brak logo

Swedwood Poland

Goleniów

Opinie o Swedwood Poland

nowy 2016-12-08 09:46
Po podwyzkach mam 13zl na godzine i wielu takich jak ja tu jest
3
Oko 2016-12-08 15:40
Kicha, kicha, kicha! Coraz gorzej w tej firmie sie robi. Brak premii, ikea one bonus to jedna wielka porazka. Obiecywali zlote gory i co? Obiecanki cacanki. Szkoda słów! Ech...
9
I 2016-12-08 23:30
Gimnazja oskarża się o wszystko, co najgorsze. Brakuje tylko oskarżeń o "sodomię i gomorię". A to przecież ta sąma młodzież będzie uczniami szkół podstawowych, po likwidacji gimnazjów. Nie inna, piękna, doskonała, łaknąca wiedzy jak kania dżdżu, tylko ta sama, co teraz jest określana gimbazą, rozwydrzona, jak chcą niektórzy. A to przecie politycy PiS-u są twórcami gimnazjów; podobnie jak PO , tak i PiS maczał łapki i mieszał w programach oświatowych, to politycy, nikt inny, są winni tego, że polska oświata jest taka, jaka jest. To przecież pan mecenas Giertych ( ktoś pamięta jeszcze nazwę kanapy, przepraszam partii, która ręka w rękę działała z obecnie nam panującą partią?)narobił bajzlu w maturach, pałeczkę po nim dziarsko przejęli jego następcy i robią to samo w podstawówkach i gimnazjach. Państwo Elbanowscy urośli do rozmiarów guru edukacyjnych, narozrabiali, dostali sporą kasę ( jako fundacja) i słuch o nich zaginął, jakoś nie słychać ich, by brali szkoły w obronę, o uczniach nie wspominając. Obecna pani minister nie zważając na koszty ( i nie chodzi tu tylko o pieniądze) prze jak lodołamacz do przodu, nie zważając na nic i na nikogo. Zwalenie tej reformy na samorządy jest wspaniałym zagraniem, będzie na kogo zrzucić winę. A oberwą uczniowie, no i nauczyciele.
1
Ogar. 2016-12-09 08:53
Na Malediwy za 13 pensje , 4% hahaha jałomużna a nie pensja . Niech sobie w buty te 60zl . Bida z nędza.
6
Gunia 2016-12-09 09:34

Ikea? jestem jej pracownikiem od wielu lat , w tej chwili po zmianie dyrektora fabryka spada na dno. Totalna porażka. Goła pensja bez premii to ok 1500 zł niektórzy mają jeszcze mniej. poczytaj aktualne opinie na forum to zobaczysz co się dzieje ludzie piszą prawdę.
2
Duda 2016-12-09 10:30
Ryba też
2
Prezes wielkiej korporacji 2016-12-09 12:38
Prezes wielkiej korporacji pyta się swoich pracowników co kupili sobie za 13-ą
pensję. Zaczepia dyrektora:
- No i jak tam, dyrektorze? Co pan sobie kupił za 13-ę?
- Nowiutkie Audi A8.
- A resztę?
- Ulokowałem na koncie w banku szwajcarskim.
Podchodzi do kierownika:
- I jak u pana, kierowniku? Na co pan wydał 13-ę?
- A kupiłem używanego Poloneza...
- A resztę?
- Wrzuciłem na książeczkę oszczędnościową.
Podchodzi wreszcie do robotnika:
- Co pan sobie kupił za 13-ę?
- Kapcie.
- A resztę?
- Babcia dołożyła.
30
ikea 2016-12-09 17:58
Drodzy pracownicy maszynowni pamietajcie ze kij ma dwa konce i tych dwoch panow "kierownik i jego piesek "będą kiedyś po drugiej stronie a to będzie bolało.Kierownik siedział na wiadrach a ten drugi w szafie takrze bardzo są podobni .
5
duda 2016-12-09 18:43
Jedno jest pewne zmiana (D) MA NAJGORZEJ
3
Św. Mikołaj 2016-12-09 23:55
Pani Moniko, jedno proste pytanie. Widzi Pani że w firmie IKEA pracuje bardzo dużo młodych ludzi, którzy dopiero zaczynają dorosłe życie. Zakładają rodziny, kupują mieszkania, chcą po prostu godnie żyć. Niech się Pani postawi w ich sytuacji. CZY WYŻYŁA BY PANI ZA 1500 zł mając kredyt np. hipoteczny, czynsz, gaz prąd???
12
gogus 2016-12-10 14:10
Na komponencie też nie mamy lekko.
4
to ja napisałem 2016-12-10 22:38
Do wszystkich -
Zatrudniacie się w IKEI godzicie się na ich warunki. Ci co odchodzą nie godzą się idą dalej - mają większą stawkę w innej firmie. Co wy robocie ... piszecie na forum które czytają te same osoby, i tylko z produkcji a dyrekcja ma to tam tam ...
Teksty tego typu "CZY WYŻYŁA BY PANI ZA 1500 zł mając kredyt np. hipoteczny, czynsz, gaz prąd??? " Panią dyrektor to nie ruszy .. .CZŁOWIEKU ona nawet nie wie że istniejesz. Nie za pukasz, nie pokażesz że istniejesz nic nie zdziałasz. Was to nazywają kabelkowi kozacy .. mocni w gębie ale tylko po drucie. I tak każdego dnia przychodzicie do pracy i dalej robicie swoje. I nic
Jedna osoba ma żale, kogo to interesuje idź do baru wypłacz się. Pomyślcie co się stanie jeśli zbuntuje się jedna brygada, druga ... oni nie mają kogo zatrudniać ... będzie im to na rękę czy nie ? zaryzykują zatrzymanie fabryki na x dni ? Będą to dla nich ogromne straty a dla Was ?
Możecie coś w końcu co zyskać, macie okazję wykorzystajcie ją. Stanie fabryka pociągną za sobą wiele osób ale nie Was. Zamknięcie fabryki w takim momencie miałoby nie wyobrażalne skutki nie tutaj ... ale na górze.
Pomyślcie o tym. To Wy pracownicy - brzydko to nazwę ale to wy jesteście siłą napędową a nie oni ... oni nie wyszlifują nie wytworzą komponentów nie zalakierują nie zapakują nie puszczą dalej ...
25
Pracownik magazynu surowca 2016-12-10 22:38
O kim mowa? Nie bardzo wiem a chyba znam wszystkich
1
szary człowiek 2016-12-15 11:23
a jest jakas zmiana D?? bo jak do tej pory to tylko A,b,c
1
Stary pracownik 2016-12-16 13:49
Pięknie nasza dyrekcja połączyła imprezki 20 lecie Ikei i karnawał czy to są oszczędności zakładu. Kiedyś dostawali się jakieś pieniądze a teraz impreza a wiadomo zd na karnawał pójdzie tylko z 20 procent załogi
14
Stary pracownik 2016-12-19 18:28
Ludzie ludzie którzy pracują w Ikei zapraszam do lekarza po zwolnienia to by był nasz protest ze nam coś się nie podoba
3
Aneta 2016-12-19 21:08
Czytam Wasze opinie i wszystko dokładnie oddaje sytuacje w oddziale w resku. Kiepskie pieniądze. Super głodowy bonus który ma być wypłacony. Tylko my Resku mamy gorzej bo to nasz jedyny zakład w tej pipidówie. I nikt z nami się nie liczy. Jesteśmy gorszego sortu.
8
wielbark 2016-12-21 18:28
Witam , pracuję w Ikea Wielbark i to co tu czytam przeraża mnie .Jestem zwykłym pracownikiem sortowania i napraw a stawka godz.14zł.Co miesioc mamy premie ,setki za soboty ,dodatki świoteczne a bonus 51 procent.A ludziom i tak nie pasuje a to że mało a to że w sobotę trzeba przyjść.Pozdrawiam serdecznie.
5
aneta 2017-01-13 16:45
masakra
2
Armandii 2017-01-25 07:12
Dno i wodorosty z miesiaca na miesiac coraz gorzej , gdyby nie te setki w weekendy to wgl juz porazka by byla.. Masakra...
6
cris 2017-01-25 11:12
Dokladnie ludzie biora wszystkie nad godziny zeby wyplata jako taka byla.a gora nic nie robi zeby nam w tym pomoc.taka prawda dno i wodoroaty
4
Kolega z maszynowni 2017-01-25 13:19
Strajk! Robimy strajk w przyszły poniedziałek zaczyna 1-zmiana. Przychodzimy ale nie pracujemy. Mamy już dosyć! Muszą się z nami zacząć liczyć!
14
cris 2017-01-25 14:50
Zgadzam sie trzeba w koncu tak zrobic.oni mysla ze bedziemy dawac przyzwolenie na taka place i traktowanie ludzi tak jak chca
5
stary pracownik 2017-01-30 16:36
Strasznie się dzieje dobrzy operatorzy nic nie robiom sztuczne stanowiska im koledzy przygotowali od odpadu od jakości od ch... wie od czego jeść nie bedzie lepiej dno
8
Eldo 2017-01-31 10:09
Specjalistów jak psów a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic nierobiom wozom się po zakładzie a nasza pani dyrektor znowu nas wyjebala
10
Ja 2017-02-01 16:49
A będą podwyżki?
5
Sprzątaczka 2017-02-01 17:56
Witam .Widzę że zaczęły się porządki w firmie jeden już zakończył karierę obiboka mam nadzieję ze to nie koniec.Jeszcze jeden kolega może dołączy do niego ale on teraz jest bardzo chory.EPIDEMJA JAKAŚ PANUJE WSZYSCY CHORZY NAGLE.Pozdrawiam pracowników fizycznych
10
Ty 2017-02-01 20:25
Najlepiej niech zwolnią wszystkich majstrow i kierowników. Sami damy radę zrobić produkcję. I premia będzie.
6
Maria 2017-02-01 21:32
Sądząc po twojej ortografii i gramatyce to ty jesteś idealnym kandydatem na dyrektora. Nie pasuje ci praca to ją zmień. Ale ty jej nie zmienisz bo nigdzie nie zarobisz tyle co tutaj. Twardy jesteś pomiędzy kolesiami a jak jest spotkanie z dyrektorem to nawet gęby nie otworzysz.
3
Eldo 2017-02-02 12:43
Mi Ikea życia nieuratowała a ty dalej właź w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo takich potrzebują
3
Stary pracownik 2017-02-04 08:28
I tak każdy będzie robił ale pogadać sobie można. Zawsze można zbierać puszki praca na jedną zmianę dwie godziny dziennie na świeżym powietrzu nie licząc tego jak się zanurkuje do śmietnika. Za mocno się pracownicy nakręcaja a i tak każdy zadowolony jest jak wpływa wypłata na kato i na rachunki jest.
2
Też stary fizol 2017-02-04 10:57
Dokładnie. Niech każdy robi swoje i się nie nakręca i innych. Sytuacja teraz jest kiepska za miesiąc będzie lepiej. Jak to w IKEA.
2
Kurczak maly 2017-02-08 03:46
Szkoda gadać jest lipa i to od listopada podwyżki mierne a wypłata bez zmian czas się chyba zwolnić.Powodzenia życzę
1
pracuś 2017-02-09 13:16
Witam praca w Ikea Goleniow? Pracowałem tam dosyc dlugo by stwierdzic po dlugim czasie że to nie jest praca dla mnie. Opisze jak sie dzialo na stanowisku pracy lakiernia 2 zmiana B. Dwie osoby wrzucaja i 2 odbieraja elementy . Do tego operator , który nie dopilnuje zwykle wszystkiego . Sporo czasu spedza na rozmowach na boku z dziewczynami a pracownicy sie denerwuja bo maszyna stanie nie ma komu zrobic to wyszedl na papieroska . Mało tego operator dosc dlugo pracuje a pracownicy cierpia przez jego glupote bo nie umie ustawic maszyn jak trzeba . Elementy polakierowane wracaja zaraz do poprawki bo jednak czegos zabraklo a o poprawkach juz nie wspomne. Powiem tak dno i dezorganizacja pracy . pozdrowienia dla sztaplarzy ktorzy sie nudza bardzo w pracy i stawiaja sztaplarki w niedozwolonych miejscach . Wiekszosci ludziom przydalyby sie szkolenia a nie podwyzki . Dziekuje.
4
pracuś 2017-02-09 13:17
Witam praca w Ikea Goleniow? Pracowałem tam dosyc dlugo by stwierdzic po dlugim czasie że to nie jest praca dla mnie. Opisze jak sie dzialo na stanowisku pracy lakiernia 2 zmiana B. Dwie osoby wrzucaja i 2 odbieraja elementy . Do tego operator , który nie dopilnuje zwykle wszystkiego . Sporo czasu spedza na rozmowach na boku z dziewczynami a pracownicy sie denerwuja bo maszyna stanie nie ma komu zrobic to wyszedl na papieroska . Mało tego operator dosc dlugo pracuje a pracownicy cierpia przez jego glupote bo nie umie ustawic maszyn jak trzeba . Elementy polakierowane wracaja zaraz do poprawki bo jednak czegos zabraklo a o poprawkach juz nie wspomne. Powiem tak dno i dezorganizacja pracy . pozdrowienia dla sztaplarzy ktorzy sie nudza bardzo w pracy i stawiaja sztaplarki w niedozwolonych miejscach . Wiekszosci ludziom przydalyby sie szkolenia a nie podwyzki . Dziekuje.
9
Jaaa 2017-02-09 21:10
Chcesz dobrze się uśmiac.???Zapraszamy na kabaret na ścisk na zmianę A !!!
7
qwerty 2017-02-15 12:45
Witam koledzy koleżanki. Pracuje w oddziale Ikei w Wielbarku i chciałbym was zapytać czy u was przełożeni wraz z związkami też wpadli na taki wspaniały pomysł aby na rzecz podwyżki 1 zł i podniesienia najniższej płacy na 13.20 zł w tym roku postanowili, że z każdej premii będą odciągać nam 0,50 gr z powodu rewizji płac ?
Robol90 2017-02-15 18:58
Witam w Goleniowie Ikei zrobili tak. Mieliśmy premie 4 złote. Aby place minimalne podnieść w zakładzie to zabrali 2.5 z premi i dołożyli ludziom do stawki czyli premie już mamy 1.5. Od stycznia zrobili nam podwyżki zamiast zamiast infacyjnych. Trzy czynniki trzeba było spełnić lecz najważniejszy było nie chorowanie jeśli ktoś był powyżej bodajże 40 dni w roku na chorobowym to nic nie dostał a było do zdobycia 1.8 na papierze a realnie to się dostało 0.8gr nieliczni 1.4 i z zakładzie średnia na godzinę podskoczyć nawet na pakowanie do 16zl. Wydaje się dużo ale patrząc na odcinki z 2lat Wstecz to się w tedy więcej zarabiali. Ale praca nie jest taka zła tylko się atmosfera psuje tzw. Podpierniczanie, Lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp. I te pisanie incydentów porażka. Ja bym się zajął tymi planistami co planują produkcję a nie robotami. Brak materiału lub jakoś kiepska to nie nasza wina tylko tych u góry. ci tylko patrzą w te okienka jak my pakujemy i co robimy.
5
Zadowolony 2017-02-15 19:07
A mi się podoba praca w Ikei goleniow. Dużo ludzi na pewno tak myli. Można nawet szybko awansować jak ktoś chce.
1
Reksio 2017-02-15 21:27
Pozdrooo dla roboli hahahah xd
Robol 2017-02-15 22:41
Witam wszędzie dobrze gdzie nas ma!!! Powiem tak robić trzeba na wszystkich wydziałach ale ścisk to jest najcięższy wydział najwięcej wymagają ,kiepska jakość materiału dużo kleic mimo że są problemy ze się nie klei nikogo nie interesuje problem ,byłem tam jakiś czas i przeniosłem się na Maszynownie gdyż na ściskiu ciężko o jakiś awans. ...
1
qwerty 2017-02-16 12:19
Czyli można rzec, że wszędzie ten sam syf... obsadzanie stołków swoimi ludźmi to już standard, szukanie oszczędności gdzie się da najlepiej oczywiście obciąć na pracowniku u nas poszła teraz plota, że z powodu podwyżek nie będzie premii przez kilka miesięcy, ale narazie to tylko plota, a bez setek to wychodzi trochę lepiej jak najniższa krajowa, ale robić gdzieś trzeba. A jakie macie stawki w taryfikatorze ? Dziękuje i pozdrawiam.

pracownik 2017-02-16 22:58
Witam Pani dyrektor czy Pani wie w jakim stanie są maszyny bo z tego co widzę nikt Tym się nie interesuje na magazynie części bezprawie na warsztacie dwóch takich co ukradli księżyc a Piotr F.trzęsie cala firma Pani Moniko ta firma upada.Sztab specjalistów a my robole wykonujemy wszystko za nich bo produkcja musi produkować bo plany trzeba wykonywać na tych wrakach.Otworzy Pani oczy i przejdzie się Pani po produkcji i porozmawia z ludźmi sama bez Piotra F.
Pozdrawiam
6
szary człowiek 2017-02-17 10:50
Ścisk-jedna wielka parodia, wszyscy trzesa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak tylko przychodzi druga zmiana, zastraszanie pracowników to juz norma, sprzęt na którym trzeba pracowac-masakra i nikt tu sie niczym nie przejmuje, masz robić i tyle-norma , norma, norma.Wielcy specjaliści potrafia tylko chodzic z łapami w kieszeni i zdjecia robic.
7
Byly trener 2017-02-19 06:57
Załoga prosi o Lenarta On wszystko naprawi. Z biura wyrzuci tych co się dublują, będzie jeden dyrektor zarządzający i kierownicy .Piotrek zamiast robić zdjęcia ścian, sufitów i podłóg zajmie się naprawami maszyn. Nie maszyny nie psują się od pyłu tylko od braku przeglądów, serwisu i wisienka "ma chodzić aż padnie na amen zamawiamy serwis" inaczej to wina załogi
8
olka 2017-02-20 10:21
wypi..... brygadzistów jedna nie robi nic a jak coś zrobi to zle,druga lata w tą i zpowrotem na papieroska a jeszcze inna siedzi osiem kur...osiem godzin w majstrówce i wpieprza słonecznik,zdegradować ich na stoły niech normę wyrabiają,liderzy w zupełnosci wystarczą bo i tak wszystko za nich robią
5
riki martin 2017-02-20 10:29
tak powinno byc od samego początku pracuje na linii pakowania i mam zaszczyt obserwować panią od słoneczniku ona bywa na dole ale tylko wtedy gdy przyjdzie michał piotr albo roman tak to jej nie użyczysz roboli ma od tego i mordę od ucha do ucha beszczelne babsko
2
olaf lubiszenko 2017-02-20 10:58
co ty riki martin spac nie możesz widziałeś jak na pierwszych zmianach latała z góry na dół jak kot z pęcherzem smietanka z góry dała jej wycisk że pewnie ani ziarenka nie zjadła a jak już widzi jak idą to zapier....po tych schodach i udaje głupka że wszysko wie a tak naprawdę to nic nie wie tylko jej dwa robole
1
brzoza 2017-02-20 11:06
zostawcie w spokoju specjalistów oni przynajmniej coś robią coś próbują a ta co chce na stanowisko dyrektora ta od słoneczniku ta co ma na nazwisko jak nasz prezydent to nawet nie wie że się krawędzie naprawia na stołach-nierób beszczelny
2
ty 2017-02-20 12:05
ja na waszym miejscu bym ją obserwował i do majstra czy kierownika każdy jej ruch potknie się a jak nie to wpieprzyć jej bo innej rady nie ma ileż ludzi już było u pani pawlak na skargę a może tak ktoś odważny pójdzie i oświeci monikę nie to nic nie daj wpier..lcie jej i już zobaczycie jaka to satysfakcja
2
Zostaw swoją opinię o Swedwood Poland - Goleniów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland