logo Efect Doradztwo Finansowe

Efect Doradztwo Finansowe

Warszawa

Opinie o Efect Doradztwo Finansowe

anonim 2008-12-08 23:08:16
w firmie efect pracuje od 2 miesięcy, wiele osób narzeka ale to tylko dlatego ze porostu nie dali rady z grupy ludzi którzy ze mną zaczynali (12) zostało 2 (widocznie dla niektórych praca na etacie jest szczytem marzeń) jak wiec widać łatwo nie jest, trzeba naprawdę dużo poświecić, ale nie jest tak ze nic się z tego nie ma, zarobki mogą być kosmiczne, wypłata z 4 zerami w wieku 20 kilku lat to jest coś o co warto walczyć, Polecam młodym ambitnym ludziom, reszta niech nie próbuje bo i tak nie da rady i później będzie pisała na forach ze efect jest do [usunięte przez administratora] POzdramiam
anonim 2009-01-13 01:03:17
No dobra, dobra stary ok można zarobić, ale co po za tym, nie wiem czy wiesz co to jest ograniczanie wolności tj. te ich wszystkie smycze telefoniczne szmery bajery, wyciskanie więcej niż mogą z siebie dać, manipulacja, gadanie o tym, że reszta to [usunięte przez administratora]a Ty jako doradca to superman.
Pracowałem tam dosyć długo, dłużej niż Ty i jak się dowiedziałem, że po zajebiście ciężkiej pracy latem nie chcą mi dać odpoczynku w formie urlopu, kazałem się im pocałować w tyłek bo łaski nie robią jest wręcz przesyt firm tego typu na rynku, tak tez dużą część tego co opowiadają w tej firmie stosując niejednokrotnie socjotechniki można schować między bajki.
Ogólnie nie polecam, aha radze sprawdzić wam co to lapsy zanim zaczniecie prace tego typu.
anonim 2009-04-15 00:19:03
kto uważa że w Efect-ie jest super ten chyba nigdy nie słyszał o OVB Allfinanz - pionier w tej dziedzinie na skale europejską :) duzo lepsze perspektywy i zarobkowej i kariery !!!
anonim 2009-05-11 21:13:40
Ten efekt to [usunięte przez admina], wiem to z doświadczenia, niestety sie przejechałem na nim
anonim 2009-05-18 17:05:37
Hmm...

Szanowni Państwo.
Byłem współpracownikiem firmy Efect przez kilka lat. Zaczynałem jako nic niewiedzący student żądny zarabiania pieniędzy, tracąc zdrowie i czas wspinałem się po "szczebelkach kariery" do momentu, gdy będąc na odpowiednim "wysokim" poziomie "kierowniczym" miałem okazję widzieć jak to wygląda od środka.
Byłem jednym z ok 30 znaczących kierowników w kraju. Znam ten biznes od podszewki.

Wszystkim klientom współczuję. NLP, wciskanie KITU i wieczne pospieszanie przez "doradcę" pomaga firmie Efect zagarniać kolejne umowy, ale TO NIE JEST ŻADNE DORADZTWO FINANSOWE!

Jest to dzika sprzedaż, każdy klient jest kreską w planie i pracownik ma OBOWIĄZEK spisać z nim umowę, podobnie, jak za każdym razem MUSI zebrać 14 poleceń. Egzekucja założeń przez przełożonych ma nie tylko formę wulgarną i poniżającą młodych pracowników, [usunięte przez administratora]
Naprawdę. Byłem, widziałem.

W firmie liczą się jedynie wyniki i liczby, NIKT nie dobiera produktów! Doradca wie co podpisze z klientem zanim w ogóle do niego zadzwoni i potem usilnie do tego dąży. Często bardzo natrętnie.

Młodym ludziom przemawiam do rozsądku!

NIE DAJCIE SIĘ WCIĄGNĄĆ w ten wir kłamstw i sztucznych opowieści o życiu w luksusie. Wszyscy wysocy "managerowie" firmy toną w długach i rozpaczliwie poszukują nowych, młodych studentów, którzy wniosą nowe kontakty i klientów do firmy - czyli nowe pieniądze do ich kieszeni.

Firma jest instytucją dzikiej, ostrej, NLPowiskiej sprzedaży. Dosłownie pierze mózgi nie tylko pracownikom, ale również klientom.

Nie każdemu wewnątrz udaje się to wszystko dostrzec.

Odradzam Państwu jakikolwiek kontakt z tą firmą. Nie ma nic wspólnego z uczciwym i profesjonalnym doradztwem.

To zwykła piramida sprzedaży produktów AEGON, AXA oraz SKANDIA.

I słowo na koniec:
Jeżeli kiedykolwiek spotkacie się z doradcą - NAGRAJCIE po kryjomu spotkanie, a następnie na spokojnie odsłuchajcie - dostrzeżecie jak wyuczonych tricków i regułek używają Ci żałośni akwizytorzy.

A doradzajcie Państwo sobie sami - ZE ZROZUMIENIEM I ROZWAGĄ!
anonim 2009-05-22 11:10:12
A ja polecam tą firmę, chociaż są podobne tego typu firmy na rynku, w których można zarobić jeszcze więcej.

Poza tym będąc byłym pracownikiem Efect'u nie rozumiem jak anonim z powyższej wypowiedzi może mówić, że był jednym z 30 najważniejszych w tej firmie a teraz robi jej antyreklamę. Moim zdaniem szczytem możliwości osoby powyżej to praca na etacie w McDonald's.

00089 2009-05-24 17:27:03
A ja akutat znam kilku "Panów", którzy byli kierownikami i wlasnie wtedy zostawiali firmę Efect. Jeden z nich to mój obecny mąż (na szczęście teraz prowadzi własną firmą, kompletnie niezwiązaną z finansami i budujemy domu, bez kredytu i bez doradców...)

Rozmawiałam z nim i z jego kolegami, którzy również byli "wysoko" i za każdym razem slyszałam jedno:
"nawet nie wiesz jaki syf tam jest na górze"...

To, że anonim z powyższej wypowiedzi był kierownikiem a teraz robi antyreklamę to normalne - gdy zostaje się w tej firmie kierownikiem to ma się dostęp do wglądu "od środka".

Myślę, że podobnie jak mój mąż (który jest zdecydowanym ANTYEFECTOWCEM) widząc jak naprawdę wyglądają "analitycy, profesjonalni szkoleniowcy, baza produktów, biuro w Londynie itd" po porstu zdają sobie sprawę, że to wielkie kłamstwo.

Przy okazji moja siostra jest ich klientką do dzisiaj.

NIE POLECAM.
Doradca już zmieniał się 3 razy. Przyjeżdżają tylko gdy usłyszą w telefonie, że siostra jest zasinteresowana kredytem lub nową inwestycją.
Gdy chodzi o SERWIS - mówią co ma zrobić, wydrukować i wysłać pocztą.

To nie jest faktycznie firma doradztwa finansowego.
To taki AMWAY tylko z finansami.
anonim 2009-06-05 10:40:44
skoro tak, to jaka firma jest firmą stricte od doradztwa finansowego?

a to, że mąż ma własną działalność nie związaną z finansami świadczy tylko o tym, że nie nadawał się do pracy przy owych finansach.
yvonne 2009-09-04 12:01:29
co za bzdura, że ktoś się nie nadawał... typowa gadka dla "praczy mózgów" firm typu "marketing bezpośredni"..

zgadzam się w 100%-ach z poprzedniczką, ciągłe wdrażanie wybujałych ideologii o sukcesie, o niewiarygodnych możliwościach, które faktycznie-są-dla ludzi pokroju "aktorzy - doskonali oszuści", bądź rzeczywiście ludzi, którzy robią to z pasją i zdążą poskromić sobie rzeszę stałych klientów, dających im na bieżąco referencje.

Poza tym chciałabym ustalić jedno: w branży tego typu często mówi się o ograniczeniach związanych z pracą "na etacie" albo tak jak wcześniejszy "anonim": praca na etacie jedynie w McDonald'sie...

Etat niejednokrotnie okazał się polem do odniesienia większego sukcesu, niżeli właśnie właśnie działalność "doradcza" w finansach...

Przez półroczny okres mojej pracy w ING, zrezygnowało 5 kierowników zespołów...1) nie każdy się nadawał, a w sumie każdy mógł to robić 2) patrz moja poprzedniczka ;)

Pozdrawiam wszystkich etatowców

1
Agrykola 2009-10-30 23:14:52
Pytam sie gościa "jaki jest teraz wibor", a on "co to wibor" i tyle w temacie.
a 2009-10-31 20:02:53
Dla mnie praca w takiej firmie to wstyd i obciach.
antydefect 2009-12-17 14:07:21
Ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] buraku z defectu. Jeszcze troche i ta wasza śmieszna firmienka pójdzie z torbami. Defect partactwo finansowe. Fura, skóra i komóra - taka jest prawda, wszystko na pokaz. Młodzi się łapią na to, bo tylko takim można zaimponować KASĄ. To jest najważniejsze słowo w tej pseudo firmie, KASA, nie doradzać ludziom tylko [usunięte przez administratora]jednostki! (Ci co pracowali w Defeckie to wiedzą o co chodzi). Tak naprawde tym wszystkim "doradcom" to słoma z butów wystaje, jeżdżą pożyczonymi samochodami, noszą okulary "zerówki" i koniecznie wypasiony zegarek żeby zdobyć zaufanie naiwnych ludzi.
Jeżeli zastanawiasz się czy podjąć pracę w tej ściemie to mówię szczerze : Szkoda Twojego czasu i Twoich pieniędzy (sic!)
Jeżeli zastanawiasz sieczy skorzystać z usług tej firmy: Szkoda Twojego czasu i pieniędzy.
zmartwiona20 2010-01-01 19:15:19
Moim zdaniem ta firma tylko wykorzystuje pracownikow. Na szczęście nie pracuje w niej, ale mój chłopak tak i to mnie bardzo martwi- nie ma dla nikogo czasu, ciężko się z nim skontaktować(czasem nawet przez kilka tygodni, bo gania jak głupi od klienta do klienta od rana do środka nocy), a poza tym strasznie się zmienił- nie jest już taki wesoły tylko ciągle przemęczony, bo przecież "chce awans". Nie moge na to patrzeć jak się męczy i cierpi, ale takich głupot mu nagadali, że nikogo nie słucha.Zdarzało się nawet, że nasze spotkania były "skracane", bo szef wysyłał go do pilnego klienta o 23! Nieraz myślałam, że mnie okłamuje, że idzie do pracy, ale z tego co przeczytałam w innych opiniach myśle,że jest to wszystko możliwe.Słyszałam od jego rodziców, że nawet w święta Bożego Narodzenia nie miał czasu na odpoczynek w co ciężko było mi uwierzyć.To jest karygodne jak oni sie zachowują i wykorzystują młodych i ambitnych ludzi.
1
2010-01-04 23:37:45
kochanie... daj spokój... ludzie to czytają...
specjalista ds. obsługi klienta wewnętrznego 2010-01-16 18:21:58
Witam,

Wszystkie te wypowiedzi dotyczą tylko stanowiska doradców finansowych??? Interesuje mnie czy coś wiecie na temat stanowiska np. specjalisty ds. obsługi klienta wewnętrznego ??? Wiem, że takie stanowiska ta firma proponuje, zastanawiam się czy warto zaprzątać sobie w ogóle tym głowę .

Za wszelkie informacje, wskazówki wielkie dzięki :-)
Monika 2010-05-13 16:49:51
witam, czy udało sie tobie zebrac jakies opinie na temat tego stanowiska ?? czy może juz tam pracujesz?? będe wdzięczna za odpowiedź ja przyjełam ofertę pracy w cenrtali firmy na stanowisku specjalista ds. kontraktów dziękuję
zlote_gory 2010-05-18 15:56:17
Witam, Czy ktos z was widzial te zlote gory co obiecuje efect?
Te wspaniale samochody, domy itd.
lol 2010-05-19 18:57:46
Tez pracowalem w tej firmie ale zrezygnowalem z innych powodow. Widze ze sporo osob sie tu wypowiada. Jak dla mnie to glupota tracic czas na takie komentarze bo kazdy z was jest madry jak jest ANONIMOWY - zaden z was nie ma odwagi podpisac sie pod Swoimi słowami... ? Widocznie nie macie nic lepszego do roboty jak nędzne siedzenie w domu. pozdrawiam
2010-05-21 17:44:19
Ja miałem tam pracować, jednak gdy dowiedziałem się że koleś, który pracuje już tam prawie dwa miesiące jeszcze nic nie zarobił, to powiedziałem tyle ze mnie. Zrobiłem tylko dwie analizy, osóby u których byłem uznały to za zwykłą akwizycję. Niestety mi nie odpowiada bycie akwizytorem. Jednak jeśli ktoś jest uparty i wystarczająco dobrze zmotywowany, to pewnie coś tam zarobi, może nawet sporo. Ja w coś takiego nie wchodzę. A jeśli w jakiejkolwiek przyszłej pracy usłyszę słowo JUICE (Join Us In Creative Enthusiasm), to od razu wyjdę. Poprzednio słowo JUICE usłyszałem pracując przez chwilę jako przedstawiciel handlowy, czyt. akwizytor, zrezygnowałem z tych samych powodów, a była to firma DS Group, czy jakoś tak.
były pracownik efectu 2010-05-29 16:19:34
hehe zal pewnie jestes kierownikiem i próbujesz nadrobić złą opinie o firmie
Zdecydowanie odradzam tą firmę. Wepchną all byle by sprzedac mimo iz umowa na 300zł miesięcznie wystarcza i nic wiecej nie trzeba brać bo mozna nadpłacać składki jak cie stać np. po 700zł ale nie masz obowiązku jak by ci się noga powinęła i stracisz prace (10 lat to długi okres) a oni ci wcisną maxa co możesz byle mieć dużo większa prowizje zal!! a jak ja niechciałem nieetycznie pracowac to mi podziękowali! uważajcie na nich !! [usunięte przez administratora] i tyle na giełde wejda i ich ackcje straca na wartości momentalnie
byly pracownik 2010-12-16 23:14:12
To prawda, zgadzam się z Tobą w 100%, pracowałem w tej firmie rok i dorobiłem się 20 000zł długu, natomiast mój kolega który otworzył kolejne biuro w Poznaniu ma 50 000zł długu, i żeby go spłacić podbiera klientów swoim własnym ludziom ze struktury, a raczej podbierał bo z 27 osób ma w tej chwili 5 i dalej pogrąża się w długach, ale dalej utrzymuje że zarabia 18 000 zł miesięcznie co jest totalną bzdurą przy takiej ilości osób. Odradzam tą firmę
Naiwniak2011 2011-01-19 02:12:27
A co myslicie o tym jezeli chce tam zrobić praktyki.... potrzebuje ich i to nie takie krotkie bo łacznie mam ich do wyrobienia 40 tygodni. Pomyslalem ze zrobie praktyki a oprocz tego mam szanse cos tam zarobić..... prosze o odpowiedz....
Radek 2011-02-17 19:51:42
Witam

Pracowałem w Efect ponad pół roku i myślę, że jestem w stanie wyrazić swą obiektywną opinię o tej firmie.

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że Efect to praca dla ludzi przedsiębiorczych. Jeżeli nie potrafisz zainwestować swego czasu i drobnych pieniędzy na rzecz większych korzyści w przyszłości to naprawdę nie próbuj siły w Efect bo uznasz ten czas za stracony.

Nie będę tutaj przekonywał, że praca w tej firmie jest łatwa, sympatyczna i cukierkowa. Bycie doradcą w firmie Efect to naprawdę ciężki kawałek chleba. Trzeba się natyrać żeby zarobić pieniądze. Wielu ludzi wymięka po 2-3 miesiącach. Ale przyznam, że CI co zostali tam dłużej niż ten okres nie żałują i zarabiają ciekawe jak na dzisiejsze realia pieniądze.

Firma w swej działalności popełniła wiele błędów i jeszcze wiele zapewne popełni. Podobno jej właściciel wyciągnął wnioski na przyszłość i zamierza udoskonalac proces obsługi klienta (życzę powodzenia)

Ogólnie polecam każdemu żeby spróbował swoich sił. Ja nie żałuję. Faktem niezaprzeczalnym jest, że można się tam bardzo dużo nauczyć. Biorąc pod uwagę, że branża finansowa jest bardzo perspektywiczna na rynku polskim, polecam Efect. Prawda jest taka, że jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. Jeśli chodzi o praktyki to uważam to za dobry pomysł.

pozdrawiam
anonim 2011-07-12 16:02:35
Próbowałem się rekrutować do Efectu poprzez jeden z portali pracy, już na początku moją uwagę zwróciła oferta pracy, tzn. ogłoszenie w którym napisano, że poszukują tylko i wyłącznie ludzi chcących pracować w sposób etyczny itd. Było to napisane bardziej patetycznie, a im bardziej patetycznie tym większy w takim postępowaniu czuć szwindel :P
Dzwoniono do mnie dwa razy, nikt też nie pytał czemu nie odbieram ani nic, ale chyba im zależy, z reguły potencjalni pracodawcy dzwonią tylko raz. Głos w telefonie też nie był - jak to zawsze bywa - ekspresyjny, tryskający energią, tylko jakby przytłoczonego pracownika. Wspomnieli o przyjściu w garniaku, czyli już stwarzają pozory prestiżu, nie z takimi firmami miałem styczność i nie narzucali tego na pierwszym spotkaniu ;)
A i jeszcze jedno, oddzwaniałem, nie odebrali, za chwilę zadzwonili, to pewnie też jeden z trików.
Wydaje mi się, że tam nie zajrzę, myślę że faktycznie szkoda nerwów i siły, wolę pouczyć się w domu w wakacje i może lepiej na tym wyjdę, choć praktyka przydałaby się.
Gdyby nie to, że trzeba \"nabierać\" ludzi, to pewnie bym się skusił, traktując to po prostu jako wyzwanie, lubię ambitne wyzwania.

PS. Jak dzwonili to wyświetlił mi się jakiś numer z orange, jak dzwonią pracodawcy to albo wyświetla się stacjonarny albo numer zastrzeżony (najczęściej), mam nadzieję, że jakiś bidny student nie traci kasy na te telefony :P
anonim 2011-07-15 16:19:39
a czy nie mozna zostac dobrym doradca w firmir efect? przeciez nie wszyscy musza byc tacy sami..., spotykaliscie sie pewnie tylko z jakims jednym ktory po prostu byl tepy, ja np ostatnio mialem spotkanie z takim panem z efectu i jestem zadowolony. bynajmniej jak narazie:P
pytalski 2011-09-15 19:13:41
Był dzisiaj u mnie doradzca ktory naciskal na spotkanie ze chce zrobic analize finansową... zrobił podpisałem się na wykorzystanie danych... do ludzi, ktorzy tam pracowali czy podpsianie tej analizy do czegos mnie zobowiazuje? czy w cos sie wpakowalem przez to?
Bo teraz czytam opinie i sie przestraszylem...
dominika 2013-11-14 10:16:12
w święta się nie pracuje w tej firmie, więc pewnie Cię wtedy zdradzał- przykro mi ;)
2
skubi 2014-04-29 01:17:37
pracowałem tu kiedyś. Biorą i próbują rekrutować w sumie każdego w miarę kumatego gościa. Po kilku szkoleniach staje się doradcą
opinie prosze 2014-05-22 12:31:03
@skubi weź to rozwin, bo brzmi to niezle, ze w efekcie szybko awans mozna. a tesz jestem kumaty gosc :)
donkiszot 2014-05-26 18:45:00
@skubi faktycznie jest to interesujący temat, z drogą awansu pewnie i kaska jest lepsza.. a to zawsze chyba najbardziej motywuje. Jak to wygląda?
studentow 2014-12-31 12:51:41
To tak sie zastanawialem czy w takich firmach doraddztwa finansowego zatrudniaja na prawde kazdego kto jest w miare ogarniety? szczerze przyznam ze jestem jeszcze studentem i szukam pracy ktora da mi pieniadze i troszke satysfkacji ze moge komus pomoc. a to chyba jest takie miejsce, prawda? z gory dziekuje za pomoc.
reader 2015-03-04 02:20:29
czy ja wiem , czy akurat pracując tutaj odczujesz to , że komuś pomagasz. Może poniekąd tak być, ale raczej dlatego , że przepiorą Ci ostro głowę , żebyś tak właśnie myślał ;) tak naprawdę idąc tu do pracy musisz być już nakierowany na to , że chcesz w przyszłości wiązać sięz finansami i doradztwem bo inaczej długo nie wytrzymasz
blondas 2015-03-21 22:07:04
hej, ja pracowałem u nich w Warszawie. Nie wiem czy przetrwali do tej pory , bo ostatnio gdy o nich słyszałem to byli raczej na wykończeniu, ponieważ firm takich jak ta w owym czasie powstało bardzo wiele. Wiem , że najlepsi pracownicy byli podrkadani z jednej firmy do drugiej, a wraz z nimi to co najważniejsze czyli klienci
luka 2015-05-21 15:34:07
Polecałbym przedzwonić do Kancelarii Global – globalkancelaria.pl. Ja dzięki nim wykupiłem bardzo korzystną polisę. Dbają o interesy klientów w pełnym wymiarze, odbierają telefony, nie ma kłopotów z kontaktem.
okro 2016-05-11 17:51:22
Tutaj już konkretnie tego określić nie można @all, ponieważ jest to zależne od Twoich wyników, no ale myślę, że spokojnie ponad 3000 netto. Przy czym musisz mieć doświadczenie oraz wykształcenie wyższe.
Zostaw swoją opinię o Efect Doradztwo Finansowe - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Efect Doradztwo Finansowe