logo Qumak-Sekom

Qumak-Sekom

Warszawa

Opinie o Qumak-Sekom

gonzo 2014-09-07 13:00
Firma ok.przeszedłem dużo działów i było spoko.Zarobki spoko.Problem jak teściową masz na karku dla której zawsze będziesz mało zarabiać!Wyzywali ci co chcieli dużo zarabiać i mało robić,także polska norma.
1
MGR 2014-09-08 22:31
Naucz się stawiać spacje po znakach interpunkcyjnych. Chociaż pewnie i tak dla ciebie za późno. Wierzę, że ta firma opiera się na takim ambitnych i inteligentnych ludziach ja ty.
marcin 2014-10-08 11:15
Service Desk - ile można zarobić jeżeli się startuje w tym temacie?
Czy weekendy też są pracujące?
Rozrzut godzinowy jest stały czy całodobowo?
Można coś ustalać w kwestii tego kiedy chcę pracować, czy to nierealne? W sensie bez weekendów i np. do 17:00 max ?
Vecnir 2014-10-15 13:13
Nadal jestem zatrudniony w Qumaku.
Na stanowisku testera z krótkim stażem dostałem 4500 brutto na umowie o dzieło z przeniesieniem praw autorskich (4095 na rękę).

Rekrutacja normalna. Pytania na temat, co robiłem, dlaczego chcę tu pracować, dlaczego odszedłem z poprzedniej firmy. Dodatkowo krótki test kompetencji - jednozdaniowe odpowiedzi na podstawowe pytania z zakresu testów.

Praca - Dużo pracy, bez nadgodzin. Sporo nerwów z powodu podwykonawcy.
Kasa płatna w terminie (na dziele. Na b2b jest opóźniane do 14 dni).
Przełożeni są kompetentni, można się sporo od nich nauczyć.

Ja mam pozytywne wrażenia. Jak ktoś chce przyjść i nic nie robić, to nie jest robota dla tej osoby. Jak chcesz PRACOWAĆ a nie siedzieć na dupie 8h dziennie to łap się do firmy.

Nie mówię że nie ma nadgodzin, ale wszystko jest do dogadania. Osoby z firmy robią nadgodziny jak są deadline'y.

Tak ogólnie to w skali 1-10 dałbym firmie 8.
Te 2 brakujące punkty to szum informacyjny, który potrafi dorobić niepotrzebnej roboty lub po prostu wkurzyć.

I to jest moja opinia z 15 października 2014 roku.
2
konrad 2014-10-20 14:15
A jak tam wyścig szczurów?
2
kowboj czacza 2014-11-24 12:33
jeżeli wspomnieliście o 4000 wypłaty to tym bardziej się zainteresowałem pracą w Qumak-Sekom. jestem świeżakiem, informatyk który dopiero skończył studia ale szybko się uczy, a więc co na dzień dzisiejszy może mi zaproponować Qumak? możecie też opisać na czym ewentualnie polega praca testera o której ktoś wspomniał
edek 2014-11-24 12:34
nadgodziny to pewnie są dodatkowo płatne, a poza tym mam wrażenie, że nawet jak nie są to nic się nie traci, bo wtedy macie te godziny do odebrania pewnie, no nie? a jeszcze ciekawe jak jest z dodatkami na święta, czy wtedy się dostaje już jakieś konkretne wynagrodzeniw postaci premii świątecznej czy nie?
kulawy_pieseł 2014-11-24 12:34
tak właściwie to powiedzcie mi możę konkretnie czy ktoś składał swoje CV do pracy albo raczej na praktyki prze ich stronę internetową. Może się ktoś dostał? dobrze by było jakby ktoś napisał coś o tych rpaktykach bo ten opis taki bardzo sztampowy jest. nic konkretnego tram nie widze, a chcialbym wiecej.
miecio 2015-01-23 14:33
no właśnie, ktoś obecnie u Was pracuje z tej ostatniej rekrutacji, bo j widziałem do nich fajne ogłoszenie jakiś czas temu, ale za długo się chyba zastanawiałem i się zagapiłem, bo juz go nie ma.. ale może teraz w związku z nowym rokiem, nowymi planami cos więcej będzie robione w tym kierunku? dajcie znać w razie czego
piniek 2015-02-11 13:55
Witam. Mam propozycję pracy na magazynie. ktoś wie jakie są tam warunki pracy?
Pionek 2015-02-16 12:33
4k to nie wiem gdzie Na SD dla Orange po przejęciu wypłata na wsparciu poniżej 2k. Że niby działy SD to nisko budżetowe są. A w zeszłym roku tak namiawiali bo niby podwyżka itp ... Bzdura na kółkach. Osoby nowo zatrudnione na umowie śmieciowej są w stanie więcej zarobić niż Te które są od kilku dobrych lat związani z całym projektem. Zatrudnienia nowych młodziaków na 1/2 etatu za 1k brutto zł i im to wystarcza.. Qumak Life
5
Dawid 2015-02-20 19:59
1. To zależy od ilości przepracowanych godzin, stawka jest oczywiście godzinowa, nie są to grosze.
2. Każdy weekend jest wolny dla zwykłego konsultanta SD.
3. Rozrzut godzinowy zaczyna się raczej od 7 do 18/19, choć raz zdarzyło mi się pracować do 20. Oczywiście grafik jest układany co miesiąc i śmiało można go ustawiać pod własne preferencje dogadując się z kierownikiem.
Od siebie dodam, nigdy nie było problemu z przesłaniem wynagrodzenia na konto, zawsze 1 dnia miesiąca, czasami nawet 31/30 dnia miesiąca poprzedzającego, oczywiście w każdym miesiącu podpisujesz druk o wynagrodzeniu, czy się zgadzają pieniądze czy przepracowana ilość godzin. Atmosfera bardzo fajna, a kierownicy wyrozumiali. Nigdy nie miałem problemu zwolnić się na godzinkę czy na cały dzień nawet. Jedyna wada to chyba to, ze czasem wody do picia brakowało.
4
boje-sie-ze-niczego-sie-nie-boje 2015-03-13 20:32
Dość nowe komentarze o Qumaku a tyle osób pisze Qumak-Sekom ... Przecież jak Sekom znikł bo i Firma się prezentuje.

Prężna i poteżna kondycja. Prezencje ma niczym łajba Francesco Schettino, z tym, że wcale nikt nie uciekal. Tuman kurzu opadł i holownik się ukazał na dno wędrujący. Lecz załoga cała....wyłowili "pięciu" z czego jeden czarną owcą się okazał.

4
srumak 2015-05-29 10:49
Dwóch pracowników magistratu w Dąbrowie Górniczej miało przyjmować łapówki od przedstawiciela firmy teleinformatycznej Qumak, który mógł dzięki temu zapoznać się z ofertami konkurencji i sporządzić odpowiednią specyfikację pod swoje produkty. W grę wchodził sprzęt wart setki tysięcy złotych. Prokuratura skierowała akt oskarżenia przeciwko obydwu mężczyznom.
ahaha 2015-06-15 21:26
kowboj czacza skończyłeś studia i nie wiesz na czym polega testowanie?
Jakbym miał zatrudnić absolwenta, który nie jest w stanie wyjaśnić mi podstawowych zagadnień dotyczących testowania oprogramowania to bym go wyśmiał, nawet jeśli chodziło by o posadę sieciowca czy helpdesku.
baby 2015-08-10 22:13
Jeśli chodzi o pracę w SD to po przepracowaniu roku powiem Wam coś.... praca w Qumaku dla klienta zewnętrznego... Otóż.... Wypłata to 1800 zł, na rozmowie mowa jest o 3 m-c umowa zlecenie dalej o prace w rzeczywistości na umowę o pracę trzeba sobie "zasłużyć"... ( w zależności od upodobań klienta). Dalej... Godziny pracy.... Na początku 7-15 ale później bywa róznie 10-18 albo 18-06 zmiany nocne i weekendowe są... Średnio dyżury nocne co miesiąc i np 3 noce pod rząd.... generalnie limit 168 czy inaczej jest wyrobiony.... Sam Qumak bardzo zdecydowanie POLECAM ale wszystko zależy na jakiego klienta czy tez projekt traficie
MK 2016-01-13 13:06
Witam,
A jak wyglada kwestia pracy Asystentki Zarzadu? Warto isc tam na rozmowe? Moze wiecie jakie mniej wiecej sa tam zarobki i z kim sie pracuje?
ox 2016-01-29 12:33
Ja nie polecam. Słyszałem,że sajgon straszny. Znajomy był na rekrutacji i to była jakaś kpina. Nawet na tym etapie nie umieją się zachować i kpią z kandydatów.
kim 2016-02-01 09:37
To chyba mają tam niezły problem. Bo ja też miałem przyjemność uczestniczyć w żałosnym procesie rekrutacji. Pani proponuje wrócić na studia albo chociaż na kurs dobrego wychowania. Nie marnujcie czasu bo projekty im padają i pewnie zaraz będą zwalniać.
3
Marek 2016-02-05 08:07
A ile można zarobić na stanowisku Inżyniera budowy??
sam 2016-02-09 12:40
Wielkie korpo gdzie na wszystko są procedury. Atmosfera zupełnie nie sprzyja pracy
1
gościu 2016-05-22 18:45
Ja do qumaka bym się teraz na pewno nie pchał, nie ma miesiąca żeby kogoś nie zwolniono(np. cały dział) lub ktoś nie odszedł. Najgorzej, że odchodzą najbardziej wartościowi ludzie.
1
Antek 2016-06-07 21:12
Radzę wcześniej pogadać z jakimś znajomym który tam pracuje...
Antek 2016-06-28 10:59
Z SD różnie może się potoczyć... Dość niepewnie teraz
1
Plapla 2016-07-27 08:38
Jeśli SD Łódź to na 1/2 ok 1000 zl brutto i ciągnięta w nieskończość umowa śmieciowa. Praca w weekendy Dobra atmo miedzy pracownikami za to kadra zarzadzajaca do ..... Kapowanie na drugiego itp tematy też zdarzają się. Jak znasz język bądź 2 to polecałbym Fuji Kasa wieksza zdecydowanie Socjal całkiem niezły, duża rekrutacja.
3
praca 2016-08-10 16:05
Otwierają teraz filię w Płocku , jest duża rekrutacja . Ja aplikowalam na pracownika telecentrum , jutro idę na rozmowę.
Z tego co czytam to atmosfera pracy jest przyjazna, Ale nigdzie nie mogę znaleźć jaka jest płaca na tym stanowisku .
DIKI 2016-08-10 22:06
czy mOGE PROSIĆ O KONTAKT? (usunięte przez administratora)
Praca 2016-08-11 00:28
W jakich godzinach dzwonić?
Bogdan 2016-09-24 18:03
A jak wygląda praca po zmianie Prezesa od kwietnia tego roku? Czy pracownikom wiedzie się lepiej czy gorzej?. Ciekaw jestem bo ubiegły rok nie kończył się kolorowo dla firmy i zastanawiam się czy warto aplikować czy lepiej jeszcze poczekać u stałego pracodawcy na rozwój wydarzeń
Bogdan 2016-09-25 06:53
@r: co Ty opowiadasz? Praktycznie - to do tych informacji ma dostęp każdy kto potrafi korzystać z internetu. Wszystko jest . Widać pracę tutaj dostałeś po znajomości lub wysyłałeś CV na pałę, nie interesując się gdzie trafisz. Na rekrutacjach też mocno się czaruje więc moje pytanie miało na celu weryfikację jak naprawdę tu jest. Po to chyba ten serwis jest !?
888 2016-10-04 20:12
Ludzie mało aktywni więc szansa że fajna praca. Psioczą tylko tam gdzie jest syf. Widać zmiana kadr się opłaciła
m 2016-10-04 21:25
zazwyczaj jak już zmienaija zarzad czy kardy to musi to isc w dobrym kierunku, to inne zmiany niz zmiana pracowikow, to widocznie kazdy eraz jest zadowolony, a dlaczego nastapily zmiany? pracownicy sami zgłaszali jakieś zazalenia na kierownictwo? co sie zmieniło?
Richard 2016-11-02 16:10
Z mojego 7 letniego doświadczenia w pracy branży IT firma QUMAK jest najgorszą w jakiej pracowałem

Minusy:
- Niesamowity Bałagan (nie wiedzą co mają podpisane i co się dzieje wokół)
- Szantaż pracowników który wynika z braku zainteresowania sprawami pracowniczymi,później próbują to odkręcić i szantażują ludzi że np. nie wypłacą im wynagrodzenia
- Kiepskie wynagrodzenie
- Szantaże lojalkami za jakieś śmieszne szkolenia mało warte,a jak ktoś nie podpiszę kolejny szantaż tym razem zwolnieniem
-Kiepska atmosfera
-Brak możliwości rozwoju inwestowania w pełnowartościowego pracownika
-Wszechobecna kombinatoryka żeby tylko wypłacić jak najmniej pracownikowi
Plusy:
-Nie zauważyłem

Jeżeli ktoś szuka krótkiego przystanku w swojej karierze na poszukiwanie innej pracy to można popracować 3 miesiące
W przeciwnym wypadku odradzam szkoda życia i pracy zawodowej na takie śmieszne firemki
2
Alojzy 2016-11-09 14:17
Potwierdzam opinie Richarda, może nie aż tak drastycznie (nie było szantażu u wypłatę), no ale b. dużo z tego co napisał to prawda.
Qumak to taka firma, która chce być mega światowym korpo, a na razie jest takie "polskie korpo bagienko" z przerostem ambicji nad treścią u kadry zarządzającej.
4
WillyWonka 2016-11-11 14:26
Tak czytam i czytam te pierdoły co wypisujecie i mi się śmiać chce. Pracuję w Qumaku już rok ;)
1
xxx 2016-11-15 15:22
Ja pracuje w qumaku trochę dłużej niż 1 rok i ogólnie to było ok, ale 3 lata temu mega popsuło pod każdym względem, pora już chyba zmykać z tej firmy.
Ogólnie na ten moment nie polecam. Atmosfera kiepska, pieniądze słabe, rozwój marny, duże kolesiostwo.
4
aa 2016-11-29 16:04
A powiedz chłopaku co Ci się w qumaku podoba, zwłaszcza po ostatnich wydarzeniach. Możesz podpytać kolegów, ale radzę Ci się spieszyć bo możesz nie zdążyć przed ich odejściem
2
Punia 2016-12-01 21:22
Ile zarabia w qumaku specjalista ds. wsparcia it?
Czarny 2016-12-08 23:28
Opóźnienia w wypłatach dla pracowników na umowach B2B.
Kordian 2016-12-14 08:08
Patrząc na dzisiejszy rynek firma nie ma nic ciekawego do zaoferowania.
Warunki jakie oferuje Qumak są na bardzo niskim poziomie w porównaniu do innych firm działających w branży IT.
Wygląda na to że za bardzo chcą zyskać tylko niestety kosztem pracownika.
Wynagrodzenie na poziomie kasjera z Biedronki z 3 letnim stażem,to jest jakiś absurd i paranoja jak na dzisiejszy rynek IT.
Jeżeli dalej będzie taka polityka w firmie wróżę im rychły upadek
3
Sekundo 2017-01-02 23:18
Teraz to przeginasz. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma .
Kunia 2017-01-18 15:40
Czasem dobrze, że w niektórych miejscach nas nie ma.
Sekundo 2017-01-20 18:00
Zgadzam się.Generalnie chwalimy inne firmy, innych ludzi tylko nie miejsce które daje nam chleb. Czasami są problemy ale wspólnymi siłami można coś zmienić! Firma to załoga, która zgrana dużo więcej może zrobić dobrego
młody 2017-02-03 14:25
Sądząc z opisów to PR ma firma tragiczny :)
Mania 2017-02-07 22:27
Jak mogę dostać się do pracy w tej fajnej firmie.?
Iwona 2017-02-28 14:14
@Mania wystarczy odwiedzić stronę http://www.qumak.pl/praca/aktualne-oferty-pracy/ i przesłać swoją aplikację na wybraną ofertę pracy! Powodzenia w procesie rekrutacji!
Ktoś z Was już aplikował i może podpowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?
2
nick 2017-06-07 14:28
ciekawe co ta firma i co zrobi stary prezes z 30 osobowym spiskiem i wyprowadzeniem kompetencji w zakresie automatyki i sc - to wiele milionów i działanie na szkodę spółki przez ex członków i wielkich dyrektorów od rozwoju i bankowości
2
Sekundo 2017-06-11 23:00
Qumak-Sekom to zespół specjalistów z pasją do nowych technologii, to nowoczesna firma i jestem dumny , że mogę tu pracować. Szkoda , że niektórzy nie potrafią docenić tego co mają a mają świetną firmę w której można zarabiać dobrze i rozwijać się ciągle.
1
Lopez 2017-06-19 20:32
Qumak to straceńcy 40 mln straty za zeszły rok. Żyją z kroplówki. Założyciele firmy odeszli, prezesi sami robią wypad bo widzą, ze firma sięga dna.
Sekundo 2017-06-19 22:59
Czy jesteście pewni, że nie można napisać o Qumak-Sekom coś dobrego? Chyba to jest nieuczciwe, to dobra firma nawet jeśli ma jakieś kłopoty to potrzeba czasu żeby je rozwiązać. Niektórym wydaje się, że to już konieć gdyż nie znają szczegółów a za chwilę będzie ok.
Zostaw swoją opinię o Qumak-Sekom - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Qumak-Sekom