brak logo

havi logistic

Tychy

Opinie o havi logistic

sopel 2012-08-10 18:25:53
W POLSCE PSUJE SIĘ LOGO HAVI BEZ PORÓWNANIA NA ZACHODZIE JEST O WIELE LEPIEJ POZDRAWIAM [usunięte przez moderatora] Z MAGAZYNU TYCHY
1
bylejaki 2012-09-25 22:06:46
przyjdzie czas przyjdzie rada.pozdr dla ekipy.
1
aaa 2012-09-27 15:29:24
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , zabierają z pensji okradają ludzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
byly pracownik 2012-11-17 12:31:18
witam serdwczenie pracujacych jeszcze w havi w tychch. Pracowalem w tej firmie 2.5 miesiaca. w tym czasie norma wzrosla z 925 do 980. Robilem 800-860 keysow i bylem pelen podziwu dla chlopakow,ze potrafia spokojnie taka norme zrobic. Praca ciezka i nieadekwatne pieniadze do niej sa tam zarabiane. Pracownikow bylo coraz mniej wiec trzeba bylo zostawac na nadgodziny. Pracowalem na umowe zlecenie wiec pierwsze 8h nadgodzin sa platne jak zwykle godziny, nie nalicza sie urlop i nie ma L-4. Za moich czasow w tej firmie przewinelo sie ponad 20 osob. Stara ekipa,ktora pracowala tam od lat byla bardzo pomocna. Dziwilem sie,ze sa tak oddani tej firmie poniewaz jak zrobili za duzo nadgodzin to upieprzano im premie, wystarczylo kilka bledow,zeby dosc mocno zostala uszczuplona premia, no i jak ktos z nowych pracowal na ich nicku i popelnial bledy to tez upieprzali premie. Znalazlem lepsza prace i odeszlem z dnia na dzien. Zarabiam duzo lepiej przy lzejszej pracy. Wspolczuje kierownikowi [usunięte przez moderatora] gdyz ciezko jest tam utrzymac pracownika. Jesli tam nic sie nie zmieni to ciezki los czeka firme. Mc Donaldy prosperuja bardzo dobrze i gadanie,ze jest coraz gorzej jest wprowadzaniem ludzi w blad. Czytalem propagandowa gazetke w ktorej na pierwszej stronie pisali,ze trzeba zwiekszac wydajnosc i obnizac place bo Mc nie dopial budzetu i sa stratni. Na ostatniej pisali,ze w warszawie rozbudowywuja hale magazynowa bo im sie towar nie miesci. A towar tak zchodzi z magazynu,ze czesto go brakowalo i trzeba potem bylo dosylac. Pozdrawiam wszystkich jeszcze pracujacych w havi tychy. Dziekuje za pomoc, ktorej mi nigdy nie odmowiono jak zaczynalem prace. Ciesze sie,ze odeszlem z havi poniewaz zawsze po powrocie do domu z pracy lezalem potem na lozku nie moglem sie ruszyc poniewaz bol plecow byl ogromny. Mam znajomego ktory pracuje z niemczech. Zna on kogos kto pracuje w firmie co zaopatruja McD i tam norma jest 720 za duzo wieksze pieniadze. Przemyslcie sobie to...
1
Koleżanki z antresoli :D 2013-06-04 10:31:36
Polecamy praktykę w firmie HAVI Logistics. Nie mamy nic do zarzucenia, można się sporo dowiedzieć, atmosfera jest bardzo miła. Każdy jest chętny do pomocy.
Gorąco pozdrawiamy My friends :)
5
pracownikk 2014-01-24 22:18:39
koleżanki ja widzę zacznijcie pracować !!!!!!
kkk 2014-01-24 22:21:12
atmosfera!!!! PRZY KAWIE ZAWSZE JEST OK
4
Ricko -były pracownik 2014-03-16 00:59:51
Popieram kolegę z góry "byly pracownik - 2012-11-17 12:31:18" Też pracowałem w tej firmie i bardzo żałyję straty czasu i zdrowia. Teksty typu "firma jest dobra bo daje bonusy typu paczki na święta, dofinansowanie do wyprawek dla dzieci do szkoły czy catering" mnie nie przekonują, ponieważ każda firma zatrudniająca powyżej 25 pracowników musi posiadać tzw. fundusz socjalny, a na co wydaje pieniądze z tego funduszu to jej sprawa tak czy owak te bonusy właśnie z stamtąd pochodzą dlatego śmieszy mnie i dziwi postawa niektórych co zachwycają się nawet tym że firma dała mu ubranie robocze :) Ale tak czasem bywa gdy się nigdy nie pracowało w normalnej firmie i niewie że to akurat jest zasr@ny obowiązek kierwnictwa firmy, a co do obiadków pamiętam że wprowadzili je za mojej kadencji tłumacząc że za dużo pracownicy kradną i podjadają :). (usunięte przez administratora) Nie polecam tej firmy nikomu. A pracownikom powiem nie róbcie sobie nawzajem przykrości i świństw wystarczy że kierownictwo je wam robi. Zorganizujcie się.Bądźcie dla siebie OK.
3
były 2014-04-02 11:36:01
Panowie kierowcy uciekajta jak najdalej możeta z tej sekty. Ja już po i jestem zadowolony. Pozdro dla ekipy z pięknego miasta.
1
były 2014-04-02 11:37:19
i okolic
yyy 2014-06-26 01:11:21
W firmie powoli kończy się czas sentymentów do starych asów, a zaczyna liczyć się uczciwa praca i oby tak dalej
marc 2015-01-16 12:45:35
nikt chyba swojego zdania nie powinien oierać o opinie ktore zostaly wystawione juz pare miesiecy temu, bo wszyscy dobrze wiedza ze wszystko moze sie mzienic z dnia na dzien i wtedy sytuacja sie moze diametralnie zmienic i opinia kogos o firmie tez. prosilbym o aktualne wiadomosci na temat havi logistic - najbardziej zalezy mi na info o zarobkach
Klakier 2015-01-23 10:00:04
KOlego Marc , napevno nie jest cool , to jest CHora firma ,nie polecam .Stawka minimalna + premia za niewolnictwo .
jo 2015-01-23 18:50:28
mam pytanko - gdzie składać papiery na mixera czy jak się to nazywa... jestem z Tychów i mam uprawnienia na wózki (bo ponoć trzeba mieć) proszę o info dzięki.
zdenerwowany pracownik 2015-04-11 19:18:52

Widze ze poprzednia opinia zostala usunieta mimo ze zawierala cala prawde co dzieje sie aktualnie w Tychach.
Pracuje tam juz jakis czas i to co widze to to ze jest coraz gorzej. Totalny brak organizacji szczegolnie na strefie BP, na MCD jakos to jeszcze funkcjonuje. Kierownik ktory zawsze wie lepiej i nie ma z nim zadnej dyskusji. Straszenie zabieraniem premii za jakies blachostki. Co chwile zwiekszana norma na kazdej strefeie. Mysle ze kierownictwo powinno dostrzec to ze towar dojezdza na czas tylko dzieki naszemu zaangazowaniu bo w przeciwienstwie do nich nie wychodzimy sobie po 8 godzinach przed biurkiem tylko ciezko pracujemy niejednokrotnie majac po 200 godzin przepracowanych w miesiacu albo i wiecej. Oczywiscie wszystkie swieta pracujace gdzie nie wszystkie sa dodatkowo platne. Mozna by wymieniac duzo rzeczy ktore zle funkcjonuja tylko nie ma sensu wchodzic w szczegoly ktore zrozumieja tylko pracownicy. Mam nadzieje ze ten post cos ruszy i zaczna sie zmiany w havi na lepsze, szczegolnie lepsze spojrzenie kierownika na pracownikow ktorych w ogole nie docenia. Pani Dorocie radze kiedys przyjechac niezapowiedzianie i zobaczyc jak wyglada BP podczas skladania na II zmianie:). BTW ciekawe czy ten post rowiniez zostanie usuniety po interwencji MNI:)
5
Kierowca 2015-04-11 23:11:21
Dobrze prawisz kolego sympatyczny. A co powiesz o administracji działu transportu? Tam też są równi i równiejsi ( zwani czopkami). Pozdrawiam "serdecznie" środkowym palcem tma i jego przydupasów
5
xxx 2015-04-13 21:00:12
dlaczego został usunięty post!!!!!!! cała prawda w nim była!!!tak zalecam pani Dorocie aby przyjechała bez zapowodzi.......wtedy dowie się jak wygląda praca na magazynie. Zapowiedziane wizyty są bez sensu.....SPRZĄTANIE, SPRZĄTANIE, SPRZĄTANIE my resztkami sił wyrabiamy norme (ale i tak jest żle), po takiej wizycie kierownictwo wychodzi z twarzą a my.......WIELKIE
'G".........






























'



4
realista 2015-04-14 23:29:18
Chłopie zrozum, że pani Dorota ma cie głeboko w dupie jak i całą robolską brać. Dla niej liczą się wyniki, a jak przyjeżdża to o tym mówi, żeby było czysto bo tego wymaga etykieta, a potem ma wyjebane jak tam wygląda, ważne, że tabelki się zgadzają. Dla kierowników jestesmy śmieciami, które mają orać, żeby oni dostali premię kwartalną. Ty tam możesz zdechnąć byleby tylko casy sie zgadzały.
1
też realista !!! 2015-04-15 13:47:51
Oj święte słowa !!! Na robolską brać menadżerowie mają mega [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
myślcie! 2015-04-16 20:42:40
nie wiem czy wiecie ale to Wy jesteście siłą w tej firmie tylko brakuje solidarności, brakuje Wam jaj z przykrością stwierdzam. Stańcie kurde w jednej linii i jednogłośnie powiedzcie: Albo będzie tak (oczywiście bez przesadyzmu) albo zaraz ta firma będzie miała tylko i wyłącznie pracowników w działach administracji a my wychodzimy i idziemy na rewiry. I co wtedy zrobi administracja? pójdzie składać? zadzwoni do McD czy BP i powie że przez dwa czy trzy tyg nie będzie dostaw? Zdajcie sobie sprawę że to wy macie władze a nie Ci na których tak najeżdżacie. tylko trzeba JAJ a nie gadania i żalenia się na gov work. jestem z Wami !!!
4
kkk 2015-04-30 23:04:11
tutaj człowieku jak idziesz do roboty to albo jesteś desperatem albo nie masz innego wyjścia. Pracujesz 24h. za miskę ryżu !!!! mobing mobing mobingg. ściągają przymusowo z L-4 DO ROBOTY !!!!!! ściągają przymusowa z urlopu !1!!do roboty!!!!! dajcie spokój z tą firmą
k.k 2015-04-30 23:07:56
ale szef to prawie ksiądz ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha chyba zmienię wiarę!!!!!!!!!
były manual 2015-05-04 09:23:04
Widocznie forum czyta także nieomylny Pan kierownik (usunięte przez administratora). I z jego głowy wyszło polecenie, żeby skasować mój wpis. Szkoda, ze traktuje tak samo ludzi na forum jak i na magazynie, zwłaszcza nowych i świeżych z agencji, zadając im bardzo głupie pytania na początek niewolniczej pracy. Jak tam sobie "pracowałem" to jeden z pracowników havi tychy, powiedział mi, ze "tak często zmieniają normy i keysów bo tutejsze kierownictwo ma nacisk z warszawy i nie mają innego wyjścia jak co chwile podwyższać poprzeczkę". Do kierownictwa havi tychy, o ile to czytają: najpierw trzeba negocjować i wprowadzić podwyżki, a potem dopiero podwyższać normy składowania!
1
niki 2015-06-22 20:09:29
Pikerzy z tychów czy wy wiecie że pracujecie za niecałą dychę za nadgodzinę my w stolicy zaleźliśmy na to sposób. zastanówcie się co wy robici
lolo 2015-06-29 21:49:50
ogolnie lipa pracownikom z magazynu towar przeterminowany sprzedaja
robol 2015-07-03 15:36:11
zgadza się z tobą człowiek morze harować jak wół i jeszcze jest żle, ale kapusie od kierownictwa nic nie robią i mają przywileje oraz premie!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam p.kierownika pasuje tam jak wół do karety to co myślę nosi wyżej jak glowe.L epiej pomyślał by o ludziach którzy pracują na niego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
robol 2015-07-03 16:34:37
zgadzam się z tobą!!!!!!!!!!!!!!!!to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myślałem że to poważna firma jeśli kapusie donoszą musisz iść to wyjaśnić lub inaczej poskarżyć się przedszkole pod tym wzglendem.Kierownik ubija ludzi,ale jak by nas nie było nie mial by pracy to co myślę wyżej nosi jak głowe czlowieku więcej szacunku do ludzi bo kiedyś możesz sam zostać cieciem.Pozdrawiam szanownego P.KIEROWNIKA
1
melon 2015-07-04 05:59:50
kochany tam jest cały Watykan u góry ksiądz na dole mnich halą rządzi BENEDYKT 16 od cała ferajna hihihihihihi............................
magazynier 2015-07-15 11:53:12
Wypłatę Masz zawsze na czas, ale ile to zależy od widzi mi się kierownika (wiadomo koledzy z Leszczyn i wazeliniarze maja więcej). Atmosfera najgorsza jaka może być !!!! Obgadywanie, donoszenie, chamstwo, wazeliniastwo i wiele wiele innych. Także nie polecam !!!!
magazynier 2015-08-25 07:34:30
To co na umowie to dostaniesz (czyli podstawa), ale za pomyłkę masz obniżoną premię. A to, że są równi i równiejsi to wiadomo nie od dziś. Ale co Ci tam będę tłumaczył..... Pozdro dla kumatych
xxx 2015-10-02 15:22:24
A jak wygląda praca w transporcie? jest ogłoszenie, że potrzebują koordynatora transportu. zastanawiam się nad złożeniem tam aplikacji. Osoby z tego działu na pewno czytają to forum :) Możecie się wypowiedzieć na ten temat?
Dział transportu 2015-10-07 23:02:27
Jak chcesz być znienawidzony przez wszystkich kierowców to skladaj cv
xxx 2015-10-08 13:53:54
w każdym dziale transportu jest się znienawidzonym przez kierowców. Wystarczy mieć do nich odpowiednie podejście :) - przerabiałem już to. Ogólnie chodzi mi o atmosferę, o współpracowników, itp. W ogłoszeniu podana była komunikatywna znajomość angielskiego która jest weryfikowana na rozmowie kw. A szczerze powiem, ze z tym u mnie nie najlepiej (poprzednia praca nie wymagała tego). Jak z tym jest?
Dział transportu 2015-10-08 23:27:27
Angielski to tylko sciema. Tu się tego nie używa
nnn 2015-10-18 12:59:52
Havi to syf kierownik transportu facet bez jaj w ogóle nie idzie za kierowcami tylko wciska kit na oczy a największym obłudnym gnojem jest Pan K. Człowieku za dobrze wykonaną prace należy dobra wypłata a nie ochłapy Transport myśli że Kierowcy nie mają życia prywatnego.Kierowca chcąc zarobić zgadza się na zmiany w grafiku przychodzi w soboty i w święta do pracy a jak dostanie wypłatę to nie wie czy płakać czy się śmiać ale są czopki co mają dobrze to właśnie ten kierowca tyrał cały miesiąc żeby czopkowi dorzucić się do wypłaty pozdoro
Case 2016-04-08 13:03:34
Atmosfera jest super jesli chodzi o magazyn.
Nie trzeba sie spieszysc z praca bo kierownicy stawiaja na jakość jak się nie wyrobisz to pracownicy ci pomagają. Wekendy i swieta sa wolne wiec jest dużo czasu dla rodziny czy wyjazdy.Kierownik centrum stawia na atmosfere w pracy i docenia pracownikow i ich codzienny trud ....nie jak to bywa w innych zakładach na ilość .
Jesli sie juz zdarzy przyjsc do pracy w święto to masz 300zl ekstra za dniowke plus 100 nadgodziny.
Na mroznie (-20 celcjusza) jak przyjdzie ci pracowac to dostajesz do kazdej godziny dodatek 10zl ....ale jak nie chcesz tam pracowac to wystarczy ze porozmawiasz ze zmianowym i ci da inna prace.Zarobki bez nadgodzin to 3000 zl bo teraz wszyscy zarabiaja tyle samo nawet pracownicy z 10 czy 15 letnim doswiadczeniem.
Pani prezes wprowadzila takie wlasnie fajne dla nas nowych pracownikow udogodnienia ze zarabiamy od razu calosc mimo ze praktycznie nic nie umimy.Polecam prace bo naprawde jest w porządku.pozdrowienia dla starych wyjadaczy :)
paleciarz 2016-04-09 16:47:07
Case albo sobie jaja robisz albo Jesteś kimś z kadry zarządzającej........
piker 2016-04-12 23:36:33
Jedne wielkie leszczyńskie kolesiostwo. szkoda gadać
Ktoś 2016-04-16 22:34:03
Simon pleciesz g......poty ale domyślam się że Jesteś menago albo leszczyniok także mówąc kolokwialnie nie pier..........dol i tyle w temacie!!!!
były pracownik 2016-07-04 22:36:44
odpowiedz na wpis Case 2016-04-08 13:03:34

ale jaja
piker 2016-07-13 23:34:26
Dorzucić to mogą co najwyżej kejsy do składania :-/
Mascoott 2016-09-11 20:58:17
Kolego powiem tak. Jeśli będą potrzebować kierowcy to nawet bez doświadczenia wezmą..ale karta kierowcy jest obligatoryjna...Wszystkie samochody w Tychach są na karte..zresztą w dzisiejszych czasach jak chcesz robotę na duży zestaw to karta to podstawa..
Mascott 2016-09-18 23:10:53
Na wejściu więcej jak 3500 nie weźmie..Wszystko zależy od godzin jakie przerobiles danego miesiąca...
Mascott 2016-09-25 10:41:39
Miałem na myśli 3500 / miesiąc na stanowisku kierowca..i to wcale nie są jakieś fajerwerki jeżeli chodzi o to stanowisko..a jak na magazynie to nie mam pojęcia ile tam można wyciągnąć na wejsciu.
Mascott 2016-09-27 03:43:52
Proponuje spróbować..z tego co się orientuję to potrzebują na już kogoś bo jeden chłopak się zwolnił ..
Mr Intelligent Mind 2016-10-11 11:27:49
Kierownictwo z W-wy obudźcie się i zróbcie coś z tyskim oddziałem! Pokolenie "Z" nadchodzi - jak nie pomyślicie o przyznaniu znacznych podwyżek tym którzy tam pracują to w końcu odejdą. Ludziom na których opiera się ta firma... bo nie na źle zarządzanej administracji. Ktoś sprawdzał % bezrobocia na Śląsku? To zachęcam :) Myślicie że co mądrzejsi będą w nieskończoność pracować pod Panem Janem, który nie potrafi używać poprawnej polszczyzny lub pod Panem Mariuszem, który tkwi w przekonaniu, że jak się zna excela to jest się Bogiem -> połowa magazynu potrafi używać ten program biegle, tylko nikt tego nie sprawdza.. Nie wspomnę już o reprezentatywności kierownika. Pamiętajcie, że pracownik jest wizytówką Waszej firmy na zewnątrz! Niejeden magazynier nie przyniósł by Wam wstydu. Ale ludzi inteligentnych, elokwentnych się skutecznie ucisza, bo gdyby czasem ktoś ich dostrzegł mogli by zająć miejsce niejednego z Panów. Nie trzeba być nie wiem jak wykształconym, a warto być człowiekiem! A Panowie na magazynie, myślicie że zmianowi są za Wami? Nie są! Oni mówią, że idą walczyć w Waszej sprawie, a tak naprawdę za "domknięcie zmiany" walczą tylko o swoje dodatki i premie! A kim je domykają? Sami ?! NIE!!! To Wy dajecie z siebie wszystko, a później nawet nie chcą Wam przyznać premii, za brak odpowiedniej ilości itemsów.. Bo nie masz naskładane tyle co trzeba! Bo jesteś za mądry i potrafisz wszystko - to trzeba Cię ukarać, bo nie składasz.. 100 brutto premii, a kierownik zmiany ile dostanie za domknięcie zmiany "Twoimi rękami"? Magazynier- jaka jest jego definicja? składa, dźwiga? Nie skąd że znowu, obsługuje specjalistyczne programy, komputer i na 1m2 musi w HAVI zmieścić tyle co normalnie wchodzi na 5m2. Idźcie gdzie indziej, praca czeka na takich ludzi jak Wy!! Nie bójcie się! Jak powiecie co robiliście w HAVI to jutro macie nową prace! Na szczęście NASTAŁY CZASY PRACOWNIKA i im prędzej HAVI zrobi rachunek sumienia i zmieni przełożonych tym większą ma szanse na to, że za rok będzie bez rąk do pracy! I pamiętajcie nie ma lepszych ludzi do zarządzania, niż Ci którzy dokładnie znają asortyment Waszej branży jak i prace, zatem mają szacunek do współpracowników i ich ciężkiej pracy. A ludzi inteligentnych u Was nie brakuje.
11
chetfaker 2016-10-12 18:20:24
Mnie się zdaje, że kierownictwo może nie zdawać sobie sprawy z takiego potencjału @mr intelligent mind więc może przydałby się jakieś mediacje?
1
New Age 2016-11-03 19:11:28
Co ciekawe, osoby pracujące w centrach dystrybucji Lidla mogą pochwalić się dosyć wysokim i atrakcyjnym wynagrodzeniem. Jak informuje Biuro Prasowe Lidl Polska, nowo zatrudnieni pracownicy magazynu mogą liczyć na pensję rzędu 2900 zł brutto. Po dwóch latach ich pensja wzrasta nawet do 3600 zł brutto.

Jeszcze bardziej zachęcająco przedstawia się sytuacja operatora wózka widłowego. Taki pracownik na początek otrzymuje nawet 3400 zł brutto pensji. Natomiast po dwóch latach – 4000 zł brutto.

Lidl jako pracodawca ma zatem powody do dumy. Zarobki pracowników centrów dystrybucyjnych są znacznie wyższe niż średnia w handlu. Dodatkowo pracownicy centrów dystrybucji korzystają z bogatego pakietu socjalnego i możliwości rozwoju. Mają również zagwarantowane ubezpieczenie na życie oraz prywatną opiekę medyczną dla siebie oraz swojej rodziny.
2
piker pokeman 2016-11-06 10:25:37
To w sumie tak samo jak w havi :-D
Kierownik Centrum Dystrybucji Lidl 2016-12-02 10:04:46
W Będzinie w 2017 otwierają nowe CD zapraszamy;)
2
Zostaw swoją opinię o havi logistic - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie havi logistic