brak logo

STYKS - ZAKŁAD POGRZEBOWY

Wrocław

Opinie o STYKS - ZAKŁAD POGRZEBOWY

A 2012-09-04 12:28:11
BARDZO MOCNO ROZCZAROWAŁAM SIE USŁUGAMI TEJ FIRMY.
CENY KOLOSALNE W PORÓWNANIU Z JAKOŚCIA ORAZ ORGANIZACJĄ POGRZEBU. Najadłam sie wstydu przed zaproszoną rodziną.Nie wywiązali sie z umowy tak jak nalezy, miejsce pochówku wygladało jak wielkie wykopalisko, zakryte materialem trawo-podobnym. Nie dalo sie dojsc ani do trumny ani sypnąc ziemią na trumnę. Cały pogrzeb musielismy oglądac zza krzaków !!!! Nie usuneli niczego o co zostali poproszeni, nie zrobili zadnego dojscia do trumny a stary nagrobek lezał porozwalany w częsciach. Nie uszanowali poprzedniej zmarłej osoby, pochowanej w rodzinnym grobowcu w tym samym miejscu, zabierając tabliczkę z jego imieniem i nazwiskiem, a starą rozwalajac w poł !!!
Osoby niosące trumnę były zainteresowane zyskiem i nie okazały ZADNEGO SZACUNKU DO OSOB zgromadzonych w kosciele oraz podczas pogrzebu.
Rzucanie kwiatami, kopanie ich po ziemi, c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ski sposob traktowania gosci.. ODRADZAM TĄ FIRMĘ JAK TYLKO MOGĘ.


Skupieni wyłacznie na zysku. Było mi wstyd przed całą rodziną, ktora komentowała sposob i organizację.
1
piotr 2012-12-22 15:03:18
NAPRWDE POLECAM KAZDA INNA FIRME ALE NIE STYKS. Rowniez sie na nich zawiodlem chowalem bliska mi osobe zaplacilem firmie Styks nie male pieniadze a podczas ceremoni pogrzebowej w kaplicy okazalo sie ze trumna za ktora zaplacilem okazalo sie ze dali inna i to z jednej strony pekniete deski. Udalem sie po pogrzebie do ich siedziby przy ul. Wlodkowica powiedziec co mnie spotkalo nie oczekiwalem nie wiadomo czego ale przynajmniej, ze uslysze przepraszam przykro nam nastapila pomylka ! A w zamian tego Pani beszczelnie powiedziala czy robil pan zdjecia jak nie to nie ma o czym mowic. Szczyt beszczelnosci bo uwazam ze placac firmie Syks za cala ceremonie myslalem ze to profesjonalisci, uwazam ze nastawili sie tylko na zysk. Nigdy wiecej firmy STYKS !!!
poszkodowana 2013-01-16 14:10:30
PRAGNĘ OSTRZEC WSZYSTKICH, którzy mają zamiar skorzystać z usług zakładu pogrzebowego STYKS WE WROCŁAWIU. Bardzo żałuję, że nie sprawdziłam żadnych opinii zanim wykonałam do tego zakładu telefon, niestety życie pisze scenariusz, który czasem tak bardzo nas zaskakuje, że w chwili odejscia najbliższej osoby, pogrążeni w bólu, nie myslimy o tym, że ktoś może to w bezwzględny i bezwstydny sposób wykorzystać - tak, jak zrobił to STYKS. Pogrzeb jest ostatnią drogą człowieka i bliscy chcieliby, żeby była możliwie najpiekniejsza , a PRZEDE WSZYSTKIM, ABY odbył się w atmosferze szacunku dla zmarłej osoby i bliskich żegnających zmarłego - ZAKŁAD POGRZEBOWY STYKS natomiast naszym zdaniem pogwałcił każde z tych życzeń. Po pierwsze - trumna, za którą zapłaciliśmy kosztowała ponad tysiąc złotych, a przy pożegnaniu w kaplicy okazało się , że BYŁA CAŁA POKRYTA GRUBĄ WARSTWĄ KURZU, co jest niedopuszczalnym niedopatrzeniem , czy zatem korzystając z usług ZAKŁADU POGRZEBOWEGO STYKS pogrążona w bólu rodzina powinna ze szmatką iść do kaplicy na pogrzeb?? Kolejna kwestia to ubiór i zachowanie ASYSTY pogrzebowej - praca taka wymaga SZACUNKU DLA ZMARŁEGO I JEGO RODZINY - a palenie papierosów 20 metrów od karawanu i uśmieszki i nerwowe spoglądanie na kaplicę w stylu -' ile to jeszcze potrwa bo się spieszę do domu ' są nie na miejscu, wspomnę także o stroju - ZDECYDOWANIE NIEESTETYCZNYM, WYPŁOWIAŁYM i zapewne pamiętającym początek pracy zakładu STYKS. Dodam, iż STYKS stawia nad miejscem pochówku BALDACHIM , JEDNAK TA WYPŁOWIAŁA, PODARTA I CZĘŚCIOWO POCEROWANA szmata na kijach baldachimem zdecydowanie nazywać się nie powinna - STRASZNY WSTYD ogarnia najbliższą rodzinę a tutaj nie da się już nic zrobić. Kwiaty, które owa ASYSTA POGRZEBOWA miała położyć na trumnie i je przymocować leżały obok, bo tego nie zrobiono a przy pochówku wcale ich nie dano, bo panowie niezmiernie się spieszyli. To oczywiscie kolejne niedopatrzenie. Natomiast wieńce i wiązanki pogrzebowe zamiast położone z szacunkiem na karawan były ostentacyjnie RZUCANE jak worki ziemniaków ( byle szybko ) - w efekcie orszak stapał po połamanych kwaiatch i częściach wiązanek, które im powydpadały w trakcie rzucania ich na auto, gdyż panowie nie widzieli nic złego w pozostawieniu takiego bałaganu przed stopami najblizszej rodziny stąpającej za karawanem - wyglądało to strasznie , a ci, którzy je kupili czuli się okropnie. Piszemy to wszystko KU PRZESTRODZE - ABY ostatnia droga najbliższej osoby była najpiękniejsza, pełna szacunku dla NIEJ i dla rodziny, aby nie trzeba było cierpieć dodatkowo przez tak NISKĄ JAKOŚĆ usług, jaką oferuje zakład pogrzebowy STYKS, w trakcie pogrzebu nic nie da się już zrobić, a w sercu pozostaje zadra, że nie wszystko było tak, jak człowiek się spodziewał, że pracownicy STYKSu bez kszty szacunku dla zmarłego i jego rodziny zorganizują za grube pieniądze pogrzeb, podczas którego czowiek ma ochotę ich wyprosić.
Filip 2014-08-13 15:19:02
STANOWCZO NIE ZGADZAM SIĘ z powyższymi narzekaniami na usługi I pracowników Domu Pogrzebowego STYKS.Akurat tak się złożyło, że STYKS zajął się obsługą ceremonii Ostatniej Drogi mojej niedawno zmarłej Mamy. Piękna, perfekcyjna i dostojna ceremonia - żadnych "wpadek", dbałość o każdy aspekt i detal była widoczna na każdym kroku. Do tego zostałem wspaniale potraktowany finansowo - udzielono mi rabatów, skutkiem czego kwota ostateczna NIE PRZEKROCZYŁA KWOTY ZASIŁKU POGRZEBOWEGO Muszę zaprotestować przeciwko takim epickich rozmiarów "wyziewom" - nawiasem mówiąc - od razu wydaje się, że autor powyższej opinii (niejaki władysław - Proszę Państwa - jaki człowiek pisze swe imię MAŁĄ LITERA?! - domyślcie się Państwo sami...:-/) dołożył tak dużych starań, napracował się i poświęcił dużo swego cennego prywatnego czasu na tak rozległy tekst. Według mnie osobiście EWIDENTNIE opinia Pana w.(!) pisana była "na zamówienie" osób trzecich - najprawdopodobniej nieuczciwie działającej konkurencji STYKSA.
2
Rone 2014-10-20 15:40:12
ODRADZAM STYKSA! Podzielam wcześniejsze komentarze. Niestety oprawa całego pogrzebu nie pozwoliła mi na spokojne przeżywanie pogrzebu babci. Jestem szczegółowy i zwracam uwagę na detale, zarówno nieestetycznie wyglądający pracownicy styksa (którzy zapieli koszule dopiero przed wyniesieniem trumny) obdrapany samochód, ale przede wszystkim grób rozkopany niechlujnie i obłożony MOCNO zniszczoną sztuczną trawką - tragedia, winda, która sprowadza trumnę do grobu również zdezelowana - wyglądała na wrak! Okropna oprawa!!! APEL do firmy - ZAINWESTUJCIE W NOWE ESTETYCZNE AUTA I SPRZĘT i DBAJCIE O JAKOŚĆ! Jedyny plus jaki znalazłem to pani, która grała na skrzypcach - naprawdę ładnie, jej zachowanie i stórj również były adekwatne do sytuacji. PODSUMOWUJĄC ODRADZAM STYKSA, przy tak dużej konkurencji nie trudno będzie znaleźć inną firmę.
Antoni 2014-10-21 14:59:41
Zazwyczaj nie piszę opinii, jednak w tej sytuacji postanowiłem zabrać głos w dyskusji na temat Zakładu Styks. A to dlatego, że nie tak dawno organizowałem pogrzeb w tej Firmie. Nie mam nic do zarzucenia - zarówno pracownikom biurowym jak i Panom obsługującym ceremonię.Żaden z pracowników nie miał wypłowiałego ubrania ani nie zapinał koszuli w ostatniej chwili. Wręcz przeciwnie - przyjechali na pogrzeb w jednakowych garniturach, białych koszulach i "pod krawatami". Widać było, że są pracownikami firmy, że są czyści i nie palili papierosów. Kiedy wychodziliśmy z kaplicy spotkaliśmy inny zakład przygotowujący się do pogrzebu. To była katastrofa - spodnie z lampasami i kurtki. Reasumując - polecam Zakład Styks jako firmę która wykonała usługę adekwatną do ceny i i zgodnie z ustaleniami. Szukając zakładu pogrzebowego należy samemu zapoznać się z jego ofertą i samemu podjąć decyzję o jego wyborze. Opinie w internecie mijają się z prawdą. Styl i treść dotychczasowych opinii sugeruje ich autorów - konkurencję.
Antoni
Jacek 2014-10-22 17:09:54
Kochany, musisz zacząć pisać ze zrozumieniem. Najpierw piszesz, że grób wyglądał jak "wielkie wykopalisko" - czyli był to dołek kopany w ziemi. Póżniej piszesz, że nie uszanowali Zmarłego złożonego w rodzinnym grobowcu - czyli murowana piwnica.Oj, poplątałeś!!! A krzaki na cmentarzu? To norma, na cmentarzach rosną drzewa i krzewy i nikt nie pozwoli ich wycinać. Musisz pomyśleć nad zarzutami bo te są tak głupie, że wręcz nieprawdopodobne.
1
paweł 2014-12-27 10:11:56
Przy wyborze zakładu pogrzebowego nie można działać pod presją. Warto poświęcić chwilę i wybrać ten najlepszy. Korzystałem z usług ZP. Styks i nie mogę i nic zarzucić. Wszystko zapięte na ostatni guzik. Na swojej stronie zresztą mają informacje jakimi kryteriami należy się kierować wybierając firmę pogrzebową. http://www.styx.pl/wybor-zakladu
lalunia 2015-03-03 19:42:22
Będę odradzać wszystkim firmę STYKS.Zgadzam się z opinia ,że firma ta jest nastawiona tylko na szybki zysk, zero poszanowania dla rodziny zmarłego. Tata mój kochany odszedł nagle po 5 tej rano w domu.Mamę zastaliśmy z mężem w rozpaczy Tata leżący na podłodze , ekipa karetki złożyła nam wyrazy współczucia i pojechała. Poprosiłam sąsiada rodziców o numer z internetu zakładu pogrzebowego i był to STYKS.Wykonałam telefon z prośba o przewóz Tata do chłodni, nawiasem mówiąc głos właścicielki Styksu z Włodkowica pasuje do Tej profesjii. Ale to co mnie spotkało w zakładzie to skandal. Na moją prośbę o przekazanie karty zgonu Tata i dowodu osobistego, które to zostały zabrane przez przewóz pracowników firmy STYKS ,ponieważ ceremonią pogrzebową zajmie się inna firma . Kazano mi zapłacić za przewóz Tata tj. ok 4-5 km 928zł, ponieważ podpisałam taki dokument , na moje pytanie jaki dokument pokazano mi odebranie ciała Tata z domu ,gdzie ich pracownik nie poinformował mnie o tak wysokim koszcie przwozu tylko poprosił o sprawdzenie danych Tata i moich i podpis.Taki koszt przewozu w innych firmach wynosi 350-400 zł.Właścicielka nie przystała na kwotę 450 zł, żądała 928 zł i dopiero jak powiedziałam że wezwę policję oddano mi kartę zgonu Tata i dowód. Gdybym została poinformowana przez pracownika firmy STYKS o koszcie przewozu nie miałabym żadnych pretensji, a tak wszystkim ludziom opowiadam o praktykach Tej firmy i ostrzegam przed kontaktem z Nimi.
monik 2015-03-18 02:53:22
Gdyby Firma miala siedzibe w niemczech w okolicach Frankfurt nad menem Tor bmlabym zainteresowana praca dla mich.
Andrzej 2016-04-01 11:34:14
Jestem pewien że ta osoba która tak wychwala styks, to ktoś z ich firmy.Wkrótce ja opiszę sytuacje ze styksem to włosy każdemu staną na głowie ,również wytoczę im proces w sądzie
Smutny 2016-07-02 21:14:08
trzeba patrzec i czytac co sie podpisuje . Jak idziesz do banku wziasc kredyt to czytasz umowe a nie lecisz po podpisaniu na drugi dzien z pretensjami ze za drogo Cie policzyli
1
Klijęt 2016-10-23 02:09:54
Nie ma do czego się przyczepić. Firma Styks jak inne zakłady robią swoją robotę rzetelnie i dokładnie. Wiadomo ,że jest konkurencja w cenach ale jeżeli chodzi o tą firmę to potrafią człowiekowi pomoc załatwić z pogrzebem wszystko jak należy. Bardzo sympatyczna jest sama właścicielka firmy Styks a takich ludzi się ceni pod względem zachowania i podejścia do rodziny zmarłej osoby.
1
Klijęt 2016-10-23 02:10:48
Nie ma do czego się przyczepić. Firma Styks jak inne zakłady robią swoją robotę rzetelnie i dokładnie. Wiadomo ,że jest konkurencja w cenach ale jeżeli chodzi o tą firmę to potrafią człowiekowi pomoc załatwić z pogrzebem wszystko jak należy. Bardzo sympatyczna jest sama właścicielka firmy Styks a takich ludzi się ceni pod względem zachowania i podejścia do rodziny zmarłej osoby.
1
Zostaw swoją opinię o STYKS - ZAKŁAD POGRZEBOWY - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STYKS - ZAKŁAD POGRZEBOWY