brak logo

Swedwood Poland

Goleniów

Opinie o Swedwood Poland

Pracownica 2016-11-23 13:41:11
Bardzo dobrze napisane. Wszystkim już brakuje dyrektora Czarnoty. Nie można było na niego złego słowa powiedzieć. Nie zawsze produkcja szła dobrze , ale pracownicy dostawali premie. Obecne dyrektorstwo to kpina jakas z pominięciem dyrektora Romana K. To On powinien zarządzać fabryką bo jest na stanowisku ,ale jest człowiekiem na poziomie.
22
Jan 2016-11-24 14:21:47
Czas zacząć Sie zwalniać chyba ze wam pasuje praca za 1500 zl jest tyle pracy do okola ze z chęcią każdego wezmą a ikea niech się rozsypie każdego dnia odchodzi jeden lub i więcej pracowników Ludzie szanujcie sie Ikea nie jest ostatnim zakładem pracy chyba ze wystarcza wam tyle co wa dają
9
Janeczka 2016-11-24 14:26:28
Skierowane do wszytskich Kobiet Odradzm wam prace za 11.70 ;/
8
Leniwy 2016-11-25 02:11:29
Firma Ikea to Titanic zastanówcie się logicznie Andrzej .C z bardzo dobrego stanowiska zrezygnował czemu ??reszta jego pomocników część poszło do Bosch część cza nim do Reska czemu??
Co się dzieje po ich odejściu ? Jest spadek obietnice bez pokrycia
Firma Ikea Goleniów straciła pozycję zaufanego dostawcy jakość jest fatalna dla jego jest jak odczuwamy to od niedawna a będzie coraz gorzej dla czego? Duża ilość ludzi na l4 część się zwolnij spadnie produktywność ci zatym idzie? Kolejne mc bez premi !!
Do was piszę koledzy i koleżanki nie pozwólcie się zmanipulować to dzięki wam ta firma jeszcze funkcjonuje wiec dajcie wyraźny sygnał że musicie zarabiac godnie
Ponad 220osub siedzi w biurze od spraw nie potrzebnych .
Pozdrawiam Anonim
22
Majster 2016-11-25 02:15:19
1600zl
6
Monika 2016-11-29 21:42:02
witam Was Kochani Pracownicy Bardzo się staraliście w tym Miesiącu na Premie Lecz znów za mało ;( nie niej jednak musze wam uświadomić iż remi nie będzie ale obiecuje wam ze z miesiąc będzie lepiej
15
Bocian 2016-12-01 09:17:13
Witam Pani Moniko,
czy to prawda, ze na poczatku nowego roku czeka nas wiele zmian. m.in system 4 brygadowy, rekrutacja ukraincow itp. ?
2
Monika 2016-12-01 09:23:23
Dzień dobry z chęcią odpowiem na zadawane pytania
4 brygadówka będzie niebawem podpisujemy kontrakt o zatrudnienie 300stu Ukrainskich kolegów i koleżanek żeby uzupełnić braki
Następujące wydział Linia pakowania lakiernie i wydział klejenia boków z czasem reszta wydziałów
Informacje zevw najbliższym czasie będzie sporo wizytacja spowodowaną zła sytuacja w firmie
3
Specjalista 2016-12-01 11:28:41
Pani Moniko! W imieniu wszystkich pracowników chciałbym podziękować za pyszne czekoladki monety oraz za zapomoge 2zł na święta. Wszystko co Pani robi mobilizuje nas do coraz lepszych wyników. Oby tak dalej :-)
25
chorowity 2016-12-01 19:22:04
Witam wszystkich pracownikòw ikea goleniow i zapraszam do przychodni.zobaczymy jak Pani Monika sobie poradzi bez nas .brzuch mnie boli po tych czekoladkach
14
Nikt 2016-12-02 17:40:20
"Ballada o Ikei"
Za siedmioma górami za siedmioma halami było sobie piękne i dumne królestwo IKEA, była
to kraina bogata i urodzajna. Władał nią Andrzej Czarny lecz jego rządy były czyste i
nieskazitelne a naród cieszył się że swojego władcy. Lecz gdy pewnego dnia Andrzej musiał
wyruszyć w daleką podróż (do reska) musiał mianować swojego następcę. Nie wiedział
uwczas że zła i przebiegła wiedźma Lady Monique (monik) planuje pogrążyć królestwo
Andrzeja i jego poddanych w wiecznej niedoli i rozpaczy.
Lecz nastał ten dzień gdy Monique zasiada na tronie lecz nie sama była tak naprawdę
marionetką w rękach złego władcy demonów "Hećmana ".
Kraj stanął na skraju upadku, ludzie cierpieli niedostatek i brak premii. Lecz nikt się nie
odważył przeciwstawić Lady Monique. Czy tak miała zakończyć się ta historia? Nie!
Albowiem na tym świecie byli jeszcze ludzie którzy pragnęli sprawiedliwości (i premii).
28
Lakierek 2016-12-03 06:02:48
Poprosze o drugi akt tej jakze pieknej i prawdziwej ballady
5
cichy 2016-12-03 11:12:08
Przełożonych się nie lękaj , mało pracuj,dużo stękaj. Nie przejmuj się swą pracą bo i tak ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacą. Jeśli jesteś w niskiej grupie wolno mieć ci wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
12
Pracoumilacz 2016-12-03 14:12:29
Pracujac tam tam tyle lat, nie podejrzewalem ze Tylu pracuje tam poetycko uzdolnionych ludzi:)
2
szary człowiek 2016-12-03 14:13:18
Dla Pani Moniki co miesiąc będzie za mało, choćby człowiek żyły sobie wyprówał ze te nedzne 11, 50
2
prawownik 2016-12-03 15:42:41
Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem." Ludwig von Mises
12
Pracownik 2016-12-03 19:27:50
Artykuł 13 Kodeksu pracy stanowi: „Pracownik ma prawo do godziwego wynagrodzenia za pracę. Każdy pracujący ma prawo do słusznego i zadowalającego wynagrodzenia zapewniającego jemu i jego rodzinie egzystencję odpowiadającą godności ludzkiej, uzupełnianego w razie potrzeby innymi środkami pomocy społecznej. Prawo do godziwego wynagrodzenia obejmuje także godziny nadliczbowe – pracownik ma prawo do zwiększonego wynagrodzenia za taką pracę.
Godziwe wynagrodzenie oznacza także, że każdy pracownik nie może być dyskryminowany w stosunku do innych pracowników, jeżeli wykonuje pracę takiego samego rodzaju lub na takim samym stanowisku – wynagrodzenie w takich sytuacjach musi być równe.
14
Arbeiter 2016-12-04 09:33:23
Proponuje strajk !
17
Wasz kolega 2016-12-04 23:09:46
Witam wszystkich. Mam często powtarzajacy się sen-horror. Idę korytarzem przy białej ścianie z kolorowymi figurami. Czas zwalnia i słyszę głosy- o wrócił nasz kolega. I patrze na te twarze niezkalane myśleniem. Stoi w czerwonych ogrodniczkach Daniel, zanim Czesiu, a nad nimi Darek B z pięścią w ustach(udaje że jednak mysli). A tu nagle przerazliwy pisk chudej szczapy Izki. Metry metry. Pozdrawiam byłych pracowników golblatu.
8
psi kutas bez s 2016-12-05 07:00:27
witam ja jako pomocnik operatora mam 11.50 w ikea industry w goleniowie
Sędzia 2016-12-05 08:24:00
Jak wam nie psuje to się zwolnij a nie setki jęki nic nie wskuracjie pisząc tu na forach wierszyki
Swod 2016-12-05 15:24:59
Ikea industry jak titanic niby niezatapialny a idzie na dnooooo...
10
UL1364 2016-12-05 17:59:26
Witam. Pracuje na swedwoodzie juz 7 lat i nie pamietam zeby bylo kiedys az tak zle jak teraz jest. Traktowanie ludzi jak smieci, brak premii, nadgodziny sloza tylko do tego zeby zarobic a nie dorobic, brygadzisci to psy do bicia i z gory i z dolu i potem lataja po hali ze sra**ka, sztuczne stanowiska... normalnie masakra. W biorze siedza sobie i analizuja procenty, slupki, wykresy, a tak naprawde nie maja pojecia co i jak robimy a jeszcze sie nas czepiaja i wymagaja Bog wie czego. To my robimy na nich wiec oni powinni byc na naszych uslogach. Dzieki nam oni maja swoje pensje wiec nalezy nam sie szacunek!!! Nie mam nic do mojego majstra ale brygadziste najchetniej wyslal bym na orbite w starej lodowce. Gratulacje dla pani dyrektor bo panu andrzejowi nie udalo sie zamknac swedwoodu a pani moze sie to udac. Mam nadzieje ze moi koledzy i kolezanki z produkcji przejrza na oczy tak jak ja i ze albo to upadnie albo wyjdzie na nasze. Szukanie oszczednosci, kolesiostwo i sztuczne stanowiska zniszcza ten zaklad i mam nadzieje ze nie bede musial powiesic na bramie wielkiej kludki i ze uda mi sie uciec do innej roboty ktorej nie brakuje bo szczerze jak dowiaduje sie ze ludzie w innych zakladach dostaja na wjazd wiecej niz ja mam po siedmiu latach tutaj... to szlak mnie trafia. A co do 4 brygad... mysle ze nasi koledzy ze wschodu nie sa na tyle glupi zeby przyjsc tu do pracy za nedzne pieniadze i do tego na 4 brygadach gdzie w innych zakladach dostaja wiecej i na 2-3 zmianach. Mam dosyc... dostaje odruchu wymiotnego jak mam isc do roboty. Jedyne co mnie tu trzyma to brak dojazdu... bo jak narazie mamy z zona jeden samochod a zona tez musi dojechac do pracy ale jak sobie odloze na auto to juz mnie nie ma bo ja nie mam zamiaru patrzec jak ten zaklad... przepraszam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] upada. Pozdrawiam ludzi z dolu bo gory nie trawie i tam wlasnie przydalby sie redukcje etatow.
20
Ukrainieć 2016-12-05 20:30:44
Ludzi Ludzie Gdzie wam Bedze lepiej ?? Jak nie w Ikea Jeść dostaniecie ciepło w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] macie impreze sylwestrową macie czego więcej chcieć od życia??? tylko głupi by się zwolnl
4
zawodowiec 2016-12-06 00:20:15
Mam pytanie czym zajmują się związki zawodowe w IKEA GOLENIOW .Bo z tego co obserwuję to Pan Stanisław P to tylko paczki nosi do biura a ta jego kanciapa to powinno się na ubikacji przerobić dla naszych wspaniałych niezastapionych specjalistów obok
12
Pracownik 2016-12-07 02:38:12
Dziś podpisałem swoją podwyżkę, po prostu jestem w niebowziety po 4 latach pracy mam teraz tyle co w parku ludzie dostają na start.
5
aras 2016-12-07 06:19:15
To idź pracować do parku.
5
Ścisk 2016-12-07 12:50:23
Jak to w Ikei nie pierwszy raz chwilowe zawirowania a wszystko i tak wróci do normy..
3
kaznodzieja ikeły 2016-12-07 16:54:59
Pamiętacie tego głupka z maszynowni co włączył alarm ppoż. I krzyczał ,,nie uciekajcie to ja włączyłem " no to teraz jest mądrym majstrem na maszynowni do góry pociągnął go koleś kierownik ( usunięte przez administratora )który sam jest rozchwianym emocjonalnie chłopczykiem nie potrzebujemy takich ludzi niech swoją dobrą robotę idą robić gdzie indziej.Tutaj tylko kłamią i powtarzają nieprawdę najlepiej to umią się mścić na ludziach odejdzie z tej firmy nie chcemy was tu i wcale nie jesteście dobrzy tylko robicie spychologie was czas już tutaj się skończył ...a firma na was tylko traci.Jestescie stratą kolesie kolesiów niszczycie tu zakład i relacje miedzyludzmi.
15
G.GiG.P 2016-12-07 18:36:45
Dopedniemy ciebie...
2
obrońca 2016-12-08 06:58:25
Panowie to jest groźba.Na waszym stanowisku....
2
nowy 2016-12-08 09:46:49
Po podwyzkach mam 13zl na godzine i wielu takich jak ja tu jest
1
Oko 2016-12-08 15:40:48
Kicha, kicha, kicha! Coraz gorzej w tej firmie sie robi. Brak premii, ikea one bonus to jedna wielka porazka. Obiecywali zlote gory i co? Obiecanki cacanki. Szkoda słów! Ech...
8
I 2016-12-08 23:30:18
Gimnazja oskarża się o wszystko, co najgorsze. Brakuje tylko oskarżeń o "sodomię i gomorię". A to przecież ta sąma młodzież będzie uczniami szkół podstawowych, po likwidacji gimnazjów. Nie inna, piękna, doskonała, łaknąca wiedzy jak kania dżdżu, tylko ta sama, co teraz jest określana gimbazą, rozwydrzona, jak chcą niektórzy. A to przecie politycy PiS-u są twórcami gimnazjów; podobnie jak PO , tak i PiS maczał łapki i mieszał w programach oświatowych, to politycy, nikt inny, są winni tego, że polska oświata jest taka, jaka jest. To przecież pan mecenas Giertych ( ktoś pamięta jeszcze nazwę kanapy, przepraszam partii, która ręka w rękę działała z obecnie nam panującą partią?)narobił bajzlu w maturach, pałeczkę po nim dziarsko przejęli jego następcy i robią to samo w podstawówkach i gimnazjach. Państwo Elbanowscy urośli do rozmiarów guru edukacyjnych, narozrabiali, dostali sporą kasę ( jako fundacja) i słuch o nich zaginął, jakoś nie słychać ich, by brali szkoły w obronę, o uczniach nie wspominając. Obecna pani minister nie zważając na koszty ( i nie chodzi tu tylko o pieniądze) prze jak lodołamacz do przodu, nie zważając na nic i na nikogo. Zwalenie tej reformy na samorządy jest wspaniałym zagraniem, będzie na kogo zrzucić winę. A oberwą uczniowie, no i nauczyciele.
Ogar. 2016-12-09 08:53:09
Na Malediwy za 13 pensje , 4% hahaha jałomużna a nie pensja . Niech sobie w buty te 60zl . Bida z nędza.
5
Gunia 2016-12-09 09:34:28

Ikea? jestem jej pracownikiem od wielu lat , w tej chwili po zmianie dyrektora fabryka spada na dno. Totalna porażka. Goła pensja bez premii to ok 1500 zł niektórzy mają jeszcze mniej. poczytaj aktualne opinie na forum to zobaczysz co się dzieje ludzie piszą prawdę.
Duda 2016-12-09 10:30:18
Ryba też
1
Prezes wielkiej korporacji 2016-12-09 12:38:05
Prezes wielkiej korporacji pyta się swoich pracowników co kupili sobie za 13-ą
pensję. Zaczepia dyrektora:
- No i jak tam, dyrektorze? Co pan sobie kupił za 13-ę?
- Nowiutkie Audi A8.
- A resztę?
- Ulokowałem na koncie w banku szwajcarskim.
Podchodzi do kierownika:
- I jak u pana, kierowniku? Na co pan wydał 13-ę?
- A kupiłem używanego Poloneza...
- A resztę?
- Wrzuciłem na książeczkę oszczędnościową.
Podchodzi wreszcie do robotnika:
- Co pan sobie kupił za 13-ę?
- Kapcie.
- A resztę?
- Babcia dołożyła.
26
ikea 2016-12-09 17:58:31
Drodzy pracownicy maszynowni pamietajcie ze kij ma dwa konce i tych dwoch panow "kierownik i jego piesek "będą kiedyś po drugiej stronie a to będzie bolało.Kierownik siedział na wiadrach a ten drugi w szafie takrze bardzo są podobni .
4
duda 2016-12-09 18:43:55
Jedno jest pewne zmiana (D) MA NAJGORZEJ
2
Św. Mikołaj 2016-12-09 23:55:39
Pani Moniko, jedno proste pytanie. Widzi Pani że w firmie IKEA pracuje bardzo dużo młodych ludzi, którzy dopiero zaczynają dorosłe życie. Zakładają rodziny, kupują mieszkania, chcą po prostu godnie żyć. Niech się Pani postawi w ich sytuacji. CZY WYŻYŁA BY PANI ZA 1500 zł mając kredyt np. hipoteczny, czynsz, gaz prąd???
10
gogus 2016-12-10 14:10:18
Na komponencie też nie mamy lekko.
3
to ja napisałem 2016-12-10 22:38:42
Do wszystkich -
Zatrudniacie się w IKEI godzicie się na ich warunki. Ci co odchodzą nie godzą się idą dalej - mają większą stawkę w innej firmie. Co wy robocie ... piszecie na forum które czytają te same osoby, i tylko z produkcji a dyrekcja ma to tam tam ...
Teksty tego typu "CZY WYŻYŁA BY PANI ZA 1500 zł mając kredyt np. hipoteczny, czynsz, gaz prąd??? " Panią dyrektor to nie ruszy .. .CZŁOWIEKU ona nawet nie wie że istniejesz. Nie za pukasz, nie pokażesz że istniejesz nic nie zdziałasz. Was to nazywają kabelkowi kozacy .. mocni w gębie ale tylko po drucie. I tak każdego dnia przychodzicie do pracy i dalej robicie swoje. I nic
Jedna osoba ma żale, kogo to interesuje idź do baru wypłacz się. Pomyślcie co się stanie jeśli zbuntuje się jedna brygada, druga ... oni nie mają kogo zatrudniać ... będzie im to na rękę czy nie ? zaryzykują zatrzymanie fabryki na x dni ? Będą to dla nich ogromne straty a dla Was ?
Możecie coś w końcu co zyskać, macie okazję wykorzystajcie ją. Stanie fabryka pociągną za sobą wiele osób ale nie Was. Zamknięcie fabryki w takim momencie miałoby nie wyobrażalne skutki nie tutaj ... ale na górze.
Pomyślcie o tym. To Wy pracownicy - brzydko to nazwę ale to wy jesteście siłą napędową a nie oni ... oni nie wyszlifują nie wytworzą komponentów nie zalakierują nie zapakują nie puszczą dalej ...
22
Pracownik magazynu surowca 2016-12-10 22:38:52
O kim mowa? Nie bardzo wiem a chyba znam wszystkich
szary człowiek 2016-12-15 11:23:14
a jest jakas zmiana D?? bo jak do tej pory to tylko A,b,c
Stary pracownik 2016-12-16 13:49:13
Pięknie nasza dyrekcja połączyła imprezki 20 lecie Ikei i karnawał czy to są oszczędności zakładu. Kiedyś dostawali się jakieś pieniądze a teraz impreza a wiadomo zd na karnawał pójdzie tylko z 20 procent załogi
12
Stary pracownik 2016-12-19 18:28:25
Ludzie ludzie którzy pracują w Ikei zapraszam do lekarza po zwolnienia to by był nasz protest ze nam coś się nie podoba
2
Aneta 2016-12-19 21:08:20
Czytam Wasze opinie i wszystko dokładnie oddaje sytuacje w oddziale w resku. Kiepskie pieniądze. Super głodowy bonus który ma być wypłacony. Tylko my Resku mamy gorzej bo to nasz jedyny zakład w tej pipidówie. I nikt z nami się nie liczy. Jesteśmy gorszego sortu.
6
wielbark 2016-12-21 18:28:27
Witam , pracuję w Ikea Wielbark i to co tu czytam przeraża mnie .Jestem zwykłym pracownikiem sortowania i napraw a stawka godz.14zł.Co miesioc mamy premie ,setki za soboty ,dodatki świoteczne a bonus 51 procent.A ludziom i tak nie pasuje a to że mało a to że w sobotę trzeba przyjść.Pozdrawiam serdecznie.
3
aneta 2017-01-13 16:45:32
masakra
1
Zostaw swoją opinię o Swedwood Poland - Goleniów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland