brak logo

Cadbury

Warszawa

Opinie o Cadbury

anonim 2009-11-26 14:42:09
anonim - 2009-05-15 10:31:36

Słowa kojarzące się z Cadbury Wedel sp z o.o. solidna, profesjonalna, rozwojowa
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dużą
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ambitni.
Od jakiej stawki można negocjować pensję?3000 brutto
Najbardziej podobało mi się w Cadbury Wedel sp z o.o:.szkolenia, pomoc firmy
Najbardziej nie podobało mi się w Cadbury Wedel sp z o.o.: niedouczone i bez praktyki
Te 3000 zł to jakiś żart?
malenstwo 2009-12-09 21:41:45
Pracowałam 6 lat jako PH. Pracy co niemiara, nigdy nie jest dobrze, wieczny stres. Praca w terenie min. 9 h/dziennie plus min. godziny w domu przy komputerze przy planowaniu, estymacjach, raportach, rozliczeniach i tym podobnym nie ma końca. Generalnie pranie mózgu non-stop. Mało szkoleń, szanse na karierę zerowe, awanse prawie niemożliwe, bo najczęściej biorą kogoś z zewnątrz, ale jeśli wyciągniesz maxa premii, to całkiem nieźle jak na FMCG, bo są premie miesięczne i kwartalne. Podstawa dla nowego, to pewnie nie więcej niż 2600-3000 Brutto zależnie od regionu zamieszkania. Ale trzeba być przygotowanym na zasuw na maxa, stojaki, ekspozycje, promocje, plany kosmiczne i do tego non-stop kontrole. 5 Czekoladek - pomysł koszmarny...Lepiej znaleźć niedużą firmę i być w niej kimś, niż ogromny koncern i być jakimś, chociaż wyniki moje były niezłe a oceny roczne na poziomie powyżej oczekiwań, to nie ma kasy dla której można byłoby tam wrócić.
grzesio 2010-01-14 11:17:47
Składałem Cv do Wedla na przedstawiciela. Studiuję i szukam roboty już od roku. Czyli co lepiej omijać tą firme? Poczytałem troche wypowiedzi i szczerze mówiąc odechciało mi się pracować w tej firmie. Z tego co czytałem do praktycznie w każdej firmie ludzie narzekają. Dużekoncerny pokazują jakie to sa wspaniałe, a dorabiają się pracą ludzi, szarpią swoją reputację wyzyskiem ludzi, którzy dla nich pracują. Same firmy samym sobie szkodzą. Może jak wkońcu jedna druga dostanie po [usunięte przez moderatora] do się nauczą szanować ludzi.
malenstwo 2010-01-29 17:52:18
Jak ktoś nie ma na chleb, to nie patrzy na komfort pracy, ale jeśli szukasz pracy łatwej, lekkiej i przyjemnej to nie tutaj...
anonimowy 2010-08-23 10:28:48
Witam wszystkich W wedlu pracowałem 3 lata jako PH, przez 2,5 roku praca była idealna chciało się wychodzic do roboty. Niestety po tym czasie firma zaczela kombinowac i zmieniac. Co niestety odbilo sie na pracy. Zatrudnili nowych ASM, ktorzy kompletnie nie mieli pojecia o pracy w branzy FMCG . Mialem niestety przyjemmosc pracy z takim jednym, ktory prawdopodobnie dostal sie do firmy po znajomosciach. nie polecam tam pracy chyba ze ktos lubi pracowac( usunięte przez administratora ) . kazda inna firma lepsza niz wedel.
rogoś 2011-01-02 22:47:26
Witam. Pracowałem w CW ponad 5 lat jako PH i być może był bym tam kolejne kilka. Kasa bardzo dobra zwłaszcza podstawa. Mój były juz ASM złoty człowiek został niedawno zwolniony. Wczesniej jego szef tzw DSMrównież. Po drodze kilka osób z sieci , detalu, hurtu,itd.
Zakakujące że kilka lat temu robilismy plany, ekspo, malowanie trawy pod wizytacje,itp i było dobrze. Teraz po zmianach kadrowych totalna lipa. Przychodzą młodzi dla, których dobra fura, kasa i prestiż firmy to spełnienie marzeń i są w stanie zrobić więcej ( czytaj; pracować dłużej) niz tzw.starzy pracownicy.
Brak możliwości awansu. nawet po zmianach i wyrzuceniu ASMów na ich miejsce przychodzili kolesie tych z góry z innych firm. dziwne awanse poza naszymi plecami.
Ja odszedłem sam bo już chyba nadszedł mój czas w tej korporacji.
W sumie wczesniej odeszło lub zwolniono 40% składu PH.
Ci którzy zostali to ludzie z 8-10 letni stażem lub same młokosy, którzy uczą się sprzedaży ale dla bossów zrobią wiele bo dają sobą łatwo manipulować.
Jak ktoś pracuje to od kilku lat to podstawy może wyciagać nawet 5000 netto, ale to była zasługa innego systemu premiowania bo teraz nie ma co liczyć na znaczne podwyżki.
Kiedyś zdarzało się brac nawet po 8000 zł premii kwartalnej, ale te czasy juz minęly i nie wrócą.
I co ważne poza terenem jest tez praca w domu na prywatnych mailach tak, aby nikt nie założył sprawy że mam nadgodziny.

Polecam jako dobra szkoła dla myślących, że potrafia sprzedawać :-))))
Kierownik liniowy ds. przerobów 2012-02-03 08:04:23
Porozumienie robotnicze 2012 !!! [usunięte przez moderatora]


http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,27603,0,0,2
jędrzej 2016-05-18 13:06:00
Jakoś w to wszystko nie wierze @Pan, że nagle jest tak super. Najlepiej by było jakby ktoś z doświadczeniem napisał parę słów bo takie gdybanie to nic nie wnosi
Zostaw swoją opinię o Cadbury - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cadbury