KRUK S.A.

Wrocław

Opinie o KRUK S.A.

antywindykator 2016-10-13 15:06
w Kruku nie ma już żadnych premii. jest podstawa stała i tyle
5
waza 2016-10-13 20:28
Witajcie, czy ktoś z pracujących w Kruku może zdradzić na czym polega poniższa praca? niby dt ale jednak zakres obowiązków jest szerszy. Czy może to mydlenie oczu i to po prostu doradca terenowy taki jak w "typowych"ogłoszeniach na doradcę w kruku?


1Doradcy Terenowi
ZAKRES OBOWIĄZKÓW:
Obsługa spraw z zakresu wierzytelności przedsiębiorstw oraz wierzytelności zabezpieczonych hipotecznie

Prowadzenie negocjacji z Klientami w celu uzyskania spłaty zadłużenia
Pozyskiwanie informacji gospodarczych niezbędnych do obsługi powierzonych spraw
Analiza wierzytelności pod kątem potencjalnych sposobów uzyskania spłaty zadłużenia
Przygotowanie dokumentacji niezbędnej do przeprowadzania transakcji sprzedaży (Gmina, dostawcy mediów, Starostwo, KW).
Weryfikacja stanu prawno-technicznego nieruchomości oraz szacownie jej wartości
Współpraca z podmiotami zewnętrznymi w zakresie utrzymania i sprzedaży nieruchomości (kancelarie notarialne, inni wierzyciele, kancelarie komornicze, biura nieruchomości, potencjalni kupcy)
Współpraca z Centralą i innymi członkami zespołu
OD KANDYDATÓW OCZEKUJEMY:
Wysokich umiejętności interpersonalnych
Praktycznej znajomości procesu sprzedaży, obsługi Klienta i prowadzenia negocjacji
Umiejętności pracy w zróżnicowanym i dynamicznym środowisku
Determinacji w osiąganiu celów
Umiejętności pracy mobilnej opartej na dużej samodzielności
Wysokich standardów etycznych
Mile widziane osoby posiadające doświadczenie i wiedzę w przynajmniej z jednym z obszarów
- środowisko B2B,

- rynek nieruchomości

- prawo gospodarcze

OFERUJEMY:
Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
System wynagradzania oparty na stałej, atrakcyjnej pensji
Niezbędne narzędzia pracy (samochód służbowy, laptop, telefon)
Dofinansowanie do opieki medycznej oraz karty sportowej
Udział w pionierskim projekcie i realny wpływ na projektowane rozwiązania
Zdobycie unikalnego doświadczenia z obszarów rynku nieruchomości i zarządzania wierzyte
waza 2016-10-15 17:32
Twierdzisz, że oferta o którą pytam to praca dla praktykanta? Wątpię, bo wymaga pracy mobilnej?
RR 2016-10-18 21:54
To nie jest typowy DT tylko DKI (doradca klienta indywidualnego).
waza 2016-10-19 13:21
Owszem, tak wynika z samego tytułu:) Przy czym z tym do czynienia nie miałam i stąd pytanie czym różni się to od zwykłego dt? Owszem, widzę że w grę wchodzi urzędówka w pewnym zakresie - czy to na tym polega różnica? Czy takie stanowisko już w Kruk-u istnieje i jak jest odbierane przez osoby je zajmujące?
RR 2016-10-19 22:12
No pewnie , że istnieje i nie jedno stanowisko tylko cały dział. A różnica między DT a DKI jest zasadnicza. DT ma mniejsze kompetencje.
5
waza 2016-10-21 12:08
Dzięki za info:) Czy masz może wiedzę czy KRUK poszukuje się nowych pracowników na to stanowisko obecnie czy też wiszące od 2 miesięcy ogłoszenie to typowa zagrywka firm, która kolekcjonuje CV mimo brakupotrzeby zatrudnienia kogoś? Ogłoszenie na DKI wisi od sierpnia...
Anna 2016-10-22 22:39
Na jakie zarobki brutto/netto można liczyć na stanowiskach specjalistycznych np Project Manager, Analityk Biznesowy, Specjalista ds marketingu internetowego itp??
13
RR 2016-10-24 22:21
Nic mi nie wiadomo na temat jak to określiłeś "zagrywek" ze strony firmy. Ja się tym akurat nie interesuję, ale jeśli wisi ogłoszenie to albo nie znaleźli odpowiedniego kandydata albo jeśli znaleźli to może ktoś zapomniał je zdjąć. Złóż aplikację to się przekonasz. Pozdrawiam.
Aad 2016-11-02 07:16
Ile zarabia referent ds. Korespondencji wychodzącej / korespondencji przychodzącej ?
11
add 2016-11-02 13:22
Ile zarabia Referent ds. Korespondencji Wychodzącej ?
3
add 2016-11-02 13:24
Ile zarabia Referent ds. Korespondencji Wychodzącej ?
1
Bxx 2016-12-15 12:34
Tzn ile?
1
Pomorskie 2017-01-11 14:52
Czy oferta na DKI na woj. Pomorskie jest aktualne??
Pomorskie 2017-01-11 14:53
Czy oferta na DKI na woj. Pomorskie jest aktualne??
Pytanie 2017-01-12 15:27
Ile godzin średnio dziennie pracują windykatorzy w terenie?
1
z FK 2017-01-13 09:45
po pierwsze to nie windykatorzy, tylko Doradcy Terenowi, po drugie zatrudniany na umowę o pracę, świadczy ją w wymiarze 8 godzinnym, gdzie w FK możemy w tym czasie 1 godzinę przeznaczyć na pracę biurową (wykonywana w biurze regionalnym lub własnym domu). Jak z tego wynika w terenie pracujesz 7 godzin.
pytanie 2017-01-13 16:05
czy oferta DKI na województwo pomorskie jest aktualna? czy już koniec rekrutacji. Bo jestem zainteresowany.
Czas pracy 2017-01-15 23:06
Brawo!!! wreszcie jak KP nakazuje:)
Kadr 2017-01-18 14:22
Czy oferta na młodszego specjalistę ds kadr w Szczawnie Zdroju jest jeszcze aktualna?Ile tam mogę zarobić podstawy na początek? Jak wyglada sprawa umowy?
Rysiek 2017-01-19 20:50
Ile w Kruku/Raven zarabiają prawnicy? I czy zatrudniają na podstawie um. o pracę czy um. cywilnoprawnych?
Trener 2017-01-25 09:21
Szukam pracy jako szef działu szkolenia-trener.
Orientujecie się czy jest lub będzie wolny wakat?
1
Konstytucja RP 2017-02-10 18:09
W związku z usunięciem bezprawnie ostatnich wpisów na tym portalu, przypominam,że Konstytucja RP-art. 54 gwarantuje każdemu obywatelowi wolność wypowiedzi i zakazuje cenzury!!!
Nasuwa się pytanie komu? I po co? zależało na usunięciu ostatnich wpisów?
9
Kadrówka 2017-02-14 10:46
Lubię pracę w Kruk-u , mogę powiedzieć, że to super firma i ciesze się że tu jestem. Czasami wchodzę poczytać opinie i aż mnie wciska w fotel ze złoci. Leniuchy maja pretensje o wszystko tylko nie o pracę.
1
Pytanie 2017-02-15 12:25
A te jak piszesz,,Leniuchy" to kto?
Wyjaśnij na tym forum skoro tak twierdzisz!
Wynika z tego, że z Ciebie jest wyjątkowy tytan pracy.
1
Kola 2017-02-20 09:34
Jestem pracownikiem Kruk-a i pozwolę sobie na komentarz. Firma jest dobrym pracodawcą, wynagrodzenie jest ok, mamy miłą atmosferę w zespole, cóż więcej oczekiwać?. Jestem zdania, że do pracy idzie się pracować a jeśli ktoś ma inne zdanie to dlatego często ma kłopoty.
2
Żożo 2017-02-21 14:38
Chciałbym dowiedzieć się czy praca Doradcy Terenowego związana jest stricte z pozyskiwaniem klientów w terenie? Dziękuję
1
ktoś 2017-02-21 15:08
ludzie, czy wy na serio myślicie, ze ktoś odpowie wam na pytanie "a ile sie zarabia jako///a ile mozna zarobic na stanowsku ..."
takie pytanie kwalifikują was od razu rejecta
Wie 2017-02-21 22:32
A cóż to za tajemnica???!!! Ewentualny kandydat do pracy powinien wiedzieć na jakim poziomie będzie kształtować się jego wynagrodzenie
6
KRP 2017-02-22 09:33
Zastanawiam się dlaczego niektóre wpisy nie ukazują się od razu na tym portalu po napisaniu?
Czyżby ktoś je weryfikował? -art 54 Konstytucji RP
zabrania cenzury!!!
1
HM 2017-03-04 23:58
Witam,

Czy ktoś się orientuje w jakiej wysokości jest podstawa i premia na stanowisku Specjalisty ds. Hipotek i MŚP ?

Z góry dzięki
OFL120F2 2017-03-05 12:10
Musisz niezwłocznie wytoczyć im proces, najlepiej od razu w poniedziałek rano.
antywindykator 2017-03-05 13:26
w KRUK nie ma premii
1
Dominika 2017-03-07 10:04
Praca w Warszawie w KRUK-u to niezła fucha dla mnie. Mają sporo nowych ofert na doradcę. Ile mogę zarobić?
2
Bijoszka 2017-03-09 17:26
Ile zarabia referent w Kruku? Czy wie ktoś?
Natalia 2017-03-16 09:25
Czy coś na temat pracy dla AUSSENDIENST-TEAMLEITER/IN; DEUTSCHLAND Region Rhein-Ruh? Czy praca łączy sie z wyjazdem? Jak przebiega rozmowa rekrutacyjna?
GOAF 2017-03-19 21:44
I jak jest?
6000 netto działa?
1
Natalia 2017-03-25 16:44
KRUK S.A. ma bardzo dużo ofert pracy ale niewiele w Niemczech?. Czy to jakiś pomysł na zmiany czy rezygnują z tego kierunku? Generalnie to słyszałam, że firma jest fajna i dobrze sie w niej ludziom pracuje.
chetny_wiedzy 2017-04-05 22:45
Witam .
Małe zapytanie o doradcę trenowego:
1) na czym dokładnie polega praca ( sciagnie kasy czy podpisywanie umow ugody )
2)kto przydziala nam miejsca do wyjazdy i ile ich jest
3)od której zaczyna się prace a o której można skonczyc
4)czy sa jakies wyjazdy szkoleniowe na kila dni ?
5) jak wyglada STABILIZACJA stanowiska ( czy nie wywala cie po paru miesiącach)
Doradca 2017-04-06 18:58
ALBO WAKAT ALBO WOLNY.NIE NADAJESZ SIĘ, BO JĘZYK POLSKI TO TRUDNY JĘZYK . KOGO TY CHCESZ SZKOLIĆ,GDYŻ DALSZEJ EDUKACJI WYMAGASZ TY
Natalia 2017-04-11 18:20
Czy aktualna jest jeszcze oferta dla referenta ds. wsparcia doradców terenowych? Zależy mi na pracy tutaj.
Odp 2017-04-14 06:16
Posłuchaj ,,wybitny naukowcu "z języka polskiego ,co się tak denerwujesz? ,czyżby twoje stanowisko pracy było zagrożone wybitny fachowcu?
Iza 2017-04-15 19:08
KRUK ma sporo ofert pracy, może dojdzie do firmy jakaś fajna osoba?
No Gods No Masters 2017-04-16 20:35
Miejsce pracy zdominowane przez kobiety, tak na poziomie wykonawczym jak i na managerskim, czasem OK, czasem robi się z tego babiniec, ze szkodą dla merytorycznej strony pracy. Sporo lizusostwa, ogólnie pracownicy mają sporo zalet, jednak niestety nie występuje wśród nich lotność umysłu.
Niezwykle scentralizowany sposób zarządzania, niższe szczeble kierownicze nie posiadają żadnej decyzyjności, ich zadaniem jest wyłącznie raportowanie w górę i przekazywanie podwładnym informacji od szefostwa.
Firma działa bardzo ociężale, na mój gust bardzo skostniała struktura, szczegółowe procedury oduczyły pracowników myślenia, innowacji, niezwykle długi proces decyzyjny, także w prostych sprawach, staje się wtedy śmieszny i absurdalny. Brak odwagi u kierowników, wychodzą z założenia, że najlepsza decyzja to decyzja niepodjęta, (usunięte przez administratora) Firma odnosi sukcesy dzięki bardzo zdolnym specjalistom od zdobywania finansowania i silnemu marketingowi, na zewnątrz, wśród inwestorów i dużych kontrahentów, budzi oczywiste zaufanie.
(usunięte przez administratora) błędy wynikają ze słabej wyobraźni i zbyt sztampowego, powtarzalnego procesu zarządzania sprawami na etapie sądowym.
Miejsce dobre na przeczekanie, natomiast w żadnym wypadku nie oczekujcie, że nauczycie się praktycznie i twórczo stosować prawo, nie tutaj.
6
CF105 2017-04-19 16:19
Kruk to praca dla osób niewiele oczekujących od życia, o niskim stopniu asertywności i szacunku dla samych siebie. Inni tam nie trafią, nawet jakby chcieli, dział zasobów ludzkich, tu trzeba przyznać, potrafi perfekcyjnie odfiltrować tych, którzy nie pasowaliby do profilu typowego pracownika tej firmy.
2
Pytanie 2017-04-21 03:19
Czy to prawda, że pracownicy zatrudnieni na stanowiskach Trenerów są wybitnymi fachowcami w dziedzinie windykacji?
Ekspert 2017-04-21 16:14
Y niee :D jak się nauczyli z kartki to pewnie tak, chodz w terenie są kompletnie zieloni.
Pytanie 2017-04-22 06:51
To co oni robią w tej firmie?
Xerix 2017-04-22 12:20
W Kruk-u nikt nie marnuje czasu na fikcyjne rekrutacje. Potrzeba tak dużo ludzi (rozwój firmy), że praktycznie nie kończy się rekrutowanie. Jak wisi ogłoszenie to znaczy, że brakuje osób o wymaganych kompetencjach
Gruzin 2017-04-22 14:57
W ciągu kilkunastu lat działalności, z małej kilkunastoosobowej firmy, KRUK stał się międzynarodową grupą finansową, wyspecjalizowaną w obszarze zarządzania należnościami. Myślę, że niektóre opinie nijak się mają do pozycji firmy na rynku pracy, to są złośliwości.
Zostaw swoją opinię o KRUK S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KRUK S.A.