logo  Jobman Group Sp. z o.o.

Jobman Group Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Jobman Group Sp. z o.o.

anonim 2009-05-27 12:19:03
DYSKRYMINACJA OSÓB PO 50 ROKU ŹYCIA -w formularzu rejestracyjnym dolna granica daty urodzenia 1959.r Przypominam że w POLSCE obecnie pracujemy do 65-go roku życia
anonim 2009-06-18 22:23:50
Słowa kojarzące się z Jobman (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Jobman:
Najbardziej nie podobało mi się w Jobman:
anonim 2011-03-20 22:19:42
Co innego w ogłoszeniach, co innego w rzeczywistości. Mało zleceń, albo dzwonią godzinę przed zleceniem. Inna stawka niż w ogłoszeniu, nie określony zakres obowiązków, brak szkolenia.
justina 2011-06-19 21:12:39
Banda [usunięte przez moderatora]!!! Firma za pracownika dostaje ok 20 zł za godzinę, a nam dają jakieś ochłapy!!! 5 zł i [usunięte przez moderatora] ile wlezie! Robią z ludzi parobków i jeszcze fochy strzelają jak się przyjdzie z kartą lub pytaniem. W biurze babka okropna, w ogóle nie idzie się z nią dogadać. Myli dni i godziny choć ma czarno na białym przed sobą. Potem udaje, że nie pamięta.
ktośtam 2013-08-30 20:52:22
Nic dobrego nie da się powiedzieć..... Stawka głodowa, wyrzucanie do domu po np 3-4 godzinach, bo kasjerów za dużo ludzi za mało- więc nawet za dojazd do pracy się nie zarabia, po czym dziura wielka w grafiku który miał być uzupełniony, a ni został. Szkoda czasu....
akiz 2013-11-17 10:02:24
WITAM SERDECZNIE.
PRACA POPRZEZ JOBMAN WYGLĄDA NASTĘPUJĄCO:
DZIEWCZYNY W BIURZE BARDZO SŁABO POINFORMOWANE CO DO PRACY NA KASIE NP: MAKRO CC, SELGROS CC. ( MOWA O GODZINY OD-DO, JAKA KASA FISKALNA, JAKIE ZASADY ITP. )
CO DO CARREFOURA: PRACA FAJNA, PRZYJEMNA, LUDZIE SUPER, LECZ WIELKIM MINUSEM JEST SAM NIE WIESZ ILE BĘDZIESZ PRACOWAŁ TO, ŻE MASZ NAPISANE OD-DO W KARCIE ZLECENIOBIORCY NIE OZNACZA, ŻE TAK JEST NAWET PO 2-3 GODZINACH MOŻESZ IŚĆ DO DOMU.
CO DO TESCO: NA SWOIM KONCIE MASZ PRZYPISANE STOISKO A W RZECZYWISTOŚCI JEST INACZEJ, NO CHYBA ŻE IDZIESZ NA KASY.
NIE MASZ SZANS ABY POPRACOWAĆ W INNYCH MARKETACH, MASZ TYLKO JEDEN PRZYPISANY DLA SIEBIE, PORAŻKA. NIE KAŻDY CHCE BYĆ CAŁY CZAS TAM TRZEBA TROCHĘ POZNAĆ MARKET,LUDZI,ZASADY ITP.
KASA MARNA, NAJLEPSZE DLA STUDENTÓW LUB BEZROBOTNYCH
WIELKIM PLUSEM JEST TO, ŻE PRACUJESZ WTEDY KIEDY CI ODPOWIADA
akiz 2013-11-20 12:14:10
WITAM PONOWNIE
DZIEWCZYNY Z BIURA TROSZKĘ PRZEGINAJĄ, LOGUJESZ SIĘ NA SWOJE KONTO WYBIERASZ SOBIE MARKETY GDZIE CHCESZ PRACOWAĆ, A PÓŹNIEJ DOSTAJESZ TELEFON I CIĘ OPIERNICZAJĄ, ŻE TAK NIE WOLNO. A JAK WCALE NIE ZGŁASZASZ CHĘCI DO PRACY DO ZNOWU DOSTAJESZ TELEFON, ŻE NIE JESTEŚ ZAINTERESOWANY - TAK ŹLE I TAK NIE DOBRZE.
JA POWOLI REZYGNUJĘ Z TEJ FIRMY IDĘ DO KONKURENCJI TROSZKĘ ZA MNIEJSZE PIENIĄŻKI, ALE WIEM, ŻE PODAJĄC SWOJĄ DYSPOZYCYJNOŚĆ NA PEWNO BĘDĘ W PRACY.
1
meg 2013-11-26 16:00:29
witam ja do tej pory nie dostałam pieniędzy ,wysyłam skan karty pracy 3 raz i nic?,w (usunięte przez administratora)...... sobie lecą ,nie polecam ,wszystko pieknie wyglada przy rozmowie a potem w rzeczywistosci co innego ,chciałam zmiany ,też odezwu żadnego.
NIEZADOWOLONA 2014-02-09 16:55:48
NEGATYWNA
JA PRZEZ TA AGENCJE PRACOWALAM TRZY DNI NA KASIE, UMOWA WYGASLA MI Z DNIEM 31.12.2013 R A TERAZ JEST LUTY I NIE ZROBILI PORZADKU DO TEJ PORY Z KARTA GODZIN I WGL, A JAK DZWONILAM DO AGENCJI TO NIE ODBIERALI WCALE TELEFONOW, TO ZACZELAM NEKAC ICH MEILAMI TO WTEDY WKONCU RUSZYLY TE SWOJE TYLKI Z KRZESEL, ALE CO Z TEGOJAK JA DO TEJ PORY NIE MAM ZAMKNIETEJ TEJ SPRAWY Z TYM BIUREM ZE WZGLEDU NA TO ZE NAWET NIE RACZA ZROBIC PORZADKU Z MOIM WYNAGRODZENIEM.
OSZUKUJA LUDZI JAK TYLKO MOGA
NIE POLECAM TEJ AGENCJI BO TO SZKODA NERWOW
Sonia 2014-04-14 16:06:44
Witam nie polecam mala kasa ma stanowisko przypisane a biora Cie na inne wykorzystują jak mogą !
p10 2014-04-22 13:58:27
Ja mam pozytywne doswiadczenia. Moze pieniadze moglyby byc lepsze, ale przynajmniej sa wyplacane w terminie jesli o niczym nie zapomne. No i grunt ze praca jest
Jobman.pl 2014-07-10 11:18:20
Wysokość stawki zależy od takich czynników jak chociażby miejsce wykonywania zlecenia, status ubezpieczeniowy, etc. W związku z tym najbardziej rzetelne informacje można uzyskać kontaktując się z naszymi biurami regionalnymi. Zapraszamy na naszą stronę internetową, do zakładki "kontakt".

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
1
Jobman,pl 2014-10-20 10:36:45
Witamy,
w celu zapoznania się ze szczegółami serdecznie zachęcamy do kontaktu z biurem regionalnym, które poda bardziej precyzyjne informacje.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
Jobman.pl 2014-11-19 08:54:15
Witamy,
na naszym profilu na facebooku oraz w ofertach pracy na stronie internetowej, zdarzają się rekrutacje np. na stanowisko Konsultanta ds. personalnych. Jest to praca w jednym z biur regionalnych Jobman.pl. Prosimy uważnie śledzić oferty i zachęcamy do brania udziału w rekrutacjach.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
Xsior 2014-12-01 19:54:50
Jeśli kogoś interesuje praca w firmie Jobman to polecam zobaczyć nową ofertę pracy. Uważam że bardzo ciekawa sprawa. Wymagania:- Poprawna dykcja- Odpowiedzialność- Pracowitość- Chęć do naukiObowiązki:- Profesjonalna obsługa klien...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5654939?keywords=&region=
1
Jobman.pl 2015-07-08 13:18:33
Witamy,
wszystko zależy od konkretnego stanowiska pracy. Na niektórych w zupełności wystarczą chęci do pracy oraz np. książeczka sanepidowska, na innych z kolei wymagamy określonego wykształcenia lub predyspozycji. Szczegóły co do konkretnych ofert można uzyskać kontaktując się z Biurami Regionalnymi (dane kontaktowa znajdują się na naszej stronie internetowej).

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
47 2015-08-09 19:34:46
praca jak kazda inna.Ochrony zadnej,ludzie z tej grupy to gozej jak niewolnik!Nie nalezy sie nic.Co miesiac podpisuja umowy ,l tak przez lata .pozbawiony jestes urlopu platnego.Nawet minimalne wynagrodzenie takiego pracownika nie obejmuje. A minimalne wynagrodzenie ustawowo mamy zagwarantowane.Gdzie sa te pieniadze.Kto tych ludz okrada.
Jobman.pl 2015-08-10 10:52:40
Witamy,
Bardzo dziękujemy za wyrażenie opinii.
Niestety nie na wszystkie stanowiska jesteśmy w stanie zaoferować zatrudnienie na postawie umowy o pracę, która zobowiązuje pracodawcę do zapewnienia urlopu płatnego i wszelkich innych dogodności z nią związanych. Takie oferty posiadamy, jednak póki co stanowią one mniejszość.
W przypadku umowy cywilno prawnej działamy zgodnie z obowiązującym prawem i tutaj nie może być mowy o minimalnym wynagrodzeniu czy też przysługującym płatnym urlopie. Określenie rodzaju umowy jest uzależnione od rodzaju pracy oraz indywidualnych ustaleń z klientem.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
Jul 2016-04-11 21:09:16
Nie polecam firmy jobman Łódź "osoby" które dzwonią do kandydatów do pracy często ziewają w trakcie rozmowy, a praca to pytajcie chętnie wam opisze stanowiska jakie oferuje jobman, poza tym takie tesco łódź galeria łódzka to już w ogóle traktuje ludzi jak śmieci, np. osoba "pseudo kobieta" kierowniczka taka niska ale hetera to dosłownie drze morde, sama to przerobiłam cytat: "gdzieeeeeee jest dziewczyna z nabiałuuuuuu" ale larwa nie wpadła na to że ja jestem na tym nabiale 8 godzin w lodówkach i cały czas w nocy 22-6 a ja po prostu wykonuję swoją pracę a ta "osoba" hitlerowiec krzyczy jakbym była jej niewolnikiem.
Dobra ludzie jak chcecie zarobić to nie w tesco galeria łódzka piłsudskiego 15/23 łódź polecam inne każde miejsce oprócz tesców oczywiście :)
Jak ktoś chce to podam maila.
1
PaniSowa 2016-06-10 14:24:32
To kwestia menadżerki sklepu. Miałam z nią do czynienia innym markecie. Kobieta dość specyficzna, wywaliła kiedyś ze sklepu chłopaka, który był w pracy 1 dzień (właściwie pierwsze 2 godziny), bo nie wiedział gdzie leży jakiś produkt. Niestety biedaczek trafił na jej gorszy dzień.
1
PaniSowa 2016-06-10 14:40:11
Niestety o agencji jako o pośredniku pracy nie mogę powiedzieć nic dobrego. Wypłaty często nieterminowe, zmiany stawek godzinowych po wykonaniu przeze mnie zlecenia (a przed wypłatą) na niższe, nie wspominając o "profsjonalizmie" osoób pracująych w biurze. nie dalj jak kilka dni temu otrzymałam telefon z biura z pytaniem dlaczego nie stwiłam się w pracy. Odpowiedziałam więc, że umowa nie została podpisana przez obie srony przed rozpoczęciem przeze mnie pracy (praca miała być wykonywana w święto państwowe, zatem dzień ustawowo wolny od pracy, a umowa wystawiona była dzień przed - w sobotę - warto też zauważyć, że samo zaakceptowanie przeze mnie umowy nie jest dopełneiem formalności, mowę musi zaakceptować również konsutant z bura regionalnego które pracuje od pniedziału do piątku). Pani "w słuchawce" odpała, że to tylko mój wymysł, że tak powinno być po czym się rozłączyła. Niestety nie jet to mój wymysł. Pracując bez umowy podpisanej przez obie strony pracuję na czarno.
1
Jobman Group 2016-06-16 15:31:40
Witamy,

Pani zarzuty dotyczące umowy i rzekomej "pracy na czarno" są bardzo poważne i nie mają żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości, ponieważ elektroniczny system zawierania umów, który stosujemy, nie wymaga potwierdzania umowy przez naszych konsultantów. Umowa staje się wiążąca po jej zaakceptowaniu przez Zleceniobiorcę. Jeżeli ma Pani wątpliwości - prosimy o kontakt z naszym Działem Prawnym (tel. 12 294 13 04), który z pewnością rozwieje Pani wątpliwości.

Jeżeli natomiast ma Pani zarzuty do pracy naszych konsultantów, decyzji o wstrzymaniu Pani wynagrodzenia bądź powodów zmiany stawek - prosimy o przesłanie konkretnego zgłoszenia naszemu Rzecznikowi Pracownika na adres rzecznik@jobmangroup.pl

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman Group
1
Jobman Group 2016-07-28 10:03:51
Witamy,

Przypominamy, że to Zleceniobiorca wybiera sposób rozliczenia danego zlecenia - nie muszą to być przelewy dzienne - może się Pani rozliczyć po np. miesiącu i wówczas wynagrodzenie jest przelewane jeden raz.

Jeżeli chodzi o zarzuty odnośnie pracowników naszego biura - uwagi należy zgłaszać Rzecznikowi Pracownika, m.in. anonimowo przez formularz na naszej stronie.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman Group
Ja 2016-08-27 00:27:47
Już rozmawiałam z waszym rzecznikiem i nigdy więcej !!!!
Przypominam wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i cwaniaki że nie macie prawa pobierać 2, 4 ,10 czy 100 zł lub ile tam sobie w tych pustych główkach wymyślicie za przelew za pracę do pracownika. Oj niedługo skończy się ta wasza zabawa!!! Typowe cwaniactwo zarabiania na czym się tylko da!
Już byłam u radcy prawnego ale tutaj wam nie napiszę co zamierzam :)
1
Jobman Group 2016-09-07 08:35:55
Szanowni użytkownicy,

W trosce o najwyższą jakość świadczonych przez naszą firmę usług, jak również w odniesieniu do zasad moralnych, jakimi kierujemy się w działalności gospodarczej – szczególnie przy współpracy z zatrudnianymi przez nas osobami - pragniemy poinformować, że post zamieszczony przez użytkownika <Randek> godzi w dobre imię naszej firmy. Co więcej, ta odosobniona, niemerytoryczna i naszpikowana inwektywami opinia jest w pełni nieprawdziwa i naraża nas na utratę zaufania oraz dobrego wizerunku.

Mamy nadzieję, iż Autor posta opublikował go pod wpływem emocji i w wyniku nieporozumienia, jakie mogło powstać w ramach współpracy z nami i nie jest to działanie celowe.

Jeśli nasze decyzje w trakcie współpracy spotkały się z niezrozumieniem przez użytkownika <Randek>, wzywamy autora postu o kontakt z naszym Biurem Regionalnym lub Rzecznikiem Pracownika (na adres rzecznik@jobmangroup.pl lub telefonicznie na nr (12) 294 10 04) w celu wyjaśnienia ewentualnych wątpliwości oraz o niezwłoczne usunięcie nieprawdziwej i krzywdzącej dla nas opinii (w oparciu o art. 24 k.c.).

Z pozdrowieniami,
Zespół Jobman Group
nr 2016-10-18 22:40:42
bardzo dobrze że agencja osobiście bierze sprawy w swoje ręce na forum, wielki plus
PaniGość 2016-11-12 19:54:27
Witam,

Miałam okazję współpracować z tą firmą bardzo długo i powiem szczerze, że to co tu czytam troszkę mnie szokuje. W 2015 roku w czerwcu zaczęłam pracę z Carrefourze na Szparagowej 7 jako pracownik kas. Wówczas w Jobman pracowała pani, która zajmowała się m.in. tym Carrefourem (a przynajmniej tak zrozumiałam) i zawsze to z nią się kontaktowałam. Na pierwszym spotkaniu z nią dokładnie objaśniła mi na czym polega praca, jak wygląda kwestia ustalania grafiku, wypłacania wynagrodzeń itd. Pracowałam w różnych firmach i dotychczas była to firma, z którą współpracowało mi się najlepiej. Tamta Pani odpowiadała na wszystkie moje pytanie, wszystko tłumaczyła i wyjaśniała (jedynie nie potrafiła określić jakie kasy są w CF) i była zawsze miła. Jak miałam jakiś problem kontaktowałam się z nią i zawsze bez problemu udzielała mi pomocy.
Co do atmosfery w samym CF - świetna. Wbrew temu co się mówi o marketach praca tam na kasach, pomimo niezbyt dużych zarobków była przyjemna. Kierowniczki były naprawdę miłe i zawsze można było się z nimi dogadać w jakiś wyjątkowych sytuacjach, by przesunąć godziny pracy itd. Nigdy nikt na mnie tam nie krzyczał, nawet jak były sytuacje kryzysowe, oblężenie sklepu i praca prawie na akord to nigdy nikt nie wprowadzał tam nerwówki, wręcz przeciwnie - kierowniczki pomagały w kierowaniu ruchem przy kasach z jedną kolejką i niekiedy opanowywały sytuacje w momencie trafienia na "nerwowych" (mówiąc delikatnie) klientów. Nie było problemów z tym by zejść na chwilę z kasy i iść do toalety czy jeśli ktoś się gorzej poczuł to żeby zrobił sobie chwile przerwy.
Wracając do Jobman, pracowałam tam również w ferie zimowe i stąd dowiedziałam się o zmianach. O tym, że nie ma już tej samej pani, że z koordynatorką mogę kontaktować się tylko telefonicznie. Trochę mnie to zasmuciło, ponieważ tamta pani była naprawdę bardzo miła (a przynajmniej dla mnie). Wypłaty były zawsze wypłacane w terminie i nigdy nie było mniej (czasem nawet więcej), jednak to co mnie trochę zdenerwowało to to jak jakoś wiosną wprowadzili opłatę 2 zł za przelew. No to akurat jest minusem. Dodatkowo bardzo mnie zasmuciło to, że Jobman nie współpracuje już z CF na Szparagowej. Jeszcze tak dodatkowo napiszę, że jakiś czas miałam podpisaną umowę z Jobman, a nie pracowałam, bo studiuję dziennie i nie miałam akurat czasu na pracę i ani razu nikt nie zadzwonił do mnie z pretensjami z tego tytułu.

Pozdrawiam
1
Zostaw swoją opinię o Jobman Group Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman Group Sp. z o.o.