brak logo

"PORTA" KMI POLAND

Bolszewo

Opinie o "PORTA" KMI POLAND

kick 2014-10-08 13:39
Chciałem zapytać o atmosferę w firmie. Słyszałem co nieco o tym jak się wspołpracuje z naczelnym ale ciekawy jestem opinii bezpośrednio współpracujących. Podobno Porta szuka dyrektora produkcji do Rumunii , warto ?
hucul 2014-10-29 15:53
w firmie jest sporo papierkologii, ale gdzie jej nie ma... nie pracowałem u nich, raczej współpracowałem i wspominam to raczej pozytywnie.
2
tony 2014-11-05 17:11
Firma podryguje w takt kompleksów naczelnego, który co dzień probuje dowieść prezesowi jakiż to on jest genialny, więc jeśli umiesz dobrze i zdalnie( usunięte przez administratora )śmiało.
Poza tym pracuje tak kilka fajnych osób
1
kick 2014-11-17 12:14
Dzięki za pomoc.
Dałem sobie spokój z aplikowaniem na stanowisko w Rumunii. Opinie jakie usłyszałem poza forum były wystarczająco mocne :(
mika 2015-04-30 02:01
Naczelny już nie pracuje w Porta KMI
bolo 2015-05-19 08:51
Mówisz o cycu ?
1
bolo 2015-05-19 08:52
Mówisz o cycu ?
portowiec 2015-06-17 10:24
nie tylko on, parę osób z centrali się zwolniło z długim stażem
bolo 2015-10-01 21:15
hmmm "w młodym zespole". ? a jak zaczniesz zawyżać im średnią to cooo :) ?
majster 2016-02-12 16:15
nędza zarobki, żałosna firma z Bolszewa , NIE POLECAM !!!
4
maksi 2016-02-22 12:48
hry same ze soba pisza? :D
maksi 2016-02-24 11:23
chodzi o to że dział hr pięknie nagania tutaj na forum chętnych :P
sam pyta i sam sobie odpowiada
jarek 2016-04-14 08:29
a w bolszewie dalej rotacja na w1 i w3?
2
cho 2016-05-10 23:06
Posiadanie wyższego wykszałcenia @fajs wcale nie stanowi dużego wymogu do spełnienia, bo dają za to rozsądne zarobki.
ktoś 2017-02-06 18:29
Odradzam pracę w Porcie na produkcji. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracuję tam ponad 10 lat. Wymagania coraz większe , zarobki coraz mniejsze, ponieważ z miesiąca na miesiąc coraz niższa premia. Starzy pracownicy z ponad 10 letnim stażem zarabiają teraz najniższą krajową !!!!!!!! Brak szacunku do pracownika. Co raz więcej Ukraińców na produkcji, którzy nie mają pojęcia o niczym. Odbija się to na prowadzących. Wielki mi lider !!!!!! Lider w robieniu z pracowników [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
17
Iksinski 2017-03-23 03:55
Mój przedmówca napisał prawdę. Kierownik w2 drze się i wymaga pracy ponadczasowej. Nie ważne czy masz rodzinę czy nie ...Masz zapie...A jak nie to wypie.....
Łamane są wszelkie prawa pracownika w/g kodeksu pracy. Nie są zachowane normy czasu pracy ( 48h tygodniowo) jak i wypoczynku tygodniowego (35 h). Jak nie chcesz pracować lub nie możesz, to straszą utrata premii etc... Firma powinna przejść gruntową kontrolę PIP. Ogół pracowników czuję się jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Stanowczo nie polecam
20
Oburzony 2017-04-03 14:17
Jestem byłym pracownikiem Porty Bolszewo W-2 to co tam się wyrabia to zasługuję pod sad pracy -ciągle są łamane prawa pracownicze pracownicy pracują od poniedziałku do niedzieli nie mając przy tym żadnego dnia wolnego . Dochodzi do sytuacji ze człowiek idzie do pracy w czwartek na 18;30 -6:30 a w piątek karzą mu przyjść na 14:30. Są tygodnie ze pracuje się od niedzieli 22:30 -6:30 a od poniedziałku są nocki przez cały tydzien po 12 h . Wieczne straszenie pracownika przez brygadzistów że nie przyjdziesz w sobotę , niedziele poniesiesz tego konsekwencje zabiorą Ci premie . Zrobisz za małe ilości to straszenie kara naganny z wpisem do akt. Ciągle wrzaski na pracowników zastraszanie i mobbing. Brak jakiegokolwiek zrozumienia dla życia osobistego i rodzinnego pracownika masz zaplanowaną wizytę u lekarza dużo wcześniej a powiedzą Ci ze nie dostaniesz wolnego tłumaczenie się z urlopów po co i dlaczego zarówno na żądanie jak i wypoczynkowych porażka. A przy tym głodowe pensje człowiek robi nadgodziny zabierają mu premie i wychodzi się jak przy normalnej stawce. Zero podwyżek. Absolutnie nie polecam tej firmy nikomu.
23
załamany 2017-04-04 13:35
Na w-2 strasznie traktują ludzi. Nie liczą się z pracownikami. mobbing. Brygadzisci drżą ryja. Cały czas w nadgodzinach pracując w hałasie. nie ma czasu dla rodziny, wyzysk i szantaż. góra ma to w d. Byle kasa się zgadzała. a potem się dziwią,że nikt nie chce przyjść do pracy.
18
Pan Który dłuuugo pracuje w porcie w Bolszewie 2017-04-07 20:37
NIe chce już długo pracować do 16:30 albo nawet do 18;30 od 6:30 [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o ich z tymi nadgodzinami. Człowiek jest zmęczony zasuwa od poniedziałku do soboty, a niedziela zleci raz dwa. Moja rodzina się skarży że nie mam czasu z nimi iśc na spacer czy z synem w piłke pograć . Mówie wam porta nie nie nie. Porta to jest patologia.
15
Zuzanna 2017-04-10 12:02
@Pan Który dłuuugo pracuje w porcie w Bolszewie rozumiem, że w firmie obecnie wypracowuje się dużo nadgodzin. A na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy?
3
On 2017-04-10 16:23
Może nie jestem tym panem z ostatniego posta, jednak na dzień dobry nowy pracownik dostaje umowę na 3 miesiące i stawkę 10 PLN/h brutto + premia uznaniowa która nie obejmuje nadgodzin. (Średnia to 27% podstawy)
4
portos 2017-04-17 12:41
premia ma tendencje malejącą , ostatnio 23%. Zarabiamy coraz mniej .Niby w tv mówią o podwyżkach , dziwne my zarabiamy co najmniej 10-15 % mniej niż 3 lata temu !!!!!!!!!!!! Robią pracowników w ch.
5
On 2017-04-17 20:55
Bierze się to z ilości nadgodzin (bo nie ma ludzi do pracy) i z reklamacji... (skoro pracujesz tyle nadgodzin to nie dziw, że są pomyłki) i tu jest błędne koło.. Niech zarząd w końcu sięgnie po rozum do głowy i zacznie płacić godne pieniądze jak i szanować z tych którzy zostali bo wykwalifikowani ludzie zaczynają się zwalniać...
9
Poszukująca pracy 2017-06-08 11:14
A jak jest w biurze? oferta na pracownika obsługi klienta wisi długo...pewnie duża rotacja? a jak zarobki?
byly pracownik 2017-07-26 08:31
Pracownik dzialu handlowego (teraz to ma inna fikusna nazwe, czyli obsluga klienta) to jeden z najgorzej wynagradzanych dzialow w czesci administracyjnej. Pracy duzo, ale glownie tam bardzo mlode osoby pracuja, bo tylko oni chwyca prace za taka kase.
1
Młody 2017-08-25 13:26
Firma dziwa jak za starych czasów byłem ostatnio na rozmowie z panem którego imienia i nazwiska nie pamiętam strasznie lIza duże podczas rozmowy. W fabryce masa Ukraińców to najczęściej znak małych zarobków. Na godzinę 12 zł brutto i premia niby do 40% na ścianie była 20% i jak się założę to maks chłopak z kard chciał mi wkręcić ze to dobre zarobki jak chciałem na okres próbny 15 zł a na stale po nim 17 zł na godzinę. Kiedy pod całym dniu czekanią zadzwoni do mnie ten chłopak i powiedział ze 13 zł na h i premia to daje 2600 na rękę poprawiłem go ze nie na rękę tylko brutto był w szoku i chyba się obraził jak wyśmiałem te propozycje. Strasznie nie kompetencja w biurach ale pew nie zarabiają tyle co na produkcji wiec jest to zrozumiałe śmieszna firma
1
Zuzanna 2017-09-05 15:10
@Młody a nie wiesz jak wygląda sytuacja na innych stanowiskach w "PORTA" KMI POLAND? Czy też są tak niskie zarobki? Z tego, co widzę wspominają o premii, czyli jaka premia była Tobie zaoferowana? To ważne, bo sporo jest ofert pracy (https://www.porta.com.pl/p/12/kariera.html) i może sporo osób być ciekawych.
Pracownik 2017-09-07 11:23
Zuzanna twierdzisz że ludzie w porta drzwi dobrze zarabiają??????!!
Ukrainec 2017-09-10 13:10
Witam wszystkich, w Lipce miaŁem spotkanie z Panem PJ w Bolszewie na stanowisko - Specjalista ds kontraktów eksportowych (znam Rosyjski a Angelski), na okres próbny wynagrodzenia NETTO- 2700.
Wlaśnie, jestem ukraincem.
Prośę opinii. Wielki dziękuję!!


Pracownik 2017-09-13 05:50
a co malo Tobie?????
Zuzanna 2017-09-21 09:49
@Pracownik przecież w pytaniu jest czy też są niskie zarobki, więc skąd wniosek, że tak twierdzę? Nie pracuje w firmie "PORTA" KMI POLAND i chciałabym się dowiedzieć właśnie jak wygląda kwestia zarobków. @Ukrainec jesteś po spotkaniu to podałbyś innym użytkownikom forum jakieś rady odnośnie rekrutacji? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.
Zostaw swoją opinię o "PORTA" KMI POLAND - Bolszewo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "PORTA" KMI POLAND