brak logo

TEKSID IRON POLAND SP. Z O.O.

Skoczów

Opinie o TEKSID IRON POLAND SP. Z O.O.

anonim 2009-06-05 10:41
NAJLEPSZA FIRMA W EUROPIE TEKSID NAJLEPSZE ŻELIWO DOBRA JAKOŚĆ WYROBÓW ŻELIWNYCH.
3
ja 2009-10-13 10:38
Teksid to niezły syf
10
inny ja 2009-12-01 07:52
potwierdzam ... teksid to syf. Największy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w jakim pracowałem.
9
robol 2010-01-12 19:59
syf placa do[usunięte przez moderatora] i jeszcze na piecach robia z ciebie kozla ofiarnego
4
Lukas 2010-03-02 12:13
Witam . Teksid jest dobry i zły zależy jak się kto tam ustawi . Pracowałem tam 3 lata i było średnio , najpierw na dole kontrola - linia A , a potem Topialnia i się zwolniłem , a co do zarobków cudu nie ma ale da się żyć .
1
Zwykły robol 2015-02-22 09:20
Z topialni....Gus.. Okulary są w socjalu dla pracowników umysłowych pracujących na komputerach (ochronne plastikowe obowiązkowe dla wszystkich). Tak źle się wiedzie na stanowiskach produkcyjnych na dzień dobry minimalna krajowa...i puki co tak zostaje już (3 lata) możliwość awansu na stanowisku pracownika fizycznego ... żadna ( chyba ze majster na emeryturę odejdzie to " ktoś wybiera " pełniącego obowiązki majstra (taki pół majster-35 PNZ dodatku do pensji)żenada. Podejście do pracownika feudalne (ciesz się ze masz prace)...co mam dodać...puki co w Skoczowie alternatyw dla pracownika ze stażem w Teksid brak, zatrudnianie się tam teraz bez stażu zalatuje desperacją.
9
wojtus 2015-03-17 19:47
dno dna rojek palasz zmij kanafek to najgorsza banda zklodzieji i wloskich pieskow
12
M 2015-09-18 23:11
Kustosz tu przyjmowne sa głównie dzieci i pociotki pracownikow, stąd trudności z dostaniem tu pracy. Poza tym zaklad zatrudnia pod firmy przez co sam zatrudniac nie musi. Przyjęcia do Teksidu sa tylko na wymianę pokoleniowa (za pracowników odchodzących na emeryture) czasem do biura.Ocena dobry za prace dana troche na wyrost, kiepskie morale wśród zalogi i pseudo BHP rekompensuja wzgledne zarobki (praca w systemie 18 zmian +czasem niedziela 1600- 2000 pnz na reke). W tym roku po 4 latach podwyżka byla 160 pnz co daje pogląd na szansę wyższych zarobków. Indywidualne podwyżki lub awans praktycznie nierealne.
1
Sazan 2015-09-21 22:00
Wojtus To nie są Włoskie pieski... Włochami się tylko zasłaniają a nikt Polaka nie upodli bardziej niż rodak.. Włoch powie .. dajcie podwyżki im 300 a Kanaf, po co 150 wystarczy, przeca za bramą kolejka do pracy... Na szczęście już nie długo, bo niż demograficzny nadchodzi,a oszczędzanie na zatrudnianiu już wychodzi u mechaników z których 3/4 nadaje się tylko do podawania kluczy,bo zamiast zatrudnić młodych by się nauczyli fachu od starych wyjadaczy czekali aż doświadczeni odejdą na emeryturę.I po raz kolejny wychodzi stara prawda ze w...y 2 razy traci.
4
obiektywny 2015-12-02 18:51
Nikt nie pisze ,że w tej firmie otrzymuje się w maju premię za wyniki 50% wynagrodzenia.W czerwcu premię wakacyjną 50% wynagrodzenia,w grudniu premię na ryby i grzyby wigilijne 2050 zł,Dzieci pracowników mogą jechać na kolonie 14 dniowe za 150 zł.Na Mikołaja dzieciom organizuje się imprezy w kinie a tam dzieci otrzymują mikołajowe paczki,Firma zakupiła autobus i finansuje jego eksploatację.Stąd związki zawodowe organizują tanie wycieczki.Pracownicy otrzymują bezpłatne posiłki profilaktyczne,Na koniec jeszcze pracownicy mogą kupować samochody produkowane przez koncern fiat /Chrysler ze zniżką 15% normalnie a akcyjnie ze zniżką 25% .Czy tą firmę można oceniać żle,Ocena należy do Was
4
Obiektywny_inaczej 2015-12-20 00:19
Obiektywny- bądź obiektywny...W maju premia "una tantum"jest nie za wyniki a zależna od stopnia zaszeregowania w firmie(ten jakieś 10 lat nie był podnoszony w )częścią zmienna w niej jest około 200 Pnz ale jeśli chorowałeś w roku więcej niż 10 dni nie masz na nią co liczyć(na te dodatkowe 200)Premia wakacyjna nie jest wypłacana bo mnie docenia pracodawca tylko narzuca ja prawo każdej firmie zatrudniającej powyżej 20 pracowników. Premia świąteczna 2050 wynosi tyle ponieważ zakład chciał uchylić się od wypłacania jej lata temu gdy wynosiła 1400Pnz po negocjacjach z związkami wypłaca 2050 ale ZOSTAŁA ZAMROŻONA W ZAMIAN WYSŁUGA LAT(+50 Pnz co roku podwyżki której zakład nie mógł nie dać,50 x12 miesięcy 600pnz rocznie są w plecy pracownicy pracujący ponad 15 lat. Mikołaj i kolonie o których wspomniałeś a nawet dofinansowanie do wczasów (o którym zapomniałeś) są świetne ale warto pamiętać że wartość ich dodawana jest do grudniowej wypłaty i niektórzy budzili się w grudniu z wypłata mniejszą o 1000.Bezpłatne posiłki teraz już są nie dla wszystkich a "tanie" wycieczki autobusem są niewiele tańsze od tych z biur podróży do last-minute się nie umywają(zwłaszcza gdy rezerwacje się odbywają teraz przed sezonem) I wreszcie samochody z zniżką hahaha no chyba że się coś zmieniło ale gdy się zakupem interesowałem to zniżki dla pracowników nie łączyły się z aktualnymi promocjami które nomen omen były lepsze.Obiektywnie DNO :( Od czasów "KRYZYSU" kapitalizm zagościł w zakładzie na dobre i pracownik fizyczny jest traktowany jako największy koszt pracodawcy-zło konieczne.Prawda taka że staży pracownicy chcą do emerytury dorobić. Młodzi przychodzą i odchodzą.Ale dobre wieści dla tych co chcą spróbować bo maja byc przyjęcia... bo w styczniu trochę emerytów odejdzie znow
2
Obiektywny_inaczej 2015-12-27 02:07
Ta Kosik....Jak "Obiektywny" wspominał, potem ja..Mikołaj jest. Paczki są przydzielane wedle grup wiekowych dzieci..Wartość paczki 180 Pnz dodawany do wypłaty wiec podatek trzeba oddać...w zamian dostajemy seans bajki w Skoczowskim kinie Elektrycznym którego finałem jest otrzymanie przez dziecko paczki (słodycze + zabawka).
Mam cichą nadzieję ze odpowiadam zainteresowanemu pracą a nie jakiemuś klakierowi szukającemu zbłąkanych duszyczek i próbującemu udowodnić jaki to super zakład jest:D
Kiedyś dyrektor zwykł mawiać o kolejkach za bramą (jak się nie podoba droga wolna-innych czeka tłum) dziś stosik podań stopniał i nawet się ogłaszać muszą.Niestety jaka płaca...tylu chętnych...:(
1
Obiektywny_inaczej 2016-01-01 20:10
Paczka!!! nie kwota... wartości 180 (na którą nie masz wpływu-pozostaje Ci jedynie od kwoty podatek zapłacić) Ale jakiś fakt Ciś zawsze to COŚ... Ale w życiu nie nazwałbym tego docenieniem pracownika...co najwyżej pijarem pracodawcy. Może się komuś nie podobać że pracuję w super zakładzie i jeszcze narzekam... Tych przepraszam, ale piszę jak jest - jak to widzę z punktu widzenia robola w tym zakładzie.
1
dzolero 2016-02-05 18:05
pracuje w kuzni polska na smiciuwce rok za 1400zl to dopiero jest poraszka a wy narzekacie
1
ciś 2016-02-08 02:06
Zatem czym prędzej składaj podanie..U nas wiele więcej nie dostaniesz ale umowę na czas określony dostaniesz...do bólu... na czas określony...Czasem tylko miesiac przerwy będziesz musiał sobie zrobić.
Nick 2016-05-14 18:03
Na dziś dzień panuje pseudo strajk!!! Ludzie odmówili pracy w niedzielę w związku z brakiem podwyżek pomimo 3x większej produkcji w ubiegłym roku. Dyrekcja odmawia podwyżek tłumacząc to deflacją w kraju.
am 2016-06-15 23:30
W sumie to chętnie bym znalazł u nich zatrudnienie, zwłaszcza, że były podwyżki do zarobków.
bosti77 2016-11-15 16:45
Ja nadal pracuję , ale wóżkowni mają zabierbol
jack 2016-11-21 12:16
na jakie zarobki można liczyć na początek
teksider 2016-12-22 11:08
Dobra, poukładana i dobrze zarządzana firma. Narzekają Ci co nie mieli okazji pracować gdzie indziej I przekonać się jak jest.
Ukarany 2017-02-22 14:30
Teksider coś ci się chyba pomieszało sory
Gesler 2017-03-02 09:43
Posilki grochówka z czerwona kielbasa z biedronki xd albo pomidorowa z salsceson em xd
3
Mniam! 2017-03-02 09:48
Mniam, mniam, same smaki!
1
Ciekawy 2017-04-25 20:58
Co tam się dzieje z tym biurowcem? Rozbierają go, czy jak?
Kolo 2017-05-06 22:34
Na cały Teksid dobrze zarządzana topialnia i narzędziownia. Reszta dno.
tralala 2017-05-10 17:03
Ciekawy.... Biurowiec remontują... 3 kkk wyrzucą(idą w koszty)... byle by nie dać godziwych podwyżek ludziom. ..
Ogólnie w zakładzie poziom płac pracowników z 10-o letnim stażem jest tak niski że teraz nowych pracowników przyjmuje się z wyższymi stawkami(bo nie ma chętnych do tego syfu)....i gotuje się w ludziach. Nowi i tak porobią miesiąc i połowa nie przedłuża umów,bo nastał rynek pracownika i w syfie nikt pracować normalny nie będzie jak ma alternatywy. Kolejny rok z rzędu trwają pikiety w sprawie podwyżek.Ciekawe czy dożyję czasów gdy w Teksidzie dyrekcja sama od siebie zaproponuje godziwe podwyżki,bez corocznego spektaklu...
3
Ciekawy 2017-05-14 21:09
@tralala - są może jakieś wizualizacje jak to będzie wyglądało? Albo jakaś data kiedy to skończą?
Karolina 2017-07-23 10:13
@tralalala możesz napisać coś więcej na temat stawek, które są proponowane nowym pracownikom? Czy w związku z tym, wraz ze stażem pracy pracodawca przewiduje wzrost płac? Opowiedz więcej forumowiczom, które rozważają aplikowanie na oferty pracy z TEKSID IRON POLAND SP. Z O.O..
tralala 2017-08-08 11:59
Stawki pracowników z stażem około 10 lat są w okolicach 14- 16 Pnz. Nowi jakie mają nie wiadomo bo panuje zmowa milczenia ale chodzą słuchy że mają w okolicach 17 bo nie ma chętnych do pracy(może jakaś świeżynka co się zwolniła potwierdzi lub zaprzeczy :) . Wraz ze stażem pracy na podwyżki możesz liczyć....nie indywidualne!!! ale zbiorowe.przez ostatnie 10 lat stawki wzrosły o około 2,5 Pnz /h . Stawki są oczywiście brutto ale jest trochę dodatków do wypłaty które powodują ze mniej-więcej staje się netto. Ciężko cokolwiek o stawkach mówić bo panuje w zakładzie jakaś zmowa milczenia. jeszcze w czasach gdy dawano podwyżki indywidualne to dali i mówili "Ciii tylko nikomu nie mów" i tak zostało :/ więcej info w kadrach :)
@Ciekawy- nie wiem kiedy ukończą pewnie koniec sierpnia bo ma być "dzień rodzinny" wygląd jak widać bez zmian.
Pozdrawiam.
Karolina 2017-08-13 15:36
@tralala a wiesz może, czy podczas procesu rekrutacyjnego istnieje możliwość negocjowania warunków zatrudnienia, czy są one stałe i wszyscy mają jednakowe stawki i umowy?
tralala 2017-08-16 11:43
Nie wiem teraz, pracownicy fizyczni nie sądzę, umysłowi być może. Tel. +48 (33)8538200 sobie zadzwoń, poproś o połączenie z kadrami. Tam Ci na takie pytania odpowiedzą.
Karolina 2017-08-23 11:42
Pytam @tralala, żeby uzyskać informacje od pracowników - bo to od nich można uzyskać najbardziej rzetelne opinie, które później mogą przeczytać na forum inni zainteresowani pracą. Może ktoś jednak zainteresuje się pytaniem i odpowie na nie, tak żeby inni wiedzieli na co w TEKSID IRON POLAND liczyć.
Patrzący z boku 2017-10-12 12:11
Mamy 2017r. Co od tamtego czasu ty i tacy jak ty zrobiliście, żeby lepiej zarabiać? Przecież prawo wam pozwala się zorganizować w związki zawodowe. Dlaczego z tego prawa nie korzystacie? Dlaczego zamiast biadolić nie ruszycie swoich "ospałych tyłków " i nie zawalczycie o to żebyście lepiej zarabiali? Pytam: czy wam ktoś zabrania? Otóż nikt wam nie zabrania, nie korzystacie z prawa jakie macie do dyspozycji, nie korzystacie z prawa do wyegzekwowania podwyżek wynagrodzeń. Czekacie aż za was to ktoś inny zrobi! Narzekacie na kadrę kierowniczą ale tylko anonimowo zaś jak wam zorganizuje dzień rodzinny to im w łapki klaszczecie! Hipokryzja do potęgi entej! Pamiętam jak przed jednym z dni rodzinnych na pokoju śniadań /obok laboratorium/ przewodniczący bodajże z Solidarności namawiał pracowników, żeby zbojkotowali ten dzień rodzinny w formie protestu. Na dowód tego że nie pójdzie podarł zaproszenie na oczach pracowników. I co usłyszał? otóż taki jeden z was zawołał, "mogłeś zostawić chociaż piwo"... Otóż po tamtym zdarzeniu doszedłem do wniosku, że tak naprawdę znacznej części pracowników odpowiada to co mają i nie maja zamiaru ruszyć swoich jak już wspomniałem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby więcej lepiej zarabiać. Dopóki nie zmienicie swojej mentalności wierny bierny - w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lany.... to w tej firmie będą tylko takie podwyżki / w formie jakiś premii, dodatków i to uzależnionych tak żeby przy okazji zaoszczędzić/ żebyście się nie zwolnili! Jest XXI wiek, a wy jesteście mentalnie jak chłopi pańszczyźniani! Dzisiaj kto nie walczy o swoje ten sam zostaje na marginesie!
Zostaw swoją opinię o TEKSID IRON POLAND SP. Z O.O. - Skoczów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TEKSID IRON POLAND SP. Z O.O.