brak logo

LARGO S.A.

Warszawa

Opinie o LARGO S.A.

pensjonariusz 2014-07-09 15:27:34
To nie jest stajnia dla osób, które dbają o swojego konia/konie.
Kasia 2014-07-11 17:13:15
I tutaj rozgrywa się cały tragizm. Właściciele widzą, reagują. I nic. Klient w Largo ma płacić a nie wymagać dobrych warunków dla swoich koni. Koniec kropka.
Ela 2014-07-11 17:17:26
Dokładnie. A OK jest tylko i wyłącznie, kiedy do stajni bardzo rzadko przyjeżdża właściciel Largo.
pensjonariusz 2014-07-11 18:45:25
Sam fakt, że w ciągu 2,3 miesiący odeszło kilkanaście koni równych właścicieli o czymś świadczy. A przecież inne stajnie są pełne. A Largo pustoszeje. Czy to nie mówi samo za siebie?
Wiktor 2014-07-13 14:11:01
Nigdy nie spotkałem się z sytuacją, żeby tylko negatywne wypowiedzi pojawiają się na temat danej stajni. Czy naprawdę nikt nie będzie bronił tego miejsca? Wszystko jest tak złe?
Karolina 2014-07-13 19:06:25
Nie. No oczywiście, że w Largo jest coś dobrego. Zawsze dbano o równo przystrzyżony trawnik. Wręcz maluje się go na zielono, kiedy przyjeżdża właściciel stajni.
Pensjonariuszka 2014-07-14 13:25:46
Właściciel Largo ta bardzo zamożny człowiek, który na stałe mieszka w Szwajcarii. I ma dużo zabawek. Largo jest jedną z nich. Do stajni przyjeżdża średnio raz na 5 miesięcy. I nic go nie obchodzi co tam się dzieje. Poza tym Largo zaczęło się zapełniać całkiem niedawno. Większość tych, którzy zapełnili stajnię, wynoszą się w ciągu kilku miesięcy, od kiedy się tam pojawili. Stajnia nie spełnia ich oczekiwań.
Karolina 2014-07-14 13:35:01
W Largo ważniejsze są trawniczki i płoteczki niż konie. Sugeruję przeczytać powyższe opinie. Wtedy wszystko będzie oczywiste.
Była pensjonariuszka 2014-07-15 12:29:42
Echo o tym co się dzieje w Largo i jak jest źle zarządzane niesie się w środowisku jeździeckim. Głośno i wyraźnie.
Pensjonariuszka 2014-07-15 17:15:48
Powodzenia. Gwarantuję, że na Twój przyjazd będzie w miarę OK (bo rozumiem, że najpierw zapowiesz przyjazd; a jak gość przyjeżdża, to się w domu sprząta). Jeśli jesteś doświadczonym jeźdźcem, zwrócisz uwagę na to, co naprawdę istotne. Do Largo przyjeżdżają coraz to inne osoby szukające stajni w okolicy. Jakoś jednak stajnia nie zapełnia się po tych kilkunastu koniach, które ostatnio opuściły mury stajni.
Ewelina 2014-07-16 13:37:09
Zastanawiająca jest jeszcze jedna rzecz. Nie broni się zarząd czy też osoby prowadzące Largo. A przecież zrobili to w styczniu (wg daty wpisu nt. jednego z pracowników stajni). Znają zatem tę stronę. Nie wierzę, że nie doszło do nich jakiego rodzaju wpisy są na tej stronie. Zastanawiające. Skoro raz się bronili, to dlaczego nie robią tego ponownie? Może nie mają jak się bronić, bo powyższe wpisy są oparte na faktach? Interesujące. Poza tym faktycznie słyszałam, że prawie połowa Largo znowu jest pusta.
Czarek 2014-07-16 20:18:44
Osoby, które ciągle tam pracują nie wypowiedzą się na forum, bo są zależni od pracodawcy. Boją się. W złym tego słowa znaczeniu. Ciągle mam sporadyczny kontakt z osobami, które tam pracują. Z tego co mówią to wynika że jest tam koszmarna atmosfera. Pomiędzy pracownikami a kierownictwem ale też pomiędzy kierownictwem a klientami. Jak się wchodzi do stajni to czuć koszmarną atmosferę. Ona jest tak ciężka, że można wieszać siekierę. Niektórzy mówią, że w Largo jest szpitalnie, nieprzyjemnie. To pierwsze wrażenie które odczuwalne jest przez osoby które przyjeżdżają oglądać stajnię jest poprawne choć nie zdają sobie sprawy z prawdziwych powodów stanu rzeczy. To czuć przez kości. Popieram opinię osób które już sie powyżej wypowiadały. Kilkanaście koni odeszło w bardzo krótkim czasie. To nie jest przypadek w sytuacji w której inne stajnie są pełne.
1
Koleżanka pensjonariuszki 2014-07-18 13:00:19
To bardzo proste. W większości przypadków z Largo odeszły pojedyncze konie, niekiedy 2 konie jednego właściciela.(usunięte przez administratora)
xyz 2014-07-18 14:17:55
Dokończę myśl wpisu powyżej. W sumie z Largo odeszło jakieś 13 koni w jednym czasie. W jednym przypadku odeszła dziewczyna z 6 końmi, ale ona ma swoją stajnię. Inni, którzy mają w Largo po 5, 6, 7 koni nie mają alternatywny. Pojedyncze konie można zawsze gdzieś "upchnąć". Ktoś z większą ilością koni nie ma alternatywy, bo w innych stajniach nie ma tyle miejsc na tyle koni.
Pensjonariuszka 2014-07-18 14:21:54
Dyskusja się toczy. I dobrze. "Królu K", sugeruję prosty zabieg. Podzwoń po okolicznych stajniach i popytaj ile jest wolnych boksów. A potem pojedź do largo i sam sprawdź jak tam to wygląda. Dopytując ile jest w stajni koni largowskich, a ile klientów.
Pensjonariuszki 2014-07-20 19:09:23
Stajnia Largo w miejscowości Łoś to faktycznie wielka pomyłka (są dwie stajnie Largo, a wszystkie opinie dotyczą tej spod Warszawy).
Pensjonariuszki 2014-07-20 19:11:47
I nie jest to już spóła akcyjna, ale spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.
Pensjonariuszki 2014-07-21 18:52:54
O tak, w okolicach Warszawy jest coraz więcej miłośników koni. A takie informacje o tym, czy dana działalność to spółka akcyjna czy sp. z o.o. to banalna sprawa do sprawdzenia. Istnieje coś takiego jak...internet. Kilka kliknięć i można sprawdzić dane właściciela. No i pozostają jeszcze rozmowy pomiędzy pracownikami stajni a właścicielami koni. Prawda, że banalne? Pozdrawiamy i powodzenia.
Dorota 2014-07-23 14:46:01
Nie bardzo rozumiem uwagi króla k dotyczącej sposobu działalności Largo. Przecież na każdej umowie pomiędzy właścicielem konia a tą stajnią jest wyraźnie napisane że jest to spółka z o.o. Natomiast w linku strony internetowej jest largo s.a. I faktycznie istnieją 2 odrębne stajnie o tej nazwie. Najwyraźniej osoby się wypowiadające tutaj nie chciały żeby pomylono 2 odrębne miejsca. Mnie dziwi coś innego. Jak się klientów traktuje jak idiotów którzy mają tylko faktycznie słono płacić a jak na coś zwrócą uwagę to i tak są w zasadzie wyśmiewani to dziw że tylko tyle negatywnych uwag w internecie pojawiło się na temat tej stajni.
1
Klientka 2014-07-24 13:21:36
Mówimy o tej stajni tak a nie inaczej bo w odróżnieniu od Ciebie my tam jesteśmy i wiemy jak tam jest , jak jest zarządzana i jak są traktowani klienci. Wpisz do googla stajnia largo to znajdziesz drugą stajnię o tej nazwie.
A co do strony internetowej. Nikt nie twierdzi , że w łosiowym Largo jest brzydko . A plany mają to do siebie że można je snuć i snuć . Ale jakoś z realizacją ciężko . Budowa stajni rekreacyjnej i nowej hali miała ruszyć zaraz na początku wiosny . A już teraz wiadomo że nie zacznie się w tym roku . Wszyscy uważamy że w ogóle nie dojdzie do skutku . Bo z czego? Właściciel (mądry gość) nie chce bez przerwy dokładać do stajni . Dyskusja dotyczy rzeczy zupełnie innych . Znacznie ważniejszych - dobro i komfort naszych koni. Na co naszym koniom zielone trawniczki dookoła stajni ? Żeby mogły sobie na nie popatrzeć kiedy w boksach nie mają co jeść? Bądźmy poważni. W stajni może być skromnie. Ale ważne, żeby konie miały zaspakajane swoje potrzeby . A w Largo tak nie jest.
Była pensjonariuszka 2014-07-30 10:53:42
Uwaga na umowę i regulamin!!!!!! Dokumenty wybitnie jednostronne. Na każdym kroku dla klientów są kary pieniężne (źle zaparkowany samochód, nieposprzątanie po koniu itd.) a Largo nie ponosi żadnej odpowiedzialności w razie zaniedbań (które są nagminne).
Kasia 2014-07-31 14:51:19
Małe sprostowanie. W samej umowie i regulaminie nie ma nic na temat kar dla klientów. Kary dla pensjonariuszy naturalnie funkcjonują w Largo, ale mają one charakter rozporządzenia zarządu czy prezesa, które najczęściej były albo rozsyłane mailami do właścicieli koni, albo wywieszane w stajni. Jest to o tyle podstępne i celowe działania zarządu, że pensjonariusz przychodzący do stajni nie ma do końca świadomości jakie "prawa" panują w Largo. A reszta się zgadza: jest to wybitnie jednostronne. Prawa ma Largo. Obowiązki ma klient.
Pensjonariuszki 2014-08-01 10:28:00
Largo wraca do słomy. Teraz przynajmniej konie nie będą głodowały podjadając słomę. Kiedy były tu trociny to była katastrofa. Żal tylko, że Largo nigdy nie będzie dobrze zarządzana i podejście do właścicieli koni czy użytkowników stajni będzie pozostawiać ciągle wiele do życzenia.
? 2014-08-09 10:24:38
Pasjonujesz się wyrzucaniem gnoju? Oj powodzenia. Może jednak zastanawiasz się nad zmianą pasji? Praca stajennego to ciężki kawałek chleba. A w przypadku largo nie jest to miejsce, w którym pracownicy czują się dobrze. Głównie za sprawą Piotra "kierownika" który jak tylko jest okazja zwala swoje obowiązki na innych stajennych.
? 2014-08-29 20:31:30
Dziwna reakcja. Zapytałeś i odpowiedź otrzymałeś
Julia 2014-09-25 23:26:32
Stajnie i jej standardy są bardzo różne. Gdzie indiziej postawisz konian sportowego a gdzie indziej do rekreacji. Jazda konna to cała masa wydatków i to znacznych. Od mieszięcznego utrzymania po kowala, trenerów, sprzęt. Kupno konia to nic w porównaniu do późniejszych kosztów.
obserwtor 2014-10-11 21:52:30
Przecież kierownik, także jest stajennym.
obserwtor 2014-10-11 21:59:26
Na centralnym szukają kierownika szalety miejskie, może tam się sprawdzi.
obserwtor 2014-10-11 22:08:50
Na centralnym szukają kierownika szalety miejskie, może tam się Piotrek sprawdzi.
XYZ 2014-10-13 17:18:58
Tak, kierownik też jest stajennym. A co do szaletu to bardzo ostra uwaga pewnie uzasadniona. Zwłaszcza ze najwyraźniej pisze to osoba która się dobrze orientuje w sytuacji w largo. Largo jest zabawką w większym stopniu Piotrusia i osoby mająca stanowisko prezesa niż właściciela. Ciekawe jak długo? A jeśli właściciel się zmieni?
Jaki koń jest każdy widzi 2014-10-15 18:28:51
A jaki ktoś miałby powody żeby coś wymyślać?
obserwator 2014-10-30 14:13:13
Wybrałeś Franku dość niekonwencjonalną formę komunikacji z Largo (czy jakąkolwiek inną stajnią). Od tego jest telefon do poszczególnych ośrodków jeździeckich czy ewentualnie email. Zadając takie pytania na forum ogólnym, nawet tematycznym, to tak jakbyś na stronach internetowych dotyczących np. opinii turystów nt.hoteli zadawał obsłudze konkretnego hotelu pytania o ich usługi. Sugerowałbym wklikanie do wyszukiwarki hasła 'stajnia warszawa' bądź podobne, podzwonienie i posprawdzanie u źródła. Tutaj przecież nie wiesz kto ci odpowie i czy odpowiedź jest zgodna z prawdą. Powodzenia.
Oni 2014-10-30 14:28:24
Fakt, dziwna forma komunikacji Franek. Ale Largo nie polecam. Drogo jak diabli a obsługa mierna. To ogólna wiedza i opinia o tej stajni
,,, 2014-12-10 20:42:59
Ha, ha, ha! Na zdjęciach strony internetowej largo wszystko ładnie a przeszkody pochowane mimo że to najdroższa stajnia w Polsce. Śmiechu wart! Ciekawe za co płacą klienci. Naiwniacy
P 2014-12-10 20:58:57
Uuuu! Dostałam właśnie od koleżanki z Largo telefon o kolejnym wpisie. Spieszę z odpowiedzią. Prezes i kierowca w jednej osobie właściciela stajni ma wysokie aspiracje żeby zrobić z largo wzorowy ośrodek (patrz plany na oficjalnej stronie stajni) ale mu to nie wychodzi. Biedak, zawsze zostanie tylko kierowcą właściciela, z czego śmieją się nawet stajenni Largo. Ha, ha, ha. Wybaczcie, nie mogę się powstrzymać przed wyśmaniem głupoty " prezesa " Largo. Gdzie ta druga stajnia? Gdzie hotel? Gdzie lądowisko na helikoptery?
Facet ośmiesza swojego pracodawcę
Pensjonariuszka 2015-02-16 08:53:09
Witam Wszystkich
Nie wiem o co chodzi, ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Widzę, że zdesperowani nieudacznicy wypowiadają się na temat stajni, która jest prowadzona wzorowo. Niestety nie odpowiada im rygor panujący w tej firmie. Rygor prowadzony dla dobra i bezpieczeństwa ludzi i koni. Zmiana regulaminu ,na przkład kary za zostawiono samochód w poprzek drogi prowadzącej na padok, nie mają na celu doręczenia klientów, ale miało cel porządkowy. Ja to zrozumiałam, a ktoś inny odebrał to inaczej. Wszystko zależy od zwojów w głowie. Czemu nie opublikujecie zdjęć z końmi które stoją na betonie, bo ich nie ma !!! Jeś by były to znaczy, że boksu są sprzątane. Ja nigdy nie miałam problemów z moimi końmi. Polecam zdecydowanie Largo, chyba, że rządamy niemożliwego
Krystyna
obserwator 2015-03-03 22:39:08
1. Nie można zostawić samochodu w poprzek drogi prowadzącej na padok, bo tam samochody nie wjeżdżają.
2. Dlaczego to Ty nie wstawisz zdjęć jak jest czysto w boksach.
Byli (na szczęście) pensjonariusze 2015-03-08 22:03:05
Na tej stronie nie można nawet użyć nazwiska właściciela, bo administrator strony natychmiast usuwa takie wpisy. Inne bezpośfednie daneczy dowody na nierzetelne prowadzenie Largo ma twj stronie trudno zatem iżyć i przedstawić. Mieliśmy w Largo konie przez dłuższy czas. Całkiem niedawno. To była katastrofa. Drogo, boksy zaniedbane, podłoże na hali nieodpowiednie i do tego źle o niedbają. Largo nie, nie i jeszczeraz nie. Kreują się na luksusowy ośrodek ale tylko cena za pensjonat jest wysoka. Do rzetelnego dbania a konie im daaaaaleko, o luksusie nie ma comówić. A parkowanie aut w poprzek to jakaś nic nie znacząca drobnostka. W Largo chodzi o to że za wszystko doliczają kary a sami nie wywiązują sięz podstawowych obowiązków wzflędem klientów wynikających z umowy i najzwyklejszefo odruchu dbania o zwierzęta które są od nich zależne.
Byli pensjonariusze 2015-03-22 17:13:37
Micholo, na nieszczęście dla zwierząt i ich właścicieli, warunki ciągle są niedostateczne
Nick 2015-04-07 21:31:51
Hej, my tu o koniach w Largo,miejscowość Łoś. Nie o elektrowni
Oni wiedzą 2015-06-04 18:16:11
Maryśka, to nie ta sama firma! Largo w ŁOSIU to stajnia!!! Largo Capital Sp. z o.o. w Warszawie to zupełnie inna firma! Tutaj wymieniamy opinie o STAJNI dla koni!!! Nie żadnej innej firmie, która akurat ma podobną nazwę. Largo-stajnia: NIE! Inne firmy o tej nazwie: a kto to wie
Karol 2015-06-04 18:37:14
Wymienili podłoże w stajni, tak jest na facebooku. I jak teraz jest? Mam 3 konie, szukam stajni.
Oni wiedzą 2015-06-04 18:42:33
Czytanie ze zrozumieniem to trudne, wiem. Ale poczytaj powyższe posty, ze zrozumieniem wypowiedzi. Będziesz wiedzieć o jakiej dziedzinie "rozmawiamy"
Marysia 2015-06-04 18:46:21
Skąd wy tak szybko reagujecie na nowe wpisy...?
Pensjonariuszse 2015-06-04 18:48:45
Dziecko, witamy w XXI wieku. Wpisujesz sie na "newslatters" i od razu dastajesz nowe posty i możesz na nie od razu odpwiadać. He he he :) Niektórym (np. Largo w Łosiu) to bardzo nie na rękę :)
Witek 2015-06-04 21:06:13
Podłoże to może i nowe, ale obsługa tak samo do niczego. Jeśli troszczysz się o swoje konie, Largo nie jest polecane. Np. w Chojnowie dobudowują nową stajnię. A Largo, że mimo, że niby o niebo lepszy poziom, w połowie puste
Karol 2015-07-22 18:27:10
Brawo! Jeden z nielicznych, którzy to rozumieją!
zulugula 2016-03-15 20:00:50
czy wspomniany wyżej "Piotruś" nadal pracuje w stajni Largo?
1
Ciekawska 2016-07-14 19:04:42
A gdzie trzymacie teraz swoje konie byli pensjonariusze bo chcę znaleść jakiś fajny pensjonat
1
ewa 2016-07-15 11:16:38
kochane ziomeczki czy sądzicie że dobrym ruchem w karierze będzie zatrudnienie się u was jako Asystent działu finansowego w Warszawie? chodzi mi o kasę
Zostaw swoją opinię o LARGO S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LARGO S.A.