brak logo

Opa-Carbo

Bytom

Opinie o Opa-Carbo

bobrek 2010-12-10 13:31:52
eh masakra.... jak to szef powiedział - ciesz się, że masz pracę...bo na twoje miejsce jest dużo chętnych więc siedź i się nie odzywaj !!
[usunięte przez admina]
anonim 2011-02-19 12:16:43
Za-ca prezesa jeszcze pare lat temu był elektrykiem na kopalni ale jak na chłopa ze znojdka - świerklańca dla niewtajemniczonych to słoma z butów wystaje! burak i tyle
anonim 2011-02-28 18:18:12
Wszystko co piszą ludzie to prawda. Cały czas są przyjęcia do firmy. To co dają brutto to rzeczywiście jest to co proponowali netto, albo jeszcze mniej. Nie liczą się z człowiekiem, robią z nim wszystko, a jak się nie podoba to za bramę. Nawet największemu wrogowi bym nie polecił tej pracy, sumienie by mi nie pozwoliło. Człowiek dla nich to zbędny [usunięte przez admina]Średnio w ciągu miesiąca zwalnia się kilka osób.
1
anonim 2011-03-13 20:59:45
marne zarobki,premia minimalna,[usunięte przez admina],uciekaj nawet tu nie zaczynaj bo stracisz czas i forse a nabawisz sie nerwicy.
gość 2011-03-18 17:29:20
Słyszałem że szefostwo rozwija nową działalność w przetwórstwie tworzyw sztucznych i zarobki tam mają bardzo dobre i pracownicy bardzo chwalą szefa.
anonim 2011-03-20 13:32:54
gość - 2011-03-18 17:29:20

Słyszałem że szefostwo rozwija nową działalność w przetwórstwie tworzyw sztucznych i zarobki tam mają bardzo dobre i pracownicy bardzo chwalą szefa.

yyyy co ? chyba pomyliles firmy albo jestes jednym z prezesow haha i boisz sie ze firma traci dobra opinie
qqqqqqqqqq 2011-03-21 14:57:52
Marne zarobki to znaczy ile? bo nikt nie podał konkretu.
gość 2011-03-22 18:34:53
A jakie ma powiązanie Opa Carbo i Ac Chemia,z tego co wiem to duże i to właśnie ta druga firma zaczyna działalność w przetwórstwie tworzyw sztucznych-z tego co wiem to zarobki tam mają kosmiczne a szef to gość uczciwy.
anonim 2011-03-22 20:21:24
gość - 2011-03-18 17:29:20

Słyszałem że szefostwo rozwija nową działalność w przetwórstwie tworzyw sztucznych i zarobki tam mają bardzo dobre i pracownicy bardzo chwalą szefa.

tak, jasne, nowa działalność w tworzywach :) nachapał sie w jednej firmie i teraz prubuje w drugiej. zero szacunku do podwładnych - totalny karierowicz.(usunięte przez administratora) żenada
anonim 2011-03-22 20:36:18
praca jak w każdej firmie, pracowałem 6 miechów. szczerze duże wymagania jak na elektryków - płaca srednia. dużo zalezy od szczęścia - jak dostaniesz sie do pomiarowcow to spoko - zero odpowiedzialności, jak pracujesz za zwykłego elektryka to musisz sie starać być dobry. najgorsi to przyjmowani z polecenia - dobry start zero wiedzy. szefostwo średnie w porównaniu z innymi. Jednym z plusów to stabilne zatrudnienie ja jesteś dobry - jak słaby uważaj.
firma jak zmieni kilka szczegółów to być może będzie szanowana
1
anonim 2011-03-28 11:43:30
pracuje w Opie juz kilka lat łatwo nie jest ale nigdzie tak nie ma ! ja masz łeb na karku tez możesz byc pepkiem swiata jak ci tak zal , zarobki jak na Polske sa w miare.... czasem elektryk z 20 letnim doswiadczeniem potrafi mniej niz ten z 4 letnim - róznie bywa. Jakos nikt prosto w oczy NIE MA ODWAGI przyjsc do Opy wypowiedziec sie jedynie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] smaruje na forum - wez sie do roboty albo i spadaj tyrac w sadzonkach zawsze masz wybór .....
inny anonim 2011-03-30 16:04:52
Zaufani szefa już się wzięli do pracy, co widać wyżej:)
O firmie: Plusy. Firma cały czas się rozwija, stabilne zatrudnienie, chociaż nie jeśli chodzi o miejsce pracy. Płace - różnie jak masz szczęście to wywalczysz dobrą stawkę, ale naprawdę trzeba trafić w dobry moment i bardzo wielu ma mniejsze pieniądze. Resztę nadgonisz pracując w wolne dni, czasem cały miesiąc. Na dwa tysiące trzeba się nieźle nastarać. Co kto lubi. Odzież robocza jest, wypłaty w terminie. Narzędzia raczej są.
Minusy: na porządku dziennym są przeniesienia o dwadzieścia km bez uprzedzenia. Nie mówimy o brygadach, które pracują w ten sposób a o pracownikach zatrudnionych w stałych oddziałach. Jak jest potrzeba to się bierze człowieka i rzuca gdzie potrzeba. Musisz być zdolny i mieć w życiu szczęście, bo możesz znaleźć się na obsłudze ważnych urządzeń w tym i takich od których zależy bezpieczeństwo ludzi mając o tym pojęcie co najwyżej blade. Uważaj co mówisz przyjmując się. Brak uczciwego przeszkolenia dla pracowników.
Możlwiość pracy cały miesiąc daje hardkorom okazję do dorobienia, ale im więcej pracujesz tym mniej masz. Niektóre stanowiska pracy są odpowiedzialne więc uważaj żeby się z przemęczenia nie machnąć, skutki mogą być tragiczne bo pracuje się przy średnich i wysokich napięciach. Firma dobra dla emerytów, mając zabezpieczony byt rządzą, dyktują warunki i nie przemęczają się. Reszta niestety musi tańczyć jak zagrają. Szefowstwo różnie, im wyżej tym gorzej. Brak przepływu informacji, niejasne decyzje dyrekcji to prawdziwa zmora i pole do plotek. Na ogól nie wiadomo co się dzieje i dlaczego. O dużych zmianach zainteresowani dowiadują się na końcu. Często nie można zaplanować pewnych spraw nawet z tygodniowym wyprzedzeniem. Nieustanne poczucie niepewności sytuacji jest męczące.
1
superman 2011-03-30 19:25:52
dajcie spokój, firma jak każda inna. Ma plusy i ninusy, na tym forum szczekają tylko odważni inaczej :) nietety wszyscy musimy pracować więc nie ma co tracić czasu na pisanie bez sensu. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :)
Pozdrowienia dla wzystkich zadowolonych i nie zadowolonych
Szczęść Boże wszystkim ludziom pracy
mały henio 2011-04-01 15:54:42
ludzie bez przesady, jak miał szczęście to się załapał do pociągu i korzysta z niego.
Dobrze że jest taki hojny w nowej firmie w starej nie był zbyt obiektywny i sprawiedliwy - ale to już przywilej szefów którzy nigdy nie pracowali na przeżycie od pierwszego do pierwszego.
elvis 2011-04-03 11:18:40
A to w jakiej "nowej" firmie jest taki hojny bo już powoli nie nadążam za tym wszystkim,może dobrze by to było wszystko poukładać do kupy i nazwać jak się należy a nie tylko -nowa,inna,druga itp.Jeżeli jest tak jak piszesz to tylko Ci pozazdrościć takiej pracy a co do tej hojności to ile jest wart 3000-4000 tyś na łapę jak tak to trzymasz złote jajko w garści.ŻYCZĘ POWODZENIA !!!!
masakra 2012-06-04 19:34:08
tak opa carbo serwis sp. z o.o. z Bytomia i ac chemia sp. z o.o. to w sumie to samo, prezesi to przyjaciele, którzy wykorzystują wszystkich i wszytko ... do tego nie płacą za zamówione usługi, mają same długo\(usunięte przez administratora).. sprawy w sądzie się toczą a prezesi nowe audi kupują HA HA HA TO JEST POLSKA WŁAŚNIE
dunaj 2012-07-06 19:51:55
zgadzam się ale opa serwis nie ma nic wspólnego z opa carbo to 2 różne firmy ..... poznałem w opa carbo prezesa i do końca życia tego gnoja nie zapomnę. Zwalnia pracowitych a zostawia pijaków i jak na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktoś ukrywają to ile się da.(usunięte przez administratora) Udało mu się bo ma znajomości w Carbo Tychy. A tak to zero nie gościu. Wywali i jeszcze kopnie matkę z dzieckiem. Nic go ludzie nie interesują gardzi nimi i poniża. Myśli że jest lepszy.
Były pracownik 2012-07-10 09:10:21
(usunięte przez administratora) [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo i prostactwo ze strony tylko i wyłącznie prezesów i osób im najbliższych jak sekretareczka. Reszta kierowników i dyrektorów jest naprawdę w porządku. Natomiast zarząd to buradztwo w czystej formie, układy, kosmiczne pensje w porównaniu z resztą załogi i traktowanie ludzi jak prywatny folwark zwierzęcy bez jakichkolwiek zac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owań. Wcześniej czy później ta beczka prochu eksploduje i posypią się pozwy zbiorowe.

2
była pracownica 2012-08-16 20:04:35
zgadzam się w 100% dokładnie tak jest i ciesze się że mnie tam nie ma już..... jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] teraz to nie firma (usunięte przez administratora)
1
anonim 2012-08-31 14:32:34
Ty c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie zamknij się bo masz muzk wielkości orzeszka . Sądze że matka wdziecinstwie cie upuściła .
anonim 2012-08-31 14:39:13
anonim - 2011-02-28 18:18:12

Wszystko co piszą ludzie to prawda. Cały czas są przyjęcia do firmy. To co dają brutto to rzeczywiście jest to co proponowali netto, albo jeszcze mniej. Nie liczą się z człowiekiem, robią z nim wszystko, a jak się nie podoba to za bramę. Nawet największemu wrogowi bym nie polecił tej pracy, sumienie by mi nie pozwoliło. Człowiek dla nich to zbędny śmieć. Średnio w ciągu miesiąca zwalnia się kilka osób.
Ty c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie zamknij się bo masz muzg wielkości orzeszka .
ines 2012-09-03 11:15:28
zgadzam się z tym co piszą ludzie o tej firmie, tam to modelki w dodatku takie bez mózgu co będą świecić [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ą tylko przy innych zgredach !!! prezes :/ masakra człowiek zero szacunku dla ludzi ..........tylko siedzi i obiadki wpier..... i wygląda teraz jak grubas żałosny ale ma kasę to i ma władze. Jest durniem.
1
miki 2012-09-03 11:18:38
prawda prawda ale proszę samemu się przekonać jak jest! Prezes(usunięte przez administratora) to zły człowiek, godny pogardy, nie dostał co chciał to (usunięte przez administratora) kasa kasa kasa tylko to się liczy bo wali kasę z kilku firm a jest baranem
1
jacek 2012-09-03 11:23:06
a ja nadal tam pracuję a raczej lecę w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ..... :0 bo ta firma jest żałosna, chora i nie warta uwagi ale kasa leci a obijam sie ile się da niech ten kretyn prezes płaci za te krzywdy co robi ludziom !!! a ten z DO hahaha mały grubas co tylko z kubkiem kawy spaceruje całe dnie jest dobry zabawny jak nic do cyrku sie nadaje, Pusty głupek ale podpisuje co mu sie daje, w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . włazi prezesowi co jest Dyrektorem. trzeba było durnia dac na to stanowisko co się stawiac nie będzie.(usunięte przez administratora)zbyt mądry dla nich ......
anonim 2012-09-19 21:27:49
opa-carbo ma taką fatalną opinie i (usunięte przez administratora) nikomu tej firmy nie radziłę się przyjmować czy to prawda co piszą ludzie
o firmie opa-carbo sp.z.o.o w bytomiu ul .elżbiety 7
dzidzi 2012-10-05 07:42:48
czy prawda hm..... jak masz znajomości to z informatyka zostaniesz dobrze opłaconym nadsztygarem bez tego robolem do kopania.... wiem to z doświadczenia mogę nazwiska nawet podać kto jest od kogo z rodzinki i ja jakim stanowisku...... prezes gardzi ludźmi, źle traktuje, jest fałszywy trzeba uważać na niego bo kłamie ile wlezie. Mnie pytał czy potrzebuje pomocy, udawał miłego innych za plecami obrażał. . . szkoda słów na niego. Jedyne co ma to kasa a tak jest zerem. Myśli że jest lepszy, wydaje mu się skończy jak MY wszyscy w pia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Życzę mu aby zachorował ciężko i żeby pomyślał co zrobił wielu ludziom. Jak zostawił ich bez pieniędzy do życia jak się mścił bo nie byli po jego myśli...... dla mnie jest zerem.
ks 2012-10-12 20:53:52
to co się teraz dzieje to kpina zabrali socjalne ,zmniejszyli nagrody jubileuszowe za starych prezesów to i zabawy były i imprezy i socjal .A teraz to żenada nie polecam obecnie tej firmy chyba że zmienią prezesa.
2
jack 2013-05-22 21:19:40
przeczytałem kilka opini . zwolniłem się z opy jakieś pięć lat temu i widzę
że warunki pracy i płacy nie zmieniły do tej pory porażka.
były pracownik 2013-06-20 18:19:30
warunki .... zależy co potrafisz jak jesteś dobrym elektrykiem to zapłacą dużo albo jak masz papieru OUG czy WUG .... a tak to jest fatalnie płacą marnie ludzi nie szanują, poniżają i główny gardzi takimi pionkami nie gada nawet z pracownikami
pryk 2013-06-20 18:25:32
atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szkoleń czasem są, ale to od razu lojalka na ileś lat albo oddasz kasę im za szkolenie jak się sam zwolnisz, (usunięte przez administratora). wchodzenie, jak jesteś facet kumaty (usunięte przez administratora) nie liczy sie tam na doświadczenie nie patrzy się (usunięte przez administratora)Facet musi mieć olej w głowie znać się na rzeczy inaczej będziesz śmieciem do kopania ...... wyjazdów nie ma. pracownicy fałszywi ,. jak donosisz masz premie :) osobiście warto dostać sie do pracy udawac że jestes super pracownik i lecieć w ch.......
KCZK 2013-08-06 15:39:56
Firma bardzo źle zarządzana, bliska bankructwa. Prezes(usunięte przez administratora). jest po studiach zaocznych, z których nic nie wyniósł i awansował wyłącznie dzięki tyranii i poniżaniu innych. Firma bardzo chętnie podsuwa lojalnościówki, które zmuszają do pracy przez wiele lat za marne pieniądze. Osobiście nie polecam.
obiektywny 2014-05-20 19:14:26
Firma która potrafi zepsuć człowieka, ale mówiąc szczegółowo to osoby wyżej na stanowiskach począwszy na kierownikach kończąc na prezesach nigdy Cię nie pochwalą nawet jak robisz jak tylko możesz do wykończenia swojego organizmu po 10h-12h to usłyszysz, że się nie starasz, powinieneś być bardziej produktywny. Wynagrodzenie jakie mnie zastało w tej firmie to od 1300-1500zł zależy od SZCZĘŚCIA, jeżeli miesiąc ma 23dni robocze to nie znaczy, że zarobimy więcej niż w miesiącu który ma 19dni roboczych.
1
opa carbo bielszowice 2014-08-29 17:47:20
Tragedia.. kierownictwo traktuje roboli jak śmieci, drzeć się po ludziach to tak, a sami to totalne zera w każdej dziedzinie, NIE POLECAM !! do tego kapusie i lizodup! FATALNA FIRMA (TFU MAFIA)
Robitnik 2014-08-30 19:08:59
Do niedawna pracowałem w tej firmie, odeszłem bo znalazłem lepszą ocertę. Moja ocena to: Firma jak firma, szkoda że nie szanuje pracownikow technicznych którzy są przyszłością tej firmy!!!!! Niestety przerost wpływu administracji na decyzje teczkowego prezesa i ich zarobki to temat tabu całej firmy!!!! Cała administracja to kpina, kadry, księgowość, marketing i gwiazdeczka samego prezia nie prezentują sobą NIC, poziom bruku. Zwykłe karierowictwo szczególnie ta gwiazdeczka prezesa zasiadająca w biurze zarządu której poziom kompetencji i zachowania jest od 77 boleści
Dopóki zarzad nie zrobi porządku z darmozjadami w administracji oraz emerytami i tego typu pasożytami na stanowiskach kierowniczych firma będzie taka jak jest czyli miernotą na rynku .....
2
Robotniczy tryb życia 2014-09-17 21:48:48
Przepraszam ale z nikim sie nie zgadzam jeśli chodzi o Opa Carbo
Pracuje tu przeszło rok i jest wiele gorszych firm
Z tymi emerytami się zgodzę są nie potrzebni siedzą i nic nie robią tylko głupio gadają co oni nie robili
Warunki w firmie są dobre można wiele się nauczyć i zrobić dodatkowe kursy
Wynagrodzenie jest dobre w moim przypadku nie schodzę poniżej 2000 zł 2300
Prostu jeśli się komuś nie chce pracować albo postarać to się nie dziwie że pisze tak źle o OPIE pozdro600 nie piszcie takich pierdół
PS. JAK NARAZIE PRZYJĘĆ NIE MA
pacownik-opa-acrbo 2014-11-02 19:25:14
Jak w każdej wypowiedzi jest trochę prawdy. W OPA-CARBO pracuje już ponad sześć lat. Początkowo wydawało mi się trochę dziwne wszystkie te decyzje podejmowane przez kierownictwo ale okazało się, że to nie pracownicy są nienormalni tylko miejsce gdzie pracują. Wszystko przez kopalnie gdzie czas się zatrzymał jakieś 40 lat temu pod względem technologicznym jak i kierowniczym. Komuna w Polsce upadła 1981 ale za wyjątkiem kopalń. Tam dalej nic się nie robi a kasa leci. Wymogi bezpieczeństwa pracy ale z lat 50-tych. Poza tym OPA-CARBO obsługuje kilkanaście kopalń więc trudno powiedzieć gdzie jest lepiej a gdzie gorzej.
mur-beton 2014-12-10 18:45:24
W firmie widać poprawę kondycji ......
imprezka na sto wiwatów z litrami wódy dla elity !!!!
jednym słowem igrzyska a ludowi brak na chleb
Wiwat zarząd, wiwat związki, wiwat ....
pracownicy do pracy
3
były 2015-03-15 21:23:33
Masz przynajmniej 1% ambicji zawodowych i nie chcesz być traktowany jak śmieć , to omijaj tą firmę z daleka !
1
Kazik85 2015-03-31 00:08:33
Pracowałem tam rok i wcale źle tego roku nie wspominam. Fakt kasa była marna bo aż 1100 zł do ręki + kartki, które szło wykupywać tylko na Stroszku. Mieszkam w Mikołowie więc niezbyt opłacało mi się tam jeździć no ale zawsze były. Ludzie z, którymi pracowałem byli życzliwi, pomocni, pozytywnie nastawieni do nowych. Chętnie pomagali. Sam mój kierownik był bardzo wyrozumiały lecz niestety on nie decydował o wysokości mojej pensji tylko ktoś nad nim. Jeśli miałbym okazję się tam jeszcze kiedyś zatrudnić to chętnie bym skorzystał z oferty ale że zamiast 1100 zasugerowałbym kwotę z dwójką z przodu.
Ogólnie polecam świeżakom, którzy szukają pierwszej pracy. Dużo można się nauczyć i jeszcze więcej nabrać motywacji by zająć się dalszą edukacją by nie musieć tam czyścić kotłów pyłowych sprężonym powietrzem do końca swoich dni.
Słodziak 2015-05-21 15:18:28
Z tego co ludzie mówią i co na mieście słychać to nędza ......dzieje się tam sporo....sporo złego....dużo ludzi wartościowych odeszło i odchodzi i wcale się nie dziwie. Dziwi mnie jedynie to że nikt nie informował nikogo o fuzji firm. Pewnie nie chcieli sytuacji jak za starego działu DO a znając życie i "gentelmentów" tam rządzących to pewnie nie koniec..patrząc na to wszystko zastanawiam się co będzie z nami bo w tej firmie decyzje jakie podejmują ci ludzie to ...........
2
nimitz 2015-08-02 13:07:23
Witam serdecznie, mam pytanie co do stanowiska "Inżynier Elektryk" poziom wynagrodzenia oraz czy warto ...
Rurka 2015-08-03 20:59:12
Zależy od twojego doświadczenia zawodowego, pracowałem w firmie ponad 2 lata, jeżeli jesteś dobry to 3.5 netto mogłeś mieć szanse już na samym starcie ale musisz walczyć o swoje - jak wszędzie. Duże pobłażanie dla absolwentów demotywuje ale szybko są weryfikowani. Jednym z plusów to umowa o pracę z wszystkimi opłatami, minus - duźy minus to firma działa głównie w chorym górnictwie co mnie zniechęciło ..... no i wizje twojej kariery oferowane przez samego prezesa .... bezcenne.....
były 2016-05-12 10:40:56
Prezes ! nie interesują mnie jakieś wasze straty , daj pracownikom uczciwie zarobić bo z czego będziesz żył jak większość się w końcu zwolni !
5
Gorol_w_szoli 2016-10-17 21:41:57
Czy coś słychać w/o firmie?
Kiedyś prężna spółka a teraz cisza .... cisza wszędzie/głucho wszędzie .....
Czyżby synergia wypaliła firmę????
malwina 2016-10-17 22:08:33
@7645 a jak się pojawiają już rekrutacje to gdzie ich w sieci szukać?
Zostaw swoją opinię o Opa-Carbo - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Opa-Carbo