Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-11-27 14:25:52 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Kruk S.A. - Wrocław. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Pracownik - 2008-12-10 23:34:41 odpowiedz | cytuj
KRUK jest bardzo dynamiczną firmą. Tak bardzo, że nie wiadomo kiedy się z niej wyleci. Stabilność pracy bardzo niska. Nie polecam szczególnie managerom. Większość managerów pochodzących z rekrutacji zewnętrznej bardzo szybko była zwalniana. Poziom zarządzania przeciętny. Prezes jest znakomitym wizjonerem, zarządza jednak fatalnie. Głównie kieruje się intuicją i już wiele razu bardzo się mylił (np. promojąc przereklamowanych managerów tylko i wyłącznie z dobrym PR'em).

Młodzi managerowie z kilkuletnim doświadczeniem zdobytym tylko w Kruku - zupełnie bez wzorców i innych doświadczeń zarządzają w bardzo dziecinny i nieprofesjonalny sposób. Totalny brak próby dopasowania nowego pracownika do stanowiska, czy programów poprawiających cechy z których manager nie jest zadowolony. Z dobrych cech można wymienić częste imprezy, rozbudowane dodatki pozapłacowe oraz dobrą lokalizację.

Słowa kojarzące się z tą firmą to: presja, czas, przepychanie się, pomysłowość, dziecinność, wizjonerstwo

Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako praktycznie nie istniejący. Jedno szkolenie w roku i to tylko dla managerów.

Atmosfera i ludzie tam pracujący są głównie bardzo młodzi. W sumie wszystko zależy od działu i od szefa tego działu.

Polecane działy:
Kontroling, Sprzedaż, Windykacja bezpośrednia, Raven

Niepolecane działy:
Call Center, Pion Windykacji, IT, Księgowość, Kadry

Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Bardzo różnie. Windykator na Call Center zarabia grosze. Generalnie na przeciętnych stanowiskach można zarobić ok. 3-4tys brutto. Kiedyś było znacznie gorzej. Słysząc jednak od przełożonej o polityce budżetowej stopującej wzrost wynagrodzeń nie należy się spodziewać szybkich i spektakularnych podwyżek.

Najbardziej w tej firmie podobało mi się:
Imprezy integracyjne, lokalizacja, dodatki pozapłacowe

Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się: ... .
praca na open-space, brak stabilności, brak zaufania do współpracowników, ciężka atmosfera, masakryczna presja, dziecinność managerów, podejście do pracownika, brak szacunku do pracownika

nina - 2008-12-18 17:22:12 odpowiedz | cytuj
Z nowym rokiem szukam ambitnie nowej pracy ! która zapewni mi podstawę egzystencji i poczucie własnej wartości i takiej gdzie ludzie szczerze o siebie dbają i usmiechają się do siebie nawzajem z życzliwością
menager - 2008-12-18 17:58:15 odpowiedz | cytuj
Więc apelujęosobe zarządzającą tymi dwoma zespołami ... czyli należało by pozamiatać ten bajzel a potem zacząć od nowa ustawiać ludzi
Jasna - 2009-01-23 00:17:41 odpowiedz | cytuj
Pracowałam tam kilka lat temu, ale widzę, że nic się nie zmieniło. Układy rodzinne, terror, stres, patologia i 25-letni managerowi, którzy pozjadali wszystkie rozumu. Zdecydowanie odradzam, bo nie dość, że mało stabilnie, ciągłe awantury to jeszcze żałośnie niskie zarobki. No i te patetyczne przemówienia prezesa wspominające jak mu kiedyś było ciężko i nie może uwierzyć, że mu się tak udało. Na szczęście od świąt do świąt więc można było jakoś przeżyć. Mój Urząd, może nie jest super miejscem pracy, ale chociaż jest stabiny.
mariola - 2009-01-23 16:45:16 odpowiedz | cytuj
W pelni się zgadzam, Prezesie jak to czytasz a slyszam że jesteś lebski gość. Uważaj na tych mlodych managerów, oni sa naprawdę slabi, nie potrafią nas motywować pozytywnie. Ja wystepuje anonimowo bo ciągle u was pracuję. Mój szef ma doslownie 26 lat, trądzik mlodzieńczy i nam się przechwala ile to on nie poderwal dziewczyn, że my dziewczyny lecimy tylko na samochody a on ma BMW więc ma powodzenie. To trochę żalosne. Zamiast myśleć o wynikach najważniejsze jest dla niego poczucie wladzy i wyższośći. Pomijam malą kasę, ale to nie jest najważniejsze. Dla mnie atmosfera w pracy jest najważniejsza, gdzie szef zrozumie że cxasami czlowiek ma gorszy dzień
kiku - 2009-01-28 23:58:25 odpowiedz | cytuj
Witam. Ma ktos pojęcie ile można powiedziec w Kruku na rozmowie o prace jako negocjator terenowy. Czy jak powiem 2500 netto podstawy + premia to się obrażą? byłbym wdzięczny za opinie. Pozdrawiam
Kaja - 2009-01-30 10:58:01 odpowiedz | cytuj
Drogi kiku, spokojnie taką kasę możesz spróbować, pracowalam na tym stanowisku pól roku temu. Jak już cię przyjmą pamietaj pisz dokladnie raporty co robisz o której godzinie, dokladnie to sprawdzają
kiku - 2009-01-31 11:38:53 odpowiedz | cytuj
Maju możesz mi podać maila? chciałbym się dopytać o kilka rzeczy. Byłbym wdzięczny za pomoc. mój mail: kikusklep@interia.pl. pozdrawiam
Kiku - 2009-01-31 11:39:47 odpowiedz | cytuj
Kaju nie Maju. Przepraszam :)
Kaja - 2009-02-02 14:03:48 odpowiedz | cytuj
Pisz tutaj, niech wszyscy dowiedza się o sytuacji w tej firmie . Pelan transparentność
Kiku - 2009-02-02 19:23:37 odpowiedz | cytuj
A więc Kaju, chciałbym poznać twoja opinię na temat tej firmy i pracy. Generalnie roboty się nie boje bo windykator z tym co robie obecnie to sielanka. Sądze też że sobie jakoś poradze z wynikami. Chciałbym jednak się dowiedziec czegoś więcej. Ile się zarabia, od czego to zależy, jakie są plany do wyrobienia, czy zmuszają do naginania prawa, co jest w tej firmie dobre a na co trzeba uważać, realne mozliwości kariery itd. Napisz proszę bo w necie mało jest informacji na ten temat a z tego co widze wiele ludzi ich szuka. Jest duzo napisane ale przez osoby pracujące na słuchawce a nie przez negocjatorów. Generalnie podziel się z nami opinią i spostrzeżeniami o tej firmie i profesji. Jako znawca tematu możesz też podpowiedzieć gdzie można się jeszcze starac o prace, oprócz Kruka ") Pozdrawiam
Kiku - 2009-02-02 19:40:57 odpowiedz | cytuj
Zapomniałem dodać że człowiek który ma mnie rekrutować zdaje się być mocno zainteresowany moją osobą przez wzgląd na moją obecną robotę która polega na zamykaniu ludzi w więzieniu:( Jednego dnia chce przerobic cały proces rekrutacji łącznie ze sprawdzianem w terenie. Ponieważ zmieniają ustawę emerytalną średnio mi się chce dalej siedzieć w psiarni, bo pod kątem emerytury na jedno mnie wyjdzie iśc gdzieś indziej i sprzedać moją, bądź co bądź sporą wiedze i umiejętności za lepszą kasę, niz siedzeć i rozkminiać kto ukradł księżyc albo krowe. Obecnie mój roczny dochód w rozbiciu na 12 miesięcy to ok. 3000 na rękę. Czy tam wyciągne więcej? Czy warto odejśc z budżetówki do Kruka? Chciałbym zarabiać ok. 4000 miesięcznie zatem pytanie czy to jest mozliwe? :)
Marszałka - 2009-02-04 15:03:13 odpowiedz | cytuj
Mmmm :-) Panie Policjancie ! Nie pomyślał Pan dalaczego Kruk tak bardzo chce z Panem wspołpracować ? Napisze Ci jedno słowo !!! UWAGA !!!! jEDNO CO CI MOGĘ PODPOWIEDZIEĆ TO SPRÓBUJ W KRUKU JAKO DETEKTYW ! Zwalnia się miejsce ! i nie pchaj się do windykacji bezposredniej bo w sytuacji nie do konca określonej lub udowodnionej nikt z Kruka nie stanie po Twojej stroni i każdy (nawet jak nie będziesz winny)będzie na Ciebie patrzył jak na winnego !! Tam nikt nie ma jaj ! Ostatnio jak jeden z kierowników call center stanoł za pracownikami to.... po 2 tyg nie pracował ! A moim zdaniem miał rację i JAJA !! wejdz na portale pracy (praca.pl) i widziałam ogłoszenia dla osób które nadzorują prace innych i powinni miec takie doświadczenia jak Twoje !! Zzadaj swojemu potencjalnemu zwierzcnikowi ilu ex policjantów pracuje w KRUKU ? A jeśli podjeli pracę to jaki czas statystycznie pracowali i dlaczego tak szybko uciekają ? Wątpię zeby był szczery :-( A Co do kasy to.... [usunięte przez admina] . ale czy warto ? Jazda po zewnętrznej bez zabawy !! A przynajmniej jak ktoś w nocy zadzwoni do Twoich drzwi to wiesz , że do Ciebie a nie po Ciebie....
- 2009-02-04 15:05:46 odpowiedz | cytuj
Powyższa opinia jest trafna w 100 procentach. Niesamowity zmysl obserwacji Pozdrawiam
kiku - 2009-02-04 16:51:33 odpowiedz | cytuj
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. W Policji jest jeszcze gorzej. Generalnie zdaje sobie sprawie że dłużnik może złożyć zawiadomienie z 191$2kk i będzie lipa. Ale sądze że [usunięte przez admina] w postaci dyktafonu i rejestrowanie i dokumetowanie każdej rozmowy powinno wystarczyć żeby się wywinąć. Generalnie nie zniechęciliście mnie więc czekam na inne gorsze opinie i przykłady zachowania WIelkiego Czarnego Ptaka. Dodaje że nie mam zamiaru robić tam do śmierci. Doświadczenie z Policji+wiedza z Kruka=Własna firma. Obecnie też mną orają i nie narzekam. Mnie chodzi o pieniądze bo roboty się nie boję a wydaje mi się że jak jest się dobrym to i pracodawcy też na nas zależy. Chyba z tam jest tak że nie zależy im na fachowcach a na posłusznych giermkach. W sumie robota w Policji jest wesoła i ciekawa ale trzeba zacząć żyć na jakimś poziomie skoro podnoszą wiek emerytalny. Ile można zarobić w Kruku bo każdy pisze że "spokojnie", "śmiało" itd ale nik nie podaje konkretnych kwot. Więc proponuje forumowiczom-windykatorom o uchylenie rąbka tajemnicy i podzielenie się informację ile zarobili w najgorszym miesiącu, ile w najlepszym a ile średnio co miesiąc:) HOUK
anonim - 2009-02-04 19:09:54 odpowiedz | cytuj
[usunięte przez admina] w postaci dyktafonu? Podstawa do ochrony przed oskarżeniami? Hi! Hi! To nie do końca tak!! Ale pewnie masz większe doświadczenie niż ja w Tym temacie, ale.... Napiszę jedno!! Jeśli ktoś wyżej postawiony, któremu nie daj boże zagrozisz zbyt wielką wiedzą czy kompetencjami to... Wg starego policyjnego powiedzenia "pokaż mi człowieka a paragraf na niego znajdę "i tak wylecisz z hukiem i wielkim niesmakiem a smród (nawet, jeśli nie będzie tego w dokumentach) i tak szybko za tobą pójdzie! Kasa? Czy aż tak jest dla Ciebie ważna? źeby poświęcać swoją dobrą opinię i na pewno nie małą wiedzę na TAKI syf ? A i kasa nie jest wielka max 2500 na netto plus prowizja od sumy zwindykowanej! A!! Tylko jeszcze jedno !! z tego co wiem to… nikt nie widział żaden premii czy prowizji (jak zwał tak zwał ) od wakacji – sierpnia ! Od tego czasu też zmieniły się zasady , regulamin prowizji czy premi ( zmiana zasad gry podczas meczu !! ) Jedno, co wiem to, że KRUK boi się spraw sądowych w sądzie pracy i.... Zawsze w konsekwencji chce zmienić sposób rozwiązania umowy o pracę na "za porozumieniem stron”, ale zapewniam Cię,że syf w policji to nic z syfem w KRUKU. Jeśli jesteś zainteresowany to poszukaj lepszej może nieco mniejszej firmy o lepszej sławie. Proponuję żebyś wpisał w wyszukiwarce na jakimś portalu dotyczącym pracy "windykacja " i poczytał opinię!! Wierzę w Ciebie:-)
anonim - 2009-02-04 19:21:35 odpowiedz | cytuj
Robert :-) Ten kieliszek dobrego czerwonego winka jest za Ciebie i z Tobą :-) Może kiedyś w jakiś sposób na ryneczku piwko ? :-) Pozdrawiam :-)
kiku - 2009-02-04 20:55:11 odpowiedz | cytuj
dziękuję za opinię:) Czy kasa jest dla mnie ważna? Jest. Póki jestem młody (29l) i chce mi się robić to chce ustukać na swój biznesik i przy okazji zdobyć troche wiedzy w temacie. Jeżeli tam płacą 2500 na rękę to musiałbym być pijany żeby tam iśc robić skoro teraz mam 3000. Jeżeli faktycznie jest tak że płacą kijowo to oczywiście szukam dalej. Ale chciałem poznać opinię o branży i jakie są w niej realne zarobki. Zainteresowałem się Krukiem bo sądziłęm że jest najlepszy choć zdaje sobie sprawe że to przereklamowana fabryka papieru. Niebawem mam rozmowę i wiem że koleś będzie mi nawijał makaron na uszy żeby mnie skusić. Dużo z tego przefiltruje ale musze mieć też coś żeby jemu zabić klina i zobaczyć reakcje na niewygodne pytanie. Z psiarni łatwo odejść ale problem w tym żeby nie iść z deszczu pod rynne. Zapraszam innych do podzielenia się opinią głównie o Kruku. Proszę też żeby ktoś podał realne zarobki bo jak wszyscy widzimy pojawiają się rozbierzności i nie wiadomo komu wierzyć. Mamy już że 2500+premie można wołać śmiało, 4000 z palcem w d.., 2500 i wirtualna premia. Proszę o dalsze opinie i wpisy:)
Arek75 - 2009-02-04 22:38:44 odpowiedz | cytuj
m
Marrr :-( - 2009-02-04 23:12:55 odpowiedz | cytuj
Wiesz, co? Zaczynasz być męczący!! „[usunięte przez admina] !! Co chcesz jeszcze wiedzieć? Imiona? Nazwiska? Moim zdaniem wszystko już zostało napisane!! Przeczytaj jeszcze raz! Może głośno! (Ponoć nieraz tekst czytany głośno jest lepiej rozumiany:-() Albo ja czegoś już nie rozumiem? Masz problem zadaj jasne pytania!! A może masz jakiś problem z wyartykułowanie myśli? Ile i ile kaski …! Człowieku mów ile chcesz a i tak nie dadzą Ci więcej niż sobie i niż twój potencjalny zwierzchnik będzie chciał i mógł!! Ty mało rozumiesz, „co się do Ciebie pisze w przenośni! Nie kumasz, co jest między ustami a brzegiem pucharu!! Chcesz żeby ktoś za Ciebie podjął decyzję czy co? Ja jestem za tym żebyś się przyjął i nam wszystkim powiedział ile dostałeś kaski i ile premii! Tam potrzebują Takich napaleńców, co mają klapki na oczach i którym można wszystko obiecać a potem …[usunięte przez admina] .
Arek75 - 2009-02-04 23:24:24 odpowiedz | cytuj
Mój kolega pracuje w windykacji terenowej w kruku wcześniej też robił w windykacji gdzie indziej, nie narzeka, mówił że podstawa mała ale jak dajesz rade i masz wyniki to masz co miesiąc dobre prowizje, a jak nie dajesz rady, albo przycinasz to sajonara :D Jakby było słabo plus jazdy to by nie pracował, a pracuje.
kiku - 2009-02-05 08:33:21 odpowiedz | cytuj
Drogi Marr widze że nie do końca chyba rozumiesz istote tego forum. Z tego co widze to twój jedyny wpis wnosi tylko krytyke mojej osoby. W moim przekonaniu ideą forum jest uzyskanie opinii o firmie przez przyszłych pracowników od byłych lub obecnych pracowników. Ja nie jestem tutaj żeby kogoś męczyć ani czyjegoś konia! Jeżeli kogoś męczą moje wpisy to proponuje ich nie czytać. Są inne fora. Skoro 3 osoby wypowiedziały się o zarobkach i wszystkie 3 podały inną skalę to chyba nie jest to jednoznaczne nawet jak się czyta przez megafon. Poza tym wiem z doświadczenia że byli pracownicy nie do końca są obiektywni bo odeszli z rożnych powodów. Myśle że powinieneś spojrzeć na to z mojej strony i postarać się mi pomóc a nie robić wpisy na forum w ramach treningu przed konkursem krasomówczym. Chciałbym żebyś przesłał mi linki z forów o innych formach z branży. Może masz inny internet niż ja i w swoim coś znajdziesz. Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
Marrr :-( - 2009-02-05 09:01:58 odpowiedz | cytuj
Mmmm :-) jestem załamany Twoją haryzmą (...) a może jeszcze wysłać za Ciebie ofertę pracy ? Poswięć na to trochę czasu !! wpisz w google praca ! i szukaj portali ! zarejstruj się i... WALCZ !!!!
Tak czytam i czytam i zaczynam myśleć , że Ty naprawdę nadajesz się do Kruka !! Napisałem wyrażnie o zarobkach !!! Mów na ile się czujesz bo tam podobnie jak w Policji są widełki (max i minim wynagrodzenia) i nie dostaniesz nic ponad TO !! Napisz mi w jakim języku trzeba Ci napisać ? moze BRAJLEM ? Nie docenisz swojej nowej pracy jeśli sam jej nie zdobędziesz!! Piszesz,że pracy się nie boisz a chcesz żeby ktoś za Ciebie wszystko zrobil !! A jeśli masz takie podejście to do Kruka śmigaj i Ciesz się z życia i z zarobków :-(
kiku - 2009-02-05 19:15:31 odpowiedz | cytuj
Dziękuję za opinię. Zapraszam innych forumowiczów do rzeczowej dyskusji:)
x