brak logo

Lugra

Warszawa

Opinie o Lugra

kiki 2012-09-03 18:07:58
on - 2012-08-31 22:04:55

a gzdie ty sie chcesz starać o zasiłek?
chodzi mi o ten niemicki
miki 2012-09-12 14:37:30
Starał się któryś o Kindergeld bo podobno zmieniło się i pracownicy na kontrakcie też mogą odzyskać nawet 4 lata wstecz. Jeśli ktoś się starał to dajcie znać.
mik 2012-09-13 16:06:42
miki - 2012-09-12 14:37:30

Starał się któryś o Kindergeld bo podobno zmieniło się i pracownicy na kontrakcie też mogą odzyskać nawet 4 lata wstecz. Jeśli ktoś się starał to dajcie znać.
odnosnie zasiłków jezeli ktos dostał ipracuje w lugrze lub w prewamaksie niech sie odezwie
JOBSER 2012-12-12 13:15:55
nie moze byc pozytywnych!!! bo to scierwo nie firma!!! robisz 12h placa za8 bo firma musi dostac swoje !!! ciebie maja w glebokim powazaniu!!! jak ci sie nie podoba to sie zwolnij, atmosfera w pracy fatalna!!! oboz a nie zaklad pracy!!!! tak jest tam caly czas !!!! niemcy porazka!!! kierownicy to nie ludzie!!!! ludzie omijac szerokim łukiem!!!!
kiki 2012-12-26 19:29:36
niemiecke warunki 2013 he he
były 2013-03-10 08:33:05
Pracowałem u tych [usunięte przez moderatora].Zapamiętajcie nigdzie w Niemczech na prefabrykacji nie znajdziecie uczciwości .Wszędzie i zawsze jest [usunięte przez moderatora] bez względu na to jacy [usunięte przez moderatora] [firma] to ma.Uwierzcie mi jest tego bb dużo.Tej plagi nawet nasza nie udolna PIP nie wypleni .Są zbyt skorumpowani.
anonim 2013-03-10 19:55:21
Kinderegeld mozna odzyskac, nawet 4 lata wstecz.
piro 2013-04-08 19:25:27
kolega sie starał z lugry po wyliczeniach ma koło 100000zł za 4 lata w stecz za 4 dzieci....
titi 2013-05-04 16:49:54
od 2014 zmienia sie oplacanie skladek ubezpieczeniowych czyli podatek i ubezpieczenie spoleczne bedzie placone w niemczech czyli duzo wiecej niz teraz teraz placony podek jest w nimczech azus w polsce
Robi38 2013-05-07 22:29:27
To że podatek jest tam a ubezpieczenie w Polsce to akurat jest korzystne dla pracownika z punktu widzenia przyszłej emerytury bo składka jest płacona od średniej krajowej, jak zapłacą w niemczech podatek i ubezpieczenie to przestaniecie odzyskiwać podatki a składka emerytalno - rentowa będzie płacona najniższa jako od pracowników nie kwalifikowanych i pozbędziecie się urlopów, nie zgadzajcie się na to, korzystniej jest abyście zostali tak jak jest teraz, wiem co mówię znam to z autopsji.
miki 2013-07-09 19:07:56
Odzyskał ktoś Kindergeld. Podzielcie się opinią bo nie wiem czy składać wniosek.
rafako 2013-07-10 17:36:29
dyskryminacja i cwaniactwo
anomim 2013-07-29 22:28:58
Sam sobie jec ta martadele śmierdząca .Rodzina jeździ co 2-tyg.do domu i ma zarobione to samo co ktoś robi caly m-c.
3
anonim 2013-07-29 22:42:29
Ludzie zjeżdżają na kasecie i muszą dorabiać.
hehe 2013-08-04 20:05:55
to dlaczego pracowałes 4lata jezeli byłotak zle?
PRACOWNIK 2013-08-13 14:40:05
Jak pracowaliscie i macie teraz pretensje to widocznie byliscie za ciency i musieliscie robic po godzinach.Pewnie lepiej pracowac za 1200zl litosci.
2
2013-09-29 15:57:52
co tam slychac chłopcy pracowalem dawniej u was za 8 gorzin mam w polsce 4000 zl
2
cools 2014-01-14 08:28:51
witam.mampytanie jak jesty teraz w lugrze bo zlozylem papiery i czekam na odp. ?? jak praca zarobki itd.??
3
mirek 2014-01-26 08:55:25
WITAM MORZE KTOS ZNA DOBRA FIRME KTURA PRACUJE ZA GRANICO SZUKAM JAKO CIESLA .moj meil. mirek1977@poczta.onet.eu
4
pracownik 2014-02-23 10:51:12
ludzie opowiadacie bzdury ja przepracowalem w firmie ponad 20 lat nigdy niebylo problemu z wyplata a zarobki na prefabrykacji ksztaltuja sie okolo 1500 euro za 168 godzin pracy
1
anonim 2014-03-18 11:20:39
a Ciebie ANALFABETO WYSYŁAM DO SZKOŁY NAJPIERW,ABY NAUCZYĆ SIĘ POPRAWNIE PISAĆ!!!!
LYSY6969 2014-03-23 12:43:18
hahahahahahahaha dobre sobie a ilu ludzi pod........
4
LYSY6969 2014-03-23 12:50:55
ZA PEWNIE JAKIŚ POCIOTEK NA KTÓREGO MUSIAŁO PRACOWAĆ KILKA OSÓB
4
andrzej 2014-05-28 00:03:58
[usunięte przez administratora] - omijac ta firme
1
olek 2014-06-30 14:40:13
Firma wypłacalna. Zależy na której budowie, ale pracuje się długo, po 12 godzin, tak że nawet do sklepu nie można pojechać.
nur fur 2014-07-01 18:05:40
Pracowałem na prefabrykacji w Liebenau robota od 5 rano do 4-5 po południu zapłacone tylko za 8 godzin.Mieliśmy dwie przerwy w ciagu dnia, mieszkanie opłacone przez firmę.Byłem tam w 2009 roku od maja do września,potem zjechałem do kraju(dostałem nową robotę)...płaca 1450 euro, tyle dostawałem w tamtym okresie jako cieśla-betoniarz.
niewolnik 2014-07-08 14:52:34
pracowałem w Lugrze na kilku werkach i zależy gdzie się trafi. W Nojmarku na przykład mafia' rządzi tam tak zwany (usunięte przez administratora) no za to w każdą niedzielę jest w kośćiele, ma swoją klikę na werku. Oczywiśćie trzeba zapomnieć o ośmiu godzinnym dniu pracy od 10 w górę a płacą oczywiśćie za osiem i to na każdym werku. Jest też jeden werk gdzie kierownikiem jest zwykły chuligan i pijak kiedyś kiedy był majstrem po pijaku wszedł do pokoju i pobił niewinnego człowieka.(usunięte przez administratora) Ale jak wszędzie tak też i w Lugrze są normalni kierownicy inteligęntni i ludzcy.Trzeba po prostu mieć szczęscie i dobrze trafić . Omijajcie też werk gdzie kierownikiem jest (usunięte przez administratora)kolejna kanalia. Nie chcę nikogo straszyć są werki gdzie warto pojechać. Otwiera się teraz nowy werk gdzie kierownikiem ma być (usunięte przez administratora)dawny majster znam go jako inteligentnego porządnego człowieka, pytanie czy teraz się nie zmienił pozostawiam otwarte.Powodzenia chłopcy
pracownik 2014-07-10 12:33:47
Pracowałeś w Lugrze 20 lat okej znam takich parę osób to prawda. Pracują tak długo ale to są ludzie z bliskiego otoczenia dyrektora. Znam sytuację że dyrektor chodził do nich na kielicha i na pogaduszki. Zresztą ta wąska grupa przeważnie pracuje dziś na niemieckich warunkach.A wszyscy znamy powiedzenie że co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie. Na ogół to praca powyżej 10 godzin płaca za 8 siem godzin i kliki na werkach.Szkoda słów na tą firmę krótko mówiąc dno
Andrzej 2014-08-31 10:23:44
bo są usuwane przez administratora- tą stronę internetową raczej też omijać bo nie dowiecie się prawdy.Już wielokrotnie usuwano moje opinie. Ta pewnie też będzie usunięta.
Andrzej 2014-08-31 10:43:56
chcecie pracować i mieć spokój oraz komfort psychiczny - omijajcie tą firme z daleka. Neumarkt to "Smoleńsk" i tzw. "Kozie łby" lub Kozłowo. Jeden z kierowników nadaje się do pracy tylko w kołchozie ZSRR - taką ma mentalność ten deklarowany katolik. Drugi ma papieża na stoliku a za skórą diabła ale to zwykły kozioł, stary cap, jest nikim ale wydaje mu się, że wszystkie rozumy pozjadał - prymityw. Po zakończeniu pracy nie możecie spodziewać się żadnej pomocy ze strony biura.
3
Marek 2014-10-19 18:50:01
Zastanawiam się o czym pisze "domin", jaki to potentat, zwykła firma z o.o. , która dorobiła się na ludzkiej krzywdzie i do chwili obecnej pięknie to robi.Nie posiada żadnego sprzętu, a funkcjonuje dzięki wykorzystywaniu pracowników, których nie szanuje i wychodzi z założenia jak nie ten to inny. Ja takiej firmie dziękuję. W ogóle firma tego typu co Lugra lub Prefamax nie powinny być na rynku. Brak szacunku i poniżanie pracowników, nagminne obcinanie godzin.
antke 2015-01-29 03:43:09
a jeśli ja nie mam doświadczenia, tylko tyle co na praktykach ze szkoły, bo jestem po technikum budowlanym, to mam szansę na robotę w Lugrze? czy raczej nie powinienem się łudzić? możecie coś mi poradzić? bo złożyłbym Cv, ale nie chce być wyśmiany, mam nadzieję, że rozumiecie. A chętny do ptracy jestem nawet od zaraz.
Byly pracownik :) 2015-02-14 17:51:23
Ja powiem tak jako byly juz pracownik nie polecam pracy w tej firmie a wiem co mowie bo pracowalem dlugo i za granica i w Polsce niejako w niemczech za twarz trzyma Broda tak w Polsce Napoleon , jesli chodzi o Prace w niemczech potwierdzam sa gangi rodzinne To FAKT wala w konia z godzinami o sobotach juz nieplatnych nie wspomne ,patrzac na prace w kraju wiadomo zarobki juz nie te po kryzysie bida ale przynajmniej duzo normalniejsi ludzie apropos zarobkow 1500euro fakt ale smiac mi sie chce jak sobie teraz uswiadomie ze zarabiam wiecej od dyrektora w kraju i male sprostowanie budownictwo w niemczech moze stoi ale pieniadze juz nie teraz czas Panowie na Skandynawie Belgie, Szwajcarje,Francje ale nie Niemcy:)pozdrawiam A.C.
manitu 2015-02-18 11:57:19
Débile,nygusy!pracowałem 2lata w Neumarkt i Toulouse.Miałem w 8-10g.1300--1700Ě.piłem,ale zasuwałem!nieudaczników nikt nie zapłaci!2006r.niewiele jak teraz,
kazik 2015-02-27 09:45:36
Potwierdzam opinie bylego pracownika z dnia 14.02.15. i wielu innych. To wszystko prawda.Godzine z definicji dziennie masz obcieta. Soboty co druga moze zaplacona - tak zarzadzil Broda twierdzac ze to dla firmy.No i nikt nie moze byc pewny czy w danym miesiacu nie dostaniesz stawki pomocnika ot takie widzi mi sie Brody.Dozor - nieuki tzw. poganiacze bez szkoly.Radze omijac.
gubas zawadzki 2015-02-27 23:15:42
Firma ogólnie dno,12,14,16 godz płacone za 8,traktują wszystkich jak śmieci,oczywiście przerobu nie ma,a lugra to caritas i dokłada do biznesu żeby tylko ludzie mieli gdzie pracować,same wypadki na budowach,ludzie pracuję przemęczeni,w ciągłym pośpiechu,ciągle poganiani,i oczywiście wielce pan dyrektor grubas pan i władca,ma wszystkich za śmieci i każdego chętnie by zwolnił,dziwię się tylko że nikt się tym nie zainteresował,żadna instytucja,śmierdzi to kryminałem.nie polecam a nawet ustrzegam przed tą firmą,jak nie chcecie sobie zmarnować życia
Daniel 2015-06-05 13:10:21
Witam czy może sie ktos orientuje czy sa przyjęcia do lugry składałem cv ale z tego co wiem jak ktoś nie załatwi po znajomości to lipa wychodzi .
Diabeł 2015-06-23 11:29:21
Odradzam prace w tej firmie oszuści i zmuszają do pracy po 12 13 godzin pracy od poniedziałku do soboty nie dotrzymują ustaleń obiecują kokosy jak zaczniesz prace to maja cię za niewolnika tak postępuje kierownik Wojciech i Dyrektor
Każą nosić.
Uciekać
Anioł 2015-06-23 14:26:10
Widzę, że podwykonawca z pod Lublina się odezwał który to pracowników bez umów itp...zatrudnia i jeszcze nie płaci.
Dziwne, że niby taka niewolnicza praca a 7 pracowników PODWYKONAWCY dobrowolnie na "umowę o pracę" przeszło do nas. To jest ciekawe prawda.
Pan Łukasz i Pan Wojciech niby właściciele firmy PODWYKONAWCZEJ a zielonego pojęcia o budownictwie nie mają.
Coś w tym jest skoro jednemu 15 miesięcy temu komornik maszyny pozabierał za długi.
Uciekać Panowie i to daleko....od takich firemek...krzak
kol anonim 2015-07-12 14:46:53
pa panie prezesie u pana nawet gaciowy zostaje kierownikiem a gdzie szkoła gdzie praktyka . Gdzie wiedza i umiejętnosci w Ingolstadt




dzie
Kolo 2015-10-19 21:18:45
Zna ktoś Jakąś firmę Niemiecką?szukam pracy jako cieśla Mój email to:Kot149@onet.pl
siury 2015-11-16 17:28:21
Powiem krótko zależy na jakiego kierownika trafisz według mnie najlepszy jest Czerniak pracowałem u niego i gdybym użył na niego złych słów to bym zgrzeszył.
ciekawy 2015-12-03 16:07:14
Ile na rękę można liczyć w tej firmie ? ile godzin się pracuje tygodniowo ?
były 2016-04-27 12:01:21
potwierdzam. pisane tylko 8 godzin, sobota może co druga po 4 godziny. Oficjalnie Broda mówi że coś dla firmy musi być .Na koniec miesiąca Broda podejmuje decyzję kto zostaje na stawce fachowca a kto pomocnika. Podpadniesz to zmieni ci stawkę nie patrząc co masz w umowie. Upychanie w kampach po trzech, syf totalny. Na każdej budowie donosiciele, którzy meldują każdego dnia Brodzie (za plecami kierowników).Majstrami zostają totalne debile bez wiedzy.Tacy pasują bo liżą d...ę brodzie i nie oczekują zbyt wiele. Broda toleruje pijaków którzy są "oddani" firmie.
Pracownik 2016-04-27 17:52:35
Masz rację "były" wyzysk, wyzysk i jeszcze raz złodziejstwo! I jeszcze jedno ogłoszenia wychodzą z lugry a poczytajcie o Prefamaxie bo to jest ta sama firma tylko inny odłam. Lugra tylko budowy a Prefamax prefabrykacja. Nie dajcie się nabrać, oni na tym koniku jadą dobre i miesiąc jak ktoś komu będą mogli godziny uwalić.
jozek 24 2016-07-20 07:24:28
Czy ktoś może poiwiedzieć jak jest teraz w Lugra na budowach
jakie zarobki ile godzin pracy oraz jakie zakwaterowanie
artur 2016-07-20 07:32:39
Jak przebiegają rozmowy kwalifikacyjne na cieslę szalunkowego na budowę
rysiek 2016-07-20 08:40:58
Czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko
cieśla szalunkowy na budowie
Czlowiek 2016-10-04 08:08:55
Nie dajcie się zwieść!!!! Banda oszustów! Mąż pojechał wczoraj miał trafić do Weeze dojechał w nocy z kolegą i mimo podpisanej w WARSZAWIE umowy ' SZEFUNCIO' otwiera drzwi i raz z morda do nich co tu robią ze miejsca w domu nie ma ze do łazienki maga iść spać jak psy ! Co to kur.. ma być?! MĄŻ padniety spał w aucie zaraz wraca do Pl Polski. Z tego co się dowiedział pracują tam po 12h a płacą im za 8,do tego płacisz za kwaterę!! Co to ma być ?!?!?! Kto doda mojemu mężowi teraz sił żeby wrócił cały i zdrowy to prawie 10h jazdy ! A za paliwo ?! Porażka wystrzegajcie się
Przetrwaj 2016-10-04 20:22:07
Wiesz co, nie wiem skąd masz takie informacje, Twój mąż to chyba jakoś skrajnie przesadza, bo takie rzeczy się tutaj jeszcze nigdy nie działy, ana pewno już nie na wyjazdach tym bardziej tak daleko od domu, ma przecież podpisaną umowę to o co w ogóle chodzi
Zostaw swoją opinię o Lugra - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lugra