logo IIBC

IIBC

Saskatoon

Opinie o IIBC

anonim 2009-06-02 14:59:16
wypowiem sie po wyjezdzie narazie czekam na papiery wyjazdowe ,do tej pory wyglada to obiecujaco choc drogo.
anonim 2009-06-02 15:04:10
czesc,wysłałaem swoje cv do IIBC,jestem po wstępnej rozmowie.czy masz jakieś informacje o tej agencji?nie znalazłem nikogo kto już pracuje dzięki tej firmie.chciałbym się dowiedzieć jak to naprawdę wygląda.np finansowo?i czy nie zostanie sie na lodzie np.po pól roku..?pozdrawiam.będę wdzięczny za jakiekolwiek info.
1
marcin 2009-07-04 11:44:09
Oni dopiero od maja 2009 zaczeli rekrutacje w Polsce. Na ich stronce www.pracakanada.com w sekcji O NAS jest dosc sporo informacji o nich. Z tego co się orientuje nie pobierają kasy dopóki pracodawca nie wysle ci oficjalnej oferty pracy. Pieniadza sa pobierane za zorganizowanie wszystkich formalnosci zwiazanych z legalnym pobytem w Kanadzie np:

* kontrola dokumentów aplikacyjnych (Application for a work permit , LMO , … ) oraz obsługa korespondecji z kanadyjskimi urzędami
* Airport Pick Up
* Work place introduction
* Accomodation assistance
* Health Card assistance
* Social Insurance Number
* SGI
* Bus Schedules
* Bank Account
* Financial Advisor
* Mortgage broker
* Realtor
* Library Visit
* Walmart Visit
* Grocery Store Visit
* Tourist Office Visit
* City Tour
* Cell phone
* Utilities Help
* Weekely visits
* Dollarama

Za to wszystko pobierana jest jednorazowa opłata i jest to chyba 1500 CAD ( wg. informacji na stronce ) .
Jesli chce sie aplikowac na pobyt staly to po 6 miesiacach placi sie druga rate 1500 CAD i to wszycho z oplatami.

Twoje kolejne pytanie: "i czy nie zostanie sie na lodzie np.po pól roku..?" Jeśli chcesz to oni mogą po pół roku nominować cię do Karty Stałego Pobytu. Dzięki temu będziesz mógł pracować gdziekolwiek chcesz i dla kogo chcesz w Kanadzie.

Pozdrawiam
sagit08 2009-10-20 22:09:51
to kto z was już dostal od nich ofertę pracy ?? jest taki ?? w razie czego prosze o kontakt na maila sagit08@gazeta.pl , czy ktos juz zna kogos kto wyjechał jak tak podajcie numer tel
Mikolaj 2012-09-25 15:58:55
Nie jest aż tak źle, ale np. maja bardzo niezorganizowana prace biura. Nie trzymają terminów , swoje wpadki tłumaczą nadmiarem pracy. Nie jest to ani profesjonalni uczciwe. klienci płacą, dostarczają dokumenty ich zadaniem jest wypełnienie aplikacji na podstawie otrzymanych papierów a nie liczenie ile trwa jada z punktu A do punktu B ,np. na podstawie dokumentacji gdzie i kiedy kto pracował.Wersyfikacje dokumentów przeprowadza biuro rządowe emigracyjne . Oni jedynie pośredniczą . Wiem , jak przebiega proces bo moja znajoma pracuje w biurze w Toronto , tam praca jest znacznie lepiej zorganizowana.
iibc 2012-09-25 17:30:26
Mikolaj - 2012-09-25 15:58:55

Nie jest aż tak źle, ale np. maja bardzo niezorganizowana prace biura. Nie trzymają terminów , swoje wpadki tłumaczą nadmiarem pracy. Nie jest to ani profesjonalni uczciwe. klienci płacą, dostarczają dokumenty ich zadaniem jest wypełnienie aplikacji na podstawie otrzymanych papierów a nie liczenie ile trwa jada z punktu A do punktu B ,np. na podstawie dokumentacji gdzie i kiedy kto pracował.Wersyfikacje dokumentów przeprowadza biuro rządowe emigracyjne . Oni jedynie pośredniczą . Wiem , jak przebiega proces bo moja znajoma pracuje w biurze w Toronto , tam praca jest znacznie lepiej zorganizowana.
wpadki? niezorganizowana praca biura ? nie trzymają terminów?
o jaki konkretny przypadek chodzi? Czy jesteś naszym klientem ? bo takie rzeczy może wypisywać każdy dla kogo np jesteśmy konkurencją.

Nominację prowincji otrzymało dzięki nam kilkadziesiąt rodzin. nie licząc tymczasowych pozwoleń o pracę . Mamy również kilku rezydentów w Kanadzie i nikt nie narzeka.

Czy gdyby biuro było nie zorganizowane lub miało jakieś wpadki , to tak duży byłby odsetek pozytywnych aplikacji i ciągle napływający nowi klienci ?
IIBC Saskatoon 2012-09-25 18:03:11
Mikolaj - 2012-09-25 15:58:55

Nie jest aż tak źle, ale np. maja bardzo niezorganizowana prace biura. Nie trzymają terminów , swoje wpadki tłumaczą nadmiarem pracy. Nie jest to ani profesjonalni uczciwe. klienci płacą, dostarczają dokumenty ich zadaniem jest wypełnienie aplikacji na podstawie otrzymanych papierów a nie liczenie ile trwa jada z punktu A do punktu B ,np. na podstawie dokumentacji gdzie i kiedy kto pracował.Wersyfikacje dokumentów przeprowadza biuro rządowe emigracyjne . Oni jedynie pośredniczą . Wiem , jak przebiega proces bo moja znajoma pracuje w biurze w Toronto , tam praca jest znacznie lepiej zorganizowana.
Dziękuję za post.

Jestem pewien, że są dobrymi konsultantów z całego świata, które mogą pomóc ludziom. Każdy z nich jest inny i robi rzeczy, jak ich zdaniem jest najlepsze dla ich Trainings.

Masz rację, że nasza firma jest bardzo zajęty. Czego nie zdaje sobie sprawy, że są zmiany w kanadyjskim Immigraiton często jak do formy. Everytime formy zmiany musimy je aktualizować będą gotowe do następnego kroku.

Jestem pewien, że comapny w Ontario może być mniej zatłoczone niż firmy w Saskatchewan w Saskatchewan ma gospodarkę # 1 w Kanadzie 5 lat z rzędu i to ma się utrzymać przez najbliższe 5 lat.

Unfortunatley ponieważ zapotrzebowanie na Saskatchewan teraz jest tak wysoka, to przynosi dłużej czekać razy niż sugeruje na swojej stronie internetowej, większe obciążenie pracą dla rządu i przyniósł zmiany w swoich systemach w środku ewentualnie sezonu ruchliwych o imigracji w Saskatchewan. Mają nadzieję, że zmienione pomogą zmniejszyć czas przetwarzania, ale do tej pory nie widzieliśmy tego.

Jesteśmy bardzo zajęci firma powodu, zrobić dobrą pracę i to jest przykre, że rzeczy nie są zrobione tak szybko, jak ludzie chcą, ale to jest bardziej dla nas ważne, że są one zrobione dobrze i dać naszym klientom największe możliwości na sukces.
IIBC Saskatoon 2012-09-25 18:10:14
Leszek - 2012-09-25 16:47:40

IIBC samo wpisuje pozytywne posty o sobie zamiast zajac sie praca
Uważamy, że ważne jest, aby chronić naszą reputację, że zdobyliśmy od wielu lat wspaniałej pracy, abyśmy mogli nadal przynosić ludziom zachodniej Kanadzie appreicate co nasza firma robi w bardzo godziwą cenę.

Było wiele zmian i nadal są w kanadyjskiej imigracji, jeśli się go. Poza tym wiele form zmieniają również.

Jesteśmy dumni z naszej pracy i mają wyjątkową reputację acheiving sukces i rozwiązywania problemów narodów, aby umożliwić naszym klientom uzyskać swój cel.

Oferujemy klientom opcje i niech decyduje co jest najlepsze dla ich sytuacji. Mówię do każdego człowieka przed rozpoczęciem pracy z nimi w celu zapewnienia, że mają szansę do zadawania pytań, dla mnie do wyjaśnienia stosunków pracy, jak długo to jest i że nie ma gaurnatee ale dołożymy wszelkich starań, aby dać ich największą możliwośc sukcesu.
Jolanta 2012-10-19 21:31:43
Nie jestem pracownikiem IIBC tylko klientka tej firmy a dokladnie moj maz jest. IIBC moglo nam zlozyc aplikacje na Provincial Nominee i w ciagu 2 miesiecy znalezli dla mojego meza i szwagra prace w Saskatoon. Moja i mojej siostry rodzina wyjezdzamy do Kanady na wiosne 2013 i nie mamy zadnych zastrzen, ( usunięte przez administratora ) dopilnowali wszystkich formalnosci. Nie sadze ze IIBC nas zle potraktuje zle w Kanadzie, ( usunięte przez administratora )A ci ludzie co pisza zle komentarze niech wezma sie do roboty to i glupoty nie beda do glowy przychodzic, A ten Pan co tu oczernia IIBC jest juz w Kanadzie i nie zaplacic wszystkich pieniedzy za prace ( usunięte przez administratora ) jeszcze ma tupet pisac zle rzeczy o firmie. Takim postepowaniem daleko nie zajdziesz, zwlaszcza ze Polonia w Saskatoon jest mala i wszyscy wszystkich znaja.....
iibc_poland 2012-10-29 09:48:35
Kinio - 2012-10-28 07:05:52

Ludzie takie firmy biorą kasę za pośredniczenie ..nie jest ten D( usunięte przez administratora ). i przestańcie pisać bzdety, ze to zbawca wielki i bramy raju otwiera..płacicie i wymagajcie.Prawda jest taka, ze maja mnóstwo bałaganu w papierach i nie trzymają terminów, zwalając winę na radowe instytucje albo nadmiar pracy ( co jest totalnie nieprofesjonalne ) .( usunięte przez administratora ) z PL nie umie napisać poprawnie zdania po polsku, a co dopiero po angielsku . Nie wiem czy polska bieda zmusza Was do bicia piany komuś kto bierze Wasze pieniądze za swoja prace?Wy tę fermi wynajmujecie i nie dajcie się wmanewrować, ze \\\\\\\"pomagają \\\\\\\" Wam. Oni dla Was za Wasza pieniądze pracują. Pomoc jest wtedy gdy ktoś nie bierze pieniędzy. Profesjonalizm tej firmy ma się tak jak ( usunięte przez administratora )i
Koleś idź się leczyć !! Twoją wypowiedź mógłbym uznać za wypowiedź jakiegoś gimnazjalisty. O jakiś( usunięte przez administratora ) tu piszesz?
Co moja znajomość polskiego ma do czegokolwiek? Szukasz na siłę jakiś zarzutów do nas?

Myślę że jeżeli masz jakiś problem to powinieneś przyjść do nas do biura lub przedstaw się tu na forum, bo nie kojarzę by ktoś dzięki nam nie dostał wizy lub pobytu stałego? Na jakiej podstawie więc zarzucasz nam takie rzeczy ? Nie znam żadnego \'Kinia\'.

Poczytaj sobie o tymczasowym pozwoleniu o pracy u nas na stronie to zobaczysz że ludzie nie płacą ani dolara aby na nim wlecieć do Kanady i wydaję mi się że jest to wielka pomoc bo zdobycie \'LMO\' w Kanadzie będąc jeszcze w Polsce graniczy z cudem. Chyba że ty \'wielki zbawco\' masz na to jakiś patent i chciałbyś pomagać\' ludziom w Kanadzie ?

Ty w ogóle masz pojęcie jak wygląda ten proces ? Że aplikacja jest wysyłana do urzędu i tam jest rozpatrywana.

Sugeruję ci byś sam otworzył taki biznes i wtedy pogadamy, bo krytykować to każdy potrafi. Poczytaj sobie też troszkę o nas zanim zaczniesz pisać takie bzdury bo w przeciwieństwie do ciebie wysłaliśmy już tam kilkadziesiąt ludzi z Polski i uwierz mi że wiemy jak to się robi.
anonim 2013-05-13 20:41:37
W iibc sie nie pracuje :) Tylko w firmach które u nich wyrabiają sobie pozwolenia na zatrudnienie obcokrajowców - LMO . Poczytaj więcej o nich w internecie , na ich stronie , na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oraz o Tymczasowym Pozwoleniu o Pracę w Kanadzie . Jest tam sporo informacji .

Pozdrawiam
gosc 2013-06-25 18:42:24
wszystko masz na pracakanada kropka com . poszukaj . ubezpieczenie Sin , health card , konto bankowe wyrabiasz sobie na drugi dzień po przylocie. Podlegasz normalnie ubezpieczeniu jak każdy pracownik w Saskatchewan
Biuro 2014-03-17 18:22:37
Biuro pobiera pieniądze i to nie jest nic złego . Złe jest to, ludzie którzy im płacą czyli klienci są dla nich źródłem dochodu. Niestety pan Dirk tego nie rozumie i uważa, ze jest swietym, kory bramy raju otwiera. Jest bardzo zarozumiały, podkreślą profesjonalizm jakby nagrywał spot reklamowy gdy mówi o tym co robi. Jak ktoś jest profesjonalny nie musi o tym wkoło mówić,bo jego praca o tym świadczy a tu są niestety wpadki poważne robią wiele błędów..rozmawia z klientem i nie wie o kogo chodzi mimo iż ma przed sobą jego papiery.. każe źle wysyłać formy ( nie czyta widocznie lub czyta, ale nie wie co, bo się nie orientuje w tym co robi ), zarywa terminy nie odpowiadają na maile i telefony jest bardzo dalekie od profesjonalizmu i prawdy. Swoje bledy tłumaczy zbyt dużą ilością pracy lub zrzuca winę na rzad .
z IIBC nie warto 2014-03-17 19:09:33
Sam sobie przeczysz człowieku wiadomo, ze rządowe instytucje rozpatrują aplikacje . IIBC pośredniczy i za to pobiera pieniądze klienci dają im prace i maja prawo wymagać . Tak na całym świecie działają usługi Dirk jest usługową firma o czym zapomina
Profesjonalizm 2014-03-18 02:20:31
Sytuacja z biura Dirka ..osoba ma z nim umówioną godzinę i cel rozmowy. Dirk trzyma w reku dokumenty ze zdjęciem, nazwiskiem osoby, która siedzi na przeciwko niego Dirk "Profesjonalista" mówi tu są " formy z emigracyjnego urzędu, które załatwiłem dla pani córki"..Pani to jej wyśle... powstał problem.....bo nie mam córki . Tak działa profesjonalny Dirk nie wie co i dla kogo załatwia, nawet nie ma pojęcia z kim się umówił na rozmowę i po co..Ktokolwiek może niech nie korzysta z IIBC, (usunięte przez administratora)
1
maly21 2014-03-21 20:37:31
Napisze mi ktos czy biuro oprocz oplaty 150CAN bierze jeszcze jakies pieniadze z kazdej godziny czy dostaje to co jest w ogloszeniu.z gory dzieki
doProfesjonalnej 2014-03-27 16:02:27
Rozumiem że piszesz z Kanady ( bo byłaś u nas w biurze ) już więc jakaś część usługi została wykonana i dostałaś pozwolenie o pracę lub wleciałaś na pozwoleniu męża który robił u nas aplikację .

Teraz pytanie: Czy sytuacja o której piszesz zaważyła w jakiś sposób o dalszym toku twojej aplikacji ? Deportowane cię przez to z Kanady ? Odrzucono aplikację ? Kazano ci wracać np do USA ? Myślisz że byłaś jedyną osobą która tego dnia przyszła do biura i nikt nie miał prawa się pomylić?

Jeśli nie to czemu hejtujesz na forum ? Niektórzy Polacy po przejściu granicy z Kanady zmieniają się o 180 stopni . Przed są mili, chętnie współpracują itp a jak mają już to co potrzebują to wbiją ci nóż w plecy, obmówią, zmieszają z błotem.

Nie rozumiem ludzi którzy po przekroczeniu granicy z Kanadą zaczynają "ujadać" na IIBC. Wszyscy przekraczają granicę bez problemu. Dokumenty się zgadzają, aplikacje o rezydenta rozpatrywane są pozytywnie . Bez tego nie dało by się utrzymać tak długo na rynku !

Jeśli Dirk zapomniał twojego imienia lub zapomniał że nie masz córki po co użalać się nad tym na forum . Przyjdź do biura porozmawiaj o swoim problemie i na pewno coś wymyślimy a nie rób z siebie divy!

Profesjonalizm nie polega na tym że ktoś uczy się na pamięć kto ma córki a kto nie ma. Każdy jest człowiekiem i ma prawo się pomylić a ludzie tacy jak ty tylko czekają by komuś podwinęła się noga i ujadają na forum bo takie ich zajęcie i pewnie nic innego w Saskatoon nie mają do roboty.

Do pozostałych zarzutów odniosę się dopiero wtedy jak ludzie którzy je wypisują podadzą swoje nazwiska , skontaktują się ze mną mailowo lub np nie wykonamy końcowej usługi do której nas wynajeli i zapłacili. Bo szczerze mówiąc nie kojarzę nikogo takiego.
maly21 2014-03-28 23:38:45
Witam ponownie.mam zamiar wyslac cv jako ciesla.powie ktos jak jest naprawde z praca,czy faktycznie tsk jak napisane w ofercie i wogole czy mnie tam na miejscu nie wyroluja.z gory dzieki za jakiekolwiek informacje
DIRKU 2014-03-29 01:47:52
Zabolała prawda o "profesjonalizmie" . IIBC nie robi nic wielkiego, wszyscy korzy składają dokumenty to są ludzie bez historii kryminalnej,dostarczają wszystkie dokumenty a IIBC przesyła je do imigracyjnego urzędu.
maly21 2014-03-29 06:25:17
Drogi Dirku mnie nic nie zabolalo.jestem zwyklym prostym czlowiekiem i po prostu chce tylko wiedziec czy jak pojade do kanady to bedzie tam praca a nie interesuja mnie jakies gadki o niczym.mam poprostu obawy bo to kawal drogi i tyle.a reszta mnie nie interesuje.
hejter 2014-03-29 10:27:59
Nic nie zabolało bo prawda sama się obroni! Po twoim poście widać jakiś żal do wszystkich choć masz już to co mieliśmy zrobić czyli legalny pobyt w Kanadzie . No to pora więc by komuś "nawrzucać"

Skoro nie robi nic to nie składaj aplikacji, zrób sam lub sam(a) załóż taki biznes , poszukaj sobie z Europy albo z USA pracodawcy z LMO a nie narzekaj bo widzę taka twoja natura . Nikt ci przecież nie karze korzystać z usług IIBC. Wolny rynek !

Ciesz się z tego że jesteś w Kanadzie, zrób coś pożytecznego a nie rozrzucaj jadu na wszystkie strony. A jak Kanada jest za droga lub się nie podoba zawsze można zmienić kraj.

a jeśli chodzi o post maly21 to na stronce jest napisane że nie pobierają opłat za tymczasowe pozwolenie ( płacisz 155 CAD za work permit opłaty urzędowej , przelot i zakwaterowanie ) Opłat żadnych od wypłaty nie pobierają. Nikt w nie nie ingeruje . Także wylot i przeprowadzka do Kanady to spora inwestycja na początek, przemyśl wszystko dobrze.

A jeśli chodzi o cieśli to szukają ich z min 4letnim doświadczeniem w projektach przemysłowych, dobrym angielskim i z doświadczeniem jako foreman.
maly21 2014-03-29 13:42:06
Dzieki hejter za rzeczowa odpowiedz.
maly21ww 2014-04-13 14:00:23
Witam.czy dostal ktos konkretna oferte pracy i leci do kanady jako ciesla lub operator?prosze o jakias odpowiedz
domalego 2014-04-16 12:18:34
Rekrutacja jeszcze trwa. Prawdopodobnie do maja 2014.
maly21 2014-04-19 21:37:19
Witam ponownie czy wysłał ktoś aplikacje na operatora rowniarki i czy odezwał się ktoś do was
andrzej 2014-05-27 20:02:42
wejdź na ich facebooka i zapytaj ludzi co już pracują tam Red Deer ( Alberta )
1
Dokiepsko 2014-10-01 18:43:59
W tej ofercie na ich stronie jest wszystko napisane.

Years of Experience: 5+ years w referencjach po angielsku
Education: Trade school for Autobody Repairers - skończona szkoła jako blacharz
English Level: Intermediate itp

W Albercie będziesz musiał zdać AIT także doświadczenie jest tylko jednym z czynników - wejdz na strone tradesecrets alberta ca

Najlepiej jakbyś miał pozwolenie typu Open Work Permit z Programu International Experience Canada .
dump. 2014-11-07 06:03:40
Ja chcem,ja chcem.toż to prawie jak darmo!!!
Delta 2014-12-15 05:45:40
Witam wszystkich!
Przez przypadek trafilem ten blog na temat IIBC. Widze rozne tutaj opinie. Ja i moja rodzina przylecielismy do Kanady wlasnie z pomoca IIBC. Dirk prowadzi nam proces PR i jak na razie nie moge nic zlego o czlowieku powiedziec. Tu na miejscu w Kanadzie tez jakies dziwne zeczy gadaja na IIBC. Ale jak by nie patrzec no to dzieki IIBC ci ludzie dostali sie do Kanady. Troche tego nie rozumiem. Wydaje mi sie ze za duzo emocji co niektozy wkladaja. Pozdrawiam i wiecej rozwagi oraz cierpliwosci.
Ps. Jesli ktos ma jakies pytania to odpowiem ( o ile bede potrafil)
5
doaneczki 2015-06-24 11:07:32
Anka przestań wylewać pomyje i zastanów się jaka firma w Kanadzie dostanie pozwolenie na zatrudnienie pracownika do odśnieżania za 10,5$ Zastanów się dwa razy zanim zaczniesz robić z siebie klauna na tym forum!
doFilipa 2015-08-25 15:27:01
Filip takie stanowisko w Kanadzie to praca sezonowa. Wątpię, że ktoś dostałby na to pozwolenie.

Pracodawca Kanadyjski by otrzymać pozwolenie na zatrudnienie obcokrajowca musi spełniać określone warunki m.in płacowe, udowodnić że szukał Kanadyjczyka na to miejsce w lokalnych ogłoszeniach i nie znalazł (podać liczbę ile aplikowało, i wytłumaczyć dlaczego ich nie zatrudniono ) , wnieść opłatę urzędową która kiedyś wynosiła 275 CAD a teraz 1000 CAD bez gwarancji że aplikacja zostanie rozpatrzona pozytywnie, firmy z zatrudnieniem minimum 10 pracowników lub więcej mogą zatrudnić maksymalnie 10% pracowników nisko wykwalifikowanych ( low skilled worker )

Jest o wiele trudniej teraz otrzymać work permit w Kanadzie w porównaniu z poprzednim procesem ze względu na obostrzenia w LMIA.

Celem nowej reformy było :
"Restricting access to the Temporary Foreign Worker Program to ensure Canadians are first in line for available jobs"

także Kanada zaczęła chronić swój rynek pracy. Oczywiście spróbować zawsze można ale wg mnie proces z LMO był łatwiejszy.
Polak 2016-01-23 05:11:54
Nie moge nic powiedziec na temat pracy- W- tej 'firmie',ale moge powiedziec o pracy TEJ 'firmy'.Koszmar i porażka.
Stefan 2016-01-29 10:31:42
No to powiedz a nie bez sensu pitolisz. Z jednego forum cie wykopali i na następne wchodzisz? Kolejny hejt konkurencji której skacze gul że następni ludzie od niej do nas przychodzą. Obejrzyj sobie referencje video na YouTube. Tam co innego mówią.
CAD 2016-01-30 23:25:22
W IIBC Stefan nie pracuje.Tam pracuje tylko jedna pani z Polski.Kiedys pracował Polak.Mieszkał w Polsce, a dla nich(IIBC) naganiał , ale go wywalili.I Stefan to nie był. P.S. $20/h before tax to g...e pieniadze.Pamiętaj ,ze w Saskatchewan musisz jeszcze zapłacic dodatkowy tax,tj. ok $900 miesięcznie.W innych prowincjach tego nie ma.
Polak 2016-02-01 05:22:29
IIBC NIKOGO NIE ZATRUDNIA.Oni sa posrednikami.Szukaja ludzi do wyjazdu do Kanady i na tych ludziach robia biznes.Tz.pomagaja im zdobyc pozwolenie na staly pobyt w kanadzie.A dokładnie-pośrednicza tylko pomiedzy pracownikiem i emigracyjnym,za co biora pieniadze.W IIBC pracuje ok.6 osob.To pozwolenie możesz sam zalatwic jak juz jestes w Kanadzie.Firmy nie polecam.
Polak 2016-02-19 00:44:40
Poznałem ich wszystkich osobiście.Opinia jest moja.Innych negatywnych opinii znajomych mi osób nie przytaczam bo to ich sprawa.
Polak 2016-02-27 19:15:28
No Stanisławie,daj głos.Chcesz bym więcej tutaj opisał prace IIBC?Bo normalnie narobiłes mi apetytu na to.Starałem sie juz zapomniec o wszystkich przykrosciach jakie mnie ze strony tej firmy dotkneły a tu masz.Ty to chyba i firma(?) drazy sama temat.Platnosci,wywiazywanie sie z umowy z Waszej strony,organizacja pracy u Was,nieznajomośc aktualnych przepisów w CIC i cala masa innych spraw która pograza firme czeka tylko na Twoj głos.Bys po raz kolejny nie zarzucał mi kłamstw na wszstko co tu napisze popre dokumentami,sms-i ,wiadomosciami na Skype i emailami.Ta strona jest do wystawienia opini firmie,a nie jak Ty to tutaj robisz -Reklamę.
Dopolaka 2016-07-20 21:51:36
Proszę przestać winić iibc za pracę urzędu! CIC to nie apteka że dostaje się rezydenta na zawołanie! Ludzie czekają cierpliwie po kilka lat, odnawiają w międzyczasie work permity bo jeszcze nie ma decyzji i nie robią takich afer z policjami jak Pan. Jakie 8 lat! Co za bzdury Pan pisze! Zapomniał Pan dodać że po podpisaniu umowy aplikować z tego programu można było po przepracowaniu 6 miesięcy, później był okres bez pracy i kolejny pracodawca dla którego zrobiliśmy Panu work permit za darmo. Później masa zmian w aplikacji z Pana strony które nanieślismy i w końcu zakończenie współpracy bo zrobił Pan aferę nie potrafiąc zrobić zdjęć do aplikacji na rezydenta wg naszych wytycznych. Dodam że CIC zmienia wymiary zdjęć czasami i ludzie nie robią takiej afery jak Pan.
2
Piotrek 2016-08-30 05:57:58

Chciałem podzielić się swoimi pozytywnymi wrażeniami o firmie IIBC i opisać krótko naszą drogę do Kanady.
Chciałem na wstępie zaznaczyć, że nie czytałem wnikliwie wszystkich komentarzy wyżej i szczerze mówiąc nie mam na to ochoty po krótkim skanie.

Jestem z rodziną w Saskatoon,SK od miesiąca. Przyjechaliśmy tutaj po kilku ładnych latach pobytu w USA. Wszystkie formalności załatwialiśmy przez IIBC, a właściwie to oni załatwiali je dla nas. My ograniczaliśmy się tylko do zbierania swoich dokumentów, tłumaczeń i podpisów.
Komunikacja z pracownikami firmy zawsze była i nadal jest na najwyższym poziomie. Cały nasz proces emigracyjny przebiega bez żadnych problemów ze strony firmy, począwszy od interview przez Skype z pracodawcą, skończywszy na aplikacji o PR, którą złożyliśmy dwa tygodnie temu już tu na miejscu.

Nominację Prowincji otrzymaliśmy po ok dwóch tygodniach po złożeniu aplikacji. Po niedługim czasie byliśmy już na granicy z kompletem dokumentów przygotowanych przez Firmę. Dostałem Close Work Permit na dwa lata, moja żona Open Work Permit, córka i syn Visitor Record na ten sam okres czasu.
Podróżowaliśmy samochodem więc nikt nas z lotniska nie odbierał. Kolejnego dnia po przyjeździe, o godz 7 rano załatwialiśmy już numer SIN z pomocą pracownika firmy IIBC. Potem reszta lokalnych formalności z przemiłą wolontariuszką współpracującą z Saskatoon Newcomers Center, którą "zorganizowała" nam również IIBC. Byliśmy pod ogromnym wrażeniem lokalnej organizacji dla nowo-przybyłych jak również miłą obsługą w urzędach...tak, to nie żart.
Następnego dnia miałem już spotkanie z pracodawcą na budowie i pierwszy kurs bezpieczeństwa. Potem zakupy tzw safety gears. Wszystko organizował bardzo miły pracownik firmy, który również wszędzie mnie woził i odpowiadał nawet na najdziwniejsze pytania. W czwarty dzień po przyjeździe już pracowałem.
Zarobki. Firma ma dużo pracy, commercial construction, nadgodziny płatne 150% . Jako "nowy" zarabiam całkiem nieźle. Dodam, że utrzymuję jak narazie sam rodzinę i na "życie" spokojnie wystarcza, łącznie z wynajmem 2 bed/2 bath new construction apartment i resztę rachunków.
Mam nadzieję, że te informacje będą dla kogoś pomocne.

Jeśli chodzi o firmę IIBC, jak dotąd jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z nimi. Polecam ją każdemu, kto szuka profesjonalnej, bezproblemowej obsługi imigracyjnej.
Szkoda, że nie dostanę za tą opinię u nich zniżki ;-)

astra 2016-10-13 21:28:21
Chętnie bym się teraz do nich załapał, a skoro atmosfera odpowiada każdemu to jeszcze lepiej o nich świadczy.
Zostaw swoją opinię o IIBC - Saskatoon
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IIBC