brak logo

firma budowlana-feniks

Katowice

Opinie o firma budowlana-feniks

eee 2009-05-05 14:21:28
firma nie solidna, po wykonaniu usługi dla tej firmy następuje echo tj. brak zapłaty, brak możliwości skontaktowania się z jakąkolwiek osobą decyzyjną / 7 miesięcy/
anonim 2009-05-21 06:18:27
Firma budowlana Feniks od 2005 roku wisi mi 37000zł za roboty w warszawie na Myśliborskiej jest to oszukańczą i nieuczciwą firmą.
Należy naprawdę mocno uważać od trzech lat bujam się z nią po sądach dochodząc swoich zaległych należności za robotę w Feniksie.
Metoda Feniksa polega na tym że umawia się z wami na cenę jaką proponujesz za robotę(normalną w danym okresie na rynku) a płaca Ci tyle ile oni chcą wymyślając jakieś bzdurne powody do nieodebrania robót dowodem na to są liczne sprawy w sądach w całej Polsce o zaleganie Feniksa z zapłatą w Kielcach jest kilka takich firm( usunięte przez administratora ) przez firmę (praktycznie każda z tych firm dochodziła swoich należności przez sąd)Feniks.Jeżeli ktoś naprawdę musi Pracować w tej firmie to należy mieć mocne papiery na wszystko co jest złe z ich strony bo tylko one się puźniej liczą w sądzie ........
Wykonawca 2010-03-16 20:48:42
Zgadzamy się z ich działaniem dokładnie to samo nam zrobili na budowie w Panówkach wiszą nam 200 tys. i wszystko jest oczywiście źle zrobione . To ich stara metoda . Współczujemy ludziom którzy kupują w ich wykonaniu budynki gdzie każą wykonywać wbrew projektom i przepisą budowlanym . A teraz powinien się za nich wziąść nadzór budowlany i na pewno będzie już to niedługo .
oszukany 2010-03-31 12:25:59
(usunięte przez moderatora. Nie mogę się doprosić spłacenia 4 FV na kwotę 50000 PLN. Przy każdej okazji unikają kontaktu. Nigdy nie można zastać prezesa, prokurenta czy księgowej. A jak już dojdzie do rozmowy to udają, że im się połączenie zrywa i mają problem techniczny z telefonem (sic!!). Wygląda na to że spotkamy się w sądzie.
1
ivorycost 2010-06-29 15:30:35
To jest formularz do wpisu pracowników, a nie kontrahentów.

Jako były pracownik Spółki Feniks, stwierdzam:
- nigdzie tak, jak w feniksie, nie nauczycie się fachu,
- nic tak nie hartuje, jak Prezesowa,
- ze świeczką szukaj takiego szefa, jak Prezes, od niego można się nauczyć wielu rzeczy, wielu haków, zagrań, które w innych firmach rzutują na twoje kompetencje, pod tym względem, feniks jest szkołą życia i umiejętności, doświadczenia z feniksa są mile widziane u innych pracodawców.

Napiszę tak, to czego się tam nauczyłem, rzutuje dzisiaj na moje umiejętności, zarobki, śmiałość poczynań i ich trafność. Byli pracownicy Feniksa są doceniani za umiejętności, asertywność, umiejętności pracy w stresie, wiedzę i doświadczenie.

Jeśli jesteś młody, skończyłeś studia, chcesz się nadal uczyć, zobaczyć, jak wygląda brutalna rzeczywistość budowy, kształtować swój charakter, i jeszcze raz, jeśli chcesz się dokształcać od strony praktycznej, tak procesu inwestycyjnego, jak i jego przygotowania, wal śmiało z CV do Prezesa i to koniecznie osobiście na rozmowę.
Ja polecam.

Choć zapewne, czystego sumienia w stu procentach nie ocalisz, z powodów powyżej opisanych...

Wystawiam ocenę dobrą.
były pracownik 2011-12-13 17:03:18
witam masz racje potym jak wywalili ich z jawożna zaczeli chandel sprzętem budowlanym i samochodami napewno były zapisane na feniks i kaska poszła do kieszeni pani prezes mam nadzieja że istnienie feniksa długo już nie potrwa majątyle spraw sądowych a dojdą nowe ponoćschcą startować w nowych przetargach ale pod inną nazwą feniks reaktywacja i dalej będą ludzi oszukiwać
1
były pracownik 2011-12-24 09:36:56
WESOŁYCH ŚWIĄT UPADAJĄCY FENIKSIE OBYŚ NIGDY NIE POWSTAŁ I NIE OSZUKIWAŁ LUDZI
Mario 2012-01-04 15:25:56
Poszukuję jednego samochodu jakim Feniks sie porusza: Fiat Fiorino. Może ktoś coś wie?
spoko 2012-01-05 12:00:25
był na małachowskiego katowice
spoko 2012-01-05 12:29:28
jak nie będzie na małacha to baza sprzętu Paniówki w garażach
były pracownik 2012-01-05 13:15:07
innych informacji chętnie udziele na temat feniksa i nie tylko
kupiec 2012-01-10 12:25:23
A kto wie coś na temat nowootwieranego sklepu???? Potrzebują kierownika. Warto startować??? Proszę o opinie
Mario 2012-01-13 13:56:20
dzięki! a coś więcej nt. tej Paniówki? (nie jestem miejscowy... )
spoko 2012-01-13 15:37:51
tam jest baza sprzętu no byłego sprzętu wszystko sprzedali 3 koparko ładowarki wywrotke man skrzyniowy z hds koparka kołowa więc teraz mają dużo miejsca na Paniówki jedzie się drogą z Mikołowa do Gliwic ciekawe czy sprzedali betoniarnie wartą mil zł a jak kogoś interesuje to jest na bazie walec
delek 2012-01-17 13:42:06
na bazie w paniowkach to znajdziesz jeszcze fiata pande.
Jaki sklep chce feniks otwierac ??
były pracownik 2012-01-17 15:08:22
jaki sklep więcej informacji ponoć Feniks chce sprzedać ziemie w Tychch Panówki Ochojec Gliwice za ponad 20 miljonów ciekawe czy dostanie się coś byłym podwykonawcą no i byłym pracownikom a jest ich sporo albo pujdzie wszystko bokiem tak jak kasa za sprzęt a co do płacenia nic się nie zmieniło jak oszukiwali ludzi tak oszukują trzymajcie się z daleka chyba że lubicie chodzić po sądach
anonim 2012-03-23 00:04:00
firma nie solidna zalega z wypłatami zaniża koszt robocizny kierownik budowy zapewnia iż wszystko będzie ok potem udaje że nic nie mówił i czego biedni pracownicy od niego wymagają szczerze odradzam
palik 2014-03-05 20:23:15
z drugiej strony są to opinie sprzed prawie roku, także nie wiadomo na dobrą sprawę jak wygląda sytuacja obecnie w Feniksie
dariusz 2014-03-15 17:18:20
W ogóle, to któryś z aktualnych pracowników feniks mógłby napisac co się dzieje z firmą, bo ich strona internetowa nie działa.
karmi 2014-12-02 23:52:45
zauważ , że strona internetowa nie działa, ludzie nie piszą nic na forum. Właściwie to nic już po tej firmie nie pozostało. Jeśli się mylę , to mnie poprawcie, ale widocznie nagetywne opinie na ich temat nie były wzięte z nikąd i koniec końców firmie nie udało się utrzymać na rynku w tak ciężkiej branży
tomek 2015-02-02 12:54:29
tylko pamięć pozostała po tej firmie z tego co mi się wydaje tak naprawde.. bo nie ma ofert pracy ani niczego, strona to już zupełnie nie działa, więc widzicie jak to wyglada. Tylko ciekawe czy oni s w jakiejś upadłości czy o co chodzi konkretnie? nie ma żadnych oświadczeń w tej sprawie. Dajcie znać gdyby było coś nie tak.
oleke 2015-02-26 13:23:31
no ale to była dobra firma budowlana, może nie mieli jakiegoś dobrego kapitału, wydaje mi się, że jednak konkretnie jest tak, że oni moga mieć już jakieś inne problemy czyli na przykład nie z wykonastwem czy z ekipą, ale z opłacalnością całego interesu. Mam nadzieje, że coś sie zmieni u nich teraz troche.
loody 2015-03-18 19:33:04
Była, czy nie była nie nam to oceniać. Mnie w ogóle dziwi, czemu po rzekomym upadku firmy budowlanej feniks nadal toczy się to taka dyskusja? może jednak nie upadli i mają jak ten mitologiczny feniks powstac z popiołów i zacząć nowe życie? Czemu żaden z pracowników jasno nie okresli sprawy, tylko pojawiają się jakies dziwne przypuszczenia?
o fachowcu 2016-01-11 13:37:50
Np na miłym zaciszu w katowicach polecają robotnika o imieniu Pan Tomasz z pomocnikiem który cierpi chyba na reumatyzm i zniszczono mi materiały do łazienki za 13.000 zł, niechlujnie kładzie płytki, są ubytki w fugach, bardzo szybko wykonuje prace kiedy przy położeniu płytek należy postawić przede wszystkim na dokładność i staranność!!! Nadto zostawia gruz w suficie podwieszonym i nie wiadomo co pod zabudową wanny.
o fachowcu 2016-01-11 13:37:56
Np na miłym zaciszu w katowicach polecają robotnika o imieniu Pan Tomasz z pomocnikiem który cierpi chyba na reumatyzm i zniszczono mi materiały do łazienki za 13.000 zł, niechlujnie kładzie płytki, są ubytki w fugach, bardzo szybko wykonuje prace kiedy przy położeniu płytek należy postawić przede wszystkim na dokładność i staranność!!! Nadto zostawia gruz w suficie podwieszonym i nie wiadomo co pod zabudową wanny.
minku 2016-05-15 14:58:50
fhkk, słyszałem, że konkurencja na rynku daje się im we znaki. Przede wszystkim myślę o tym czy oni są w stanie zagwarantować stałe zarobki pracownikom czy zlecenia się w miarę pokrywają? Dla mnie to jest istotne bo spłacam kredyt i nie mogę sobie pozwolić na opóźnienia
Zostaw swoją opinię o firma budowlana-feniks - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie firma budowlana-feniks