brak logo

Ricco Polska sp.z o.o.

Otrebusy

Opinie o Ricco Polska sp.z o.o.

kinomanka 2009-07-03 00:29
Też tam pracowałam i popieram wypowiedź kolegi
10
anonim 2011-04-14 09:06
a czy ktoś może coś jeszcze napisać o tej firmie ??
Pozdrawiam
1
kkk 2011-04-20 13:24
Omijać szerokim łukiem
8
anonim 2011-07-18 16:18
A może coś więcej?
1
Bozenka 2012-12-03 13:36
Witam, pracowałam w firmie Ricco prawie 3 lata. Zajmowałam się eksportem i lubiłam bardzo swoją pracę. Uważam, że jest to bardzo ciekawe stanowisko dla młodych i ambitnych osób. Pracując w Ricco zdobyłam ogromne doświadczenie, które pozwoliło mi rozwijać się dalej w branży handlu międzynarodowego. Na tym forum jest dużo niemiłych opinii dotyczących warunków pracy, płacowych, relacji zarządu. Jednak nie wszystkie uważam za obiektywne. Jeśli chodzi o warunki pracy - jest ok, z zarządem zawsze można dojść do porozumienia i dogadać się w każdej kwestii. Miałam bardzo dobre relacje z [usunięte przez moderatora], zawsze mogliśmy dojść do porozumienia i prawie nigdy nie robił mi żadnych problemów. Ze jest dużo pracy - to prawda, ale przynajmniej człowiek się nie nudził i szybko mijały godziny. Przy czym praca ( w moim przypadku) nie była monotonna. Zawsze się robiło co innego i dzień szybko schodził.. Jeśli chodzi o rotację pracowników, nie zawsze wynikało to z winy pracodawcy, po prostu jednym odpowiadała taka praca i warunki a innym nie, jedni mogli sobie poradzić z obowiązkami, inni nie.. Wiem jedno, jeśli komuś nawet nie wychodziło na początku, ale było widać, że się stara - taka osoba nie byla zwalniana... Z zatrudnieniem w Ricco jest coraz lepiej.. mam nadzieję, że teraźniejszy Ricco team utrzyma się długo.. Pracują tam bardzo fajne i kompetentne osoby. Za mojej kadencji w Ricco troche brakowało rąk do pracy - teraz jest więcej osób, w dziale eksportu działają 4 osoby. Więc mam nadzieję, że eksport się bedzie rozwijać dalej :) Pracując w Ricco poznałam sporo wartościowych osób, z którymi do tej pory utrzymuje dobry kontakt i to mnie bardzo cieszy :)
Warunki placowe - sa dobre, jeśli osiągasz dobre efekty pracy! Zarabiałam po 2 latach pracy w Ricco prawie 2xwięcej niż moje koleżanki ze studiów, które pracowały w dużych korporacjach w Warszawie. ( usunięte przez administratora ). Jesli zostaniecie zwolnieni - nie przejmujcie się - wyplacą wam tyle, na ile się umówiliście. Ogólnie polecam tą firmę jako bardzo dobry początek ścieżki zawodowej, sporo się nauczycie i mam nadzieję, że dużo się zmieni z czasem w Ricco, ostatnio zaobserwowałam dużo zmian na korzyść w kwestiach zarządzania. Z mojej perspektywy nie bylo źle, nie cofnęłabym nigdy decyzji o podjęciu swojej pierwszej poważnej pracy w Ricco Polska Sp. z o.o.. Zyczę wszystkim powodzenia! Pozdrawiam Zarząd i cały Ricco team! :)
1
Anna 2015-03-31 02:26
Ten cały wpis bożenki to ukryta reklama nie zawierająca większych uchybień dot, pracodawcy. A tak naprawde Ricco to prowizorka a nie firma. Słowo kompetentny jest obce ludziom tam pracującym. To zwykła prywatna firma, która sprzedaje sztuczną trawę i liczy się dla niej tylko zysk kosztem pracowników.Ludzie nie dajcie się omamić i jak ktoś napisał powyżej omijać szerokim łukiem;)
4
gabi76543 2016-02-22 15:57
Witam, omijac sErokim łukiem a szcegolnosxi dzial trawy syntetycznej Pani Iwona prezes wporzadku natomiast jej prawa reka Monisia powinna byc wyzucona z pracy za mobing nad ludzmi a pracuje tam od zawsze.
8
gość 2016-03-05 19:57
Pracowałem w Ricco w dziale traw. To co większość pisze jest nieprawdą. Nie jest aż tak bardzo źle. P Iwona jest ok to samo p Monika. Jasne że pierwsza nastawiona jest tylko na zysk, a druga potrafi nad głową pomarudzić. Pracy sporo i wiele można się nauczyć. Poznałem tam bardzo fajnych ludzi. P K to inny świat i raczej nie chce go tu obsmarować ale nie wierze, że można się z nim dogadać. Warunki płacowe żenujące i to samo umowy. Ciekawa praca na początek i polecam dla ludzi z mocną psychiką:)
2
pja 2016-05-04 12:47
Bylam na rozmowie na Asystentke ds sprzedaży trawy. Bardzo nieprofesjonalne podejście, nie polecam. Po jednej rozmowie zostałam zaproszona na drugą z Panią Prezes, na której ona po minucie stwierdziła że nie mam doświadczenia w handlu. Po co zatem to zaproszenie?! Zero szzacunku dla czzyjegoś czasu. Pomijąc fakt że ta pani była po prostu nieprzyjemna. Szczerze odradzam
6
wow 2016-06-07 17:58
Atmosfera w firmie przypomina życie sfory, kto czuje się lepszy skacze innym do gardła! Prezes uprawia gierki słowne, lży i upadla pracowników, śmiało wywołuje konflikty pomiędzy pracownikami i pokrzykuje na wszystkich. Nigdy i nigdzie nie widziałam tak złego traktowania pracowników takiego zgrabnego upokarzania od gwizdka do fajrantu. To bardzo smutne! Taki biznes po polsku. Wejdę ci na głowę, narobię, i pokaże to wszystkim a ty tyraj i siedź cicho.
10
Le"dziub 2016-06-07 18:05
Płace marne, poza tym najniższa krajowa na konto 10 każdego msc-a reszta jak się szefowi przypomni tak pomiędzy 25 a 30 każdego miesiąca. Podstawa to najniższa krajowa reszta to tzw. premia a jak zachorujesz to nie żryj bo ci 80% z 1350 nie wystarczy. jeśli odejdziesz nie licz na wypłatę!!
9
lola 2016-06-07 18:14
he he he ksiegowa Mirka nie umie liczyć!!!!! he he he potrafi za to wydzierać ryja. To taka Wielka Dama tylko jej zła czarownica pantofelki na gumofilce zamieniła :-))) Pani Miroooo kultura obowiązuje w każdym wieku nawet w tak podeszłym jak PAni jesteś. A fffffffffffffffeeee niech następnym razem za każde złe słowo czarownica zostawi Paniusi na twarzy kurzajkę a na języku krostę hehehehehehehehehehehehheheh
7
zespół ricco-mat 2016-06-08 12:46
informujemy wszystkich zainteresowanych że powyższe 3 opinie pochodzą od osoby o nazwisku Potykało, która to zaliczyła miesięczną przygodę w naszej firmie, na wstępnych zasadach pracy na umowę - zlecenie, obowiązujących wszystkich w okresie próbnym przez pierwsze 3 miesiące zatrudnienia.
Informujemy o tym , że przedstawiając się jako osoba z doświadczeniem we współpracy z Carrefour, wprowadziła nas w błąd, nie potrafiąc wykonać dosłownie żadnej merytorycznej pracy, począwszy od spraw handlowych , poprzez prowadzenie dokumentacji handlowej i rozliczanie sprzedaży. W/w osoba żądała ciągłej naszej asysty i pomocy dosłownie we wszystkim i poświęciliśmy jej mnóstwo dobrej woli i czasu. Informujemy , że p.Potykało po prostu kłamie pisząc o złej atmosferze, szkalując bezpodstawnie nas wszystkich z szefem włącznie. Otrzymujemy wynagrodzenie wraz z premiami zgodnie z umówionymi zasadami od kilku lat i nie rościmy sobie z tego tytułu żadnych pretensji - inaczej byśmy tutaj nie pracowali. Zwyczajowo otrzymujemy dodatkowe premie świąteczne i okolicznościowe poza umówionym systemem płac. My jako pracownicy księgowości zaświadczamy również, iż ta osoba dążyła do wyłudzenia pieniędzy z firmy za 2 krotne skorzystanie ze swojego samochodu, podczas gdy miała do dyspozycji samochody firmowe - np. Opel Insignia, używania którego bez zasadnie odmawiała. Przez miesiąc przetrzymywała i ukrywała dokumenty finansowe od powierzonych jej obowiązkom klientów, uniemożliwiając ich ewidencję i księgowanie.
Oprócz miernoty merytorycznej, której doświadczyliśmy o kulturze tej osoby świadczy jej język wypowiedzi. Kto czyta - i posiada podstawy wychowania i wykształcenia niech sam wyciągnie wnioski i dokona oceny.
Podpisali:
Pracownicy (wieloletni - ze stażem od 3 do 15 lat pracy ) firmy RICCO-mat z działu handlowego, działu importu/eksportu, działu magazynowego i finansowego.
Potykało 2016-06-09 10:11
Szanowni Państwo!
Nie były to moje opinie ale popieram w pełnej rozciągłości.

Pozdrawiam serdecznie

I.Potykało
8
Ona 2017-04-13 20:01
Nie polecam nikomu firmy Ricco z Otrebus. PK chory niezrownczłowiek


Nie polecam nikomu firmy Ricco z Otrebus. Pracowałam tam prawie 2 lata. Pan K człowiek niezrownowazony, bezczelny, chamski, traktuje ludzi jak popychadła. Atmosfera tragiczna : na zwykła kawe szkoda kasy, krzyki i obelgi od rana do końca dnia. Pani I i Pan K prowadzą swoje prywatne sprawy w firmie włączając innych pracownikow w swoje chore życie. Wynagrodzenie żałosne i co jeszcze ważniejsze trzeba sie prosić i upominać o swoje własne zarobione pieniądze. ŻAŁOSNA CHORA FIRMA!!!! Uwaga!!!
5
Bananowa 2017-04-15 16:31
Potwierdzam w 100% powyższa wypowiedz i nie polecam firmy Ricco z Otrebus. Masakra to co sie tam dzieje!!!
5
Jasnyk 2017-04-21 15:06
Szkoda czasu na pracę w firmie Ricco w Otrębusach. Zmarnowałem tam 2 lata. Trzeba sie prosić o kase, nawet na kawe ich nie stać - żałują dla pracownika kawy, cukru i herbaty. Chora firma!! Uważajcie na nich, nie polecam nikomu! Pseudo szef - ma coś nie tak z głową, lubi bazgrać i zostawiać liściki na biurkach. Codziennie nowa ciekawa wiadomość z oszczerstwami w strone pracownika. MASAKRA!!!
6
Jaco 2017-07-05 20:57
Jak wygląda praca i atmosfera na magazynie
zespól 2017-07-06 15:27
odpowiedź zespołu pracowników firmy RICCO-mat Sp.z o.o. ( wszyscy solidarnie zmienilismy zatrudnienie w ramach podziału firmy z RICCO Polska na RICCO-mat. w 2016):
Nie prowadzono żadnych rekrutacji od 2-3 lat - pracujemy w jednolitym stałym zespole
Wyjątkiem była 1 rekrutacja w 2016 r. na stanowisko handlowca. po odejściu kol.Edyty.
Z różnych powodów były zatrudnione 3 osoby po 3 miesiące ., do momentu, kiedy stanowisko to objeła Monika S, która teraz pracuje od listopada ub.r.
Może osoby te nie dogadywały się z szefem, ale obiektywnie stwierdzamy , że wtedy firma miała zła współprace z klientami i ogólny brak zamówień , ciagłe zmiany , poprawki, zamówień itp. Dotyczyło to 2 pań i jednego kolegi i to one pewnie wprawadzają takie komentarze . Ta praca to jednak nie kawiarnia, ale skoro pracujemy tu ileś lat , kawiarni nie oczekujemy . Woda, herbata i kawa są dostępne i nikt nie robi z tego problemów. Zawsze moga się przedarzyć rozbieżności lub scysje , ale bez przesady ,bo to się przytrafia nawet w każdej rodzinie . Wynagrodzenia są wprawdzie rozbite na 2 częsci ale nikt tu nie ma zaległości, istnieje elastyczność w godzinach pracy i urlpachg.
Tyle zaswiadczamy dla zainteresowanych
Lena 2017-07-25 19:25
Byłam zainteresowana wysłać do tych Państwa swoje CV na stanowisko księgowa.
Negatywne opinie ciągną się od 2009 roku więc musi coś być w tym co tu jest napisane.
Swoją drogą skoro dzieją się takie rzeczy - szkoda, że nikt o mobbing ich nie oskarżył.
Niestety po lekturze tych wpisów widzę, że nikogo kompetentnego, kto mógłby coś usprawnić, raczej nie znajdą.
księgowa 2017-07-28 15:18
Ciekawe podejście do pracy. Swoją drogą skąd Pani ma pewność, że te wpisy mają odzwierciedlenie w rzeczywistości, skoro nie potrafi sama Pani ocenić racjonalnie sytuacji i wyciągnąć wniosków? Lepiej siedzieć w domu niż pójść nawet na samą rozmowę i mieć swoje zdanie hehehe
Pozdrawiam serdecznie,
Również Księgowa, tylko taka która sama potrafi ocenić sytuacje i nie kieruje się zdaniem innych :)
Lena 2017-07-31 22:09
Nie potrzeba mi iść nawet na rozmowę, by z Pani wypowiedzi wywnioskować, że brak szacunku do drugiego człowieka to u Państwa niestety jednak standard. Pani krótka wypowiedzenia świadczy również o skandalicznie niskim poziomie Pani kultury osobistej, co jest najlepszym potwierdzeniem tego, że to co jest napisane powyżej, jest prawdą. Ktoś z właścicieli powinien się zainteresować tym co tu Pracownicy w obronie spółki wypisują.
BTW! Szanowna Pani szkoda mi czasu na takie firemki bo widzi Pani ja o godzinie 15 to pracuje albo się szkole a nie buszuje po internecie :-)
3
GOŚĆ - któremu nie podoba się ten widok 2017-08-16 13:19
Szanowni Państwo,
Czy potłuczone i zardzewiałe szklarnie
jeszcze po RSP to Wasze LOGO
1
Zostaw swoją opinię o Ricco Polska sp.z o.o. - Otrebusy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ricco Polska sp.z o.o.