logo BEETSMA

BEETSMA

Wrocław

Opinie o BEETSMA

Mika 2016-05-03 22:18:17
Hej możesz podac namiry na tą pracę w Holandii, jakiś nr do osoby gdzie można się dowiedziec wiecej i co to za praca jest? Czy jest w miarę zakwaterowanie itp?
Michał 2016-05-18 13:33:04
Pracowałem w grudniu 2015 w Tesco przy karpiu. Stawka okazała się wyższa niż na umowie, bo była podwyżka po tym, jak umowę podpisałem. Dostałem ok 10-11zł netto. Grafik mogłem sam sobie ustalić, bo kierowniczka w Tesco szła nam na rękę. 8 godzin roboty, jak karp się skończył, to wykładałem towar. Wypłata doszła na czas, nic nie odliczali. Także jestem zadowolony. Dostaje się 2 umowy, bo na umowie zlecenie dostaje się niską kwotę i od tego płacą składki, a większą kwotę dostaje się na umowie o dzieło, żeby wyrównać stawkę do uczących się osób.
2
Agasan 2016-05-20 19:52:05
Najgorsza agencja pracy nie polecam (usunięte przez administratora)
2
anim 2016-05-22 01:26:40
To może ja też opisze swoje doświadczenie z tą agencją pracy. Ogólnie miałam iść podpisać umowę z Interkadrą, ale ze Pani była zajęta (choć dzwoniłam do niej 2 dni wcześniej i umawiałam się na rozmowę), wyszłam z ich biura i przez przypadek idąc ulicą, zauważyłam agencję Beetsma. Popatrzałam, pomyślałam, że oferty są całkiem ok, więc weszłam i zapytałam czy mogę zostawić swoje CV. Babka do mnie z pytaniem, jaka oferta mnie konkretnie interesuje i czy mam ważną książeczkę sanepid. Ja że tak, a ona na to "to już podpisujemy umowę" - widać, że byli zdesperowani i potrzebowali ludzi do pracy . Po wypełnianiu sterty papierków dostałam prace w TESCO na długiej. Poszłam do pracy i miałam sobie ustalić grafik z kierowniczką, na co ona do mnie, że jeszcze nie zrobili zapotrzebowania. Za drugim razem ta sama sytuacja - jeszcze nie mamy zapotrzebowania. Dostałam więc inną lokalizacje -Magnolia. Tam kierowniczka jak i ludzie BARDZO OK, brak problemów z grafikiem, grafik praktycznie sama sobie układałam, po kilku miesiącach dostałam nawet ofertę pracy bezpośrednio u nich. I zawsze była dla nas praca, wszystko tak naprawdę zależało od tego, jak się dogadywałaś z kierownictwem i resztą ludzi, czy nie nabijałeś im manka, albo czy nie kasowałeś pizzerki jako bułki słodkiej po 2 miesiącach pracy na kasie ( ja większość pieczywa ogarnęłam po tygodniu lub 2 ). Co do wypłat do sierpnia były zawsze do 20, ale potem coś się popsuło i już bywały 23 czy 24. Wszystko przez to, że to holenderska firma i 20 to dopiero oni wysyłali przelew w euro do Polski, a wiadomo, jak się wysyła 60 czy 70 tyś. euro to przewalutowanie trochę trwa. I jeszcze jedno: kierownictwo nigdy nic nie wiedziało w kwestii wypłat, w ogóle z dodzwonieniem się do nich był problem, zazwyczaj zjawiałam się u nich osobiście, jak miałam przejść bezpośrednio do pracy przez TESCO, to rekruterka to załatwiała i załatwić nie mogła. Także odradzam pracę przez tą agencję, pomimo tego, ze mają fajne stawki, ewentualnie, jak ktoś ma problemy z wynagrodzeniem, to trzeba dzwonić do dyrektora operacyjnego, albo straszyć sprawą w sądzie, co do ludzi w biurze, to jakaś tragedia, gościu w brudnych butach przychodzi i rekrutuje pracowników - sami oceńcie jak to wygląda, a jak tak sobie czasem przeglądam, ofert, które dodają na grupach na fb, to widzę, że rekruterzy tam się zmieniają chyba co 2 miesiące.
5
Agasan 2016-05-22 10:16:50
Nie niedostalam czekam miała być w piątek a jest dwa dni po terminie
5
xyz 2016-05-24 17:51:51
A jak wygląda nawiązywanie umów przez maila?
1
Olaaa 2016-05-24 23:59:41
nie moge w umowie znalezc nic o L4, czy ktos wie,czy jest platne? bo z tego co wiem to od tego roku pracodawcy powinni placic za zwolnienia lekarskie,ale nie musza. Dajcie znać,bardzo wazne.
minia 2016-05-30 17:32:01
Witam, czy jesli podpisze sie umowe o dzieło wysłana na maila, to znaczy ze jest sie juz zatrudnionym i nie mozna zrezygnowac?
5
Jacekk 2016-05-31 15:14:36
Jesli chodzi o prace w Holandii to wszytsko ok, nie wiem jak w Polsce. Wypłaty na czas, wszytsko sie zgadzało
Asia 2016-06-02 14:10:45
Witam. Co jest niehumanitarne? To, że para mieszka razem? A jakby Pani wyjechała z mężem albo z chłopakiem, to co? Rozumiem, że chciałaby Pani, żeby mieszkali państwo osobno. Albo jeszcze lepiej...Może on miałby mieszkać z innymi babami, a Pani z facetami?
5
Ada96 2016-06-09 09:50:44
Tez sie zastanawiam bo tez mam ten problem a jednak nie chce tam pracowac i nie wiem czy to mnie do zobowiazuje :/
adda 2016-06-09 12:01:41
też mam ten sam problem i nie wiem czy mnie to do czegoś zobowiązuje :/
Niki 2016-06-14 12:05:51
To miłaś pecha, tak mi się wydaje, ja co pracowałam w Holandii a nie w Polsce za pośrednictwem Beetsmy ale złego słowa powiedzieć nie mogę w ogólnym rozrachunku, można się czepić do paru rzeczy np. do warunków mieszkalnych w hotelu ale poza tym było naprawdę w porządku.
Jerry 2016-06-28 21:00:40
Czy może ktoś wie czy przyjmują Nancy niepełnoletnie, np na wakacje
Radzik 2016-07-09 09:11:05
Czy ktoś był zatrudniony przez BEETSMA z Gorzowa Wielkopolskiego przy wykładaniu towaru w Tesco??
poproszę o opinie
Zuza 2016-07-18 14:25:29
Do banku? Czysta kpina, dzwonić bez ustanku do oddziału, odstraszyć Urzędem Pracy albo POP to od razu się pieniądze znajdą. Stała śpiewka, że wynagrodzenie przelali na czas!:)Jak sie nie przypilnuje to ciezko zarobione pieniazki pojda na premie dla tych oszustów!
1
MOnika 2016-07-20 17:04:17
Absolutnie NIE POLECAM!!! moje wynagrodzenie za 6 dni pracy wyniosło 51 zł śmiechu warte. W dodatku kontakt zerowy. Dodzwonienie się do nich graniczy z cudem
1
practesco 2016-08-08 21:50:49
jak oceniacie prace umowa zlecenie tesco pracownik pomocniczy uczący się w szkole ponadgimnazjalnej . ? zaczęłam prace tam ale jak czytam opinie boje sie o pieniądze czy powinnam . ? Gdy rozmawiałam przez telefon z pośredniczką z Gdańska nic nie podejrzewałam że może być coś nie tak .
Martunia 2016-08-09 22:00:36
Ja pracuje w Carrefour w Gdansku i nie narzekam. Kase dostaje jak w umowie ,grafik sobie ustalam z rekruterka
Nie jest zle chociaz praca na kasie nie jest najlatwiejsza.
mz 2016-08-19 07:44:56
Jesli opłacaja składkę chorobowe do ZUS to tak
Zadowolony 2016-08-19 12:41:14
Piszę o Beetmsie w Częstochowie - nie mam do nich żadnych zastrzeżeń, pracowałem 2 razy na towarowaniu w TESCO, godziny mi się wszystkie zgodziły, odliczyli mi za koszulki 15 zł, wypłata w terminie. Jeśli np 20 wypada w sobotę to wypłatę mam na koncie 19 w piątek. Teraz zaczynam z nimi pracę w Radomku na produkcji.
Tragedia 2016-08-23 11:55:37
Najgorsza agencja w jakiej przyszło mi pracować, totalny brak kontaktu, kadra wiecznie niedoinformowana, spóźnione wypłaty wynagrodzeń, z których dodatkowo lubią sobie potrącić nie wiadomo czemu. Jednym słowem tragedia, odradzam.
2
niezadowolony pracownik 2016-08-26 18:30:23
Zdecydowanie odradzam współpracę z tą firmą. Najgorsza firma z jaką miałam okazję współpracować. Odradzam zarówno potencjalnym pracownikom jak i klientom.(usunięte przez administratora). Firma Beetsma zdecydowanie NIE
1
mannakaszka 2016-09-07 16:07:44
to zalezy na jakim stanowisku i czy sie uczysz, ale generalnie jesli 7zl/h to dla ciebie dobra stawka to mozesz isc
mała 2016-09-14 20:14:33
O Beetsmie w Gdańsku
Wg mnie to jest bardzo dobra firma, profesjonalna, z którą można się dogadać. Nie miałam nigdy problemu gdy nie mogłam przyjść do pracy bo coś mi wypadło, czy się rozchorowałam. Wynagrodzenie też zawsze było wypłacane o czasie więc jak dla mnie agencja jest w porządku. Jedyny minus to praca na umowę zlecenie i niska stawka
Natalia 2016-09-21 11:50:56
Agencja i pracownicy lecą tak naprawdę w kulki jeśli chodzi o wypłatę.
Czekam juz miesiąc,pieniądze miały być wczoraj na koncie,dzisiaj dostalam smsa,ze będą 30
Najprawdopodobniej sprawa trafi do sądu, bo pracownicy nie odbierają, zmieniają datę wypłaty
Czy ktoś miał albo ma podobną sytuacje?
Jeśli tak to bardzo proszę o kontakt ze mną
alexoo@onet.pl
Kamil 2016-09-27 17:59:25
Witaj JAcku
a powiedz co za praca? i jakie warunki zakwaterowania?
bo się wybieram też za granicę
Nela 2016-09-29 09:36:10
śmiech na sali ta cała agencja...
1
zadowolony 2016-10-11 10:14:42
Nie narzekam, wypłaty zawsze na czas
dan 2016-10-18 13:54:59
Ja osobiscie nie narzekam. Prace zalatwili wiec jako agencja pracy dobrze sie spisali
krachu 2016-10-19 12:45:46
@macik
pewnie mozna, zadzwon do nich, zapytaj
Dla mnie wspolpraca z beetsma przebiega dobrze, zero problemow, pieniadze na czas
1
Zawiedzony 2016-10-20 22:41:57
ZŁODZIEJE NIE WYPŁACAJĄCY PIENIĘDZY NA CZAS !!!!
3
jkjjkk 2016-10-26 10:01:25
Jezeli ktos chce zarobic to zarobi, nie wiem skad tyle pretensji. Nie badzcie wybreni w Polsce tylle nie zarobicie
pracownik 2016-10-28 14:49:55
zdecydowanie odradzam pracę przez tą agencję! oszukują ludzi! omijacie z daleka, zwłaszcza oddział Poznański - niekompetentne osoby zwłaszcza Pani kierownik oddziału!
tajfun 2016-10-28 19:50:46
Co to za agencja, żona się przyjęła od 1.09.2016 pracuje już prawie 2 miesiące a wypłaty do tej pory nie dostała na umowie pisze że do 20 każdego miesiąca powinna być jak zadzwoniła po 20 że nie dostała wypłaty to pani z agencji jej powiedziała że to nie z ich winy i wypłaty w tym miesiącu nie dostanie tylko dopiero za miesiąc 20 listopada, pojechałem zrobiłem awanturę to powiedzieli że jeszcze w tym miesiącu najpóźniej 30 wypłata będzie na koncie, jest już 28.10.2016 a wypłaty nadal nie ma jutro sobota a 30 w niedzielę wypada więc mało prawdopodobne żeby była do 30.
1
helik 2016-11-02 11:10:54
Dobrze mi sie z nimi wspolpracuje, ekipa fajna w pracy, zarobki lepsze niz w Polsce wiec nie mam zastrzezen. Pracuje juz 3 miesiace i jak na razie zero problemow
alaa 2016-11-02 15:10:01
Jako dawny pracownik na hali z tulipanami moge powiedziec ze jestem zadowolona. Nigdy nie mialam zadnych problemow, co trzeba bylo zalatwic - nr sofi czy inne domukenty - bylo. Nigdy nie zdazyla sie sytuacja ze nie dostalam wyplaty, pozostali ludzie tez nie - uwiezcie mi na pewno bym sie o tym dowiedziala bo jak sie siedzi tyle godzin w jednej hali to wszyscy wszystko wiedza ;)
jedyny minus to niektorzy pracownicy, ktorych slownictwo az kulo w uszy no i te poranne wstawniee..
Maggy 2016-11-04 09:27:10
Pracowałam w dwóch miejscach z tej firmy Olsztyn ,Łomża i powiem tak
Ta agencja pracy zabiera nam nasze pieniądze sprzątaczki zarabiają jakie ś 5,50 ZA GODZINE!!!
To jakiś skandal ubezpieczenie też zabierają z naszych pieniędzy a raszte czyli to co MY zarabiamy biorą dla siebie czyli jakieś 4 zł za godzinę .Nie pomijając faktu ,że wypłata przychodzi po 20 dniach następnego miesiąca . Co najgorsze to to ,że oni kiedy ktoś pracuje na magazynie to nawet nie informują ,że sklep nie potrzebuje już pracowników i po dwóch tygodniach już nie masz pracy mimo ,że na rozmowie telefonicznej był niby miesiąc- Jeśli chcecie zarabiac normalne uczciwe pieniądze to radze jak najmniej korzystać z tego typu agencji to oszuści żerujący na cudzych pieniądzach i jeszcze coś -umowa zlecenie nie podllega nawet pod sąd pracy
ok 2016-11-04 09:29:00
u mnie obylo sie bez problemow
basia 2016-11-07 11:17:19
Dzieki nim znalazlam prace, polecam
basia 2016-11-07 11:18:11
Dostalam, nie znalazlam :)
karolcia 2016-11-07 18:38:28
hej ktos wybiera sie na kaktusy teraz do halandi z beetesma .
Maria 2016-11-07 21:48:45
Hej. Moja mama wyjeżdża do Holandii w czwartek 10.11.16r. do Aalsmeer, ale nie wiem na co...
karolcia 2016-11-08 06:35:31
hej ale z beetesma .a mozesz sie dowiedziec naco jedzie bede wdzieczna a co myslisz o tej firmie poD
D 2016-11-15 01:23:35
11 12 zł? 13 zł brutto jak już dokładnie to 12,13 zależne od stanowiska...
Mariusz 2016-11-22 10:03:51
Towarowanie Tesco ul. Długa (nocki): Wypłata zawsze była na czas (20 dnia miesiąca), co do wypłaty zawsze dostawałem co do grosza, dokładnie taką na jaką się umówiliśmy i taką jaka mi wychodziła po wyliczeniu godzin na karcie obiegowej. Stawka dobra jak na agencje pracy tymczasowej. Wszystko sprawnie, mili ludzie pracujący w agencji.
Pokrzywdzony 2016-11-22 10:16:20
Zarobki są nawet w porządku, ale tym mnie zrazili. Każdy z kolegów z Beetsmy dostał wypłatę dnia 10. Teraz jest 22, a ja dalej czekam! Powód? Księgowa mojego e-mail'a z dokumentami miała w spamie, a koordynator obiecywał mi wypłatę już od dnia 10. Co zabawniejsze - wczoraj zarzekali się, że wysłali przelew. Dalej nie doszedł. Przez ich gównianą pracę musiałem się zapożyczyć , by żona i dziecko mieli co jeść.
Kat 2016-11-23 17:45:52
Beetsma Wrocław to też porażka, zero kompetencji, człowiek o swoje musi się dopominać czy to dokumenty czy o kasę, w moim przypadku w pażdzierniku dostali wszystko, moją umowę i godziny, dziś jest 23 listopada a kasy brak, informacja zwrotna odnośnie przelewu była taka że pani księgowa nie dostała na czas moich dokumentów więc moje wynagrodzenie będzie 30, pracuję do końca listopada i koniec, nigdy więcej z nimi żadnej umowy. Patałachy , człowiek musi się zapożyczyć bo z powietrza nie da się żyć . Ciekawa jestem czy kasa wpadnie. Jak nie to się chyba tam przejadę i miła nie będę.
oszukani van koopen 2016-12-01 18:08:06
bestma katowice wysylaja ludzi do holandi van koopen firma porazka jeden dzien pracy reszta na domku czekasz na sms czy do roboty 100 eur tyg za domek ludzie siedza na domku bez kasy glodni nie maja za co wrocic do polski na busa niema na zime niema wogole roboty sciagaja ludzi tylko po to zeby za domek placili a ty zdychaj z glodu w biurze obiecuja zlote gory ze robota bedzie jeden dzien porobisz czekasz na tel jak dziwka czy bedzie robota czy nie bsn pip w polsce i inne instytucje zostaly powiadomione
brawa dla bestmy z katowic i van koopen w holandi oszusci zlodzieje ludzie nie jedzcie z tej agencji pozdr
Ja 2016-12-07 08:51:52
Hej czy ktos wyjezdza 08.12 z beetsma poznan do holandii do Hoorn lub moze ktos tam jest i jak tam jest prosze o odpowiedz
Zostaw swoją opinię o BEETSMA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEETSMA