brak logo

Agencja Pracy Tymczasowej POLLUX

Świdnica

Opinie o Agencja Pracy Tymczasowej POLLUX

wkurwiony 2010-07-10 16:21:06
Ludzie nie szukajcie pracy przez agencje Pollux to sa zlodzieje i oszusci, jezeli wszyscy ich olejemy to moze zbankrutuja i padna!! a co za tym idzie a to ze nienaciagna kolejnej osoby i znikna z rynku pracy. (usunięte przez administratora)
anonim 2011-06-07 22:28:16
To jest firma konfabulatorów. Byłem zarejestrowany w tej firmie przez dłuzszy czas i zawsze mówiono mi że pracy dla mnie nie ma mimo że posiadam stosowne doświadczenie. Mówiono mi że pracownicy nie mają wpływu na wybór pracowników do zakładów pracy. Czyli właściwie po co oni istnieją. Ofert niby są ale jak się spyta to są nieaktualne, ale na witrynach biura to zawsze wiszą. To jest szczyt hipokryzji, fałszu i obłudy razem wzięci. Tylko po to aby w dokumentach się zgadzało ze bezrobocie rośnie.
gall anonnym 2012-02-14 16:44:20
hmm ... jak na agencje przystalo ma swoje zalety i wady. pracowalem przez 2 miesiace w zarowie i nie powiem, nie bylo źle. raz mi sie tylko wynagrodzenie nie zgadzalo, ale to z mojej winy jak sie pozniej okazalo, bo sie wpisalem nie na ta liste, ale sie wyszstko wyjasnilo i kase przelali na drugi dzien. z zaswiadczeniami nie mialem problemu, jak chcialem cos to zglaszalem i na drugi dzien bylo. wynagrodzenia nie sa szalowe, to fakt. ale ludzie to nie pollux decyduje o tym ile zarobicie, tylko ta firmie gdzie pracujecie, to oni okreslaja wam płace.pozdro dla rudej pani (usunięte przez administratora)
AAM 2012-06-04 13:35:53
(usunięte przez administratora). Zdecydowanie nie polecam tych wrednych bab z poluxa
1
nuuussss 2012-08-31 17:39:22
dostalam propozycje praktyk w firmie pollux w dziale hr. ktos byl? warto?
kunegunda 2013-01-04 11:00:41
Tak nadajecie ze az cierpnie skora ale nikt nie zalatwil to jak nalezy musi byc ktos kto zrobi z nimi porzadek zmartwionna
1
Justyna W. 2013-06-18 14:29:23
A ja jestem zadowolona z Świdnickiego Polluxu, dostałam pracę w colgate, wszystko jak w umowie, pieniądze same wpływają, nie proszę się o nie, zawsze udzielają informacji, szkoda, że mieliście pecha...
aser 2013-06-27 23:38:28
#Justyna W. możesz napisać coś o rozmowie rekrutacyjnej? Na coś szczególnie zwrócić uwagę ?? I jak obecnie wyglądają warunki pracy w tej naszej Świdnicy?
Justyna W. 2013-07-01 15:24:09
Warunki pracy ok, są ubranka, wszystko niby ok, ale już się pracownicy Colgate nauczyli, że my pracujemy, a oni co chwila chodzą na kawusię, ale to Polska, więc czego się spodziewać. Ja pracuję na zlecenie, dzwonią za każdym razem jak mają coś do roboty, rekrutacja z ogłoszenia, oni powiedzieli swoje, zgodziłam się i zaraz było BHP w fabryce i do pracy. Jak chcesz pogadać to napisz: blackemoria@yahoo.com
anonim 2013-07-01 20:43:51
Witam ,prosze o informacje na temat zatrudnienia w firmie POLLUX na stanowisku Specjalisty ds.HR .Jaka jest stawka godzinowa i czy system płac składa się z podstawy i premii czy jako s inaczej
1
Natalia 2013-09-28 16:01:21
ta agencja to scierwo... ! kaza jechac o 5 rano do Biskupic na rozmowe a i tak czlowiek siedzi i czeka do 14.00 zeby do domu wrocic. zero zainteresowania sie... dzwonia telefonicznie zeby poinformowac czy ktos dostal sie do pracy . powinni zostac zlikwidowani..(usunięte przez administratora)
1
Lola 2013-09-29 00:24:31
Natalia, kazali Ci czekać 9 godzin na rozmowę o pracę? Czemu tak długo i kto miał z Tobą tą rozmowę przeprowadzać? Szef?
Damian 2014-02-24 11:55:49
Szkoda czasu i nerwów na pracę przez tą agencję.. Nigdy nie zarobicie przez takiego pośrednika dobrych pieniędzy.. ale za to oni na Tobie szybko się wzbogacą.(usunięte przez administratora)
zzzzzz 2014-05-24 10:52:31
pewna firma z zarowa korzystala z uslug polluxa nie dziwi mnie ze po latach zrezygnowali z ich usług
kostek 2014-05-24 20:58:23
dobrze, że mówisz "po latach". To znaczy, że przez dłuższy czas musieli być zadowoleni ze swojej agencji pracy
frej 2014-11-24 14:36:14
nie sądzę , aby byli zadowoleni. Jednak jak już zaczynasz z kimś współpracę to próbujesz mu się dać wykazać przez pewien czas prawda ? widocznie niektóre firmy mają trochę cierpliwości nawet dla takiej agencji jak ta. To i tak dobrze , że koniec końców udało im się przejrzeć na oczy i dorosnąć do decyzji o zmianach
1
kasia 2015-01-14 14:37:06
to teraz firma planuje jakieś zmiany wprowadzać, dobrze rozumiem? i powiecie mi może czy to jest tak, że od nowego roku zacznie się jakaś rekrutacja, bo coś takiego również słyszałem, wiec już nie wiem co mam robić dalej z tym. Powiedzcie mi proszę jak to wszystko wygląda w praktyce, dobrze? pozdrawiam
dominika 2015-01-31 16:37:15
ja może trochę nie typowo, ale nie piszę tu, ponieważ chciałabym się zatrudnić przez tą agencję pracy tymczasowej Pollux, tylko ja to bym chciała pracować u nich w biurze. Wie tu może ktoś czy nie szukają jakieś sekretarki/ pomocy biurowej czy czegoś takiego? obsługę programów komputereowych najpotrzebniejszych znam jak coś
marcin 2015-02-22 09:00:56
nie polecam pracy przez to biuro przymują teraz do NSK w Wałbrzychu ale tylko na umowę zlecenie co 2 tyg. przedłużają umowę czyli na telefon porażka
marcin 2015-02-22 09:04:54
dodam tylko że do NSK PRZYJMUJĄ też inne agencje na normalne umowy o pracę także nie dajcie sie nabrać
krzysiek 2015-03-31 23:10:24
nie polecam polluxa. Miałem wypadek w pracy dokumenty wszystkie z tym związane zostały wypełnione i złożone do polluxu. Pani zajmująca się tą sprawą przez 2 miesiące nie złożyła papieroów i mojego zwolnienia do ZUSu a co za tym idzie dzieki tej pani przez dwa miesiące nie dostałem grosza.
hops 2015-04-08 20:06:12
To jakie obecnie umowy proponuje Pollux, to umowa z nimi, czy podpisywana jakoś bezpośrednio z ich klientem? Jak mniemam umowa o prace, to nie jest tak?
simon 2015-04-25 16:14:10
Ktoś jeszcze miał taką kiepską przygode z pollux, że nie dostał wynagrodzenia za swoją pracę? Bo chyba nie powinno tak być, nawet jak ich klient nie zapłaci na czas.
ojciec 2015-07-27 21:27:59
firma to OSZUŚCI!!!!! wysyłają ludzi do pracy {pewnej pracy jak zapewniają} a póżniej połowa czeka na cokolwiek żebyzarobić na opłatę za domek bo powrót często opłaca rodzina z kraju tak jest na tą chwilę w holandii. OSZUŚCI NACIĄGACZE ZŁODZIEJE etc. niewolnictwo w świetle prawa. OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kostek 2015-08-30 04:01:34
Kilka razy aplikowałem do tej firmy jednak nigdy nie udało mi się do niej dostać. Nie wiem co robię , żle i na czym polega mój problem. Może podrzucicie jakieś podpowiedzi. Chociaż jak widzę z tego co piszecie to może i dobrze, że Pollux mnie jeszcze nigdzie nie zabrał. Raz jeszcze ostatni spróbuję.
YOLO 2015-12-15 12:27:06
Ludzie nie przychodźcie do tej agencji pracy, nie można się dogadać ani nic załatwić, potrafią tylko spławiać i zamiatać wszystko pod dywan, nie widzicie ile jest negatywnych opinii ?? Widzicie, bo one tu górują więc macie odpowiedź na pytanie czy współpracować z taką agencją pracy. YOLO.
klik 2015-12-15 15:40:55
no wiem ze czasem zle opinie sa prawdziwe, ale zdarzalo sie ze nie zaawsze byly prawdziwe bo byly takze osoby ktore dobrze sie wypowiadaly. ja tam uwazam ze warto sprobowac wspolpracy z ta agencja.
karo999 2016-02-18 15:13:41
nie byłem nigdy pracownikiem tymczasowym zatrudnionym w tej agencji, natomiast pracowałem jako pracownik w administracji biurowej w Polluxie. Mogę powiedzieć tylko jedno: mobbing. Pracownicy są szykanowani, atmosfera jest nie do zniesienia, są wyzywani od tępych itd. takich sytuacji jest masa, ciężko wszystkie opisać. Sprawcą są współpracownicy z większym stażem. A Pani kierownik przygląda się temu i niestety nie reaguje. Wygląda na zastraszoną ;) bardzo się ciesze, że moja przygoda z ta firmą skończyła się.
imadło 2016-03-05 20:24:45
w końcu opinia pracownika agencji bezpośrednio, a nie pracownika jakiejś tam firmy, do której agencja pokierowała. Uff, o to mi chodziło, bo chciałem w takiej agencji się załapać
voila 2016-04-13 11:03:19
W takim razie masz nawet teraz szansę na zatrudnienie się u nich jak pisałeś @imadło. Szukają specjalisty ds. płac. Będziesz odpowiedzialny za obsługę płacową pracowników tymczasowych, przygotowywanie listy płac i obliczanie zasiłków chorobowych.
Ann 2016-05-05 23:27:05
Dajcie spokój. Praca jako koordynator tragedia, w kadrach to samo, w administracji podobnie. Kierownictwo jest nieprofesjonalne, niewykształcone i wykonuje tylko polecenia wyższych szczebli które sa trafione jak kulą w płot.
:D 2016-05-09 12:57:28
A jednak nadal pracujesz @Ann przynajmniej tak wygląda z Twojej wypowiedzi..może sama powinnaś startować na wyższe stanowisko z takim zmysłem analitycznym...
Stokrotka 2016-06-06 10:22:44
Polux Swidnica to PORAŻKA totalna nie dośc ze pracują tam tępe baby niedoinformowane i wredne. Odkładają telefon jak sie do nich dzwoni i nie udzielają informacji których udzielić powinny a co najważniejsze nie pilnują terminów ustawowych!! 7 dni mają na wyrejestrowanie z ZUS a tego nie robią tym samym blokują nam ubezpieczenia gdy ktos pozniej znajdzie inna prace badz zarejestruje sie w PUP!! tępe strzały
tak 2016-07-08 14:03:39
Na wyższe stanowisko to rzeczywiście wymagane jest odpowiednie doświadczenie, bo przecież zatrudnienie wiąże się z odpowiednią dozą odpowiedzialności. Wiecie czy oprócz tego są jeszcze jakieś benefity?
Zostaw swoją opinię o Agencja Pracy Tymczasowej POLLUX - Świdnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pracy Tymczasowej POLLUX