brak logo

"SOTER" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Kolbuszowa

Opinie o "SOTER" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

gazela 2014-10-07 17:59:15
słaba firma słabe zarobki słaba umowa o prace
MW 2014-10-23 13:33:20
..... słaby piszący te bzdury. Pracuję w Soterze od kilku lat i mogę stwierdzić, że takich Firm z tej branży na Podkarpaciu ze świecą szukać. Tak jak i Właściciele , tak i Zarząd to ludzie którzy na pierwszym planie widza pracownika i jego problem a nie lwi zysk jak to jest w innych firmach.
sama prawda 2014-11-02 17:58:07
Tak, tak oczywiście. Takie bajki to opowiadaj swojej mamusi. Miałem kontakt z Soterem wiec wiem czym pachnie ta firma i jak traktuje się tam ludzi. Niestety ale Soter niczym się nie wyróżnia z tłumu. Zysk ponad wszystko a pracownik jest tylko mięsem armatnim.
Edzio 2014-12-10 08:56:38
Firma dno - podzielam poprzednie opinie
2
wituś 2014-12-15 19:29:21
Pracowałem przez Soter w firmie w Sosnowcu na Pogoni przy kontroli części motoryzacyjnych. Nie mam dobrego zdania ani o jedndjej firmi ani o tej drugiej. Marne grosze na zlecenie. A rotacja taka jak w jakiejś wielkiej firmie.
3
soter ponad wszystko 2015-01-16 11:38:17
Dobrze, że powyższe opinie nie są obarczone danymi osobowymi piszących hahaha.
1
soti 2015-01-17 10:03:00
Czemu by to miało służyć ?
czołówka 2015-01-17 23:13:55
Może na Podkarpaciu tak ale nie w Sosnowcu. Kto im pójdzie robić za operatora wózka za 6.70 , może jakiś łebek zaraz po szkole ale nie facet który ms kilkuletnie doświadczenie i rodzine na utrzymaniu.
gosc 2015-03-21 07:46:49
Firma tragedia kadry działają okropnie o zaświadczenie trzeba się prosić dyrektorzy sama banda wyzysk człowieka za marne grosze.
2
gosc 2015-03-21 07:49:01
To prawda marne grosze
1
leo 2015-03-21 20:13:01
Prawie jak wszędzie
soter ponad wszystko 2015-03-29 11:50:56
Bo wielu nie odważyło by się pisać. Czemu w realu nie są odważni i nie przedstawią swoich żądań. Skoro jest im tak źle, czemu pozostali i pracują?
takie realia 2015-03-29 19:21:14
A gdzie maja pracować jak w tym polskim syfie brakuje normalnej pracy ? Potem się władza dziwi ze ludzie a w młodzi szczególności wyjeżdżają. Maja wszyscy wyjechać ? Szanuj cierpliwych i pracowitych bo nie będzie miał ktoś pracować na twoja emeryturę.
1
sosnowiec 2015-04-08 22:37:20
Żeby odejść to trzeba mieć gdzie czyli trzeba szukać czegoś nowego a nie spedzać pół dniówki na bajerce z koleżankami.
takie realia 2015-04-10 08:44:11
Maja szukać nowej pracy w godzinach obecnej pracy ? Niby w jaki sposób ? Skąd wiesz czy jej nie szukają "po pracy". Niestety ale w Polsce wszędzie zarabia się podobnie.
sosnowiec 2015-04-10 22:31:10
A czy to tylko chodzi o zarobki. Czy ogólnie o warunki. Mnie sie tam wogole nie podobalo i dlatego stamtad ucieklem. Wczesniej pracowalem na etacie i lepiej zarabialem wiec jak mozna wytrzymac na zleceniu bez urlopu itd. I byc ganianym jak parobek, bo tak sie tam czulem. A to zrob to ato tamto i tak caly czas zadnej samodzielnosci. I ciagle pretensje o bledy. Skoro zarobki sa podobne to moze pracujmy w tym kraju za 5 zl na umowe o dzielo albo na czarno. Amoze jeszcze za mniej bo za 3 zl i chodzmy sie jeszcze prosic o swoje wynagrodzenie.
1
takie realia 2015-04-12 13:27:34
Nie chodzi o zarobki ? To sobie wyżyj z posesyjki około 1500zł/m. A taka jest realna ŚREDNIA dla "kowalskiego". W większości firm pensje oscylują wokół tej kwoty.
sosnowiec 2015-04-13 10:19:03
A czy tam można zarobic 1500 zł watpie. Ja tam tyle nie zarobiłem. Jak ci sie w kraju nie podoba to wyjedz.
takie realia 2015-04-13 23:16:33
Jasne. Masz racje emigracja jest rozwiązaniem. Najlepiej wyjedzmy wszyscy i ostatni zgasi światło. Masz jeszcze jakieś inne genialne rozwiązania dotyczące problemów tego kraju i jego obywateli ?
sosnowiec 2015-04-14 17:54:06
Umiesz liczy? Czy mając 6.70 na ręke zarobisz 1500 zł , bo z tego co wiem to 1125 zł czyli nawet mniej niż najniższa krajowa. Tak pracodawca obchodzi przepisy.
takie realia 2015-04-14 20:08:14
A czy ty umiesz czytać ? Napisałem ze realna ŚREDNIA to OKOŁO 1500 zł. To że w twojej firmie wg stawki którą podałeś zarabia się około 1179 zł (6,70 x 8h x 22 dni) także oscyluje wokół podanej średniej. Jeśli zatrudnia na zlecenie to może płacić nawet poniżej najniższej krajowej. Faktem jest ze jest to obchodzenie przepisów. Taki niestety mamy klimat.
sosnowiec 2015-04-15 12:32:20
To nie jest zadna moja firma rozumiesz! Pracowalem tam w zeszlym roku i to niedlugo. Dziekuje za taka, prace i taka place. Oby jak najmniej takich firm. A liczyc umiem doskonale, a pozatym to nie jest forum o tym kraju tylko o pracodawcach których ty chyba bronisz. Widzisz wogole roznice miedzy etetem a zleceniem? A tak wogole to czy ty p racowałas w tej firmie?
2
takie realia 2015-04-15 20:50:22
Bronie kogoś ? W jaki sposób ? Realia są jakie są wiec się do nich odnoszę. Skoro ci firma nie odpadało i znalazłeś lepsza to się bardzo ciesze z tego faktu. Ciężko trafić dziś na w miarę uczciwego pracodawce.
sosnowiec 2015-05-06 17:27:48
Znowu poszukują operatora wózka czyźby nie było chętnych?
zlewka 2015-05-13 06:40:30
Mam dość takiej pracy i takiej płacy. W ochronie lepiej płacą niż na kontroli jakości , bo stawka jest od 7 zł netto iteż na zlecenie a się człowiek tak nie na tyra i nie na słucha że to i tamto źle. I dłonie będą całe a nie poprzecinane od korpusów. Ide do ocochrony, może i nawet 7.50 dostane.
2
nowa 2015-09-07 10:40:25
Tragedia. O wszystko trzeba się prosić, o umowę, o zaświadczenie. Trzeba wydzwaniać i przypominać o tym, żeby umowę Ci gościu przyniósł. No chore. A o tym, że to niby się jest ubezpieczonym - cyrki. Ubezpieczą dopiero wtedy kiedy pracownik zorientuje się, że nie jest ubezpieczony - czyli jak lekarz nie przyjmie. I jeszcze oburzeni, że się ma pretensje i że on musi to wyjaśniać. Patologia.
nowa 2015-09-08 12:57:37
@Kuba tyle, że na umowie nie masz słowa o składkach, nawet nie ma wypisanego stanowiska na którym pracujesz; to, że są odprowadzane składki to taka umowa słowna, czyli jakby co do czego to sobie możesz dużo z nią załatwić :P taka polityka i kultura firmy
Łysy 2015-09-12 08:29:00
Powiedzcie mi czy lata pracy przez tą firmę liczą się do emerytury.
maro 2015-09-13 10:11:02
W zeszłym roku pracowałem na zleceniu przez 3 miesiące w Sosnowcu w firmie Bayer Plus a pośrednikiem był oczywiście Soter albo Retos. Moja stawka wynosiła 9 zł brutto ( 6.7 zł na ręke ). Miałem być operatorem wózka widłowego a jeździłem paleciakiem większa cześć dniówki. Na umowie nie miałem napisanego żadnego stanowiska. Zarobiłem 1125 zł netto za 168 godz. Nadgodziny nie możliwe. Któregoś dnia uciekłem stamtąd i znalazłem dużo lepszą prace.
nowa 2015-09-16 21:52:22
Wypłaty spóźnione + oczywiście źle wypłacone. Co za firma, PIP się powinien nią zająć. Czaicie dostać za 165h 1150 zł na rękę (w tym premia 10% za frekwencje) no jaja jakieś.
gigi 2015-09-22 15:39:55
Uważajcie na tą firmę, nie wypłaca wynagrodzenia w terminie. Wypłaca w połowie, a kiedy człowiek upomina się o resztę, nie odbierają, albo mówią, że nie wiedzą kiedy wyślą resztę.
Słodki 2015-11-02 20:51:40
Bo właściciel cwaniak powinien za to złodziejstwo dawno dostać zdrowo w resztki swoich zębów od kolegów z celi gdzie powienien się znalezc za takie traktowanie ludzi i prawa.
1
Sosnowiec II 2015-12-21 11:28:35
skoro koleś nie rozróżniasz kwoty netto od brutto to do czego się nadajesz jak nie do pracy za najniższą.
@słodki. pomyliłeś fora
synowa 2016-05-11 11:05:41
Nikomu nie polecam Soter Ochrona w Kolbuszowej, ludzie zmieniają się jak w kalejdoskopie.
Ważniak 2016-06-15 19:24:53
Heh soter(rzeszów) przyją ostatnio mojego znajomego na grupie iwalidzkiej pracował w zakładzie pare tyg be zumowy potek kazali już mu nie przychodzić do pracy żal na czarno pare tyg i nie zarobić ani grosza...nie dopłacają też za godziny nocne
skromniak 2016-06-16 07:45:36
Czyli ze mu nie zapłacili za te parę tygodni ? Powinien tym złodziejom ten ich powinien złodziei spalić albo przynajmniej donieść do inspekcji.
ona1234 2016-07-12 13:50:03
wynagrodzenie na umowie zlecenie pisze mi że jest do 14 dni od złożenia rachunku przez zleceniobiorcę każdorazowo po zakończeniu miesiąca, to kiedy mozna sie spodziewać tej wypłaty jesli nr.rachunku mój mają od początku, do 14ego każdego miesiąca ?
wazniak 2016-07-15 06:37:16
Nie zapłacili. Mlody chłopak. Boi się nic nie zrobi jak udowodni ze byl ?

Ta u nas. Im szef obcina z pensji za środki czyszczące.w tamtym roku na święta każdemu cz pensji o stowe uwalili i nie wiem jak oni to robią. Ze każdy z nich ma literkę p. A zdrowi psychicznie sa
1
Alek.K 2016-08-30 13:48:45
Jedno wielkie DNO !
Najgorszy pracodawca z jakim miałem do czynienia
Kierownik - totalna porażka !
Piszę o siedzibie w Mielcu
Nie wiem jacy tam ludzie pracują w biurze , ale wnioskując po rozmowie to jakby zawodówkę skończyli.
Zero totalne zero kompetencji i podejścia do pracownika.
Nie Polecam nikomu !
3
marek 2016-09-01 23:17:46
Super firma zarabiam jako kwalifikowany pracownik w gi zarobki 1700 i nie narzekam
zazdroszcze 2016-09-02 22:17:19
Eeee to kupę ci kasy płacą za te twoje "kwalifikacje" Czym się żywisz ? Szczawiem czy mirabelkami ?
2
zzzz 2016-11-21 15:42:32
umowa na zlecenie 730 zł ... praca przez cały tydzień i wszystkie święta około 170 godzin w miesiącu ... kogoś nieźle poje*** oferując ludziom takie warunki
Zostaw swoją opinię o "SOTER" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ - Kolbuszowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "SOTER" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ