Coval Sp.z.o.o

Gdynia

Opinie o Coval Sp.z.o.o

postcovalowiec 2015-03-12 23:32
Widzę że nic się nie zmieniło od moich czasów, dalej płacą jak chcą.
2
były 2015-04-05 18:59
jakie to kwoty
kita 2015-04-16 19:11
Głupoty piszecie , nie jest tak źle jak pracujesz to kasa jest , prywatnie za zgłoszoną jazdę samochodem jeszcze nie płaciłem (usunięte przez administratora)
2
szukająca 2015-05-24 23:40
Witam, chciałabym zapytać czy warto jest w ogóle iść na rozmowę?
6
pastor 2015-10-03 14:45
(usunięte przez administratora) Omijajcie to z daleka. Jest tysiące innych firm!
9
Sławek 2016-02-23 15:08
Witam.
możecie się podzielić aktualnym wiadomościami o firmie COVAL, słyszałem że część ludzi z długim stażem odeszła z tej firmy i nie za bardzo wiem czy składać tam papiery na PH bo nie chcę wlecieć z deszczu pod rynnę. Ma ktoś jakieś świeże info jak się firmie powodzi. Katalog na 2016 mają ładny :-)
3
Ma 2016-03-07 13:51
Widziałem, że tutaj sporo ofert to Przedstawiciel Handlowy i jestem naprawdę ciekawy czy jest to rozwojowa oferta i jaki tak naprawdę jest tutaj procent premii od zarobków?
1
izka 2016-03-21 12:01
przedstawiciel handlowy zarabia na prowizji @Ma, jaki to procent ? nigdy nie jest taki sam dla wszystkich, lepiej pracujesz lepiej zarabiasz masz lepszy procent
kadet 2016-04-20 12:05
Wczesniej to widziałem kilkanascie ogłoszeń na Przedstawicieli Handlowych ale teraz jakoś wszystko ucichło i od dawna nie widziałem żadnego, zastawniam się czy taka rotacja jest u nich czy po prostu potrzebują wielu osob.
kadet 2016-06-17 09:20
wczesniej widizałem jakies oferty pracy na Przedstawicieli a teraz zadnej, czyzby sie potwierdzlao to o czym piszecie?
hghj 2016-07-08 15:02
@były łoś piszesz że biuro jest wirtualne, n o ale jakoś musieliście podpisywać umowy z nimi chyba>
edfr 2016-07-12 18:47
jakie umowy? przeciez zawsze jezeli tylko podejmuje sie prace trzeba podpoisiac umowe czy to bedzie o prace, dzielo czy tez zlecenie bez wzgledu na rodzaj
edf 2016-07-12 21:02
no wlasnie tez uwazam ze przeciez na kazdym stanowusku musza byc jakies umowy nie wyobrazam sovbie zeby ktos mogl pracowac bez podpisania jej przeciez
koc 2016-07-15 22:46
@ edf obawiam się, że ludzie czesto decyduja się na takie rozwiązania, w przypadku gdy maja tzw "nóż na gardle" i nie za bardzo mają jakieś wyjście ...
Jarosz 2016-07-21 18:24

Witaj, proponuję kontakt, możemy być sobie pomocni. Co Ty na to?
1
Miracle 2016-07-22 13:10
Nie wiem co powiedzieć o tej firmie, wszystko zostało powiedziane - dobra :)
1
Mn 2016-07-27 18:12
Czy ja wiem czy wszystko zostało powiedziane, wydaje mi się, że do powiedzenia jest tutaj jeszcze całkiem dużo i idzie to zrobićnormalnie, tak jak trzeba. Na dobrej drodze stoi każdy, kto w Coval zajmuje się tym i Lublin, Rzeszów, wszystko jest tak..
3
edfr 2016-07-28 18:41
przeciez wydaje mi sie ze oni w kilku miejsach maja te filie wystraczy spojrzeac na to w jakich miastach oglsozenia byly
tmk 2016-08-12 12:19
No bez wątpienia mają wiele lokalizacji i to nie tylko w jakiś większych miastach, bo w zupełnie różnych - małych też. Ciekawi mnie teraz kiedy pojawi się jakaś nowa tura rekrutacji na przedstawiciela handlowego?
we 2016-09-16 15:42
Skoro wymagane jest takie uprawnienie @margola, to najllepiej je posiadać, żeby podjąć u nich zatrudnienie. Choć o takich rzeczach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich, będzie prościej. Pozdrawiam
baobab 2016-09-18 20:43
@ we - no tak, maz racje, że tak jest najprościej. Natomniast szkoda że teraz, aktualnie nie poszukują ludzi do pracy - gdyby cos sie miało zmienic, to super jak dalibyście tutaj znac, bede zaglądać :)
Piotr 2016-09-22 22:54
Chciałbym podjąć pracę w Covalu jako przedstawiciel. Pracuje od 11 lat w tej branży. Jakie samochody mają ? jak ze stanami magazynowymi? Wiem, że Coval to firma z tradycją , marka znana i szanowana w Europie i o ile wiem towar sam się sprzedaje .
kadet 2016-09-23 13:16
Wcześniej poszukiwali przedstawicieli handlowych wiec niewykluczone ze i teraz bedą poszukiwać bo to chyba najbardziej chodliwe stanowisko u nich
tomek 2016-09-29 16:56
@kadet faktycznie - sam też na to liczę. Podobno nie jest trudno o prowizje ;)
edfr 2016-10-06 21:07
@tomek myślisz ze tak faktycznie tutaj jest? jeżeli tak ejst to byloy super bo niestety wlasnie tak jest ze nie wszczedzie jest cos takiego oferowane.
AJax 2016-10-14 22:13
Ogólnie wydaje mi się, że Coval Sp.z.o.o mógłby trochę więcej opinii powrzucać i wszystko byłoby jakoś sensowniejsze, bo teraz trudno ogarnąć (usunięte przez administratora)
Były łośśś 2016-12-09 22:39
Najgorsze zło!!!! Jesli lubicie praca ze darmo to polecam w innym wypadku nie
6
Jackjjh 2016-12-10 14:26
Firma krzak !!! Zygac mi sie chce jak slysze coval Ludzie chroncie się przed tą złodziejska firma bo wypłat na oczy nie zobaczycie!!! Wszędzie maja dlugi i dziwie się ze jeszcze funkcjonuje ale możliwości robienia tych wszystkich wałków jakie ma na koncie firma coval tez się nie długo skoncza... dziwię się że jeszcze prokuratura tam nie wsiadla. ..
8
Sarius 2016-12-24 21:34
Jack nie wyslilaj sie, Twoj komentarz powisi tylko chwile bo zdaje sie ze maja wykupiony pakiet gold ktory daje im mozliwosc usuwania komentarzy. Moje dawno zniknely. Swoja droga to wielka kupa ze gowork na to pozwala i chroni cebulackie biznesy. Potwierdzam syf tam byl i jest. Na swieta zycze im prokuratury.
8
Piotr 2017-01-07 10:20
Czy szukają przedstawicieli handlowych?Jestem zainteresowany praca w tak znanej marce
Piotr 2017-01-12 16:10
Czy. Coval i fachman to te same firmy ?
1
Phpro 2017-01-13 22:40
Pewnie, ze te same :) czy ktos ma wiecej info na temat tej firmy??
Czy serio auta posiadaja gps czy to taka sciema?
Jak z wyplatami i caloksztaltem pracy?
Czemu ciagle szukaja ludzi?
Aleks 2017-01-14 14:07
Tak. Te same firmy. Ktos ma jakies nowinki zwiazane z tą firmą ?
1
Hogi 2017-01-17 14:05
Czy Zbyszek i Zbigniew to to samo?
3
Zainteresowany 2017-01-20 22:46
Napisze ktoś jakieś konkretne informacje??
damian 2017-01-20 23:05
Przyjacielu... jak byś chociaż miał cień pojecia o branży, nigdy nie pytałbyś o tą firmę. po prostu sobie odpuść. pozdrawiam
2
Zainteresowany 2017-01-22 00:32
Nie kazdy musi wiedziec o kazdej firmie wszystko... napisz konkretnie o tej :)
Jack 2017-01-27 21:42
To jest shit i tyle co tu duzo pisać.. jak ktoś lubi prace w czynie społecznym to zapraszam .. sam wyplaty za wrzesien jeszcze nie otzymałem ..
2
Tomasz 2017-01-28 14:48
czy przyjmują przedstawicieli? jaki samochody? target? dostępność towaru?
@Piotr 2017-01-28 15:07
Może lepiej do Queen tools ?
Jack 2017-01-30 23:12
Jakimi wypłata mi tam nie ma wypłat! !
2
NIkoś 2017-02-02 17:29
niesamowite ile osób wie o tej firmie tak wiele... to ilu przedstawicieli tam pracuje?
NIE POLECAM 2017-02-03 09:08
W kilku punktach Kolega opisał politykę działania małego, bełkoczącego gnoma ...
2
Byly ph 2017-02-03 21:20
Coraz mniej :) kazdy sie zwalnia a oni szukaja nowych jeleni, ktorzy jeszcze sie nie jorgneli :)
3
Nowy 2017-02-07 14:55
Witam, Byłem dzisiaj na rozmowie i chciałem dopytać o formę wynagrodzenia. Ponieważ Pan powiedział że jak sobie zrobisz i pozbierasz gotówkę to będziesz miał wypłatę? Może ktoś opisać tą praktykę? Skoro proponują umowę o pracę to praktyki brania wypłaty z gotówki od klientów wydają mi się podejrzane. Wychodzi jak dla mnie na to że jak nie zarobisz to i nie masz wypłaty albo musisz się jej domagać a to nie zgodne z przepisami jeśli chodzi o umowę o pracę. Proszę o opinie.
Były pracownik 2017-02-08 19:27
Bo "firma" ma takie długi, ze jak "zarobisz" to dostaniesz na wyplate i paliwo. Ponadto samochody są poszukiwane przez komornikow, takze nie zdziw sie jak z punktu wrocisz z buta :D
Co do zarobkow... jezdziles juz gdzies po punktach? jaki rejon?
Jak kazdy punkt Cie wysmieje, to zrozumiesz co jest grane. Zawijaj sie lepiej z tej firmy...

Komentarze sa usuwane wiec musisz czesto wchodzic :)
4
Dliwiwicz 2017-02-11 19:35
Prawda że przez lata Artur dymał ale także był dymany
Cześć otworzyła swoją działalność ciekawe za Co!!!!
Cześć poszła do konkurencji np. SCHMITH i jeżdżą teraz cieniasa i sprzedają kolejne gówna ale nic nie powiedzą złego o firmie bo weksielik za 100 tys wisi nad głową

Coval był dobry jak Artur pchał kieszenie swoich słabych handlowców i pseudo dyrektorów którzy jak Selkus nawet kompa nie umieli obsługiwać
Dotyczy to też pseudo biznesmenów z rynku którzy lubili jego promocje a sami dymają klientów z 200% marżą

Cieniasy nie narzekajcie bo pójdzie ie do innych firm i dalej będziecie po kątach plakac
2
Zenek 2017-02-17 18:56
Jakim cudem te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeszcze istnieje ? L O L
Gekon 2017-02-19 12:53
Wiesz, że coś tam dzwoni, ale nie wiesz co i gdzie. Ph z covala jeżdżą w każdej konkurencji, Ega , Corona, Varkatto. Schmith, Stalco itd. Zatrudniali młodego, po 3 miesiącach chłop nie dawał rady zrobić limitu bez stanów i aut, z tym że w cv do następnej firmy już wpisał sobie że pracował w Covalu i każdy na okres próbny z chęcią go przygarną chociażby po to żeby przekazał im bazę którą dostał, a jak chciało mu się pracować to działa tam do dziś i nie narzeka, swoją droga na Covala też nie nadaje bo nie miał żadnego doświadczenia i pojęcia a ww firma otworzyła mu drzwi do normalnej, płacącej na czas konkurencji, ot cała historia.
Żeby trzymać weksle trzeba mieć na nie co miesiąc gotówkę, były ph nie zbierze sobie kasy za weksel na kp:DD
Jak masz swój rynek i umiesz sprzedać więcej towaru niż średniak a szef nie płaci jak trzeba to idziesz tam gdzie firma potrafi wyliczyć ile dany ph zarobi dla nich i ODPOWIEDNIO to doceni 1 lub 10.
Dla nowych:
jak masz wolne 3 miesiące a chcesz zacząć w branży śmiało do Covala. 3 miechy pracy za darmo, ale masz za to bazę i pewność że któraś z konkurencji weźmie Cie na okres próbny(Ega na pewno).
ANA 2017-02-20 11:01
Witam.
Prawda o firmie ?
Brak wypłat- moja sprawa jest w PIP i Sądzie Pracy.
Brak kasy na paliwo - stałam 1,5 godziny po zatankowaniu na stacji i czekałam na doładowanie karty paliwowej.
Brak towaru na magazynie ( tego , którego oczekują klienci).
Cały czas pokazują się oferty pracy, bo każdy ucieka po miesiącu bez wypłaty.
Coś jeszcze ?
Zostaw swoją opinię o Coval Sp.z.o.o - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coval Sp.z.o.o