brak logo

Schneider Electric Energy Poland Sp. z o.o

Mikołów

Opinie o Schneider Electric Energy Poland Sp. z o.o

Ewa 2015-05-12 14:07
Praca na produkcji wiąże się z wyzyskiem, młodzi pracują za 1600 zł/ ręke, od dzwonka do dzwonka. Niekompetentna kadra zarządzająca
28
anonim 2015-06-26 06:59
Wyzysk to jest mało powiedziane, a młodzi gdyby mieli 1600 na ręke to było by fajnie. Obecnie partnerowcy maja coś kole 1400
10
sroka 2015-09-02 18:06
Bardziej popierdzielonego zakładu nie znam ludzi przyjmują i zwalniają ,przewijają się jak w markecie co pięć minut nowy zero jakości i tylko sztuka .Zapierdziel huk hałas własnych myśli nie słychać.Zarobki tragedia i od dzwona do dzwona a najlepiej jeszcze od poniedziałku do niedzieli ,nie polecam tej firmy obóz robota dla głupich i silnych .
19
Marv 2015-12-17 19:27
Jak nazywa się kierownik od spraw rekrutacji? Czarne włosy dosyć niski
2
Ola 2016-05-08 10:54
Brak kompetencji majstrów na hali, traktują pracowników jak drugą kategorię. Praca ciężka w hałasie za małe pieniądze - zatrudnienie przez agencję ok 1500 netto, a nowo przyjęci ok 200 zł więcej. Nie polecam nikomu tej pracy typowy wyzysk polskich pracowników
8
Vlka 2016-05-17 18:07
To może się jakoś... zorganizować? :)
3
Zenek 2016-06-30 18:17
Firma otrzymuje ode mnie ocenę niedostateczna , jest to jedno wielkie nieporozumienie. Zero szacunku wobec pracowników. Można się starać lecz oni i tak to maja gdzieś
11
pracownik 2016-07-11 11:40
radzę ci poszukać gdzieś indziej i zapomnieć o tej firmie. Poczytaj wcześniejsze posty które są w 100 % prawdą.
7
Anka 2016-09-07 15:52
Pracowałam w Schneider Electric w Mikołowie na hali produkcyjnej przez rok - zatrudnienie poprzez agencje pracy. Niestety firma nie chciała mnie przyjąć bezpośrednio pod swoje skrzydła, pomimo wyrabiania się ponad normę. Zrezygnowałam więc z tej pracy. Nie docenia się tam pracowników, jeden się zwalnia, drugiego przyjmują, ciągle się szkolą i tak w koło. Dla mnie to nieporozumienie. Praca za 1500 zł na rękę w międzynarodowej firmie to porażka, tym bardziej, że praca do lekkich nie należy, trzeba się napracować w hałasie i gorącu, za to liderzy, majstrowie w kulki lecą i ściemniają, że coś robią za nieporównywalnie większą kasę. Szeregowy pracownik nic tam nie jest wart. Nie polecam
23
Allach akbarr 2016-10-05 13:01
@Anka

Niestety ale w 90% przypadków im większa firma tym większym parobkiem w niej jesteś, nie wiesz o tym ? Im większa firma tym większym zerem w niej jesteś, tak jest w przypadku tej firmy. Jako pracownik fizyczny nie masz czego tam szukać, chyba że lubisz być traktowana jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie wspominając o co raz gorszym i mniej doświadczonym zespole, czy to w kwestii pracowników fizycznych, (co raz więcej doświadczonych się zwalnia) czy umysłowych. Żenada.
16
TJ 2016-10-05 14:20
Wiesz co, ale też mi się wydaje, że im większa firma tym większe masz możliwości awansu, możliwości zmiany stanowisk, możliwości rozszerzenia umów, plus stałej umowy o prace, co chyba dziś w 2016 roku jest dla nas wszystkich bardzo ważne i bywa jedynym wymogiem
2
toto 2016-12-07 11:50
Na chwilę obecną Schneider w Mikołowie ma poważne problemy. Brak zleceń a co za tym idzie brak pracy. Ludzie są na przymusowych urlopach a cała zmiana weekendowa została zlikwidowana. Ostrzegam przed tą firmą. Pracowałem na zmianie weekendowej przez rok i wydzwaniali po mnie czy będę w dzień i w nocy. Teraz gdy mają kłopoty nawet nikt nie zadzwonił i nie wyjaśnił co jest na rzeczy .
11
Sedzia DRRED 2017-02-07 16:53
Koordynator koordynatorów ma w głowie pstro widzi tylko wady innych może jako kucharz sałatkę umie zrobić jednak do tej roboty się nie nadaje ludzie którzy to trzymia są przez niego mobingowani lub zastraszani pani prezes nie robi nic w tym temacie tylko przyjmuje nowych gestapo do pilnowania związki zawodowe podpisują co pani prezes powie zarobki po 8 latach pracy wahają się na poziomie 1900 do 2100 na rękę co porównując do innych firm żenada oczywiście pod firmą za pośrednictwem do 1500 chyba że zapierdzielasz wszystkie weekendy 1900 normalna zmiana to kierownik produkcji na lepsze poprzedni mógł by się przyjąć jako sprzątaczka bo nic więcej nie umiał reszta ludzi z potencjałem jest odsuwa na inne stanowiska lub zwalniają chyba że się wcześniej zwalnia sami MEGA ROTACJA i WYZYSK
14
toto 2017-02-15 11:27
Zaczął się nabór niewolników.
7
Plum 2017-02-16 05:26
Zenada to malo ludzie na stanowisku kierowniczych sa jak dzieci dac im kizaczka to sie uciesza kasa 1400 zl smiech a zapierdziela sie za 3osoby bo niemaja ludzi ciekawe czy oni dali by sie tak pomiatac nikt nic niewie zero jakis decyzji
4
Stasiek53 2017-02-18 14:18
Cześć, pewnie jesteś osobą która szuka pracy, wysłałeś CV do schneidera, oddzwonili i masz zrobić badania, ok. Wszyscy to przechodziliśmy.
Praca jest ciężka, wszystkie stanowiska stojące, chyba że pracujesz na nawijalni.
Stanie czy chodzenie przez 8-12h nie jest lekkie.
Nie chodzisz na nadgodziny czy nie pracujesz w weekendy? Popracujesz GÓRA pół roku i Cie zwolnią.
Nie interesuje ich czy masz studia w weekend, czy masz już coś zaplanowane. Dostaniesz aneks do podpisania, że musisz chodzić na nadgodziny, a jak nie to żegnamy.
Przerwa od dzwonka do dzwonka 15min, odbijasz się kartą przy wyjściu i wejściu. Na materiał czekasz 1-2h, a norme i tak trzeba zrobić, nikogo to nie obchodzi. Czepiają się o pierdoły, że narzędzia nie leżą na swoim miejscu, chociaż ich używasz co pół minuty.
Zaczyna się sezon, więc firme odwiedzaja właściciele czy klienci, cyrk na kółkach - toszek to mało powiedziane, biegają, ustawiaja jakies banery, zamiast robić swoją prace to sprzątasz.. no śmiech na hali, dosłownie. W okresie zimowym zwolnili 40osób, bo nie było pracy, teraz przyjmą znowu 40osób, które zwolnią we wrześniu. Pracuję tam 16lat i rok w rok jest to samo.
Na start dostaniesz najniższą krajową, nie średnią, najniższą. A powiedzą Ci w partnerze, że zarobisz na godzinę 13zł ;)
Nie pozdrawiam, przemyśl to.
9
anonim 2017-02-24 17:29
Niestety również mam negatywną opinię o tej firmie. Brak możliwości awansu, przejścia pod firmę, a o jakichkolwiek podwyżkach to można pomarzyć. Wszyscy młodzi pracownicy uciekają z tej firmy. A starsi.. cóż, mają ogromną nadzieję, że dożyją do emerytury. Taka jest prawda. Bo cóż im innego zostało? Nie polecam.
9
Lolo 2017-03-05 23:58
Jeśli chodzi o tą firmę to dobra alternatywa dla osób chcących nabyć jakiegoś doświadczenia osobiście uważam ze niewarta jakiegoś większego angażowania sie bo traktują ludzi na sztukę coraz mniej chętnych zaczynają brać kogo popadnie jeszcze trochę to menli z pod nocnego wezmą bo za ta kasę nikt nie przyjdzie. Ogólnie to nie polecam pracy w tygodniu ale dla osób chcących dorobić alternatywa jest zm weekendowa niema szału
4
pośrednik 2017-03-23 12:55
Hahah stała umowa? gdzie ? dla kogo ? ludzie pracują pod pośrednikiem po dwa lata ! nie pisz bzdur.
5
Hanna 2017-03-31 13:08
@pośrednik, a co możesz powiedzieć o warunkach pracy w Schneider Electric Energy Poland Sp. z o.o?
jojo 2017-04-27 11:23
witam
do zakupów szukają teraz na Project Buyer.
Może ktoś coś więcej napisać jak tam praca w biurach ?
Bhp 2017-05-05 18:46
Będzie mieli kontrolę z BHP za miesiąc 22czerwca
2
anonim 2017-05-09 22:17
Wyzysk na mlodych dlugi czas oczekiwan az przejdzie sie pod firme jesli przed tym sami cie nie zwolnia ( nagle umowy nie przedluza) , najlepszy jest lider Pan Bur** ktory udaje ze wszystko zalatwia a tylko sie usmiecha i zapewnia ze to zrobi.
3
gosc 2017-05-09 22:21
Chore jest to że jeśli przechodzisz pod firmę oferują Ci mniej niż jak jesteś przez kogoś zatrudniony. Stałych pracowników traktują jak tanią siłe roboczą a przyjdzie mlody bez doświadczenia i dostaje taką samą stawke jak doświadczony pracownik .
7
OlazLola 2017-05-10 10:12
Zgadzam się z opinią na górze, taka jest prawda.
3
Mario 2017-05-21 12:31
W Paleniskach podobno się dużo na lepsze zmieniło. Szukają 20 ludzi na produkcję. Zarobki przyzwoite.
2
Dawid 2017-05-22 13:39
Niech zaczna robic kontrole trzezwosci wozkowym bo szczegolnie jeden z wasem wali jak z gorzelni na nocnych zmianach . Firma sie zainteresuje tym dopiero jak stanie sie nieszczescie powinny byc czeste nie zapowiedziane kontrole a nie wszyscy dzien wczesniej wiedza i spokoj zas na rok .
8
tt 2017-05-25 14:59
widać na OLX ie, że nie mogą zebrać ludzi do niewolniczej pracy. Pięć pośredników łowi frajerów za 1 400 zł. Teraz przyjmują, jesienią wywalą. I tak się interes kręci na którym nieźle wychodzą. Uwaga na tą firmę.
5
orion 2017-05-25 19:20
nie tylko na olx .... hahahaha
2
pracownik 2017-05-31 18:07
Niech ktos w koncu ruszy glowa i zacznie robic te kontrole wozkowym bo to jest smiech na sali . Cuchnie od nie ktorych alkoholem a najbardziej jak kolega wyzej pisal od tego z wasem. Najzabawniejsze jest to ze gadal ostatnio twarza w twarz z liderem ( rozmowa prywatna napewno ) i dziwnym trafem kochany lider nic nie czul moze z nim pil kto wie. Jak zaklad dalej bedzie olewal takie zachowanie sam bede dzwonil na policje oczywiscie anonimowo bo wiadomo ze inaczej zadbali by o to zeby umowy nie przedluzyc.
7
Lukas 2017-06-02 16:10
Pracowałem tam 3 lata , powiem tak - to firma idealna dla nieudolnych i niekompetentnych kierowników potrafiących wyciągnąć tylko telefon i robić zdjęcia krzywo postawionej palety , dla reszty - przystanek przed poważniejszą pracą i żeby było co opowiadać o tej zabawnej kadrze kierującej zbieraniem papierków z ziemi żeby właściciel sie nie potknął
10
Anonin 2017-06-03 17:58
Zgadzam sie z przedmówcą - a teraz zatrudniają ludzi z esy bo doswiadczonych i oddanych pracownikow na kazdym stanowisku zostało niewielu reszta uciekła do lepszych zakładów, no jesCze kapusi troche zostalo i lizodupów
9
SZCZERY 2017-06-18 21:15
To nie jest szanująca się firma !!! Wyzysk na każdym kroku , płaca marna , premia taka że można ją traktować jako policzek w twarz , nowi pracownicy na początek dostają taką stawkę jak stali pracownicy .
Tania siła robocza musi usługiwać tym co siedzą wyżej , co tu więcej powiedzieć ... zacząć zbierać dziennie po 8h puszki po piwach i dostaniesz o wiele więcej niż w tej firmie .
6
plum 2017-06-20 10:14
nadgodziny sa wyplacane z 5 miesiecznym opoznieniem niepolecam podstawa to tylko1500zl smiech
4
zlosliwa 2017-06-25 08:03
Pracuje w tej firmie miesiąc i zgadzam się z każdą opinią A szkolenia Na maszyny to istny cyrk niby miesiąc A tak naprawdę po dwuch tygodniach każą Ci nawijac i nie obchodzi ich ze nie umiesz miałeś się nauczyć śmiech na sali i te 15 min przerwy przecież to jest chore i prosta zasada zapier........ powinni nad bramką przed wjazdem postawić napis praca czyni wolnym haha wyzysk wyzysk i zero zorganizowania jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A najlepszy jest pan Stu...
Większego duupka nie ma cham s luzbista co cały dzień krąży i patrzy jak Cię uwalic i wiecznie drapiacy się po jajach kompetentni ludzie
12
Precz Chamie 2017-06-26 22:03
Podpinam się do komentarza wyżej. Wcześniej wspomniany pan R. Studn... jest takim chamem że rozmawiając z tobą oko w oko ma czelność grzebania w klejnotach . Obraża pracowników ciągle twierdzi ze gdyby nie on to nic by nie było zrobione a tak naprawdę nie jest tak w ogóle potrzebny. Gdy go nie ma ludzie pracują ze spokojna głowa , nie potrafię zrozumieć jak można trzymać takiego tępego człowieka i to na takim stanowisku . Stanowczo odradzam prace w tej firmie.
14
malami 2017-06-29 15:23
zgadzam się.... pan r.studn.... pisanie go z dużej litery było by nietektem jest tak jak wyżej wspomniane hamem i debilem.... on chyba jedynie kase dostaje za to ze wydziera się i pomiatanie ludzmi ...a co do drapania po klejnotach może czas je umyc to nie będzie się drapał hahaha....albo niech sobie znajdzie babe chociaż watpie ze ktoras normalna by go chciała ....wogole ta firma to jakas parodia firma koguci jajeczko i drucik.... kierownik kierownika goni wymądrza się a tak jak o cos spytasz to karpia na twarzy robia .... a zwykly pracownik to wycieraczka ...nie polecam tej firmy w zadnym stopniu jak macie lepsze propozycje omijajcie shnaidera....
11
Pierdoła 2017-06-29 15:49
Może ty jesteś z "esy" że zostałeś !
1
nie 2017-07-02 14:03
niskie zarobki jak na taką bogatą firme , doświadczeni uciekaja po latach pracy do innych zakładów i dobrze niech sie tam wszystko psuje może sie obudzą, ponoć ciągle brakuje ludzi , ciągle reklamacje transformatorów , straty, wszystko zepsute . Gdyby chociaz stawki były spoko a nie żeby zarobić 3 tys. musisz walczyc wszystkie weekendy , teraz pracuję w Tychach i bez nadgodzin raz tyle zarabiam co w tej smiesznej firmie
5
castro 2017-07-03 08:16
tam rozmowa z kims konczyla podpier... ja mialem tam taki przyklad starego pracownika co na magazynie robi sam wali w balona a strzela z ucha do kier... jest szybszy niz lte .
Aga 2017-07-14 12:08
Z zakładu permanentnie odchodzą doświadczeni pracownicy, co niestety przekłada się na jakość produkowanych transformatorów przez osoby nowo przyjęte. Nie da się w krótkim czasie wyszkolić pracownika, aby pracował dobrze, trzeba miesięcy a nawet lat pracy by wszystko miało ręce i nogi w procesie produkcyjnym. Niestety doświadczonych pracowników się w tym zakładzie nie docenia, gdyż pracują za niewiele większą stawkę niż nowo przyjęci, co jest dla nich poniżające. W konkurencyjnych zakładach na start dostaje się stawkę, jaka pracownicy mają tutaj po kilku latach. W długodystansowym przełożeniu będzie to skutkowało coraz niższą jakością produkowanych transformatorów, a tym samym reklamacjami i stratą wizerunku klienta. Zakład polecam tylko na start w dorosłe życie tuż po ukończeniu szkoły, by zobaczyć jak praca wygląda i zrobić sobie rok stażu, a później aplikować gdzie indziej.
7
Miko 2017-07-15 08:18
Minusy:
-niska płaca
-brak organizacji pracy
-długi czas oczekiwania na przyjęcie pod firmę
-hałas
-nieprzyjemna , stresująca atmosfera
Plusy:
-bezpieczeństwo BHP
-czystość - tam sie nie pobrudzicie zbytnio
-praca łatwa
-możliwość dorobienia w nadgodzinach
3
Jjj 2017-07-19 11:12
Pracowałem w tej firmie żenada nie polecam.
2
efol 2017-07-25 15:21
Co jest najlepsze w tym zakładzie? To, że nieważne jest, że 100 rzeczy zrobisz dobrze, a firma będzie mieć na Ciebie ogromny zysk, nie to, że jakościowo i wydajnosciowo nie robisz inaczej od starych pracowników, spróbuj coś popsuć, wtedy przekonasz się jak każdy 'życzliwie z nutką pogardy będzie na Ciebie patrzył, bo przecież on nigdy błędu nie popełnił co nie ? Denerwują również pawie z biura, którzy sądzą, że są lepsi niż pracownicy hali, mimo iż wielu z nich nie robi nic pożytecznego. Niedługo trzeba będzie zmienić zakład, co się nauczyłem i zarobiłem to moje.
3
Hanna 2017-08-14 11:08
@efol - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Schneider Electric Energy Poland? Wspominasz, że jest możliwość zdobycia cennego doświadczenia - a czy jest możliwość awansu? Czy są jasno określone ścieżki rozwoju dla poszczególnych stanowisk?
Zostaw swoją opinię o Schneider Electric Energy Poland Sp. z o.o - Mikołów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schneider Electric Energy Poland Sp. z o.o