logo Zepter International

Zepter International

Warszawa

Opinie o Zepter International

anonim 2009-05-25 01:36:48
Słowa kojarzące się z ZEPTER INTERNATIONAL POLAND sp. z o.o. rozwojowa, wyczerpująca.
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobry. Ilość przeprowadzanych szkoleń jest na zadowalającym poziomie.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są dla osób dla których ważniejsze od rodziny są pieniądze.
Od jakiej stawki można negocjować pensję? Płaca nie jest negocjowana. Zależy od zaangażowania, wkładu pracy oraz szcześcia.
Najbardziej podobało mi się w ZEPTER INTERNATIONAL POLAND sp. z o.o.: szybka i łatwa możliwość awansu oraz kuszące nagrody, np. dla najlepszego pracownika.
Najbardziej nie podobało mi się w ZEPTER INTERNATIONAL POLAND sp. z o.o.:bycie bezwzględnym, częściowe oszukiwanie klientów, mała dbałość o klientów którzy zostali zaproszeni na prezentacje organizowane przez szefostwo.
1
Firma kosmetyczna 2010-11-04 15:16:18
Witam Wszystkich,
Nasza Firma poszukuje energicznych i komunikatywnych osób na stanowisko Konsultantów ds. Sprzedaży bezpośredniej. Jeśli jesteś osobą, która dopiero rozpoczyna swoją karierę zawodową, studiujesz a chcesz dorobić lub masz doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej i chcesz zarabiać więcej, prześlij do nas swoją aplikację na adres firm(usunięte przez administratora) .
Oferujemy system szkoleń, stabilne warunki współpracy (umowę o pracy), miłą atmosferę oraz możliwość rozwoju.
Strata czasu 2010-11-17 13:55:52
Elo elo
cytuje ogloszenie o prace :
"Oferujemy:

* Stabilne zatrudnienie i wysokie prowizje od sprzedaży"

Liczysz na prace w Zepter ?? Zapomnij !!! Szukają jeleni na umowę zlecenie/dzieło!!! To nie praca to AKWIZYCJA - jak sprzedasz to zarobisz. Gdybym wiedział że to umowa agencyjna a nie umowa o pracę zaoszczędziłbym czas i nerwy stracone w korkach na dojazd :P Ich oferta pod tytułem STABILNE ZATRUDNIENIE nadaje się na zal.pl heheh
ktoś 2011-06-05 16:27:03
Propozycja tej firmy jest co najmniej na etapie lat 90...W tamtych czasach stało się na ulicy i zaczepiło przechodniów aby coś sprzedać.Ta firma jeszcze z tego nie wrosła..albo porostu kieruj sie ekonomią -czyli pracować na tych na górze. Moim skromnym zdaniem szkoda czasu.
gość 2011-08-01 21:08:51
Mili Państwo, proszę nie wierzyć w bajki o bardzo dużej forsie w zepterze.
Przeważnie jest tak że na prezentacji może ktoś coś kupi lub nie,,, i od tego zależy Państwa pensja!
Przykład: od miksera który kosztuje 900zł dostaniecie jedynie 100zł prowizji!
Jeździcie na ankietowanie na własny koszt, wliczając placowe i paliwo!
Macie przymus zapraszania emerytów gdzie może na 10 osób 2 coś kupią.
Beznadziejna firma.. ludzie fałszywi!
Menager który się Tobą opiekuje jest miły jedynie wtedy gdy uda Ci się coś sprzedać. Bo sam ma z tego zysk!
NIKOMU NIE POLECAM.
JAKO PRACA DODATKOWA-OWSZEM
STAŁA-NIGDY W ŻYCIU!
2
Czester271 2013-07-05 21:54:09
Ludzie, to jest sekta! Oni na cyklicznych spotkaniach stają na baczność do własnego hymnu! A ich bogiem jest pan Philip Zepter, który jest podawany jako wzór wszystkiego co najlepsze, gdyż jest bogaty. Mamią ludzi wysokimi zarobkami i faktycznie pracują tam w dużej mierze karierowicze, którzy myślą portfelem. Do tego oszukują ludzi i wykorzystuja markę jakiej dorobili się na garnkach (te są naprawdę dobre) - sprzedają różne inne przyrządy do nie wiadomo czego które są drogie i totalnie bezużyteczne. Co więcej, nie szanuje się tam pracowników, szczególnie tych, którzy już wywęszą że coś w tym wszystkim nie gra. Kłamstwo, sekciarstwo, obłuda.
2
Natuusia6 2013-07-10 10:49:30
Firma zepter zaprosiła mnie na rozmowe oferując pracę biurową. Polecacie iść? czy lepiej nie ryzykować?
2
Natuusia6 2013-07-10 16:54:38
a kiedy masz jakąś rozmowę i o jakie stanowisko się starasz?
ktosiowa 2013-08-12 19:41:34
to (usunięte przez administratora)!!!!!!!!!
za podpisanie umowy na stałe jest 25 000 zł....
jak podpiszesz umowe to kaplica.....
zamiast pracować jako przedstawiciel robisz jak wół wciskając ludziom kit. zamiast pracować w biurze chodzisz po chałpach......
masakra .
NIE PODEJMUJCIE PRACY W FIRMIE ZEEPTER!!!!!!!!!!
no chyba że chcecie mieć długi....
ktosiowa 2013-08-12 19:44:51
tzn kara jest za zerwanie umowy !!!!!
3
j.k. 2013-11-19 23:13:25
W mojej umowie nie było żadnej kary za jej podpisanie. Ostrzegam jednak przed pracą w tej firmie, szczególnie w Opolu. Na rozmowie Pani X obiecuje złote góry tj. umowę o pracę na czas nieokreślony, stałe wynagrodzenie. W rezultacie nic z tego nie znajduje się w przedstawionej umowie (zlecenie) do której wgląd jest dopiero pod koniec szkolenia (szkolenie trwa 5 dni!).
Ewa 2013-12-10 20:53:21
Pracowałam w Zepterze. Ludzie mili, nie karierowicze, pracę można pogodzić z rodziną, bo samemu można ustalać czas prezentacji. Jak ktoś myśli to zarobi. Trzeba być dobrym handlowcem, negocjatorem. " Lepsze deko handlu, niż pół kilo roboty" Pozdrawiam
kasia 2014-01-31 17:38:51
Mam rozmowę tam o pracę. Tylko jak widzę po opiniach nie wiem, czy warto tam się fatygować, większość osób kompletnie nie poleca. Jak krótko przez telefon rozmawiałam o tej pracy, Pani powiedziała, że szkolenie jest bezpłatne. I teraz nie wiem czy warto???
NIck 2014-02-04 19:56:16
Nikomu nigdy nie polecam, zjadłem na nim zęby a menadzerowie to zgroza przedstawiciel jest traktowany jak pies, liczy sie cel i umowy goscie na spotkaniach. Mój menadzer chociaż w jego przypadku to szumne słowo stosował wszystko co możliwe nie wykluczając mobingu krzyków wyzwisk i "prania mózgu" (kobiety dla niego gorzej niż psy)byle by tylko był wynik, nie było mowy o chorobie, bo spotkania nawet w dni ustawowo wolne od pracy kazał nam robić i to nawet w biurach okregowych, sam natomiast grał sobie w "FIFa" na komputerze, a najczęściej go wogóle niebyło. Wymagania były ale od siebie nic.... szkoda gadac omijać radzę i to z daleka. Szczególnie to Biuro z Piotrkowa, porażka...
Fory 2014-08-21 14:51:20
Ktoś powiedział: "Dobrzy pracownicy nie odchodzą z dobrej firmy, odchodzą dlatego, że mają złego menagera" To właśnie można powiedzieć o Zepterze, gdzie rotacja jest ogromna.
natia 2014-11-05 15:24:44
Pracowałam w Zepterze kilka lat temu i mam same miłe wspomnienia. Ludzie mili, bardzo związani z firmą, dodatki w postaci opieki zdrowotnej, bonów na święta.
Polecam.
janusz 2015-01-01 21:19:30
Błazenada,zamówiłem i zapłaciłem za garnek w połowie listopada by mieć prezent gwiazdkowy dla żony,wigilia na 15 dorosłych osób z prezentacią prezentów.Mamy 2015 rok zamówienie niezrealizowane pani kierownik z Opola nie odbiera telefonu co do realizacji zapłaconego zamówienia
jadzie 2015-03-31 18:11:03
Mnie wcale nie dziwi to że kupowali garnki zeptera hurtowo, bo ja też sobie użytkowanie tych ganków bardzo chwalę. Gotuje sie w nich bardzo wygodnie. A co najważniejsze przy obecnym szybkim życiu, nie niszczą się od mycia w zmywarce, oczywiście jeśli się odpowiednich środków uzywa. Powiedz mi karaman gdzie konkretnie w Pruszkowie można te garnki zakupić stacjonarnie
NORA 2015-05-14 13:01:45
A mozesz kogos polecic do prezentacji?
dania 2015-09-25 11:08:22
Ja tez tak mówię że to sekta tez dałam sie naciagnąc na bardzo duże kwoty az mi wstyd pisac ijeszcze mnie wciagli do doractwa byłam na pierwszym spotkaniu horror ja sie nie nadaje napisałam wypowidzenie zobaczymy co odpisza

Bohdan 2016-04-13 18:27:32
Naciągactwo . kłamstwo nie polecam.
izabela 2016-05-13 12:39:30
a teraz przecież szukają kogoś na stanowisko przedstawiciela handlowego do warszawy i to godne zainteresowania stanowisko, oferują np. profesjonalne szkolenia i swobodne organizowanie czasu pracy co jest na mega plus
Zostaw swoją opinię o Zepter International - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zepter International