brak logo

NUOVO S.C.

Poznań

Opinie o NUOVO S.C.

anonim 2011-04-20 09:19:53
zgadzam się z powyższym.... :)
Anonimus 2011-04-20 14:48:11
A ja się nie zgadzam. Nic co tutaj zostało napisane nie jest prawdą.
anonim 2011-06-28 09:41:23
ja też się zgadzam.. wszystko w w jak największym porządku.. ten kto sie nie zgadza - ciekawe dlaczego... nic nikomu w tej firmie nie mozna zarzucić...
1
anonim 2011-06-28 13:47:42
Proszę sobie nie żartować. Dobrze to było na początku jak obiecywali cuda na kiju, a później okazało się zupełnie coś innego.... Na szczęście znalazłam sobie lepsza firmę. Szczerze nie polecam.
anonim 2011-07-04 14:40:52
Fatalna atmosfera, fatalny system wynagradzań - tylko Pani Iza jest w porządku. Zgadzam się z poprzednią rozmówczynią/rozmówcą. Firma nie warta zachodu - ale w dobie dzisiejszego bezrobocia... - niektórzy to bardzo wykorzystują
anonim 2011-07-26 08:02:21
Tak - na czas.... I dostawałaś pewnie jak my wszystkie( usunięte przez administratora ) na rękę za tydzień pracy na słuchawkach...????!!!! Nie pisz o atmosferze i o tym czy szefostwo jest życzliwe....bo to temat rzeka...i albo pomyliłaś firmy albo jesteś tą firmą...
Pogromca ściemniaczy 2011-07-26 11:05:39
hahaha! Super! Od razu widać klasę szefostwa i firmy :)
kolega pogromcy 2011-07-26 12:14:47
.... naprawdę dobre..... i tak to proszę Państwa wygląda - "klasa" sama w sobie.... nic dodać nic ująć - przesympatyczny i życzliwy.... :-))))) - no to gratuluję osobie która tak myśli...
anonim 2011-08-07 12:00:28
Tak myślę,ze negatywnie wypowiadają sie najwieksze nieroby które trafiły do tej firmy i wyleciały z hukiem bardzooo szybko.....
pracownik 2012-05-30 10:49:33
Zgadzam się z poprzednim postem tak jest jak się zatrudnia pociotków bez kwalifikacji.... pani \"A\" tylko ściemnia że pracuje a tak naprawdę nie ma zielonego pojęcia, szkoda że to co tak dobrze funkcjonowało powoli upada.
pracuś... 2012-05-31 22:27:58
A dlaczego zostały usunięte wpisy z roku 2012 ????? Widać że szefostwo czyta .......
eM 2012-05-31 23:31:19
owszem czyta! powiem więcej ingeruje, ale bardzo delikatnie i usuwane są komentarze obrażające (kogokolwiek) cała reszta MIMO ŻE MAMY MOŻLIWOŚĆ zostaje do wglądu przyszłych pracowników :) serdecznie podrawiam :)



p.s
nie poczuwam się naciągaczem ani oszustem :)
max 2012-06-17 18:46:17
anonim - 2011-04-10 17:43:33

Bardzo dobra firma - praca w przyjaznej atmosferze, bez większego stresu, przesympatyczni właściciele.
Chciałabym się zatrudnić za telemarketerkę. Jaka jest Umowa? Jakie zasady wynagradzania? Ile można zarobić w miesiącu? Bardzo proszę o odpowiedź.
bożek 2012-06-24 08:25:24
zarobki kiepskie atmosfera zła Jeżeli mogę to odradzam tą firmę z miesiąca na miesiąc wymyślają nowe zasady płacy i coraz niższe jest wynagrodzenie.Kiedyś(jeszcze 3 miesiące temu)można było zarobić teraz wszyscy uciekają
xxx 2012-07-02 19:26:00
a ja się nie zgodzę, że atmosfera zła itp bo jest naprawdę sympatycznie. mam porównanie bo to nie moja pierwsza firma i choć pracuję od niedawna to jestem zadowolona. zarobki są porównywalne z najlepszymi i zdecydowanie wiem co mowie! nic za darmo, trzeba się napracować ale zarobić też można i to nieźle.
anonim 2012-07-03 15:49:51
Zgadzam sie z poprzednia opinia. Firma w porzadku, jak ktos pracuje uczciwie to zarobi. Plusem jest to, ze wypłata zawsze jest na czas a nieraz nawet przed czasem. Nieporozumienia zdarzaja sie w kazdych firmach gdzie pracuje dużo ludzi. Zawsze można się dogadać.
iglo 2012-07-04 11:39:38
Zdecydowanie odradzam zarobki słabe atmosfera fatalna. Są osoby zdecydowanie faworyzowane chociaż wyniki maja średnie. Zdarzają się coraz częściej ginące kupony i zaniżanie frekwencji.
anonim 2012-07-04 21:34:39
na atmosferę w firmie nie można narzekać, jest dobrze, a co do wynagrodzenia to w każdej pracy trzeba pracować, jeszcze nigdzie tak nie ma, że za siedzenie płacą. Polecam
dixi 2012-07-09 12:48:20
Zdecydowanie nie tej firmie ! Płaca słaba. Kierowniczka telemarketingu niekompetentna. Ogólnie nie polecam, pracowałam chwile, znalazłam lepszą firmę.
anonim 2012-07-09 19:35:41
Firma sympatyczna, osoby pracujące bardzo miłe, atmosfera bardzo dobra. Wynagrodzenie zawsze jest na czas, godziny pracy bardzo fajne, zawsze można się porozumieć bez żadnych problemów jeżeli chodzi o dzień wolny itp. Pracować trzeba wszędzie, w każdej firmie pracodawca wymaga od pracowników. Polecam tą firmę pracuje od dawna i nie zamierzam szukać innej!!!
qq 2012-07-09 21:43:45
Zgadzam się z powyższa opinią, szefostwo sympatyczne, atmosfera jest ok. Polecam każdemu kto szuka pracy, firma godna polecenia!
k... 2012-07-10 10:27:58
Nie Nie i jeszcze raz nie..... Z tego co słyszałam to kiedyś było fajnie, a w tej chwili niestety zarobki słabe atmosfera nerwowa, brak kompetencji u kierownictwa... Bardzo duża rotacja to chyba o czymś świadczy . Radze poszukać innej firmy.
call center 2012-07-27 15:56:12
Moja koleżanka tam dzwoni. Na jej prośbę poszłam sprawdzić mieli na sali osób 16 a powiedzieli, że tylko dwie przyszły i przez to nie płacą pieniędzy szok - ciekawe ile spotkań tak ukryli! Teraz moja koleżanka zapamięta sobie kogo zaprosiła i zadzwoni się spytać czy przyszli! Niedługo będą w górach, jak już przyjadą to napiszę wam ile przyszło osób.....
edi 2012-08-07 11:28:23
Tutaj jest naprawdę fajnie, wszyscy są fajni i fajnie się pracuje i najfajniejsze jest to że nic nie robimy bo pracy nie ma dużo i to też jest fajne.
:) 2012-09-05 23:42:48
edi - 2012-08-07 11:28:23

Tutaj jest naprawdę fajnie, wszyscy są fajni i fajnie się pracuje i najfajniejsze jest to że nic nie robimy bo pracy nie ma dużo i to też jest fajne.
Pewnie ty też jesteś FAJNA .
A chwalenie sie że nic się nie robi to troche antyreklama dla firmy
NUOVO SUCKS 2012-09-10 16:46:06
Ta firma to wielka porażka, moja dziewczyna skończyła tam dziś pracę po dniu! Nie dano jej do podpisania żadnej umowy (choć takowa miała być dziś zawarta) i po wykonaniu ponad 120 telefonów(!!!) i namówieniu 5 osób na wizytę (dzwoniła po jakimś za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] iu i odbierali sami starsi, schorowani ludzie którzy ni to nie maja siły chodzić po prezentacjach ani to pieniędzy na garnki za parę tysięcy złotych) (za namówienie 7dmiu niby było 100 zł premi, potem 6zł za każdą osobę przy min 30 osobach dodatkowo namówionych.).

Ogółem tak jak ktoś powiedział: cuda na kiju. [usunięte przez administratora] (zero umowy i zwolnienie w pierwszym dniu, chociaż dziewczyna mówiła że nie ma doświadczenia to nawet okres próbny nie wszedł widocznie w grę)

Dodajmy do tego, że ponoć garnki sprzedawane przez firmę z tego co sprawdziłem na e-bayu idzie kupic za 75 euro plus przesyłka co nie jest nawet bliskie 7tysięcy. (ta sama stal i nawet podobne...)

Plus została dziś ponoć zwolniona jeszcze jedna dziewczyna po 3 miesiącach pracy bo wykonała dziś tylko 6 telefonów... zwolnienia robione są tak, że gdyby moja dziewczyna nic nie powiedziała to reszta by nic nie wiedziała. (reszta pracownic)

NIE POLECAM NIKOMU. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM.
NUOVO SUCKS 2012-09-10 16:49:02
przepraszam, namówiła 6 osób, telefonów pewno wykonała podobną ilość.
anonim 2012-10-08 18:49:48
w srodowisku handlowcow tez nie jest ciekawie... niestety - coraz gorzej.. moim zdaniem juz dlugo nie pociagna jak tak beda dalej ludzi traktowac. nie polecam.
anonim 2012-10-08 18:51:46
anonim - 2012-10-08 14:06:12

oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , telefon nieczynny załatwimy z rzecznikiem tą firemkę krzak.
i bardzo dobrze - moze sie w koncu szefostwo obudzi!
zolo 2012-12-20 23:14:30
Witam
Jeśli chodzi
o atmosferę jest ok, a mam spore porównanie.Szefowie
i kierowniczka jedna z drugą czy nawet trzecią,
normalni,zawsze uśmiechnięci.Nie wywyższający się i nie ziejący "jadem".To b.ważne.Co do faworyzowania to wydaje mi się,że jeśli uczciwie popracujecie będziecie zadowoleni.To specyficzna branża i poza zaangażowaniem trzeba też mieć trochę szczęścia do ludzi,zwyczajnie.Co do zarobków to faktycznie niewielkie.Może będą lepsze:-) )
zainteresowana 2013-04-29 23:47:51
Witam,
mam prośbę czy ktoś może napisać jak wygląda kwestia wynagrodzenia na stanowisku telemarketerki? Czy jest jakaś podstawa? Ile realnie można zarobić?
Meduza 2013-06-14 13:49:52
Przeczytałam wszystko o tej firmie. Mam z nią tylko tyle wspólnego,że kupiłam zestaw garnków od NUOVO. W październiku koniec rat,a rączka od patelni się rozpadła i jeden termostat diabli wzięli.Przez 10 dni po zakupie nie udało się z firmą skontaktować,żeby się wycofać z transakcji. Porównujecie się do Zeptera ( bzdura),ich garnki mam 16 lat i nic się z nimi nie dzieje. Pani nie czuje się naciągaczką, na jakiej podstawie?, powinna pani się nią czuć, bo robi pani krzywdę wielu ludziom, którzy wierzą w to co im mówicie.Z tekstu wywnioskowałam,że należy pani do szefostwa- co za buta i zarozumiałość! A pracownikom radzę przenieść się do firmy rozprowadzającej dobry towar, za który nie będziecie musieli się wstydzić.
1
kola 2013-07-04 14:01:19
Praca za przysłowiowe śrubki. Strata czasu.
[usunięte przez administratora] przy biurku przyznaje kupony komu chce. To nie domysły
a sprawdzona informacja.(Kupony są premiowane) Parę razy skontrolowałam frekwencję na pokazach.Oszukują aż przykro. Nie jesteś w stanie tego zweryfikować bo to przecież Twoja wina. [usunięte przez administratora]
Nie polecam. Znajdziecie godziwsze zarobki.Pozdrawiam
klaudia 2013-08-30 19:20:25
Hejka wam! wiecie cos czy sa planowane przyjecia oczywiscie pytanie dotyczy studentow jest jakas szansa? Pls o odpowiedz
2013-09-03 20:36:59
Witam:) Pytacie jak jest w Nuovo? Powiem tak najlepiej jest przyjść i samemu się przekonać,a nie słuchać opinii innych ludzi,którzy bardzo często wypisują tutaj bzdury,żeby zniechęcić.Ja uważam,że żeby zarobić to trzeba najpierw od siebie wymagać,stawiać sobie wysokie poprzeczki i dać z siebie więcej niż to wymagane minimum,być obowiązkowym i pracowitym.Ja jestem zadowolona i polecam pracę w Nuovo wszystkim tym którzy chcą pracować,ale pracować a nie ,,odpękać,,za przeproszeniem 8 godzin i to wszystko. Wypłata jest zawsze na czas,także bez obaw:) Ogólnie rzecz biorąc Ja polecam pracę w Nuovo:)
1
remik 2013-09-22 07:13:56
Jaka opieka socjalna chyba żartujesz Fakt kasa jest na czas ale nawet pracując rzetelnie nie wyciągniesz więcej niż 1000zl Jeszcze niedawno było wszystko ok ale się zepsuło i uciekłam Teraz pracuję w podobnej firmie tyle ,że nie oszukują ani handlowcy ani kierownictwo zarabiam 1600 zł i jestem zadowolona Pozdrawiam
Eryk 2013-10-10 23:17:10
xxx, no, ale w takim razie chyba pożyczki udzielają, czy ta pozyczka to ta wygrana nagroda, a potem przychodzi, że trzeba spłacić? Coś mi się nie chce w to wierzyć, ktos pracuje i potwierdzi takie techniki?
? 2013-10-11 20:23:12
a co Eryk z uwagi jestes i temat weszysz? hehe
xxx 2013-11-15 12:32:02
Ta firma skończy jak Remes (usunięte przez administratora) to tylko kwestia czasu ,kto ma umowę o pracę
dostanie odprawę reszta won
arek 2013-12-17 12:37:38
Witam piszecie bzdury lenie śmierdzące to jest bardzo dobra firma a dla leni nie dogodzisz
hehe 2014-01-12 12:14:47
to mi wyglada na pana prezesa... hehe
@ 2014-01-23 11:29:39
Nuovo jest na rynku juz kilka lat i raz zmieniło siedzibę firmy! Od ponad 2 lat maja siedzibę w tym samym miejscu !!!
art 2014-04-27 22:15:34
Firma nuovo traktuje swoich pracowników jak popychadła, umowa zlecenie, coś się nie podoba to wypad. Mnie uderzyło naciąganie starszych ludzi na garnki i gra na emocjach. Niejednokrotnie ludzie ci nie mają co do tych garnków włożyć. Ale handlowca przecież nie powinno to obchodzić. "Profesjonalne szkolenia" i "atrakcyjne wynagrodzenie". Tak naprawdę to pracując całkiem sporo zarobki rzadko kiedy wyższe niż 1000zł. NIE POLECAM, (usunięte przez administratora)
domi 2014-04-30 09:33:15
TA firma to jedni wielcy oszuści, mieli przysłac garnki które do dania dzisiejszego nie dotarły w dodatku rozłożyli na raty dużo wyższe od tych wcześniej ustalonych!


2
LaTorine 2014-05-06 21:41:36
Witam. Ja złego słowa o tejże firmie powiedzieć nie mogę. Atmosfera w pracy jest bardzo fajna, żadnej nagonki,wypłaty wypłacane są na czas (jeśli występują opóźnienia to są krótkie- kwestia dwóch dni i zdarza się to naprawdę bardzo rzadko). Pieniądze wielkie nie są ale jak się starasz to zarobisz. W innych firmach tego typu ,ciągle mają wymagania a płacą grosze. Choć są i takie firmy które są nie wypłacalne.. Jedyny minus Nuovo to fakt umowy cywilno-prawnej.
Kryptom 2014-05-22 14:35:37
Byłam na pokazie, kupiłam za gotówkę rondel kwadratowy z Parowarem 24 cm. Po wielu naleganiach - głównie bombardowania e-mailami - przysłano mi wrzucone do wielkiego pudła (o trzy numery za duże) tytanowy parowar i potłuczoną szklaną (nawet nie hartowaną) pokrywkę. Nie było nawet skrawka jakiegokolwiek zabezpieczenia. Tak więc kawałki szkła zmasakrowały parowar. Paczka była najzwyklejsza, najtańsza, nie oznakowana, nie ubezpieczona więc nawet nie było co reklamować u doręczyciela. Firma podaje telefon kontaktowy ale koszt połączenia wynosi 2,0 zł za 1 minutę. Wydałam kilkadziesiąt złotych i mimo, że byłam pierwszą oczekującą na połączenie z konsultantem po kilkudziesięciu minutach rezygnowałam bo koszt oczekiwania wynosił już 30-40zł. W dobie różnych telefonów zafundowanie takiego telefonu do obsługi klientów to intratne źródło dochodu dla firmy. Telefonów nie odbierają, na e-maile odpowiadają wybiórczo (i dużo obiecują na odczepnego).(usunięte przez administratora) NIE POLECAM.
2
WM 2014-12-10 14:24:48
Polecam lekturę z UOIK - u . Właśnie owa firemka została ukarana przez UOIK. Tutaj aRrtykuł: http://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=11345. Zrobimy wszystko aby nie ostatni raz....
1
Kaziunia248 2015-01-16 14:11:59
Witam serdecznie: !0 pażdziernika ,,licho,,mnie zaniosło na spotkanie z firmą maritom z Poznania ,ul garbary 36/6,odmawiałam kilka razy ,ale nalegali więc poszliśmy ja i mój partner.Na początku było miło ,po degustacji każdy z konsultantów brał do stolika wyczytane osoby ,ja trafiłam do prowadzącego spotkanie Marcina Wojtkowiaka ,pomimo nie znając ceny ,wyraziłam zgodę na zakup patelni niskiej ,i rondelka jak się na koniec okazało pan zmienił moje zamuwienie na zestaw maxi ,potem bylo losowanie szybkowara wylosowały 3 osoby w tym i ja ale nic nie ma za darmo szybkowar doliczono do kosztów garnków co wynioslo 6550 zł.potem było podpisywanie umów ,żetelnie mówiłam że mam kredyt w banku ,oplacam rachunki i leki a emerytura moja to 1020 zł .Nie dostałam umowy do przeczytania chyba nawet bym jej przeczytała bo jest sporzadzona bardzo drobnym drukiem nieopatrznie ją podpisałam wierząc w uczciwość pani sporządzającą tę umowę i na tym się spotkanie skończyło ----umowy nie otrzymałam ----tylko umowa z firmą maritom ,ktora powstała 22 08 2014 r i współpracuje z firmą ,,NUOVO; firma ta była ukarana finansowo za nieuczciwe postępowanie z klientami i myślę że wyslali w Polskę nową ,jeszcze nie znaną firmę Maritom ,która zrobiła to samo co poprzednia firma .na umowie z firmą jest numer konta Idea banku ,więc przelałam 275,zł na to konto ,bo nie moglam się doczekać na umowę i harmonogram spłat ,zadzwoniłam do firmy ale mi nie oddzwoniono za kilka dni Meritum bank upomniał się u mnie o pieniądze ,więc zadzwoniłam do nich -kazano mi wszystko opisać więc to zrobiłam i wysłałam za potwierdzeniem odbioru ,odebrała pani z firmy NUOVO ,i nie otrzymalam żadnej odpowiedzi pisałam kilka razy upominając się o umowę a bank upominał się o pieniądze ,napisałam do banku bo wyjaśniając całą sytuację więc na moje reklamacje były odpowiedzi odmowne .Doszłam do wniosku ze firma Maritom jest przykrywką dla oszustów Nuovo ,bo oni za te swoje przekręty zostali ukarani i wiedzą ze już nie sprzedadzą zadnego garnka a ja 22 listopada odesłałam im garnki a umowę przyslał mi bank Meritum dopiero 8 grudnia .więc mialam możliwość odesłania umowy do banku o odstąpieniu od kredytu ,ale bank tego nie uznaje bo szukają sobie kozła ofiarnego ,i chcą zrobić sobie mnie ofiarą takie praktyki jak robi firma sa niedozwolone a bank tez ponosi winę broniąc oszustów bo najłatwiej pociągnąć do odpowiedzialności emeryta a nie firmę bo oni w kazdej chwili mogą się zmyć firma Maritom istnieje dopiero od 22,08,2014r a mnie pozostala walka z bankiem bo nie mam ani garnków ani nie wziełam kredytu......ale nie poddam się i będę walczyć.
paweł 2015-02-25 03:21:39
Nie wiem co kolega powyżej miał na mysli pytając o transparentność systemu prowizyjnego, domyslam sie, że chodzi o przejrzystość - czyli jasność za co mamy prowizję, ale jak mniemam musi byc to jasne. Ja zapytam na ile w średnim miesiącu można liczyć całościowo, może ktoś napisac jakieś widełki lub chociaż powiedzieć, czy przedział 3000-3500 netto jest realny?
xoxox 2016-05-13 20:33:24
sprzedaż to zawsze najlepszy dział, bo przynosi zyski.. czy to nie jest dość logiczne @ryszardo? :) hihi
Zostaw swoją opinię o NUOVO S.C. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NUOVO S.C.