logo BEETSMA

BEETSMA

Wrocław

Opinie o BEETSMA

wylana 2016-03-15 13:48:48
NIE POLECAM. Traktują człowieka jakby był śmieciem bo oni mają rację a ty powinieneś się cieszyć że okazali ci łaskę i dali pracę. Zwolnili cię z poprzedniego miejsca znajdą ci kompletnie co innego za połowę tego co wcześniej. Odmòwisz.?! Usłyszysz że jak nie będziesz miała co do garnka włożyć wrócisz na klęczkach.
tk 2016-03-15 14:02:18
wylana, nie spodziewałem się, że tutaj jest takie słabe traktowanie pracownika, A może to tylko w twoim przypadku tak było bo jakoś im podpadłaś? Na co dzień tyle ofert poszukują, że wątpię że chcieliby rezygnować ze swojego dobrego imienia...
monika 2016-03-17 16:48:52
@tk Duża liczba ofert może wynikać z tego,że ludzie rezygnują z pracy dla nich....
2
kamila 2016-03-17 19:18:20
@monika mam nadzieje, że pomożesz chce wyjechać przez ich agencję jestem już zdesperowana i tak naprawdę wzięłabym wszystko..jeśli możesz napisz co jest tak naprawdę nie tak bo ogłoszenia są bardzo w porządku np. legalna umowa itp.
cycus 2016-03-19 18:15:21
Tja legalna umowa .... w moim przypadku nawet dwie ! na umowe zlecenie (8zł) pracujesz pierwsze 10 h i od tego idzie składka do zus , całą reszte dymasz na umowe o dzieło (7zł)i ni cholery nie wiem, jak im wychodzi 6 zł netto za h. Czuje ze popracuje tam do 20 kwietnia, bo jak nie bedzie wypłaty tak jak w umowie ( do 20 ) to uroczyscie oswiadczam ze wysle rachunek z przedsądowym wezwaniem do zapłaty a jak mi tylko przyjdzie zwrotka ze odebrali ... wysmaruję piękny pozew do sądu żeby rozgonić ten gnój
1
hilary 2016-03-19 20:55:40
hej! a co powiecie jeśli chodzi o oferte pracy jako Pracownik magazynu - pakowanie leków? bo chyba wystarczy jak się zna produkty, a i tak na początku jest szkolenie.
Olik 2016-03-22 12:24:19
Zdecydowanie przestrzegam przed Bettsma Bydgoszcz, inne warunki pracy i płacy niż na rozmowach wstępnych.
1
Bonak 2016-03-22 16:48:29
A możesz opisać czym się różnią te wspomniane warunki od tych wspomnianych warunków? To bardzo ciekawa sprawa musi być, te różnice, bo ja pierwsze słyszę
CAFA 2016-03-24 13:39:34
jak dla mnie praca w Holandii fajna, wiadomo ze pracowac trzeba, nikt nic nieda za darmo ale mi sie udało trafic na fajna prace i pracuje juz 3 miesiace, bez wiekszych problemów teraz jestem na urlopie
candy 2016-03-28 20:42:35
cafa, a możesz powiedzieć czym się zajmujesz i ile realnie co miesiąc można kasy odłożyć ? Mnie interesuje odłożenie min 700 euro co miesiąc, o inaczej rekompensata pracy w innym kraju minie nie zadowoli.
1
877877 2016-04-16 21:14:49
napewno tak jest-istnieje tzw. "marketing szeptany"
kate 2016-04-21 00:43:14
Ja z kolei zostałam zaproszona na rozmowę o pracę do nich, do kadr. Cała ta koordynatorka ich wewnętrznego procesu rekrutacji spławiała mnie długo pod pretekstem wyjazdów i innych pilniejszych spraw, przesuwała wcześniej już umówioną rozmowę. A ja zastanawiałam się, czy nie lepiej było by napisać "Dziękujemy, ale jednak nie", tylko tak głupio kryć własne 'olewactwo'. W końcu dałam sobie spokój z nimi, bo postawa firmy była mało poważna i niewarta jakiegokolwiek, czyjegokolwiek zachodu.
Paxon 2016-04-21 09:24:36
Witam serdecznie dostał ktoś wypłate za 20.04.2016 rok ja dzwoniłem do firmy to powiedziano mi wczoraj był 20.04.2016 i proszę nie panikować i czekać cierpliwie a na umowie pisze do 20 dnia każdego miesiąca a dzisiaj jest 21.04 i co pieniedzy brak ja więcej nie podejmę się pracy wtej firmie.I wgl pisze do pana koordynatora i nawet nie odpiszę na smsa.Dobrze że popracowałem tylko jeden dzień i nie cały miesiac
Paxon 2016-04-21 09:25:32
Witam serdecznie dostał ktoś wypłate za 20.04.2016 rok ja dzwoniłem do firmy to powiedziano mi wczoraj był 20.04.2016 i proszę nie panikować i czekać cierpliwie a na umowie pisze do 20 dnia każdego miesiąca a dzisiaj jest 21.04 i co pieniedzy brak ja więcej nie podejmę się pracy wtej firmie.I wgl pisze do pana koordynatora i nawet nie odpiszę na smsa.Dobrze że długo tam nie pracowałem niecały miesiąc i odradzam bynajmniej taka jest moja opinie na dolnymsląsku
macik 2016-04-27 20:50:38
To dobrze, że wszystko dobrze się skończyło i firma wypłaciła pieniadze, wiadomo, że to też trochę trwa ponieważ,zanim z Holadii to wszystko zostanie przeksiegowane to się zejdzie troche.
Mika 2016-05-03 22:18:17
Hej możesz podac namiry na tą pracę w Holandii, jakiś nr do osoby gdzie można się dowiedziec wiecej i co to za praca jest? Czy jest w miarę zakwaterowanie itp?
fe 2016-05-05 11:52:36
a próbowałaś wejść na jakąś ich stronę, może tam jest kontakt?:)
Michał 2016-05-18 13:33:04
Pracowałem w grudniu 2015 w Tesco przy karpiu. Stawka okazała się wyższa niż na umowie, bo była podwyżka po tym, jak umowę podpisałem. Dostałem ok 10-11zł netto. Grafik mogłem sam sobie ustalić, bo kierowniczka w Tesco szła nam na rękę. 8 godzin roboty, jak karp się skończył, to wykładałem towar. Wypłata doszła na czas, nic nie odliczali. Także jestem zadowolony. Dostaje się 2 umowy, bo na umowie zlecenie dostaje się niską kwotę i od tego płacą składki, a większą kwotę dostaje się na umowie o dzieło, żeby wyrównać stawkę do uczących się osób.
2
Agasan 2016-05-20 19:52:05
Najgorsza agencja pracy nie polecam na czas nie wyglądają wynagrodzenia
anim 2016-05-22 01:26:40
To może ja też opisze swoje doświadczenie z tą agencją pracy. Ogólnie miałam iść podpisać umowę z Interkadrą, ale ze Pani była zajęta (choć dzwoniłam do niej 2 dni wcześniej i umawiałam się na rozmowę), wyszłam z ich biura i przez przypadek idąc ulicą, zauważyłam agencję Beetsma. Popatrzałam, pomyślałam, że oferty są całkiem ok, więc weszłam i zapytałam czy mogę zostawić swoje CV. Babka do mnie z pytaniem, jaka oferta mnie konkretnie interesuje i czy mam ważną książeczkę sanepid. Ja że tak, a ona na to "to już podpisujemy umowę" - widać, że byli zdesperowani i potrzebowali ludzi do pracy . Po wypełnianiu sterty papierków dostałam prace w TESCO na długiej. Poszłam do pracy i miałam sobie ustalić grafik z kierowniczką, na co ona do mnie, że jeszcze nie zrobili zapotrzebowania. Za drugim razem ta sama sytuacja - jeszcze nie mamy zapotrzebowania. Dostałam więc inną lokalizacje -Magnolia. Tam kierowniczka jak i ludzie BARDZO OK, brak problemów z grafikiem, grafik praktycznie sama sobie układałam, po kilku miesiącach dostałam nawet ofertę pracy bezpośrednio u nich. I zawsze była dla nas praca, wszystko tak naprawdę zależało od tego, jak się dogadywałaś z kierownictwem i resztą ludzi, czy nie nabijałeś im manka, albo czy nie kasowałeś pizzerki jako bułki słodkiej po 2 miesiącach pracy na kasie ( ja większość pieczywa ogarnęłam po tygodniu lub 2 ). Co do wypłat do sierpnia były zawsze do 20, ale potem coś się popsuło i już bywały 23 czy 24. Wszystko przez to, że to holenderska firma i 20 to dopiero oni wysyłali przelew w euro do Polski, a wiadomo, jak się wysyła 60 czy 70 tyś. euro to przewalutowanie trochę trwa. I jeszcze jedno: kierownictwo nigdy nic nie wiedziało w kwestii wypłat, w ogóle z dodzwonieniem się do nich był problem, zazwyczaj zjawiałam się u nich osobiście, jak miałam przejść bezpośrednio do pracy przez TESCO, to rekruterka to załatwiała i załatwić nie mogła. Także odradzam pracę przez tą agencję, pomimo tego, ze mają fajne stawki, ewentualnie, jak ktoś ma problemy z wynagrodzeniem, to trzeba dzwonić do dyrektora operacyjnego, albo straszyć sprawą w sądzie, co do ludzi w biurze, to jakaś tragedia, gościu w brudnych butach przychodzi i rekrutuje pracowników - sami oceńcie jak to wygląda, a jak tak sobie czasem przeglądam, ofert, które dodają na grupach na fb, to widzę, że rekruterzy tam się zmieniają chyba co 2 miesiące.
Agasan 2016-05-22 10:16:50
Nie niedostalam czekam miała być w piątek a jest dwa dni po terminie
1
xyz 2016-05-24 17:51:51
A jak wygląda nawiązywanie umów przez maila?
Olaaa 2016-05-24 23:59:41
nie moge w umowie znalezc nic o L4, czy ktos wie,czy jest platne? bo z tego co wiem to od tego roku pracodawcy powinni placic za zwolnienia lekarskie,ale nie musza. Dajcie znać,bardzo wazne.
Smile 2016-05-28 12:43:05
NIE POLECAM!
Bardzo słaby kontakt na linii Pracownik - Agencja - Sklep.
Są nie wypłacalni, terminy mijają, mydlą oczy, a kasy jak nie było tak nie ma.
I ten ich termin wypłat... śmiechu warte aby prawie dwa miesiące być bez kasy...
Nie wiem jak się sprawa zakończy - prawdopodobnie w sądzie.

Nigdy wiecej!
1
minia 2016-05-30 17:32:01
Witam, czy jesli podpisze sie umowe o dzieło wysłana na maila, to znaczy ze jest sie juz zatrudnionym i nie mozna zrezygnowac?
3
Jacekk 2016-05-31 15:14:36
Jesli chodzi o prace w Holandii to wszytsko ok, nie wiem jak w Polsce. Wypłaty na czas, wszytsko sie zgadzało
Asia 2016-06-02 14:10:45
Witam. Co jest niehumanitarne? To, że para mieszka razem? A jakby Pani wyjechała z mężem albo z chłopakiem, to co? Rozumiem, że chciałaby Pani, żeby mieszkali państwo osobno. Albo jeszcze lepiej...Może on miałby mieszkać z innymi babami, a Pani z facetami?
w3 2016-06-04 21:38:07
jak wam się warunki zamieszkania i wyjazdy nie pasują to łapcie robotę na miejscu, bo pomocy biurowej szukają, tylko nie wiem czy studiować przypadkiem nie trzeba
Ada96 2016-06-09 09:50:44
Tez sie zastanawiam bo tez mam ten problem a jednak nie chce tam pracowac i nie wiem czy to mnie do zobowiazuje :/
adda 2016-06-09 12:01:41
też mam ten sam problem i nie wiem czy mnie to do czegoś zobowiązuje :/
rekrutant 2016-06-09 12:04:52
jak chcecie wyjechac gdzieś za granice nikonicznei na zbieranie owoców czy warzyw to jest oferta pracy jako pracownik produkcji - pakowanie ciastek w Holandii.
Niki 2016-06-14 12:05:51
To miłaś pecha, tak mi się wydaje, ja co pracowałam w Holandii a nie w Polsce za pośrednictwem Beetsmy ale złego słowa powiedzieć nie mogę w ogólnym rozrachunku, można się czepić do paru rzeczy np. do warunków mieszkalnych w hotelu ale poza tym było naprawdę w porządku.
waldi 2016-06-14 17:32:21
a c było twoim zdaniem nie tak w tych warunkach w hotelu?
Jerry 2016-06-28 21:00:40
Czy może ktoś wie czy przyjmują Nancy niepełnoletnie, np na wakacje
erfgt 2016-06-29 14:53:49
znalazlem od nich oferte pracy na stanowsko pracownika sklepu w Krakowie 26.07-31.07 i dla osób, które zgłoszą w tych dniach pełną dyspozycyjność do pracy, czekają zarobki w wysokości 1080 zł za 6 dni pracy
Ew 2016-07-05 05:55:34
Witam, ja też miałam przygodę z nimi. Praca w Tesco na kasie. Wiadomo szału nie było. Ale umowę miałam, umowę zlecenie oczywiście, kaska na godzinę... na początek i to dobre. Tyle że byłam na szkoleniu kasjerskim, szkolenie... nie bardzo mieli czas i nie bardzo wiedzieli co ze mną robić. Ale to nic, kasa jak kasa. Po dwóch dniach szkolenia mieli się do mnie odezwać, mijały dni... tydzień... i nic. Poszłam się zapytać co i jak a oni ze się do mnie odezwia... znowu tydzień i nic. Zadzwoniłam do pani Moniki. Nie dość że była bardzo niemiła to jak się zapytałam jak umowę zerwac, jak to napisać i wgl usłyszałam tylko "-ma pani umowę? -mam -to niech se pani poczyta." I się rozłączyła. Nie miała pojęcia że mam umowę ale do pracy nie chodzę bo na telefon wiecznie mi czekać każą... chamstwo i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papierach. Zatrudniają wszystkich którzy podanie złożą bo za to kasę mają i więcej ich nie obchodzi nic. Do tego złożyłam wypowiedzenie to ani żadnej odpowiedzi ani nic. Znowu musiałam dzwonić do pani Moniki. Masakra... mam nadzieję że to jedyna taka żałosna firma i więcej się na takie oszustwo nie nabiore.
maja 2016-07-05 09:02:30
Praca dla obcokrajowców przy sortowaniu owoców teraz jest z tego co wiem.
Radzik 2016-07-09 09:11:05
Czy ktoś był zatrudniony przez BEETSMA z Gorzowa Wielkopolskiego przy wykładaniu towaru w Tesco??
poproszę o opinie
karl 2016-07-09 09:12:44
@Radzik praca nie jest szczególnie wymagająca, ale o to w niej chodzi. Zazwyczaj jest miło na zmianie, także ogólnie polecam.
Alicja 2016-07-11 14:04:21
Nie polecam tej firmy aby można to nazwać firmą wypłata z opóźnieniami a w dodatku zwlekają z podpisaniem umów a niby 9,50 na ręke śmiech na sali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma nie polecammmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
kon 2016-07-11 14:05:58
No to jak to jest z tymi wypłatami, może ktoś dać mi znać? Słyszałam, że opóźnienia to bardzo sporadyczne przypadki?
Niezadowolony 2016-07-13 17:35:52
Zdecydowanie nie polecam agencji BEETSMA - Wrocław. Podpisałem umowę , miałem dostać informację nazajutrz o tym czy zaczynam pracę czy dopiero za kilka dni.czekałem tydzień. W końcu dzwoniłem z kilkanaście razy do agenta który się mną opiekował ale nie odbierał telefonu - zero reakcji z jego strony.
Zadzwoniłem na numer oddziału beetsma Wrocław i poprosiłem agenta do telefonu z zapytaniem czy w końcu będę pracować czy nie. W odpowiedzi usłyszałem że jeszcze nic nie wiadomo i że to działa na takiej zasadzie że jestem pracownikiem rezerwowym czyli otrzymuje telefon że dziś pracuję ponieważ ktoś zachorował i idę na zastępstwo. NIE zostałem o tym poinformowany , a powinienem na samym wstępie!
Gdy zacząłem zadawać trudne do zrozumienia i odpowiedzenia pytania Panu agentowi, tenże agent bezczelnie i arogancko odpowiadając mi rozłączył się. Zadzwoniwszy po raz kolejny agent odebrał telefon i przez ok. 15 minut naciągając mnie na koszty nie odzywał się. NIE POLECAM , NIE WARTO DLA NICH PRACOWAĆ I SIĘ W TO PAKOWAĆ.
and 2016-07-13 17:41:11
W sumie to cały czas pojawiają się u nich jakieś oferty pracy, choć nie ukrywam, że najlepiej by było jakbym podjął zatrudnienie u nich jako pracownik produkcji czy kontroler jakości. Odpowiednie doświadczenie mam, a umowa o pracę może się trafić. Pozdrawiam
Zuza 2016-07-18 14:25:29
Do banku? Czysta kpina, dzwonić bez ustanku do oddziału, odstraszyć Urzędem Pracy albo POP to od razu się pieniądze znajdą. Stała śpiewka, że wynagrodzenie przelali na czas!:)Jak sie nie przypilnuje to ciezko zarobione pieniazki pojda na premie dla tych oszustów!
Marek 2016-07-18 14:28:15
Widzę, że kilka dni temu dodali rekrutacje na pracownia produkcji w Skierniewicach i Kielcach. Mają aż 20 wakatów, więc pewnie rekrutacja potrwa jakiś czas. Ogólnie oferta raczej w porządku, bo można nawet się załapać bez doświadczenia i je sobie akurat zdobyć
Zuza 2016-07-18 14:36:31
Nie warto! Najgorsza agencja pracy we Wrocławiu! Być może nawet w całej Polsce ! Oszuści, obiecują stawki, wypłaty do 20 każdego msc. A jeszcze do tego źle odprowadzają podatek od stawek dla studentów, oszczędzając na nich tylko. Bezczelna rekrutacja, Pani Natalia Zając wraz z Panem Adamem Arendarskim traktują pracowników jakby byli ich własnością. Obydwoje to prostaty bez absolutnie żadnego kierunkowego wykształcenia. Zwykle gląby, ot co! Ale najlepsze tak czy inaczej jest to ze Pani Natalia Zajac, która próbuje za wszelką cenę grać wykwalifikowanego pracownika ma tą posadę tylko dlatego że uprawia sex z Panem Arendarskim w toalecie we Wrocławskim biurze. Mało tego, toaleta jest publiczna, każdy może z niej skorzystać
Zuza 2016-07-18 14:40:31
Omijać z daleka! Cala firma to pić na wodę, oszustwa i wymuszenia na pracownikach! Bezprawne kary nakładane na pracowników przez Panią Natalie Zając z Wrocławskiego oddziału to normalka! Może wreszcie ktoś się nimi zajmie, na zagrywki które stosują od lat znajdzie się niejeden paragraf!! Odradzam !!!
jasiek 2016-07-18 15:32:57
Praca na stanowisku kasjerskim jest - na sklep w Otwocku
MOnika 2016-07-20 17:04:17
Absolutnie NIE POLECAM!!! moje wynagrodzenie za 6 dni pracy wyniosło 51 zł śmiechu warte. W dodatku kontakt zerowy. Dodzwonienie się do nich graniczy z cudem
gu 2016-07-20 18:41:44
to jaki ty miałes podpisany kontrakt i na jakąś część etatu?
Zostaw swoją opinię o BEETSMA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEETSMA