PB Inter-System Spółka Akcyjna

Wrocław

Opinie o PB Inter-System Spółka Akcyjna

anonim 2013-05-21 19:13:36
Wie ktoś coś więcej o pracy w inter-system? Jak to jest teraz? Ile wynoszą dzienne godziny pracy i za jaką stawkę? Jak wygląda kwestia dogadania się z szefem, jest skłonny pójść na rękę? Da się nauczyć w pracy czegoś nowego, czy taka trochę monotonia? Pozdrawiam i jednocześnie dziękuję za udzielone informacje.
6
kori 2014-02-12 13:49:42
Jak wszystkim wiadomo Wrobis oglosil upadlos ,pracowalem w tej firmie i tak sie zastanawiam nad przyjeciem do Inter System . Mam pytaanie czy po 50. Przyjma. i na umowe o prace
2
Jomik 2014-02-18 13:52:22
Dobrze by było jakby porządnie traktowali pracownika. Mam nadzieję, że wiek nie jest przeszkodą w inter-systemie.
Piotr 2014-10-31 00:33:47
Stosunkowo niedawno zdobyłem uprawnienia budowlane, musiałem zrezygnować z pracy w poprzedniej firmie (to bardziej skomplikowane) i zastanawiam się czy ktoś wie czy są przyjęcia na stanowiska inżynier budowy albo kierownik budowy w inter-system ? Jak kształtują się zarobki w firmie na tych bądź podobnych stanowiskach ?
2
Rafał D 2014-11-21 21:48:38
to moja bardzo dobra firma ;)
1
szaramysz 2014-12-29 16:29:46
Polakowi to zawsze trudno dogodzić i zawsze będzie miał powód do narzekań. Pracuję w IS kilka ładnych lat i słuchając opinie o innych firmach, to nie ma co narzekać - wypłata zawsze na czas :)
Wiadomo, że idealnie nie jest, ale mało która firma jest w stanie zorganizować dla swoich pracowników pikniki czy gale i w ten sposób podziękować pracownikom za ich prace. (usunięte przez administratora)
szaramysz 2014-12-29 16:38:12
skoro tak dużo wiesz o tym, co się dzieje w środku to zapomniałeś dodać, że każdy z pracowników dostaje paczki świąteczne, że organizowany jest zarówno Dzień budowlańca jak i Intery (razem uroczystości obejmują wszystkich pracowników), że organizowane są szkolenia i kadra ma możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji, że wypłata zawsze na czas itd itp
1
Pracownik firmy 2015-01-05 12:55:20
Pracując w Inter-Systemie można odróżnić przyjazna atmosferę od wlazenia komukolwiek w cokolwiek, a nie każdy to potrafi.Inna sprawa, że wazeliniarze są w każdej firmie i instytucji. Generalnie jest tak, że jesteś miły to inni są mili dla ciebie. Osobiście jestem osobą zadowolona z pracy, wypłata tez zawsze jest na czas. Pracuje się 8h/dzień, czyli standard (choć w korporacjach ponoć 9 godzin z przymusowa przerwa obiadowa).Co do urlopów jak wyżej było napisane w komentarzu to te kwestie raczej przepisy regulują ;) imprezy okolicznosciowe to naprawdę fajna okazja do zabawy w gronie współpracowników, a często i rodziny. OSOBIŚCIE polecam Inter-System jako dobrego pracodawcę (jak ktoś faktycznie chce pracowac).
1
jack 2015-01-07 21:48:35
Pracowałem i szczerze nie polecam IS! Dużo prawdy w powyższych opiniach.
5
TRALALA 2015-04-08 19:38:43
JA JUZ TAM PRACUJE 4 LATA I NIE NARZEKAM (usunięte przez administratora)I PO 9 LUB 10 GODZIN PRACUJE
2
Podwykonawca 2015-04-10 20:35:34
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Moja firma współpracuje z firmą Inter-System około 2 lat. W mojej opinii jest to bardzo rzetelna i solidna firma. W chwili obecnej oferująca najwyższe stawki na rynku a płatności dokonywane są w ustalonym terminie. Odbiory dokonywane są bez zbędnej zwłoki. Współpraca z firmą Inter-System stoi na najwyższym poziomie. Gratulacje dla właściciela za stworzenie wspaniałego "Imperium", który szanuje każdego człowieka wkładającego serce w to co robi. Życzę powodzenia i wielu sukcesów. Pozdrawiam. Podwykonawca.
2
Potencjalny podwykonawca 2015-05-29 11:50:53
Zamierzamy współpracować z IS, jak jest naprawdę, czy jak ktoś wykonuje swoje roboty prawidłowo i terminowo to może liczyć na bezproblemową wypłatę należnego wynagrodzenia, czy raczej na szukanie "dziury w całym"?
Paweł K. 2015-05-30 17:44:34
ile dostałes za ten śmieszny wpis ? Czy masz procent od wystrzelonych podwykonawców ?
6
gleon 2015-06-23 03:26:01
nie wierzysz chyba w to co mówisz. Uważam że robotę i kolejne zlecenia będą mieli bez problemów. Wszystko dzięki wszechobecnym znajomościom i układzikom które w sumie rządzą w tym biznesie. Sam pracowałem kiedyś u nich i niestety , ale nie mogę polecić innym. I to ze względu na ich dobro i spokojną przyszłość...
6
były podwykonawca 2015-07-06 15:44:29
dramat z nimi, nie polecam
11
romanek 2015-08-31 17:10:21
ale co w takim razie jest nie tak w firmie, bo nie rozumiem za bardzo @przytomny. Jeśli masz negatywną opinie o nich to napisz konkretnie dlaczego. Sam słyszałem, ze jeśli chodzi o prace nie mają bardzo cięzkiej rekrutacji, że spokojnie można wyrobic plan dzienny i załozenia, kasa jest na czas, wiec to chyba plusy...
1
górek 2015-09-30 23:54:42
heja wam ludki, dajcie mi proszę znać czy nie szukają oni teraz może kogoś na jakąś budowę, czy gdzieś... bardzo mi zależy na informacjach "od kuchni", że tak to powiem, bo szukam innej pracy, a słyszałem, że u nich nie jest najgorzej, proszę pomóżcie mi coś znaleźć, będę mega wdzięczny, dzięki z góry
1
gleon 2015-10-01 00:36:35
Gadałem ostatnio ze znajomym który miał sporo do powiedzenia na temat tej firmy. Patrząc na opinie powyżej odnoszę wrażenie , że miał sporo racji w tym co mówił. Nie zawsze były to niestety pozytywne opinie. Oczywiście głównie na minus w stosunku do firmy będą wypowiadać się oczywiście podwykonawcy .
3
olek 2015-10-31 11:18:19
@huehue - nie rozumiem do końca o co chodzi, ale jakieś problemy nie mają na pewno przełożenia na to co sie dzieje wewnątrz firmy. Atmosfera w pracy zdecydowanie jest poprawna. Ciekawe kiedy się pojawią jakieś oferty pracy, zwłaszcza na pełnomocnika ds. zarządzania jakością. Może ktoś wie czy jest rotacja wśród pracowników? Pozdrawiam
1
Rurku 2015-11-30 14:21:56
Jakiś czas temu krótko wisiało ogłoszenie o poszukiwaniach na stanowisko na kierownika budowy, mi się bardzo taka praca by się przydała bo mam doświadczenie w branży, zwłaszcza że Inter-System firmą krzak nie jest. @rurek powiedz jaka pensja i czemu tak uważasz?
paro 2015-12-10 17:26:26
a dlaczego o co wlasciciwe chodzi z tym zestawieniem @Rurku, co do opinii jagny to nikt niekomu nie płaci za pisownię, a za wykonywaną pracę, ile jestescie w stanie wyciagnac na miesiac juz na czysto
j27 2016-02-03 11:59:03
Witam wszystkich, pracowałem w tej firmie ponad rok,jak ktoś niema nic może tam iść ale nie polecam, (usunięte przez administratora)
1
Admin IS 2016-02-08 10:18:06
Szanowni Państwo
Pragniemy Państwa serdecznie powitać na naszym oficjalnym profilu w serwisie GOWORK.
Otwieramy nasz profil pragnąc przybliżyć Państwu działalność firmy PB Inter-System SA. Firmy, która już ponad 25 lat działa na trudnym rynku budowlanym i na którym odnosi swoje sukcesy.
Jesteśmy doświadczoną i profesjonalną organizacją, która zawsze dbała o swoich pracowników zapewniając im najlepsze możliwe warunki pracy i możliwość dalszego rozwoju zawodowego. Z naszymi dostawcami, kontrahentami i podwykonawcami pragniemy współpracować na płaszczyźnie partnerskiej dążąc do wzajemnej satysfakcji ze współpracy.
Jesteśmy również świadomi, iż nasza branża nie jest tą najłatwiejszą, a plac budowy nie jest placem zabaw. Zdarzają się nieporozumienia i różnego rodzaju spory, co jest typowe w tej pracy. Wierzymy jednak, że jeśli wszyscy nastawieni są na osiągniecie celu i odpowiedzialnie podchodzą do swoich obowiązków to zwieńczeniem współpracy jest zawsze wspólny sukces.

Dlatego podjęliśmy decyzję, aby zamknąć to, co za nami i rozpocząć nowy rozdział wzajemnych relacji na tym portalu. Pragniemy, aby to miejsce było przestrzenią wzajemnego dialogu. Zachęcamy do wyrażania swoich opinii prosząc, aby były one oparte na faktach, odnosząc się do konkretnych sytuacji. Będziemy starać się na bieżąco odnosić do Państwa uwag.
Z pozdrowieniami – Admin IS
1
LEE001 2016-02-08 13:04:24
Nie wiem jak inni - ja pracowałem w tej firmie 12 lat. Atmosfera wspaniała ludzie uprzejmi. Właściciel pilnie obserwuje pracowników. Sumienność, rzetelność i zdyscyplinowanie są zawsze dobrze wynagradzane. Warto dać się poznać z dobrej strony a napewno przez długie lata pracy nie zabraknie.
pitek 2016-02-16 14:31:31
firma, jak firma - kilka razy z nimi pracowałem na jednej budowie i było ok.
1
interes 2016-02-16 14:32:25
Pracowałem kilka miesięcy przy Afrykarium. łatwo nie było i czasami trzeba było powalczyć o swoje, ale takie życie. Za to kasa zawsze na czas i to się liczy!
1
Tomek 2016-02-19 22:43:19
(usunięte przez administratora) -szkoda sie bawic z nimi szukaja jak tylko uwalic podwykonawce
5
płytkarz 2016-02-25 09:54:32
Przywykliśmy do tego, że na forach lub innych tego typu miejscach jedyną słuszną zasadą jest obrzucanie kogoś błotem. Kto ma odmienną, czyli dobrą opinię, zazwyczaj tego nie pisze, by sam nie dostać rykoszetem.
Może tym razem mnie to nie spotka. Moja współpraca z inter-system była ok. Po przejściu całej, dosyć długiej drogi do podpisania umowy zrobiłem swoje na budowie. Wiadomo jak jest presja czasu, to trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale i kierownik to rozumiał. Później poprawiłem, co miałem poprawić i odbiór jakoś przeszedł. Problemu z kasą nie było!!!
1
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-02-25 13:38:11 [pracodawca]
Dziękujemy za odwagę i pozytywną opnię. Zachęcamy do dalszej współpracy przy kolejnych naszych inwestycjach
znawca firm 2016-03-02 22:15:38
pełna reżyserka akcji na tym forum, kto pisał scenariusz? haha
12
PB Inter-System S.A. 2016-03-03 11:07:39
Jesteśmy otwarci na współprace z ambitnymi inżynierami i fachowcami z każdej z branż. Zawsze warto złożyć u nas swoją aplikację - zapraszamy do Działu Kadr.
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-03-03 11:10:59 [pracodawca]
Życie pisze najlepsze scenariusze. Dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy do współpracy.
wykonywca 2016-03-19 19:54:07
Chciałem zajrzeć i się coś dowiedzieć a tu nic nie ma... aż tak jest źle?
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-03-19 20:05:11 [pracodawca]
Wykonawco - Czego pragniesz się dowiedzieć?? Napisz do nas, postaramy sie dostarczyć wszelkich niezbędnych informacji. Pozdrawiamy.
Kontakt: inter-system@gowork.pl
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-03-23 09:14:48 [pracodawca]
Jak w każdej firmie budowlanej nowe stanowiska pojawiają się wraz z nowymi inwestycjami. Prosimy o kontakt z naszym działem kadr i złożenie swoje CV, abyśmy mieli do Pana kontakt.
Dziękujemy za odwiedziny naszego profilu.
rck 2016-04-03 11:03:52
Pieniądze owszem wypłacają na czas, ale prawdą jest też o IS że zwalniają pracownika bez podania przyczyny, beż żadnych wyjaśnień. Przychodzisz do pracy a tu wypowiedzenie umowy. Dlaczego w tej firmie nie podaje się wprost przyczyny zwolnienia a traktuje się osob e przedmiotowo. Jkk na taką "porządną firmę" trochę żałosne.
1
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-04-04 14:03:12 [pracodawca]
Funkcja Kierownika Budowy jest bardzo istotna zarówno od strony prawnej, jak i w całym procesie realizacji inwestycji. Dlatego też osoby je pełniące mają mocne wsparcie merytoryczne, organizacyjne i formalno-prawne ze strony Zarządu Spółki przede wszeystkim w osobach Wiceprezesa ds. Realizacji i Dyrektora technicznego.
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-04-04 14:44:16 [pracodawca]
Prawdą jest, że praca związana z budownictwem ma czasem charakter "kontraktowy". Czasem po zakończonej inwestycji, pomimo jak najlepszych chęci, nie zawsze jest możliwość przeniesienia całej kadry inżynierskiej i pracowniczej na nowe inwestycje. To wiąże się z koniecznością zakończenia dotychczasowej współpracy. Nie znając szczegółów trudno nam się odnieść do sytuacji opisanej przez RCK, jesteśmy jednak przekonani, że wszystko odbyło się zgodnie z zapisami umownymi wiążącymi obie strony.
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-04-05 09:24:18 [pracodawca]
Zgadza się Darek. Mimo to, zawsze staramy się podejmować działania, aby zapewnić ciągłość zatrudnienia dla naszej kadry. Czasem jednak nie jest to możliwe, co jest charakterystycznym zjawiskiem dla naszej branży i dotyczy wielu firm budowlanych, które realizują duże inwestycje.
NN 2016-04-13 21:16:53
(usunięte przez administratora) Ludzie pracują tu bo pracować gdzieś trzeba. Kasa na czas ale stawka 11 zł i premia 5% to za miesiąc masz po odjęciu 250 zł za dojazd masz 1900-2000zł porażka.Brygadzysci zarabiają więcej bo gonią do roboty.Zapomnij o nadgodzinach,fuduszu socjalnym, iprezy dla wybranych.Odradzam pracę w tej firmie
3
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-04-14 12:06:29 [pracodawca]
Witaj NN. To prawda, co piszesz - PB Inter-System zarówno podwykonawcom, jak i swoim pracownikom wynagrodzenia wypłaca w terminie i zgodnie z warunkami umowy. Trzeba przyznać, że w naszej branży jest to element godny szacunku, gdyż nie jest on często przestrzegany w innych firmach budowlanych.
Wielkość stawki jest niestety podyktowana warunkami rynkowymi, do których każde przedsiębiorstwo musi się dostosować, by móc przetrwać i myśleć o dalszym rozwoju. Proszę uwierzyć, iż stawki byłby wyższe, gdyby były takie możliwości rynkowe.
Transport jest natomiast elementem dobrowolnym - nikt nie jest zmuszony, aby dojeżdżać do miejsca pracy autokarem firmowym. Stawki są jednak o wiele bardziej korzystne, niż w przypadku transportu publicznego.
1
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-06-17 13:43:07 [pracodawca]
Aplikację zawsze można złożyć - zapraszamy!
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-06-18 13:07:13 [pracodawca]
Jacku, PB Inter-System SA dużą wagę przykłada do wywiązywania sie ze swoich zobowiązań umownych zarówno wobec swoich klientów, jak i pracowników. Terminowa płatność naszych zobowiązań wobec naszych kontrachentów i pracownikow jest dla nas jednym z priorytetów, gdyż w taki sposób buduje się zaufanie i... wzajemną satysfakcję. Wypłaty dla pracownikow w naszej organizacji są zawsze realizowane do 10. dnia każdego miesiąca.
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-06-20 15:50:33
Niezwykle miło nam poinformować, iż PRZEDSIĘBIORSTWO BUDOWLANE "INTER-SYSTEM" S.A. zostało laureatem Plebiscytu Złoty Płatnik 2015, organizowanego przez Euler Hermes Collections, lidera w zarządzaniu należnościami. Złoty Płatnik 2015 to prestiżowe wyróżnienie za zachowanie najwyższych standardów dyscypliny płatniczej, które jest przyznawane firmom spełniającym jednocześnie wszystkie z następujących kryteriów: - PMI powyżej 80 punktów, - Rating na poziomie powyżej CCC, - Brak aktywnych windykacji. Warto podkreślić, iż jedynie 5% firm na polskim rynku spełnia ww. kryteria, co oznacza, że Certyfikat Złoty Płatnik 2015 to elitarne odznaczenie, świadczące o rzetelności naszej firmy. Więcej informacji nt. tego wyróżnienia w dedykowanym filmie - link na naszym profilu w zakładce O FIRMIE.
2
Pol 2016-08-19 17:03:18
Tragedia firemka - totalny wyzysk podwykonawcow - prosze nie pracujcie dla nich jezeli szanujecie swoj czas i pieniadze
2
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-08-22 15:04:32 [pracodawca]
Witaj POL
Ciężko jest odnieść się do Twojej opinii nie znając wszystkich niezbędnych informacji. Twoja opinia dotyczy zapewne jakiegoś jednostkowego zdarzenia, na któryś z naszych wielu budów, przez co nie może być wiarygodną oceną całej firmy, dla której obecnie pracuje ponad 200 zadowolonych ze wzajemnej współpracy podwykonawców.
Pragniemy stale zabiegać o dobre relacje z naszymi kontrahentami i podnosić komfort wzajemnej współpracy. Dlatego też prosimy o przesłanie (na adres inter-system@gowork.pl) dokładniejszych informacji dotyczących naszej wzajemnej współpracy. Na ich podstawie będziemy mogli wdrażać działania doskonalące.
1
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-08-22 18:06:11 [pracodawca]
W zdecydowanej większości charakter współpracy z naszymi kontrahentami jest wieloletni, co pozwala budować dobre relacje i wzajemną satysfakcję ze współpracy.
1
d 2016-08-30 16:45:52
no wlasnie jednak mimo wszystko dobrze jest jak atmosfera dopisuje zgodzicie się ze mna? dla mnie to idzie w parze z zarobkami i tez warunkami pracy..
AW 2016-11-11 17:52:59
Zgadzam się 04: 50 rano wyjedzasz o 17: 30 w domu jak autobus się nie popsuje albo kierowca spieszy się do domu. Zarobki 2 tyś to poraszka. Kiedyś autobus był darmowy a teraz 250 złotych biorą biedna firma. Zawsze jakiś dziatków do roboty znajdą co pracy w Dzierżoniowie nie mają bo nikt i nie chce
PB Inter-System Spółka Akcyjna 2016-11-14 08:58:41 [pracodawca]
Witaj AW.
Temat już omówiony, więc tylko powtórzę to, co najważniejsze. PB Inter-System zarówno podwykonawcom, jak i swoim pracownikom wynagrodzenia wypłaca w terminie i zgodnie z warunkami umowy. Trzeba przyznać, że w naszej branży jest to element godny szacunku, gdyż nie jest on często przestrzegany w innych firmach budowlanych.
Wielkość stawki jest niestety podyktowana warunkami rynkowymi, do których każde przedsiębiorstwo musi się dostosować, by móc przetrwać i myśleć o dalszym rozwoju. Proszę uwierzyć, iż stawki byłby wyższe, gdyby były takie możliwości rynkowe.
Transport jest natomiast elementem dobrowolnym - nikt nie jest zmuszony, aby dojeżdżać do miejsca pracy autokarem firmowym. Stawki są jednak o wiele bardziej korzystne, niż w przypadku transportu publicznego.
Pozdrawiamy
Zostaw swoją opinię o PB Inter-System Spółka Akcyjna - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PB Inter-System Spółka Akcyjna