brak logo

NEMAK POLAND sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o NEMAK POLAND sp. z o.o.

zainteresowany wogóle 2017-04-28 08:14
Witam poszukuje osób które pamiętają jak KaDZImierczak opowiadał że jako zasłużony pracownik służb specjalnych elitarnych pisze dla słuzb specjalnych SCENARIUSZE zagrożeń dla Polski, on właśnie w tych swoich scenariuszach przewidział zdychające konie jako kompromitacja oraz katastrofę o której wszyscy wiedzą. Może jakby się przyznał komu sprzedał te scenariusze, to szybciej by się te tematy rozjaśniły komisjom badającym katastrofy i porażki ostatnich 10 lat. Podobno brakło mu kasy w zimie na koks i dlatego postanowił zarobić na tym parę groszy.
xxx 2017-05-02 09:52
chłopie byle nie do interiala... alfa lub randstad. jak chcesz robic za darmo to idz do interiala lub lavo
okropne co piszesz 2017-05-03 09:16
Dlaczego praca za darmo? Państwowa Inspekcja Pracy powinna się tym tematem pilnie zainteresować, w jaki sposób traktowani są ludzie na terenie nemak. Przecież to skandal co piszesz!!!! Czy jakieś nielegalne zatrudnienie w Alfie się zdarza, mój sąsiad podobno pół roku pracował tam na lewo żeby brać kasę z bezrobocia i wtedy siedział w oswiecimu, a potem już legalnie pracował w nemak.
kontrolujący 2017-05-04 11:06
Bardzo mnie interesuje czy w tej firmie funkcjonują łapówki lub pranie brudnych pieniędzy, czy ktoś coś może napisać, czy pieniądze są wypłacane pod stołem w podfirmach nemak?
pupilek nemakowski 2017-05-09 16:05
Podbono Alfa zarabiała za nic do 2013 roku 1 mln zł miesięcznie - "czy się stoji czy się leży jeden milion się należy". Potem psuli i naprawiali cały czas, ażeby cokolwiek robić, żeby się tak w oczy nie rzucało. Ciekawe po co tyle pieniędzy odsysała Alafa z Nemak. Z tego co ludziska nemakowskie gadają podobno lobbowali dogodne układy polityczne i odpowiedni rząd, aby pis nigdy nie dostał się do władzy.
Reszta ponoć wystawiała fikcyjne zamówienia na usługi których nigdy nikt nie wykonał. z tad dziś pieniądze na pseudo strajki uliczne.
ddd 2017-05-11 15:09
Jak z przyjmowaniem kobiet? Da się normalnie, tylko przez znajomości czy w ogóle? Jak tak to przez jakiego pośrednika?
ppp 2017-05-17 07:59
a co to za szczególnie niebezpieczne noże stosowane są w nemak , jak się robi kanapkę to można amputować niektóre części ciała. I tak Dariusz stał się nowym przykładem niepełnosprawnego płciowo. Ciekawe czy toalety zostały dla niego dostsoiwane. PIP powinien to sprawdzić.
ziolek 2017-05-26 02:05
Witam. Mogl by mi ktos pomoc a konkretnie napiac mi jak dostac sie do pracy do nemaka? Chodzi mi o stanowisko produkcyjne. Poniewaz nie moge znalesc tych informacji na internecie, moze wie ktos czy sa teraz przyjecia jak tak to przez jaka agencje?
cytat 2017-05-26 09:30
cytuję nemakowców: n jak nemak n jak nazizm
inter:) 2017-05-26 16:47
Na ten moment przyjęć do Nemaka nie ma. Na wydział komponentów struktruralnych ostatnie przyjęcia były początkiem kwietnia.
porządny człowiek 2017-05-30 08:35
tyle kasy(usunięte przez administratora) wyciągnął od unii europejskiej na tworzenie nowych bezpiecznych stanowisk pracy podobno w miliardach, chwalił się też że kasę powyciągał z unii na badania i nowe technologie i nie tworzy tych stanowisk ?????? nie do pomyślenia - myśle że solidna kontrola wydatków pieniędzy unijnych przydałby się i wyjaśnienie czy na pewno pieniądze unije zostały prawidłowo wydane.....
pastworker 2017-05-31 11:55
Jeżeli chodzi o stanowiska administracyjne to praca bardzo słaba. Firma prowadzi kiepską politykę kadrową - część specjalistów nie ma wykształcenia wyższego, mimo tego, że zakład oferuje dofinansowanie. Firma wpadła w trans przyjmowania nowych pracowników, którzy tak naprawdę nie są potrzebni - starsi stażem pracownicy spędzają czas na piciu kawy i ploteczkach a potem narzekają, że mają za dużo pracy i oczywiście wiążą się z tym nadgodziny. Działy cieszą się nawzajem ze swoich niepowodzeń, zamiast wspólnie dążyć do wyznaczonych celów. I na koniec kilka słów postawie pracowników - brak chęci rozwoju, lenistwo, oszustwa, podkładanie świni - to codzienność. Pracownicy nie mają pojęcia o najnowszych trendach dotyczących zarządzania przedsiębiorstwem, nie chcą o nich nic wiedzieć i będą dążyć do tego, żeby nowi pracownicy po rozpoczęciu pracy szybko o nich zapomnieli. Nie polecam, nie warto nabywać negatywnych przyzwyczajeń.
Alicja 2017-05-31 12:05
@pastworker piszesz, że firma oferuje dofinansowanie. Czy masz tutaj na myśli dofinansowanie do studiów? Jeżeli taki, to czy wszyscy pracownicy mogą liczyć na takie wsparcie ze strony NEMAK POLAND sp. z o.o.?
Jaaaaa69 2017-06-01 19:09
Większość pracowników taak . Stawiaja na rozwój :) większość pracowników chwali sobie pracę :) Ci którzy to pisza to jacys którym pracować sie nie chciało i poszli w pole :) obecnie pracuje w ALFIE , codziennie obiad , środki czystości , zarobki na poziomie 2500 zl na reke. Ostatnio za 210 godzin (50 nadgodzin) dostałem ponad 4 tys. Na chwile idziesz sie do spółki później mozna liczyc na przejście pod firme (zarobki wyzsze dodatkowo soki itd) nie mowiac osię dniach rodziny , wycieczkach , premiach na. Swieta . Firma moim zdaniem konkret :)
pastworker 2017-06-01 21:09
@Jaaaaa69 doskonale rozwinął temat i ukazał realia pracy w tej firmie - nadgodziny, które pracownicy specjalnie nabijają nieudolnie wykonując swoje obowiązki, w celu podniesienia pensji, której wysokość jest przeciętna. Nie uważam tego za zdrowe podejście do pracy.
Zgodzę się co do benefitów i organizowanych przez firmę imprez itp. - to duży plus dla zakładu, a nie wspomniałem o tym wcześniej.

Na koniec odniosę się do następującego fragmentu wypowiedzi, cytat: "Ci którzy to pisza to jacys którym pracować sie nie chciało i poszli w pole :)" - gratuluję hartu ducha, który pozwala na przepracowywanie 50 nadgodzin w miesiącu w pełni wykorzystując czas na efektywne wykonywanie obowiązków, a jednocześnie współczuję nadmiaru zadań, które są prawdopodobnie nierównomiernie przydzielone. Ponadto gratuluję, ponieważ kolega zapewne należy do grupy wybranych osób niezastąpionych. Życzę Ci dalszych sukcesów i dlatego też nie rozumiem, dlaczego opisujesz mnie w sposób wyżej przytoczony, choć nijak ma się to do rzeczywistości - jestem pracowitą osobą, która nie chce pracować ciężko i długo, ale mądrze i efektywnie, i nie poszedłem "w pole", ale rozwijam się teraz w przyjaznej atmosferze.

Alicja 2017-06-02 10:27
@Jaaaaa69, @pastworker bardzo dziękujemy za Wasze szczegółowe oceny. To bardzo dobrze, że firma stawia na rozwój pracowników. To się naprawdę ceni, a jest to również istotny aspekt, który biorą pod uwagę kandydaci poszukujący nowej pracy.
olek 2017-06-02 13:01
Wie ktos moze kiedy bd przyjecia przez alfe albo randstad?
chwila prawdy 2017-06-09 09:25
czy na imprezach organizowanych przez pracodawcę jest alkohol i dopalacze? Myślę że ktoś powinien to skontrolować co się dzieje na tych imprezach integracyjnych. Kto to wie jaki sposób uzalezeninia i radości narzuca tak fatalny pracodawca jak tu można poczytać, a czego dosypują do jedzenia, czy ktoś to w ogóle badał???? a potem ogólny zachwyt, euforia i budyń na twarzy spozywających........ Alicja przestała już pisać brednie i pierdzieliny, to najważniejsze że już nie pierze mózgu nikomu terminator nemakowski - pół debil, pół robot.Ten terminato Został stworzony przez niezwykłych eksperymentatorów specjalnie dla Was, ekperymnty na terminatorze trwały 10 lat, czy myślicie że cos tam ludzkiego jeszcze tkwi...... jakaś chociaż iskierka człowieczeństwa......
kandydat 2017-06-13 22:14
kiedy będą jakieś przyjęcia?
chwila prawdy 2017-06-14 07:46
tak trwają rekrrutacje na nową generację terminatora odmóżdżonego ale tu jest ważna granica wiekowa. W pewnym wieku nie da się już z normalnego człowieka zrobić pół debila - pół robota. No i trzeba być gotowym na wyjazd zagraniczny na 10 lat do specjalnej szkółki prowadzonej dla wybranych. Przeżyć do końca swych dni nie wymażą ci z pamięci żadne inne doznania.
fst 2017-06-23 23:02
Podstawa w Alfie nie jest cudowna bo wynosi około 2400 zł na rękę za 160 godzin roboczych. Weekendami się nadrabia. Dają możliwość zarobku to najważniejsze. Szczerze powiedziawszy od początku roku moja wypłata nie była mniejsza niż 4 tys. netto. Kto chce robić ten zarobi :)
Niestety polityka tej firmy jest taka, że osoby które nadgodzin nie mają to są ostatni w kolejce do nemaka.
1
fizol 2017-06-29 21:13
jak składać cv
parking 2017-07-04 10:47
a gdzie można parkować samochodem, z tego co widzę wszyscy rozjeżdżają trawniki przy B-B północ i pozrywane zawiesia oraz poniszczone miski olejowe????
dobra kontrola czyni cuda 2017-07-05 08:02
czy te nadgodziny to legal, czy pracujesz za darmo w nadgodzinach w alfie za obietnicę pracy w nemak?
A poza tym oficjalne zmuszanie do nadgodzin i niezdrowy nacisk - to chyba jakaś patologia. Myślę że PIP powinien to skontrolować jak najszybciej!!
1
ciekawa polityka kadrowa firmy memlak 2017-07-11 10:41
a czy zrujnowanie życia innym ludziom, za obietnicę pracy w nemak to legal??? ciekawa polityka kadrowa, to powinien CB S sprawdzić akurat, tak sądzę
Pracus 2017-07-11 18:36
Jeden wielki smród w zakładzie i okolicy. Utrapienie mieszkanców bielska, a szczególnie najbliższej okolicy. To co wypuszcza sie tam powietrze powinno byc karane. Taki zaklad w centrum miasta to jest niedopuszczalne.
2
dobrze poinformowani 2017-07-14 08:35
ale akurat, że ma co smrodzić to zarząd tej firmy cieszy, ponoć jak zwiedzali zakład to z dużą starannością oglądali piece i kominy
ochrona środowiska 2017-07-15 09:48
a żeby jeszcze swoją toksyczną działalność aktywować w terenie to ludzie z nemaku zużytymi pojemnikami palstikowymi i olejami zużytymi kilka lat temu umilali życie sąsiadom, wszysko za zgodą i aprobatą najlepszego pracodawcy roku, taka doskonała segregacja i utylizacja odpadów. Obecnie tylko plastki utylizują z zakładu na przydomowych działakach
A sita czepia się segreacji na mokre i suche, bierzmy przykład z najlepszego pracodawcy roku 2012-2013.
lilka 2017-07-15 18:03
co robia kobiety w nemaku na produkcji? i czy trwaja jeszcze przyjecia?
obywtale PL 2017-07-18 17:51
pytanie moje, czy IPN już w sprawie Kazirodczaka D. dziła? jeżeli nie, zlikwidować IPN, obciąciążą niepotrzebnie kieszeń podatniaka = uczciwego Polaka potomka wielkich Polan.
bieda i nędza w nemak 2017-07-24 19:38
znowu nie było wypłaty , bo nasz sąsiad znowu z biedy śmieciami plastykowymi pali, znowu derekcja truje otoczenie śmieciami z nemaka
jeszcze 2017-07-24 20:47
Może nemak i inne córki spółki ma takie śmieciowe wypłaty, zamiast pieniędzy część wypłaty jest jako ekwiwalent do spalenia w przydomowej spalarni , jak u górników deputat węglowy. ciekawe co na to Państwowa Inspekcja Pracy??
antynazista 2017-07-26 07:28
za celowe zatruwanie środowiska i rujnowanie życia poprzez celowe działania to na pewno na nazistowski biznes kodeks karny i prokuratorzy IPN powinni znaleźć bata i tego co przy domu w spalrni cyklon B na sąsiadach testuje też
do gówniarzy z nemak 2017-07-28 09:50
Gówniarze nazistowscy z nemak zacznijcie zbierać worek pieniędzy na odszkodowania.
Naziści nigdy nie zapłacili Polakom za zbrodnie wojenne odszkodowań, ale mi zapłacicie i to nie mało za celowe i zaplanowane z premedytacją :
zrujnowanie życia
zniszczenie rodziny
chorobę wpsółmałżonk.
bankructwo i postępowanie komornicze
za utratę godności i wiarygodności jako człowieka
zmuszenie mnie do przymusowego opuszczenia ukochanej ojczyzny - za chlebem
TRUCIE PALNOYMI ŚMIECIAMI I CYKLONEM B
GÓWNIARZE , GÓWNIARZE, GÓWNIARZE........
Heheszki 2017-08-10 01:57
Po.jeby , gdyby było coś toksycznego napewno zostało by to zniszczone , przecież sa kontrole. Ktos kto tu wypisuje takie glupoty napewno ma nie równo :) Kto chce pracuje tu i zarabia fajne pieniadze :) chyba ze chcesz zarabiać 4 tys za podstawowe 160 godzin to zapraszam truć sie do akumlatorowki :)
iloczyn 2017-08-12 22:58
Wie ktos moze kiedy bd przyjecia do firmy nemak?
pytanie 2017-08-14 11:52
lepiej tyrać tam gdzie piszesz niż się kajać gówniarzom opływającym w luksusach , ciekawe czy ktoś sprawdził dobrze sprawdził tą spółkę I jej kapitał załozycielski oraz właścicieli
rrr 2017-08-14 12:51
Ale jak się pracuje w NEMAK-u? Nie u pośrednika.
and 2017-08-15 08:13
ludzie po 1 roku dostalem sie z alfy pod nemak. pierwsza umowa o prace z nemakiem na czas 6 miesiecy potem druga na ten sam czas jesli sie nadasz do na czas nieokreslony ! 3.200 na reke na swieta ok. 2.000 premi na postuj 1.000 na majowke 800.00 wycieczki , karnety na basen. robie na maszynie odlewniczej w lecie temp. ciezka ale kasa i socjal konkret. nara lamusy ktore narzekaja
5
ZainteresowanyNemakiem 2017-08-19 18:33
Witam wszystkich ;) czy mogl by sie wypowiedzieć ktoś pracujący w "Alfie" jakie sa realne zarobki bez nadgodzin na produkcji dla nowego pracownika? I czy stawka jest taka sama na kazdym stanowisku produkcyjnym?
2
Uu 2017-08-25 09:07
Przecież zostało to napisane. Jak ktoś chce zaczerpnąć wiedzy na temat pracy wna strukturach oraz od podfirmach to zapraszam na gg: 3791265
to nie kiepski żart 2017-08-25 10:16
struktury budował nieszcześliwy ubek że PRL padł, na pewno są mocno czerwone I solidnie skorumpowane. Obiecał że zemści się na Polakach, bo jego dziadziuś mu tak pseudomózg wyprał. Kolejna obietnica pseudopolaka - Izałozy tu własne żądy KECIULI za pieniądze gówniarzy .
życze powodzenia wszystkim
to nie kiepski żart 2017-08-25 10:20
Do zobaczenia zamiast w Polsce w KECIULANDZIE, troche teraz PIS mu popsuł szyki, ale za kilka lat I tak bedzie KECIULAND za pieniądze gówniarzy
Alicja 2017-09-04 09:14
Proszę o merytoryczne wypowiedzi na temat NEMAK POLAND. Jest dużo osób zainteresowanych pracą za granicą i szuka bieżących i prawdziwych informacji na forum takich jak to, dlatego proszę takie komentarze dodawać.
Anty 2017-09-13 07:48
A czy ktoś ma może informacje kiedy Niemak splajtuje albo się wyniesie? We wszystkich dzielnicach sąsiadujących z tym trucicielem odbyły by się uroczyste pikniki z tej okazji. Aluminium jak i jego tlenki są toksyczne. Ostatnie badania wiążą Parkinsona właśnie z takimi tlenkami. Gdzie jest w bielsku ochrona środowiska?
piczka 2017-09-13 19:44
a jak się miewa ipka??? propagandowa
czerwono - brązowa
czerwone stringi, bronzowe kakao

do powiedzenia ipce ..... nic już nie zostało????
inter 2017-09-15 13:10
Interial oszukuje pracowników. Bierze na nich kasę z nemak a wypłaca ochlapy. no i nie masz umowy na poczatku. Z alfy i randstat najlepiej. Praca w trudnych warunkach ale do ogarnięcia. Posiłek na plus chociaż czasem nie do przełknięcia .
zagdka 2017-09-17 02:52
bierze kasę, wypłaca ochłapy - a ktoś z nemak resztę zabiera......
Suma , sumarum się wszystko zgadza. Wiadomo czyja jest alfa, a kto stoi I odsysysa kasę przez INTER???
To zagadka dla Pana Władka....
Alicja 2017-09-18 14:55
@doDariuszowej ....ipusi nie odpowiem Ci na te pytania, bo nie jestem związana z firmą NEMAK POLAND w żaden sposób. Jestem tylko moderatorem forum gowork.pl i prowadzę tutaj dyskusję. Muszę pilnować jej merytoryki, żeby osoby zainteresowane pracą i opinią o NEMAK POLAND były w stanie się dowiedzieć czegoś o firmie.
zapieczona piciura 2017-09-20 12:19
a co to moderator strony go work?
Zostaw swoją opinię o NEMAK POLAND sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEMAK POLAND sp. z o.o.