brak logo

S.B.E. POLSKA Sp. z o.o.

Piaseczno

Opinie o S.B.E. POLSKA Sp. z o.o.

Ana 2011-05-18 14:32
Fajna atmosfera pracy, ludzie młodzi i koleżeńscy. Plusem jest fakt iż wypłata zawsze jest na czas! Odkąd pracuje (wcześniejsza nazwa SACEL) nigdy nie było z tym problemu. Maja dobre zaplecze socjalne - karnety sportowe, bilety do kina, dopłaty do wakacji czy bony na święta. Była nawet impreza firmowa - to było dopiero wydarzenie :) Impreza rewelka, wszystkiego było pod dostatkiem - jedzenie, picie (tez te z %), atrakcje sportowe, nagrody,...! Miło wspominam! :) Nie jest różowo, ale warto! Ja jestem zadowolona.
Sacel 2011-05-23 22:12
Auto promocja?Powiedz lepiej ile ludzie tam zarabiają...bo te pseudo imprezki akurat mało kogo obchodzą,a pracodawcy maja obowiązek wypłacać na czas wynagrodzenie.Jeszcze dwa lata temu proponowali mi na start w tej twojej śmiesznej firmie niecałe 1000zł netto!!!! Znajomy teraz zarabia tam 1500zl netto,więc szału nie ma.Sacel lata swojej świetności ma juz za sobą,kiedy to pracownik zarabiał kilka tysi na rękę(bo była mozliwość nadrabiania akordem).Także viva la France a ogłoszenia o pracę hoolają w necie cały rok,tak jest tam fajnie:-)!!!
anonim 2011-06-13 13:04
Dawna nazwa SACEL POLSKA i znowu nowe ogłoszenia daje Czułem że to nic nowego. Nie wiem po co zmieniali nazwę. [usunięte przez moderatora]
On 2012-10-15 15:18
Żal, obietnice, a później... kłamstwa, [usunięte przez moderatora] do cna. Golenie ludzi z urlopów, obcinanie premii wg widzimisie dyrekcji.
On 2012-10-15 15:19
A... kiedyś rzeczywiście było fajnie, a teraz system płac jest tak demotywujący, że odechciewa się żyć.
Niezadowolona 2012-12-01 11:34
Jasna ścieżka kariery zawodowej. Idąc do tej pracy wiesz jak będzie, Przyjdziesz pełen dobrych chęci i nadziei na awans/dobre zarobki itd, a po pewnym czasie, gdy pokażesz, że coś potrafisz firma zacznie Cię zjadać i wysysać całą dobrą energię. Za dobrą pracę nie dostaniesz nawet o grosz większej premii. Im bardziej się starasz tym szybciej skazujesz się na degradację swojej osoby. Dyrekcja to ludzie, którzy nie mają za grosz poczucia humoru, a tym bardziej nie mają pojęcia o rządzeniu taką firmą. Brak przedstawiciela handlowego oraz brak motywacji finansowej dla pracowników skazują firmę na nieuchronny upadek. Zamknęli oddział w Garwolinie - miejsce, gdzie wszystko mieli tanio i szybko. Widocznie wolą płacić w Piasecznie 5-krotność tego, co płacili w Garwolinie za wynajem lokalu, nie wspominając już o niewspółmiernych pensjach w obydwu lokalizacjach. Nie pracuję w tej firmie już jakiś czas. Szkoda było się samej zwolnić ze względu na kiepską sytuację na rynku pracy. Dziękuję, że zrobiliście to za mnie. Cóż... ciężko było dać stałą umowę...
3
niezadololony2 2013-06-27 12:38
zarobki to na poczatek max 1200zl do reki. Nieprzedłużanie umów w tej firmie to standard, niektorzy ludzie dziwni i jest to w dużej części wyścig szczurów, kto zrobi więcej zarobi więcej. Rozliczają Cię z każdej przepracowanej minuty , a pracy u nich mało i ta łajba idze na dno!
xys 2013-08-29 14:23
Choć nie palę papierosów to na pewno by było z kim go zapalić. Jeśli szukasz rozwoju to tam nie idź. Jeśli chcesz po prostu pracować i zarabiać cokolwiek to idź.
enigma 2014-05-21 17:15
Są szkolenia, wiadomo bhp i stanowiskowe.
sbe_uk 2014-06-19 01:57
Witam kolegow z SBE Polska. Pracownik SBE UK
3
Anonim_JWP 2014-09-25 20:07
zarobki - nie całe 1200zł do reki na poczatek wiec mało.Ludzie w porzadku,pomocni i kolezenscy.Są szkolenia stanowiskowe ale wg mnie niezbyt uczciwe (dobrze ze mialem doswiadczenie z wczesniejszej firmy - dawałem sobie rade bez pomocy czyjej kolwiek).Prawdą jest to ze pracy tam jest mało i to wyścig szczurów.Po miesiacu przepracowanym dałem sobie z tym łajnem spokój,brak mozliwosci rozwoju,po prostu stanie w miejscu.NIE POLECAM dla osób chcących miec choc troche satysfakcji z wykonywanej pracy.
kk 2015-01-09 14:53
Pracuję tam 11 miesięcy po podwyżce zarabiam niewiele ponad 1300! ale jak to uważają dyrektorzy to i tak za dużo . Premia :P hahaha .... nawet nie mam 50 zł netto :P (jakieś 80 brutto) zresztą to tak jakby jej nie było ....
marianna 2015-02-25 22:04
ja właśnie się zastanawiam czy wysłać im klasycznie mailem cv i list motywacyjny czy lepiej może wybrać się z tymi dokumentami bezpośrednio do siedziby firmy - wiadomo że różni pracodawcy różnie na to patrzą, co firma to inaczej. a jak jest w przypadku S.B.E., ma ktoś jakieś porady ii doświadczenie w tej kwestii?
2
Były Pracownik 2015-07-29 22:53
Firma jedno wielkie dno i nic po za tym.Ogromna rotacja wśród załogi,szkoda czasu na zaczynanie pracy w takim miejscu jakim jest firma SBE.Nie szanuje sie pracownika,po prostu zrób swoje najlepiej za darmo
1
def 2015-11-28 22:31
WYnagrodzenie tych żalących się tu sierot, którzy "niewolniczo" pracowali w SBE w większości przypadków było adekwatne do zaangażowania. Jeżeli ktoś chciał zarobić więcej, więcej z siebie dawał i nie było problemu nawet w ostatnim okresie zarobić 4000 zł netto. Przychodził taki geniusz, cwaniak, któremu się wydawało że pokręci się po warsztacie, wyjdzie na papieroska, pogada sobie przy herbatce i będzie robił wszystko nie to co powinien nie mając przy tym pojęcia jak korzystać z multimetru . Atmosfera między pracownikami bardzo fajna, gorzej z dyrekcją. Bardzo dobry socjal, wczasy pod gruszą, multisport, pakiety medyczne, bony na święta - tego nikt nie doliczył do tych marnych 1500zł:) Racją jest że żadnej kariery się nie zrobi. Podsumowując, nie żałuję że tam pracowałem.
oszukana 2015-12-06 22:16
firma s.b.e. oszukuje na każdym kroku. mowią co innego a robią co innego . nie ma szacunku do pracownika traktują go jak zło konieczne!!!! idziesz do pracy i nie wiesz czy przepracujesz do końca dnia czy zwolnią cię dziś czy może jutro a może za miesiąc. wystarczy że jeden z dyrektorów ma zły humor i wylatujesz bo żle się w danym momencie spojrzysz
2
pracownik 2015-12-23 07:01
Moomo@ chyba nie mówisz o s.b.e. w 100% zgadzam się z OSZUKANĄ brakuje osoby zarządzającej decyzje są nie przemyślane podejmowane od tak. Można podać wiele przykładów.
2
annak12 2016-07-27 13:55
Ludzie , czy wy wszyscy jesteście nienormalni ? jak można za takie pieniądze pracować .
Ale jak firma znajdzie takich naiwniaków to później inni mają gorzej, bo przyjdzie niewolnik
i haruje za darmo , szanujcie SIEBIE i innych, te słowa kieruje również do firmy.
annak12 2016-07-27 13:57
Ludzie , czy wy wszyscy jesteście nienormalni ? jak można za takie pieniądze pracować .
Ale jak firma znajdzie takich naiwniaków to później inni mają gorzej, bo przyjdzie niewolnik
i haruje za darmo , szanujcie SIEBIE i innych, te słowa kieruje również do firmy.
4
nowa 2016-08-30 12:32
Gdzie w Garwolinie mieści się ten serwis?
1
tomasz 2017-08-14 17:20
A jak jest teraz?Proszę o opinie kogoś kto pracuje obecnie.Jestem po technikum ,szukam pracy,czy ta firma to dobry wybór?
alina 2017-08-28 08:11
na start i pierwszy zarobek bedzie dobra ;p
Xaya 2017-09-03 12:44
A jak kształtują się teraz tam zarobki? Ktos się orientuje?
Zostaw swoją opinię o S.B.E. POLSKA Sp. z o.o. - Piaseczno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.B.E. POLSKA Sp. z o.o.