brak logo

Organika SA

Łódź

Opinie o Organika SA

rgwl 2009-01-16 18:14:47
Badziew nie firma
Szkolenia !!HAHAHAHA nie ma takich, niby kierownicy wyświetlają slajdy ściągnięte z internetu lub z etykiety produktu i tyle.

premie spóźnione o miesiąc,
umowy na czas nieokreślony nie zobaczycie nigdy
2
L. 2010-12-18 14:36:27
Witam, zastanawiam się nad pracą dla Organiki czy może ktoś coś więcej powedziec??
1
Z.Ch. Organika Łódź opinia 2014-05-12 22:03:25
Minusy:
- totalny bałagan organizacyjny
- brak decyzyjności na stanowiskach specjalistów, kierowników, a nawet dyrektorów (prezes grupy kapitałowej osobiście podejmuje wszystkie decyzje, nawet dot. wydania katalogu z magazynów)
- nieefektywność działań
- kult jednostki - najważniejszą wartością w firmie wg prezesa jest sam prezes
- brak postaw pro-klienckich (klienci oszukują)
- w firmie krąży powiedzenie "nikt ci tyle nie da, ile obieca ci prezes" – niestety prawda.

Plusy:
- dobre jakościowo produkty
2
pracownik org 2014-05-27 09:31:44
Nie rozumiem poprzedniego wpisu... pracuję w zakładach już ok 10 lat, ok nie jest idealnie, ale bez przesady. gdyby było tak źle to jakim cudem firma w zeszłym roku świętowała 110-lecie? A co do Prezesa to rzeczywiście JEST wartością w tej firmie. zresztą każdy może się sam przekonać :)
120 rocznicy nie będzie 2014-06-11 19:51:34
120 rocznicy już nie będzie!
No właśnie jakim cudem ta 110 rocznica??? He, he dobre pytanie, chyba tylko dzięki kredytom w banku!!!
antyorganika 2014-06-11 19:53:14
Jak się pracuje 10 lat w takiej firmie, to nie ma się porównania co to znaczy NORMALNOŚĆ!!!
Tam normalnie nie jest!
Organika lodz za 2014-06-28 18:32:45
No skoro "ekspert" z 3 miesięcznym stażem nie wróży 120-sto lecia to z pewnością wie co mówi :-). Jak łatwo ferować tego typu osądy .... Co do Prezesa to może należy samemu cokolwiek zrobić , może przy zmianie perspektywy sie go jednak doceni. Coś mi tylko nie pasuje odnośnie wpisów, mam wrażenie, ze ta sama (lekko rozgoryczona) osoba uaktywniła sie w ostatnim czasie na forach. I jak tu "pożegnać" sie z pracownikiem w sposób cywilizowany skoro i tak ..... obrobii :-)
karex 2014-07-11 22:38:48
Pojawiło się na pracuj.pl ogłoszenie na Key Account Manager i zamierzam aplikować. Ktoś może mi powiedzieć jak się pracuje i jakie są oczekiwania na takowym stanowisku? Jakiej pensji można się spodziewać - da radę wyciągnąć jakieś 10000 brutto?
1
radarada 2014-07-27 22:12:02
Żartujesz?? :D
I nie daj się skusić obietnicą premii! Jeśli nie uda Ci się wynegocjować satysfakcjonującej podstawy, odpuść.
3
Były pracownik 2014-07-31 20:55:27
Pracowałem w tej firmie krótko ok 2 lat jako Kierownik Sprzedaży. W dziale handlowym w ciągu 8 miesięcy odeszło 6 pracowników w tym Key Account Manager, Brand Manager i Marketing Manager. Firma zarządzana na każdej płaszczyźnie począwszy od papieru toaletowego przez Prezesa p. Szymalaka. Nikt nie da Ci tyle ile obieca Prezes Szymalak. Premie kwartalne płatne w zależności od humoru Prezesa, możesz nigdy jej nie ujrzeć ponieważ podpisujesz umowę zlecenie na premię. System prowizyjne zmieniany średnio co 12 miesięcy, jeśli w jednym roku za dużo wypłaci premii to w nowym roku premie maja tyle podpunktów do spełnienia , że czy zrobisz 50% planów czy 200% planów kwartalnych to i tak jesteś na gołej pensji. Okres oczekiwania na premię średnio od 1 - 3 miesięcy!!!!
Dodatkowo plan sprzedaży podnoszą Ci w taki sposób, że aby odebrać premie kwartalną rok do roku mniejszą wartość - plan sprzedazy rośnie +20%-40%!!!!
Dodatkowo podpisujesz weksel in blanco na samochód służbowy!!!!! Skoda Octawia.
Brak jakichkolwiek funduszy reprezentacyjnych, opieka medyczna, zajęcia sportowe to tylko w kwestii marzeń itp.
Jeśli ktoś planuje karierę na 12 - 18 miesięcy to zapraszam, dłużej nikt tu nie wytrzyma.
orgnika 2014-08-03 22:13:27
Parę słów od byłej pracownicy Działu Handlowego
- o wszystkim za wsze decyduje prezes i właścieiel Szymalak
- firma rodzinna pracuje syn, synowa i duzo znajomych rodziny głównie w logistyce, które praktycznie nic nie robi
- gwarantowana tylko pensja zasadnicza - umowa o pracę
- premia, prowizja - umowa o dzieło więc płacić może a nie musi - więc teraz jest pare spraw w sadzie przeciwko Organika Car
-Organika - znajduje sie na skraju bankrutctwa, ledwo starcza jej na płacenie pensji, nie płaci dostawcą, zaciaga kolejne kredyty by spłacic stare kredyty
- jeśli nie będzie obsługiwać największej sieci detalistycznej - sympatycznego owada w kropki, zbankrutuje
NIKT NIE DA CI TYLE ILE OBIECA PREZES SZYMALAK
3
killer 2014-08-04 01:45:59
chyba ktos ich wydymal z tego owada bo teraz plyny do sprysku dla owada robi zupelnie inna firma hehe
2
Manhunt 2014-08-05 22:42:03
"Ja bym chciał aby Lodz kwitla aby byl wielki handel" Organika zaklad który powinien rozdawc karty, niestety jest posmiewiskiem na rynku motoryzacyjnym.przykre.
Organika 2014-09-24 13:36:23
Witam, co dobrego słychać w Organice? Tylu pracowników szukali?
JA 2014-11-28 14:57:58
Co jakiś czas, pojawia się ogłoszenie na stanowisko KAMa. Nie wiem czy aplikować,jakie są powody tak częstej jrekrutacji? Tak szybko zmieniają pracownika czy też nie mogą znaleźć odpowiedniej osoby tak długo? Z góry dziękuje za pomoc.
MediaEm 2015-02-16 16:41:15
Organika tworzy międzynarodową grupę kapitałową obejmującą 10 spółek zależnych prowadzących działalność w Czechach, Rosji, Bułgarii, Rumunii, Serbii oraz Bośni i Hercegowinie, a także na Białorusi.Są laureatem licznych wyróżnień i nagród za osiągane wyniki, współpracę z Partnerami oraz prowadzone działania w zakresie dalszego rozwoju firmy. Myślę, ze warto szukać w tej firmie pracy
prymus 2015-03-19 17:36:38
niestety coraz gorzej zapieprz jak w kopalni stawki głodowe zabiorą ci wszystko co mogą w tym premię i wczasy pod gruszą a mobbing na porządku dziennym
ciekawy kandydat 2015-03-23 17:40:56
wiecie może ile dają podstawy przedstawicielom i jaka jest umowa? etat czy własna działalnosć? dzięki za każde info, pozdrawiam
kandydat 2015-03-24 23:02:40
nikt nic nie wie?
chcieli mnie 2015-04-01 15:29:47
Kilka lat temu się dostałem,ale odezwała się też inna firma i zaproponowała lepsze warunki to odpuściłem.W Organice oferowali 1500zł netto podstawy,panda,htc z gpsem.Z rozmowy wynikało,że wypłata to ok.2000zł ze wszystkim jak dobrze idzie.Umowa o pracę.Teren jedno województwo i klient ostateczny(nie hurtownie i markety).
kandydat 2015-04-01 16:43:54
dzięki za info, marnie płacą, no chyba, że to pensja dla świeżaka bez doświadczenia, bo dla doświadczonego pehowca to dramat, jeszcze raz dzięki wielkie i pozdrawiam
Mars 2015-06-10 13:49:33
Pracowałem w tej firmie kilka lat temu,wtedy było 1500 + 250(premia miesięczna) i okolo 500 (premia kwartalna). w porównaniu z najnowszymi wpisami
jest teraz dużo gorzej,na dzień dzisiejszy pracuję w innej firmie i bez gimnastyki mam 2100,może nie jest to szczyt marzeń ale w warunkach łódzkich
nie tak tragicznie
alex 2015-09-04 22:20:55
Ostatnie ogłoszenia firmy kierowca-magazynier 10 punktów -wymagań a co oferują prawie nic takie ogłoszenia mogli dawać na początku lat 2000
1
oo 2015-10-12 09:34:36
praca przy teofilowskiej polecam.z jednym wyjątkiem. jest tam pierd.... grubas brygadzista stachura pedal
2
KIEPSKI 2016-03-30 18:50:16
firma chyba pada...produkują produkują tylko relatywnie coraz mniejsze pieniądze dostajemy ... zniknęły bony na święta premii też nie było...sprzedaz jest na niskim poziomie chyba totalni indolenci odpowiadają za tę kwestię... no i podział zysków -ta sprawa to glówna przyczyna złych finansów firmy..prezes bierze jakies 80 % reszta na zakład i pracowników no to oczym tu mowic... jak w Zakladach Izraela Poznanskiego...w 19 wieku
4
gniewko 2016-03-31 19:20:19
pytam dlaczego paru nierobów zagniezdziło się w firmie- są to osoby które 3/4 czasu spedzają na palarni czyli zupełnie zbedne a najwiekszy obibok w firmie to (usunięte przez administratora) udający fotografa, kompletny dyletant i kunktator preferujący różową bieliznę i zapraszający kolegów na romantyczne przejażdżki skuterem
2
criss 2016-04-10 13:46:06
nie pracuje już prawie dekadę, prawie dekadę pracowałem. Kult jednostki Prezesa.. , jedyny Kompetentny Gość z "władz" Organiki to v-ce prezes Kalisiak. Wiedza i rzetelność, gdyby nie On podejrzewam że już 15lat do tyłu byłoby krucho. Zawsze miła i fajna atmosfera do poziomu fakturzystek i magazynierów. Dział Kadr i Księgowość - KOMUNA !!! Szkolenia-katastrofa, w dziale "Handlowym" w terenie zero fachowców. Sprzedają chemię, płyny czy oleje ale nie mają o tym zielonego pojęcia. Tu działa zasada SINUSOIDY- jak są obroty w firmie i jest dobrze to zwalnia się ludzi bo Prezes Szym... twierdzi ,że on Sam może sprzedać przez telefon. Jak jest krucho to szuka się "żołnierzy" - szeregowych do penetracji rynku. Skoro pojawiają się oferty pracy na KAM znaczy że lichutko jest w Organice. Przyjdziesz do pracy na PH lub KAM i robisz pracę odtwórczą- dla kierowników czy dyrektorów , którzy generalnie mają gdzieś pomoc w sprzedaży. Na najniższym szczeblu pracy w terenie nie zarobicie więcej niż 1400-1650zł na rękę. Koordynator ma na rękę od 2500-4000 przy wyrobieniu targetów sprzedaży. Zimą wypłata może wzrosnąć do 1500zł bo jest zejście produktów, wiosna -lato posucha.
4
G. 2016-04-14 21:02:47
jest w firmie parę osób które sie starają np. nowe kierownictwo Mag Surowców , parę osób na produkcji przy Seracach,Centrum Utrzymania Ruchu, kilku psychicznych z grupą którzy zasuwają za marne grosze ale tez jest kilku nierobów np. etatowy leń przy Polarisie 2 ,gruby brygadzista,ospały nieruchawy bazowicz , kierownik M.błąkający sie bez celu
1
Niezadowolony 2016-05-19 13:55:33
Prawda jest taka, że jest bardzo kiepsko. Nie ma wczasów pod gruszą i bonów a tak źle to jeszcze nie było. Pensja to tylko podstawa premie to już historia. Jak ktoś odchodzi to rozkładana jest praca na inne osoby by nowych nie zatrudniać i im nie płacić. Firma rzeczywiście zarządzana tylko przez Prezesa nic bez niego się nie załatwi nawet zakup długopisów. Nowe ogłoszenia są tylko po to by nadgonić duże zaległości i by potem na kogoś zrzucić niepowodzenia. Ogólnie na kierowniczych stanowiskach głównie rodzina i znajomi mało robią dużo obiecują a praktycznie nic nie jest spełnione. Atmosfera też nie zachęca do pracy. Prawdą jest powiedzenie "NIKT NIE DA CI TYLE ILE OBIECA PREZES S". Nie warto tracić nerw i czasu na tą firmę.
6
kiepski 2016-05-19 16:37:23
powiedz skąd to wszystko wiesz. może jesteś niezadowolony bo cię zwolnili?
1
kiepski 2016-06-22 01:56:37
najlepiej wyślij cv to się przekonasz.
Key Account Manager 2016-10-19 18:39:00
Dziś na pracuj.pl pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Key Account Manager. Czy ktoś uprzejmie mi wyjaśni jak wygląda praca na takim stanowisku w firmie Organika S.A. ? Obowiązki, zadania i przełożony. Oraz oczywiście wynagrodzenie jakie oferują. Dziękuję z góry.
MM 2016-10-19 19:35:05
Przedstawiciele Handlowi są potrzebni do pracy zawsze i wszędzie, tym bardziej tutaj właśnie do Organika
PRACUŚ 2016-11-24 21:23:39
NAJLEPSZYM PRACOWNIKIEM ORGANIKA CAR JEST NIEWATPLIWIE PANI MIRKA , BARDZO KOMPETENTNA ,SKROMNA OSOBA WIELE WYMAGA OD INNYCH ALE TAKZE OD DUZO SIEBIE JEJ ANALIZY SĄ NA NAJWYZSZYM POZIOMIE ,NIGDY SIE NIE MYLI
Zostaw swoją opinię o Organika SA - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Organika SA