brak logo

NEMAK POLAND sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o NEMAK POLAND sp. z o.o.

do Alusi 2017-03-09 07:28
napisała pani Alicja która nie czytała nigdy słownika języka polskiego i nie zna żadnych znaczeń. Stanowisk nie można określać i nie może kojarzyć się negatywnie nikomu. W tym przypadku już na etapie rekrutacji mamy doczynienia z ośmieszaniem osoby poprzez dwuznaczne nazywanie stanowisk. Proszę sobie poczytać słownik i kodeks pracy. Myśle że PIP powinien się tymi rekrutacjami zainteresować
1
Alicja 2017-03-09 11:05
@Anonim i jak, przyjąłeś ofertę? ;)
ppp 2017-03-13 09:57
nie wybrałem inną firmę
Alicja 2017-03-14 12:34
@ppp dlaczego?
Ktos 2017-03-20 20:59
Czy z pod Lawo mozna sie dostac pod Nemak?
king mag 2017-03-22 19:53
na twoim miejscu by tam nieszedl lepiej pod alfe w tym co mówisz nie ma przyszłości
przypadek 2017-03-23 08:49
w tej firmie nie ma przyszłości? a co likwidacja będzie
przypadek jeszcze raz 2017-03-23 09:09
Tak podobno alfa powstała z incjatywy dyra, założył sobie firme w nemak na kolege. Jeszcze za czasów poprzedniego dyra, żeby śladów nie było. dlatego mają takie możliwości dobrych zarobków. widocznie lavo nie jest związane z tym panem to mają źle.
rasa panów i podludzi 2017-03-24 06:51
to jest specjalnie stworzony system kastowy przez dyrektora, kopiuje to ze swojej rodziny..... nie jednokrotnie się tym chwalił od kogo pochodzi i że taki system wprowadził w nemak. A mianowicie cytując: w nemak pracuje rasa panów, a w pofimach pracują podludzie. To wszystko wyjaśnia dlaczego w niektórych podfirmach jest fatalnie, nie jest to przypadek tylko celowe gry kierownicze.
1
komuch 2017-04-09 15:04
fajnie by bylo
Alicja 2017-04-10 10:30
Kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w NEMAK POLAND sp. z o.o.? Jak oceniacie jej przebieg?
święta 2017-04-10 10:38
Widać że świeta się zbliżają bo nie - na - żarty pająk krzyżak z rodziny piastunów wyprał i powiesił flagę, ciekawe co to znaczy.....
cudanakiju 2017-04-10 18:58
praca przez randstad jako oczyszczacz odlewów na strukturach
ciężko fizycznie nie ma bo odlewy lekkie natomiast ręka od szlifierki
odpada :D, pracowałem w lepszych pracach i w gorszych zależy kto do czego
jest przyzwyczajony, natomiast finansowo jest to moja najlepiej płatna praca
w Polsce i to na start przez pośredniaka stawka lepsze niż w niejednej firmie po
latach, aczkolwiek aluminium nie jest zdrowe pewnie dlatego tyle płacą.

odp 2017-04-11 08:26
wkalkulowane krótkie życie na emeryturze, dobry pracodawca lubiany przez zus
MZ 2017-04-12 14:42
Witam chcę spróbować swoich sil w Nemak tylko mam pytanie czy zna ktos meila do firmy Alfa co rekrutuje? Bardzo prosze o pomoc
pomocny 2017-04-19 14:33
tak, oczywiście dario.kadzimierrczak@nemak.ble-ble, mile widzana dziweica w załączeniu
Alicja 2017-04-19 14:44
@MZ, a na jakie stanowisko będziesz aplikował? Dla zainteresowanych również pracą w danej firmie, na ich stronie internetowej możecie znaleźć aktualne oferty pracy: http://careers.nemak.com/pl
1
pomocny 2017-04-19 14:50
tylko błna musi być tega, ma huknąć jak kapsułka kawy w ekspresie ciśnieniowym. Wszyscy chyba ten świetny dowcip swego czasu słyszeli o miłym dla ucha rozrywaniu kapsułek w wykonaniu wiadomo kogo.
MZ 2017-04-20 14:53
Alicja powiem szczerze że praca na kazdym stanowisku, operator wózka, produkcja bardzo mi zależy ale nie wiem czy cos z tego będzie
Zainteresowany pracą 2017-04-27 17:57
Witam. Wybieram się na rozmowę o pracę do Interial'a. Czy ktoś mógłby coś powiedzieć o warunkach pracy, o zarobkach czy ewentualnej szansie przejścia pod Nemak. Z góry dziękuję
3
zainteresowany wogóle 2017-04-28 08:14
Witam poszukuje osób które pamiętają jak KaDZImierczak opowiadał że jako zasłużony pracownik służb specjalnych elitarnych pisze dla słuzb specjalnych SCENARIUSZE zagrożeń dla Polski, on właśnie w tych swoich scenariuszach przewidział zdychające konie jako kompromitacja oraz katastrofę o której wszyscy wiedzą. Może jakby się przyznał komu sprzedał te scenariusze, to szybciej by się te tematy rozjaśniły komisjom badającym katastrofy i porażki ostatnich 10 lat. Podobno brakło mu kasy w zimie na koks i dlatego postanowił zarobić na tym parę groszy.
xxx 2017-05-02 09:52
chłopie byle nie do interiala... alfa lub randstad. jak chcesz robic za darmo to idz do interiala lub lavo
okropne co piszesz 2017-05-03 09:16
Dlaczego praca za darmo? Państwowa Inspekcja Pracy powinna się tym tematem pilnie zainteresować, w jaki sposób traktowani są ludzie na terenie nemak. Przecież to skandal co piszesz!!!! Czy jakieś nielegalne zatrudnienie w Alfie się zdarza, mój sąsiad podobno pół roku pracował tam na lewo żeby brać kasę z bezrobocia i wtedy siedział w oswiecimu, a potem już legalnie pracował w nemak.
kontrolujący 2017-05-04 11:06
Bardzo mnie interesuje czy w tej firmie funkcjonują łapówki lub pranie brudnych pieniędzy, czy ktoś coś może napisać, czy pieniądze są wypłacane pod stołem w podfirmach nemak?
pupilek nemakowski 2017-05-09 16:05
Podbono Alfa zarabiała za nic do 2013 roku 1 mln zł miesięcznie - "czy się stoji czy się leży jeden milion się należy". Potem psuli i naprawiali cały czas, ażeby cokolwiek robić, żeby się tak w oczy nie rzucało. Ciekawe po co tyle pieniędzy odsysała Alafa z Nemak. Z tego co ludziska nemakowskie gadają podobno lobbowali dogodne układy polityczne i odpowiedni rząd, aby pis nigdy nie dostał się do władzy.
Reszta ponoć wystawiała fikcyjne zamówienia na usługi których nigdy nikt nie wykonał. z tad dziś pieniądze na pseudo strajki uliczne.
ddd 2017-05-11 15:09
Jak z przyjmowaniem kobiet? Da się normalnie, tylko przez znajomości czy w ogóle? Jak tak to przez jakiego pośrednika?
ppp 2017-05-17 07:59
a co to za szczególnie niebezpieczne noże stosowane są w nemak , jak się robi kanapkę to można amputować niektóre części ciała. I tak Dariusz stał się nowym przykładem niepełnosprawnego płciowo. Ciekawe czy toalety zostały dla niego dostsoiwane. PIP powinien to sprawdzić.
ziolek 2017-05-26 02:05
Witam. Mogl by mi ktos pomoc a konkretnie napiac mi jak dostac sie do pracy do nemaka? Chodzi mi o stanowisko produkcyjne. Poniewaz nie moge znalesc tych informacji na internecie, moze wie ktos czy sa teraz przyjecia jak tak to przez jaka agencje?
cytat 2017-05-26 09:30
cytuję nemakowców: n jak nemak n jak nazizm
inter:) 2017-05-26 16:47
Na ten moment przyjęć do Nemaka nie ma. Na wydział komponentów struktruralnych ostatnie przyjęcia były początkiem kwietnia.
porządny człowiek 2017-05-30 08:35
tyle kasy(usunięte przez administratora) wyciągnął od unii europejskiej na tworzenie nowych bezpiecznych stanowisk pracy podobno w miliardach, chwalił się też że kasę powyciągał z unii na badania i nowe technologie i nie tworzy tych stanowisk ?????? nie do pomyślenia - myśle że solidna kontrola wydatków pieniędzy unijnych przydałby się i wyjaśnienie czy na pewno pieniądze unije zostały prawidłowo wydane.....
pastworker 2017-05-31 11:55
Jeżeli chodzi o stanowiska administracyjne to praca bardzo słaba. Firma prowadzi kiepską politykę kadrową - część specjalistów nie ma wykształcenia wyższego, mimo tego, że zakład oferuje dofinansowanie. Firma wpadła w trans przyjmowania nowych pracowników, którzy tak naprawdę nie są potrzebni - starsi stażem pracownicy spędzają czas na piciu kawy i ploteczkach a potem narzekają, że mają za dużo pracy i oczywiście wiążą się z tym nadgodziny. Działy cieszą się nawzajem ze swoich niepowodzeń, zamiast wspólnie dążyć do wyznaczonych celów. I na koniec kilka słów postawie pracowników - brak chęci rozwoju, lenistwo, oszustwa, podkładanie świni - to codzienność. Pracownicy nie mają pojęcia o najnowszych trendach dotyczących zarządzania przedsiębiorstwem, nie chcą o nich nic wiedzieć i będą dążyć do tego, żeby nowi pracownicy po rozpoczęciu pracy szybko o nich zapomnieli. Nie polecam, nie warto nabywać negatywnych przyzwyczajeń.
Alicja 2017-05-31 12:05
@pastworker piszesz, że firma oferuje dofinansowanie. Czy masz tutaj na myśli dofinansowanie do studiów? Jeżeli taki, to czy wszyscy pracownicy mogą liczyć na takie wsparcie ze strony NEMAK POLAND sp. z o.o.?
Jaaaaa69 2017-06-01 19:09
Większość pracowników taak . Stawiaja na rozwój :) większość pracowników chwali sobie pracę :) Ci którzy to pisza to jacys którym pracować sie nie chciało i poszli w pole :) obecnie pracuje w ALFIE , codziennie obiad , środki czystości , zarobki na poziomie 2500 zl na reke. Ostatnio za 210 godzin (50 nadgodzin) dostałem ponad 4 tys. Na chwile idziesz sie do spółki później mozna liczyc na przejście pod firme (zarobki wyzsze dodatkowo soki itd) nie mowiac osię dniach rodziny , wycieczkach , premiach na. Swieta . Firma moim zdaniem konkret :)
pastworker 2017-06-01 21:09
@Jaaaaa69 doskonale rozwinął temat i ukazał realia pracy w tej firmie - nadgodziny, które pracownicy specjalnie nabijają nieudolnie wykonując swoje obowiązki, w celu podniesienia pensji, której wysokość jest przeciętna. Nie uważam tego za zdrowe podejście do pracy.
Zgodzę się co do benefitów i organizowanych przez firmę imprez itp. - to duży plus dla zakładu, a nie wspomniałem o tym wcześniej.

Na koniec odniosę się do następującego fragmentu wypowiedzi, cytat: "Ci którzy to pisza to jacys którym pracować sie nie chciało i poszli w pole :)" - gratuluję hartu ducha, który pozwala na przepracowywanie 50 nadgodzin w miesiącu w pełni wykorzystując czas na efektywne wykonywanie obowiązków, a jednocześnie współczuję nadmiaru zadań, które są prawdopodobnie nierównomiernie przydzielone. Ponadto gratuluję, ponieważ kolega zapewne należy do grupy wybranych osób niezastąpionych. Życzę Ci dalszych sukcesów i dlatego też nie rozumiem, dlaczego opisujesz mnie w sposób wyżej przytoczony, choć nijak ma się to do rzeczywistości - jestem pracowitą osobą, która nie chce pracować ciężko i długo, ale mądrze i efektywnie, i nie poszedłem "w pole", ale rozwijam się teraz w przyjaznej atmosferze.

Alicja 2017-06-02 10:27
@Jaaaaa69, @pastworker bardzo dziękujemy za Wasze szczegółowe oceny. To bardzo dobrze, że firma stawia na rozwój pracowników. To się naprawdę ceni, a jest to również istotny aspekt, który biorą pod uwagę kandydaci poszukujący nowej pracy.
olek 2017-06-02 13:01
Wie ktos moze kiedy bd przyjecia przez alfe albo randstad?
chwila prawdy 2017-06-09 09:25
czy na imprezach organizowanych przez pracodawcę jest alkohol i dopalacze? Myślę że ktoś powinien to skontrolować co się dzieje na tych imprezach integracyjnych. Kto to wie jaki sposób uzalezeninia i radości narzuca tak fatalny pracodawca jak tu można poczytać, a czego dosypują do jedzenia, czy ktoś to w ogóle badał???? a potem ogólny zachwyt, euforia i budyń na twarzy spozywających........ Alicja przestała już pisać brednie i pierdzieliny, to najważniejsze że już nie pierze mózgu nikomu terminator nemakowski - pół debil, pół robot.Ten terminato Został stworzony przez niezwykłych eksperymentatorów specjalnie dla Was, ekperymnty na terminatorze trwały 10 lat, czy myślicie że cos tam ludzkiego jeszcze tkwi...... jakaś chociaż iskierka człowieczeństwa......
kandydat 2017-06-13 22:14
kiedy będą jakieś przyjęcia?
chwila prawdy 2017-06-14 07:46
tak trwają rekrrutacje na nową generację terminatora odmóżdżonego ale tu jest ważna granica wiekowa. W pewnym wieku nie da się już z normalnego człowieka zrobić pół debila - pół robota. No i trzeba być gotowym na wyjazd zagraniczny na 10 lat do specjalnej szkółki prowadzonej dla wybranych. Przeżyć do końca swych dni nie wymażą ci z pamięci żadne inne doznania.
fst 2017-06-23 23:02
Podstawa w Alfie nie jest cudowna bo wynosi około 2400 zł na rękę za 160 godzin roboczych. Weekendami się nadrabia. Dają możliwość zarobku to najważniejsze. Szczerze powiedziawszy od początku roku moja wypłata nie była mniejsza niż 4 tys. netto. Kto chce robić ten zarobi :)
Niestety polityka tej firmy jest taka, że osoby które nadgodzin nie mają to są ostatni w kolejce do nemaka.
fizol 2017-06-29 21:13
jak składać cv
parking 2017-07-04 10:47
a gdzie można parkować samochodem, z tego co widzę wszyscy rozjeżdżają trawniki przy B-B północ i pozrywane zawiesia oraz poniszczone miski olejowe????
dobra kontrola czyni cuda 2017-07-05 08:02
czy te nadgodziny to legal, czy pracujesz za darmo w nadgodzinach w alfie za obietnicę pracy w nemak?
A poza tym oficjalne zmuszanie do nadgodzin i niezdrowy nacisk - to chyba jakaś patologia. Myślę że PIP powinien to skontrolować jak najszybciej!!
1
ciekawa polityka kadrowa firmy memlak 2017-07-11 10:41
a czy zrujnowanie życia innym ludziom, za obietnicę pracy w nemak to legal??? ciekawa polityka kadrowa, to powinien CB S sprawdzić akurat, tak sądzę
Pracus 2017-07-11 18:36
Jeden wielki smród w zakładzie i okolicy. Utrapienie mieszkanców bielska, a szczególnie najbliższej okolicy. To co wypuszcza sie tam powietrze powinno byc karane. Taki zaklad w centrum miasta to jest niedopuszczalne.
1
dobrze poinformowani 2017-07-14 08:35
ale akurat, że ma co smrodzić to zarząd tej firmy cieszy, ponoć jak zwiedzali zakład to z dużą starannością oglądali piece i kominy
ochrona środowiska 2017-07-15 09:48
a żeby jeszcze swoją toksyczną działalność aktywować w terenie to ludzie z nemaku zużytymi pojemnikami palstikowymi i olejami zużytymi kilka lat temu umilali życie sąsiadom, wszysko za zgodą i aprobatą najlepszego pracodawcy roku, taka doskonała segregacja i utylizacja odpadów. Obecnie tylko plastki utylizują z zakładu na przydomowych działakach
A sita czepia się segreacji na mokre i suche, bierzmy przykład z najlepszego pracodawcy roku 2012-2013.
lilka 2017-07-15 18:03
co robia kobiety w nemaku na produkcji? i czy trwaja jeszcze przyjecia?
obywtale PL 2017-07-18 17:51
pytanie moje, czy IPN już w sprawie Kazirodczaka D. dziła? jeżeli nie, zlikwidować IPN, obciąciążą niepotrzebnie kieszeń podatniaka = uczciwego Polaka potomka wielkich Polan.
Zostaw swoją opinię o NEMAK POLAND sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEMAK POLAND sp. z o.o.