KRUK S.A.

Wrocław

Opinie o KRUK S.A.

Pytanie 2017-04-22 06:51
To co oni robią w tej firmie?
Xerix 2017-04-22 12:20
W Kruk-u nikt nie marnuje czasu na fikcyjne rekrutacje. Potrzeba tak dużo ludzi (rozwój firmy), że praktycznie nie kończy się rekrutowanie. Jak wisi ogłoszenie to znaczy, że brakuje osób o wymaganych kompetencjach
Gruzin 2017-04-22 14:57
W ciągu kilkunastu lat działalności, z małej kilkunastoosobowej firmy, KRUK stał się międzynarodową grupą finansową, wyspecjalizowaną w obszarze zarządzania należnościami. Myślę, że niektóre opinie nijak się mają do pozycji firmy na rynku pracy, to są złośliwości.
były DT 2017-04-25 18:44
Choć już od jakiegoś czasu nie mam nic wspólnego z FK (pracowałem jako DT w łódzkim), to mam tam nadal bardzo wielu znajomych i w ostatnich dniach dotarły do mnie informacje, które mnie wprost zaszokowały. Podobno w łódzkim "wyszło szydło z worka " kierownictwo "wybranym" DT wprowadziło plan naprawczy pt. "maszeruj albo giń" a tak wprost, to dostali trzy miesiące na poprawienie swoich targetów (których podobno w FK już od dawna nie ma). Nie ważne jest w jaki sposób mają tego dokonać lecz ma być jeszcze lepiej mimo, że łódzkie kierownictwo wszem chwali się swoimi wynikami w skali kraju.
W przeciwnym razie wisi nad DT groźba zwolnienia lub łaskawie w najlepszym przypadku, obniżenia im uposażenia. Żenada, komuś pomylił się chyba plan naprawczy z ultimatum, przecież to typowy mobing psychiczny i zastraszanie podwładnych.
Plany naprawcze stają się w ostatnich latach bardzo popularne, szczególnie w przypadku pracowników działów sprzedaży w branżach dotkliwie odczuwających zmiany koniunktury rynkowej. Z dyskusji pracowników na forach internetowych wynika, że duża część z nich postrzega takie plany jako pozorne działania firmy, mające na celu dokonanie redukcji personelu bez dodatkowych kosztów odpraw czy ryzyka procesu w sądzie pracy. Dla wielu osób objętych planem naprawczym to tylko „podkładka” do decyzji o ich zwolnieniu, która już faktycznie została przez pracodawcę podjęta, tym bardziej, gdy cele określone w programie są bardzo wygórowane, często wręcz niemożliwe do spełnienia.
Przestaje mnie dziwić również fakt, że z pracy w FK, odchodzą doświadczeni DT, którzy przynosili firmie olbrzymie dochody.
Bardzo się cieszę, że już nie jestem ich pracownikiem
pozdrawiam DT i życzę im wytrwałości, bo kasy to już widzieć nie będą.

7
RR 2017-04-26 10:16
Dziękuję za pozdrowienia jako DT. Jeśli masz wielu znajomych w firmie to może źle Ci powiedzieli na temat targetów. Targety są, nie ma tylko prowizji za ich realizację. Pozdrawiam.
4
Ekspert 2017-04-26 22:00
Juz nie. Rekrutacja juz zakończona. Pozdrawiam.
Pytanie 2017-04-27 14:50
A dlaczego zlikwidowano prowizję?
julo 2017-04-28 20:33
Aby móc mniej zapłacić pracownikowi - teraz można mu nie zapłacić prowizji, a robi dokładnie to samo
6
Obecny DT 2017-04-30 22:47
Skoro jesteś byłym pracownikiem to nie rozumiem, czemu wytkasz nos, w już nie swoje sprawy i jatrzysz na forum? Afery szukasz? Jesli dany pracownik czuje sie pokrzywdzony to czemu nie ma cywilnej odwagi samemu pojsc do kierownika i z nim o tym porozmawiac? Moze dlatego, ze ma świadomość, że zasłużył na ten plan naprawczy? Są osoby, które miały plan naprawczy i do dnia dzisiejszego pracują, ba nawet mają już umowy na czas nieokreślony, to gdzie tu mowa o podjętej decyzji o zwolnieniu? Plan naprawczy jest po to by dac pracownikowi czas na poprawę wyników, a nie żeby wyrzucać go od razu. Proponuję Ci się zastanowić nad swoją wypowiedzią, bo jest żenująca i niestety też świadczy o poziomie pracownika, który osobom z poza FK żali się i przekazuje informacje co dzieje się w firmie.
2
Pytanie 2017-05-01 14:58
A czy plan naprawczy uwzględnia również pracę 8 godzin dziennie i 40 godzin tygodniowo?
8
Propozycja 2017-05-01 17:39
Plan naprawczy powinien być realizowany z wybitnymi fachowcami z dziedziny windykacji-trenerami,wtedy każdy go ba pewno wykona w 100% ,a wiedza i fachowość trenerska da efekt w postaci wykonania targetu moze nawet w 200%
5
Obecny DT 2017-05-01 23:08
To chyba błyskotliwy DT powinien wiedzieć....
Darek 2017-05-05 12:43
Charakter działalności jaką prowadzi KRUK S.A. jest bardzo ciężki. Odzyskiwanie wierzytelności to trudna sytuacja dla obu stron i wcale mnie nie dziwi, że nie wszyscy wytrzymują taką presję. W tej firmie znajdą miejsce do pracy ludzie o silnej osobowości.
1
antywindykator 2017-05-07 19:03
miód na me serce :) więcej wygranych spraw w sądzie z Prokurą, więcej pieniążków od Kruka będzie można wyciągnąć . Lubię to!
Ew_Popo 2017-05-07 21:05
Zalez w jakim dziale się pracuje i jaki ma się zakres obowiązków. Duże lizusostwo, tzw. ciche awanse, bardzo długi proces decyzyjny, nadmierna "polityczna poprawność" (osoby mówiące szczerze, co myślą, to prawdziwy deficyt), kierownicy niższego szczebla, którzy boją się własnego cienia i nie mają w zasadzie żadnej decyzyjnosci, zbyt centralny sposób zarządzania. To są przymioty, które charakteryzują firmę Kruk. Na szczęście sytuację ratuje cześć szczerych i kolezenskich pracowników, niestety Ci rozsadniejsi uciekają po krótkim czasie :(
11
Karol 2017-05-09 13:19
KRUK S.A. może pochwalić się dobrymi wynikami w ściąganiu długów?
Tomasz 2017-05-15 16:34
Kandydowałem na stanowisko programista baz danych. Uważam, że firma jest niepoważna. Byłem wielokrotnie zapewniany o dostarczeniu mi informacji w przypadku negatywnego rozpatrzenia mojej kandydatury. Nawet tego samego dnia Pan rekruter mówił, że właśnie jest w trakcie pisania takich maili i tego dnia wieczorem otrzymam maila odmownego lub telefon z zaproszeniem do współpracy. Mijają już 2 miesiące od telefonu a 3 miesiące od rozmowy kwalifikacyjnej.
Nie mam do nikogo pretensji, że nie zostałem zatrudniony. Po prostu gardzę takim stosunkiem do kandydatów szczególnie od rekrutera, który udziela/udzielał wywiadów internetowych na temat savoir vivre rekrutacyjnego. Wstyd i tyle.
5
Justyna3991 2017-05-16 10:34
Witam. Czy osoby z zadłużeniem komorniczym też mogą podjąć pracę w KRUK-u?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam Justyna
Kazek 2017-05-16 17:50
Widzę, że KRUK ma długa listę ofert pracy, czy to ma być nowy oddział? Myślę, że muszą mieć sporo pracy .
Tr 2017-05-19 01:37
A czy z ciągłym rozwojem firma poszukuje Szefa Działu Szkolenia?
Klaudia 2017-05-23 14:15
Ależ imponująca lista ofert pracy! Jaka jest tego przyczyna, czyżby jakiś nowy oddział otwierała firma? Może ktoś z forumowiczów ma więcej wiadomości i mógłby podzielić się z pozostałymi? Planuję składać cv i robię rozeznanie.
Zapytanie 2017-05-23 17:56
Ile godzin dziennie i tygodniowo w Waszej firmie pracuje w terenie i przy komputerze windykator-DT?
''' 2017-05-25 16:36
Ile dasz radę nie ma limitów czasowych.Kierownicy mówią ,aby pracować od rana do nocy ale unikaj sobót i niedziel.W tygodniu masz tyrać od świtu do północy
5
Fg 2017-05-30 17:04
A ile tygodniowo godzin powinien pracować DT?
Kola 2017-06-04 13:12
@Fg Jeśli chcesz zarabiać dobre pieniądze to musisz pracować, niestety w ciągu ośmiu godzin fortuny nie zbijesz. Chyba, że jesteś super dobry w tej dziadzinie. Ale coś mi się zdaje, że szukasz pracy dobrze płatnej, lekkiej i przyjemnej a niekoniecznie absorbującej.
56 lat 2017-06-08 19:28
W ich ofertach tylko praca w młodym zespole, itp. niech napiszą wprost , ze starych nie potrzebują.
2
Karolek 2017-06-13 20:53
Firmy takie jak KRUK nie trzymają pracowników, którzy nie są wydajni. Myślę, że pełna jadu opinia pochodzi od osoby, która juz nie pracuje i ma wielką złość.
1
Gh 2017-06-19 16:29
Bez ludzi zdolnych można się obejść, potrzebni są tylko ludzie posłuszni:)
9
Kadr 2017-06-20 13:47
Bardzo interesuje mnie praca doradcy klienta ds. zadłużenia. Może ktoś ma informacje w tym temacie i mógłby podzielić się na forum?
Andrzej 2017-07-10 05:26
Nie polecam pracy w FK. Jeśli wartościowi ludzie i zaczynają coś robić i być związani już nie tylko zawodowo ale i sentymentalnie FK to ich zwalniają. W Rejonie Gdańskim zwolniono i zwalnia się na przestrzeni kilku lat wszystkich wartościowych ludzi. Ostatnio ponoć znowu zwolnili człowieka bez podania przyczyny który był z tą organizacja związany 7 lat. Ot tak .
4
sti 2017-07-12 08:42
No to się chłopie dowartościowałeś.Silna osobowość ,a ty taką posiadasz.Bredzisz
1
Kadrowy 2017-07-13 17:13
Dla chcącego nie ma nic trudnego nawet można wymyślić historyjkę z biednym zwolnionym super pracownikiem? Jak ktoś źle pracuje to wylatuje . Firma jest ok .
1
Pytanie 2017-07-17 15:50
Czy firma za pracę w w godzinach nadliczbowych ( np. w terenie) wypłaca wynagrodzenie zgodnie z przepisami Kodeksu Pracy?
Malibu 2017-07-18 22:58
Ależ super oferta pracy , tylko wybierać o ile ktoś ma kwalifikacje.
Jerzyk 2017-07-25 22:04
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o pracy dla referenta ds. ustalania kontaktów i aktualizacji danych? Słyszałem o firmie sporo dobrego chociaż zakres ich działania nie należy do łatwych ale ja się tu odnajdę.
Pytanie 2017-08-02 10:58
Orientujecie się czy firma szuka szefa Działu Szkolenia?
Sati 2017-08-04 17:50
Posłuszni nic mądrego nie wymyślą nie mają pomysłów.Za dużo tutaj posłusznych, dlatego jest jak jest.Kto pcha ten świat do przodu ,posłuszni czy zdolni?
1
lew 2017-08-07 17:09
ja się bardzo cieszę, że już nie pracuję w tej firmie po 2 dniach znalazłem lepszą ha ha jak moi dwaj koledzy
4
AnnoDomini 2017-08-07 20:15
Czy ktoś wie w jakiej mniej więcej wysokości wynagrodzenia można się spodziewać na stanowisku Młodszego Specjalisty ds kadr?
poldek 2017-08-08 09:56
jeśli ktoś nie wie jak się pracuje w korporacji to może się przekonać
0 zdania własnego
maksymalizacja euforii na każdym kroku
4
były pracownik 2017-08-08 15:11
Prace w tej firmie oceniam jak jakiś zły sen . Dobrze , że już się skończył.
6
Majeczka 2017-08-09 11:43
Jeśli wiecie jak się pracuje w korporacji to właściwie powinniście wiedzieć na co można liczyć. Po co to narzekanie, nie odpowiada mi praca to ją zmieniam, co nie zmienia faktu, że Kruk jest spoko firmą. Może to nie ta bajka i wystarczy zmienić dla dobra obu stron?
1
Lex 2017-08-11 10:19
W związku z usuwaniem wpisów z tego portalu dotyczących przepisów prawa pracy ( m.in.zapytania czy wypłacone zostały wynagrodzenia za przepracowane nadgodziny przez DT za poprzednie lata ich pracy? ) , przypominam,że art. 54 Konstytucji RP zapewnia każdemu obywatelowi wolność słowa i wypowiedzi a stosowanie cenzury jest zakazane!
Wpisy dotyczące obowiązującego prawa nie naruszają regulaminu tego portalu!!!
5
Dominika 2017-08-11 11:34
Czy ktoś z forumowiczów może opisać warunki zatrudnienia na stanowisku Doradcy Klienta? Jak wygląda proces rekrutacyjny na to stanowisko? Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej?
Mamona 2017-08-12 13:41
Mają dobrą opinię, bo są w stanie opłacić cenzorów usuwających wpisy z tego forum...
3
burza 2017-08-13 19:06
radze poszukać innej firmy, strata czasu,
usuwane są regularnie negatywne wpisy
5
Odp 2017-08-14 07:19
oraz niewygodne związane z przepisami Kodeksu Pracy
4
Jakiśtaki 2017-08-15 21:20
Konkurencja przyparła ostry atak na Kruk-a, żeby to była prawda co piszecie!!
olo 2017-08-16 09:34
dobra firma sama sie obroni
nie potrzebuje reklamy
nie wiadmo dlaczego usuwane są negatywne wpisy skoro jest ich dużo
1
Koralgol 2017-08-18 22:20
Też uważam, że dobra firma sama się obroni. Szkoda, że niektórzy tak ostro oskarżają firmę, sobie tylko szkodzą. Firma znajdzie nowych pracowników bez problemu.
Zostaw swoją opinię o KRUK S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRUK S.A.