czy ciało. Podejrzewam że kosmetyczki które wykonują zabieg też nie wiedzą co tam jest, a wie jedynie Pani właściciel.
A skoro też już mowa o kłamstwie, to nadmienię że pracowałam na tyle długo z właścicielką tego salonu żeby rozpoznać jej sposób pisania wypowiedzi na wszelkich stronach internetowych. I podszywanie sie tu pod pracownika swojego własnego salonu wygląda no conajmniej dość dziwnie. Jak widać Pani właściciel nawet to nie przeszkadza. Na przyszłość - trzeba mieć w sobie choć odrobinę godności.
Bella 2011-09-06 07:23:49
Wiesz także, że pracownicy zmuszani są do pracy na sprzęcie medycznym bez odpowiednich uprawnień. A skoro wiesz kto za co to musisz być właścicielką salonu. Pracownik nie ma dostępu do takich informacji, a jeżeli takowe posiada to jest to kolejna krecha dla firmy za nietrzymanie zamkniętego pyska :)
Mandalka 2011-09-06 14:42:35
Ja nikogo nie bronię ,ale widziałam co się tam działo i tylko piszę o tym co widziałam i nie podoba mi się ,że wypisujecie takie głupoty. Nie widziałam żeby ktoś do czegaś zmuszał . Jak było tak jak mówicie , to trzeba było ludziomz sanepidu o tym powiedzieć .Jak była kontrola to włascicielki nie było przecież , a zabiegów nie robić . I co nikt jakoś wtedy nic nie mówił a przecież sprawdzali wszystko , nie?.A kto wtedy tam pracował wie ,ze jeden chłopak co był menadżerem wyleciał za to że nie przyniósł badań i że w internecie klientki na niego narzekały. Przecież wszyscy widzieli jak szefowa za nim cały czas chodziła i przypominała o badaniach bo sanepid kazał donieść, a dziewczyna za to ,że nie otwozyła firmy i kliencizrobili awanturę i kazali sobie oddać pieniądze za zabiegi. Ja to się dziwię ,ze od razu nie wyleciała ta kosmetyczka co nawet prosaków nie umiała usunąć i klientka też zrobiła awanturę i powiedziała że nie zapłaci za oczyszczanie ,to się popłakała a jak się właścicielka dowiedziała to też beczała i prosiła zeby mogła zostać . Wiem bo przyszła potem zaryczana i się cieszyła że zostaje i mówiła o tym,a nawet henny zrobić nie umiała .To przecież kazdy kto tam pracował wiedział . Jedno pisze o godności , no to niech się podpisze jak taki odwazny zeby było wiadomo kto to wypisuje , a drugie o trzymaniu pyska .Ale kultura i poziom ! A może to jedna osoba to pisze i to ta co ma najwięcej żalu? Nawet więcej nic nie będę pisać bo mi czasu szkoda . Coś mi sie zdaje że za bardzo jesteście nakręceni
anonim 2011-09-18 17:45:06
Tym wpisem tylko potwierdziłaś że jest właścicielką salonu. O sytuacjach o których piszesz wiedziały nieliczne osoby TAK WNIKLIWIE, a żadna z nich nie broniłaby tego salonu bo wiedzieli jakie machloje się tam dzieją.
Poza tym pracowało tam niewiele osób i większość sama uciekła, a zdesperowanej właścicielce pozostało już jedynie bronić siebie, podszywając się za NIBY pracownika i kłamać w żywe oczy. No pogratulować.
Ręce opadają 2011-10-05 18:29:26
BZDURA : "A kto wtedy tam pracował wie ,ze jeden chłopak co był menadżerem wyleciał za to że nie przyniósł badań i że w internecie klientki na niego narzekały. Przecież wszyscy widzieli jak szefowa za nim cały czas chodziła i przypominała o badaniach bo sanepid kazał donieść." Nie wiesz jak było to się nie wypowiadaj- a jeśli wiesz to nie kłam.Oczernianie swoich współpracowników lub pracowników (jeśli jesteś właścicielką na co wiele wskazuje) jest bezczelne. Pan (usunięte przez administratora) tyrał tam od rana do wieczora i rozkręcił ten salon. "Wszyscy wiedzieli" hmm pracowało wtedy tam jeszcze troje pracowników i śmiem twierdzić że ta trójka zna prawdę dlaczego Pan (usunięte przez administratora)odszedł.
1
edek 2015-01-13 15:25:52
ale ja słyszałem, że to dobra firma i co najważniejsze też dobrze płaca jak odpowiednio się zakręć i dostaniesz dobre stanowisko... znajoma jest teraz na studiach i potrzebuje wyrobić 160 godzin i nie wiem czy u Was jest w ogóle taka opcja? ktos się w tym orientuje czy przyjmuja na staże albo na praktyki?
maciek 2015-03-23 12:22:06
@edek, mnie też obecnie interesuje staż u nich, bo nie wiem już sam gdzie do podobnej firmy iśc, wszyscy jakoś spode łba na mnie patrzą jak pytam o praktyki, nie wiem o co chodzi, naprawde. Poza tym zastnawiam się jak to wszystko się teraz potoczy jeśli chodzi o zatrudnienie samo cyz spokojnie można próbować no czy nie bardzo?
mix 2016-05-19 21:38:50
nina, jednak jak kilka osób takie samo wrażenie odnosi to chyba coś jest na rzeczy. Ja bym wolał mieć dobrą atmosferę w zespole.
Zostaw swoją opinię o Sovelo - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sovelo