brak logo

Stelmet

Zielona Góra

Opinie o Stelmet

chl 2016-02-23 19:23:18
Mnie (ok. 5 lat doświadczenia + UDT) zaproponowali minimalną płacę. Kpina a nie firma.
5
szuakm 2016-02-25 15:07:18
chce isc do stelmetu jako operator produkcji jaka jest wynagrodzenie na początek ?
20
pocahontas 2016-04-02 00:18:20
czytam i czytam i moje oczy patrza ze zdziwieniem na tych co chwala STELMET masakra...pogratulowac moge tym co pisza prawde czyli zarobki kicha,traktowanie pracownikow przez majstrów porazka,a ludzie tyraja jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jeszcze rok temu bez nadgodzin człowiek zarabiał 2850 minimum ,teraz na dzien dzisiejszy jest to maks do 2300,i to ma byc sprawiedliwosc... gdzie w tej chwili sa te pieniadze co byly wtedy??? w kieszeni dyrektora?? majstra?? SZCZEZE POWIEM ZE TEN KTO SZUKA PRACY TO NAJDALEJ OD TEGO ZAKLADU,SPOTKA WAS TYLKO ROZCZAROWANIE .STRATA WASZEGO CENNEGO CZASU.Sa miejsca gdzie was beda traktowali z poszanowaniem i godnoscia ,a ten co ma uprawnienia na wozki/panowie w niemczech przy polskiej granicy operator wozka -1600-2000 euro mc wiec pozostawiam to bez komentarza
7
ZORRO 2016-04-06 23:46:36
Śmiech na sali dziś były przelewy na konto i 1826 zł za 22 dni pracy ! Co oni myślą że człowiek będzie chciał pracować >? Kpina ! Trzeba się rozglądać za inną pracą . Nie wiem czy tylko na palisadzie w Jeleniewie walą ludzi po rogach i płacą Jałmużnę czy jak......... ?!!! już od dawna nie płacili jak należy . Coś jest nie tak . Firma stawia nową fabrykę w Grudziądzu kupiła też firmę w Anglii za paręset milionów a ludziom płacą jak najmniej . Nie polecam Tej firmy . Nie dość że była nie dawno inspekcja i niby nic nie wykazała ( A maszyny ledwo kupy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się trzymają) to jeszcze wymagają dużo by robić , a ja się pytam za co ? za 1800 zł ? to w biedronce więcej mają ! Wiadomo nikt się nie wychyli bo kierownictwo na palisadzie wywali z naganą . To to oni potrafią najlepiej . Już były takie osoby co się wychyliły i zostali zwolnieni dyscyplinarnie - powód ? pracownik poszedł do dyrektora ze skargą .... Wiadomo nie mam kokosów w Polsce""" no ale za taką prace i w takiej firmie co się rozwija i kupuje fabryki i stawia (ciężką fizycznie) powinno być lepiej płatne ! --- Co o tym sądzicie ? co radzicie? ?
6
sołtys 2016-04-10 00:48:49
podaj konkretne argumenty czemu polecasz
3
ave szatan 2016-04-10 01:17:40
nie polecam firmy Stelmet w Starym Kisielinie ( TARTAK ). Nawet zatrudnieni tu Ukraińcy juz uciekaja. zarobki marne
4
pinokio 2016-04-10 21:59:57
a co cie tak podnieca ze polecasz te firme, chyba to ze okradają ludzi z ciezko wypracowanych pieniędzy
2
Grudziądz 2016-04-14 20:18:34
Czytam opinie o tej firmie i ciekawi mnie jak będą płacić w nowym zakładzie w Grudziądzu bo na stronie internetowej jest duża zakładka na której jest napisane że minimalne zarobki to 2000 netto, ciekawe czy tak będzie czy tylko chcą przyciągnąć ludzi i robić tak jak większość firm w Grudziądzu czyli płacić trochę więcej niż najniższa krajowa. Jeżeli miał już ktoś rozmowę o pracę u nich to może się podzieli się tym jakie pieniądze proponują.
7
Grudziądz 2016-04-18 12:27:48
Widzę że w istniejących zakładach Stelmetu nie ma rewelacji w zarobkach a w Grudziądzu chcą dać więcej ludziom zarobić?Miejmy nadzieję że tak będzie. Dlatego pytałem czy ktoś już był na rozmowie w Grudziądzu i jakie pieniądze proponują. A zarobki obiecują na stronie od 2000 Netto.
on 2016-04-30 10:06:06
tak kolego pracuje w Stelmecie juz ładne pare lat i od poczatku mojej kariery z tra firma nie było podwyzek no chyba ze dla kierownictwa a tak to jeszce patrza jak by tu okracs człowieka z jego ciezko zapracowanych pieniedzy
1
Grudziądz 2016-05-02 09:25:47
No to widzę że w Grudziądzu pewnie nie będzie lepiej widać że polityka firmy jest taka żeby dać trochę więcej kierownikom którzy będą cisnąć pracowników zarabiających trochę więcej niż najniższa.
1
pinokio 2016-05-04 20:37:20
Niestety kolego smutne to , ale prawdziwe wiec nie spodziewaj sie niewiadomo jakich kokosów i zanim pujdziesz tam pracowac to przemysl to sobie dokładnie zebys potem nie załował , i nie słuchaj takich plotek ze ktos pisze ze Stelmet jest nie wiadomo jakim królestwem . N apoczatku to moze ci zapłacą jeden miesiac zeby zdobyc Twoje zaufanie a potem to bedzie ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a o kase nie pytaj
2
chetny 2016-05-17 11:18:03
czy ktos wie kiedy będą zatrudniać w grudziadzu ?
Grudziądz 2016-05-20 20:25:30
Ogłoszenia są ale chyba jeszcze nie zatrudniają skoro nikt nie pisze, też jestem ciekawy czy będą dawać takie pieniądze jak obiecują.
Grudziądz 2016-05-22 16:38:34
Myślę o stanowisku na utrzymaniu ruchu,a jakie pieniądze? tego chciałbym się dowiedzieć.
szukajacy 2016-06-01 11:23:12
a ja myślę o pracy na produkcji ktoś wie jake są piniądze ?
Ciekawy 2016-06-02 19:55:01
Witam ja dostałem u nich oferte pracy na autoklawach. zaoferowali mi na początek 2300zl a po okresie probnym 2500zl. Czy to jest realne wynagrodzenie czy tylko jak wyrobie jakąs norme i dostane premie?
Ciekawy 2016-06-02 19:58:18
Nie dodałem ze chodzi oczywiscie o kwoty netto
szukajcy 2016-06-03 21:08:03
cikeawy a to ci tyle w grudziadzu zaproponowali taka stawke? zatrudniaja juz tam
ZORRO 2016-06-05 09:28:38
Wątpię zęby płacili 2500 zł jak teraz płacą jak najmniej . Dwa miesiące tremu mojemu znajomemu za 23 dni pracy z sobotami zapłacili 1826 zł a miesiąc później za 22 dni pracy zapłacili 1920 zł . Ostatnio znajomy mówił że jakiś człowiek z biura stał za twoimi plecami z stoperem w reku i liczył ile na minute zrobisz .... To chore ! wiadomo że ludzie nie będą robić za tak mizerne pieniądze .Zaraz ustalą normę że ma się tyle i tyle robić by dostać te wyżyłowane 2000 zł a człowiek niby czym jest Robotem??!! Wyśrubują normy a człowiek będzie się łamać by zarobić ten mizerny hajs . Ludzie zaczęli uciekać z PALISADY bo to śmiech na sali . a w ich miejsce nie ma kogo zatrudnić bo ludzie wiedzą jak płacą na PALISADZIE W JELENIOWIE . Teraz jak wyszło 20 dni pracujących to ludzie pozarabiają ile 1700? i co powiedzą że norma nie zrobiona ? Niech zaczną normalnie płacić to i ludzie zaczną normalnie robić . Dopóki nie zmieni się kierownik na Palisadzie to nic się nie zmieni.
5
grudziadz 2016-06-06 20:17:55
jak jesteście tak dobrze zorientowani to mam pytania >1 jak wygladają umowy czy to smieciówki czy normalne umowy o prace 2 pytanie to jak to wygląda z tymi normami chodzi mi głownie o stanowiska montażowe jak np skerecanie płotków i peralgoli będe bardzo wdzieczny za odpowiedz
juz nie pracownik 2016-06-08 00:30:27
człowieku taka kwote to dostaniesz na poczatku i to jest kwota brutto czyli netto to jakies 1800-1900 tak teraz sie zarabia w Stelmecie . to nie to co kiedys ze były inne pieniadze Stelmet zaczyna sie powoli konczyc , a ze maja podpisane umowy to musza sie wywiazac , bo inaczej kara albo całkowita plajta
3
Maurycy 2016-06-08 00:34:33
kolego odradzam pracy w tej firmie . I LEPIEJ NIE PYTAJ DLACZEGO .Pozdr
7
Bonda 2016-06-09 00:17:59
1 umowa o prace 2 psełdo akord 3 daj sobie spokuj z ta firma.... Zaufaj mi
4
ciekawy 2016-06-09 15:32:03
,,Bonda co masz na myśli mówiąc pseudo akord byś mógł to rozwinąć " bo tu w grudziadzu też powstaje zakład mr garden i pani mi na rozmowie też mówiła o tym akordzie ale bardziej tego mi nie rozrzeżyła Będe wdzieczny za odpowiedz.Szczególnie ten akord jest na montażu
1
ZORRO 2016-06-11 23:41:32
akordu nie ma i nie było . taka rzeczywistość a wypłatę naliczają ile zjedzie z zakładu (niby) bo u nas dużo zjeżdża a zarobek jeszcze mniejszy bo zarobiłem 1800 zł nawet 1900 nie było a robię Parę (!) lat już
6
ciekawy 2016-06-13 10:45:59
dziekuję ci za odpowiedz bardzo mi pomogles oby unas w grudziadzu tez tak płacili jak tam u was. Cięzko jest na montazu pracować na skręcaniu płotków lub peralgoli ?
Belzebub 2016-06-28 00:25:09
Nie łudz sie dobrymi zarobkami ta firma to jedna wielka kpina niewazne gdzie podwyzek to nie było w tej firmie od 8 lat jak pracuje a stawka 11 zł Brutto/godz.
3
Waszek 2016-06-28 00:27:24
1780 Netto
5
korki jeleniów 2016-07-13 05:35:21
Ja tam pracuje ponad rok i powiem wam że place masakryczne. Nie dość że. 3 zmiany to 2100 zł ze wszystkimi sobotami
3
ciekawy 2016-07-13 13:08:21
a na jakim stanowisku pracujesz ?
4
Piciuu 2016-07-25 21:21:40
Bylem na rozmowie, mam podpisana umowę przedstepna. Umowa o pracę, przy okresie próbnym na rękę 2000 po okresie próbnym 2300-2500 . Nie wiem czy takie wynagrodzenie będzie na 100% nie mniej jednak jestem zadowolony ze zmiany pracy.. w Grudziądzu ludzie ciężko pracują za psie pieniądze.. w systemie 4 brygadowym i szkodliwych warunkach, zapieprzajac w weekendy mialem 1800-1900 max na rękę.. tutaj mam zaoferowane 2 zmiany i każdy weekend wolny i jeśli takie wynagrodzenie jakie mi zaoferowano będzie napewno to dla mnie bajka
7
szukajacy 2016-07-26 13:36:33
na jakim stanowisku oferują takie zarobki ? jesli morzna wiedziec?
stary pracownik 2016-07-27 12:12:26
to bajka nigdzie w tej firmie tyle nie dostaniesz nawet jak bys zaliczył 3 soboty to może 2200zł ? i to cud musi być
4
szukajacy 2016-07-27 12:31:25
juz tam zatrudniaja i rusza produkcja? a na jakim stanoisku dali ci taka kase ( PICIUU)
robol 2016-08-13 21:45:44
Stelmet jet super, super zarobki, super kadra, super sprzet. SUPER!!!!!!
6
Grudziądz 2016-08-26 21:51:26
Czy wie ktoś kiedy rusza zakład w Grudziądzu?
mrgarden 2016-08-27 09:21:35
Już ruszył. Zarobki od 3000 netto w górę
Grudziądz 2016-08-28 08:35:54
Od 3000 ale to chyba brutto? Widziałem że jeszcze trwają tam prace budowlane.
3
J.j 2016-09-12 11:09:19
Gowniany zaklad gowniane zarobki gowniany kierownik na palisadzie
Omijajcie szerokim lukiem
5
stary pracownik 2016-09-19 19:38:25
fejk
4
maniek 2016-09-23 21:06:56
Mr garden grudziadz. Oboz pracy obiecuja 2tys ale jak normy sie zrobi a normy z palca wyssane nie mozliwe do wykonania jedna wielka porazka. Nie polecam.
8
były pracownik 2016-09-25 12:14:50
nie ma co się dziwić takie zarobki to normalne te 2tyś jak będzie 20 dni pracujących
robson 2016-09-25 18:14:05
W Listopadzie
gora 2016-09-29 19:24:11
w Grudziądzu porównali nas do małp, że mamy jak małpy robić , bo robimy za wolno
9
ciekawski2 2016-10-04 13:35:24
Ha ha ha Stelmet wielka firma tworząca miejsca pracy tylko na stołkach u góry.Nowy kierownik nowy zastępca dyrektora .Zarobki dla pracowników cały czas w dół .Norna 300 lamel =2400 ,płoty powyżej 400 szt.=2700,formatówki =1800,hydromat=2500 stolarnia bez nadgodzin=1600 saba 1700.Kierownik stolarni RAJ na ziemi. 6 w pracy, śniadanie 7,30 pochodzi z zeszytem pod rękę -14 do domu. żadnych po południówek, nocek .Polecam jak chcesz pracować na nierobów
5
gallanonim 2016-10-06 08:04:02
Wiecie czy w Grudziądzu będą zatrudniać na stanowiskach biurowych ?
terek 2016-10-11 08:01:51
A lądowisko w Grudziądzu dla prezesa i jego helikopter jest ?
8
uciszony monter 2016-11-09 16:26:49
Podczas rekrutacji obiecują złote góry , więc zwalniasz się ze stabilnego stanowiska i trafiasz do stelmetu ( zakład w Grudziądzu )12, 5 brutto i magiczna premia ile pan sobie życzy 40 , 30 , 60 % tylko la panel o wymiarach ok 2mX 2m musi zejść ze stołu co 180 sekund ( składa się z ok 30 elemętów ) , nie istotne że zakład w rozruch , stoły do zbijania to jedna wielka porażka niemożliwa do naprawy , materiał nie przebrany bardzo często niewymiarowy. Więc bijesz ręcznie 50 gwoździ bo może ktoś zauważy jak bardzo się starasz , i uratujesz premię nie uratujesz jak kogoś nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Bo problemy możesz sobie zgłaszać do woli. EHH nie polecam zakładu w Grudziądzu jeszcze nie teraz ...
9
zwykly czlowiek 2016-11-21 18:46:26
jestem pracownikiem palisad reke trzymają tu pan kaja i kuzmiak wyplaty do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panowie oczekują cudow robimy na popsutych często nie bezpiecznych maszynach pod grozba ucięcia premii dyrekcja ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] no i nas ponadto traktują nas jak smieci glos ma tylko rodzina kuzmiaka licznie zatrudniona w stelmet palisady. dziekuje i proszę o pomoc..
1
Zostaw swoją opinię o Stelmet - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stelmet