Coval Sp.z.o.o

Gdynia

Opinie o Coval Sp.z.o.o

tmk 2016-08-12 12:19
No bez wątpienia mają wiele lokalizacji i to nie tylko w jakiś większych miastach, bo w zupełnie różnych - małych też. Ciekawi mnie teraz kiedy pojawi się jakaś nowa tura rekrutacji na przedstawiciela handlowego?
we 2016-09-16 15:42
Skoro wymagane jest takie uprawnienie @margola, to najllepiej je posiadać, żeby podjąć u nich zatrudnienie. Choć o takich rzeczach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich, będzie prościej. Pozdrawiam
baobab 2016-09-18 20:43
@ we - no tak, maz racje, że tak jest najprościej. Natomniast szkoda że teraz, aktualnie nie poszukują ludzi do pracy - gdyby cos sie miało zmienic, to super jak dalibyście tutaj znac, bede zaglądać :)
Piotr 2016-09-22 22:54
Chciałbym podjąć pracę w Covalu jako przedstawiciel. Pracuje od 11 lat w tej branży. Jakie samochody mają ? jak ze stanami magazynowymi? Wiem, że Coval to firma z tradycją , marka znana i szanowana w Europie i o ile wiem towar sam się sprzedaje .
kadet 2016-09-23 13:16
Wcześniej poszukiwali przedstawicieli handlowych wiec niewykluczone ze i teraz bedą poszukiwać bo to chyba najbardziej chodliwe stanowisko u nich
tomek 2016-09-29 16:56
@kadet faktycznie - sam też na to liczę. Podobno nie jest trudno o prowizje ;)
edfr 2016-10-06 21:07
@tomek myślisz ze tak faktycznie tutaj jest? jeżeli tak ejst to byloy super bo niestety wlasnie tak jest ze nie wszczedzie jest cos takiego oferowane.
AJax 2016-10-14 22:13
Ogólnie wydaje mi się, że Coval Sp.z.o.o mógłby trochę więcej opinii powrzucać i wszystko byłoby jakoś sensowniejsze, bo teraz trudno ogarnąć (usunięte przez administratora)
1
Były łośśś 2016-12-09 22:39
Najgorsze zło!!!! Jesli lubicie praca ze darmo to polecam w innym wypadku nie
9
Jackjjh 2016-12-10 14:26
Firma krzak !!! Zygac mi sie chce jak slysze coval Ludzie chroncie się przed tą złodziejska firma bo wypłat na oczy nie zobaczycie!!! Wszędzie maja dlugi i dziwie się ze jeszcze funkcjonuje ale możliwości robienia tych wszystkich wałków jakie ma na koncie firma coval tez się nie długo skoncza... dziwię się że jeszcze prokuratura tam nie wsiadla. ..
13
Sarius 2016-12-24 21:34
Jack nie wyslilaj sie, Twoj komentarz powisi tylko chwile bo zdaje sie ze maja wykupiony pakiet gold ktory daje im mozliwosc usuwania komentarzy. Moje dawno zniknely. Swoja droga to wielka kupa ze gowork na to pozwala i chroni cebulackie biznesy. Potwierdzam syf tam byl i jest. Na swieta zycze im prokuratury.
11
Piotr 2017-01-07 10:20
Czy szukają przedstawicieli handlowych?Jestem zainteresowany praca w tak znanej marce
Piotr 2017-01-12 16:10
Czy. Coval i fachman to te same firmy ?
6
Phpro 2017-01-13 22:40
Pewnie, ze te same :) czy ktos ma wiecej info na temat tej firmy??
Czy serio auta posiadaja gps czy to taka sciema?
Jak z wyplatami i caloksztaltem pracy?
Czemu ciagle szukaja ludzi?
Aleks 2017-01-14 14:07
Tak. Te same firmy. Ktos ma jakies nowinki zwiazane z tą firmą ?
2
Hogi 2017-01-17 14:05
Czy Zbyszek i Zbigniew to to samo?
3
Zainteresowany 2017-01-20 22:46
Napisze ktoś jakieś konkretne informacje??
damian 2017-01-20 23:05
Przyjacielu... jak byś chociaż miał cień pojecia o branży, nigdy nie pytałbyś o tą firmę. po prostu sobie odpuść. pozdrawiam
5
Zainteresowany 2017-01-22 00:32
Nie kazdy musi wiedziec o kazdej firmie wszystko... napisz konkretnie o tej :)
Jack 2017-01-27 21:42
To jest shit i tyle co tu duzo pisać.. jak ktoś lubi prace w czynie społecznym to zapraszam .. sam wyplaty za wrzesien jeszcze nie otzymałem ..
5
Tomasz 2017-01-28 14:48
czy przyjmują przedstawicieli? jaki samochody? target? dostępność towaru?
@Piotr 2017-01-28 15:07
Może lepiej do Queen tools ?
1
Jack 2017-01-30 23:12
Jakimi wypłata mi tam nie ma wypłat! !
3
NIkoś 2017-02-02 17:29
niesamowite ile osób wie o tej firmie tak wiele... to ilu przedstawicieli tam pracuje?
NIE POLECAM 2017-02-03 09:08
W kilku punktach Kolega opisał politykę działania małego, bełkoczącego gnoma ...
7
Byly ph 2017-02-03 21:20
Coraz mniej :) kazdy sie zwalnia a oni szukaja nowych jeleni, ktorzy jeszcze sie nie jorgneli :)
4
Nowy 2017-02-07 14:55
Witam, Byłem dzisiaj na rozmowie i chciałem dopytać o formę wynagrodzenia. Ponieważ Pan powiedział że jak sobie zrobisz i pozbierasz gotówkę to będziesz miał wypłatę? Może ktoś opisać tą praktykę? Skoro proponują umowę o pracę to praktyki brania wypłaty z gotówki od klientów wydają mi się podejrzane. Wychodzi jak dla mnie na to że jak nie zarobisz to i nie masz wypłaty albo musisz się jej domagać a to nie zgodne z przepisami jeśli chodzi o umowę o pracę. Proszę o opinie.
1
Były pracownik 2017-02-08 19:27
Bo "firma" ma takie długi, ze jak "zarobisz" to dostaniesz na wyplate i paliwo. Ponadto samochody są poszukiwane przez komornikow, takze nie zdziw sie jak z punktu wrocisz z buta :D
Co do zarobkow... jezdziles juz gdzies po punktach? jaki rejon?
Jak kazdy punkt Cie wysmieje, to zrozumiesz co jest grane. Zawijaj sie lepiej z tej firmy...

Komentarze sa usuwane wiec musisz czesto wchodzic :)
4
Dliwiwicz 2017-02-11 19:35
Prawda że przez lata Artur dymał ale także był dymany
Cześć otworzyła swoją działalność ciekawe za Co!!!!
Cześć poszła do konkurencji np. SCHMITH i jeżdżą teraz cieniasa i sprzedają kolejne gówna ale nic nie powiedzą złego o firmie bo weksielik za 100 tys wisi nad głową

Coval był dobry jak Artur pchał kieszenie swoich słabych handlowców i pseudo dyrektorów którzy jak Selkus nawet kompa nie umieli obsługiwać
Dotyczy to też pseudo biznesmenów z rynku którzy lubili jego promocje a sami dymają klientów z 200% marżą

Cieniasy nie narzekajcie bo pójdzie ie do innych firm i dalej będziecie po kątach plakac
4
Zenek 2017-02-17 18:56
Jakim cudem te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeszcze istnieje ? L O L
1
Gekon 2017-02-19 12:53
Wiesz, że coś tam dzwoni, ale nie wiesz co i gdzie. Ph z covala jeżdżą w każdej konkurencji, Ega , Corona, Varkatto. Schmith, Stalco itd. Zatrudniali młodego, po 3 miesiącach chłop nie dawał rady zrobić limitu bez stanów i aut, z tym że w cv do następnej firmy już wpisał sobie że pracował w Covalu i każdy na okres próbny z chęcią go przygarną chociażby po to żeby przekazał im bazę którą dostał, a jak chciało mu się pracować to działa tam do dziś i nie narzeka, swoją droga na Covala też nie nadaje bo nie miał żadnego doświadczenia i pojęcia a ww firma otworzyła mu drzwi do normalnej, płacącej na czas konkurencji, ot cała historia.
Żeby trzymać weksle trzeba mieć na nie co miesiąc gotówkę, były ph nie zbierze sobie kasy za weksel na kp:DD
Jak masz swój rynek i umiesz sprzedać więcej towaru niż średniak a szef nie płaci jak trzeba to idziesz tam gdzie firma potrafi wyliczyć ile dany ph zarobi dla nich i ODPOWIEDNIO to doceni 1 lub 10.
Dla nowych:
jak masz wolne 3 miesiące a chcesz zacząć w branży śmiało do Covala. 3 miechy pracy za darmo, ale masz za to bazę i pewność że któraś z konkurencji weźmie Cie na okres próbny(Ega na pewno).
1
ANA 2017-02-20 11:01
Witam.
Prawda o firmie ?
Brak wypłat- moja sprawa jest w PIP i Sądzie Pracy.
Brak kasy na paliwo - stałam 1,5 godziny po zatankowaniu na stacji i czekałam na doładowanie karty paliwowej.
Brak towaru na magazynie ( tego , którego oczekują klienci).
Cały czas pokazują się oferty pracy, bo każdy ucieka po miesiącu bez wypłaty.
Coś jeszcze ?
5
Jack 2017-02-23 19:45
Coś tu z ta karta nie pasuje bo na paliwo tam też trzeba było sobie pieniądze na kp zebrać zeby zatankowac i moc jezdzic ... taki kabaret tam nawet kart nie było. ..
2
Slazak 2017-03-02 20:16
Uwaga kasują jak piszemy prawdę !
Coval Schmith to te same oszukańcze firmy !!!
Dalej oszukują klientów i handlowców !!!!
5
Normalny 2017-03-02 20:20
Uwaga Dliwiwicz który pisze na forum to pracownik covala i Schmitha !
Dlaczego oszukujecie niewinnych ludzi
5
Mariuszo 2017-03-05 13:04
Schmit nie ma nic wspólnego z covalem. To niemiecka firma.
1
Prawda tylko prawda 2017-03-06 22:07
Mariuszo a ty jesteś Chińczykiem albo lepiej Eskimosem zamiast pisać bzdury to w tym czasie sprawdź sobie adresy w Polsce i w Niemczech wtedy moze pomyślisz a jeśli to ci nie wystarczy to zobacz ze flagę Niemiec maja do góry nogami, jak za mało to sprawdź jaki to rodzaj działalności- spółka akcyjna a jeśli ktoś ciekawy właścicielami w/w spółki to wszyscy którzy posiadają pakiet akcji No a jak już to nie wystarczy to można zobaczyć ze nie ma takiego słowa w języku niemieckim jak schmith !!! A kowal w tłumaczeniu na polski to właśnie Schmied
Tylko zostało spolszczone mało to zobacz ze działają identycznie jak Coval za towar zamawiany u nich wycieczki na Karaiby w magazynie braki podstawowego towaru
Współczuje naiwnym
5
Mario 2017-03-07 10:01
ha ha ha ha ha......niemiecka....ha ha ha
9
Robert 2017-03-09 17:20
Sprawdź adresy z katalogu ( usunięte przez administratora ) i zobacz co się pod nimi znajduje w Niemczech i wtedy pisz komentarze.
6
kant 2017-03-10 15:35
Witam
Pracowałem w firmie Coval 2 tygodnie byłem zatrudniony przez Jop&servis z Warszawy której do tej pory poszukuje inspekcja pracy jest tylko skrzynka na listy nie zostało wypłacone wynagrodzenie nie ma z kim rozmawiać firma kant i oszust obiecują na wypłatę 2500 których i tak nie zobaczysz dają 500 zł zaliczki na paliwo brak towaru klienci nie chcą mieć nic wspólnego z coval i to była porażka czekam na wypłatę do dziś
9
Mem 2017-03-18 11:14
Ja pracowałem 3 lata w cowalku zarabialem nawet do 7 tys jak były konkursy miałem Octavie VW t5 a nawet pancerne seicento czy pande. Robota najgorsza jaka miałem bo wchodząc do klienta który pytał czy mam tarcze do metalu a ja mowie ze mam szpadle i tak miało być kasa się zgadzala i już . Cowal to najlepsza kuźnia bo gdzie pójdziesz indziej do pracy to będzie lepiej ahhhh ale widzę że do starego coval a to brakuje
1
Poszkodowany Przez ich 2017-03-23 11:08
Firma bazuje na darmowej sile roboczej tzn. TOBIE, z całym sercem odradzam wam prace dla Coval, Fachman, Sarius czy Job & Service bo to ten sam właściciel.

Witam wszystkich.
Pracowałem w Coval SP. Z O.O prawie dwa miesiące, zatrudniony byłem przez Job & Service. Za pierwszy miesiąc a raczej kilka dni dostałem wypłatę ale niestety kolejny miesiąc i 10 dni już nie, oczywiście po rozmowie z panem Arturem doszedłem do wniosku że szkoda mojego czasu i nerwów na prace w tej firmie bo raczej wypłaty nie zobaczę. Cała ekipa to jakieś dzieciaki, mój kierownik Andrzej to dzieciak który nie ma pojęcia o handlu i o zaufaniu klientów, dla niego liczy się "robienie kasiórki" a i tak żadnych większych obrotów nie zrobisz bo nie ma z czego. W katalogu firmowym jest bardzo duży asortyment ale w rzeczywistości może z tego jest 7% na magazynie w malutkich stanach. Przedstawiciele nie mają aktualnego wglądu w stany więc nie wiesz co sprzedajesz. Ja trzy razy wracałem do klienta aby zrobić zamówienie za 250zł bo dzwoniąc do fakturzystki ona mi mówi że tego niema, po czym wracam kolejny raz i znów czegoś niema itd...
Ciągłe braki pieniędzy na pieniędzy na paliwo, broń cię borze abyś zainwestował własne bo ich nie odzyskasz.
Opinia firmy u klientów jest straszna a firma nie robi nic aby to zmienić, co najdziwniejsze szef pan Artur doskonale o tym wie bo o tym z nim rozmawiałem a on ma to i tak gdzieś.
Firma bazuje na darmowej sile roboczej tzn. TOBIE, z całym sercem odradzam wam prace dla Coval, Fachman, Sarius czy Job & Service bo to ten sam właściciel.

Opinie w stylu idź do Covala i będziesz miał bardzo dobry warsztat i bazę klientów do innych firm które z tą bazą zatrudnia cię bez problemów są pisane przez nich. Więc nie dajcie się nabrać bo nikt kogo znam z klientów czy byłych przedstawicieli nie napisał by nic pozytywnego o tej firmie.
11
Ja Ja 2017-03-30 15:36
A Dyrektor Łukasz to tam jeszcze pracuje ?
2
Jadiu 2017-05-13 22:23
Twoj stary tam pracuje
Slawek 2017-06-18 07:17
Nie ma wypłat , pracowałem tam trzy miesiace , za darmo prawie , brak stanów magazynowych , do sprzedaży trochę stoków.
Mariola 2017-06-25 19:32
Istnieje to jeszcze ?
Karolina 2017-07-24 13:41
@Slawek dostałeś w końcu swoją wypłatę? @Ja Ja Możesz to sprawdzić na ich stronie internetowej http://coval.com.pl/. Kto jeszcze pracuje w Coval Sp.z.o.o?
deny 2017-08-19 12:02
Ja tez nie dostałem swojej wypłaty, sprawę w sądzie wygrałem a komornik nie ma im co zająć. Śmieć nie firma.
Karolina 2017-09-12 12:47
@deny pamiętaj, że na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin przed pozostawieniem komentarza na temat Coval Sp.z.o.o
widz 2017-09-12 13:29
Karolina on nikogo nie obraża! Użył tylko metafory w swoim wniosku końcowym! Mam nadzieje, że wiesz co to takiego? Pozdrawiam serdecznie
Zostaw swoją opinię o Coval Sp.z.o.o - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coval Sp.z.o.o