brak logo

VIVE TEXTILE RECYCLING

Kielce

Opinie o VIVE TEXTILE RECYCLING

wez 2016-03-10 20:05:59
Nie spodziewałam się tak pięknych życzeń od kierownika Pichety.Totalne zaskoczenie.
6
praca 2016-03-11 08:52:07
VIVE aktualnie poszukuje specjalisty ds kadr i plac.Czy ktos wie dlaczego poszukuja nowej osoby?jaki jest system wynagradzania i ilu pracownikow jest w Vive? no i czy atmosfera jest dobra bo to chyba najwazniejsze w pracy.Pozdrawiam pracownikow VIVE;)
NN 2016-03-11 11:15:37
A jak wygląda sytuacja w Vive Retil Services. Wie ktoś?
mamuśka 2016-03-19 00:01:19
Witam wszystkich bardzo serdecznie,obecnych i byłych pracowników tej wspaniałej firmy,przyszłym zupełnie odradzam tego wyboru,chyba że maja stalowe nerwy i ogarnia ich zwyczajny tumiwisizm to POLECAM:-)zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy,cóż więcej na ten temat,wieczne kontrole jakości,której niestety nie da się zrobic razem z produkcją,jak też ważną.Totalny bezład,robią z człowieka wiecznie debila,panie szkolące są w sumie bezużyteczne bo jak im zagrają tak śpiewają,pozdrawiam Panią Marzenkę z S3,totalna PORAŻKA:-)
4
Były pracownik 2016-04-12 23:39:58
Pozdrawiam cały Magazyn Exportu. W szczególności Diabła i Kierownika. Dziękuję za kilka lat pracy. Teraz wiem, że żyję gdy już nie pracuję w tej firmie. A co do brygadzistów to mam pytanie do jednego: Czy dalej jeździ bez prawa jazdy?
pelikanowski 2016-04-18 16:10:19
Nie ładnie jest tak donosić na kolegów nawet tych byłych, tym bardziej, że siedziałeś z nim w kanciapie godzinami. Właśnie tym się zdemaskowałeś, każdy kto tam pracuje, pracował wie kim jesteś. pozdro.:)
przypadkiem. 2016-05-09 18:26:05
Co za ludzie się rodzą, ubiegają się o pracę a nie mogą ą sami zapytać pracodawcy.
Pracownik zmęczony 2016-06-10 19:35:49
Gdzie jest szkodliwe za prace na wootex ?
3
kejti98 2016-06-11 15:17:09
ktoś powie,że jestesmy niecierpliwi...!!!który to już raz nie mamy wypłat na koncie?Czy to ma byc kara za to,że nie przeszlismy do MBanku?.jak można zostawić ludzi bez wypłat?Panie oczywiście wytłumacza się,że przelały pieniądze tylko, o której godzinie robia te przelewy,że nie ma ich na kontach pracowników.Czy ktoś wreszcie zainteresuje się co się tam dzieje.Z tego co mi wiadomo Panie z księgowości zapominają o wielu sparawch,albo naliczą za dużo albo zapomną komuś doliczyc premii...śmiech poprostu!
6
Edek 2016-07-06 17:45:37
Hej słyszeliście że na zmianie s-2 nie ma problemu z urlopami wystarczy butelkę wódki oskarowi i załatwione a u nas ciągle problemy nie ma ludzi brak optimum niedługo wracamy i zmieniamy system
10
Zmiana 2016-07-09 07:16:07
Odnośnie tego co się stało w czwartek na pierwszej zmianie coś się paliło, czad, smród, a nam nie wolno było opóścić stanowiska pracy. Ludzi prawie nieprzytomnych zabierały karetki podobno ktoś ma poparzone płuca. Traktują nas jak w obozie czy ktoś się tym zainteresuje. Jeszcze karzą robić w soboty ciągnąć nadgodziny, bo my nie mamy dzieci, obowiązkòw.
4
s2 2016-07-09 11:42:16
My chcemy kierownika Adama spowrotem!!!
ciekawa 2016-07-09 12:03:48
Co się tak czepiacie tych kierowniczek od kontroli? Objęły nowe stanowiska i trzeba je zniszczyć i oczernić? Mnie tam odpowiadają bo już zaczęły działać, pożyjemy zobaczymy!
2
ww 2016-07-09 13:19:37
Ludzie zajmijmy się naszymi sprawami, żeby nam było lepiej-pracownikom a nie plotkami i kto z kim przyjaźni się czy romansuje czy koleguje!
3
vivuś 2016-07-09 14:29:14
To nie plotki a rzeczywistość. Jasne,że kto, z kim, kiedy i dlaczego nie jest istotne przy wykonywaniu obowiązków w pracy. Jednak jeżeli takie zachowania kadry kierowniczej przekładają się na szeregowego pracownika to już jest problem.
Dlugoletniapracownica 2016-07-09 14:40:18
Wszyscy jestesmy doroslymi ludzmi i bez przesady w pracy nie zauwazylam zeby ktos stosowal mobbing a brygadzistki romansuja z pracownikami i dysponentami i juz mobbing?
1
Zdenerwowana 2016-07-09 18:20:35
To juz w Vive kobietom nie wolno rozmawiac z mezczyznami bo od razu romanse i pomowienia? W lozkach spicie z tymi osobami ze wszystko wiecie i widzicie...nie wymyslajcie i nie piszcie glupot
8
szczery 2016-07-10 17:02:29
Panie Dyrektorze. Widzę, że kadrze kierowniczej nie zależy na dobrym wizerunku Firmy... Oj, to chyba źle na takim stanowisku... Ludzie widzą co widzą, i to opisują. Niemoralne zachowania i narażanie zdrowia i żca pracowników (sytuacja z pożarem) tłumaczyć zazdrością.., Żal. Przekupstwo i korupcję ( załatwianie urlopów za flaszkę) popierać? Tak się buduje pozytywny wizerunek Firmy? Praca to nie tylko obowiązki i zarobki. Ważne jest bezpieczeństwo fizyczne i psychiczne pracowników. Z powyższych wypowiedzi wynika,że tego w VIVE nie ma. A dlaczego? Proszę sobie odpowiedzieć... To Pan daje zgodę na takie zachowania...
8
Zmiana 2016-07-11 16:54:55
Na s1 wcale nie jest lepiej, panie brygadzistki zawsze znajdą jakiś pretekst żeby Cię poniżyć, żadnego szacunku dla drugiego człowieka. Jakby były lepsze od nas zwykłych pracownic, a zdarza się że bez kalkulatora czy komputera nie potrafią policzyć prostych sum. Jeździ chodzi o urlopy to nawet jak jesteś zapisana na dany dzień pół roku wcześniej to dostanie po znajomości kto inny.
7
odważna ale sama 2016-07-11 22:40:49
Zgłosić ? Pojedyncze osoby nic nie zdziałają. Bo kończy się to zabraknie premii zmiana stanowiska albo przekierowaniem na inną zmianę lub co gorsza zwolnieniem. Gdyby się pozostałe pierdoły Nie baly się dezwać to było by inaczej
1
Zniesmaczony 2016-07-12 11:59:24
Nie rozumiem tylko jednego, skoro to taka duża firma to czemu nie ma jakiejś komórki kontrolnej, która sprawdzała by relacje miedzy stanowiskowe. Wiadomo że są ludzie którzy nie nadają się na dane stanowisko i takie patologie trzeba eliminować. Nie mówię tu o wpisach że ta tego gdzieś tam tłamsiła albo z kimś bajeruje bo to nie istotne i nie powinno być wywlekane na forum ogólne. Piszą to ludzie z dużymi kompleksami. W każdej tak dużej firmie będzie dochodziło do tego że ta tego nie lubi ten z tym nie rozmawia ale to typowo polskie zachowanie. Wydaje mi się że część ludzi która tu pisze nie zrozumiała, bo pewnie ma za mały rozumek o co chodzi na tym forum. Podstawą jest informacja czy to uczciwy pracodawca czy nie i do tego służy to forum. Nikogo z zewnątrz kto wchodzi tutaj nie interesuje że pani Jadzia z jakiejś zmiany zrobiła kupę. Nie obsmarowujcie się na forum publicznym bo to po pierwsze jest niesmaczne a po drugie żenujące. Pozdrawiam was wszystkich mam nadzieje że każdy z was wyciągnie wnioski z mojej wypowiedzi. Dodam tylko że nie pracuje i nigdy nie pracowałem w żadnej z firm vive. Chciałem zasięgnąć tylko informacji czy to dobry pracodawca na co można liczyć.
13
poszukujący pracy 2016-07-12 13:21:43
Też chciałbym się dowiedzieć konkretnych informacji na temat firmy, czy warto tam pracować i ile płacą, ale widzę, że część osób woli wylewać swoje żale. Szkoda.
Dajcie znać jak jest faktycznie, zamiast obrabiać d**e co poniektórym.
kropka 2016-07-12 22:42:50
Jak jest faktycznie to poczytaj komentarze. To chyba logiczne prawda?
1
Terminator 2016-07-13 20:01:21
Chyba nie wszystko co tu zamieszczcie jest prawdą. Pozdrawiam
3
laska 2016-07-13 20:13:26
Doskonale wiesz że jest prawda @terminatorze hahahahahahaha
1
laska 2016-07-13 20:18:34
A czy widziałeś kiedyś żeby w ofercie pracy napisano będziemy Cię zgnębić traktować jak śmiecia ale jeśli to lubisz to zapraszamy???
3
przypadkiem. 2016-07-15 15:38:03
Jak ktoś chce będzie pracował, jak ktoś nie chce to nie będzie pracował, taka prawda.
PracownikVTR 2016-07-15 22:57:34
Hej wszystkim chciałbym się zapytać czy jest jakiś przedstawiciel plusa w w kadrach chciałbym sobie dokupić transfer internetowy ale się nie da i muszę się skontaktować z przedstawicielem firmowym.
1
laska 2016-07-16 14:37:57
Ale o czym Ty piszesz ? W dzisiejszych czasach nie jest tak łatwo o pracę! Rzucę tą bo będę miał inną. Wiele osób jest zmuszonych pracować tam bo jest to jedyne źródło dochodu w rodzinie inaczej nie będą mieli za co żyć, wynająć mieszkania zapłacić rachunków . Myśl realnie
1
Nina 2016-07-25 20:35:31
Pracuje w firmie przeszło dwa lata dostałam raz, w lutym tego roku wypłatę 2000 zł, ale dyrektor powiedział ,ze się pomylili w rachubie i bedą w następnym miesiącu potrącać . To był jedyny raz
6
Zniesmaczona 2016-08-10 10:46:28
Szkoda, że skoro tak dobry to większość nawet 2ki z przodu na pasku nie ma. A mowa tu o pracownikach które dobre parę lat tu pracują. Ale co tam bede mówić, osoby które tam nie pracują jak widać o zarobkach wiedza najwięcej. Zapraszam w takim razie, ludzie się zwalniają albo świeżo po przyjęciu odchodzą.
Zapraszam Was wszystkich broniących wizerunku firmy. Przyjdźcie, zobaczycie jakie świetne zarobki , zobaczycie ze wykonywanie obowiązków jest najważniejsze. A co tam, że ktoś kogo nie lubi, podnóża, gnębi itp.
POZDRAWIAM :)
1
Zniesmaczona 2016-08-10 10:53:51
Szkoda, że skoro tak dobry to większość nawet 2ki z przodu na pasku nie ma. A mowa tu o pracownikach które dobre parę lat tu pracują. Ale co tam bede mówić, osoby które tam nie pracują jak widać o zarobkach wiedza najwięcej. Zapraszam w takim razie, ludzie się zwalniają albo świeżo po przyjęciu odchodzą.
Zapraszam Was wszystkich broniących wizerunku firmy. Przyjdźcie, zobaczycie jakie świetne zarobki , zobaczycie ze wykonywanie obowiązków jest najważniejsze. A co tam, że ktoś kogo nie lubi, poniza, gnębi itp.
POZDRAWIAM :)
2
były pracownik 2015 2016-08-23 19:23:23
Co tam słychać na magazynie centralnym? :P
3
deus 2016-09-13 09:17:04
a możesz objaśnić dla wszystkich???
były pracownik 2016-09-14 21:50:13
nie rozumiem ? masz coś do młodych ?? ,że się czepiasz ?? najwidoczniej starsi mają wtyki tzn 'znajomości ' a jak są znajomości to i pensja wysoka ... także nie powinnaś narzekać tylko siedziec cicho pod miotełką , można jedynie w skrócie powiedzieć specyficzni co niektórzy ludzie tzn mam tutaj na myśli ludzi którzy kopią dołki pod innymi myśląc ,ze są lepsi , co poniektórzy to się niech zajmą swoim tyłkiem a nie obgadywaniem innych , bo w pracy się pracuje a nie zajmuje się plotami co ta zrobiła a co ten , wstyd jest tym bardziej ,ze opinię psują ludzie którzy już coś przeżyli tzn mam tutaj na myśli osoby z doswiadczeniem a także osoby powyżej 40 roku życia , którzy się zachowują gorzej niż 10 letni chłopiec , ale cóż niektórym żal tyłka ściska ,że ten dostanie 2.500 a ta 1.400 .....
4
pracownik 1111 2016-10-08 20:29:20
Co to sie stało ze wreszcie wygonili ze stanowiska brygadzistki ta pomylona rozdarta morde ULE OWCE ktora mobing stosowala w kazdej minucie pracy
1
Gosc 2016-10-09 16:26:49
Upodobni Ulenka awansowała na K j ,
Z1 2016-10-11 19:45:03
Jakim prawem zebrania odbywają się naszym kosztem codziennie przed pracą i po pracy. Przecież my mamy dzieci a do domu trzeba dojechać jak odjedzie autobus czy bus to co wtedy? Jeszcze grożą jakimiś listami obecności do podpisu, karami. Przecież po pracy to jest nasz czas.
2
nienawidzevive 2016-10-14 22:48:02
Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników i współczuję pracującym tam. Jezeli ktos broni wizerunku firmy, to albo ma w miarę dobre stanowisko albo znajomości. Po 10 latach pracy tam moja mama ma powyginane palce, non stop w domu sa maści na bole stawowe, niejednokrotnie wraca z płaczem do domu. Mobbing, chamstwo, etc ! Zaraz ktoś mądry napisze dlaczego sie nie zwolni? Dlatego ze za cos musi kupic jedzenie i płacić rachunki. Wiecznie Malo, zle, preteksty do obcięcia premii. A kasa? Może nie najgorsza jak ktoś ma silną psychikę, ale nie warta tego,,co tam się dzieje.
3
ddd 2016-10-18 23:04:08
czas na zmiany bo w tym tempie pracy wybór jest prosty życie albo....
katarzyna 2016-10-20 17:58:00
Co się ludzie dzieje w tej firmie?Urlopy wstrzymane do końca miesiąca, bo pracownicy na zwolnieniach,soboty pracujące jedna po drugiej a tu słyszymy 31 październik w poniedziałek pracujemy!!!!Przecież ten dzień odpracowujemy w sobotę to co do jasnej.... ma znaczyć "Macie przyjść"?,choć to nie jest obowiązkowe...jakaś sugestia,że pojada po premii w razie w.?Przecież my nie pracujemy w biurze żeby pracować non stop,kiedy mamy odpocząć i skąd brać siły?Nasze życie nie kończy się na pracy!Jeśli maja duże zmówienia to dlaczego nie przyjmą osób na umowę zlecenie tylko nas chcą zaorać żywcem.
4
Maska 2016-10-21 08:14:13
Katarzyno!po co te nerwy? z kąt ta złość?spokojnie...nikt nikogo nie będzie zmuszał.To tylko prośba...oferta na dodatkową pracę.Magazyny podobno pełne...Prawdopodobnie mamy w firmie dział kleptomanów(nie handlowców)Zrób sobie dzień wolny 31,... każda Kasia w tej firmie za pażdziernik powinna dostać 100 % premi.Pozdrawiam.Będzie ok?
3
Do 2016-10-23 23:44:03
Ulka owca jest na Yuyao kontrola jakosci
1
1-0 2016-10-24 14:51:35
"z kad ta zlosc " heh ile klas podstawowki skonczylas/-es :D
Byli 2016-10-26 20:50:46
W tym roku minęło 5 lat jak odeszliśmy z mężem z pracy(Ci którzy pracują jeszcze, wiedzą o kogo chodzi) Nawet sekundy nie żałowaliśmy podjętej decyzji. Dziś możemy tylko powiedzieć, że warto było odważyć się, podjąć ryzyko i rzucić wszystko na jedną szalę. Teraz wiemy, że żyjemy i że do pracy nie trzeba iść jak na skazanie- praca może być przyjemna. Pozdrawiamy zmianę S2.
1
xxxxsd 2016-10-30 20:15:47
otóż tak z tym się zgadzam , z księgowości to wogole kompletnie nie mają pojęcia , albo nie potrafią liczyć albo nie wiem co , robią z człowieka głupiego osła , najwidoczniej kasa która powinna być wypłacona pracownikom to jest brana chyba przez Panstwo Księgowość :)) zero sprawidliwości co do płac
1
kler 2016-11-08 15:39:05
jakie sa zarobki kobiet w vive?
1
uuuuu 2016-11-09 06:28:33
1700 po 3 latach pracy
1
Ania 2016-11-11 09:45:55
A jak praca w kontroli jakości?
A 2016-11-12 10:07:51
To co to za kolorowa praca że aż by ją dostać to trzeba D..e lizać? Czyli z wypowiedzi wnioskuję że nie mają tam źle i osoby z zewnątrz nie mają szans.
Zostaw swoją opinię o VIVE TEXTILE RECYCLING - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIVE TEXTILE RECYCLING