MOLEWSKI Sp. z o.o.

Włocławek

Opinie o MOLEWSKI Sp. z o.o.

fidodido 2012-05-31 20:18
Dzisiaj po rozmowie rekrutacyjnej z wice dyrektorem na stanowisko inżyniera budowy zostałem zaskoczony, przy etapie rozmowy o wynagrodzenie padło pytanie ile chce zarabiać, powiedziałem że to ile chciałbym a ile możecie dać to dwie bajki, zaproponował pan dyrektor( usunięte przez administratora ) od godziny 7 do 17. Inżynierowie cencie się gdyż innym wydaje się że za minimalne wynagrodzenie zatrudnią profesjonalnego pracownika. Pozdrawiam
9
ramon 2012-08-30 09:09
(usunięte przez administratora)Jak komuś zależy na robocie to jedzie w delegacje , przynajmniej jako nieliczni płacą delegację i dają zakweterowanie.Polecam!!!!!
lol 2013-05-30 16:05
to co dzieje sie w tym roku w tej firmie to kpina... wcześniej było źle, ale teraz to tragedia... o premiach, czy płatnych nadgodzinach czy sobotach zapomnij... zarobki obecnie to (usunięte przez administratora) . (usunięte przez administratora)
3
fred 2013-06-26 12:46
(usunięte przez administratora)lol chyba pomyliłeś firmy !!!! to rzetelna firma ,rozwijająca się, z przyszłością. POlecam gorąco!!!!!!
2
kierowca 2013-10-27 10:30
witam chciałem sie podzielić opinią bo w tej firmie to jedynym minusem są zarobki żeby w delegacji zarabiać niecałe (usunięte przez administratora) to wstyd jak ta firma o nas dba!!!!
7
CASE 2013-11-28 12:01
kasa w miarę ok pod warunkiem że ciągnie się metry, wypłata na czas, w miesiącu dużo godzin i praca co drugą sobote tyle że delegacji, tragedi nie ma bo płacą diety no i ZUS od całości, sprzęty to głównie 3-4 letnie CATY
2
xxx 2013-12-12 20:17
wyrazy współczucia dla pracowników firmy
11
ANONIM 2013-12-29 20:35
KOLEGO SKORO TAK DOBRZE JESTEŚ ZORIENTOWANY CO SIĘ DZIEJE W FIRMIE ,TO ZNACZY ŻE NIE JESTEŚ LOJALNYM PRACOWNIKIEM!!!!!! ,JAK WIDAĆ MASZ CZAS NA ZAJMOWANIE SIĘ NIEPRAWDZIWYM PLOTAMI I WYPISYWANIEM BZDUR.ZAJMIJ SIĘ LEPIEJ TYM CO DO CIEBIE NALEŻY.ZMIEŃ FIRMĘ SKORO TAK CI ŹLE. CI CO SĄ UCZCIWI I CHCĄ PRACOWAĆ NIE NARZEKAJĄ.
3
jk 2013-12-29 20:37
Pracowałem w tej firmie prawie 3 lata. Rozpocząłem jako robotnik (usunięte przez administratora) później załapałem się na koparko ładowarke. Czasem nie było łatwo - delegacja, dużo godzin i praca w soboty (min. 2 w miesiącu). Wypłata terminowa ok. (usunięte przez administratora) do ręki, do tego bony na święta. Zrezygnowałem z uwagi na wyjazd za granicę. Jak nie uda mi sie wyjechać od nowego roku to będę chciał wrócić na maszynę. Z tego co wiem to wygrali jakiś przetarg i przyjmują do pracy. Najlepiej osobiście pojechać i spróbować rozmawiać.
4
realista 2014-03-11 06:58
żeby być partnerem biznesowy firmy MOLEWSKI musisz miec firmę nie mniejsza niż MOLWESKi (usunięte przez administratora)
5
Operator 2014-05-21 12:55
Witam,prosze o opinie o tej firmie,jakie stawki (operator)??ile godzin,jaka umowa?(usunięte przez administratora)..Prosze o aktualna opinie operatorow
kwiatek 2014-06-12 19:04
Może mi ktoś podrzucić kontakt do osoby odpowiedzialnej za rekrutację spawaczy,(usunięte przez administratora),dzięki
pracus 2014-07-31 20:57
Firma bardzo dobra ,praca od switu do nocy,za caly miesiac ok. (usunięte przez administratora) z delegacja bo oplacaja zus,jedynym minusem jest to ze nie chca zwalniac,przyjmuja kazdego...
2
ole 2015-10-03 15:34
Duże budowy realizowane są przeważnie przez firmy podwykonawców, które zatrudniają swoich ludzi. Wszystkie firmy tak robią. Więc nie ma co się podniecać i do Grecji uciekać.
odbiorca 2015-10-27 16:03
Polecam. Współpraca układała się bardzo komfortowa. Dostałem konkurencyjną propozycję, odpowiedź na wszystkie pytania i terminowo wykonana usługa.
2
parówa 2015-12-06 21:39
wybadają ile chcesz zarobić jak za dużo to do widzenia fachowiec w firmie Molewski dużo nie zarobi (usunięte przez administratora)
1
xxx 2015-12-22 09:48
moja znajoma pracuje w tej firmie od kilku lat i sobie chwali. Teraz przed Świętami mieli zabawę choinkową dla dzieci, co w dzisiejszych czasach rzadko się zdarza i bony dla pracowników na święta
1
romek 2015-12-22 10:25
pracują ci, którzy chcą pracować i tych się docenia
1
romek 2015-12-31 12:24
zgadza się, doświadczenie to podstawa i papierek też się przyda.Ale opinie o tej firmie nie są za dobre. zastanawiam się tylko kto je wypisuje? dobrze by było żeby wypowiedziały się osoby, które pracują w tej firmie. Bo te wcześniejsze opinie wydają się nie do końca wiarygodne i obiektywne
1
gość54 2016-01-11 22:20
Współpracowałem z ludźmi z tej firmy i nie wyglądali na nieszczęśliwych. Wręcz przeciwnie młody zespół ludzi z ogromną wiedzą. Pogratulować takich pracowników i zwolnić tych którzy robią taką reputację firmie. Uważam, że mało takich firm w woj. kuj-pom. A człowiek jak to człowiek docenia coś dopiero jak to straci
1
jola 2016-01-15 08:10
widać, że firma się rozwija w szybkim tempie bo szukają asystenta prawnego. słyszałam, że firma Molewski daje szansę młodym ludziom a ja osobiście to bardzo doceniam ponieważ wielu pracodawców to najchętniej zatrudniałaby osoby już z dużym doświadczeniem.
2
jest git 2016-04-25 21:30
dla młodego inżyniera - idealna firma do łyknięcia wiedzy, doświadczenia przy naprawdę ciekawych realizacjach, oraz poznanie wielu ludzi w całym kraju. pracowalem tam tez ponad 3 lata i powiem jedno - wszędzie jest tak samo: nerwówka, stresy, OPR od szefów - więc nie ma co narzekać. Każdemu młodemu inżynierowi polecam...-ja wspominam miło moją przygodę z MM i spółka.
1
ertyu 2016-09-05 19:46
@maks no pewnie ze tak nie rozumiem cos dziwnego jest w tej pracy? jak się ma odpwoiednie kompetencje
xxx 2016-11-03 17:09
Po 2 latach spędzonych w Niemczech, szukałem pracy w budowlance gdzieś na miejscu. Do Molewskich poszedłem na chwilę a w sumie przepracowałem 5 lat. Wwszystko zależy od kierownictwa na które się trafi. Na początku jako pomocnik zarabiałem (usunięte przez administratora) na rękę + dieta wypłacana co 2 tygodnie do ręki przez jakiś czas, później delegacja wypłacana była na konto. W między czasie zrobiłem kurs na koparko-ładowarki i jak tylko nadała się okazja wkręciłem się na maszynę - chyba nie było wyjścia po operatora cata poszedł na chorobowe i kierownik nakazał wsiąść na maszynie. (usunięte przez administratora) W między czasie zrobiłem prawko C+E i poszedłem na zestaw.
4
ruda 2016-11-16 10:55
wypłata zawsze na czas, bony na święta i dla dzieci impreza świąteczna.
2
Zwykły pracownik 2016-12-10 13:07
Kto nie chce pracować to nie pracuję, a z nudy ma czas na pisanie bzdurnych komentarzy. Firma uczciwa bo nie zatrudnia na czarno. I moje pytanie? Jak ma dorównać nieuczciwym pracodawcą. Z perspektywy przepracowanych lat pracy w tej firmie mogę stwierdzić że trzon starej kadry nie odchodzi i pracuję z pełnym zaangażowaniem. Co dziwne dużo osób które odeszło chciało wrócić. Takim osobą trzeba powiedzieć-nie. Swojej szansy nie wykorzystaliście. Życzę wszystkim takich przełożonych. I na koniec: uczciwością i pracą ludzie się bogacą!!!
5
NICK 2017-01-12 12:16
Jest super, jest super więc o co Wam chodzi ...
3
Agnieszka 2017-03-08 11:10
Zauważyłam przeróżne opinie. A co powiecie na temat przebiegu rekrutacji? Na co uważać?
Agnieszka 2017-03-20 13:41
@ŁUKASZ dziękuję. Dla zainteresowanych pracą w powyższej firmie, polecam zapoznać się z zakładką 'Kariera' zamieszczoną przy wątku firmy http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,424209,0,0,kariera
qwerty 2017-04-19 21:43
witamjak sie ma temat pracy jako podwykonawca??
Edward 2017-05-29 11:23
Nie polecam jako podwykonawca !!
6
Agnieszka 2017-05-29 15:34
@Edward, dlaczego nie polecasz? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja? Uargumentuj swoją wypowiedź. Chętnie dowiemy się od Ciebie więcej.
1
serdel 2017-06-30 16:53
od kilku lat obserwuje profil tej firmy połowa prawdziwych komentarzy została skasowana większość pozytywów pisze psiak lub parówa
2
Xcover 2017-07-08 15:38
Na jakiej podstawie tak sądzisz??? Nie interesuje mnie współpraca z molewskim lecz zastanawia mnie jedno skoro uważasz że są niezależne(a tak wywnioskowałam z twojej opinii) to kto in daje wejście na zamówienia publiczne?? WystarcZy iż 1 miesiąc nie zapłacą i na 2 nie otrzymają już gotówki tak działa prawo zamówień publicznych. Wnioskuję i, jesteś typowym Januszem który burze ludzi nie opłaca ZUS i US a na budowie próbuję zarobić miliony. Biznesmen z posredniaka
oszukany 2017-07-28 22:53
Nie angażujcie się we współpracę z tą firmą , właśnie ruszają pozwy sądowe przeciw nim. Nie rozliczyli się z żadnym podwykonawcą za budowę w Warszawie
(nie wiem jak jest w innych przypadkach). Nie poradzili sobie z budową a straty przerzucili na wszystkich podwykonawców bez wyjątku naliczając absurdalne kary. Ostrzegam wszystkich zaangażowanych i tych którzy mają zamiar współpracować z tą firmą. Ja strasznie teraz żałuję, że im zaufałem.
1
prawda 2017-07-28 23:07
Pisałem tutaj kilkukrotnie opinie. Za każdym razem była usuwana? Dlaczego? bo była to opinie negatywna.
Firma na prawde nie jest godna do polecenia. Współpraca z Molewski wiążę się z dużym ryzykiem.
Sa i opinie dobre. Wiadomo nie na każdej budowie polegają. Ale dużo takich jest na których po prostu nie płacą. Sprawy sądowe ciągną się długo. Wysyłają pseudo prawnicze pisma które nie mają związku żadnego z rzeczywistością. Znam nie jednego odwykonawce który jest zMolewskim w sądzie.
1
prawda 2017-07-28 23:08
132 oceny. Średnia 2/5. Jakieś pytania?
1
Podwykonawca 2017-08-13 06:17
Jestem w szoku czytając powyższe komentarze i czegoś nie mogę zrozumieć? Jestem podwykonawcą Molewskich na jednej z inwestycji w Włocławku (osir), wcześniej robiliśmy przedszkole dla nich. Przyznać muszę że zapłata zaliczki nie wchodzi w gre, płacą za roboty wykonane i odebrane przez Inwestora, a z odbiorami bywa niestety różnie. Frma realizuje zamówienia publiczne gdzie gwarantem zapłaty dla Podwykonawcy jest Inwestor i do tej pory poza jedną sytuacją gdzie zaginęła faktura nie było problemu z przelewem. Nawet zdarzała się płatność przed terminem w zamian za skonto lub oświadczenie. Do tej pory poza karą finansową 2 x 1000 zł (najdroższe piwo w życiu) nie mogę piwiedzieć nic złego. Kierownictwo w porządku, czasem utrudniają życie ale za chwilę pomogą.
Jeśli chodzi o stawki to dramatu nie ma choć zawsze mogłoby być lepiej
1
Zostaw swoją opinię o MOLEWSKI Sp. z o.o. - Włocławek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOLEWSKI Sp. z o.o.