brak logo

Grammer Automotive Polska

Bielsko-Biała

Opinie o Grammer Automotive Polska

GAP 2015-12-17 07:17:10
@bzyk a czy ludzie sami nie probowali chodzic po majstrach i pytac? Czesc mowila nie, bo fakt szans nie bylo. Ale jak bylo pisane inwentura jest 2 dni, 3 raczej nie dojdzie do skutku, ale zawsze to cos. Rozumiem ze jeszcze pracujesz przez posrednika i nie masz roku temu brak bonow. A probowales sie na magazynie spytac? Albo tam gdzie szialy ida do konca? Ta wyplata na prawde moze byc uboga, bo kto nie mial urlopu a mial soboty...
wer 2015-12-17 18:59:18
Nie zgadzam sie z opiniami broniącymi zaklad. Pracodawca nie może zmuszac do wypisywania wnioskow o urlop bezplatny a taka praktyka własnie miala miejsce to po pierwsze. Po drugie jeżeli ktoś to zglosi do PIP i kontrola wykażę ze na takim urlopie byla duża liczba osob to zakład może mieć problem ponieważ w takiej sytuacji zgodnie z kodeksem powinno byc wypłacane postojowe w wysokości 60% wynagrodzenia. Pani prezez sie super mowi ze trzeba było dobrze zazadzac pieniedzmi bo sama zarabia kilkadziesiat razy wiecej niz przeciętny pracownik. Co ma zrobic osoba ktora na kredyt i sama utrzymuje rodzine i dostanie za grudzien 1000 zl wyplaty? nie jeść?
2
do wer 2015-12-17 22:04:05
Zgadzam sie z Tobą w 100%. To są szumowiny które myślą tylko o sobie.Wykorzystują pracowników jak tylko można nie ważne czy to zgodnie z prawem czy też nie. Dokladnie dostają 1000 zl na wypłate z grudzień można tylko sie pokroić, zeby rodzina miała co jeść. A gdzie związki?
1
do GAP 2015-12-17 22:14:55
GAP ale ty piszesz głupoty. Co szukać pytać o prace>? Może jeszcze błagać majstrów . Obowiązkiem pracodawcy jest zapewnienie pracownikowi pracy bądz zalpacenie postojowego. Bronisz grammera nie mając pojęcia chyba co sie tam dzieje. Jak łamane są prawa pracownika, wymuszanie na nich podpisywania wniosków o urlop bezpłatny itd. Pieniądze śmieszne płacą przez pierwszy rok pracy, nie ma sie co oszukiwać. Mają dziecko i żone na utrzymaniu opłać sobie za to mieszkanie rachunki itd. Smieszne co ludzie tak ograniczeni intelektualnie myślą, ze złapali jednorożca. A druga sprawa taka. Ile ludzie odkładają na emerytury z tych pensji? CZy licza na niewyplacalny ZUS i 600 zl emerytury.
Maciej 2015-12-20 10:35:23
GAP jak można pracować przez Agencje Pracy Tymczasowej na umowie o pracę na czas nieokreślony? Głupota.

Żaden zakład ani agencja pracy tymczasowej nie chcą dzisiaj przyjmować na czas nieokreślony, bo musieliby dać odprawę.

Patologia jest na magazynie. Ludzie przez 7-8 lat pracują przez agencje pracy tymczasowej.

Nowi przychodzą na magazyn i odchodzą po miesiącu.
Macej 2015-12-20 10:40:45
Bak na umowie zlecenie nie masz urlopu płatnego, a na umowie o pracę za każdy przepracowany miesiąc przysługuje Ci dwa dni płatnego urlopu.

Ile pracujesz w grammerze miesiąc lub dwa miesiące?

Rynek pracy jest pracodawcy, a nie pracownika w Bielsku.
Maciej 2015-12-20 10:57:57
Bak co im to da, że poszli na L4, jak na umowie zlecenie nikt im nie wypłaci chorobowego?
bak 2015-12-20 15:33:36
Pisałem o tych co maja umowe o prace. Zarobki tragiczne, poniżanie, upodlenie pracowników. To mamy na dzień dzisiejszy w takich fabrykach. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że zarobki są tragiczne i można wiecej zarabiac. W niemczech płace są zdecydowanie wyższe a ceny w sklepach porównywalne jak w pl. Dlaczego wiec polacy tak małą zarabiają. Ludzie są zacofani, zmanipulowani, nie maja wlasnego zdanie -MIN.GAP i dlatego na rynku rządzi pracodawca. System stworzony przez ostatnie 25 lat niszczy klasę robotniczą. Telewizja ogłupia,manipuluje. Ludzie zajęci są praca a jak ktoś znajdzie chwilę czasu to ogląda głupie seriale, albo jakies demonstracje tęczowców czy KODu nie mając pojęcia, ze wlaśnei w tym czasie sa robione przekrenty na grube miliardy zl.
bak 2015-12-20 15:40:59
Polecam przeczytać ''Niebezpieczne Zwiazki B.Komorowskiego'' Wojtka Sumlińskiego ew, dla leniwych film ''Służby Specjalne'' lub sporo wywiadów na youtubie, a zrozumiecie dlaczego w Polsce mamy taką a nie inna sytuacje.
Wykańczalnia 2015-12-21 09:43:56
GAP w Grammerze chcą ludzi wykończyć wyśrubowanymi normami.

To jest prywatna firma, więc związki zawodowe w Grammerze nic nie mogą zrobić.
Koncentrat 2015-12-21 12:01:40
W Grammerze jest jak w koncentracie.

W Grammerze osoby pracujące fizycznie dostają numery i niebieskie pasiaki.
W Grammerze na każdym stanowisku są wyśrubowane normy.
W Grammerze ludzi pracujących fizycznie dzieli się na lepszych i gorszych.
W Grammerze ludzi zmusza się do pracy w soboty, po 12 godzin od poniedziałku do piątku, a niekiedy do czterobrygadówki.

Wniosek:
W Grammerze osoby pracujące fizycznie mają żyć tylko dla firmy.
1
Michał 2015-12-21 18:38:00
Jak ma na imię dziewczyna, która od czasu do czasu przyjeżdża naprawić spawarki?
Rewolucja 2015-12-22 11:27:20
Ludzie jesteście nienormalni, że za..pier..dalacie w Grammerze na prezeske Nowak, kierownicze Szczerbowską, kierownika Nikla i Niemców.

Kierownik Nikiel przyjdzie z kamerą i zegarkiem aby Wam do...je...bać do zrobienia.
Jarek 2016-01-04 16:31:24
Słyszałem, że na Jaguarze robią 4-brygadówke.

Na Jaguarze wyrabiają zespołową normę?
RR 2016-01-13 17:17:51
Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.
Wojciech 2016-01-15 11:16:05
W Grammer Automotive Polska robota jest na chwilę przez agencje pracy tymczasowej, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
:) 2016-01-19 23:21:56
Znana może i tak, dobra?Hmm tylko pod względem osiąganych przychodów min. dzięki pracownikom którzy są tam delikatnie mówiąc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Wojciech 2016-01-22 09:30:04
@Przemek komu się nie opłaca ludzi zatrudniać agencji pracy tymczasowej czy grammerowi?
Jurek 2016-01-26 00:10:46
Jak z praca na magazynie?
Zawiedziony 2016-01-27 17:22:51
W Grammer za 12.50 zł brutto na godzinę nie utrzymam rodziny.
1
gg 2016-01-27 22:16:03
Niestety taka jest rzeczywistość polska.Ludziom wmawia się, że osoby wykonujące najprostsze prace, np. produkcyjne powinno płacić się groszowe wynagrodzenia.A tymczasem na zachodzie, skandynawi każdy pracujący na tych samych stanowiskach może utrzymać rodzinę na wysokim poziomie życia.
2
slepy 2016-02-11 11:27:38
LUDZIE NIE ZAKŁADAJCIE TYCH PSEUDO OKULARÓW OCHRONNYCH. Za rok będziecie latać do okulisty i kupować okulary korygujące wzrok? Pomyślcie czy ta praca jest warta takich poświęceń. Postawcie się tchórze chociaż raz w życiu!!!! pracujecie tam po kilkanaście lat, znacie się i nie potraficie się zebrać, powiedzieć dość, tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeden do drugiego;/ Czy liczycie na śmieszne związki ;/?
1
miko 2016-03-06 16:51:00
jak ci zszywka wyłupie w oko to wtedy będiesz wiedział po co są te okulary. Nie szukaj problemów na siłę bo mnie coś trafia jak słyszę ludzi którzy narzekają na wszystko. Okulary dostałeś po to bo firma chce cię uchronić przed utratą oczu a nie po to żebyś w ich filmy 3D oglądał.
1
slepy 2016-03-07 17:20:03
Ok zgadzam się z tym.Ale okulary za 3 zl to nie rozwiązanie. Profesjonale okulary niech zakupią a nie tani szmelc psujący nam wzrok. A tobie przydałby ci się olej, który sobie wlejesz do głowy. Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i przeanalizować trzech zdań to nie komentuj i oceniaj.
jjjjjj 2016-03-17 13:22:16
Nie ma to jak chodzić w soboty i niedziele, żeby potem siedzieć w tygodniu na urlopie buahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
miko 2016-03-21 20:28:37
To skoro już tak pięknie i mądrze piszesz to weź gościu i się postaw. Najprościej pisać na innych że się nie umieją postawić a sam chowasz głowę w piasek. Nikt nie karze ci pracować w Grammerze. A jak wolisz mieć sprawny wzrok to zainwestuj i kup sobie lepsze okulary. No chyba że wolisz pracować bez okularów ale zapewniam cię że wcześniej czy później dostaniesz po oczach.
:) 2016-03-22 10:18:12
Po pierwsze nie pracuje w okularach. Po drugie, to pracodawca ma zapewnic ci odpowiednie środki ochronne które nie będa szkodliwe dla twojego zdrowia. Jeżeli uważasz, że to pracownik ma sobie kupić z tej marnej wypłaty to naprawdę współczuje Ci. Twoje życie prawdopodobnie (sądząc po poglądach które próbujesz wcisnąć myślącej części społeczeństwa) zostało sprowadzone do jednego - służalczości i oddania panu swojemu(pracodawcy). Pozbawiony ambicji, perspektyw na lepszą prace nie dostrzegasz tego co obecnie sie dzieje. Bronisz swojego pana i oddasz swoje życie nawet gdy on splunie na cb ;/
1
pracownik:) 2016-05-11 21:20:32
Chcesz mieć łapy jak Papay??? Welcome to Grammer :p
3
bzyku 2016-05-15 12:50:43
Bardzo marne wynagrodzenia jak na prace w Bielsku ;/
Jaro 2016-05-18 00:59:58
Jak z praca na magazynie? Ludzie jacyś normalni? Wynagrodzenie?
mmmm 2016-05-18 17:32:37
Jak juz nie masz wybory to staraj sie na produkcje. Magazynierzy mja tam chyba najgorsze warunki zatridnienia i pracy.
1
kpina 2016-05-26 01:14:54
Na produkcji ciągłe wysyłają ludzi na przymusowe urlopy. Albo brak pracy albo komponentów nie ma ;/ Początek roku a już niektórzy po kilka dni maja wykorzystane, a w grudniu jak komuś braknie to pewnie bezpłatne :/
lelek 2016-06-26 21:19:38
Ja powiem tylko tyle na temet tych polaków którzy donoszą, zarzadzają firma i dbają o interesy Niemców kosztem polskich pracowników. Rozumiem biznes to biznes ale jest pewna granica, gdzie jak firma dobrze prosperuje to trzeba tez pomyślec o tych na samym dole. Folksdojcze! Zgermanizowani slepcy, głupcy nie widzący tego jak korporacje przejmuja polske ustanawiając sobie prawo tak jak im odpowiada. Tylko modlić sie o jakas wojne który caly ten bałagan rozpier..dzieli i nastaną normalne czasy!!!!!!
2
lelek 2016-07-11 08:53:48
Niewolnicto chlopie. Jak nie rozumiesz jak dziala i na czym zeruje system to trudno. Problem nie tylko grammera. A jak chcesz wiedzieć jakie techniki wykorzystuje sie to troche poczytaj. Wszędzie to samo.prolblem ogolnoswiatowy.
zz 2016-07-11 15:08:59
Chociażby to, ze wysyłają ludzi na przymusowe urlopy!
zz 2016-07-15 09:39:53
Sa dopoki masz jakis urlop. Majac np. 20 dni do czerwca 6 dni wykorzystane bo byl brak pracy. 10 dni musisz sobie zostawic na urlop ktory i tak sobie musisz zaplanować na postoj na dziale i zostaja ci 4 dni. A to dopiero polowa roku. A gdzie reszta i na swieta tez musisz mieć bo zaklad stoi. Jak nie masz to bezplatny przymusowy. Bo jak nie podpiszesz to sie ciebie pozbeda.....
spawacz 2016-10-05 21:28:35
Dlaczego ludzie uciekaja ze spawarek? Hmm, moze dlatego ze pracuja jak niewolnicy w wekend a pozniej w tygodniu siedza w domu. Chociaż majster twierdzi, ze ida do nowej pracy...........
Młody pracownik 2016-10-07 10:46:22
Witam byłem dzis na rozmowę o prace na na magazynie prozpozycja to 12,35 zł ... i co gorsza praca przez posrednika bez mozliwosci przejsca pod grammera .. Szkoda gadac ;/
Gap 2016-10-08 20:19:29
Spawarki to inny świat. A majster sam w sobie co może. Produkcje ustawiają dysponenci dla potrzeb klienta. Robią sobote niedziele nockę, bo kilientowi sie takbuwidzialo. A ze dysponent nie domówił np pretow. Coz... ida do nowej pracy tzn?
zzzzz 2016-10-12 18:27:24
Nie wiesz co to jest bezplatny urlop? haha
Kz 2016-10-12 23:49:01
Praca na magazynie to porażka kiepskie warunki male pieniądze masakra
Magazyn 2016-10-14 20:57:01
Zima idzie więc głównie temperatura otoczenia daje się we znaki. Nie ma na magazynie ogrzewania. Ogólnie to jest ciężka praca. Nowych wysyłają na picking zone. Tam trzeba się nadźwigać bo skrzyneczki z niektórymi komponentami trochę ważą. Przyjdzie zima to będą się tam babrać w błocie. Mało jest tam miejsca więc komponenty są pomieszane byle by były. A to utrudnia pracę. Zepsute regały, zepsute wózki, zepsute baterie/ładowarki. Serwisanci ze stihla potrafią tylko koło wymienić. Może przeprowadzą gruntowny przegląd jak cyferki nad wejściem na magazyn się wyzerują. Na produkcji sobie wymyślili że magazynierzy idą na l4/urlopy bo nie dostali podwyżki. Totalna bzdura. Plecy siadają przy tej robocie. A urlop każdemu się należy. Brakuje ludzi, ale nie ma zbytnio chętnych. Z drugiej strony nie ma co się dziwić.
1
Gap 2016-10-15 11:29:03
@magazyn nie wiem kim jesteś, ale sądzę,że pracujesz bądź pracowałeś na magazynie - masz rację. Magazyn nie jest ogrzewany, chyba że dół gdzie siedzi CRS. Praca ciężka, wymagająca, za dużo płatna to to nie jest. Nowych przyjmują,spoko, ale ilu z nich ma uprawnienia na wózki? Temu trafiaja na poczatek na PZ. A co później się z nimi dzieje, to już zależy od trzech brygadzistów magazynu... a każdy z nich jest całkiem inny ;)
Janek 2016-10-17 11:47:59
Brygadzistów? A nie ustala tego jakis kierownik ? Brygadzista rządzi na magazynie w tym zakładzie?
Gap 2016-10-17 14:52:48
@janek... czy brygadziata też nie ustawia sobie ludzi? Ty dziś jeździsz na pociagu,ty masz pokrowce itd. Kierownik oczywiscie, ustala ale brygadzista też ma coś do powiedzenia.
Gap 2016-10-19 19:32:30
Sądzę, że nie prędko... ale w sumie zależy na jakie stanowisko.
Gap 2016-10-19 19:32:56
Sądzę, że nie prędko... ale w sumie zależy na jakie stanowisko.
wizjoner 2016-10-29 23:39:56
Przyjezdzasz niemieckim samochodem do niemieckiej firmy, w której ciezko zapierniczasz , za marne pieniadze( ilu z was ma jakiekolwiek pieniadze odłozone na emerytury lub na czarna godzinę). Tam niemiecki badz polski majster( w zasiadzie juz sie pogubiłam) kaze ci podpisać kartke na bezpłatny bądz jakiś przymusowy urlop, bo jak nie podpiszesz to mozesz wylecieć.
Po ''pracy'' idziesz do niemieckiego sklepu ( typu kaufland, lidl, netto) , bo polskie w wiekszośći juz dawno zniszczono, kupic niemieckie produkty. Po pracy telewizja i politycy robiący wszystko by takie koroporacje mialy się u nas jak najlepiej za nasze podatki. To sie ludzie nazywa niewolnictwo. Przykładów mozna mnożyc i monżyc !!!!!
:( 2016-11-10 00:36:02
Wrocilam z pracy i mam dość!! Ludzie psychicznie wysiadaja' Nie wracajcie te które na l4! Psycha siada
Gap 2016-11-10 18:52:40
Dlaczego?
Zostaw swoją opinię o Grammer Automotive Polska - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grammer Automotive Polska