logo PW WEGA-A Sp. z o.o.

PW WEGA-A Sp. z o.o.

Kalisz

Opinie o PW WEGA-A Sp. z o.o.

Flegs 2015-05-24 09:34
Dobra fajno to do usłyszonka!
upitter 2015-06-01 07:08
Kto zaczal faktycznie jakos ostatnio i co nieco napisze ? ?
letorskk 2015-06-02 07:31
A co maja napisac ? jezdza to jezdza i zarabiajo :-))
upitter 2015-06-03 07:26
No chyba - inaczej by nie jezdzili :) ciekaw jestem jak faktycznie z kasa i rozliczeniami - cos podpowiesz?
letorskk 2015-06-04 08:15
Jak ktos jezdzi i jest dobry i dopina jakos terminy i trasy i dzial planowania da rade to idzie OK - ja wychodze z zalozenia zeby robic swoje i nie narzekac, kasa dociera i tyle
upitter 2015-06-05 07:22
I wszystko na czas jest ?
letorskk 2015-06-06 08:41
Ja tam nie narzekam, dostaje co mam dostac i tyle :)
upitter 2015-06-08 07:36
Dobra wysle im papiery i zobaczym moze sie uda cos zdzialac
letorskk 2015-06-09 07:45
Trzeba próbować, dobry kiero zawsze znajdzie sobie robote a na lohrach jest placa dobra
upitter 2015-06-10 08:16
Poszlo w swiat, tzn do nich konkretnie ;-) poczekam na jakies info zwrotne
letorskk 2015-06-11 07:59
No to powodzonka w takim razie a ja sie szykuje na trase
upitter 2015-06-15 07:18
Spoko nie dziękuję żeby nie zapeszać!!! oby
Tamskillz 2015-06-16 07:39
To ile w wedze średnio kierowca zarabia ?
upitter 2015-06-17 07:43
Widziałem ich ogłoszenie na stronie urzędu pracy było min. 8500 brutto według strony
Tamskillz 2015-06-18 08:04
Hmm no ale oni to od kilometra pewnie licza, ciekawe to jak to jest przeliczane...
upitter 2015-06-19 07:59
Z tego co sie udalo dowiedziec stawka jest do 55gr od kilometra i podstawa
Tamskillz 2015-06-22 08:10
Ciekawe jak realnie kilometrow wychodzi na miech do przejechania bo to tez miedzynarodowka nie tylko krajowe transporty ?
upitter 2015-06-23 07:49
10-13kkm tak średnio podobno robią kiero... kraj i międzynarodówka jedno i drugie licząc
pitters 2016-06-09 07:49
no cóż na plus to na pewno rozliczenie na czas, umowa i ta stawka km ogólnie ok, jeździło się kiedyś za znacznie mniejszą więc nie można tylko narzekać, robota jest
wojt 2016-07-12 21:10
rozliczenie na czas to każdy powinien miec ponieważ tosa warunki umowy jakie pracodawca powinien przestrzegac wiec to nie jest jego widzi mi się tylko to jego obowiazek wec to norma a nie jakiś plus tego wszystkiego, chcoaż dbrą stawke od kilometra macie
James 2016-12-29 08:18
podobno dobrze płacą i do tego wszystko jest na umowie
Były pracownik Wega 2017-02-09 20:17
Witam,chciałęm ostrzeć wszystkich którzy w najblizszym czasie chca przyjac sie do firmy WEGA GLIWICE-OPEL,transport samochodów.Ogolnie praca jak kazda inna,nie bede sie rozpisywał bo nie o to chodzi.OSTRZEGAM PRZED TA FIRMA ponieważ-wypłata nigdy sie nie zgadza,tną koszty po wszystkich i na wszystkim co jest mozliwe,nie wypłacają dodatku za prace w nocy,ciulają na kazdym kroku z urlopami,daja urlopy potem mowią ze brałeś bezpłatny!!!! premia uznaniowa 300zł - mozesz o niej zapomnieć,kierownik ustala kto dostanie,ciagle ucina bez podstawnie po 100-200zł,zarobiki 1850,czyli najnizsza krajowa po podwyzsze w 2017 na 2000 brutto kierownik powiedział,ze podwyzka oczywiscie bedzie,aneksy beda ale z premi utniemy roznice,czyli wychodzimy na zero!!nie mowie juz o tym ze na aneksy trzeba czekac po 2-3miesiace,paski z wypłat prawie nieosiagalne,zeby nie mozna bylo zczaic co nie tak wypłacili!!!! oszusty i cwaniaki po całośći,zeruja na młodych i naiwnych pracownikach ktorzy boją sie odezwać!!! zastraszają,ze jezeli w sobote sie nie przyjdzie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z pracy,słowo w słowo kierownika "wypierdole Cie z pracy",pseudo kierownik ktory robi na trzy zmiany i zastepuje pracownikow to zwykly imbecyl po podstawowce,a psedo dykretor który ma biuro na bramie głównej powinien lizać znaczki na poczcie,bo to jedyna praca biurowa do ktorej sie nadaje,ogolnie nigdy nie pisze donosów na firmy,w kazdej jest cos nie tak,ale to jest totalne DNO,nigdy nie spotkałem sie z taka firma jak ta!!!! dlatego odradzam i polecam każda inna firme na strefie ekonomicznej tylko nie ta,TO NAJGORSZE SCIERO jakie moze być!!!!
Why 2017-05-25 19:51
A ile pracowałeś że masz takie opinie?
Paweł 2017-05-26 11:45
Tam do tej wegi przyjmują tylko z doświadczeniem czy młokosów ja ja też?
Petters 2017-06-01 08:50
Czy ktoś jeździ i podpowie jak to wygląda na lohrach w kwestii umowy/roboty/rozliczeń???
witolll 2017-06-02 06:53
Od niedawna jeżdżę ale kasa jest na papierze + diety więc umowa jest jak powinna byc.
Petters 2017-06-03 08:00
I wszystko bezproblemowo na czas? jazda normalnie, bez wariactwa, pilnują czasów jazdy etc?
witolll 2017-06-04 10:09
Nie narzekałem na to jak na razie, jazda jest zgodnei z czasem bez kombinowania, kasa też na czas...
Petters 2017-06-05 08:08
Widziałem właśnie ogłoszenie że szukają kierowców, miałeś doświadczenie na auto-transporterze ?
witolll 2017-06-06 08:25
Tak wcześniej 2 lata ale z tego co widziałem jak sam zaczynałem to szukali nie tylko z doświadczeniem.
Petters 2017-06-07 08:48
No dlatego się zainteresowałem właśnie... podobno dowożą też do auta??
witolll 2017-06-08 08:03
Tak jest busik z określonych miejscówek można załapać się prosto pod auto z dojazdem.
Petters 2017-06-09 08:12
Muszę sie chyba odezwać w takim razie i zobacze... papiery wszystkie potrzebne mam i szukam czegoś za lepszą kasę niż drobnica krajowa...
Landryn 2017-06-09 11:00
Wbijaj. Wega szuka cały czas ludzi o pracy, cały czas cos sie nie dzeje
witolll 2017-06-10 09:16
Jak nie masz super daleko to się umów i podjedź pogadaj na miejscu dowiesz się od razu z pierwsze ręki co oferują :)
MarziukS 2017-08-01 09:21
Jak oceniacie robotę w wedze, zastanawiam się nad autotransporterem u nich bo widziałem że szukają?
kajteel 2017-08-02 08:32
Jak ktoś chce pracować to opcja dobra bo kasa jest na czas i bardzo w porząsiu!
MarziukS 2017-08-03 08:46
Dowożą do auta? bo ktoś coś pisał na ten temat ???
kajteel 2017-08-04 07:20
Ta mają własnego busika, parę razy korzystałem teraz po przeprowadzce już nie ale ogólnie opcja była i można było bezpłatnie skorzystać.
MarziukS 2017-08-05 07:39
A kaskę płacą na czas? nie ma problemów przy rozliczeniach itp?
kajteel 2017-08-06 08:52
Ja tam na czas dostawałem wszystko, pod tym względem jest git...
MarziukS 2017-08-07 07:51
A robisz na normalną umowę + diety czy jakiś inny system rozliczeń?
Karolina 2017-08-07 13:49
@MarziukS , składałeś już CV? Mają podany adres mailowy na stronie, więc możesz aplikować. A widziałeś lub wiesz jakie są wymagania od Kandydatów? Chcesz aplikować na Kierowcę? Czy Karta kierowcy jest brana pod uwagę? Trzeba ją mieć zatrudniając się?
kajteel 2017-08-08 07:33
Umowa, diety, nie robiłbym bez umowy już teraz, kasa ma być na papierze i spokój. Diety też sporo kasy dają.
MarziukS 2017-08-09 07:57
Bez doświadczenia jest w ogóle szansa się u nich załapać na lohrę ?
1
kajteel 2017-08-10 08:04
Ja zaczynałem bez doświadczenia na autotransporterze, ale ogólnie w transporcie jeździłem parę latek.
MarziukS 2017-08-11 07:53
No z tym nie ma problemu ale akurat na lohrach nie śmigałem. dzięki za info będę musiał uderzyć do źródła
Luckk 2017-08-12 17:12
A coś nowego na placu stoi w tej Wedze?
Rydwan 2017-09-14 22:09
Stary masz za km, jak zrobisz 12 tysi km to dostajesz 7 koła na łapę i tak dalej.
Rydwan 2017-09-15 13:48
Aha i trasy masz 1 i 2 tygodniowe a nie żadne "rejsy" jak tu część towarzystwa ściemnia nie widomo dlaczego. Może wypadli i dlatego
Zostaw swoją opinię o PW WEGA-A Sp. z o.o. - Kalisz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PW WEGA-A Sp. z o.o.