brak logo

Janipol

Janikowo

Opinie o Janipol

xxx 2015-08-30 21:56:36
na 100% wydajności to ale musisz zasuwać,nie ma w ogóle takiej opcji zebys robił to przez najblizszy rok,marzenie.To jest po 8-9 elementów z dobrymi czasami.ogólnie nie polecam,to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
ktosia 2015-08-31 07:13:09
Taka jest opinia, ze tapicer zarabia dobrze. Jednak trzeba czasu by dojść do wprawy i stawki zarazem. Pakiet socjalny owszem- premia w grudniu na święta, wczasy pod gruszą, paczki wielkanocne i dodatkowo karnety dla pracowników (kino,basen itp). Najważniejsze-pensja jest ZAWSZE na czas.
michal 2015-08-31 16:57:45
Do ktosia- dziekuje
. To taki początkujący tapicer ile może zarobic? I jesli moge zapytac ile jest tych pieniędzy na święta itp? Oj święte słowa ze pensja na czas!
5
ktosia 2015-09-01 08:50:13
Początkujący tapicer zarabia jak każdy początkujący pracownik w firmie. Umowa próbna trwa trzy (około) miesiące i wtedy stawka równa się minimalnej krajowej w przeliczeniu za godzinę pracy. W związku z tym, pensja równa się stawka razy przepracowane godziny i oczywiście minus potrącenia standardowe (zus, podatek). W sumie, mówiąc prosto wychodzi najmniejsza krajówka, ewentualnie trochę więcej, jeśli miesiąc pracy jest dłuższy.Trzeba trochę poczekać na zarobki, o których się wspomina. Akord obowiązuje każdego po okresie próbnym ale to kiedy zaczniesz wyrabiać "procenty" zależy od Twoich predyspozycji osobistych.
Socjal mieści między 200 a 450 zł. Kwoty orientacyjne, bo nie zaglądam nikomu w kwitki, nie wnikam ile kto i co i za co ;) Pozdrawiam :)
szambo 2015-09-01 12:20:19
Tylko nie Janipol. Ludzie stad uciekają, co chwile przychodzi swieza nowa krew porobi taki tydzien i ucieka. Ciagle brakuje ludzi nikt nie chce robic tak cięzkiej pracy za takie pieniądze. a do tego zabrali nam kwartalną.
Nie polecam!!
4
ktosia 2015-09-02 08:54:41
Prawda, zabrali kwartalną, ale w zamian dali motywacyjną comiesięczną. Jak to będzie wyglądało w praktyce okaże się w "praniu".
on 2015-09-02 18:58:16
No ale ogólnie ciężko jest?
ktosia 2015-09-02 23:37:50
Ciężko- pojecie względne. Jeśli nastawiasz się na "się nie narobić a zarobić" to gwarantuję rozczarowanie. Jest znosnie, jeśli nie jest ci obca ciężka praca.
1
szambo 2015-09-06 21:46:10
ta comiesieczna to pic, myslicie ze kazdy dostanie zawsze co miesiac 300?
moze na poczatku tak ale potem pewniepo 100
1
nie ma logowania 2015-09-20 08:23:21
A ja myślę że dostanie każdy Premie bo inaczej tapicerowac meble będą sami Dużo ludzi do pracy dojeżdża zawsze można szukać sobie pracy bliżej domu To tez trzeba brać pod uwageC
nowy 2015-09-28 10:45:56
Witam, przyjmuja do pracy? Na jaki dzial potrzebuja?
Ile mozna zarobic na start? Chce zlozyc cv i sie zastanawiam.
luki88 2015-09-28 14:08:46
Jest trochę ogłoszeń o pracy w tej firmie. Mam ZERO pojęcia o pracy przy prod. mebli, tapicerowaniu, itd. Piszą "przyuczamy do każdego stanowiska pracy". Może mi ktoś napisać jakie elementy tam tapicerują, ile tego trzeba wykonać (jestem leworęczny) bo praca jest na akord? Wolałbym chyba godzinówkę...
robol 2015-09-30 11:18:36
Jak ktoś chce złożyć cv, nie warto. Praca na poczatek za najnizszą. Niby ludzi potrzebuja a często 3 miesiące i nara. Jesli komus się uda zostać znaczty mu przedluża. to na akordzie zarobi 1600-2000 (klejenie, stolanrnia,okuwanie, pakowanie) na tapicerni 1800-2500. Z tym ze najwyzsze zarobki przy sporym doswiadczeniu i ostrym zasuwaniu, nie ma lekko. Godzinowka czyli magazyny itp. 1300-1500 po przedłuzeniu umowy. Pracownicy z większym stazem 1500-1800.
Przychodza mlodzi ledwo po szkole i tydzien, dwa pracy i chorobowe bo nie mogą dac rady taka cięzka praca. Ciagla rotacja jest w zakladzie. Ludzie nawet z Janikowa nie przychodza bo sie nie oplaca i nie chce.
to jest janipol w paru zdaniach.
Gorąco nie polecam. Robię już 7 lat i nieczego sie nie dorobiłem. Nie ma tu przyszlosci.
kaźmirz 2015-09-30 21:22:10
koles pieprzesz trzeba zarobic to trzeba zapindalac taka teraz jest obecnie sytuacja na naszy rynku pracy jak chcesz sobie sobie lekko robic to prosze 1300 zl zawsze zostaje anglia To jest Polska ... panstwo a dorobku Rob zeby twoje dzieci mialy dobrze
wodka 2015-09-30 22:33:31
robol dobrze prawi, polac mu!
robol 2015-10-01 06:12:44
a ja zapieprzam na akordzie i wychodzę ponad 30 zł na godzinę i gdzie więcej dostanę za godzinę pracy ?
do robol 2015-10-01 08:59:29
To chyba w przerwy tez robisz
3
??? 2015-10-02 11:48:20
jak w janipolu wyglada socjal? na co ile? i czy sa 13?
gosc 2015-10-02 12:24:45
również nie polecam wyzysk mobbing ludzie są traktowani jak debile odradzam
2
do ??? 2015-10-07 20:43:24
13, 14, 15 a nawet 24... boze narodzenie kasa w zaleznosci od dochodow ok 400zl brutto, paczki na wielkanoc i karnety/bilety do kina/kosmetyczki, we wakacje wczsay pod grusza
Tomek 2015-10-10 23:19:11
Jestem na okresie próbnym na tapicerni. Co do mojej opinii - jest całkiem dobrze. Okres próbny jest tak w prawdzie kursem za który wam płacą. Brygadzista jest bardzo miły, nie ma nigdy sytuacji że drze mordę, nawet jak coś spierdolisz. Oczywiście zależy jak trafisz. Zarobki hmmm dużo nie powiem. Początek jak to początek. Pierwsze 3 miesiące za krajówkę + całkiem niezła premia. Potem akord który jednak jest dość ciężki, żeby wyrobić te 100% potrzeba pewnie z rok doświadczenia.
Większość opinii tutaj to zapewne wpisy ludzi którzy po tygodniu spierdolili, bo myśleli że ktoś im będzie płacił za siedzenie. Trzeba zrozumieć, że nie ma łatwej i dobrze płatnej pracy dla ludzi bez doświadczenia. Jeśli ktoś młody potrzebuje doświadczenia - jak najbardziej w Janipolu je znajdzie. Nigdzie w okolicach nie znajdziecie zakładu w którym zatrudnią was bez doświadczenia na umowę o prace :) Musicie jedynie być odpowiednio zmotywowani!
1
do tomek 2015-10-11 15:15:17
Ta wysoka premia to ile? Tez chce jechac złożyć tam cv. Pracujesz tam na 2zmiany i soboty tez?
do tomek 2015-10-15 13:37:55
ta premia to 200zł brutto
2
kirek 2015-10-26 10:24:48
Ktos moze wie jak bedziemy robić w przerwę swiateczną? Robimy do 18 grudnia czy moze pozniej?
Do kiedy jest produkcja? I kiedy wracamy?
yyyy 2015-11-02 18:04:56
No jest przerwa, oczywiscie narzucona zwlaszcza akrod magazyny ida na inwenture wiec maja troche mniej wolnego. Ale akordowka wolne sporo czesto bywa ze wiekszość na bezpłatnym bo mało komu zostanie 5-10 dni urlopu
premia 2015-11-03 18:12:38
Jakie 200 zł brutto? Generalnie premia na tapicerni to 400 zł, ale mozliwe jest więcej. Niestety to kto dostanie premie to często kwestia układów...
Te 200 zł to pewnie chodzi Ci o to że TY TYLE DOSTAJESZ, chyba logiczne że nie każdy dostaje max premie. Logika.
Pyzdra 2015-11-08 19:01:31
Najgorszy zakład w jakim pracowałem!A te pieski pana kierownika masakra zero jaj!
4
kirek 2015-11-25 11:11:18
Wie ktos do kiedy pracujemy?
Kiedy ostatni dzien idziemy do pracy przed swietami
od niesawna 2015-12-08 11:24:05
Moze mi ktoś wytłumaczyc i napisac jak to jest z tymi zwiazkami zawodowymi wiem ze sa 2. Jakie są korzyści z przynaleznosci? biora jakies pieniadze za przynaleznosc? Sa jakies paczki wycieczki?
Średniak 2015-12-09 17:51:08
Witam. I coś już wiadomo czy jest jakaś przerwa świąteczna czy coś w tym stylu. Za długo nie pracuje w Janipolu i nie znam jest wszystkich zwyczaji. Ile dni jest przerwa i od kiedy do kiedy?
xxxxxx 2015-12-10 05:59:33
Przerwa będzie od 24 grudnia do końca roku
kirek 2015-12-10 10:00:26
Są wszędzie informacje na tablicach powywieszane. poza tym kazdy majster chyba przekazal wszystkim. 23 ost dzien pracy wracamy 4. chyba ze ktos magazyny no to inwentura
PR 2015-12-20 17:56:50
Warunki z płacami i dniami wolnymi są okej, ale nieźle trzeba sie narobić. Na tapicerni jest niezły zapierdol. Na magazyn mebli też by mogli zatrudnić więcej osób. Pracuje tu już jakiś czas i rozmyślam na zakończeniem pracy w tym zakładzie.
1
1 2016-02-04 11:45:23
A wie ktoś może jak wygląda praca kierowców w Janipolu? Ile trwają wyjazdy, jak wygląda płaca, czy soboty i niedziele kierowcy tez pracują? Sa wyjazdy tylko do Niemiec czy gdzieś indziej też?
bbb 2016-02-29 21:52:01
Ja pracuje w Janipolu od sierpnia 2015r.na dziale tapicernia.Miałem 2 tygodnie godzinówki ,potem przeszłem na akord , moja pierwsza wypłata na akordzie to 2100 netto.Teraz przy nadgodzinach mam 2900zł,3000zł,w każdym miesiącu mam max premii czyli 450zł.ja sobie bardzo chwale firmę.
4
bbb 2016-03-02 18:50:29
bbb dwa tygodnie godzinówki,a potem akord?
Musisz być bardzo dobrym tapicerem.
nowy 2016-04-06 20:08:20
witam zlozylem cv do janipolu w poniedzialek ide na rozmowe kwalifikacyjna.
Moze ktos napisac na jakie zarobki moge liczyc na jakich dzialach? na okresie próbnym i po?
janipol 2016-04-07 02:16:09
12 zł brutto/h
kirek 2016-04-15 10:04:21
Socjal słaby, premie tylko jak wyrobisz normy. Monter 1600-2300 bez nadgodzin tapicer 1800-2500 bez nadgodzin. oczywiscie na poczatek licz te najnizsze stawki albo i mniej gdyż wyrobisz z 60-80% w pierwszych miesiącach.
hej 2016-05-04 19:51:30
witam, zlozylem cv jskies 2 tyg temu i sie nie odzywaja. potrzebuja ludzi do pracy?? przyjmuja? wie ktos moze ?
1
RPS 2016-06-02 09:53:18
ha ha ta robota to śmich na sali
mały 84 2016-09-19 18:50:01
a jak wyglada sprawa pracy na montazu stelazy ? wie ktos ???
Norbert 2016-09-20 09:34:48
Też się wczoraj dostałeś ? :D :D broniewice pozdrawiają
mały 84 2016-09-20 14:06:48
hahha no tak tak , daj namiary na siebie na fb :) pozdroooo
XXXL 2016-10-09 20:20:30
BURAKOWO
Kolal 2016-10-12 19:38:32
To dlaczego pracujesz tak długo skoro się nie opłaca? LOL
1
jacek 2016-10-13 15:37:29
Nie widze, żeby oferty się pojawiały.. ale i rotacji nie ma za dużej chyba.
1
Danek 2016-11-24 09:45:24
W Janipolu praca jest ciężka i wszyscy o tym dobrze wiemy, kontrola czasu, akord itp. Dają się we znaki.
Ale są u nas tacy, którzy mają rewelacyjnie, czyli szefowie związków zawodowych, do pracy chodzą kiedy chcą, ciągłe wyjazdu, podobno do centrali albo na szkolenia, pensja prawie za nic. Kilka razy do roku załatwią paczki z socjalu i hulaj dusza piekła nie ma. Tacy to u nas maja rewela!
A my musimy na takich harować.
RDP 2016-11-25 10:03:44
To fakt, jest u nas taki jeden, w pracy żadko jest, ciongle go niema. Bawi sie w jakieś plywanie na jeziorach, ciekawe skond ma kase na takie rzeczy. Ale jak bendom wybory to chętnie wystartuje bo to łatwa kasiora, nic nie robisz a kasa na koncie jest i można się bawić w różne hobby.
1
Nie-pływak 2016-12-05 20:19:27
Możesz go zapytać skąd pozyskuje pieniądze na płynięcia, anonimowym pływakiem nie jest jeżeli wiesz że pływa. Mogę Ci powiedzieć że jego hobby rocznie kosztuje 250 tys zł .
Zostaw swoją opinię o Janipol - Janikowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Janipol