brak logo

PAKO LORENTE

Poznań

Opinie o PAKO LORENTE

basia 2014-01-10 17:17:16
hmm jak ktos u mamy mieszka na garnku to jako sprzedawca moze isc, bo za 1200 na reke ciezko wyrzyc
3
judy 2014-03-24 11:56:55
cos nie tak z ta firmą stale ogłoszenia o prace , z tego co na rozmowach było to umowa zlecenie i najnizsza krajowa ale to 8 lat temu takie zarobki były hmmm szokk
3
pracownica 2014-03-31 17:34:14
Witam,pracuje w Pako Lorente i juz Wam pisze jak jest naprawde.Kasa ma byc na koniec miesiaca ale firma zawsze sie spoznia!Kilka razy zapomnieli przelać wynagrodzenie kilku pracownikom i dopiero po upomnieniach dziewczyny dostały wypłate.Pani DR psychicznie męczy pracowników a prezesi udaja ze o niczym nie wiedzą!Płacą 1300 na reke a wymagają stania na baczność i sprzedaży po kilka tys dziennie.Na zwolnienie jak idziesz to patrzą z góry i kręcą nosem.A od kiedy rządy objęła pani dr żadnej ciężarnej nie przedłużono umowy dłużej niż do dnia porodu.W tej firmie dorobić się możesz tylko depresji!Zyczę powodzenia w szukaniu lepszej perspektywy:)
9
:D 2014-05-21 17:20:13
Witam,
Pani Basiu "wyrzyć" to się można na kimś, bo życie pisze się przez "ż". Co do tego 1200 "na rękę" to przynajmniej u nas w sklepie to "goła" wypłata a do tego dochodzi premia od sprzedaży, dodatkowe bonusy konkursowe itp. spokojnie 1700-1800 "na rękę" łącznie. No ale jak ktoś robi minimum to niech nie liczy na maksimum (obroty a pensja - halo?)
@ judy sprecyzuj w jakim mieście mieszkasz i szukasz pracy.. a umowa zlecenie to tylko tzw okres próbny, po nim normalna umowa o pracę.. Co do komentarza "pracownicy" to właściciel "naszego" sklepu jest bardzo sympatycznym facetem, wypłaty są ZAWSZE na czas a nawet wcześniej, można też wziąć "zaliczkę" i wszystko bez żadnej łaski jak to w innych firmach bywa :) co prawda podstawa jest niska jak na realia, ale premie i przede wszystkim atmosfera (przynajmniej u nas w Bydgoszczy) jest bardzo fajna - przynajmniej na obecną chwilę i szczerze to pracowałem wcześniej w kilku innych sklepach/firmach i wybrałem właśnie tą ze względu na atmosferę (chociaż miałem możliwość pracować u konkurencji za wyższą stawkę) bo wolę zarobić 200-300 zł mniej ale zaoszczędzić na wizytach u psychologa albo w sądzie :)
4
BYDGOSZCZANIN 2014-06-04 01:15:00
Czyżby autoreklama właściciela w Bydgoszczy? Szkoda tylko, że ogłoszenie o pracę zamieszczane jest non stop od kilku miesięcy...na witrynie sklepu również. Małe sprostowanie 1200 "na rękę" na umowie,a reszta w czarnej strefie "do ręki". Co do obrotów to raczej autor wpisu koloryzuje.
Cytując:
"szczerze to pracowałem wcześniej w kilku innych sklepach/firmach i wybrałem właśnie tą ze względu na atmosferę (chociaż miałem możliwość pracować u konkurencji za wyższą stawkę) bo wolę zarobić 200-300 zł mniej ale zaoszczędzić na wizytach u psychologa albo w sądzie :) "
Totalne brednie, kto w dzisiejszych czasach zapewni byt rodzinie atmosferą w pracy? Natomiast za 200 - 300 złotych można kupić już trochę żywności.
Wpis dodany wyżej nie jest adekwatny do rzeczywistej sytuacji... raczej wygląda na autoreklamę lub lizusowskie uniesienia. Rotacja pracowników mówi sama za siebie.
4
pracownik 2014-07-08 17:29:24
Pako Lorente to jakaś masakra. Pracowałam i wiem Prezes to choleryk i najlepiej rozmawia mu sie z ludźmi ,, na ku.. mać". jak ktoś chce mieć spokojne nerwy to nie Pako. Kasa żadna!! premie?? buhaha jak Cie podliczą na koniec miesiąca to się okaże ze zadna premia się nie należy. Jedna wielka ściema jakby mogli to oszczędzaliby na papierze toaletowym!!
8
theb 2014-08-12 09:28:15
heh, przedwczoraj kupiłem garnitur w tym sklepie... ale po tym co przeczytałem, to będę omijał ten sklep szerokim łukiem. Wstyd żeby sprzedawać produkty premium, a płacić jak niewolnikom...
6
pracownik 2014-09-09 21:52:31
Firma zatrudnia na czarno, ściemniają przez parę dni że dostaniesz umowę a później ci dziękują bo niby nie pasujesz do zespołu, następnego dnia nowa osoba jest na próbie i tak cały miesiąc mają za darmo pracownika! Specjalnie pokazują ci na rozmowie o pracę wszystkie cv jest tego dużo dla wrażenia ale mają wszystkie zebrane przez lata, biorą na próbę jakby to był "teatr" i obiecują dużo a czar pryska po jednym dniu!!! Pani dyrektor używa słów, których nie rozumie jak wchodzi klient to wszyscy muszą atakować klienta bo każdy ma płacone od sprzedaży, nawet pouczała nas z której strony trzeba do niego podbiec "żeby klienta złowić"! Jak ja doradziłam klientowi i chciał płacić to wielka pani dyrektor powiedziała żebym doradziła drugiemu klientowi pierwszy z rzeczami doradzonymi przeze mnie poszedł płacić a później powiedziała że to jej sprzedaż!!! Byłam w szoku a ona mi powiedziała że dzięki niej kupił!!! Nie rozumiem postępowania sprzedałam przez cały dzień kilkanaście rzeczy, które ona sobie nabiła za co ma płacone bo powiedziała że jestem na próbie to się dla mnie nie liczy!!! Katastrofa, jej słownictwo polskie miesza z angielskimi nazwami i hiszpańskimi to brzmi tak jakby klient zamawiał i powiedział "poproszę dwa shirt elegante"!!! Kierowniczka powtarza w kółko że trzeba być sprzedażowym i jak klient wchodzi to trzeba mu cytuję "opchnąć gajer i do tego kurtkie" wtedy zrozumiałam że jest elementem napływowym w Warszawie gdzie nawet jej język polski jest słaby żeby nie powiedzieć kompromitujący!!! Jak można tak kompromitować firmę, kupili sobie reklamę ale jak wejdziesz do sklepu to wszystko staje się jasne i czar pryska. Jak można tak na siłę wciskać towar klientowi, podczas doradzania chodzi o to żeby klient, który kupi był zadowolony i żeby wrócił do sklepu a nie bez przerwy ktoś przychodzi wymieniać albo zwrócić rzeczy!!! Odeszłam natychmiast i każdego ostrzegam przed ich oszustwami!!!
5
Pracownik 2014-09-09 22:05:44
Kto ci zapłacił i ile? Jak masz na drugie imię dupowłaz!!! Jeżeli piszesz o kasie na czas to pokaz potwierdzenie przelewów z datami zasłoń kwotę. Tu nigdy nie było kasy na czas, a prezio kiedyś dostał ultimatum że jak nie wypłaci na czas kasy to nie otworzymy sklepów! Wyjdź spod jego stolika mała i wytrzyj usta i przetrzyj oczy bo albo jesteś tak głupia albo dostajesz tyle kasy ile z niego "wydoisz"! Nie musisz tak się kamuflować z tym bo każdy z pracowników wie kim jesteś dywanikowa lalo!!! Zapamiętaj jedno szacunku i godności sobie nie kupisz a za srebrniki opinii nie wyprostujesz nawet jakbyś wyjechała na turne dobroczynnym po Kalkucie!!!
6
bywało i się pracowało 2014-09-26 22:08:50
Kiedyś może i w Pako było fajnie ale w poznanskim Outlecie bywała też niejaka kierowniczka zwana M , totalny psychol i maniaczka ale kasa była dobra , gdyby jej nie było kasa byłaby jeszcze lepsza. Pozniej przyszły czasy wielkiego bum i sieciówy , najlepsi odeszli a i prezesi zmadrzeli i wywalili Panią M bucikową:) Teraz z tego co wiem to faktycznie wyciagnac 1500 to już showwww:)
2
Szczęśliwa 2014-11-18 10:49:23
Napiszę coś o rekrutacji,jako przestrogę dla przyszłych nieszczęśliwców chcących ubiegać się o pracę w tej firmie. Porażka to mało powiedziane- Uśmiechnięta Pani i Wystrojony Pan, kulturalni, mili, na wszystkie twoje słowa kiwają zgodnie głowami, jakby mięli "syndrom konia". Rozmowa trwa 10min., z której nic nie wynika dla obu stron. Byłam w życiu na kilku rekrutacjach, kilka przeprowadzałam sama, na ogół były to panele 2 godz., gdzie sprawdzano wiedzę , logiczne myślenie, swobodę wypowiedzi,osobowość itd. (zwłaszcza jeśli chodzi o kadrę kierowniczą), Pytam więc kogo można wybrać w tak krótkim czasie- mniejsze zło? Nic dziwnego, że potem są kolejne rekrutacje, bo "tamci" się nie sprawdzili. Koszty , koszty, koszty, na szkolenia pracowników i delegację dla osób rekrutujących, ale co tam Firma przecież bogata, tylko z tego co czytam ktoś za to płaci- najczęściej pracownicy swoimi pensjami. Aha, jeszcze jedno, nie liczcie,że ktoś zadzwoni żeby Was poinformować o swojej decyzji, ale ta negatywna jak się okazuje, jest dla was wybawieniem, bo czy ktoś chciałby pracować gdzieś, gdzie nie szanuje się ludzi? Powodzenia.
10
Aga 2015-01-02 21:27:27
nie polecam, oszuści, zero sacunku do pracownika. Łamią wszelkie przepisy prawa pracy.
6
fiona 2015-01-09 21:40:34
zgadzam się z Agą, poza tym praca jak wszędzie.
3
lila 2015-01-21 18:54:34
Powiem tak, w porównaniu do innych firm odzieżowych nie ma w pako lorente jakiegoś mega nacisku na sprzedaż.
1
bydgoszczanka 2015-02-05 18:08:10
Szczerze nie polecam, bylam sprawdzilam na wlasnej skórze. Pani kierownik szkoli chyba co dziennie kogos innego bo zadania wymysla nie z tej ziemi dosc,ze daja umowe zlecenie na 3 miesiace to jeszczy wzywa na 2 godz by sprawdzic pracownika co wie i jak wykonuje zadania ...zenada!Jak mozna kogos szkolic skoro samemu krzyczy sie do klienta jak do gluchego.Brak profesjonalizmu i odwagi, nie ma sie co dziwic ,ze taka rotacja nikt nie chce z nia pracowac.
4
dora 2015-03-20 21:25:15
praca nienajgorsza, w porównaniu do innych sieciówek jest spoko
1
Aga25 2015-05-26 23:27:31
Pracowałam pół roku i o te pół roku za długo,wszystko ogolnie sie zgadza z tym co piszą dziewczyny wszystko ładnie wyglada tylko i wyłącznie na rozmowie kwalifikacyjnej te normalne zarobki i te olbrzymie premie i tu koniec cudów praca w stresujących warunkach pod nadzorem kierowniczki sklepu która musiala miec pranie mózgu i zachowuje sie jak gestapo z widocznymi zaburzeniami osobowości.Premie nie istnieją a jak istnieją to wynoszą po kilkanaście złotych za cały miesiąc zapieprzania na wysokich obrotach.Dni wolne to fikcja niby sa ale z 4 weekendow w miesiacu jak masz jeden wolny to super!! Firma potrzebuje robotow ktorzy bez skrzyweinia beda pracowac po 5 dni pod rząd po 12h z usmiechem na twarzy stojąc i wlazac w dupe klientowi az do bólu zero doceniania pracownika a wrecz tylko ponizanie go a jak sie nie podoba to do widzenia szukamy nowego i tak w kólko. Nie polecam tam pracy nikomu nawet najwiekszemu wrogowi jesli chcesz byc szanowana jako czlowiek w rpacy to nie w Pako Lorente.
5
gość 2015-06-12 22:07:11
jeśli ktoś chce pracować w tej firmie to odradzam!!! sama tam pracowałam i nikomu nie polecam. żadnego szacunku dla pracownika starasz się jak możesz a i tak jesteś najgorszy, co do pracy jest system zmianowy 12h a weekendy prawie wszystkie pracujące bo jak twierdzi firma przysługuje Ci co czwarta niedziela wolna wiec zapomnij o wolnych weekendach, jeśli chcesz musisz poprosić o niego... co do premii to jest śmieszna jedynie w okresie wakacyjnym jest lepsza a tak to lipa na rozmowie obiecują duże premie a później jak się okazuje to jest lipa!!! Pani dyrektor tez udaje miła dobra osobę a wyjdzie od Ciebie i obrobi Ci tyłek. jeśli nie chcesz się wykończyć psychicznie to lepiej nie idź tam do pracy .
2
niunia 2015-08-17 00:14:09
TRAGEDIA....wszystko pieknie wygląda na rozmowie kwalifikacyjnej cudowne premie i miła atmosfera-premie ŚMIECHU WARTE po prostu MIT mimo wyrobionych targetów sprzedażowych na poziomie 30tys/msc premie wielkości kilkunastu złotych!!!!....atmosfera nie może byc mila jesli kierowniczka ma zapędy dyktatorskie i cale wolne dni spędza inwigilując co sie dzieje w salonie wiecznie ma jakieś ALE a jak nie ma to znajdzie....podsumowując wiecznie wisząca kartka SZUKAMY SPRZEDAWCY mówi sama za siebie ciągła rotacja pracowników daje ogólny obraz poziomu pracy w Pako Lorente....nachalność do klienta jako obowiązek nawet jesli klient chce sie rozejrzeć wytyczne od kierownictwa żeby go nie odstępować na krok.....przepracowałam tam ponad rok czasu szukajac innej pracy i nigdy nie spotkałam sie z tak złymi warunkami pracy i z tak niemiłą atmosfera.....brak jakichkolwiek szans żeby wybrać sobie w grafiku chociażby jeden dwa dni wolne w miesiącu te które nam odpowiadają ,grafik zmieniany co kilka dni....a wzywania do pracy w dni wolne BO COŚ TAM stały sie normą i nie ma opcji że ktoś nie może przyjsc wtedy kierowniczka straszy zwonieniami.
1
KasiaW 2015-08-21 17:03:52
Nie polecam wręcz odradzam wszystko co czytałam powyżej to 100% prawdy jednym słowem WYZYSK BRAK POSZANOWANIA DLA PRACOWNIKA i tradycyjnie najniższa krajowe za obóz pracy po 12h dziennie kilka dni pod rząd,nie ma co opisywać dokłądnie bo wszystko już jest opisanie ODRADZAM!!
1
znerwicowana 2015-10-23 15:14:34
do Florek firma istnieje 9 lat na rynku a w gliwicach w forum jest od czerwca!!i od tego czasu nie ma tam nikogo innego tzn przewinelo sie ich troche ale nikt przy zdroych zmysłach nie wytrzyma!!chodziło mi o to ze ludzi trzeba traktowaxc jak ludzi a nie jak smiecia!dziwi mnie to ze Prezesi stosunkowo młodej marki powierzaja sklep tak nie kompetentnym ludziom!po prostu przestrzegam przed Gliwicami moze w innych miastach jest lepiej.
3
Krysia 2015-10-23 15:24:22
I tu się mylisz Florek, ponieważ to że salon prowadzi matka i córka jest bardzo istotne. Ja również na nieszczęście miałam okazje pracować w Forum w Gliwicach w Pako. To co się tam działo przechodziło ludzkie pojęcie. Zacznijmy od pierwszych absurdów przyprawiających prawie o rozdwojenie jaźni. Otóż niby pracują tam dwie kobiety młodsza Monika która jest kierowniczką i starsza Jola niby sprzedawca o bliżej nie określonych funkcjach kierowniczych. Panie zwracają się do siebie per „Pani” cały czas utrzymując ze jedyne co je łączy to miasto z jakiego pochodzą. okazuje się że Panie są ze sobą spokrewnione.. ba- Pani Jola jest matką kierowniczki . A Monika Kierowniczka okazuje się tylko na pieczątce, bo jak nie trudno się domyślić jedyne nieomylne i nie podważalne zdanie ma matka. I ok. nie było by w tym nic złego ale- umówmy się-- Jola jest uosobieniem wszystkich złych cech drzemiących w człowieku. Jest wyniosła i przekonana o swej wyjątkowości co z reszta co chwile powtarza, bardzo szybko traci cierpliwość i krzyczy robiąc sie ze złości fioletowa, co akurat jest zrozumiałe biorąc pod uwagę jej już raczej sędziwy wiek. Po prostu nie nadaje się do pracy z ludźmi ponieważ jest wredna, chamska i NIE SPEŁNA ROZUMU ( co pisze w pełni odpowiedzialna za swoje słowa). Przestrzegam wszystkich przed pracą w Pako Lorence w Forum w Gliwicach
2
pracownica Pako 2015-10-27 23:36:38
Być może zależy wszystko od miasta, od tego jaki zbudowany jest zespół..Ja pracuje od ponad roku i nie zamieniłabym tej pracy na żadna inna :)kierowniczka jest osobą wyrozumiałą, grafiki dostosowuje do reszty ekipy, wypłata zawsze na czas a nawet przed czasem a premie takie na jakie sobie zasłużysz. Nigdy klientowi nie kazano wchodzić w d***, dbamy o niego bo czy wyjdzie zadowolony z naszego sklepu zależy od nas. A jeżeli chcesz być dobrym pracownikiem to dajesz z siebie wszystko, za co zostaniesz pochwalony. Jeżeli się nie starasz i myślisz że wszystko przyjdzie samo, a potem oczekujesz nie wiadomo czego to nie tędy droga.. uważam że nie każdy nadaję się na sprzedawce i tym bardziej do takiego sklepu na poziomie. Jeśli jest się osobą sumienną, a nie leniuchem który naajchętniej by nic nie robil i tylko narzekał jak to mu tu zle, TO SPRÓBUJ!
4
biedronka 2016-01-29 20:33:58
Nikomu nie polecam pracy w tej firmie.!! Mozesz dac z siebie wszystko a i tak maja cie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szukaja jeleni do pracy!! Umowa zlecenie i po trzech miesiacach cie zwalniaja!! Kierowniczka typowa karierowiczka ktora nic nie robi a od pracownikow wymaga cuda na kiju. Ciagle szukaja pracownikow do pracy i obiecuja wielkie pieniadze a zarabiasz wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nikomu nie polecam.
Magdalena74 2016-02-01 20:32:51
Najważniejsze by pracować w zgranym zespole, realizować plany sprzedażowe trzeba w każdej marce więc nie rozumiem negatywnych komentarzy dotyczących targetów.
Ew@ 2016-02-01 20:37:35
Znajoma jest kierownikiem w jednym z salonów Pako Lorente i bardzo chwali.
Każdy potrafi narzekać najważniejsze lubić co się robi od razu przyjmniej się pracuje,
Jelsi lubisz ludzi praca w sprzedaży jest dla Ciebie jeśli nie to w żadnej marce nie będzie i dobrze.
xxxx 2016-02-15 17:30:45
W Bydgoszczy ciągle jest ogłoszenie praktycznie co tydzień na olx ze szukają sprzedawcy.czyli zatrudniają na tydzień i do widzenia???
Pippen 2016-03-15 00:20:15
Trochę się mylisz i to nawet bardzo że w Bydzi zatrudniają tylko na tydzień, po prostu co nie którzy pracownicy nie na dają się, myślą że przyjdą do pracy, posiedzieć na czterech i nic od siebie nie dają. Zależy od zespołu a w jednym salonie jest jak prawie w domu
Pippen 2016-03-15 00:20:20
Trochę się mylisz i to nawet bardzo że w Bydzi zatrudniają tylko na tydzień, po prostu co nie którzy pracownicy nie na dają się, myślą że przyjdą do pracy, posiedzieć na czterech i nic od siebie nie dają. Zależy od zespołu a w jednym salonie jest jak prawie w domu
1
Hhvvggtt 2016-04-26 23:54:05
Jakby było jak w domu to by ogłoszenie przez tyle czasu nie było !!
1
Znający włodarzy 2016-09-12 21:40:43
Poważna firma? Zabawne weź sobie sprawdź czym się zajmują wielcy władcy tej poważnej firmy. Ciuchy chińskie, tandeta za grubą kasę powiązania z niedowartosciowanymi trenerami nlp... Najciekawsze ich spółki widma i krzaki do przerzucania kosztów z firmy na firmę... Prezes w firmach zajmujących się sprzedażą płodu po produkcję mebli... NA CZYM SIĘ W KOŃCU ZNAJĄ? Sprawdź sobie lepiej Big i KRD. Ściemniacze i cwaniaki na maksa...
4
Kania 2016-09-13 14:37:10
Zajmują się branża odzieżowa wiec nie rozumiem co w tym złego? Fajnie ze ktoś ma pomysł na firmę i posiada w swojej ofercie fajne rzeczy które przyciągają klientki widać tak jest bo otworzyli sanlony i poszukują sprzedawcow
1
Zostaw swoją opinię o PAKO LORENTE - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAKO LORENTE