brak logo

VIVE TEXTILE RECYCLING

Kielce

Opinie o VIVE TEXTILE RECYCLING

były pracownik 2016-09-14 21:50
nie rozumiem ? masz coś do młodych ?? ,że się czepiasz ?? najwidoczniej starsi mają wtyki tzn 'znajomości ' a jak są znajomości to i pensja wysoka ... także nie powinnaś narzekać tylko siedziec cicho pod miotełką , można jedynie w skrócie powiedzieć specyficzni co niektórzy ludzie tzn mam tutaj na myśli ludzi którzy kopią dołki pod innymi myśląc ,ze są lepsi , co poniektórzy to się niech zajmą swoim tyłkiem a nie obgadywaniem innych , bo w pracy się pracuje a nie zajmuje się plotami co ta zrobiła a co ten , wstyd jest tym bardziej ,ze opinię psują ludzie którzy już coś przeżyli tzn mam tutaj na myśli osoby z doswiadczeniem a także osoby powyżej 40 roku życia , którzy się zachowują gorzej niż 10 letni chłopiec , ale cóż niektórym żal tyłka ściska ,że ten dostanie 2.500 a ta 1.400 .....
5
pracownik 1111 2016-10-08 20:29
Co to sie stało ze wreszcie wygonili ze stanowiska brygadzistki ta pomylona rozdarta morde ULE OWCE ktora mobing stosowala w kazdej minucie pracy
3
Gosc 2016-10-09 16:26
Upodobni Ulenka awansowała na K j ,
Z1 2016-10-11 19:45
Jakim prawem zebrania odbywają się naszym kosztem codziennie przed pracą i po pracy. Przecież my mamy dzieci a do domu trzeba dojechać jak odjedzie autobus czy bus to co wtedy? Jeszcze grożą jakimiś listami obecności do podpisu, karami. Przecież po pracy to jest nasz czas.
6
nienawidzevive 2016-10-14 22:48
Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników i współczuję pracującym tam. Jezeli ktos broni wizerunku firmy, to albo ma w miarę dobre stanowisko albo znajomości. Po 10 latach pracy tam moja mama ma powyginane palce, non stop w domu sa maści na bole stawowe, niejednokrotnie wraca z płaczem do domu. Mobbing, chamstwo, etc ! Zaraz ktoś mądry napisze dlaczego sie nie zwolni? Dlatego ze za cos musi kupic jedzenie i płacić rachunki. Wiecznie Malo, zle, preteksty do obcięcia premii. A kasa? Może nie najgorsza jak ktoś ma silną psychikę, ale nie warta tego,,co tam się dzieje.
9
ddd 2016-10-18 23:04
czas na zmiany bo w tym tempie pracy wybór jest prosty życie albo....
1
katarzyna 2016-10-20 17:58
Co się ludzie dzieje w tej firmie?Urlopy wstrzymane do końca miesiąca, bo pracownicy na zwolnieniach,soboty pracujące jedna po drugiej a tu słyszymy 31 październik w poniedziałek pracujemy!!!!Przecież ten dzień odpracowujemy w sobotę to co do jasnej.... ma znaczyć "Macie przyjść"?,choć to nie jest obowiązkowe...jakaś sugestia,że pojada po premii w razie w.?Przecież my nie pracujemy w biurze żeby pracować non stop,kiedy mamy odpocząć i skąd brać siły?Nasze życie nie kończy się na pracy!Jeśli maja duże zmówienia to dlaczego nie przyjmą osób na umowę zlecenie tylko nas chcą zaorać żywcem.
6
Maska 2016-10-21 08:14
Katarzyno!po co te nerwy? z kąt ta złość?spokojnie...nikt nikogo nie będzie zmuszał.To tylko prośba...oferta na dodatkową pracę.Magazyny podobno pełne...Prawdopodobnie mamy w firmie dział kleptomanów(nie handlowców)Zrób sobie dzień wolny 31,... każda Kasia w tej firmie za pażdziernik powinna dostać 100 % premi.Pozdrawiam.Będzie ok?
3
Do 2016-10-23 23:44
Ulka owca jest na Yuyao kontrola jakosci
3
1-0 2016-10-24 14:51
"z kad ta zlosc " heh ile klas podstawowki skonczylas/-es :D
2
Byli 2016-10-26 20:50
W tym roku minęło 5 lat jak odeszliśmy z mężem z pracy(Ci którzy pracują jeszcze, wiedzą o kogo chodzi) Nawet sekundy nie żałowaliśmy podjętej decyzji. Dziś możemy tylko powiedzieć, że warto było odważyć się, podjąć ryzyko i rzucić wszystko na jedną szalę. Teraz wiemy, że żyjemy i że do pracy nie trzeba iść jak na skazanie- praca może być przyjemna. Pozdrawiamy zmianę S2.
2
xxxxsd 2016-10-30 20:15
otóż tak z tym się zgadzam , z księgowości to wogole kompletnie nie mają pojęcia , albo nie potrafią liczyć albo nie wiem co , robią z człowieka głupiego osła , najwidoczniej kasa która powinna być wypłacona pracownikom to jest brana chyba przez Panstwo Księgowość :)) zero sprawidliwości co do płac
1
kler 2016-11-08 15:39
jakie sa zarobki kobiet w vive?
2
uuuuu 2016-11-09 06:28
1700 po 3 latach pracy
1
Ania 2016-11-11 09:45
A jak praca w kontroli jakości?
A 2016-11-12 10:07
To co to za kolorowa praca że aż by ją dostać to trzeba D..e lizać? Czyli z wypowiedzi wnioskuję że nie mają tam źle i osoby z zewnątrz nie mają szans.
Z2 2016-12-06 17:03
Czy ktoś się orientuje kiedy i czy w ogóle będą paczki dla dzieci??
Pracownica 2016-12-10 23:32
A wogole beda paczki w tym roku??
zombik 2016-12-20 07:35
Na yuyao*czy jak się tam zwie płacą wiecej, żona kolegi po 3 miesiącach ponad 1.8
drej 2017-01-06 15:28
Na wootex szkodliwe Rysiek !!!
viking 2017-01-06 15:35
Baran nastraszył Servasa odejściem i ma to co chciał 10.tys euro da się da się. Pozdro dla firm zewnętrznych które wyprowadzają tysiące zł miesięcznie z firmy.
5
była 2017-01-07 23:31
Nie pracuję w tej firmie już jakieś 8 lat, ale coś mnie dziś podkusiło tutaj zajrzeć i nic się nie zmieniło, wydaje mi się, że czytam takie wpisy jak kilka lat temu. Ludzie uwierzcie mi, że znajdziecie inną pracę, szanujcie się i nie zgadzajcie się na takie traktowanie. Nikt wam zdrowia nie zwróci tego jestem pewna, kiedyś miałam siłę i nie wiedziałam co to ból, ale ta firma to zmieniła.
12
O.N.A 2017-01-25 19:38
A gdzie teraz pracujesz?
1
Cersan 2017-02-28 21:35
Prawdopodobnie "Korzonek" u Was się zatrudnił ?!
Gratulacje!
2
Weronika 2017-03-06 13:22
@była dlaczego masz takie zdanie na temat VIVE TEXTILE RECYCLING?
Taki se typek 2017-03-08 12:36
Ktoś wie jakie pieniążki zarabia mniej więcej elektryk automatyk?
1
Weronika 2017-03-17 13:30
@Taki se typek, myślisz o aplikowaniu?
rl 2017-04-22 15:05
Ruda Malwina z kadr razem z Iwoną Nowak z z2 stosują Hipnozę w celu wydobywania informacji o waszych koleżankach i kolegach. Jak ktoś podatny na takie rzeczy to niech się lepiej nie przyjmuje do tej roboty. Chcecie czy nie będziecie podpierdalać innych...
3
rl 2017-04-22 16:28
ODWOŁUJE!!!!! to co napisałem...Mam problemy z głową i czasem wizje to stąd takie głupoty pisze...Przepraszam Zainteresowane osoby...Po prostu depresja po stracie pracy.Bardzo proszę o wybaczenie.. Przyznaje się do błędu.. SUMIENIE mnie bardzo gryzie i to stąd. Cyganka mi pomogła i mogę zacząć nowe życie.. Po prostu czasem ubzduram sobie różne rzeczy i piszę. PRZEPRASZAM MALWINĘ i IWONĘ
1
Były pracownik 2017-04-22 18:37
Pracowałam tam półtora tygodnia czasu i dłużej nie da się wytrzymać. Moje ciało wyglada jak by napadło na mnie stado dzikich zwierząt (nogi całe posiniaczone ) problemy z kolanem i niesamowicie wysuszone dłonie jak i swędzące. Ponadto nie można mieć rękawiczek bo musisz wyczuć czy ciuch jest suchy czy mokry. Przez to mam problem ze skórą. Nie które ciuchy tak śmierdzą ze się nie da tego opisać. Brygadzistka nie zbyt miła. Podejście do pracowników tragedia zero szacunku. Człowiek by padł podczas pracy i nie wiem czy by to kogoś zwinteresowalo raczej kazali by Ci się podnieść i robić dalej. Pomimo że jest to ogólnie jedna wielka tragedia ludzie bardzo pozytywni aż się im dziwie jak to robią.
7
miki90 2017-05-02 20:03
Zmiana S1 jak tam nowy brygadzista i kierownik? :-)
4
Kacper 2017-06-05 22:48
Witam chciałem się dowiedzieć o atmosferę, zarobki i ogólnie o pracę w vive chodzi mi głównie o pracę w biurze. Widzę że co jakiś czas pojawiaja się nowe ogłoszenia o pracę. Z góry dziękuję za informację.
1
mariusz 2017-06-11 15:07
pracowałem w vive od 6 09 2016 do 6 12 2016 i zgadzam się z ostatnim wpisem ja też odczułem na swojej skórze przemoc słowną.Pracowałem jako kierowca opisze to w wielkim skrócie.Przez pierwszy miesiąc to doskonalenie jazdy terbergiem i orientowanie się w asortymencie oraz jazda po terenie zakładu i jazda na ulicę Długą.Zdarzyło mi się wówczas przerwać plandekę .Drugi miesiąc był dla mnie kluczowy. Jeden z kierowców poszedł na urlop a dwóch było na chorobowym i ja miałem zastąpić jednego z nich,trafiłem akurat na wspólnika jazdy na zmianie który właśnie stosował wobec mnie przemoc słowną.Ciągle słyszałem ,że jestem za wolny ,że nie chce mi się pracować i różne słowa pod swoim adresem.Często mówił poza samochodem tak ,żeby inni pracownicy nie słyszeli (myślał że jest sprytny,ale ja nagrywałem go na dyktafonie), DLA swojej obrony powiem tylko że pracowałem na tej linij po raz pierwszy.W tym czasie popełniłem dwa błędy (zwożąc z 9 na produkcję nierozładowane kontenery ), tak że pod koniec tygodnia byłem wyczerpany psychicznie i sam myślałem o odejściu z firmy.Miałem wówczas spotkanie z kierownikiem i powiedziałem mu,że jest mi nie po drodze z tym pracownikiem ,wówczas przeszedłem na inną zmianę.Jeden ze starszych pracowników powiedział mi też ,żebym się pilnował bo będą zbierane na mnie haki bo jeden z wagowych mnie nie lubi wręcz nienawidzi i że będą chcieli mnie zwolnić (tak się stało). Pracowałem do końca miesiąca i zdarzyły mi się dwie wpadki jedna gdy rozerwałem plandekę a drugi gdy kontener usiadł na jednej nodze , oczywiście można tego było uniknąć ,wystarczy tylko żeby kierowcy wozili ze sobą podkładki i zatyczki do wsporników ,ale jak powiedział w/w pracownik tu się jeżdzi aż coś się nie urwie lub rozwali.(do kierownika;można wyposażyć kierowców w owe podkładki i będzie mniej wydarzeń z tym związanych)i to był koniec drugiego miesiąca. W trzecim pracowałem trzy tygodnie i tutaj zrozumiałem że bede szykowany do zwolnienia,podłożono mi świnie w postaci kontenera który miał być pusty a był pełny (przywiozłem kontener z Długiej ,sklep Bydgoszcz ) I TAK zakończyłem prace w vive.PS. mam żal do kierownika bo powiedział że zwalnia mnie ze względu na redukcję etatu a okazało się że inaczej że ma swoich. przy przyjmowaniu mówił że szuka kierowcy na stałe.napisałem mu
8
MARIUSZ 2017-06-11 21:28
Chciałbym aby w moim kraju ,ludzie byli przyjmowani według umiejętności,kompetencji a nie od kogo są albo od jakiego klanu pochodzą.Mój kierownik nie interesował się mną w ogóle,w ciągu 3 miesięcy spotkałem się z nim 5 razy 1 przy przyjęciu,2 i 3 przy rozdarciu plandeki,4 przy pracowniku z którym nie umiałem pracować, i 5 raz przy zwolnieniu ( choć mówił o comiesięcznej rozmowie ze mną ) Dzisiaj wiem kto mnie zwolnił z tej pracy.Myślę że sama firma nie jest zła,tylko ludzie w niej pracujący.Proszę was drodzy internałci i pracownicy vive o opinie o tym co myślicie o tym wszystkim.
2
produkcja 2017-06-12 13:51
Hej,

Ostatnio pojawiła sie oferta pracy na stanowisko: HR/HRBP Starszy specjalista. na jakie zarobki mogę liczyć?
1
Nowy john 2017-06-18 23:27
Czemu ja na hali Yuayo muszę sprzątać za Leszka a ten śpi?
5
ŁUKI 2017-07-13 21:16
7 PRZYKAZANIE NIE KRADNIJ !!!!!!! LIRA WYPROWADZIŁA Z FIRMY PARE BANIEK A TERAZ TO NIBY ONI SĄ POSZKODOWANI. DA SIE? DA SIE !!!
5
taki se typek 2017-07-27 11:58
tak, dzwonili do mnie 2 razy z oferta pracy, dlatego pytam czy moze orientuje sie ktos ile zarabia elektryk-automatyk do utrzymania ruchu. Da rade wyciagnac 3000 do reki?
Taki sobie 2017-08-05 22:18
Widziałam tego wysokiego dysponenta na mieście. Tak się nosi a żona sporo starsza.
3
szanujmysię 2017-08-11 16:17
Ludzie, szanujcie się. To WY stwarzacie sobie po części takie warunki pracy, pozwalając sobie na takie traktowanie. Macie prawo do godnego traktowania, jesteście ludzmi, nie maszynami bez uczuć które próbuje z was zrobić ta firma. Na prawdę nie warto narażać zdrowia fizycznego czy psychicznego na rzecz tak marnej roboty. ZAWSZE są inne możliwości pracy, trzeba się rozejrzeć, postarać. A jak wam odpowiada ta praca tylko nie ludzie nad wami to zorganizujcie się jakoś i głośno powiedzcie co wszystkim chodzi po głowach, jak jesteście traktowani, zarządajcie zmian. Ci ludzie nie mają prawa tak was traktować. To co tu czytam nie mieści mi się w głowie. Podejmijcie jakieś sensowne kroki. Ja pracowałam niedługo, i widzę że część ludzi przywykła do ciężkich warunków ale myślę że nie tędy droga. Im więcej tyracie godząc się na te warunki tym bardziej będziecie wykorzystywani.
2
Faszyn from Raszyn 2017-08-11 16:41
Dziś był alert pogodowy dla naszego województwa i co tyralismy przy 15 minutach przerwy . Norma najważniejsza. Ale mamy wiatraki ,dziękujemy , nie ma to jak ,,klima,, ha ha.....
3
Mieczysław 2017-08-17 18:54
Ludzie dajcie sobie spokój z tą "firmą". Mobbing i nepotyzm w czystej postaci. Dajecie sobą poniżać. Donosicielstwo i kłamstwo na pierwszym miejscu. Pracowałem na eksporcie to wiem. Był nawet przypadek wrobienia w złodziejstwo: taka świnka mała :) Kierownik ptak, chowający się za filarami jak różowa pantera z aparatem w dłoniach. Ta firma nie jednego wykończyła i niejednego wykończy.
Mieczysław.
1
NICK 2017-08-20 17:33
Rodzina "J " niedługo nic nie zostawi po firmie.
1
odp 2017-08-28 12:59
da się
1
Weronika 2017-08-29 13:59
@Mieczysław czy jesteś pewien, że chodzi o mobbing? Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy zgłosiłeś gdzieś to? A może komuś jeszcze się to przytrafiło?
1
Pracownik 2017-08-30 03:09
A kiedy mieczysławie bo cię nie kojarze
Józef Oleksy 2017-08-30 17:05
Dlaczego osoby z produkcji nie mają wstępu do biura?
3
Madonna 2017-09-02 18:12
To proste Józefie murzynom też z czworaków nie wolno było wyłazić.
1
Maniek 2017-09-09 16:57
Witam do kiedy będą wypłacone wczasy pod gruszą ?
Weronika 2017-09-20 16:58
@Madonna czy pracowałaś w firmie VIVE TEXTILE RECYCLING? Co powiesz o pracy tutaj? Proszę o pozostawianie merytorycznych opinii i informacji o pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o VIVE TEXTILE RECYCLING - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIVE TEXTILE RECYCLING