logo Stolmett

Stolmett

Będzin

Opinie o Stolmett

sławek 2010-09-01 19:31:40
Witam czy ktoś wie jakie są zarobki w tej firmie szukałem czegoś na necie ale nic nie ma aż dziwne..
yy 2010-09-14 22:32:22
po prostu nie polecam. Zwolnisz się po miesiącu, góra trzech. Nie miła atmosfera itp.
szukający 2012-02-21 13:32:52
dziwne, ale co chwilę widzę ogłoszenia w stolmecie na etat lub pół etatu, emeryt, rencista, stawki z dużymi przedziałami, o co tu chodzi, może ktoś się wypowie co to za firemka
sjakjdfiahf 2012-02-22 21:31:11
Odpowiem ci szczerze jak wygląda praca w Stolmecie bo tam pracowałem.

Rozmowa kwalifikacyjna to nie rozmowa będzie cię pytał ile jest pierwiastek 27 co to są ryczącze czterdziestki obiecuje super stawki ale co innego jest w rzeczywistości. Pierwszy tydzień będzie spoko będziesz super mega genialny a po tygodniu zacznie Cie besztać że się na niczym nie znasz. 3 dni przed wypłatą nie podchodź bo ma ciężkie dni bo trzeba płacić. Tak to wygląda nabór jest cały czas bo ludzie przychodzą i odchodzą bo nie dają rady psychicznie.

Tak to wygląda.
all 2012-04-02 13:08:51
Przeglądam ogłoszenia regularnie i co chwilę widzę nowe oferty pracy z przedsiębiorstwa stolmett, jeszcze co najlepsze, to treść wymyślało chyba dziecko. Chociaż nie mam się co dziwić jak przeczytałem te wszystkie opinie.
marianekk 2012-04-21 09:33:36
To jaki ten tytuł naukowy ma właściciel. Magistra ?
Podobno szuka kierownika
gość 2012-07-02 21:23:42
czyżby Pani Ania odeszła z pracy?
gg 2012-07-04 19:23:45
no nie czy to prawda o odejściu Anki, spodziewała bym się wszystkiego ale tego....
urzedniczka 2013-08-07 20:59:45
wcale tam w Stolmecie nie placa tak dobrze,niby zarobek jest od 1600 na reke do 3200 ale wymagania sa straszne....
kandydat 2013-08-07 21:03:09
oni w tym stlmecie maja nowoczesne maszyny stalowane numerycznie,ale stawiaja wysokie wymagania=====trudna robota..
Umysł 2013-08-19 14:06:33
Zatrudnia się mało pracowników umysłowych, a zakres robót biurowych jest taki jak w Hucie Katowice.
fachman 2013-08-23 20:45:26
W stolmecie fachowcy zarobią nawet 3500zł do reki, ale trzeba tyrać nadgodziny- ciężka robota
fachman 2013-08-28 19:43:48
umowa na czas próbny to na pewno a potem zależy.... Bez doświadczenia to zarobki niskie i trzeba się wykazywać...wiesz...fachman ma więcej luzu...hehe
ADEPT 2013-09-26 11:31:49
Zawsze, na początku zawierają umowy na czas próbny albo określony. Jak się sprawdzisz - to umowa o pracę. Minimalna płaca do ręki 2 000,00zł.
1
załamanie 2013-11-08 18:30:49
Nie polecam tej firmy. Panuje tam niemiła atmosfera( usunięte przez administratora )
1
Człowiek z doświadczeniem 2013-12-19 18:09:14
A ja polecam tą firmę. Wymagania są duże - ale jak ktoś się wywiąże z obowiązku to i dobrze zarobi - a i atmosfera też jest dobra.
1
kandydatka 2013-12-19 19:21:12
Już sprawdziłam, żeby dostać się do roboty do Stolmettu to trzeba mieć albo wyjątkowe zdolności albo dać łapówe.
Cerberek 2013-12-20 08:03:57
"PSEUDO-MARTO"- Jesteśmy przekonani, że doznasz szoku..
sekret 2013-12-20 09:51:01
Tak. Tak PSEUDO-ZAŁAMANIE już ustaliliśmy twoje IP
ten od haha 2013-12-23 09:27:16
Trzeba uczciwie zauważyć, że warunki socjalne, odzież i wyposażenie jest bardzo dobre w tym Stolmecie, ale wszystko z symbolem stolmett - hahahahah.
Dają tez osobiste telefony komórkowe i laptopy
były pracownik 2014-02-02 16:42:41
Daję słowo, od kilkunastu lat obserwuję stolmett i muszę powiedzieć, że takiej rzetelności, terminowości, troski o pracownika - 100% opłat zusowskich w innych firmach nie zauważyłem. Gdyby nie to, że bez przerwy zmieniają branże przemysłowe - to wrócił bym do roboty.
były pracownik z lat 90-tych
były 2014-02-02 22:33:17
no i co z tego ze dostaniecie te telefony jak musicie odbierać nawet o 23. i użalać się (usunięte przez administratora)
1
Zleceniodawca 2014-02-17 21:09:51
W Stolmett robią rewelacyjne koła zębate. Wielgachne moduły i dotrzymują terminu
piotrek 2014-02-28 11:46:11
To faktycznie dobrze, że stolmett jest terminowy i dostaje nowe zlecenia, ale z drugiej strony, gdyby nie dostawali, to musieliby płacic pewnie przestojowe, także wcale sie nie dziwię.
załogant 2014-03-06 15:34:38
Absolutnie nie chce żadnej stawki postojowej, bo wtedy w stolmecie płacą tylko 9,00zł na godzinę. Liczą się tylko godziny produkcyjne albo modernizacyjne. Wtedy się zarobi.
Majkel 2014-03-17 12:49:50
34 lata firma jest na rynku, to ładny staż, szczególnie w tak małym mieście, jakim jest Będzin. jeśli oferują takie warunki jak pisze leo, to rzeczywiście warto się zastanowić
1
WETERAN 2014-03-25 07:44:52
Muszę wyraźnie powiedzieć tu, w Stolmecie nawet adept ( ten do przyuczenia) nie ma mneijszej stawki ("do ręki") jak 10,00 zł i nie zdażyło się na przestrzeni ostatnich 10 lat żeby płacili stawkę postojową. Ta stawka 9,00zł to przeważnie groźby ( straszą żeby unikać godzin postojowych).
Jeszcze jedno ten kto nie potrafi mierzyć precyzyjnie mikromierzem czy średnicówką to niestety przegrywa, ale fachman ma na godzię do ręki 15,00zł - 16,00zł a nawet 17,00zł czy 18,00zł - tylko przy wykonawstwie bardzo trudnych robót.
żołdak 2014-11-14 17:01:25
jeżeli chodzi o wynagrodzenie na jakie można liczyć w Stolmetcie to już jakiś czas temu wyżej kolega wypowiadał się , że nawet najmniej doświadczenie pracownicy otrzymają tutaj te swoje 10 złotych na rękę. A tylko wraz z doświadczeniem i umiejętnościami jakie się przynosi do tej firmy można liczyć momentami na sporo więcej
OverAll 2014-12-09 19:36:12
Odradzam, jedyną zaletą tej firmy są terminowy wypłaty. Nic więcej strasznie nerwowa atmosfera wręcz nie miła i źle działająca na zdrowie psychiczne... Prezes ma swojego pupilka w pracy, a reszta załogi to plebs noo chyba ze pracujesz po 12h przez 26 dni w miesiącu, wtedy jesteś wzorowym pracownikiem.

Szkoda że tak wiele komentarzy jest usuniętych przez administratora, w nich choć trochę prawdy można było przeczytać o tej firmie.
Były pracownik 2016-01-16 12:16:17
Czyżby wzorowym pracownikiem był Kubuś ?

Atmosferę w Firmie tworzą nie tylko pracownicy.
Z takim szefem można nabawić się nerwicy. Po prostu, nęka Cię psychicznie. Wyzywa od najgorszych. Gdy masz telefon służbowy, wydzwania po godzinach i wysłuchujesz kto, co, źle zrobił....

Nie polecam...
AAAAAAAAAAA 2016-02-18 17:34:23
PRAWDA JEST TAKA ZE PASTERNAK JEST STARYM H...M OBIECYWAL PRACE POD WARUNKIEM ZE SIE WDROZYSZ W TEMAT KÓŁ ZEBATYCH ITD NAUCZYSZ RYSUNKU SIEDZISZ JAK GLUPI SIE UCYC A ON CIE OLEWA- NA ROZMOWIE PYTA O BEDUŁKE ;D MOWI ZE KURS CNC MOZNA SOBIE WSADZIC...A ZGLASZAJAC SIE DO PRACY 1 DNIA TO CI MOWI ZE FIRMA MA PRZESTOJ BO PRZEZ 8 LAT RZADZENIA PLATFORMY PADŁA GOSPODARKA W POLSCE
OverAll 2016-06-10 13:21:02
Akurat co do Kuby(Inż.Pietras) nie mam żadnych zastrzeżeń, bardzo miły a przede wszystkim kompetentny człowiek. To P. Prezes ( jak sam siebie każe nazywać ) wprowadze takie faworyzowanie pracowników. A mówiąc pupil chodziło mi o Marcina P.
Jest jego pupilkiem bo stawia się na każde zawołanie, mieszka od Prezesa 200 m i chodzi do domu tylko na obiad i przespać sie trochę ;] i to jest właśnie idealny pracownik według Stolmettu. P.Prezes traktuje swoja firemkę jak hobby, prowadzi ten interes tylko aby poczuć się "PREZESEM". Oczywiście nigdy nie powiem że P.Pasternak jest głupi, to człowiek naprawdę bardzo inteligentny i doświadczony, natomiast jest już w tym wieku że dawno powinien sobie poszukać następcy...

Co do telefonów służbowych: Tak wszystko się zgadza. Dostajesz telefon i wysłuchujesz narzekań na innych pracowników i nie ma znaczenia że jesteś po pracy jest niedziela godz. 21 ...

ef 2016-09-08 23:26:55
@antell czasme od razu przecież w firmach daja umowy o prace bez tego całego okresu próbnego wiadomo
Zostaw swoją opinię o Stolmett - Będzin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stolmett