MOLEWSKI Sp. z o.o.

Włocławek

Opinie o MOLEWSKI Sp. z o.o.

CASE 2013-11-28 12:01:45
kasa w miarę ok pod warunkiem że ciągnie się metry, wypłata na czas, w miesiącu dużo godzin i praca co drugą sobote tyle że delegacji, tragedi nie ma bo płacą diety no i ZUS od całości, sprzęty to głównie 3-4 letnie CATY
1
ESAC 2013-12-11 23:08:38
Powyższy komentarz to chyba pisał szwagier prezesa (usunięte przez administratora) Dużo godzin i co 2-ga sobota to fakt ale bez dodatkowej kasy albo trzysta 'czysta' trzy zero zero premii. Opanujcie się i nie ośmieszajcie. 'Tragedii nie ma bo płacą ZUS' buhahahahaha. Fakt płacą ZUS ale tu akurat nie ma się czym szczycić bo to raczej powinno być normalne. Napisać warto o wiecznym niezadowoleniu i krzykach przez telefon o byle co. Ciągłe nerwy, gonitwa, brak jakiegokolwiek socjalu, szpiegowanie i kablowanie,szanowanie tyko tych co są powiązani rodzinnie - klika że długo by opowiadać. To jest realna rzeczywistość którą potwierdzi nie jeden ich pracownik były lub obecny. Bądźcie na to przygotowani....
7
xxx 2013-12-12 20:17:38
wyrazy współczucia dla pracowników firmy
7
ANONIM 2013-12-29 20:35:43
KOLEGO SKORO TAK DOBRZE JESTEŚ ZORIENTOWANY CO SIĘ DZIEJE W FIRMIE ,TO ZNACZY ŻE NIE JESTEŚ LOJALNYM PRACOWNIKIEM!!!!!! ,JAK WIDAĆ MASZ CZAS NA ZAJMOWANIE SIĘ NIEPRAWDZIWYM PLOTAMI I WYPISYWANIEM BZDUR.ZAJMIJ SIĘ LEPIEJ TYM CO DO CIEBIE NALEŻY.ZMIEŃ FIRMĘ SKORO TAK CI ŹLE. CI CO SĄ UCZCIWI I CHCĄ PRACOWAĆ NIE NARZEKAJĄ.
3
jk 2013-12-29 20:37:17
Pracowałem w tej firmie prawie 3 lata. Rozpocząłem jako robotnik (3 miesiące umowa zlecenie) później załapałem się na koparko ładowarke. Czasem nie było łatwo - delegacja, dużo godzin i praca w soboty (min. 2 w miesiącu). Wypłata terminowa ok. (usunięte przez administratora) do ręki, do tego bony na święta. Zrezygnowałem z uwagi na wyjazd za granicę. Jak nie uda mi sie wyjechać od nowego roku to będę chciał wrócić na maszynę. Z tego co wiem to wygrali jakiś przetarg i przyjmują do pracy. Najlepiej osobiście pojechać i spróbować rozmawiać.
3
realista 2014-03-11 06:58:28
żeby być partnerem biznesowy firmy MOLEWSKI musisz miec firmę nie mniejsza niż MOLWESKi (usunięte przez administratora)
4
Operator 2014-05-21 12:55:29
Witam,prosze o opinie o tej firmie,jakie stawki (operator)??ile godzin,jaka umowa??czytajac te wypowiedzi to widze ze nastepni swiniarze wyzyskiwacze...Prosze o aktualna opinie operatorow
kwiatek 2014-06-12 19:04:37
Może mi ktoś podrzucić kontakt do osoby odpowiedzialnej za rekrutację spawaczy,(usunięte przez administratora),dzięki
serdelka 2014-07-31 20:48:14
Odnosnie operatora kop lad zapomnial dodac ze musial odwalic 300 godzin na taka wyplate,pracowalem tam jakis czas totalne dno,logistyka na "super poziomie rodem z Nigerii,motto firmy -masz frajera to go dus,jak popusci to go pusc...pozdrowienia dla 'parowki' (dla kumatych)...
7
pracus 2014-07-31 20:57:44
Firma bardzo dobra ,praca od switu do nocy,za caly miesiac ok. (usunięte przez administratora) z delegacja bo oplacaja zus,jedynym minusem jest to ze nie chca zwalniac,przyjmuja kazdego...
1
ku przestrodze 2014-09-13 13:37:47
firma wysoce "rodzinna" w zlym tego slowa znaczeniu. zarzadzana przez ludzi (wlascicieli i rodzine) z fobia ze wszyscy ich chca okrasc. niestety zarzadzajacy tez bez przygotowania zawodowego w branzy. totalne szpiegowanie i przesladowanie pracownikow. zatrudniaja nawet bylego policjanta do prac szpiegowskiech. ciagle podważanie kompetencji i szpiegowanie dotyczy wsyztskich od pracownikow fizycznych do dyrektora. place male. na budowa brak wszystkiego od mat biurowych do sprzetu ciezkiego. place niskie. a do tego brak jakiegokolwiek pakietu socjalnego. nie dotrzymuja ustalen z negocjacji przy zatrudnianiu.
2
alias 2014-09-16 13:40:33
przeszłem z Eurobudu gdzie miałem umowe zlecenie. tu od razu dostałem umowę o pracę na 3 miesiąc okres próbny, po 3 miesiącach okresu próbnego dostałem umowe na 5 lat. Jeśli chodzi o kase to szału nie ma - od 2200 do 2500 zależy od godzin. Delegacje rzeczywiście płacą ale niestety co 2 tygodnie. Po za tym miałem komornika i niestety nie da się dogadać na kase pod stołem
2
Obiektywny 2014-10-15 13:31:52
Pracowałem w tej firmie w sezonie wakacyjnym i powiem szczerze byłem zadowolony. Wypłata na czas na konto, delegacje także płacone na bieżąco, odzież wydana. Dużą wagę przykładają do bhp oraz picia gorzałki ale ja z tym problemu nie mam. Jak ktoś nie chce pracować to niech siedzi na zasiłku i nie pisze bzdur.
3
Obiektywny Praca 2014-11-01 08:47:23
Z całą pewnością rodzinka M. umożliwi Ci odnalezienie się za najniższą krajową i z non-stop opier.... za nic. Aha, przyzwyczaić się trzeba do tego że Prezes ma cały czas zkwaszoną minę, wydaje mu się że wszystko wie najlepiej - krótko porównując to taka moja stara w czasie okresu - tylko u niej to trwa kilka dni i mija a u niego niestety nie...
1
Parasol 2014-12-06 18:06:35
firma jak firma,pracowaliśmy z nimi w konsorcjum,molewski przetrwał a firma z łasku prawie upadła i gdzie teraz szukać roboty ??? u molewskich ??
Pracownik z Radomia 2015-01-29 14:50:25
(usunięte przez administratora) firma molewski sp. z o.o. To jakis fikcja!!! Jednym slowem (usunięte przez administratora) i patrza jak tu kogo wykorzystac na kase!!! Wynagrodzenie slabe a godzin bardzo duzo!!! (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Naprawde nie polecam tej firmy!!! Ktos powinien sie zainteresowac ta firma!!! Moja przestroga dla Was - unikajcie tam pracy.
1
pracuś 2015-02-10 11:19:36
Logistyką w tej firmie zarządza facet od kręcenia kiszki więc jest jedna wielka kicha pod względem wynagrodzenia (zawsze obcinają )socjal (talony po 3 latach pracy) czyli tylko ok10% załogi wielki szacunek dla tych twardych ludzi którzy w tym zoo Molewski tyle wytrzymali naprawdę są twardzi
2
Wojtar 2015-02-12 19:03:01
popieram cie kolego z Radomia mam bardzo zbliżone zdanie do twojego. firma oszukuje pracowników na każdym kroku i wszystkich dookoła! jak mam być szczery to uważajcie i unikajcie pracy w firmie molewski!!!
Budowlaniec 2015-02-17 09:47:26
Witam Was wszystkich. Kilka słów na temat firmy molewski sp. z o.o. (z małych liter gdyż nie mam do nich szacunku). Wykonywałem dla firmy molewski prace związane z uzbrojeniem terenu na jednym z kontraktów. Pomimo podpisanej umowy do dziś nie zobaczyłem wynagrodzenia za wykonane dawno temu roboty budowlane - pozostały mi tylko sądy lecz tam też trzeba mieć pieniądze aby wnieść pozew! Przestroga dla wszystkich którzy chcą współpracować bądź pracować u molewskiego - nie dajcie się zwieść firmie molewski i nie zawiązujcie z nimi współpracy bo według mojego uznania jak to ktoś powiedział (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Reasumując omijajcie firme molewski sp. z o.o. szerokim łukiem.
1
młody 2015-02-24 18:31:53
kolego on wykończy każd firme wiem ze u was były dobre zarobki dopóki nie zwiazaliscie się z molewskim a na pewno chodzi o profitek
1
operator 2015-05-29 10:29:45
Kabanos.A w Radomiu to nawet piasku pod rurami szukali
serdelka 2015-07-28 20:04:33
pani Molewska w wywiadzie dla dzień dobry Włocławek wypowiadała się że firma Molewski prowadzi na terenie Polski 40 dużych budów i zatrudnia około 200 ludzi więc co to są za DUŻE BUDOWY gdzie na jedną przypada 5 pracowników??? Jeżeli takie firmy jak Molewski i podobne będą wygrywać przetargi to jest nędza i trzeba emigrować do GRECJI gdzie jest szacunek dla prawa pracy
2
ZŁOŚLIWY 2015-07-28 20:09:58
KOLEGO PRAWO PRACY W GRECJI BĘDZIE SZANOWANE JEŻELI TAM NIEDOTRZE FIRMA Z WŁOCŁAWKA HA HA HA Z EKSPERTEM OD SPRAW LOGISTYKI!!!!
MOLEWSKI Sp. z o.o. 2015-08-27 13:45:25 [pracodawca]
Szanowni Państwo, miło nam poinformować, że Nasza firma od kilku dni posiada już swój profil na Gowork.
W związku z tym zapraszamy do zapoznania się z działalnością Naszej firmy na stronie internetowej: www.molewski.eu.
Wszystkie osoby zainteresowane pracą w Naszej spółce zachęcamy do obserwowania ofert pracy i kontaktu z działem kadr i płac pod adresem: rekrutacja@molewski.eu
Jesteśmy do Państwa dyspozycji.
2
alex 2015-09-13 22:35:09
Mam doczynienia z firma molewski i oczywiscie tak przestrzegaja przepisow B HP ZE PRACUJA NIESPRAWNYMI MASZYNAMI Ktore wogole nie powinny znajdowac sie na placu budowy.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ole 2015-10-03 15:34:16
Duże budowy realizowane są przeważnie przez firmy podwykonawców, które zatrudniają swoich ludzi. Wszystkie firmy tak robią. Więc nie ma co się podniecać i do Grecji uciekać.
MOLEWSKI Sp. z o.o. 2015-10-09 07:58:49 [pracodawca]
Szanowni Państwo, powyższe komentarze nie są prawdą, a próbą oczernienia naszej Spółki. Molewski Sp. z o.o. dysponuje nowoczesnym parkiem maszynowym. Maszyny oraz wszelki sprzęt na bieżąco podlega przeglądom, a w razie potrzeb naprawom we własnym zakresie (posiadamy swój warsztat naprawczy) lub zostaje oddawany do serwisu. Do pracy dopuszczany jest tylko sprzęt sprawny.
odbiorca 2015-10-27 16:03:33
Polecam. Współpraca układała się bardzo komfortowa. Dostałem konkurencyjną propozycję, odpowiedź na wszystkie pytania i terminowo wykonana usługa.
kiszka 2015-11-06 13:00:58
ty chyba jesteś z rodziny M.M LUB Ł.A
1
parówa 2015-12-06 21:39:19
wybadają ile chcesz zarobić jak za dużo to do widzenia fachowiec w firmie Molewski dużo nie zarobi ha ha ha pan logistyk o to zadba
xxx 2015-12-22 09:48:42
moja znajoma pracuje w tej firmie od kilku lat i sobie chwali. Teraz przed Świętami mieli zabawę choinkową dla dzieci, co w dzisiejszych czasach rzadko się zdarza i bony dla pracowników na święta
romek 2015-12-22 10:25:46
pracują ci, którzy chcą pracować i tych się docenia
romek 2015-12-31 12:24:25
zgadza się, doświadczenie to podstawa i papierek też się przyda.Ale opinie o tej firmie nie są za dobre. zastanawiam się tylko kto je wypisuje? dobrze by było żeby wypowiedziały się osoby, które pracują w tej firmie. Bo te wcześniejsze opinie wydają się nie do końca wiarygodne i obiektywne
gość54 2016-01-11 22:20:20
Współpracowałem z ludźmi z tej firmy i nie wyglądali na nieszczęśliwych. Wręcz przeciwnie młody zespół ludzi z ogromną wiedzą. Pogratulować takich pracowników i zwolnić tych którzy robią taką reputację firmie. Uważam, że mało takich firm w woj. kuj-pom. A człowiek jak to człowiek docenia coś dopiero jak to straci
mine 2016-01-11 22:29:39
zawsze znajdą się jacyś złośliwi żeby zepsuć opinię, a niekoniecznie musi to być prawda
MOLEWSKI Sp. z o.o. 2016-01-13 13:36:17 [pracodawca]
Szanowni Państwo, zachęcamy do składania aplikacji na stanowisko samodzielny księgowy/ księgowa. Więcej informacji znajdą Państwo na naszym profilu oraz na naszej stronie internetowej: http://www.molewski.eu/oferty-kujawsko-pomorskie/.
Zachęcamy również do odwiedzania naszej strony pod kątem śledzenia aktualnych informacji o naszej Spółce.
MOLEWSKI Sp. z o.o. 2016-01-14 12:07:34 [pracodawca]
Szanowni Państwo, w związku ze stałym rozwojem firmy, w tym Działu Prawnego i Umów, poszukujemy obecnie kandydatów na stanowisko asystent prawny. Szczegóły znajdziecie Państwo w ogłoszeniu na naszym profilu oraz na stronie internetowej.
1
jola 2016-01-15 08:10:03
widać, że firma się rozwija w szybkim tempie bo szukają asystenta prawnego. słyszałam, że firma Molewski daje szansę młodym ludziom a ja osobiście to bardzo doceniam ponieważ wielu pracodawców to najchętniej zatrudniałaby osoby już z dużym doświadczeniem.
1
Inżynier 2016-01-19 10:08:03
witam wszystkich zainteresowanych,
nie wiedziałem, że w internecie trwa tak burzliwa dyskusja na temat Molewskiego. Przeczytałem uważnie wszystkie wpisy i odnoszę wrażenie, że 99% opinii zostało wystawionych przez osoby, które z całą pewnością nie pracowały w firmie.

U Molewskiego przepracowałem ponad prawie 4 lata (44 miesiące). Byłem naocznym świadkiem rozwoju firmy, w której zatrudnienie i ilość inwestycji rosła z roku na rok niemal o 100%. W 2015 roku w firmie ograniczono rozwój a skupiono się na rozwoju jakości robót.

Do pracy na jednej z inwestycji zostałem zatrudniony jeszcze jako student na stanowisku inżyniera budowy. Pierwsze miesiące nie były łatwe - była to moja pierwsza poważna praca - nawał informacji, mnóstwo pracy, także do późnych godzin wieczornych, choć prawdę mówiąc nie przeszkadzało mi to. Imponował mi fakt, że byłem członkiem zespołu, który tworzył trudne obiekty inżynierskie. Miłym zaskoczeniem była dla mnie możliwość uczestnictwa w naradach, współudział w podejmowaniu decyzji i rozwiązywaniu problemów w trakcie realizacji zadania.

Pracę w spółce oceniam pozytywnie - przede wszystkim z uwagi na bardzo intensywny rozwój, potencjał i nie najgorszą atmosferę. Oczywiście nie obyło się bez kwasów czy nerwowych sytuacji. Firma dużą uwagę zwraca na procedury i budżety - niestety ilość tych procedur nie raz mnie przytłoczyła.

Firma ma stabilną pozycję, dużo inwestuje a do tego od jakiegoś czasu rozszerzyła zakres robót o budowę dróg i roboty żelbetowe.

Podsumowując po blisko 4 latach spędzonych u Molewskiego złego słowa nie mógłbym powiedzieć, aczkolwiek będąc na miejscu dyrekcji wprowadziłbym kilka zmian. Z firmą rozstałem się w neutralnych stosunkach, z niektórymi osobami kontakt utrzymuje do dziś. Pracę zmieniłem w związku z faktem, iż otrzymałem propozycje zatrudnienia dużym konsorcjum na projekcie realizowanym w obrębie miejsca zamieszkania (ok. 30 km).

PS: najważniejsze czy kasa - podstawa ustalona podczas spotkania rekrutacyjnego, symboliczne negocjacje po okresie próbnym (+5%). Do tego premie uznaniowe co miesiąc od 200 zł nawet do 2500 zł, raz na zakończenie inwestycji dostałem 5 000 zł.
łukasz 2016-02-26 14:42:14
to co piszesz inżynierku to jakbym słyszał ojca (usunięte przez administratora) w firmie Molewski tylko jedna osoba podejmuje decyzje 5000 zł. to chyba dyrektor dostanie na koniec budowy a nie inżynier u Molewskiego {jak coś piszesz to niepij dużo).Super pakiet socjalny na święta (usunięte przez administratora) .jeżeli ktoś przepracował na umowie o prace min. (usunięte przez administratora) { umowa zlecenie się nie liczy}
Wykonawca 2016-03-17 11:33:00
Tną koszty wszędzie, nawet tam gdzie nie powinni - typowi (usunięte przez administratora) biznesu. Polska (usunięte przez administratora)
jest git 2016-04-25 21:30:42
dla młodego inżyniera - idealna firma do łyknięcia wiedzy, doświadczenia przy naprawdę ciekawych realizacjach, oraz poznanie wielu ludzi w całym kraju. pracowalem tam tez ponad 3 lata i powiem jedno - wszędzie jest tak samo: nerwówka, stresy, OPR od szefów - więc nie ma co narzekać. Każdemu młodemu inżynierowi polecam...-ja wspominam miło moją przygodę z MM i spółka.
MOLEWSKI Sp. z o.o. 2016-05-09 07:25:14 [pracodawca]
Zapraszamy do złożenia aplikacji, jeśli spełniają Państwo warunki wymagane na to stanowisko. Zarobki to bardzo indywidualna sprawa, są uzależnione od doświadczenia oraz kwalifikacji kandydata.
Inżynier 2016-08-03 19:58:11
jestem z Gdyni - po prawie 4 latach delegacji niemal w całej Polsce miałem dość bycia weekendowym gościem we własnym domu :) udało mi się znaleźć pracę na miejscu na nieco lepszych warunkach
łukasz 2016-08-09 09:56:49
mamo synkowi szukaj żony a nie pracy u Molewskiego bo ostatnio wysłał ludzi do Niemiec i każe im płacić za dojazd i hotel i wyżywienie a gdzie dieta 40 euro
serdel 2016-08-17 18:02:07
6-8 za 3. MIESIĄCE!!!!!!!!
ertyu 2016-09-05 19:46:03
@maks no pewnie ze tak nie rozumiem cos dziwnego jest w tej pracy? jak się ma odpwoiednie kompetencje
xxx 2016-11-03 17:09:46
Po 2 latach spędzonych w Niemczech, szukałem pracy w budowlance gdzieś na miejscu. Do Molewskich poszedłem na chwilę a w sumie przepracowałem 5 lat. Wwszystko zależy od kierownictwa na które się trafi. Na początku jako pomocnik zarabiałem 2200-2300 na rękę + dieta wypłacana co 2 tygodnie do ręki przez jakiś czas, później delegacja wypłacana była na konto. W między czasie zrobiłem kurs na koparko-ładowarki i jak tylko nadała się okazja wkręciłem się na maszynę - chyba nie było wyjścia po operatora cata poszedł na chorobowe i kierownik nakazał wsiąść na maszynie. Na maszynie w zależności od godzin i budowy 2500-2600, kilka razy 2800-2900. W sumie robota jak każda inna, umowa o pracę, urlopy płatne, jakiś socjal i ubezpieczenie ale nie powiem bo nie korzystałem. W między czasie zrobiłem prawko C+E i poszedłem na zestaw.
2
ruda 2016-11-16 10:55:47
wypłata zawsze na czas, bony na święta i dla dzieci impreza świąteczna.
1
serdel 2016-11-29 07:32:58
prawde w portalu kasują bo raz pisałem że talony po 2 latach pracy pensja na czas pomniejszona o kila set zł. a ostatnio gazele biznesu wykopali z niemiec za super organizacje pracy
Zostaw swoją opinię o MOLEWSKI Sp. z o.o. - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOLEWSKI Sp. z o.o.