brak logo

Swedwood Poland

Goleniów

Opinie o Swedwood Poland

edek 2016-02-08 18:57:18
Hej Jażyna z Szczecina nie wiem dlaczego ci zależy aby z dobrej liderki zrobić kogoś złego nie masz pojęcia o stawkach jakie obowiązują w naszym Zakładzie 22 zł to nie wszyscy mistrzowie mają a lider jest na równi z starszym operatorem wyczerpująco o tym napisał ,,Gostek'' Ikea to taka firma że nie szkoła robi z ciebie lidera ,brygadzistę czy nawet mistrza a podejscie do pracy umiejętność czy też oddanie dla zakładu te cechy IKEA potrafi docenić.Z twoich wpisów wnioskuję że nie pracujesz w Ikea bo nie masz zielonego pojęcia o warunkach pracy a jedynie zależy ci aby zepsuć dobre imię tej liderki .
5
Zenek 2016-02-19 12:50:14
Ma ktoś jakiś komentarz nt ostatnich zwolnien z pracy ?? ;)
1
gronek 2016-03-23 19:08:23
pracowałem w golblacie w latach 2000-2007 widzę że nic się nie zmieniło z zawodu stolarz stawka jaką miałem 7.50 na sam koniec jako operator plus 10procent premia pozdro dla super joli majster bez pojecia w 2007 jak się zwolnilem na parku dostałem 12 zł teraz mam 23 jako sztaplarz
2
starystaż 2016-03-25 18:25:12
Co do ostatnich zwolnień porobiło się kolesiostwo między kierownikami majstrami i brygadzistami, od maja tego roku mają być 3 zmiany i tu się dzieje ciekawie osoby ze stanowiska majster brygadzista są przesuwane na sztuczne tworzone stanowiska (koordynator,specjalista,lider, teacher itp.) przez kierownikòw.Coraz mniej osòb wykonuje produkcję a coraz więcej kolesi kierownictwa udaje że coś robi przychodząc na 8 godzin + nadgodziny.Układy zabijają tą firmę widać że okręt się przechyla ikea goleniòw dziwny twòr z układami czerpią z niego ile się da aż do upadku... Pozdrawiam wielkie nadute kierownictwo nie wspomnę już o negocjacjach podwyżki inflacyjnej Pana od związkòw ręce odpadają...
7
zenek 2016-03-25 19:43:07
a w Resku powieźli smolarka...!!! ;)))) szkoda, taki był ładny....;))))
1
bobek 2016-03-31 01:35:27
Marta liderka jest spoko nikogo nie gnebi maja robic woja prace a nie gadac co robia jutro na obiad itd
1
bolo 2016-05-09 08:23:55
Heja, serio nie ma smolarka? Co sie z nim dzieje, przeniesli go gdzieś ?
Poznałem go kiedyś ....
Zły 2016-05-09 09:34:22
Ja właśnie jestem na wypowiedzeniu do końca maja,i zgadzam się że jest kumoterstwo,kolesiostwo itd,dodam że w roku nie zachorowałem ani jednego dnia ,a że nie jestem kolesiem majstra,kierownika,to zostałem wyeliminowany ponieważ trzeba było zostawić kumpli od piwka,mimo to że pół roku w roku chorują...Przepracowałem 4 lata tam i uważam że jest to zakład układów...
7
Heniu 2016-08-15 14:30:19
Jasne tam nie zarobisz kuzwa tyle jasne
Pracownik Ikea Goleniów 2016-11-05 07:30:56
Witam wszystkich zainteresowanych. Dzisiaj powiem szczerze. Omijać szerokim łukiem i jak najdalej. Sam myślę o zmianie zakładu. Pracuje tam 3 lata. Świetne czasy. Można się rozwinąć dość szybko tylko trochę zaangażowania. Ludzie są naprawdę spoko. Przełożeni są spoko (wszak zaczynali również od najniższego stopnia) więc wiedzą jak to jest. Ale teraz do sedna sprawy. Nastały nowe rządy pani dyrektor. Na pierwszym spotkaniu z nią opowiadała jaka jest super i chce jak najlepiej, a jej priorytetem jest jak największa motywacja pracowników do pracy. No to tak nas zmotywowala że nam premie pozabierala (500-800 PLN w zależności od wydziału). Ludzie mogą sobie pogadać i tyle. Jak po tej śmieszne wypłacie zwolni się z 200 ludzi a ze 100 pójdzie na zwolnienia to się pani obudzi ale już będzie za późno a stołek poleci razem z pseudo doradcami. Niektórzy najpierw robią potem myślą. Panie Czarnota wróć Pan do nas. Pozdrowienia dla całej śmietanki z biora. Róbcie tak dalej to się szybko zmiany odbędą.
17
Pracownik Ikea Goleniów 2016-11-05 07:33:59
Witam wszystkich zainteresowanych. Dzisiaj powiem szczerze. Omijać szerokim łukiem i jak najdalej. Sam myślę o zmianie zakładu. Pracuje tam 3 lata. Świetne czasy. Można się rozwinąć dość szybko tylko trochę zaangażowania. Ludzie są naprawdę spoko. Przełożeni są spoko (wszak zaczynali również od najniższego stopnia) więc wiedzą jak to jest. Ale teraz do sedna sprawy. Nastały nowe rządy pani dyrektor. Na pierwszym spotkaniu z nią opowiadała jaka jest super i chce jak najlepiej, a jej priorytetem jest jak największa motywacja pracowników do pracy. No to tak nas zmotywowala że nam premie pozabierala (500-800 PLN w zależności od wydziału). Ludzie mogą sobie pogadać i tyle. Jak po tej śmieszne wypłacie zwolni się z 200 ludzi a ze 100 pójdzie na zwolnienia to się pani obudzi ale już będzie za późno a stołek poleci razem z pseudo doradcami. Niektórzy najpierw robią potem myślą. Panie Czarnota wróć Pan do nas. Pozdrowienia dla całej śmietanki z biora. Róbcie tak dalej to się szybko zmiany odbędą.
33
bbbb 2016-11-07 16:27:36
Wymienić kierownika maszynowni .PORAŻKA .Człowiek nie nadaje się na to stanowisko
24
cris 2016-11-17 09:56:15
Nie polecam nikomu tam pracować.Brak szacunku do ludzi którzy tam pracują.Humor jednego z majstrow zależy od jego widzi mi się.nie potrafi pracować z ludźmi dla niego liczy się tylko jego zdanie a innych ma za nic.
8
Czesław 2016-11-18 00:49:00
Nie polecam Góra ma wszystkich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie liczą sie z pracownikiem a głupie gadanie nowej pani dyrektor o docenianiu dobrych przeciwników to bajka . Chodzą pytają ile dni bez wypadku jaki koszt złej jakości itp podobne a komu to potrzebne 99.9 procent ludzi jest tam bo musi bo ma kredyty itp . dobrze że sie park rozwija większość tam pujdzie jak ja i nie żałuję na wejscie mam wiecej niz w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chcieli zamknąć ludzią buzie że dadzą z premi do stawki pare złotych ale i tak nic to nie zmieni kto umie liczyc wie ze to bedzie to samo . szczerze dobrze ze zmienilam prace tu nikt mi nie siedzi nad glowa i nie gada wiecej wiecej metry i tyle . albo jakosc albo ilość ale w tym zakladzie chca to i to a tak sie nie da . z poważaniem dla biura rubcie tak dalej a nie bedzie nikogo w waszym gronie.
11
św. mikołaj 2016-11-18 09:10:23
Jako pracownik Ikea powiem tak, praca nie jest najgorsza, ale ludzie tworzą swoje grupy grupeczki, sami zasiewają zament. Jedni drugich obgadują dlatego ludzie nie mogą się postawić szefostwu. Jeden podpier.... i dostanie podwyżkę, drugi zapier... i mu zabiorą premię( jak jeszcze była :-) ). Hale powoli zaczynają świecić pustkami, czy kierownictwo naprawdę tego nie widzi?? Jest to naprawdę znana firma praktycznie w centrum miasta więc Pani Dyrektor, niech da Pani naprawdę ludziom zarobić prawdziwe pieniądze bo pracujemy dzień i noc naprawdę ciężko, mamy rodziny i swoje życie. Inaczej Pani zakład upadnie, a to by było głośne na cały świat. CHCEMY PO PROSTU GODNIE ŻYĆ I NIE CHODZIĆ NA ZAKUPY Z KALKULATOREM W RĘKU. POZDRAWIAM
16
Pracownik 2016-11-18 12:57:24
Witam wszystkich Zainteresowanych ta Praca Pracowałem w tym zakładzie od 7 Lat
na początku było bardzo dobrze z kazdym rokiem z każdym miesiącem jest coraz gorzej
Kierownicy Po zawodowych szkołach cześć majstrów to układ rodziny Specialisci to koledzy z jednej maszyny
robią z pracownka szmate do podlogi olewają twoje zdanie ty mas tylo pracowac an sie nie odzywać pieknie tylko to wyglada jak sa wizytacje tedy biegają parzadki a tak to ropierdziel zamiatają szystko pod dywan potem wina spada na pracownika odradzam zarobki coraz mniejsze a praca w meczerniach
13
przyjazny 2016-11-18 14:15:54
Na miejscu Pani Dyrektor przyjaznym sie pracy nie których majstrow.
7
Ryszard 2016-11-23 11:06:47
Odradzam Pracy w Ikea industry zarobki bardzo małe a pracować musisz jak wuł
4
Pracownik 2016-11-23 12:51:17
Koledzy i koleżanki. Zbliża się koniec miesiąca.
Pani Dyrektor, pamiętamy ostatnie wystąpienie . Ciekawi nas tylko co teraz Pani nam powie. Brak premii, brak dodatkowej, która Pani obiecała? Proszę mieć świadomość że my potrafimy przeliczyć to co pokazujecie nam na tych wspaniałych tablicach. Już dawno widać ze cele wprowadzone sa nierealne. Zastanawiające jest jak wy ty liczycie, bo według Nas jest to celowe działanie aby nie wypłacać premii.
Pieniążki zostaną w firmie a góra dalej się bawi. Nowe auta i inne przywileje z których korzystacie na co dzień nawet prywatnie. Ludzie nie są ślepi widzimy jak robicie zakupy służbowymi samochodami, a kto cierpi? pracownik który zarabia 1500zł i nie ma nawet na zatankowanie swojego auta. Nie znacie naszego poziomu życia, dla Was 500 zł to nic ale nie każdy tak ma. Wiec apelujemy do Was weźcie się do sumiennej pracy bo rozwalicie firmę, szanujcie pracowników a nie tylko dbacie o Wasz byt.
26
X 2016-11-23 13:28:05
...ta firma juz jest rozwalona - pracuja tylko ci co mają 2 ręce, 2 nogi i kredyty.....
6
Pracownica 2016-11-23 13:41:11
Bardzo dobrze napisane. Wszystkim już brakuje dyrektora Czarnoty. Nie można było na niego złego słowa powiedzieć. Nie zawsze produkcja szła dobrze , ale pracownicy dostawali premie. Obecne dyrektorstwo to kpina jakas z pominięciem dyrektora Romana K. To On powinien zarządzać fabryką bo jest na stanowisku ,ale jest człowiekiem na poziomie.
13
Jan 2016-11-24 14:21:47
Czas zacząć Sie zwalniać chyba ze wam pasuje praca za 1500 zl jest tyle pracy do okola ze z chęcią każdego wezmą a ikea niech się rozsypie każdego dnia odchodzi jeden lub i więcej pracowników Ludzie szanujcie sie Ikea nie jest ostatnim zakładem pracy chyba ze wystarcza wam tyle co wa dają
6
Janeczka 2016-11-24 14:26:28
Skierowane do wszytskich Kobiet Odradzm wam prace za 11.70 ;/
6
Leniwy 2016-11-25 02:11:29
Firma Ikea to Titanic zastanówcie się logicznie Andrzej .C z bardzo dobrego stanowiska zrezygnował czemu ??reszta jego pomocników część poszło do Bosch część cza nim do Reska czemu??
Co się dzieje po ich odejściu ? Jest spadek obietnice bez pokrycia
Firma Ikea Goleniów straciła pozycję zaufanego dostawcy jakość jest fatalna dla jego jest jak odczuwamy to od niedawna a będzie coraz gorzej dla czego? Duża ilość ludzi na l4 część się zwolnij spadnie produktywność ci zatym idzie? Kolejne mc bez premi !!
Do was piszę koledzy i koleżanki nie pozwólcie się zmanipulować to dzięki wam ta firma jeszcze funkcjonuje wiec dajcie wyraźny sygnał że musicie zarabiac godnie
Ponad 220osub siedzi w biurze od spraw nie potrzebnych .
Pozdrawiam Anonim
18
Majster 2016-11-25 02:15:19
1600zl
6
Monika 2016-11-29 21:42:02
witam Was Kochani Pracownicy Bardzo się staraliście w tym Miesiącu na Premie Lecz znów za mało ;( nie niej jednak musze wam uświadomić iż remi nie będzie ale obiecuje wam ze z miesiąc będzie lepiej
13
Bocian 2016-12-01 09:17:13
Witam Pani Moniko,
czy to prawda, ze na poczatku nowego roku czeka nas wiele zmian. m.in system 4 brygadowy, rekrutacja ukraincow itp. ?
2
Monika 2016-12-01 09:23:23
Dzień dobry z chęcią odpowiem na zadawane pytania
4 brygadówka będzie niebawem podpisujemy kontrakt o zatrudnienie 300stu Ukrainskich kolegów i koleżanek żeby uzupełnić braki
Następujące wydział Linia pakowania lakiernie i wydział klejenia boków z czasem reszta wydziałów
Informacje zevw najbliższym czasie będzie sporo wizytacja spowodowaną zła sytuacja w firmie
2
Specjalista 2016-12-01 11:28:41
Pani Moniko! W imieniu wszystkich pracowników chciałbym podziękować za pyszne czekoladki monety oraz za zapomoge 2zł na święta. Wszystko co Pani robi mobilizuje nas do coraz lepszych wyników. Oby tak dalej :-)
22
chorowity 2016-12-01 19:22:04
Witam wszystkich pracownikòw ikea goleniow i zapraszam do przychodni.zobaczymy jak Pani Monika sobie poradzi bez nas .brzuch mnie boli po tych czekoladkach
10
Nikt 2016-12-02 17:40:20
"Ballada o Ikei"
Za siedmioma górami za siedmioma halami było sobie piękne i dumne królestwo IKEA, była
to kraina bogata i urodzajna. Władał nią Andrzej Czarny lecz jego rządy były czyste i
nieskazitelne a naród cieszył się że swojego władcy. Lecz gdy pewnego dnia Andrzej musiał
wyruszyć w daleką podróż (do reska) musiał mianować swojego następcę. Nie wiedział
uwczas że zła i przebiegła wiedźma Lady Monique (monik) planuje pogrążyć królestwo
Andrzeja i jego poddanych w wiecznej niedoli i rozpaczy.
Lecz nastał ten dzień gdy Monique zasiada na tronie lecz nie sama była tak naprawdę
marionetką w rękach złego władcy demonów "Hećmana ".
Kraj stanął na skraju upadku, ludzie cierpieli niedostatek i brak premii. Lecz nikt się nie
odważył przeciwstawić Lady Monique. Czy tak miała zakończyć się ta historia? Nie!
Albowiem na tym świecie byli jeszcze ludzie którzy pragnęli sprawiedliwości (i premii).
21
Lakierek 2016-12-03 06:02:48
Poprosze o drugi akt tej jakze pieknej i prawdziwej ballady
3
cichy 2016-12-03 11:12:08
Przełożonych się nie lękaj , mało pracuj,dużo stękaj. Nie przejmuj się swą pracą bo i tak ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacą. Jeśli jesteś w niskiej grupie wolno mieć ci wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
9
Pracoumilacz 2016-12-03 14:12:29
Pracujac tam tam tyle lat, nie podejrzewalem ze Tylu pracuje tam poetycko uzdolnionych ludzi:)
2
szary człowiek 2016-12-03 14:13:18
Dla Pani Moniki co miesiąc będzie za mało, choćby człowiek żyły sobie wyprówał ze te nedzne 11, 50
2
prawownik 2016-12-03 15:42:41
Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem." Ludwig von Mises
9
Pracownik 2016-12-03 19:27:50
Artykuł 13 Kodeksu pracy stanowi: „Pracownik ma prawo do godziwego wynagrodzenia za pracę. Każdy pracujący ma prawo do słusznego i zadowalającego wynagrodzenia zapewniającego jemu i jego rodzinie egzystencję odpowiadającą godności ludzkiej, uzupełnianego w razie potrzeby innymi środkami pomocy społecznej. Prawo do godziwego wynagrodzenia obejmuje także godziny nadliczbowe – pracownik ma prawo do zwiększonego wynagrodzenia za taką pracę.
Godziwe wynagrodzenie oznacza także, że każdy pracownik nie może być dyskryminowany w stosunku do innych pracowników, jeżeli wykonuje pracę takiego samego rodzaju lub na takim samym stanowisku – wynagrodzenie w takich sytuacjach musi być równe.
8
Arbeiter 2016-12-04 09:33:23
Proponuje strajk !
10
Wasz kolega 2016-12-04 23:09:46
Witam wszystkich. Mam często powtarzajacy się sen-horror. Idę korytarzem przy białej ścianie z kolorowymi figurami. Czas zwalnia i słyszę głosy- o wrócił nasz kolega. I patrze na te twarze niezkalane myśleniem. Stoi w czerwonych ogrodniczkach Daniel, zanim Czesiu, a nad nimi Darek B z pięścią w ustach(udaje że jednak mysli). A tu nagle przerazliwy pisk chudej szczapy Izki. Metry metry. Pozdrawiam byłych pracowników golblatu.
5
psi kutas bez s 2016-12-05 07:00:27
witam ja jako pomocnik operatora mam 11.50 w ikea industry w goleniowie
Sędzia 2016-12-05 08:24:00
Jak wam nie psuje to się zwolnij a nie setki jęki nic nie wskuracjie pisząc tu na forach wierszyki
Swod 2016-12-05 15:24:59
Ikea industry jak titanic niby niezatapialny a idzie na dnooooo...
7
UL1364 2016-12-05 17:59:26
Witam. Pracuje na swedwoodzie juz 7 lat i nie pamietam zeby bylo kiedys az tak zle jak teraz jest. Traktowanie ludzi jak smieci, brak premii, nadgodziny sloza tylko do tego zeby zarobic a nie dorobic, brygadzisci to psy do bicia i z gory i z dolu i potem lataja po hali ze sra**ka, sztuczne stanowiska... normalnie masakra. W biorze siedza sobie i analizuja procenty, slupki, wykresy, a tak naprawde nie maja pojecia co i jak robimy a jeszcze sie nas czepiaja i wymagaja Bog wie czego. To my robimy na nich wiec oni powinni byc na naszych uslogach. Dzieki nam oni maja swoje pensje wiec nalezy nam sie szacunek!!! Nie mam nic do mojego majstra ale brygadziste najchetniej wyslal bym na orbite w starej lodowce. Gratulacje dla pani dyrektor bo panu andrzejowi nie udalo sie zamknac swedwoodu a pani moze sie to udac. Mam nadzieje ze moi koledzy i kolezanki z produkcji przejrza na oczy tak jak ja i ze albo to upadnie albo wyjdzie na nasze. Szukanie oszczednosci, kolesiostwo i sztuczne stanowiska zniszcza ten zaklad i mam nadzieje ze nie bede musial powiesic na bramie wielkiej kludki i ze uda mi sie uciec do innej roboty ktorej nie brakuje bo szczerze jak dowiaduje sie ze ludzie w innych zakladach dostaja na wjazd wiecej niz ja mam po siedmiu latach tutaj... to szlak mnie trafia. A co do 4 brygad... mysle ze nasi koledzy ze wschodu nie sa na tyle glupi zeby przyjsc tu do pracy za nedzne pieniadze i do tego na 4 brygadach gdzie w innych zakladach dostaja wiecej i na 2-3 zmianach. Mam dosyc... dostaje odruchu wymiotnego jak mam isc do roboty. Jedyne co mnie tu trzyma to brak dojazdu... bo jak narazie mamy z zona jeden samochod a zona tez musi dojechac do pracy ale jak sobie odloze na auto to juz mnie nie ma bo ja nie mam zamiaru patrzec jak ten zaklad... przepraszam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] upada. Pozdrawiam ludzi z dolu bo gory nie trawie i tam wlasnie przydalby sie redukcje etatow.
13
Ukrainieć 2016-12-05 20:30:44
Ludzi Ludzie Gdzie wam Bedze lepiej ?? Jak nie w Ikea Jeść dostaniecie ciepło w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] macie impreze sylwestrową macie czego więcej chcieć od życia??? tylko głupi by się zwolnl
2
zawodowiec 2016-12-06 00:20:15
Mam pytanie czym zajmują się związki zawodowe w IKEA GOLENIOW .Bo z tego co obserwuję to Pan Stanisław P to tylko paczki nosi do biura a ta jego kanciapa to powinno się na ubikacji przerobić dla naszych wspaniałych niezastapionych specjalistów obok
9
Pracownik 2016-12-07 02:38:12
Dziś podpisałem swoją podwyżkę, po prostu jestem w niebowziety po 4 latach pracy mam teraz tyle co w parku ludzie dostają na start.
3
aras 2016-12-07 06:19:15
To idź pracować do parku.
5
Ścisk 2016-12-07 12:50:23
Jak to w Ikei nie pierwszy raz chwilowe zawirowania a wszystko i tak wróci do normy..
1
kaznodzieja ikeły 2016-12-07 16:54:59
Pamiętacie tego głupka z maszynowni co włączył alarm ppoż. I krzyczał ,,nie uciekajcie to ja włączyłem " no to teraz jest mądrym majstrem na maszynowni do góry pociągnął go koleś kierownik Grzegorz.P który sam jest rozchwianym emocjonalnie chłopczykiem nie potrzebujemy takich ludzi niech swoją dobrą robotę idą robić gdzie indziej.Tutaj tylko kłamią i powtarzają nieprawdę najlepiej to umią się mścić na ludziach odejdzie z tej firmy nie chcemy was tu i wcale nie jesteście dobrzy tylko robicie spychologie was czas już tutaj się skończył ...a firma na was tylko traci.Jestescie stratą kolesie kolesiów niszczycie tu zakład i relacje miedzyludzmi.
5
G.GiG.P 2016-12-07 18:36:45
Dopedniemy ciebie...
1
Zostaw swoją opinię o Swedwood Poland - Goleniów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland