KRUK S.A.

Wrocław

Opinie o KRUK S.A.

pytanie 2017-01-13 16:05
czy oferta DKI na województwo pomorskie jest aktualna? czy już koniec rekrutacji. Bo jestem zainteresowany.
Czas pracy 2017-01-15 23:06
Brawo!!! wreszcie jak KP nakazuje:)
Kadr 2017-01-18 14:22
Czy oferta na młodszego specjalistę ds kadr w Szczawnie Zdroju jest jeszcze aktualna?Ile tam mogę zarobić podstawy na początek? Jak wyglada sprawa umowy?
Rysiek 2017-01-19 20:50
Ile w Kruku/Raven zarabiają prawnicy? I czy zatrudniają na podstawie um. o pracę czy um. cywilnoprawnych?
Trener 2017-01-25 09:21
Szukam pracy jako szef działu szkolenia-trener.
Orientujecie się czy jest lub będzie wolny wakat?
3
Konstytucja RP 2017-02-10 18:09
W związku z usunięciem bezprawnie ostatnich wpisów na tym portalu, przypominam,że Konstytucja RP-art. 54 gwarantuje każdemu obywatelowi wolność wypowiedzi i zakazuje cenzury!!!
Nasuwa się pytanie komu? I po co? zależało na usunięciu ostatnich wpisów?
11
Kadrówka 2017-02-14 10:46
Lubię pracę w Kruk-u , mogę powiedzieć, że to super firma i ciesze się że tu jestem. Czasami wchodzę poczytać opinie i aż mnie wciska w fotel ze złoci. Leniuchy maja pretensje o wszystko tylko nie o pracę.
1
Pytanie 2017-02-15 12:25
A te jak piszesz,,Leniuchy" to kto?
Wyjaśnij na tym forum skoro tak twierdzisz!
Wynika z tego, że z Ciebie jest wyjątkowy tytan pracy.
1
Kola 2017-02-20 09:34
Jestem pracownikiem Kruk-a i pozwolę sobie na komentarz. Firma jest dobrym pracodawcą, wynagrodzenie jest ok, mamy miłą atmosferę w zespole, cóż więcej oczekiwać?. Jestem zdania, że do pracy idzie się pracować a jeśli ktoś ma inne zdanie to dlatego często ma kłopoty.
2
Żożo 2017-02-21 14:38
Chciałbym dowiedzieć się czy praca Doradcy Terenowego związana jest stricte z pozyskiwaniem klientów w terenie? Dziękuję
1
ktoś 2017-02-21 15:08
ludzie, czy wy na serio myślicie, ze ktoś odpowie wam na pytanie "a ile sie zarabia jako///a ile mozna zarobic na stanowsku ..."
takie pytanie kwalifikują was od razu rejecta
Wie 2017-02-21 22:32
A cóż to za tajemnica???!!! Ewentualny kandydat do pracy powinien wiedzieć na jakim poziomie będzie kształtować się jego wynagrodzenie
9
KRP 2017-02-22 09:33
Zastanawiam się dlaczego niektóre wpisy nie ukazują się od razu na tym portalu po napisaniu?
Czyżby ktoś je weryfikował? -art 54 Konstytucji RP
zabrania cenzury!!!
1
HM 2017-03-04 23:58
Witam,

Czy ktoś się orientuje w jakiej wysokości jest podstawa i premia na stanowisku Specjalisty ds. Hipotek i MŚP ?

Z góry dzięki
OFL120F2 2017-03-05 12:10
Musisz niezwłocznie wytoczyć im proces, najlepiej od razu w poniedziałek rano.
antywindykator 2017-03-05 13:26
w KRUK nie ma premii
1
Dominika 2017-03-07 10:04
Praca w Warszawie w KRUK-u to niezła fucha dla mnie. Mają sporo nowych ofert na doradcę. Ile mogę zarobić?
2
Bijoszka 2017-03-09 17:26
Ile zarabia referent w Kruku? Czy wie ktoś?
2
Natalia 2017-03-16 09:25
Czy coś na temat pracy dla AUSSENDIENST-TEAMLEITER/IN; DEUTSCHLAND Region Rhein-Ruh? Czy praca łączy sie z wyjazdem? Jak przebiega rozmowa rekrutacyjna?
GOAF 2017-03-19 21:44
I jak jest?
6000 netto działa?
1
Natalia 2017-03-25 16:44
KRUK S.A. ma bardzo dużo ofert pracy ale niewiele w Niemczech?. Czy to jakiś pomysł na zmiany czy rezygnują z tego kierunku? Generalnie to słyszałam, że firma jest fajna i dobrze sie w niej ludziom pracuje.
chetny_wiedzy 2017-04-05 22:45
Witam .
Małe zapytanie o doradcę trenowego:
1) na czym dokładnie polega praca ( sciagnie kasy czy podpisywanie umow ugody )
2)kto przydziala nam miejsca do wyjazdy i ile ich jest
3)od której zaczyna się prace a o której można skonczyc
4)czy sa jakies wyjazdy szkoleniowe na kila dni ?
5) jak wyglada STABILIZACJA stanowiska ( czy nie wywala cie po paru miesiącach)
Doradca 2017-04-06 18:58
ALBO WAKAT ALBO WOLNY.NIE NADAJESZ SIĘ, BO JĘZYK POLSKI TO TRUDNY JĘZYK . KOGO TY CHCESZ SZKOLIĆ,GDYŻ DALSZEJ EDUKACJI WYMAGASZ TY
1
Natalia 2017-04-11 18:20
Czy aktualna jest jeszcze oferta dla referenta ds. wsparcia doradców terenowych? Zależy mi na pracy tutaj.
Odp 2017-04-14 06:16
Posłuchaj ,,wybitny naukowcu "z języka polskiego ,co się tak denerwujesz? ,czyżby twoje stanowisko pracy było zagrożone wybitny fachowcu?
Iza 2017-04-15 19:08
KRUK ma sporo ofert pracy, może dojdzie do firmy jakaś fajna osoba?
No Gods No Masters 2017-04-16 20:35
Miejsce pracy zdominowane przez kobiety, tak na poziomie wykonawczym jak i na managerskim, czasem OK, czasem robi się z tego babiniec, ze szkodą dla merytorycznej strony pracy. Sporo lizusostwa, ogólnie pracownicy mają sporo zalet, jednak niestety nie występuje wśród nich lotność umysłu.
Niezwykle scentralizowany sposób zarządzania, niższe szczeble kierownicze nie posiadają żadnej decyzyjności, ich zadaniem jest wyłącznie raportowanie w górę i przekazywanie podwładnym informacji od szefostwa.
Firma działa bardzo ociężale, na mój gust bardzo skostniała struktura, szczegółowe procedury oduczyły pracowników myślenia, innowacji, niezwykle długi proces decyzyjny, także w prostych sprawach, staje się wtedy śmieszny i absurdalny. Brak odwagi u kierowników, wychodzą z założenia, że najlepsza decyzja to decyzja niepodjęta, (usunięte przez administratora) Firma odnosi sukcesy dzięki bardzo zdolnym specjalistom od zdobywania finansowania i silnemu marketingowi, na zewnątrz, wśród inwestorów i dużych kontrahentów, budzi oczywiste zaufanie.
(usunięte przez administratora) błędy wynikają ze słabej wyobraźni i zbyt sztampowego, powtarzalnego procesu zarządzania sprawami na etapie sądowym.
Miejsce dobre na przeczekanie, natomiast w żadnym wypadku nie oczekujcie, że nauczycie się praktycznie i twórczo stosować prawo, nie tutaj.
9
CF105 2017-04-19 16:19
Kruk to praca dla osób niewiele oczekujących od życia, o niskim stopniu asertywności i szacunku dla samych siebie. Inni tam nie trafią, nawet jakby chcieli, dział zasobów ludzkich, tu trzeba przyznać, potrafi perfekcyjnie odfiltrować tych, którzy nie pasowaliby do profilu typowego pracownika tej firmy.
3
Pytanie 2017-04-21 03:19
Czy to prawda, że pracownicy zatrudnieni na stanowiskach Trenerów są wybitnymi fachowcami w dziedzinie windykacji?
Ekspert 2017-04-21 16:14
Y niee :D jak się nauczyli z kartki to pewnie tak, chodz w terenie są kompletnie zieloni.
1
Pytanie 2017-04-22 06:51
To co oni robią w tej firmie?
Xerix 2017-04-22 12:20
W Kruk-u nikt nie marnuje czasu na fikcyjne rekrutacje. Potrzeba tak dużo ludzi (rozwój firmy), że praktycznie nie kończy się rekrutowanie. Jak wisi ogłoszenie to znaczy, że brakuje osób o wymaganych kompetencjach
Gruzin 2017-04-22 14:57
W ciągu kilkunastu lat działalności, z małej kilkunastoosobowej firmy, KRUK stał się międzynarodową grupą finansową, wyspecjalizowaną w obszarze zarządzania należnościami. Myślę, że niektóre opinie nijak się mają do pozycji firmy na rynku pracy, to są złośliwości.
były DT 2017-04-25 18:44
Choć już od jakiegoś czasu nie mam nic wspólnego z FK (pracowałem jako DT w łódzkim), to mam tam nadal bardzo wielu znajomych i w ostatnich dniach dotarły do mnie informacje, które mnie wprost zaszokowały. Podobno w łódzkim "wyszło szydło z worka " kierownictwo "wybranym" DT wprowadziło plan naprawczy pt. "maszeruj albo giń" a tak wprost, to dostali trzy miesiące na poprawienie swoich targetów (których podobno w FK już od dawna nie ma). Nie ważne jest w jaki sposób mają tego dokonać lecz ma być jeszcze lepiej mimo, że łódzkie kierownictwo wszem chwali się swoimi wynikami w skali kraju.
W przeciwnym razie wisi nad DT groźba zwolnienia lub łaskawie w najlepszym przypadku, obniżenia im uposażenia. Żenada, komuś pomylił się chyba plan naprawczy z ultimatum, przecież to typowy mobing psychiczny i zastraszanie podwładnych.
Plany naprawcze stają się w ostatnich latach bardzo popularne, szczególnie w przypadku pracowników działów sprzedaży w branżach dotkliwie odczuwających zmiany koniunktury rynkowej. Z dyskusji pracowników na forach internetowych wynika, że duża część z nich postrzega takie plany jako pozorne działania firmy, mające na celu dokonanie redukcji personelu bez dodatkowych kosztów odpraw czy ryzyka procesu w sądzie pracy. Dla wielu osób objętych planem naprawczym to tylko „podkładka” do decyzji o ich zwolnieniu, która już faktycznie została przez pracodawcę podjęta, tym bardziej, gdy cele określone w programie są bardzo wygórowane, często wręcz niemożliwe do spełnienia.
Przestaje mnie dziwić również fakt, że z pracy w FK, odchodzą doświadczeni DT, którzy przynosili firmie olbrzymie dochody.
Bardzo się cieszę, że już nie jestem ich pracownikiem
pozdrawiam DT i życzę im wytrwałości, bo kasy to już widzieć nie będą.

4
RR 2017-04-26 10:16
Dziękuję za pozdrowienia jako DT. Jeśli masz wielu znajomych w firmie to może źle Ci powiedzieli na temat targetów. Targety są, nie ma tylko prowizji za ich realizację. Pozdrawiam.
2
Ekspert 2017-04-26 22:00
Juz nie. Rekrutacja juz zakończona. Pozdrawiam.
Pytanie 2017-04-27 14:50
A dlaczego zlikwidowano prowizję?
julo 2017-04-28 20:33
Aby móc mniej zapłacić pracownikowi - teraz można mu nie zapłacić prowizji, a robi dokładnie to samo
2
Obecny DT 2017-04-30 22:47
Skoro jesteś byłym pracownikiem to nie rozumiem, czemu wytkasz nos, w już nie swoje sprawy i jatrzysz na forum? Afery szukasz? Jesli dany pracownik czuje sie pokrzywdzony to czemu nie ma cywilnej odwagi samemu pojsc do kierownika i z nim o tym porozmawiac? Moze dlatego, ze ma świadomość, że zasłużył na ten plan naprawczy? Są osoby, które miały plan naprawczy i do dnia dzisiejszego pracują, ba nawet mają już umowy na czas nieokreślony, to gdzie tu mowa o podjętej decyzji o zwolnieniu? Plan naprawczy jest po to by dac pracownikowi czas na poprawę wyników, a nie żeby wyrzucać go od razu. Proponuję Ci się zastanowić nad swoją wypowiedzią, bo jest żenująca i niestety też świadczy o poziomie pracownika, który osobom z poza FK żali się i przekazuje informacje co dzieje się w firmie.
Pytanie 2017-05-01 14:58
A czy plan naprawczy uwzględnia również pracę 8 godzin dziennie i 40 godzin tygodniowo?
3
Propozycja 2017-05-01 17:39
Plan naprawczy powinien być realizowany z wybitnymi fachowcami z dziedziny windykacji-trenerami,wtedy każdy go ba pewno wykona w 100% ,a wiedza i fachowość trenerska da efekt w postaci wykonania targetu moze nawet w 200%
3
Obecny DT 2017-05-01 23:08
To chyba błyskotliwy DT powinien wiedzieć....
Darek 2017-05-05 12:43
Charakter działalności jaką prowadzi KRUK S.A. jest bardzo ciężki. Odzyskiwanie wierzytelności to trudna sytuacja dla obu stron i wcale mnie nie dziwi, że nie wszyscy wytrzymują taką presję. W tej firmie znajdą miejsce do pracy ludzie o silnej osobowości.
antywindykator 2017-05-07 19:03
miód na me serce :) więcej wygranych spraw w sądzie z Prokurą, więcej pieniążków od Kruka będzie można wyciągnąć . Lubię to!
Ew_Popo 2017-05-07 21:05
Zalez w jakim dziale się pracuje i jaki ma się zakres obowiązków. Duże lizusostwo, tzw. ciche awanse, bardzo długi proces decyzyjny, nadmierna "polityczna poprawność" (osoby mówiące szczerze, co myślą, to prawdziwy deficyt), kierownicy niższego szczebla, którzy boją się własnego cienia i nie mają w zasadzie żadnej decyzyjnosci, zbyt centralny sposób zarządzania. To są przymioty, które charakteryzują firmę Kruk. Na szczęście sytuację ratuje cześć szczerych i kolezenskich pracowników, niestety Ci rozsadniejsi uciekają po krótkim czasie :(
5
Karol 2017-05-09 13:19
KRUK S.A. może pochwalić się dobrymi wynikami w ściąganiu długów?
Tomasz 2017-05-15 16:34
Kandydowałem na stanowisko programista baz danych. Uważam, że firma jest niepoważna. Byłem wielokrotnie zapewniany o dostarczeniu mi informacji w przypadku negatywnego rozpatrzenia mojej kandydatury. Nawet tego samego dnia Pan rekruter mówił, że właśnie jest w trakcie pisania takich maili i tego dnia wieczorem otrzymam maila odmownego lub telefon z zaproszeniem do współpracy. Mijają już 2 miesiące od telefonu a 3 miesiące od rozmowy kwalifikacyjnej.
Nie mam do nikogo pretensji, że nie zostałem zatrudniony. Po prostu gardzę takim stosunkiem do kandydatów szczególnie od rekrutera, który udziela/udzielał wywiadów internetowych na temat savoir vivre rekrutacyjnego. Wstyd i tyle.
Justyna3991 2017-05-16 10:34
Witam. Czy osoby z zadłużeniem komorniczym też mogą podjąć pracę w KRUK-u?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam Justyna
Kazek 2017-05-16 17:50
Widzę, że KRUK ma długa listę ofert pracy, czy to ma być nowy oddział? Myślę, że muszą mieć sporo pracy .
Tr 2017-05-19 01:37
A czy z ciągłym rozwojem firma poszukuje Szefa Działu Szkolenia?
Zostaw swoją opinię o KRUK S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRUK S.A.