brak logo

Meble Bugajski

Nowy Sącz

Opinie o Meble Bugajski

anonim 2011-11-09 14:31:06
Firma gdzie czasy komuny się zatrzymały. Chaos, (usuniete przez moderatora) i kolesiostwo. Psie pieniądze za harówkę. Ot co oferuje MB
10
Iza 2012-01-23 09:59:19
zdecydowanie popieram - złe traktowanie pracowników oraz zajmowanie wysokich stanowiska przez totalnie niekompetentne osoby tylko dlatego, że są znajomymi szefa - to norma w Meble Bugajski
12
anonim 2012-05-03 21:33:15
mam dosc na sama mysl o jutrze ;/ mam dosc tej firmy
10
Pablo 2014-03-15 11:36:48
Witam. Jak teraz wygląda sytuacja na froncie MB na stanowisku Przedstawiciela/ Handlowca? Jakie zarobki?Obowiązki? Pozdrawiam!
6
niezadowolony 2015-02-12 10:43:44
Firma bardzo podejrzana, pozostawia dużo do życzenia. Trzeba uważać, bo nie są skłonni wystawiać dokumentów, kupna, zapłaty, naprawy itp. Wszelkich napraw dokonuje kierowca, który robi to późnym wieczorem po rozwiezieniu towaru.Trochę to dziwne, że kierowca jest specjalistą -technologiem od napraw...Meble są stosunkowo tanie ale jakość mają kiepską i szybko się psują. Uważam, że warto dopłacić kilkaset złotych i kupić porządny mebel każdej innej Markowej Firmy. Nie polecam tej firmy.
8
Bozenka 2016-01-14 13:29:15
Po ostatnim kursie jaki odbyłam w tej firmie który prowadziło biuro pracy nabawiła się niezłej depresji kurs szwaczki wyglądał tak brak maszyn dwie brygadzistki na 50 osob nikt nawet nie pokazał jak godnie wyczyścić maszynę sama dochodziłam do wszystkiego i gdyby nie dziewczyny które poznałam i wiedziały coś więcej to niewiem jak by się to skończyło a żeby bylo ciekawiej to robilysmy produkcję i dawano na to ogromny nacisk coś strasznego ją przyszła tam bez doświadczenia i miałam nadzieję że się czegoś naucze a dziś już wiem że niepodejme kursu w którym oferują takie wspaniałości które obiecali nam a później szantarz że nas wyrzuca z biura pracy na szczęście mi się udało i nie muszę patrzeć na ta firmę nie polecam tam pracy można skojarzyć z obozem pracy
8
anonim 2016-02-11 10:12:34
Na samą myśl, że mam przyjść do tej 'FIRMY' robi mi się nie dobrze... Nie dość, że mają gdzieś pracowników (na Pana miejscu, mam już dwóch kolejnych), to jeszcze nie płacą. Karteczkę dali na drzwiach, jak tchórze, że do 10 zapłacą, a tu nadal nic. Porażka. Nie przychodźcie tutaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
11
pracownik 2016-03-06 13:27:12
Odbyło się ostatnio zebranie pracowników z panią od rozwoju. Zostaliśmy oszukani przez pana Dyrektora, który obiecywał nam stawki godzinowe a teraz się okazuje że robimy za 1350zł. Od marca mamy dostać aneksy do umów i premie w co szczerze wątpię. Nie polecam tej firmy nikomu, chyba że ktoś chce pracować za darmo.
10
matrix 2016-03-12 15:07:56
A mnie się podoba w tej firmie, czegoś takiego jeszcze nigdzie nie było. Ten dziki zachód to dla mnie nowe doświadczenie, jednego dnia mówią jedno drugiego zupełnie coś innego i patrzą,obserwują jak pionek na dany ruch zareaguje. Jazda bez trzymanki.
8
matrix 2016-03-12 15:23:46
Tu masz rację,pan menager jest rewelacyjnym politykiem wiele obiecuje a jak jest to wiadomo, ale za darmo nie pracujemy bo te 1350 masz.Praca w tej firmie jest ciężka i bezdyskusyjnie powinna być lepiej płatna tym bardziej, że pracowników pozyskuje się tam z biura pracy, a więc dotacje są.
6
niezależny obserwator 2016-03-23 00:11:48
Firma Meble Bugajski, kiedyś ciesząca się dobrą opinią, ponieważ dbano tam o pracowników, nigdy nie było problemów z płacami i przede wszystkim mówiono, iż dobrze się tam zarabia. Obecnie jest całkiem na odwrót: za ciężką harówę (szycie skóry) płacą pracownikom najniższą, gdzie wcześniej obiecywali 10 zł/h i do 16go marca pozwolili się nam łudzić, że tak jest a teraz znów obiecują, że od kwietnia dostaniemy aneksy i będą wyższe płace. Na domiar złego brygadzistka to człowiek niekompetentny, nie znający się na tej pracy, wulgarna, przeklina i krzyczy na pracowników. Brak jej tylko pejcza i wypisz, wymaluj obozowe kapo. Wszyscy zastanawiają się nad tym, kto tej Pani dał koneksje do kierowania, nie sprawdzając jej kwalifikacji. Najbardziej przykre jest to, że na początku stycznia nowy zakład wraz z wizytą duszpasterską był poświęcony a tu takie nie godne wody święconej incydenty powstają.
8
Harry Potter 2016-03-23 19:13:15
Wszelki duch pana na niebie chwali...
Wreszcie ktoś zauważył naszą brygadzistke panią B...
Kobieta tak cudowna i wspaniała...
Jak długo żyje na tym świecie tak tylu wulgaryzmów w ciągu dnia nie słyszałam od najgorszych żuli ulicznych...kobieta chamska arogancka i bezczelna mająca wszystkie nas na hali za ostatnie szmaty...
Może jak ją ktoś kiedyś nagra to zrozumie ze nie powinna się tak zachowywać (o ile wiem są już takie nagrania co mnie bardzo cieszy)
Praca jak praca...raz lepiej raz gorzej...pieniądze jak za tą pracę kiepskie i nie zawsze punktualnie...
Ludzie tworzą zgrany zespół w którym jedynie miesza wymieniona wyżej pani brygadzistka B....
9
paragraf 2016-03-24 00:38:49
Z powyższych tekstów jasno wynika, że ma tu miejsce tzw mobbing ukośny czyli taki który dotyczy różnych poziomów hierarchii(przełożony-pracownik).
Pracodawca jest zobowiązany przeciwdziałać mobbingowi co za tym idzie ma obowiązek eliminacji praktyk o takim charakterze podejmowanych przez inne osoby względem pracownika oraz obowiązek zapobiegania powstawaniu mobbingu w środowisku pracy.Dlatego należy poinformować pracodawcę o istnieniu zjawiska mobbingu (najlepiej na piśmie) i poprosić o podjęcie działań przeciw mobbingowi.
Jeśli są nagrania to bardzo dobrze gdyż zgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego z dnia 6 grudnia 2005 r. (sygn. akt III PK 94/05) pracownik jest obowiązany również do przytoczenia faktów wskazujących na mobbing,mogą to być zeznania bądź nagrania filmowe czy dźwiękowe.
Jeśli pismo do pracodawcy nie przyniesie oczekiwanych rezultatów, to zgodnie z przepisami Kodeksu pracy można żądać:


Zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę na podstawie art. 943 § 1 K.p. z powodu rozstroju zdrowia wywołanego mobbingiem.
Odszkodowania – pracownik, który stał się ofiarą mobbingu, może dochodzić od pracodawcy odszkodowania na podstawie art. 943 § 4 K.p., ale tylko wtedy gdy rozwiązał umowę o pracę z pracodawcą wskutek mobbingu. Jeśli pracownik rozwiązał umowę o pracę bez wypowiedzenia z powodu ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków pracodawcy wobec pracownika, może na podstawie art. 55 § 11 K.p. żądać niejako dodatkowego odszkodowania. Takim obowiązkiem pracodawcy wobec pracownika jest bowiem m.in. przeciwdziałanie mobbingowi.
7
czarodziej 2016-05-05 19:30:56
prawdopodobnie znowu nie będzie wypłaty w terminie, a pan dyrektor zapewnia wszystkich że cytuję ,,Bedzie dobrze"
4
wiedźma 2016-05-06 00:03:36
Bo będzie dobrze Czarodzieju,to jest tylko "prawdopodobnie" a wypłata jest gwarantowana.Pan dyrektor obiecał też premie,potem pani dyrektor je obiecała, a na papierze dalej "cisza" ale jest dobrze.
3
tapicer 2016-05-06 11:11:12
Najbardziej poszkodowany i tak jest dział tapicerni. Zostały nam ,,zabrane" pieniądze z wypłaty po to by opłacić jednego pracownika. To jest chore!!! Chyba czas zmienić firmę, ale jedno wiem na pewno ,,BĘDZIE DOBRZE"
6
cooli 2016-05-06 21:35:38
Wszystko jasne.
Cytowane paragrafy i orzeczenia pewnie pomogą wszystkim zainteresowanym.
(?"
Życie przecież się toczy!
3
kłapciaty 2016-05-24 17:57:18
ja tak mysle ze trzeba sie cieszyc ze jest praca wiem za za marne pieniądze powinno sie zarabiac przynajmniej 1800zł na renke na czysto ale cóz jest jak jest nienarzekajcie bo mogli byscie jednoczesnie na bezrobociu siedziec i pierdziec jak kiepski w fotelu
3
mocarna 2016-05-26 15:33:08
Jakie 1800zł, przecież mamy 1460zł na rękę + ewentualna premia w przedziale 0-20%, to skąt ci się wzięło 1800zł, masz pewność że co miesiąc dostaniesz najwyższą premię. Tu nie ma się z czego cieszyć, mamy duże zaległości na klejarni jak i tapicerni. Jedynie mogą się cieszyć panowie ze stolarni, montażu i przygotówki którzy są dużo do przodu przed nami.
3
optymistka 2016-05-29 18:02:53
Myślę że firma ma duży potencjał,fajni ludzie,pomocni,przyjemnie się pracuje,poczynając od ludzi którzy pracują,brygadzistki,kierowniczki i wyższe rangą szefostwo które cały czas ma z nami kontakt,panią manager.Pomocni,zaangażowani żeby firma działała i ludzie byli zadowoleni-wszystko wymaga czasu i cierpliwości,ci którzy myśleli że od razu będą zarabiać kokosy i nic nie robić odpadli,ci cierpliwi i pracowici, myślę że będą docenieni.Życzę powodzenia firmie i tym samym sobie.
10
Ave ja 2016-07-08 12:07:02
Niech ta firma padnie w ciągu tego miesiące po raz kolejny nie będzie wypłaty w terminie ... jak to wogole funkcjonuje ??? Pan Bugajski zapewniał że od 2 miesięcy wszystko miało być ok. Jest tak samo fałszywy jak i Pan Dyrektor i jego koleżanka Pani Monika.
9
Leman 2016-07-11 21:13:48
co tu wiele pisać to obóz pracy nie polecam tam nikomu pracować ludzie się zwalniają po pierwszej wypłacie to se wzieli więzniów masakra !!!!
5
wkurzony 2016-07-19 11:50:22
kiedy te premie wypłacą ???? Pewnie znów na koniec miesiąca albo wcale
3
Wieszczka 2016-07-23 16:29:39
Bzdura, nie wiesz co to obóz pracy i opowiadasz głupoty! Atmosfera w pracy jest fantastyczna, ludzie tam pracują po kilkanaście lat, to chyba samo za siebie mówi. Pozwalniało się parę niecierpliwych, którzy liczyli na kokosy na wejściu, ale nie od razu Rzym zbudowano.Potencjał jest, wypłaty i premie też są więc kto narzeka będzie narzekał zawsze i na wszystko.
7
wkurzony 2016-07-26 13:36:46
gdzie masz te premie? bo dzisiaj 26 a za chwilę zbliży się 10 i znów będzie opóźnienie, chyba nie wiesz co mówisz
3
ja robot 2016-07-27 12:53:14
Wszyscy ci którzy wypisują pozytywne opinie po prostu kłamią w żywe oczy albo te opinie wypisują pracownice biur. Każdy pracownik fizyczny wie jaka jest sytuacja w firmie, nieterminowe wypłat, o premiach nie mówiąc.
Słyszy się że w firmie nie ma pieniędzy, że będzie lepiej a ja pytam skąd się wzięły pieniądze na montaż kamer i tego zegara, który w ogóle jest do niczego nie potrzebny. Ludzi w tej firmie są traktowani jak roboty na sygnał mają zaczynać i na sygnał mają kończyć pracę.
To jest chore dobrze że moja umowa wygasa końcem tego roku, czas rozglądnąć się za jakimś innym zajęciem
6
Wieszczka 2016-07-27 17:43:16
Wiem co mówię,pracuję w tej firmie dostaję pensje oraz premię.Masz rację jedynie w tym, że zdarzają się opóźnienia, ale to kwestia kilku dni .
1
Świstak 2016-07-27 18:10:47
Jestem takim samym pracownikiem hali jak Ty,ale patrzę bardziej optymistycznie. Dokuczliwy skwar na hali jest większym problemem niż praca na sygnał. Wszyscy wiedzą,że wydajność w takich warunkach spada, wietrzenie hali daje tylko pozytywny chłodek na przejściu koło gabinetu dyrektora, ale myślę że i ten problem zostanie z czasem rozwiązany.
2
wkurzony 2016-07-27 19:07:06
ok kilka dni dziś jest już 27 a premii nie ma. Może mi powiesz kiedy będzie?
2
ja robot 2016-07-27 19:35:11
Faktycznie zapomniałem o tym skwarze, to też jest problem ale w moim odczuciu praca i przerwa na sygnał to gorzej niż obóz pracy nawet Romowie z Maszkowic mają lepiej, dostają zapomogę od państwa i nie pracują a My za 1460zł +premia której na razie nie ma a za lipiec na pewno nie będzie więc kto ma lepiej???
4
fx15 2016-07-28 22:05:11
premi niebedzie bo bugajski niema kasy tyle na meblach kase trzepią a kasy niemają taka firma porażka
4
wkurzony 2016-07-29 06:56:47
to jak nie będzie premii to po co się w tej firmie frajerować. To jest skandal, a ten cały Bugajski to sobie kpi z ludzi, a my dajemy mu satysfakcję, że jak płaci minimalna stawkę to ma nas w garści, ponieważ starsi pracownicy trzymają się swojej posady jak pies suki. Katastrofa jest w tej firmie. Ludzie na stanowiskach niekompetentni, niewykształceni tragedia. Ja się pytam ile jeszcze będziemy w tym kraju poniżani ile?????
2
Wieszczka 2016-07-29 16:14:05
Zaprawdę powiadam Ci ciężka praca została wynagrodzona. Wkurzony skoro Twoje ego cierpi idź się zarejestruj do biura pracy, a Pana Bugajskiego nie szkaluj.
3
ja robot 2016-07-29 20:49:43
(usunięte przez administratora)skoro jesteś tak zadowolona z tej pracy i krytykujesz każdą negatywną opinię to się ujawnij i podaj swoje prawdziwe imię i nazwisko a Dyrekcja na pewno cię doceni. Jeżeli jesteś pracownikiem fizycznym to nie widzę problemu żebyś podała swoje dane no chyba że jesteś z biur
2
Wieszczka 2016-07-30 07:40:45
Robocie naprawdę myślisz,że to dobry pomysł? Ty nie widzisz problemu,no jasne ciekawość.A ja myślę, że publiczne ujawnienie swojego zadowolenia z pracy w firmie pełnej osób z postawą roszczeniową to samobójstwo. Klimat jest przyjacielski póki rozmowy nie wkraczają na tematy finansowe.Nie uogólniam ale jest wiele zawistnych osób, które za wysokość premii skoczyły by do gardła-to po pierwsze, po drugie nie oczekuję publicznej pochwały od dyrekcji, po trzecie dyrekcja ma swoje zdanie.
3
ja robot 2016-07-30 09:07:51
Wieszczka czyli wychodzi na to że nie jesteś pracownikiem fizycznym, bo na tej stronie są pozytywne opinie ale tylko napisane z biur. A teraz rodzi się kolejne pytanie dlaczego ty jedna jesteś zadowolona a reszta pracowników nie??? Większość wypisuje negatywne opinie i w moim odczuciu ma rację. Tu nie chodzi o moją ciekawość bo mnie to w ogóle nie interesuje, chodzi o sam fakt czy mówisz prawdę i czy na prawdę tak ci się dobrze pracuje czy tylko tak wypisujesz. Nie wiem od kiedy jesteś zatrudniona ale podejrzewam że od listopada/grudnia 2015. odpowiedz teraz na moje pytanie czy od tego okresu masz zawsze pieniądze w terminie, czy masz zawsze całość, czy była sytuacja w której firma płaciła 1000zł a później resztę, czy przez pierwsze miesiące miała być stawka godzinowa, która później znikła i zrobiła się podstawa 1350zł bez premii???
Podaj mi kilka powodów dla których według ciebie ta firma jest godna polecenia, tylko nie pisz o atmosferze bo to każdy wie że jest jaka jest a w szczególności teraz kiedy założyli kamery
5
Wieszczka 2016-07-30 10:46:41
Ok, z Twojego rozumowania wychodzi, że powinnam być wkurzona bo jestem pracownikiem fizycznym.Dlaczego jestem zadowolona? Hm może dlatego,że nie jestem "wszyscy pracownicy", może dlatego, że doceniam wysiłki firmy, może dlatego że pracowałam w wielu miejscach, a o wielu innych słyszałam(gdzie ludzie żyli nadzieją na jakiekolwiek zaległe miesiącami wypłaty) i na tę chwilę ta firma mnie satysfakcjonuje.
Co do wynagrodzenia od czasu o którym wspominasz oczywiście masz rację, było jak napisałeś, ale obietnice nie są bez pokrycia bo stawka się zmieniła i doszły premie.
Powiedz dlaczego mam nie pisać o atmosferze? Zadowolony pracownik to połowa sukcesu.
Kamery, no cóż skoro Ci przeszkadzają to zmień nastawienie - czuj się pierwszoplanowym aktorem
Na dzień dzisiejszy polecam firmę ze względu na jej stabilność,potencjał, uczciwego pracodawcę.
6
ja robot 2016-07-30 17:38:50
Stabilność???
Potencjał???
Uczciwy pracodawca???
Sama nie wierzysz w to co piszesz tyle z mojej strony
14
ProfesorPieniązek 2016-09-17 00:23:06
Człowieku lecz się na stópki bo na głowę za późno... Jak chcesz lepszych pieniędzy to wyjedź z kraju i szukaj pracy... A od pani Moniki WARA!!! Bo jakbyś się wykształcił to byś wiedział co to znaczy... Jak przeczytałem twoją opinię to jestem za aborcją
6
ukryta prawda 2016-09-24 11:59:00
Dziękuję dyrekcji i kierownictwu za decyzję dotyczącą tymczasowej zmiany brygadzistki. Mam nadzieję, że tak już pozostanie dla wspólnego dobra. Ostatni tydzień pokazał kolosalną różnice w pracy obu Pań B.
Pani B z II zmiany -nerwowa,chaotyczna,niestabilna emocjonalnie,niezorganizowana.Kobieta nie umie poradzić sobie sama ze sobą odreagowując stres na pracownicach co się oczywiście przekłada na nie najlepszą jakość produkcji.

Pani B z I zmiany- spokojna,rzeczowa,kompetentna,pomocna. Kontrolę jakości wykonuje na każdym etapie i na każdym stanowisku spokojnie i dokładnie. Tym samym praca przebiega sprawnie i ewentualne błędy są wyłapywane i naprawiane podczas gdy kontrola wyżej wymienionej większość roboczego dnia sprowadza się do obserwowania pracowników zamiast elementów schodzących z taśmy.

Podsumowując jeśli produkcja ma iść w dobrym kierunku to bez pani B z II zmiany.
6
gwiazdka 2016-10-07 11:55:49
Zbliżają się święta Bożego Narodzenia, jestem więc ciekawa czy Pan Prezes z Panem Dyrektorem postarają się i zrobią nam prezenty, mam na myśli jakieś dodatkowe pieniądze, czy też premie całoroczną.
Jeżeli będą mieli gest to się postarają i coś nam rzucą. Pracowałam wcześniej w innej firmie i tam zawsze na święta były jakieś dodatkowe pieniądze i nikt nigdy nie tłumaczył się tym że pieniędzy na razie nie ma.

Słyszałam też że kilka lat temu pan Prezes dawał takie upominki na święta, ale wiadomo im szef bogatszy tym pracownik biedniejszy
4
Leman 2016-10-13 10:24:43
oni chętnie by ci jeszcze zabrali a nie dali....
2
pracownik!!! 2016-10-14 00:05:55
zawsze można wrócić do poprzedniego pracodawcy jak taki był hojny :))))były paczki i bony również gotówka do ręki ale i wtedy ludzie narzekali bo za mało zawsze znalazły się osoby którym coś nie pasowało.Ludziom nigdy nie dogodzi !!!!!!!
Cieszmy się tym co jest bo zawsze może być gorzej.
4
gwiazdka 2016-10-14 15:52:52
no tak piszesz tylko że ja am wrażenie że zarabiasz więcej nisz 1460 i premia.
Moim zdaniem firma dobrze prosperuje i jeżeli tylko będę chęci ze strony szefostwa to na pewno na święta możemy liczyć na coś ekstra.
Bardzo w to wierzę i mam nadzieje że się nie mylę
6
i 2016-10-18 22:44:01
a ja trochę z innej beczki, chciałabym pochwalić firmę za to jak świetnie sprawdza się ich tapicerka Aquaclean, mam małe dzieci i ta tapicerka uratowała mi meble
2
refleksja 2016-11-02 08:47:00
Pytanie czy nadal będzie tak spokojnie i różowo kiedy spokojna Pani B zostanie dociśnięta z góry.
3
gbhm 2016-11-07 20:26:12
beda zwolnienia na koniec roku ?
2
kolo28 2016-11-16 17:17:07
dobra firma jest ja tam nienarzekam jak komus sie niepodoba to niech idzie pod latarnie :)P
1
Amaro 2016-11-18 21:56:21
Ja się ciesze że już ciesze ze nie pracuje w tej firmie jestem dumny z tego co zrobiłem. Nikomu nie polecam firmy
4
Zostaw swoją opinię o Meble Bugajski - Nowy Sącz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Meble Bugajski