brak logo

Swedwood Poland

Goleniów

Opinie o Swedwood Poland

Stary pracownik 2017-02-04 08:28
I tak każdy będzie robił ale pogadać sobie można. Zawsze można zbierać puszki praca na jedną zmianę dwie godziny dziennie na świeżym powietrzu nie licząc tego jak się zanurkuje do śmietnika. Za mocno się pracownicy nakręcaja a i tak każdy zadowolony jest jak wpływa wypłata na kato i na rachunki jest.
2
Też stary fizol 2017-02-04 10:57
Dokładnie. Niech każdy robi swoje i się nie nakręca i innych. Sytuacja teraz jest kiepska za miesiąc będzie lepiej. Jak to w IKEA.
2
Kurczak maly 2017-02-08 03:46
Szkoda gadać jest lipa i to od listopada podwyżki mierne a wypłata bez zmian czas się chyba zwolnić.Powodzenia życzę
2
pracuś 2017-02-09 13:16
Witam praca w Ikea Goleniow? Pracowałem tam dosyc dlugo by stwierdzic po dlugim czasie że to nie jest praca dla mnie. Opisze jak sie dzialo na stanowisku pracy lakiernia 2 zmiana B. Dwie osoby wrzucaja i 2 odbieraja elementy . Do tego operator , który nie dopilnuje zwykle wszystkiego . Sporo czasu spedza na rozmowach na boku z dziewczynami a pracownicy sie denerwuja bo maszyna stanie nie ma komu zrobic to wyszedl na papieroska . Mało tego operator dosc dlugo pracuje a pracownicy cierpia przez jego glupote bo nie umie ustawic maszyn jak trzeba . Elementy polakierowane wracaja zaraz do poprawki bo jednak czegos zabraklo a o poprawkach juz nie wspomne. Powiem tak dno i dezorganizacja pracy . pozdrowienia dla sztaplarzy ktorzy sie nudza bardzo w pracy i stawiaja sztaplarki w niedozwolonych miejscach . Wiekszosci ludziom przydalyby sie szkolenia a nie podwyzki . Dziekuje.
6
pracuś 2017-02-09 13:17
Witam praca w Ikea Goleniow? Pracowałem tam dosyc dlugo by stwierdzic po dlugim czasie że to nie jest praca dla mnie. Opisze jak sie dzialo na stanowisku pracy lakiernia 2 zmiana B. Dwie osoby wrzucaja i 2 odbieraja elementy . Do tego operator , który nie dopilnuje zwykle wszystkiego . Sporo czasu spedza na rozmowach na boku z dziewczynami a pracownicy sie denerwuja bo maszyna stanie nie ma komu zrobic to wyszedl na papieroska . Mało tego operator dosc dlugo pracuje a pracownicy cierpia przez jego glupote bo nie umie ustawic maszyn jak trzeba . Elementy polakierowane wracaja zaraz do poprawki bo jednak czegos zabraklo a o poprawkach juz nie wspomne. Powiem tak dno i dezorganizacja pracy . pozdrowienia dla sztaplarzy ktorzy sie nudza bardzo w pracy i stawiaja sztaplarki w niedozwolonych miejscach . Wiekszosci ludziom przydalyby sie szkolenia a nie podwyzki . Dziekuje.
10
Jaaa 2017-02-09 21:10
Chcesz dobrze się uśmiac.???Zapraszamy na kabaret na ścisk na zmianę A !!!
9
qwerty 2017-02-15 12:45
Witam koledzy koleżanki. Pracuje w oddziale Ikei w Wielbarku i chciałbym was zapytać czy u was przełożeni wraz z związkami też wpadli na taki wspaniały pomysł aby na rzecz podwyżki 1 zł i podniesienia najniższej płacy na 13.20 zł w tym roku postanowili, że z każdej premii będą odciągać nam 0,50 gr z powodu rewizji płac ?
Robol90 2017-02-15 18:58
Witam w Goleniowie Ikei zrobili tak. Mieliśmy premie 4 złote. Aby place minimalne podnieść w zakładzie to zabrali 2.5 z premi i dołożyli ludziom do stawki czyli premie już mamy 1.5. Od stycznia zrobili nam podwyżki zamiast zamiast infacyjnych. Trzy czynniki trzeba było spełnić lecz najważniejszy było nie chorowanie jeśli ktoś był powyżej bodajże 40 dni w roku na chorobowym to nic nie dostał a było do zdobycia 1.8 na papierze a realnie to się dostało 0.8gr nieliczni 1.4 i z zakładzie średnia na godzinę podskoczyć nawet na pakowanie do 16zl. Wydaje się dużo ale patrząc na odcinki z 2lat Wstecz to się w tedy więcej zarabiali. Ale praca nie jest taka zła tylko się atmosfera psuje tzw. Podpierniczanie, Lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp. I te pisanie incydentów porażka. Ja bym się zajął tymi planistami co planują produkcję a nie robotami. Brak materiału lub jakoś kiepska to nie nasza wina tylko tych u góry. ci tylko patrzą w te okienka jak my pakujemy i co robimy.
7
Zadowolony 2017-02-15 19:07
A mi się podoba praca w Ikei goleniow. Dużo ludzi na pewno tak myli. Można nawet szybko awansować jak ktoś chce.
1
Reksio 2017-02-15 21:27
Pozdrooo dla roboli hahahah xd
Robol 2017-02-15 22:41
Witam wszędzie dobrze gdzie nas ma!!! Powiem tak robić trzeba na wszystkich wydziałach ale ścisk to jest najcięższy wydział najwięcej wymagają ,kiepska jakość materiału dużo kleic mimo że są problemy ze się nie klei nikogo nie interesuje problem ,byłem tam jakiś czas i przeniosłem się na Maszynownie gdyż na ściskiu ciężko o jakiś awans. ...
2
qwerty 2017-02-16 12:19
Czyli można rzec, że wszędzie ten sam syf... obsadzanie stołków swoimi ludźmi to już standard, szukanie oszczędności gdzie się da najlepiej oczywiście obciąć na pracowniku u nas poszła teraz plota, że z powodu podwyżek nie będzie premii przez kilka miesięcy, ale narazie to tylko plota, a bez setek to wychodzi trochę lepiej jak najniższa krajowa, ale robić gdzieś trzeba. A jakie macie stawki w taryfikatorze ? Dziękuje i pozdrawiam.

pracownik 2017-02-16 22:58
Witam Pani dyrektor czy Pani wie w jakim stanie są maszyny bo z tego co widzę nikt Tym się nie interesuje na magazynie części bezprawie na warsztacie dwóch takich co ukradli księżyc a Piotr F.trzęsie cala firma Pani Moniko ta firma upada.Sztab specjalistów a my robole wykonujemy wszystko za nich bo produkcja musi produkować bo plany trzeba wykonywać na tych wrakach.Otworzy Pani oczy i przejdzie się Pani po produkcji i porozmawia z ludźmi sama bez Piotra F.
Pozdrawiam
12
szary człowiek 2017-02-17 10:50
Ścisk-jedna wielka parodia, wszyscy trzesa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak tylko przychodzi druga zmiana, zastraszanie pracowników to juz norma, sprzęt na którym trzeba pracowac-masakra i nikt tu sie niczym nie przejmuje, masz robić i tyle-norma , norma, norma.Wielcy specjaliści potrafia tylko chodzic z łapami w kieszeni i zdjecia robic.
10
Byly trener 2017-02-19 06:57
Załoga prosi o Lenarta On wszystko naprawi. Z biura wyrzuci tych co się dublują, będzie jeden dyrektor zarządzający i kierownicy .Piotrek zamiast robić zdjęcia ścian, sufitów i podłóg zajmie się naprawami maszyn. Nie maszyny nie psują się od pyłu tylko od braku przeglądów, serwisu i wisienka "ma chodzić aż padnie na amen zamawiamy serwis" inaczej to wina załogi
11
olka 2017-02-20 10:21
wypi..... brygadzistów jedna nie robi nic a jak coś zrobi to zle,druga lata w tą i zpowrotem na papieroska a jeszcze inna siedzi osiem kur...osiem godzin w majstrówce i wpieprza słonecznik,zdegradować ich na stoły niech normę wyrabiają,liderzy w zupełnosci wystarczą bo i tak wszystko za nich robią
11
riki martin 2017-02-20 10:29
tak powinno byc od samego początku pracuje na linii pakowania i mam zaszczyt obserwować panią od słoneczniku ona bywa na dole ale tylko wtedy gdy przyjdzie michał piotr albo roman tak to jej nie użyczysz roboli ma od tego i mordę od ucha do ucha beszczelne babsko
3
olaf lubiszenko 2017-02-20 10:58
co ty riki martin spac nie możesz widziałeś jak na pierwszych zmianach latała z góry na dół jak kot z pęcherzem smietanka z góry dała jej wycisk że pewnie ani ziarenka nie zjadła a jak już widzi jak idą to zapier....po tych schodach i udaje głupka że wszysko wie a tak naprawdę to nic nie wie tylko jej dwa robole
3
brzoza 2017-02-20 11:06
zostawcie w spokoju specjalistów oni przynajmniej coś robią coś próbują a ta co chce na stanowisko dyrektora ta od słoneczniku ta co ma na nazwisko jak nasz prezydent to nawet nie wie że się krawędzie naprawia na stołach-nierób beszczelny
5
ty 2017-02-20 12:05
ja na waszym miejscu bym ją obserwował i do majstra czy kierownika każdy jej ruch potknie się a jak nie to wpieprzyć jej bo innej rady nie ma ileż ludzi już było u pani pawlak na skargę a może tak ktoś odważny pójdzie i oświeci monikę nie to nic nie daj wpier..lcie jej i już zobaczycie jaka to satysfakcja
2
Milena 2017-02-23 15:01
MAM SUPER OFERTĘ PRACY DLA INŻYNIERÓW PROJEKTU / KONSTRUKTORÓW : kontakt mgebska@philiprockwell.eu
nowy 2017-02-25 10:17
Pracowałem 1 miesiąc zarobiłem 1750 tragedja
zastanow sie 2017-02-25 21:41
zmiana B na lakierni 2 najgorsza
2
Petik 2017-02-26 18:53
Wiem kim jestes
2
pozdrooo 2017-02-26 22:20
petik cieszy mnie to widze w czasie pracy sie nudzisz i czytasz to co moze trafi do glowy
Maszynownia 1 2017-02-28 06:25
Na kazdej zmianie , na kazdym wydziale jest syf . U chłopaków na magazynie na setki w sobotę przychodzą majster kierownik i 2 wozkowych, W każdą niedzielę na nockę majster bierze urlop po czym majster go zastępujący łapie 100 % płatne nadgodziny mało tego nie obowiązują ich przerwy 11 godzinne między zmianami . Robią co chcą i jak chca. Brak organizacji pracy zakład nie do pracy .
13
Operator 2017-02-28 21:45
Prawda syf jest wszędzie tylko szkoda że nikt tego nie widzi, a wszystko za sprawą P. Farbotko większość ludzi tak mówi tylko nikt nie ma odwagi się odezwać. Niech wraca do Rosji tam robić porządki, szkoda że zakład w Rosji zaczął lepiej funkcjonować dzięki naszym pracownikom a on tylko laury zebrał. Jego pierwszego powinni zwolnić, jak wyjechał to wszyscy odżyli wróciła premia, plan był wykonywany wszystko się kręciło. Nie wiadomo jak byśmy się starali to i tak on wszystko zniszczy. Tylko tak dalej a na pewno będzie lepiej. Pani Moniko otworzy pani oczy, a może jest pani tylko marionetką w rękach Jerzego i Piotra.
pozdrawiam.
27
klakier 2017-03-01 12:39
jebnijta ta prace niech sie kierownictwo meczy i ukraincow zatrudni
2
Panncioo 2017-03-02 06:58
Tak jak mówisz niech sami wrzucają deski 8h to zobaczą hahah xD pozdrowienia dla załogi A
1
Panncioo 2017-03-02 06:59
Tak jak mówisz niech sami wrzucają deski 8h to zobaczą hahah xD pozdrowienia dla załogi A
2
Danon 2017-03-02 23:07
W zakladzie panuje kolesiostwo już od dawna jak i w sumie wszędzie. Ale niech ktoś w końcu zobaczy sytuację na zm C na ścisku
3
Diabeł 2017-03-03 09:51
Kolego jak Ci źle na zmianie C to chętnie się z Tobą zamienię. Pracuje na zmianie A tam dopiero jest CYRK!!!Słyszałem że na zmianie C jest ok
7
Zmeczony 2017-03-04 00:33
Tez sie chętnie zamienie. Pracuje na zm B. Wystarczy spojrzeć na tablice. Zm C ciagle na zielono. Dobra organizacja widac. I atmosfera z tego co wiem tez dobra.
6
Pracus 2017-03-04 00:44
Niech lepiej zaczna dbać o pracowników bo jeszcze trochę to wszyscy uciekna! !! A nie tylko sztucznymi stanowiskami sie zasłaniają a ludzie którzy ciezko pracują zarabiaja grosze. Wstyd . taka wielka firma. Dobra praca ale mala placa
7
likwidator 2017-03-05 10:41
Musimy być przygotowani na najgorsze ,mysle o zmniejszeniu produkcji co wiąże się ze zwolnieniemi my robole sobie poradzimy ale panstwo majster ,kierownik co pojdzie do innej firmy za robola i trafi na bylego pracownika to bedzie wesole .
6
taki sobie ja 2017-03-06 11:31
Może wtedy taki majster, brygadzista czy lider doceni prace zwykłego pracownika, bo jak do tej pory to tylko przeganiaja człowieka z kata kąt , każa normy robic na materiale , który z dnia na dzien jest coraz tragiczniejszy
12
Nick 2017-03-07 22:03
Nie narzekamy
Duda 2017-03-09 06:49
45 milionów jest do spakowania to chyba kakis żart
8
taki sobie ja 2017-03-09 12:29
Pani dyrektor z resztą załogi z góry wraz z majstrami i brygadzistami stanie i spakuje, i wtedy oceni czy jest to wykonalne
4
gondola 2017-03-09 14:39
Czy kierownik dalej nic nie widzi, nic się nie zmienia wobec pani brygadzistki,chodzę na różne zmiany i nadal prowadzone są opinie i zbierane materiały jak ona pracuje, inaczej - jak ona nic nie robi.
proszę popatrzec jak inne brygadzistki pracują z impetem a ona nawet na wózek nie wchodzi żeby przepchac materiał ,nawet kamizelki na siebie nie nałoży bo to pewnie za ciężko dla niej,otwórzcie oczy góro.
3
Duda 2017-03-10 06:50
Słyszałem że Ukraińców przyjęli oby jakieś fajnie laski bo unas niema w czym przebierać same mohery
2
Duda 2017-03-10 06:53
Słyszałem że Ukraińców przyjęli oby jakieś fajnie laski bo unas niema w czym przebierać same mohery
2
Nick 2017-03-15 22:24
Widać że pani dyrektor nie panuje nad sytuacją w firmie, jest na tym stanowisku bo ikea sobie wymyśliła zęby więcej kobiet zajmowała wyższe stanowiska tylko od początku czuć że jej nie wychodzi i ze się nie nadaje .
Zakład się cofa w rozwoju, co zostało zbudowane przez 20 lat teraz jest rujnowane .
12
Pacjent 2017-03-19 12:20
Prawda jest taka że, w tej firmie już się dobrze nie zarobi . Po każdej podwyżce wypłata jest taka sama albo niższa niż przed podwyżka . Majstrowie i Kierownicy robią co chca wszyscy umywaja ręce od wszystkiego . Kierownik majster brygadzista lider zastępca lidera itd . O specjalistach nie wspomnę sztuczne stanowiska to podstawa .
Tak jak ktoś u góry pisał pani dyrektor o niczym pojęcia nie ma i jest tylko marionetką.
I tak samo nadgodziny majstrow z magazynu co niedziela to samo, brak przerw 11h między zmianami i nikt tego nie kontroluje . Paranoja z tą firmą . 1800 na start dla nowych pracowników nie wiedzą w co się lądują . Ludzie psychicznie nie wytrzymują . Dno i wodorosty.
11
600 Plus 2017-03-21 19:35
Witam.Z tym konkursem na znajdowanie pracowników za 600zł to chyba żart.To nasza firma jest już tak znana z tej złej strony ze ludzie nie chcą podejmować pracy,Pan F. niech zacznie zatrudniać ludzi.Pozdrawiam
8
wiesio 2017-03-23 09:46
co tam produkujecie w Goleniowie?
2
Pablo 2017-03-23 11:05
Hey. wiesz na jaki adres mailowy można wyslać cv?
2
nick srick 2017-03-23 16:28
Ha ha 600 plus ,masz racje oni zawsze obiecują jak coś chcą od innych a później człowiek chodzi kilka miesięcy lub lat za swoimi pieniędzmi .Już nie raz zrobili w h.............a nie jednego brygadzistę lub mistrza a i kierownicy się nabrali .
Dobrze że ludzie trochę zrozumieli i sami odchodzą ,ci co żądzą tą firmą to beton .
5
nick srick 2017-03-23 16:35
Oczywiście masz rację ,ona jest chyba od tego żeby rozładować tą chorą sytuację w firmie ,którą można nazwać Nazistowskim Ruchem Menadżerskim .
Tylko wygląda na to że ona z tego ruch już pochodzi jak i dyrektorzy produkcji .
4
mały 2017-03-24 10:20
Pani dyrektor lepsza od Szydło daje 600
5
Zostaw swoją opinię o Swedwood Poland - Goleniów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland