logo BEETSMA

BEETSMA

Wrocław

Opinie o BEETSMA

arek 2016-03-10 11:03:01
Skoro firma mówi, że pieniądze wysłała, a te nie znajdują się na koncie, to chyba najlepiej zgłosić się z tym do banku. Może to jakiś problem z przelewem, a jak nie to poproś o potwierdzenie wysłania przelewu w firmie..
wylana 2016-03-15 13:48:48
NIE POLECAM. Traktują człowieka jakby był śmieciem bo oni mają rację a ty powinieneś się cieszyć że okazali ci łaskę i dali pracę. Zwolnili cię z poprzedniego miejsca znajdą ci kompletnie co innego za połowę tego co wcześniej. Odmòwisz.?! Usłyszysz że jak nie będziesz miała co do garnka włożyć wrócisz na klęczkach.
tk 2016-03-15 14:02:18
wylana, nie spodziewałem się, że tutaj jest takie słabe traktowanie pracownika, A może to tylko w twoim przypadku tak było bo jakoś im podpadłaś? Na co dzień tyle ofert poszukują, że wątpię że chcieliby rezygnować ze swojego dobrego imienia...
monika 2016-03-17 16:48:52
@tk Duża liczba ofert może wynikać z tego,że ludzie rezygnują z pracy dla nich....
2
kamila 2016-03-17 19:18:20
@monika mam nadzieje, że pomożesz chce wyjechać przez ich agencję jestem już zdesperowana i tak naprawdę wzięłabym wszystko..jeśli możesz napisz co jest tak naprawdę nie tak bo ogłoszenia są bardzo w porządku np. legalna umowa itp.
cycus 2016-03-19 18:15:21
Tja legalna umowa .... w moim przypadku nawet dwie ! na umowe zlecenie (8zł) pracujesz pierwsze 10 h i od tego idzie składka do zus , całą reszte dymasz na umowe o dzieło (7zł)i ni cholery nie wiem, jak im wychodzi 6 zł netto za h. Czuje ze popracuje tam do 20 kwietnia, bo jak nie bedzie wypłaty tak jak w umowie ( do 20 ) to uroczyscie oswiadczam ze wysle rachunek z przedsądowym wezwaniem do zapłaty a jak mi tylko przyjdzie zwrotka ze odebrali ... wysmaruję piękny pozew do sądu żeby rozgonić ten gnój
1
hilary 2016-03-19 20:55:40
hej! a co powiecie jeśli chodzi o oferte pracy jako Pracownik magazynu - pakowanie leków? bo chyba wystarczy jak się zna produkty, a i tak na początku jest szkolenie.
Olik 2016-03-22 12:24:19
Zdecydowanie przestrzegam przed Bettsma Bydgoszcz, inne warunki pracy i płacy niż na rozmowach wstępnych.
1
Bonak 2016-03-22 16:48:29
A możesz opisać czym się różnią te wspomniane warunki od tych wspomnianych warunków? To bardzo ciekawa sprawa musi być, te różnice, bo ja pierwsze słyszę
CAFA 2016-03-24 13:39:34
jak dla mnie praca w Holandii fajna, wiadomo ze pracowac trzeba, nikt nic nieda za darmo ale mi sie udało trafic na fajna prace i pracuje juz 3 miesiace, bez wiekszych problemów teraz jestem na urlopie
candy 2016-03-28 20:42:35
cafa, a możesz powiedzieć czym się zajmujesz i ile realnie co miesiąc można kasy odłożyć ? Mnie interesuje odłożenie min 700 euro co miesiąc, o inaczej rekompensata pracy w innym kraju minie nie zadowoli.
1
877877 2016-04-16 21:14:49
napewno tak jest-istnieje tzw. "marketing szeptany"
kate 2016-04-21 00:43:14
Ja z kolei zostałam zaproszona na rozmowę o pracę do nich, do kadr. Cała ta koordynatorka ich wewnętrznego procesu rekrutacji spławiała mnie długo pod pretekstem wyjazdów i innych pilniejszych spraw, przesuwała wcześniej już umówioną rozmowę. A ja zastanawiałam się, czy nie lepiej było by napisać "Dziękujemy, ale jednak nie", tylko tak głupio kryć własne 'olewactwo'. W końcu dałam sobie spokój z nimi, bo postawa firmy była mało poważna i niewarta jakiegokolwiek, czyjegokolwiek zachodu.
Paxon 2016-04-21 09:24:36
Witam serdecznie dostał ktoś wypłate za 20.04.2016 rok ja dzwoniłem do firmy to powiedziano mi wczoraj był 20.04.2016 i proszę nie panikować i czekać cierpliwie a na umowie pisze do 20 dnia każdego miesiąca a dzisiaj jest 21.04 i co pieniedzy brak ja więcej nie podejmę się pracy wtej firmie.I wgl pisze do pana koordynatora i nawet nie odpiszę na smsa.Dobrze że popracowałem tylko jeden dzień i nie cały miesiac
Paxon 2016-04-21 09:25:32
Witam serdecznie dostał ktoś wypłate za 20.04.2016 rok ja dzwoniłem do firmy to powiedziano mi wczoraj był 20.04.2016 i proszę nie panikować i czekać cierpliwie a na umowie pisze do 20 dnia każdego miesiąca a dzisiaj jest 21.04 i co pieniedzy brak ja więcej nie podejmę się pracy wtej firmie.I wgl pisze do pana koordynatora i nawet nie odpiszę na smsa.Dobrze że długo tam nie pracowałem niecały miesiąc i odradzam bynajmniej taka jest moja opinie na dolnymsląsku
macik 2016-04-27 20:50:38
To dobrze, że wszystko dobrze się skończyło i firma wypłaciła pieniadze, wiadomo, że to też trochę trwa ponieważ,zanim z Holadii to wszystko zostanie przeksiegowane to się zejdzie troche.
Mika 2016-05-03 22:18:17
Hej możesz podac namiry na tą pracę w Holandii, jakiś nr do osoby gdzie można się dowiedziec wiecej i co to za praca jest? Czy jest w miarę zakwaterowanie itp?
fe 2016-05-05 11:52:36
a próbowałaś wejść na jakąś ich stronę, może tam jest kontakt?:)
Michał 2016-05-18 13:33:04
Pracowałem w grudniu 2015 w Tesco przy karpiu. Stawka okazała się wyższa niż na umowie, bo była podwyżka po tym, jak umowę podpisałem. Dostałem ok 10-11zł netto. Grafik mogłem sam sobie ustalić, bo kierowniczka w Tesco szła nam na rękę. 8 godzin roboty, jak karp się skończył, to wykładałem towar. Wypłata doszła na czas, nic nie odliczali. Także jestem zadowolony. Dostaje się 2 umowy, bo na umowie zlecenie dostaje się niską kwotę i od tego płacą składki, a większą kwotę dostaje się na umowie o dzieło, żeby wyrównać stawkę do uczących się osób.
2
Agasan 2016-05-20 19:52:05
Najgorsza agencja pracy nie polecam na czas nie wyglądają wynagrodzenia
anim 2016-05-22 01:26:40
To może ja też opisze swoje doświadczenie z tą agencją pracy. Ogólnie miałam iść podpisać umowę z Interkadrą, ale ze Pani była zajęta (choć dzwoniłam do niej 2 dni wcześniej i umawiałam się na rozmowę), wyszłam z ich biura i przez przypadek idąc ulicą, zauważyłam agencję Beetsma. Popatrzałam, pomyślałam, że oferty są całkiem ok, więc weszłam i zapytałam czy mogę zostawić swoje CV. Babka do mnie z pytaniem, jaka oferta mnie konkretnie interesuje i czy mam ważną książeczkę sanepid. Ja że tak, a ona na to "to już podpisujemy umowę" - widać, że byli zdesperowani i potrzebowali ludzi do pracy . Po wypełnianiu sterty papierków dostałam prace w TESCO na długiej. Poszłam do pracy i miałam sobie ustalić grafik z kierowniczką, na co ona do mnie, że jeszcze nie zrobili zapotrzebowania. Za drugim razem ta sama sytuacja - jeszcze nie mamy zapotrzebowania. Dostałam więc inną lokalizacje -Magnolia. Tam kierowniczka jak i ludzie BARDZO OK, brak problemów z grafikiem, grafik praktycznie sama sobie układałam, po kilku miesiącach dostałam nawet ofertę pracy bezpośrednio u nich. I zawsze była dla nas praca, wszystko tak naprawdę zależało od tego, jak się dogadywałaś z kierownictwem i resztą ludzi, czy nie nabijałeś im manka, albo czy nie kasowałeś pizzerki jako bułki słodkiej po 2 miesiącach pracy na kasie ( ja większość pieczywa ogarnęłam po tygodniu lub 2 ). Co do wypłat do sierpnia były zawsze do 20, ale potem coś się popsuło i już bywały 23 czy 24. Wszystko przez to, że to holenderska firma i 20 to dopiero oni wysyłali przelew w euro do Polski, a wiadomo, jak się wysyła 60 czy 70 tyś. euro to przewalutowanie trochę trwa. I jeszcze jedno: kierownictwo nigdy nic nie wiedziało w kwestii wypłat, w ogóle z dodzwonieniem się do nich był problem, zazwyczaj zjawiałam się u nich osobiście, jak miałam przejść bezpośrednio do pracy przez TESCO, to rekruterka to załatwiała i załatwić nie mogła. Także odradzam pracę przez tą agencję, pomimo tego, ze mają fajne stawki, ewentualnie, jak ktoś ma problemy z wynagrodzeniem, to trzeba dzwonić do dyrektora operacyjnego, albo straszyć sprawą w sądzie, co do ludzi w biurze, to jakaś tragedia, gościu w brudnych butach przychodzi i rekrutuje pracowników - sami oceńcie jak to wygląda, a jak tak sobie czasem przeglądam, ofert, które dodają na grupach na fb, to widzę, że rekruterzy tam się zmieniają chyba co 2 miesiące.
Agasan 2016-05-22 10:16:50
Nie niedostalam czekam miała być w piątek a jest dwa dni po terminie
1
xyz 2016-05-24 17:51:51
A jak wygląda nawiązywanie umów przez maila?
Olaaa 2016-05-24 23:59:41
nie moge w umowie znalezc nic o L4, czy ktos wie,czy jest platne? bo z tego co wiem to od tego roku pracodawcy powinni placic za zwolnienia lekarskie,ale nie musza. Dajcie znać,bardzo wazne.
Smile 2016-05-28 12:43:05
NIE POLECAM!
Bardzo słaby kontakt na linii Pracownik - Agencja - Sklep.
Są nie wypłacalni, terminy mijają, mydlą oczy, a kasy jak nie było tak nie ma.
I ten ich termin wypłat... śmiechu warte aby prawie dwa miesiące być bez kasy...
Nie wiem jak się sprawa zakończy - prawdopodobnie w sądzie.

Nigdy wiecej!
1
minia 2016-05-30 17:32:01
Witam, czy jesli podpisze sie umowe o dzieło wysłana na maila, to znaczy ze jest sie juz zatrudnionym i nie mozna zrezygnowac?
3
Jacekk 2016-05-31 15:14:36
Jesli chodzi o prace w Holandii to wszytsko ok, nie wiem jak w Polsce. Wypłaty na czas, wszytsko sie zgadzało
Asia 2016-06-02 14:10:45
Witam. Co jest niehumanitarne? To, że para mieszka razem? A jakby Pani wyjechała z mężem albo z chłopakiem, to co? Rozumiem, że chciałaby Pani, żeby mieszkali państwo osobno. Albo jeszcze lepiej...Może on miałby mieszkać z innymi babami, a Pani z facetami?
w3 2016-06-04 21:38:07
jak wam się warunki zamieszkania i wyjazdy nie pasują to łapcie robotę na miejscu, bo pomocy biurowej szukają, tylko nie wiem czy studiować przypadkiem nie trzeba
Ada96 2016-06-09 09:50:44
Tez sie zastanawiam bo tez mam ten problem a jednak nie chce tam pracowac i nie wiem czy to mnie do zobowiazuje :/
adda 2016-06-09 12:01:41
też mam ten sam problem i nie wiem czy mnie to do czegoś zobowiązuje :/
rekrutant 2016-06-09 12:04:52
jak chcecie wyjechac gdzieś za granice nikonicznei na zbieranie owoców czy warzyw to jest oferta pracy jako pracownik produkcji - pakowanie ciastek w Holandii.
Niki 2016-06-14 12:05:51
To miłaś pecha, tak mi się wydaje, ja co pracowałam w Holandii a nie w Polsce za pośrednictwem Beetsmy ale złego słowa powiedzieć nie mogę w ogólnym rozrachunku, można się czepić do paru rzeczy np. do warunków mieszkalnych w hotelu ale poza tym było naprawdę w porządku.
waldi 2016-06-14 17:32:21
a c było twoim zdaniem nie tak w tych warunkach w hotelu?
Jerry 2016-06-28 21:00:40
Czy może ktoś wie czy przyjmują Nancy niepełnoletnie, np na wakacje
erfgt 2016-06-29 14:53:49
znalazlem od nich oferte pracy na stanowsko pracownika sklepu w Krakowie 26.07-31.07 i dla osób, które zgłoszą w tych dniach pełną dyspozycyjność do pracy, czekają zarobki w wysokości 1080 zł za 6 dni pracy
Ew 2016-07-05 05:55:34
Witam, ja też miałam przygodę z nimi. Praca w Tesco na kasie. Wiadomo szału nie było. Ale umowę miałam, umowę zlecenie oczywiście, kaska na godzinę... na początek i to dobre. Tyle że byłam na szkoleniu kasjerskim, szkolenie... nie bardzo mieli czas i nie bardzo wiedzieli co ze mną robić. Ale to nic, kasa jak kasa. Po dwóch dniach szkolenia mieli się do mnie odezwać, mijały dni... tydzień... i nic. Poszłam się zapytać co i jak a oni ze się do mnie odezwia... znowu tydzień i nic. Zadzwoniłam do pani Moniki. Nie dość że była bardzo niemiła to jak się zapytałam jak umowę zerwac, jak to napisać i wgl usłyszałam tylko "-ma pani umowę? -mam -to niech se pani poczyta." I się rozłączyła. Nie miała pojęcia że mam umowę ale do pracy nie chodzę bo na telefon wiecznie mi czekać każą... chamstwo i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papierach. Zatrudniają wszystkich którzy podanie złożą bo za to kasę mają i więcej ich nie obchodzi nic. Do tego złożyłam wypowiedzenie to ani żadnej odpowiedzi ani nic. Znowu musiałam dzwonić do pani Moniki. Masakra... mam nadzieję że to jedyna taka żałosna firma i więcej się na takie oszustwo nie nabiore.
maja 2016-07-05 09:02:30
Praca dla obcokrajowców przy sortowaniu owoców teraz jest z tego co wiem.
Radzik 2016-07-09 09:11:05
Czy ktoś był zatrudniony przez BEETSMA z Gorzowa Wielkopolskiego przy wykładaniu towaru w Tesco??
poproszę o opinie
karl 2016-07-09 09:12:44
@Radzik praca nie jest szczególnie wymagająca, ale o to w niej chodzi. Zazwyczaj jest miło na zmianie, także ogólnie polecam.
Alicja 2016-07-11 14:04:21
Nie polecam tej firmy aby można to nazwać firmą wypłata z opóźnieniami a w dodatku zwlekają z podpisaniem umów a niby 9,50 na ręke śmiech na sali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma nie polecammmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
kon 2016-07-11 14:05:58
No to jak to jest z tymi wypłatami, może ktoś dać mi znać? Słyszałam, że opóźnienia to bardzo sporadyczne przypadki?
Niezadowolony 2016-07-13 17:35:52
Zdecydowanie nie polecam agencji BEETSMA - Wrocław. Podpisałem umowę , miałem dostać informację nazajutrz o tym czy zaczynam pracę czy dopiero za kilka dni.czekałem tydzień. W końcu dzwoniłem z kilkanaście razy do agenta który się mną opiekował ale nie odbierał telefonu - zero reakcji z jego strony.
Zadzwoniłem na numer oddziału beetsma Wrocław i poprosiłem agenta do telefonu z zapytaniem czy w końcu będę pracować czy nie. W odpowiedzi usłyszałem że jeszcze nic nie wiadomo i że to działa na takiej zasadzie że jestem pracownikiem rezerwowym czyli otrzymuje telefon że dziś pracuję ponieważ ktoś zachorował i idę na zastępstwo. NIE zostałem o tym poinformowany , a powinienem na samym wstępie!
Gdy zacząłem zadawać trudne do zrozumienia i odpowiedzenia pytania Panu agentowi, tenże agent bezczelnie i arogancko odpowiadając mi rozłączył się. Zadzwoniwszy po raz kolejny agent odebrał telefon i przez ok. 15 minut naciągając mnie na koszty nie odzywał się. NIE POLECAM , NIE WARTO DLA NICH PRACOWAĆ I SIĘ W TO PAKOWAĆ.
and 2016-07-13 17:41:11
W sumie to cały czas pojawiają się u nich jakieś oferty pracy, choć nie ukrywam, że najlepiej by było jakbym podjął zatrudnienie u nich jako pracownik produkcji czy kontroler jakości. Odpowiednie doświadczenie mam, a umowa o pracę może się trafić. Pozdrawiam
Zuza 2016-07-18 14:25:29
Do banku? Czysta kpina, dzwonić bez ustanku do oddziału, odstraszyć Urzędem Pracy albo POP to od razu się pieniądze znajdą. Stała śpiewka, że wynagrodzenie przelali na czas!:)Jak sie nie przypilnuje to ciezko zarobione pieniazki pojda na premie dla tych oszustów!
Marek 2016-07-18 14:28:15
Widzę, że kilka dni temu dodali rekrutacje na pracownia produkcji w Skierniewicach i Kielcach. Mają aż 20 wakatów, więc pewnie rekrutacja potrwa jakiś czas. Ogólnie oferta raczej w porządku, bo można nawet się załapać bez doświadczenia i je sobie akurat zdobyć
Zuza 2016-07-18 14:40:31
Omijać z daleka! Cala firma to pić na wodę, oszustwa i wymuszenia na pracownikach! Bezprawne kary nakładane na pracowników przez Panią Natalie Zając z Wrocławskiego oddziału to normalka! Może wreszcie ktoś się nimi zajmie, na zagrywki które stosują od lat znajdzie się niejeden paragraf!! Odradzam !!!
jasiek 2016-07-18 15:32:57
Praca na stanowisku kasjerskim jest - na sklep w Otwocku
MOnika 2016-07-20 17:04:17
Absolutnie NIE POLECAM!!! moje wynagrodzenie za 6 dni pracy wyniosło 51 zł śmiechu warte. W dodatku kontakt zerowy. Dodzwonienie się do nich graniczy z cudem
gu 2016-07-20 18:41:44
to jaki ty miałes podpisany kontrakt i na jakąś część etatu?
Zostaw swoją opinię o BEETSMA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEETSMA