brak logo

havi logistic

Tychy

Opinie o havi logistic

jo 2015-01-23 18:50
mam pytanko - gdzie składać papiery na mixera czy jak się to nazywa... jestem z Tychów i mam uprawnienia na wózki (bo ponoć trzeba mieć) proszę o info dzięki.
zdenerwowany pracownik 2015-04-11 19:18

Widze ze poprzednia opinia zostala usunieta mimo ze zawierala cala prawde co dzieje sie aktualnie w Tychach.
Pracuje tam juz jakis czas i to co widze to to ze jest coraz gorzej. Totalny brak organizacji szczegolnie na strefie BP, na MCD jakos to jeszcze funkcjonuje. Kierownik ktory zawsze wie lepiej i nie ma z nim zadnej dyskusji. Straszenie zabieraniem premii za jakies blachostki. Co chwile zwiekszana norma na kazdej strefeie. Mysle ze kierownictwo powinno dostrzec to ze towar dojezdza na czas tylko dzieki naszemu zaangazowaniu bo w przeciwienstwie do nich nie wychodzimy sobie po 8 godzinach przed biurkiem tylko ciezko pracujemy niejednokrotnie majac po 200 godzin przepracowanych w miesiacu albo i wiecej. Oczywiscie wszystkie swieta pracujace gdzie nie wszystkie sa dodatkowo platne. Mozna by wymieniac duzo rzeczy ktore zle funkcjonuja tylko nie ma sensu wchodzic w szczegoly ktore zrozumieja tylko pracownicy. Mam nadzieje ze ten post cos ruszy i zaczna sie zmiany w havi na lepsze, szczegolnie lepsze spojrzenie kierownika na pracownikow ktorych w ogole nie docenia. Pani Dorocie radze kiedys przyjechac niezapowiedzianie i zobaczyc jak wyglada BP podczas skladania na II zmianie:). BTW ciekawe czy ten post rowiniez zostanie usuniety po interwencji MNI:)
5
Kierowca 2015-04-11 23:11
Dobrze prawisz kolego sympatyczny. A co powiesz o administracji działu transportu? Tam też są równi i równiejsi ( zwani czopkami). Pozdrawiam "serdecznie" środkowym palcem tma i jego przydupasów
6
xxx 2015-04-13 21:00
dlaczego został usunięty post!!!!!!! cała prawda w nim była!!!tak zalecam pani Dorocie aby przyjechała bez zapowodzi.......wtedy dowie się jak wygląda praca na magazynie. Zapowiedziane wizyty są bez sensu.....SPRZĄTANIE, SPRZĄTANIE, SPRZĄTANIE my resztkami sił wyrabiamy norme (ale i tak jest żle), po takiej wizycie kierownictwo wychodzi z twarzą a my.......WIELKIE
'G".........






























'



4
realista 2015-04-14 23:29
Chłopie zrozum, że pani Dorota ma cie głeboko w dupie jak i całą robolską brać. Dla niej liczą się wyniki, a jak przyjeżdża to o tym mówi, żeby było czysto bo tego wymaga etykieta, a potem ma wyjebane jak tam wygląda, ważne, że tabelki się zgadzają. Dla kierowników jestesmy śmieciami, które mają orać, żeby oni dostali premię kwartalną. Ty tam możesz zdechnąć byleby tylko casy sie zgadzały.
2
też realista !!! 2015-04-15 13:47
Oj święte słowa !!! Na robolską brać menadżerowie mają mega [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
myślcie! 2015-04-16 20:42
nie wiem czy wiecie ale to Wy jesteście siłą w tej firmie tylko brakuje solidarności, brakuje Wam jaj z przykrością stwierdzam. Stańcie kurde w jednej linii i jednogłośnie powiedzcie: Albo będzie tak (oczywiście bez przesadyzmu) albo zaraz ta firma będzie miała tylko i wyłącznie pracowników w działach administracji a my wychodzimy i idziemy na rewiry. I co wtedy zrobi administracja? pójdzie składać? zadzwoni do McD czy BP i powie że przez dwa czy trzy tyg nie będzie dostaw? Zdajcie sobie sprawę że to wy macie władze a nie Ci na których tak najeżdżacie. tylko trzeba JAJ a nie gadania i żalenia się na gov work. jestem z Wami !!!
4
kkk 2015-04-30 23:04
tutaj człowieku jak idziesz do roboty to albo jesteś desperatem albo nie masz innego wyjścia. Pracujesz 24h. za miskę ryżu !!!! mobing mobing mobingg. ściągają przymusowo z L-4 DO ROBOTY !!!!!! ściągają przymusowa z urlopu !1!!do roboty!!!!! dajcie spokój z tą firmą
k.k 2015-04-30 23:07
ale szef to prawie ksiądz ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha chyba zmienię wiarę!!!!!!!!!
były manual 2015-05-04 09:23
Widocznie forum czyta także nieomylny Pan kierownik (usunięte przez administratora). I z jego głowy wyszło polecenie, żeby skasować mój wpis. Szkoda, ze traktuje tak samo ludzi na forum jak i na magazynie, zwłaszcza nowych i świeżych z agencji, zadając im bardzo głupie pytania na początek niewolniczej pracy. Jak tam sobie "pracowałem" to jeden z pracowników havi tychy, powiedział mi, ze "tak często zmieniają normy i keysów bo tutejsze kierownictwo ma nacisk z warszawy i nie mają innego wyjścia jak co chwile podwyższać poprzeczkę". Do kierownictwa havi tychy, o ile to czytają: najpierw trzeba negocjować i wprowadzić podwyżki, a potem dopiero podwyższać normy składowania!
1
niki 2015-06-22 20:09
Pikerzy z tychów czy wy wiecie że pracujecie za niecałą dychę za nadgodzinę my w stolicy zaleźliśmy na to sposób. zastanówcie się co wy robici
lolo 2015-06-29 21:49
ogolnie lipa pracownikom z magazynu towar przeterminowany sprzedaja
robol 2015-07-03 15:36
zgadza się z tobą człowiek morze harować jak wół i jeszcze jest żle, ale kapusie od kierownictwa nic nie robią i mają przywileje oraz premie!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam p.kierownika pasuje tam jak wół do karety to co myślę nosi wyżej jak glowe.L epiej pomyślał by o ludziach którzy pracują na niego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
robol 2015-07-03 16:34
zgadzam się z tobą!!!!!!!!!!!!!!!!to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myślałem że to poważna firma jeśli kapusie donoszą musisz iść to wyjaśnić lub inaczej poskarżyć się przedszkole pod tym wzglendem.Kierownik ubija ludzi,ale jak by nas nie było nie mial by pracy to co myślę wyżej nosi jak głowe czlowieku więcej szacunku do ludzi bo kiedyś możesz sam zostać cieciem.Pozdrawiam szanownego P.KIEROWNIKA
1
melon 2015-07-04 05:59
kochany tam jest cały Watykan u góry ksiądz na dole mnich halą rządzi BENEDYKT 16 od cała ferajna hihihihihihi............................
magazynier 2015-07-15 11:53
Wypłatę Masz zawsze na czas, ale ile to zależy od widzi mi się kierownika (wiadomo koledzy z Leszczyn i wazeliniarze maja więcej). Atmosfera najgorsza jaka może być !!!! Obgadywanie, donoszenie, chamstwo, wazeliniastwo i wiele wiele innych. Także nie polecam !!!!
magazynier 2015-08-25 07:34
To co na umowie to dostaniesz (czyli podstawa), ale za pomyłkę masz obniżoną premię. A to, że są równi i równiejsi to wiadomo nie od dziś. Ale co Ci tam będę tłumaczył..... Pozdro dla kumatych
xxx 2015-10-02 15:22
A jak wygląda praca w transporcie? jest ogłoszenie, że potrzebują koordynatora transportu. zastanawiam się nad złożeniem tam aplikacji. Osoby z tego działu na pewno czytają to forum :) Możecie się wypowiedzieć na ten temat?
Dział transportu 2015-10-07 23:02
Jak chcesz być znienawidzony przez wszystkich kierowców to skladaj cv
xxx 2015-10-08 13:53
w każdym dziale transportu jest się znienawidzonym przez kierowców. Wystarczy mieć do nich odpowiednie podejście :) - przerabiałem już to. Ogólnie chodzi mi o atmosferę, o współpracowników, itp. W ogłoszeniu podana była komunikatywna znajomość angielskiego która jest weryfikowana na rozmowie kw. A szczerze powiem, ze z tym u mnie nie najlepiej (poprzednia praca nie wymagała tego). Jak z tym jest?
Dział transportu 2015-10-08 23:27
Angielski to tylko sciema. Tu się tego nie używa
nnn 2015-10-18 12:59
Havi to syf kierownik transportu facet bez jaj w ogóle nie idzie za kierowcami tylko wciska kit na oczy a największym obłudnym gnojem jest Pan K. Człowieku za dobrze wykonaną prace należy dobra wypłata a nie ochłapy Transport myśli że Kierowcy nie mają życia prywatnego.Kierowca chcąc zarobić zgadza się na zmiany w grafiku przychodzi w soboty i w święta do pracy a jak dostanie wypłatę to nie wie czy płakać czy się śmiać ale są czopki co mają dobrze to właśnie ten kierowca tyrał cały miesiąc żeby czopkowi dorzucić się do wypłaty pozdoro
1
Case 2016-04-08 13:03
Atmosfera jest super jesli chodzi o magazyn.
Nie trzeba sie spieszysc z praca bo kierownicy stawiaja na jakość jak się nie wyrobisz to pracownicy ci pomagają. Wekendy i swieta sa wolne wiec jest dużo czasu dla rodziny czy wyjazdy.Kierownik centrum stawia na atmosfere w pracy i docenia pracownikow i ich codzienny trud ....nie jak to bywa w innych zakładach na ilość .
Jesli sie juz zdarzy przyjsc do pracy w święto to masz 300zl ekstra za dniowke plus 100 nadgodziny.
Na mroznie (-20 celcjusza) jak przyjdzie ci pracowac to dostajesz do kazdej godziny dodatek 10zl ....ale jak nie chcesz tam pracowac to wystarczy ze porozmawiasz ze zmianowym i ci da inna prace.Zarobki bez nadgodzin to 3000 zl bo teraz wszyscy zarabiaja tyle samo nawet pracownicy z 10 czy 15 letnim doswiadczeniem.
Pani prezes wprowadzila takie wlasnie fajne dla nas nowych pracownikow udogodnienia ze zarabiamy od razu calosc mimo ze praktycznie nic nie umimy.Polecam prace bo naprawde jest w porządku.pozdrowienia dla starych wyjadaczy :)
paleciarz 2016-04-09 16:47
Case albo sobie jaja robisz albo Jesteś kimś z kadry zarządzającej........
piker 2016-04-12 23:36
Jedne wielkie leszczyńskie kolesiostwo. szkoda gadać
Ktoś 2016-04-16 22:34
Simon pleciesz g......poty ale domyślam się że Jesteś menago albo leszczyniok także mówąc kolokwialnie nie pier..........dol i tyle w temacie!!!!
były pracownik 2016-07-04 22:36
odpowiedz na wpis Case 2016-04-08 13:03:34

ale jaja
piker 2016-07-13 23:34
Dorzucić to mogą co najwyżej kejsy do składania :-/
Mascoott 2016-09-11 20:58
Kolego powiem tak. Jeśli będą potrzebować kierowcy to nawet bez doświadczenia wezmą..ale karta kierowcy jest obligatoryjna...Wszystkie samochody w Tychach są na karte..zresztą w dzisiejszych czasach jak chcesz robotę na duży zestaw to karta to podstawa..
Mascott 2016-09-18 23:10
Na wejściu więcej jak 3500 nie weźmie..Wszystko zależy od godzin jakie przerobiles danego miesiąca...
Mascott 2016-09-25 10:41
Miałem na myśli 3500 / miesiąc na stanowisku kierowca..i to wcale nie są jakieś fajerwerki jeżeli chodzi o to stanowisko..a jak na magazynie to nie mam pojęcia ile tam można wyciągnąć na wejsciu.
Mascott 2016-09-27 03:43
Proponuje spróbować..z tego co się orientuję to potrzebują na już kogoś bo jeden chłopak się zwolnił ..
Mr Intelligent Mind 2016-10-11 11:27
Kierownictwo z W-wy obudźcie się i zróbcie coś z tyskim oddziałem! Pokolenie "Z" nadchodzi - jak nie pomyślicie o przyznaniu znacznych podwyżek tym którzy tam pracują to w końcu odejdą. Ludziom na których opiera się ta firma... bo nie na źle zarządzanej administracji. Ktoś sprawdzał % bezrobocia na Śląsku? To zachęcam :) Myślicie że co mądrzejsi będą w nieskończoność pracować pod Panem Janem, który nie potrafi używać poprawnej polszczyzny lub pod Panem Mariuszem, który tkwi w przekonaniu, że jak się zna excela to jest się Bogiem -> połowa magazynu potrafi używać ten program biegle, tylko nikt tego nie sprawdza.. Nie wspomnę już o reprezentatywności kierownika. Pamiętajcie, że pracownik jest wizytówką Waszej firmy na zewnątrz! Niejeden magazynier nie przyniósł by Wam wstydu. Ale ludzi inteligentnych, elokwentnych się skutecznie ucisza, bo gdyby czasem ktoś ich dostrzegł mogli by zająć miejsce niejednego z Panów. Nie trzeba być nie wiem jak wykształconym, a warto być człowiekiem! A Panowie na magazynie, myślicie że zmianowi są za Wami? Nie są! Oni mówią, że idą walczyć w Waszej sprawie, a tak naprawdę za "domknięcie zmiany" walczą tylko o swoje dodatki i premie! A kim je domykają? Sami ?! NIE!!! To Wy dajecie z siebie wszystko, a później nawet nie chcą Wam przyznać premii, za brak odpowiedniej ilości itemsów.. Bo nie masz naskładane tyle co trzeba! Bo jesteś za mądry i potrafisz wszystko - to trzeba Cię ukarać, bo nie składasz.. 100 brutto premii, a kierownik zmiany ile dostanie za domknięcie zmiany "Twoimi rękami"? Magazynier- jaka jest jego definicja? składa, dźwiga? Nie skąd że znowu, obsługuje specjalistyczne programy, komputer i na 1m2 musi w HAVI zmieścić tyle co normalnie wchodzi na 5m2. Idźcie gdzie indziej, praca czeka na takich ludzi jak Wy!! Nie bójcie się! Jak powiecie co robiliście w HAVI to jutro macie nową prace! Na szczęście NASTAŁY CZASY PRACOWNIKA i im prędzej HAVI zrobi rachunek sumienia i zmieni przełożonych tym większą ma szanse na to, że za rok będzie bez rąk do pracy! I pamiętajcie nie ma lepszych ludzi do zarządzania, niż Ci którzy dokładnie znają asortyment Waszej branży jak i prace, zatem mają szacunek do współpracowników i ich ciężkiej pracy. A ludzi inteligentnych u Was nie brakuje.
11
chetfaker 2016-10-12 18:20
Mnie się zdaje, że kierownictwo może nie zdawać sobie sprawy z takiego potencjału @mr intelligent mind więc może przydałby się jakieś mediacje?
1
New Age 2016-11-03 19:11
Co ciekawe, osoby pracujące w centrach dystrybucji Lidla mogą pochwalić się dosyć wysokim i atrakcyjnym wynagrodzeniem. Jak informuje Biuro Prasowe Lidl Polska, nowo zatrudnieni pracownicy magazynu mogą liczyć na pensję rzędu 2900 zł brutto. Po dwóch latach ich pensja wzrasta nawet do 3600 zł brutto.

Jeszcze bardziej zachęcająco przedstawia się sytuacja operatora wózka widłowego. Taki pracownik na początek otrzymuje nawet 3400 zł brutto pensji. Natomiast po dwóch latach – 4000 zł brutto.

Lidl jako pracodawca ma zatem powody do dumy. Zarobki pracowników centrów dystrybucyjnych są znacznie wyższe niż średnia w handlu. Dodatkowo pracownicy centrów dystrybucji korzystają z bogatego pakietu socjalnego i możliwości rozwoju. Mają również zagwarantowane ubezpieczenie na życie oraz prywatną opiekę medyczną dla siebie oraz swojej rodziny.
3
piker pokeman 2016-11-06 10:25
To w sumie tak samo jak w havi :-D
Kierownik Centrum Dystrybucji Lidl 2016-12-02 10:04
W Będzinie w 2017 otwierają nowe CD zapraszamy;)
6
Znudzony 2017-03-17 12:56
Widzieliście co daje SPM w swoich ogłoszeniach!
Warunki płacowe:
Stawka godzinowa 13,77 pln brutto
15 pln netto dodatku za każdy dzień pracy
300 pln brutto premii miesięcznej
31 pln netto na miesiąc dodatku na pranie odzieży
100% do stawki godzinowej za pracę w weekendy

Żaba i Formpol tez podciągnęły wynagrodzenia
Zobaczymy jak na to zareagują nasi możnowładcy
1
rozczarowany 2017-03-18 20:08
W Havi "2017 będzie rokiem kierowcy" tak powiedział kierownik transportu. Dostaliśmy 150zł brutto. Łał szacun za takie ogromne pieniądze. Firma Niemiecka a praca i zarobki Ukraińskie. Większość kierowców rozgląda się za inną pracą. Pozdrowienia dla Zarządu
2
Ave 2017-03-21 12:43
Co tam Panowie kierowcy słychać w Tychach? Jest ogłoszenie, myślę aby aplikować, ale ciekawi mnie tryb pracy tzn. dziennie w domu, wyjazdy kilkudniowe, auto każdy dostaje swoje czy też skakanie co kurs innym? Jak z weekendami, świętami? Jaki zakres obowiązków i w ogóle odczucia o samej pracy. Pozdrawiam i dziękuję z góry za normalne opinie ;)
havi syf 2017-03-21 15:38
Kolego Ave praca jest de facto od urlopu do urlopu na okrągło soboty,święta itd.. W ogłoszeniu szczycą sie że "Jeżeli cenisz sobie dobrze zorganizowaną pracę i chcesz znać grafik z wyprzedzeniem
aby planować czas dla rodziny i dla siebie" kompletna bzdura. Grafiki są zmieniane z dnia na dzień i oczywiście auta. Codziennie innym autem. Praca głównie nocami trasy nawet po 20 godzin. W miesiącu pracujemy po 240 godzin to sobie pomyśl jaki czas dla rodziny i dla siebie . Człowiek ino patrzy jak się wyspać nawet z rodziną nie ma czasu posiedzieć bo jest wypompowany. Ale Ci panowie z biura tzw. pseudo spedytorzy bo prawdziwej spedycji nigdy nie widzieli na oczy tego nie rozumieją. Szczerze mówiąc nie polecam tej firmy chyba że chcesz pracować jak Beduin.
4
Janek 2017-03-21 21:24
Do całego kierownictwa DC Tychy i oczywiście zarządu pięknego które byc moze to czyta. Jezeli jestes Polakiem, ktory wykorzystuje polskiego pracownika, to nie tylko jestes bezwartościowym człowiekiem, ale swoim przyszłym potomkom szykujesz biedę, a państwo które powinno sie rozwijać, upada, bo obywatela wykorzystujesz na zlecenie obcego inwestora.
4
Ave 2017-03-21 22:17
Dziękuję kolego ślicznie za odpowiedź, czyli krótko i na temat - tragedia.
Mateusz SW 2017-04-10 22:34
Nie będę się wypowiadać nt. samej pracy i tego jak to „w praniu” wygląda, ale mogę wypowiedzieć się nt. samej rozmowy kwalifikacyjnej z Panem Tomaszem i uzyskanych informacji. Generalnie już na wstępie powiem, że podjąłbym pracę w Havi gdyby nie jedna oferta, która pojawiła się z „zaskoczenia”, a z racji tego, że była ona oddalona o 10 minut drogi od mojego miejsca zamieszkania, to ją wybrałem (do Havi +/- 45 minut). Co do warunków, to sam Pan Tomasz zaznaczył, że praca jest ciężka (ponoć pracuje jedna Pani i daje sobie radę;)) i troszkę się trzeba narobić ganiając z towarem na punktach, których wychodzi różnie (o ile dobrze pamiętam) 6, 7, 8, 9… większą ilość punktów jedzie się w podwójnej obsadzie, aby wyrobić się z robotą w dozwolonym czasie. Czasowo wiadomo, że nie będzie to 8 godzin i do domku, bo taka jest praca kierowcy, że możemy działać normalnie po 13 godzin na dzień i tutaj nie ma się co dziwić i narzekać. Praca jak dobrze pamiętam raczej w godzinach popołudniowo-wieczornych (wyjazdy zdaje się od 11) od pon do soboty (mogę się mylić). Odnośnie zarobków, to wszystko na pełnym legalu, ja oczekiwałem zarobków w granicach 3600 zł i zostałem poinformowany, że da się tyle zarobić – podobno zmierzają do zarobków na poziomie 4000 zł, co jakiś czas podwyżki w firmie. Jeśli chodzi o sprzęt, to Scania P + przyczepki z osią skrętną z przodu, ale powoli szykują się do zakupów – nowe Scanie, ale przyczepy (o ile dobrze pamiętam) mają być tandemy przejazdowe. Odnośnie tych „kar” wg. Wpisu na etransporcie Pana „~* na havi... „, to z ciekawości zapytałem no i troszkę inaczej zostało to przedstawione, niby jest taka możliwość, ale z tego co usłyszałem, to kwoty raczej symboliczne…Tak jak zaznaczyłem na początku, nie mówię, jak to w rzeczywistości jest, tylko przedstawiam fakty wynikłe z rozmowy – swoją drogą bardzo sympatycznej, z Panem Tomaszem dało się normalnie, po ludzku, dość luźno prowadzić rozmowę, a nie jak z człowiekiem, który od razu ustawia się ponad wszystkimi (Pozdrawiam Panie Tomaszu jeśli Pan to czyta). Konkluzja: jeśli wszystko byłoby tak, jak zostało to przedstawione, to powiem tylko tyle, że niektórzy śmigając 5 dni w tygodniu na kraju i tyle nie zarobią.
5
BYLY 2017-04-12 07:27
Kazdy nowy "rektutant" zostaje informowany o"super" warunkach pracy i placy , tylko czy wie ze takich jak on w tym roku juz "BYLO" wielu przyjetych i juz ich nie ma.Odnosnie pracujacej Pani to tak daje rade tylko jak robote sie za nia zrobi a Pani wroci pustym zestawem do bazy i jeszcze nalezy za nia podstawic pojazd pod rampe ,najwyzszy czas aby wyslac na kilka punktow Bp samemu to zobaczymy "czy daje rade".
6
18876 2017-04-15 13:38
Kolego "Były "
Jak widać,najwięcej do powiedzenia ma Ten który nie ma doświadczenia...Proponuję z ową Panią pojechać w trasę ,bo sądząc po komentarzu nie miałeś tej możliwości .
1
Pracownik Havi 2017-04-15 18:07
Z okazji Świąt życzę wiosennego nastroju, radosnej i rodzinnej atmosfery oraz dużo czasu spędzonego z bliskimi, tylko szkoda że będę w pracy :-).
P.S. Pozdrowienia dla kierownictwa
1
Pan P 2017-05-15 15:56
Najzabawniejszy jest fakt,że najbardziej narzekają Kierowcy najstarsi stażem...,którzy defakto ciągle pracują...i jakoś nie zmieniają pracy,a to chyba o czymś świadczy...Zaś,gdy przychodzi nowy pracownik robią wszystko by go zniechęcić,zachowują się jak małe,rozpieszczone dzieciaki zazdrosne o miejsce w "szeregu"!!!
Kto zasmakowalam szoferki u prywaciarza doceni pracę w Havi.
3
Były 2017-05-15 22:21
'Stara gwardia' w życiu nie widziała innej jazdy poza havi...gdzie oni odejdą? Bueh. Przypuszczam, że będą tam istnieć tak jak WOŚP..do końca świata i 1 dzień dłużej :)
2
Ave 2017-05-23 11:15
haahaha dobry komentarz :)
Zostaw swoją opinię o havi logistic - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie havi logistic