brak logo

Simtech Automatyka Przemysłowa

Gliwice

Opinie o Simtech Automatyka Przemysłowa

potencjalny pracownik 2011-02-17 08:58:21
Jak jest z ta firma? Wiem ze praca ciezka, wyjazdowa, ale nie ma problemow z wyplata/rozliczeniami podrozy? Ogolny klimat w firmie?
Gość 2013-04-07 14:44:28
Wypłaty podstawy wynagrodzenia są terminowe, delegacje płacą z opóźnieniami. Płace są takie, żeby [usunięte przez moderatora] miał na waciki. Jak chcesz na niego pracować to polecam, jak chcesz pracować na siebie to szukaj czegoś innego.
3
byly pracownik 2013-09-26 19:35:11
no mnie kazali zalozyc firme a potem zwolnili i zostalem z firmom
pracownik 2013-09-27 11:05:06
do byly pracownik - z firmOM może i zostałeś, poza tym, bzdury piszesz.
2
mati 2013-09-27 13:55:38
A jakie ten były pracownik bzdury pisze? Pytam się bo wiesz tak obiektywnie patrząc to niewiele on napisał w sumie
mati 2013-09-28 17:30:11
I co udzielicie takie szarej osobie informacji która przyszła do biura z ulicy i nawet nie wiadomo kim jest?
amazoniak 2013-10-11 22:00:02
Dalej Simtech współpracuje przy uruchamianiu systemów transportu bliskiego? Bo zauważyłem, ze niemiecka firma sama już sobie szuka w Polsce pracowników. Dla mnie obie są siebie warte..
2
jerry 2014-07-03 12:13:26
Pracuję od pół roku.
Ludzie w porządku, fajna atmosfera w pracy.
Zarobki ok, szczególnie na wyjazdach.
Wyjazdów sporo, zależy na jaki projekt się trafi.
2
ByłyPracownik 2014-10-15 17:54:34
"Zarząd" tej firmy jeżeli tak to można nazwać lubi Konfabulować. Jak nie spiszesz szczegółów na umowie, to cudów nie oczekuj. Polecam jako dobry poligon dla studentów.
2
Z_dlugim_stazem 2014-11-07 16:22:19
Opinie w internecie (szczególnie na temat pracodawcy) mają to do siebie, że najczęściej są pisane przez ludzi, którzy nie są z czegoś zadowoleni,
bo ci zadowoleni, rzadko odczuwają silną potrzebę, by podzielić się tym faktem ze światem.

Wydaje mi się (choć może się mylę ;) ), że większość pracowników w naszej firmie jest bardziej zadowolona niż niezadowolona.
Świadczą o tym choćby takie sprawy:
- Nowi pracownicy, jak już się u nas "zadomowią", proponują swoim kolegom z innych firm, by do nas przyszli. Przychodzą i na ogól mówią, że jest lepiej.
- W porównaniu z innymi firmami w branży nie ma u nas dużej rotacji - ponad połowa pracowników pracuje dłużej niż 5 lat, kilka ponad 10.

Branża jest, jaka jest, w większości firm jest podobnie.
Praca nie jest łatwa, ale daje sporo satysfakcji. Ciągle uczysz się czegoś nowego,
nie ma dwóch takich samych projektów. Na pewno nie jest nudno.
Ale... przede wszystkim trzeba lubić to co się robi.

Nie każdy się do tej pracy nadaje - trzeba pracować zespołowo, a z tym u ludzi bywa różnie. Trzeba być samodzielnym i radzić sobie w różnych sytuacjach.
W niektórych projektach jest sporo wyjazdów, ale... taki zawód - kierowcy TIRów też są często poza domem. Przy okazji można zwiedzić kawałek świata.

Jak osiągnie się odpowiednie doświadczenie i pokaże zaangażowanie - to w Simtechu zarabia się nieźle.
Większość ludzi w porządku, fajne warunki biurowe, atmosfera ok.



Cudów nie ma nigdzie...
6
Kuro 2014-11-12 07:51:06
Nie pracuję tu może długo, ale na prawdę nie ma co narzekać na pracę. Wszyscy podchodzą do człowieka rzeczowo i bez ściem, atmosfera bardziej niż pozytywna. Co do wynagrodzenia, zawsze da się dogadać, a wyjazdy tylko dodatkowo zasilają konta bankowe, więc nie ma na co narzekać. Praca, jak każda w automatyce nie jest łatwa, i dla takiego laika co może rok spędził 'w dziedzinie' bądź świeżo po studiach, to na prawdę jest idealne miejsce żeby nauczyć się prawidłowego wykonywania powierzonej pracy.
2
Krystian 2015-06-21 20:19:52
Pracowałem tutaj dorywczo przez pół roku. Atmosfera pracy, super, bez żadnych zastrzeżeń. Widać wzajemny szacunek pomiędzy pracownikami, wszyscy mają świadomość że są zespołem i zawsze można poprosić kogoś o pomoc. Nawet jak coś zepsułem to nigdy nie spotkało mnie nic gorszego od lekkich żartów w moim kierunku. Nie wiem na ile firma była zadowolona ze mnie, ale ja z pracy tam byłem zadowolony bardzo. Mam nadzieję, że po studiach tam wrócę.
2
Rysiek 2015-12-16 22:11:11
Zastanawia mnie dlaczego ta firma ogłasza się jako Techsim w odniesieniu do zamieszczanych ofert pracy?
2
Gugol 2016-01-27 10:04:17
Techsim to odrębna firma.
widzimy 2016-02-03 21:42:39
chodzi o numer z kasą za macierzyński, ktora mozna bylo wyprowadzic dzieki luce prawnej w przepisach
1
Stop_wyzyskowi 2016-10-10 11:58:54
Opóźnienia bywają bardzo duże. Na czysto nie jesteś nigdy. Można powiedzieć, że pracodawca ma u pracowników wieczną linię kredytową. Do tego motywuje w ten sposób pracowników, żeby nie zmienili pracy. Jeśli ktoś już jest zdeterminowany do zmiany pracy to potem z pewnym prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością występują "niedoszacowania" zwane czasami "kreatywną księgowością". Trzeba bardzo pilnować wszystkich zaległości, liczyć co do grosza. Mało tego trzeba sprawdzać czy ta "linia kredytowa" po stronie pracodawcy zgadza się z tą, która sam liczysz bo tam też nierzadko zachodzą przeinaczenia. Nie wiem czy jest to robione z premedytacją czy może zbugowanym systemem licząco-ksiegującym zwanym również pod kryptonimem OLA. Pozdrawiam
2
Simtech_STOP 2016-10-10 12:04:00
Jak ktoś chce stać się mężczyzną i szybko nauczyć się życia to polecam, dla studentów na początek chyba się taka szkoła przyda. Po Simtech'u wszędzie indziej będzie tylko i łatwiej i lepiej.
3
Kto kombinuje ten żyje 2016-10-10 12:17:33
Już ci odpowiadam. Ponieważ możesz pracować tylko określona liczbę godzin w miesiącu, po przekroczeniu której przyjdzie PIP i będzie niefajnie dla Firmy, "Zarząd" wpadł na znakomity pomysł. Mianowicie Simtech jest na 1 osobę z "Zarządu", a Techsim na drugą. Dzieki temu, jeśli jest taka potrzeba biznesowa "Zarządu", lub również twoja, to masz umowę o pracę z jedną firmą, a z drugą dostajesz umowy o dzieło. Żeby obejść przepisy możesz teraz robić prawie na okrągło. Chyba, że zastanowi cię szczegół, taki jak np. co jakiś czas przynoszone umowy do podpisania za projekty i miejsca, o których pierwszy raz słyszysz. Np. Masz projekt A dla firmy A, i musisz pracować ile fabryka dała. To na te nadliczbowe godziny masz umowę o dzieło z drugą firmą, tyle że jakby projekty były i tu i tu te same to PIP by się przyczepił. Więc "Zarząd" tworzy jakieś kwiatki pt. projekt B dla firmy B i daje ci do podpisania. Niby takie niewinne, ale jednak jeśli robiłeś projekt A dla firmy A, a podpisujesz, że w tym samym czasie robiłeś projekt B dla firmy B i dodatkowo będąc w lokalizacji A i B jednocześnie to w razie kontroli jesteś współwinny poświadczenia nieprawdy w dokumentach. To i tak lepiej niż kiedyś, kiedyś robiło się projekt A dla firmy A, dostawało się jakąś podstawę marną a reszta pod stołem. Wszystko było dobrze gdy miało się dobre stosunki z "zarządem". Jeśli jednak coś szło nie tak, nie daj Boże chęć zmiany pracy itp. to jedyne do czego się mógł odwoływać to ta marna podstawa na umowie i nic więcej, a reszta to łaskawość "Zarządu".
1
s 2016-10-17 22:48:02
ciekawa ile jest u was w stanie miesięcznie wynagrodzenia wyciągnąć pracownik na stanowisku Robotyk / Programista robotów przemysłowych (Fanuc / Kuka / ABB) - jestem doświadczonym fachowcem w tym temacie i ciekawi mnie czy tutaj będe dobrze doceniony
abc 2016-11-22 12:48:40
Przyjdź na rozmowę to się dowiesz. Wbrew pozorom i opiniom ludzie w firmie nie gryzą.
1
abc 2016-11-22 13:14:06
Czy przypadkiem @Stop_wyzyskowi, @Simtech_STOP, @Kto kombinuje ten żyje
to nie te sama osoba??? Ta sama data i posty pisane minuta po minucie? Oj ktoś chyba wstał lewą nogą albo w ogóle nie wstał bo się nie chciało.
Wystarczyło kulturalnie porozmawiać a nie dusić w sobie emocje. To bardzo niezdrowe i może prowadzić do niepotrzebnej nerwicy paranoicznej. Jeśli ktoś jest konfliktowy to zawsze znajdzie powód do kłótni. Ciekawe czemu kolega w ogóle nie wspomniał o relacjach z kolegami w firmie?
Zawsze jest tak, że w sieci łatwiej pisze się opinie negatywne niż pozytywne.
Wbrew temu co niektórzy tutaj wypisują w firmie nie jest źle. Pracownik jest zawsze w pełni informowany o warunkach pracy, jak wygląda system pracy i jeśli ma jakieś zastrzeżenia to zawsze może dopytać. Rozmowa z zarządem nigdy nie jest jednostronna a prezes nie zamyka drzwi przed pracownikami.
Jeśli chodzi o współpracę z kolegami to zawsze jest na najwyższym poziomie, nie ma podziałów i każdy chętnie pomoże drugiemu. Nikt nigdy nie jest zostawiony sam sobie.
1
Zostaw swoją opinię o Simtech Automatyka Przemysłowa - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Simtech Automatyka Przemysłowa