Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Higiena System Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
jezus cie kocha - 2015-11-07 09:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zaskoczona - 2015-11-05 21:00:47]:
nie bądz "zaskoczona" jak wjada do ciebie do domu!
zdjecie uzytkownika
pika - 2015-11-18 12:25:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam mimo opinii chyba jednak sporbuje gdyz bardzo mi zalezy na znalezieniu pracy. wlasnie posuzkuja na stanowisko sprzątacz/sprzątaczka powierzchni przemysłowej i widze ze oferuja umowe o prace, oczywiscie wiem ze chcieliby doswiadczenia w sprzątaniu oraz posiadanie umiarkowanego orzeczenia o niepełnosprawności.
zdjecie uzytkownika
ira - 2015-11-20 15:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pika i co aplikowalas juz tam czy nie, odezwali sie wogole czy nie ma szans , ciekawe czy szukaja do pracy w pomieszczeniu bo teraz idzie zima...
zdjecie uzytkownika
Opinia45 - 2015-11-21 14:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Forumowiczki "pika" i "ira" to koleżanki z biura w centrali ;-)
zdjecie uzytkownika
jan12 - 2015-11-21 20:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Opinia45 - 2015-11-21 14:52:01]:
"opinia45" a skad ty to wszystko wiesz ? pewno siedzisz w biurze na cieplej posadzie i nudąc sie piszesz. nie wypowiadaj sie za ludzi ktorzy ciezko tyraja w tej firmie, chcac zarobic pare groszy by moc utrzymac rodzine.Ja pracuje w tej firmie pare lat , jestem brygadzistą i wcale nie jest tak żle jak piszecie.Daja umowy o prace co jest zadkością w firmach spzatajacych.wczsesniej pracowalem w Imopelu i tam zapomnijcie o umowie o prace bez grupy. Opina 45 - dobra rada " nie sraj do własnego gniazda".Jak Ci nie pasuje to sie zwolnij.
zdjecie uzytkownika
górek - 2015-11-23 00:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się @ira, że oferta dotyczy na pewno miejsca zadaszonego :) Pytanie tylko, czy masz orzeczenie o niepełnosprawności, bo firma pisze, że to niby tylko mile widziane, ale pewnie będą zwracali na to uwagę
zdjecie uzytkownika
fajnie! - 2015-11-25 03:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale w sumie to fajnie, że chcą przyjąć również osoby z jakimś stopniem niepełnosprawności i dać im szanse w pracy
zdjecie uzytkownika
Bruce Dickinson - 2015-12-04 18:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No "twoja stara" chętnie się z tobą spotkam na mieście i wyjaśniamy sobie co masz do niepełnosprawnych, bo to co napisałeś jest obraźliwe dla tych ludzi. Pewnie i tak nie masz jaj żeby się ujawnić... Mocny w gębie z samymi kompleksami!
zdjecie uzytkownika
gostik - 2015-12-08 03:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dosyć groźnie to zabrzmiało. No ale na szczęście takie rzeczy chyba tylko w internecie się dzieją, bo znajomi mi mówili że w firmie jest dobra atmosfera wbrew pozorom.
zdjecie uzytkownika
zuza - 2015-12-15 13:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najlepsi mierni, ale wierni ;-/
zdjecie uzytkownika
pika - 2015-12-18 17:39:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mowicie ze kompetentne osoby odchodza, ale obserwujac firme jakos wielu rekrutacji nie ma. jedyne stanowisko na jakies poszukuja to sprzątacz/sprzątaczka powierzchni przemysłowej
zdjecie uzytkownika
hs - 2015-12-29 14:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
haha ale ogłoszenia ukryte są :)
zdjecie uzytkownika
rtrt - 2016-01-03 14:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@daniel no ja sam sie zastanawialem nad podjeicem pracy u nich w firmie, ale niestety na chwile obecna nie znajduje zadnych ofert pracy..a widzialem ze szukali kierownika robot
zdjecie uzytkownika
jacek - 2016-01-05 23:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz jest nowa oferta @rtrt! Jako Specjalista ds. zakupów szukają ludzi wiec wydaje mi się, ze to jest na plus, teraz dział zakupów i sprzedaży chcą rozwijać jak widze.
zdjecie uzytkownika
topek - 2016-01-08 02:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Skoro jest to widmo to po co rekrutują na specjalistę? Sztuka sama dla siebie w moim odczuciu jest nonsensowna i do niczego nie prowadzi, chyba że mają w tym jakiś ukryty cel.
zdjecie uzytkownika
w3eryui - 2016-01-10 14:18:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, jezeli chodzi o prace w firmie Higiena System Sp .z o.o. to widzialem ze obecnie poszukuja do zatrudnienia specjalsity do spraw zakupiow w Bielsko Bialej
zdjecie uzytkownika
Zorro - 2016-01-10 23:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poniższe komentarze mówią same za siebie. Jest wiele innych lepszych miejsc pracy
zdjecie uzytkownika
tapir - 2016-01-13 00:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zorro - 2016-01-10 23:15:55]:
poniższe komentarze mogą też być pisane przez pracowników którzy po prostu się tutaj nie sprawdzili. Nie pomyśleliście o tym w ten sposób. Są ludzie którzy tu nie narzekają
zdjecie uzytkownika
poldek - 2016-01-18 14:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Zorro naparwde są cięcia ponad wszystko? Bo widziałem oferte pracy jako Specjalista ds. Zakupów i zapewnijają stabilne warunki pracy i dobrą umowę również.
zdjecie uzytkownika
zajo - 2016-01-20 16:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@poldek konkretnie to dają umowę o pracę, poza tym zawsze jest możliwość rozwoju w tej firmie, trzeba jednak chcieć się rozwijać i chodzić na szkolenia.
zdjecie uzytkownika
ciek - 2016-01-23 09:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale o co chodzi dokładnie z tymi osobami które pracowały w Niemczech ??
czy ktoś tam nie potrafi zrobić porządku z tą firmą i nasłać do jakiegoś urzędu żeby sprawdzili to wszystko.
Ludzie to zaczyna być nie normalne. ale chyba to jakaś większa sprawa skoro dość często pojawiają się wpisy w tym temacie a następnie znikają chyba się ktoś tutaj czegoś boi.
c
zdjecie uzytkownika
igor - 2016-01-23 10:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zajo, niby tak, tylko najpierw musza Ci te szkolenia zorganizować. Teraz poszukują tu specjalisty ds. zakupów, wymagania to głównie dobra znajomość pakietu MS Office w szczególności EXCEL i doświadczenia w pracy z systemami klasy CRM, a jest auto służbowe.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-01-23 13:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [igor - 2016-01-23 10:26:47]:
O czym ty piszesz samochód służbowy. Od kąt tu pracuje żaden specjalista ds. Zakupów nie miał samochodu służbowego ani laptopa; ) to pewnie dla ubarwienia oferty takie coś umieścili;) zapewne chcieli sprawdzić kto odpowie na taką ofertę pracy. Haha
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-01-29 14:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rekrutujcie w rekrutacjach ukrytych, są wolne stanowiska: referent ds kadr i płac, młodszy specjalista ds księgowości, specjalista ds sprzedaży. Polecam praca w przyjaznej atmosferze tylko 12 godzin dziennie. Może czas by PIP zainteresował się jak przestrzegane są normy czasu pracy w tej firmie. Desperaci polecam !!!!
zdjecie uzytkownika
gyt - 2016-01-29 16:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Święta prawda z tymi nadgodzinami.
To co się tam dzieje to istna masakra. PIP powinien to dokładnie sprawdzić.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-01-29 19:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie jedno jest pewne w tej firmie potrzebne ZWIĄZKI ZAWODOWE które będą patrzeć na ręce niesprawiedliwości i oszustw popełnianych w naszej firmie , dzieje się dzieje się coraz gorzej ...
zdjecie uzytkownika
MD - 2016-01-29 19:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej koledzy , może Pan Prezes powinien zwrócić się do Rządu o dofinansowanie własnej firmy ?? Bo ze wszystkich źródeł wyczerpano już zasoby finansowe ( nowe samochody urlopy , domy ) Więc może RZĄD da pieniądze na dalsze przyjemności ... Trzeba powiadamiać naszych klientów eWedel, Kraft , Volvo i inne duże zakłady może oni z nich zrezygnują ...
zdjecie uzytkownika
ŚMIESZNY - 2016-01-29 20:42:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MD - 2016-01-29 19:26:12]:
ha ha :) no proszę co tu się dzieje:)
no teraz mamy taki szczodry Rząd wiec zapewne mu pomoże:)już po 500 zł mamy na dziecko. wiec i może prezesom tez się coś dostanie:)
ależ owszem czemu nie (...) prezesowi tez należny się hahah :)
z drugiej strony nie wiem czy tak do końca uda się zrealizować plan pomocy dla prezesa bo w planie wybiorczym nie przedstawili propozycji pomocy cwanym prezesikom :)
zdjecie uzytkownika
anioł - 2016-01-29 20:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2016-01-29 19:17:22]:
to prawda związki zawodowe były by dobre.
Pewnym kierowniczką utarło by to nosa...
to co zaczynamy zakładać związki zawodowe ??
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-30 09:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj ludzie co się w tej firmie dzieje a w szczególności w centrali tego to nawet nie ma jak opisać. Odkąd zmieniły się osoby zarządzające które panują tylko żeby się im kasa zgadza w portfelu a nie potrafią zarządzać dzieje się tu istna masakra
Nawet własnego zdania nie można mieć a jeżeli zwrócisz uwagę dyrektorce lub pseudo kierowniczce to zaraz szukają w ukrytych ogłoszeniach kogoś za ciebie.
I co na beszczelnego wpisują "miła atmosfera".
Chyba panienki zarządzające w administracji nie wiedzą co to znaczy a być może miały 2 z zarządzania na uczelni.
Tragedia z ta firma.
ale to tylko 1 milionów skrawka góry ich dziwnych postępowań.
zdjecie uzytkownika
hmm - 2016-01-30 14:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiesz już kiedy ktoś też coś takiego napisała na tym forum...
i co do tej pory nikt się Higieną System oraz jej powiązanymi spółkami nie zainteresował.

zdjecie uzytkownika
autobot - 2016-01-30 17:14:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szkoda mi tej osoby, która to pisze ze względu na definicję "przestępstwo zniesławienia"- możesz se ją poczytać na internecie - fajna co, nie...?

Zniesławienie jak wiele przestępstw ma swój typ kwalifikowany (typ czynu zabronionego, którego znamiona wskazują na zwiększoną szkodliwość społeczną). W tym przypadku osoba pomawiająca dokonuje czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania. Pojęcie to jest tożsame ze środkami masowego przekazu, do których zaliczamy m.in. telewizję, prasę, radio. Stosunkowo najmłodszym środkiem rozpowszechniania informacji jest Internet i wszystkie łączące się z nim narzędzia, jak np. portale społecznościowe czy fora internetowe, gdzie często można spotkać się z przejawami zniesławienia. Za próbę zdyskredytowania kogokolwiek za pomocą tych środków osoba pomawiająca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Co więcej, art. 212 § 3 k.k. przewiduje, że wobec sprawcy przestępstwa pomówienia (zarówno typu podstawowego, jak i kwalifikowanego), sąd może orzec majątkowy środek karny w postaci nawiązki na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża lub na inny wskazany przez pokrzywdzonego cel społeczny. Innym środkiem karnym, który może mieć zastosowanie jest m.in. podanie wyroku do publicznej wiadomości (art. 215 k.k.)
zdjecie uzytkownika
;) - 2016-01-30 18:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zniesławienie higieny
zdjecie uzytkownika
automiazga - 2016-01-30 18:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zniesławienie higieny :) to co jest napisane na tym forum to szczera prawda; ) no prawnik może i wam dobrze podał definicje tylko szkoda że was się to nie tyczy :)
Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
chilli - 2016-01-30 18:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak można zniesławić kogoś kto już jest zniesławiony, a takie straszenie paragrafami to jak strzelanie ślepakami.
Myślę, że osoby piszące posty nie piszą historyjek wyssanych z palca, ale mają na to dowody i w razie potrzeby nie będą bały się konfrontacji nawet w sądzie. Więc obrończyni uciśnionej /zniesławionej może lepiej się nie wychylaj za bardzo.
zdjecie uzytkownika
hohiho - 2016-01-30 18:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka piękna definicja a taka wieśniak zapowiedz "możesz se ją poczytać na internecie - fajna co, nie...?"
U nas to jest tylko jedna co rąk mówi
Koń by się uśmiał :)
zdjecie uzytkownika
hohiho - 2016-01-30 19:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poprawka
Taka piękna definicja a taka wieśniak zapowiedz "możesz se ją poczytać na internecie - fajna co, nie...?" 
U nas to jest tylko jedna co tak mówi 
Koń by się uśmiał :)
straszyć możecie ale sami wiecie że podstaw nie macie; )
dajcie sobie na wstrzymanie
zdjecie uzytkownika
lawyer - 2016-01-30 22:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [autobot - 2016-01-30 17:14:22]:
Zastanawiam mnie jedynie fakt dlaczego tak dużo ludzi wypowiada się w sposób negatywny na tym forum a tak niewiele w sposób pozytywny.
chyba nie wszystkie osoby są oszustami, kłamcami którzy celowo się tak wypowiadają o waszej firmie chcąc jej zaszkodzić doprowadzając tym samy do zniesławiani firmy.
Nie rozumiem też dlaczego posądzacie kogoś o łamanie art 212 kk. skoro na forum wypowiadają się również obecni pracownicy - wywnioskować to można chociaż by po bardzo szczegółowych wpisach na temat tejże firmy, chyba oni nie kłamią ???
kodeks kary owszem opisuje "przestępstwo zniesławienia" ale również godny uwagi jest Art 213 kk który wskazuje przesłanki uwalniające od odpowiedzialności karnej za zniesławienie.

Zgodnie z art. 213 § 1 k.k., nie można mówić o popełnieniu zniesławienia w wypadku, gdy zarzut, który został uczyniony niepublicznie – jest prawdziwy. Jeżeli jednak zarzuty były publiczne (a więc np. zawsze, kiedy sprawca działał za pośrednictwem mediów), sprawca uniknie odpowiedzialności jeśli udowodni w trakcie postępowania: 1) prawdziwość stawianych zarzutów oraz (...)
także sadzę Szanowany Panie/ Szanowna Pani, iż ten artykuł również jest "fajny"
wiec nie ma co wychodzić przed orkiestrę kiedy ma się dużo za uszami.
bo chyba sami zdajecie sobie dobrze sprawę jak to u was wszystko wygląda.
więc nie ma co się straszyć paragrafami.

Bardzo proszę również w pierwszej kolejności zbadać fakt czy aby na pewno macie podstawy do oskarżania kogoś z art. 212 k.k., i czy zbyt pochopnie nie przypisujecie przez uznanie, iż umieszczone komentarze na tym forum stanowią przestępstwo opisane w tym przepisie, podczas gdy według mojej opinie nie zawierają one znamion przestępstwa, które przepis ten penalizuje.
zdjecie uzytkownika
po - 2016-02-01 09:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie, problem tkwi w tym, że wielu z pracowników nie ma "nagranej" innej pracy, w której mogli by się awaryjnie zatrudnić. Mają wiedzę, wiele rzeczy im się nie podoba, być może czują się oszukiwani i wyzyskiwani ... ale milczą ... bo obawiają się utraty pracy; są nieświadomi swoich praw; nie wiedzą, że sami mogą swobodnie uderzyć do instytucji kontrolnych: nie wiedzą, że mogą się sprzeciwić, nie mają prawnika. Kończy się tak, że biedacy śledzą to forum z wypiekami na twarzy ale i tak siedzą wystraszeni w domach, by nie stracić pracy ... a jak znam dobrze tą firmę to pewnie dodatkowo otrzymują kolejne maile i aneksy, że zostaną ukarani jak będą się wypowiadać na jej temat. Tak niestety robią wszystkie przedsiębiorstwa, które mają wiele do ukrycia i wiele do stracenia w przypadku ujawnienia sposobu ich działania.
zdjecie uzytkownika
pojawia sie i znika - 2016-02-02 18:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej co jest
Znów nie ma wpisu oracz DGP.
Co to za firma :(

zdjecie uzytkownika
Jacek B - 2016-02-02 21:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przykład mój jest tu jak najbardziej na miejscu w kącu jestem wolnym człowiekiem muszę cię rozczarować jak pisałeś że jesteś starym pracownikiem i chyba twoja pamięć też cierpi z tego powodu i muszę cię wyprowadzić z błędu ta pani nie ma ze mną dziecka i tu też mózg cię zawiódł i u nas się nie klepie pań aby mieć dziecko są przyjemniejsze sposoby. A do szpitala trafiłem na własne życzenie i nie byłem kilka miesięcy tylko 1,5m i tu znów mózg cię zawiódł.
To prawda jestem kierownikiem też do roboty i do ??? znów twój mózg zawiódł
I jak coś masz do mnie to dzwoń nr tel. mi się nie zmienił
i Nie pisz że jesteś pracownikiem HS bo obrażasz osoby które tam pracują.
zdjecie uzytkownika
Ksiądz - 2016-02-02 22:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Twój wpis zniknął bo zawierał dosadny opis fantazji erotycznych, które to pewne panie z firmy miałyby realizować w więzieniu. Tak nie można :-)
zdjecie uzytkownika
znawczyni - 2016-02-02 22:25:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co, tak sobie czytam te wszystkie wpisy i zastanawiam się, dlaczego nikt nie poruszył "ciekawszych" aspektów pracy i działania firmy. pracuje tutaj dość trochę i mogłabym odpowiedzieć na wiele waszych pytań... chcecie wiedzieć jakieś szczegóły? walcie śmiało
zdjecie uzytkownika
cieway - 2016-02-02 22:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [znawczyni - 2016-02-02 22:25:26]:
to może sama coś powiesz skoro tyle wiesz :)

zdjecie uzytkownika
cieway - 2016-02-02 22:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znawczyni - 2016-02-02 22:25:26]:
to może sama coś powiesz skoro tyle wiesz :)

zdjecie uzytkownika
gm - 2016-02-03 16:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hohiho - 2016-01-30 19:04:11]:
Człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy :-)
zdjecie uzytkownika
Supsko - 2016-03-17 11:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć czy w Rybniku są jakieś aktualne oferty pracy czy zupełnie nic się nie pojawia ostatnio, bo przyznam się szczerze, że mocno interesuje mnie praca tu
zdjecie uzytkownika
rybnik - 2016-03-21 00:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Supsko - 2016-03-17 11:48:46]:
nie nie ma
juz tam nie robia :)
a praca w tej firmie niech cię nie interesuje bo ta firma to jakiś matrix ;/
ale zrobisz jak chcesz
zdjecie uzytkownika
@ - 2016-03-21 13:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem niech każdy zajmie się sobą, jak się nie spróbuje na własnej skórze to człowiek się nigdy nie dowie ;) poza tym faktycznie nie ma teraz żadnych nowych rekrutacji, ale może niedługo coś się pojawi
zdjecie uzytkownika
Lastnight - 2016-04-20 13:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i się pojawiły oferty tak jak mówiłeś @@ Można się zatrudnić jako sprzątacz lub sprzątaczka. Wynagrodzenie może jakieś szalone nie jest, bo do 1850 zł brutto, ale za to prawie każdego zatrudnią i dają umowę o pracę.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Higiena System Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Higiena System Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert