brak logo

TRW

Gliwice

Opinie o TRW

raz dwa 2017-02-28 13:35
omijać z dala ten gnój!!! juz widać na płocie reklame do rekrutacji "składajcie u nas CV" haahahah ludzi brak jak najdalej ot tego gnoju bo opowiedzieć tego nie sposób jak traktuje się normalnych ludzi a debili tam od groma wiec to raczej dla tej grupy społecznej zakład - pracowałęm 5 miesięcy i o 5 za dużo!!!
8
praca 2017-02-28 16:37
Jeśli możecie to omijajcie szerokim łukiem! !!
11
ONA 2017-03-29 07:43
Nikt cię nie zmusi jeśli nie będziesz chciał tylko zmotywuje nagana jeśli odmówisz ... porażka niepolecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Chris 2017-04-14 14:03
Powiedz mi jak to wygląda ogólnie robota dla fizoli jakie stawki na początek , czego się spodziewać bo piszesz o 15 zł za godzinę a inni mówią o 1700 1900 na rękę na początek , a mam zamiar się z kolei zwolnić a tu mam 13 zł czyli 2000

krzysiek wojak Facebook tak jak napisane ze spacja
Siema 2017-04-29 08:59
Mam pytanie, czy praca jest w hałasie. A więc czy na badaniach okresowych jest laryngolog.
Lena 2017-05-02 18:44
Jakie zarobki na początek?
Lena 2017-05-09 21:06
Czy ktoś mi odpowie???
luz 2017-05-10 08:58
czy faktycznie jestes tak ułomna ze nie jestes w stanie przeczytac co pisze wyzej! zakłąd wlasnie dla takich jak ty! - dramat!
8
pracownik produkcji 2017-05-13 09:44
15,50 brutto przez firme zewnetrzna Work. Wiec ile zarobisz to zalezy od miesiąca. Do tego doliczyc dodatek za nocki standardowy jak wszedzie i do 10% od stawki podstawowej. Nadgodziny 100% niezaleznie sobota czy niedziela. Atmosfera rozna. Jak jest ktos wolny czy wrazliwy to musi to zmienic w sobie bo go zgnoja inni
4
Ja 2017-06-07 12:18
Jestem pracownikiem 14-cie lat w firmie zf trw i chwale sobie tą prace ludzie nie czytajcie tych bzdur jak ktoś chce pracować i zarabiać to będzie zarobki są dobre jak na panujące warunki w POLSCE
4
Arek_1234 2017-06-17 20:52
Uwaga
Omijajcie tą firmę ZF-TRW dalekim łukiem , pracuję tam parę ładnych lat ( Produkcja ).. To co się teraz tam wyrabia , woła o pomstę do nieba .. Tak więc :
Ciągłe zmuszanie do nadgodzin , jeśli będziesz się stawiał , dostaniesz karteczkę do podpisania ,że zakład cię potrzebuję ( Taki chwyt ) ...
Zapomnijcie o urlopach , kiedy byście nie poszli po urlop , zawsze będzie problem z otrzymaniem , na dany dzień , lub tydzień ...
Braki operatorów na liniach , często robisz za dwóch , a praca jest ciężka ...
O ciągłej gonitwie nie wspomnę , niema czasu się napić wody , itp .......
Dużo by wymieniać ....
Stress jest w tym zakładzie codziennością !!
Kierownictwo na produkcji , dno intelektualne , cha...my w całej okazałości ....
17
Kulka 2017-06-24 15:00
Pracował ktoś może w TRW Gliwice przez exact systems na kontroli jakości? Praca trudna, czy dam radę bez doświadczenia na stanowisku? Jaki koordynator, nie oszukuje, pomoże czy raczej ma Cie gdzieś?
janek 2017-06-25 10:29
exact system nie werbuje do trw czlowieku!jestes tylko i wylacznie pracownikiem exacta! umowa zlecenie to ta firma moze ci zaproponwac praca studentow itp. minimum checi do nauiki jezyka obcego i wyjad z tego dziadostwa nazywanego polska!
2
Fiolek 2017-06-28 00:47
W NGK podwyżka o 700 zł brutto. Uciekajta ludziska.
JOLA 2017-07-03 09:43
SZUKAM NAMIARU NA DOJAZD NA ZMIANE B Z ZABRZA KTOS COS NA TEN TEMAT TEL 508171182
Nowy 2017-07-03 19:52
Mam pytanko do was jakie agencje przyjmują do trw?
gekon 70 2017-07-17 13:36
witam prosze o informacje jak w trw jest z praca w soboty i niedzielae czy sa wolne czy jest przymus pracy w te dni,pytam bo chce zlozyc cv ale jestem uzalezniony od dojazdu
Ona 2017-07-22 21:03
Kulka, Pracowałam w Exacie na zleceni w TRW –u, więc sprawa wygląda tak jak pisze Janek. Tylko że należy pamiętać, że TRW nie prowadzi rekrutacji zewnętrznych. Będziesz miała możliwość poznać zakład. Sporo osób pracujących w Exacie przeszło na produkcję. Dopiero po przepracowani kilku lat na produkcji masz szanse na pracę w jakości. Co do samej pracy pod Exactem w TRW to mam mieszane uczucia. Exact zajmuje się tam wszystkim, nawet pakowaniem pomp na linii do pudełek co uważam za głupotę. Z koordynatorką nie było żadnych problemów, liderzy są rożni, w większości bardzo fajni, szczególnie Aga i Paweł. Podsumowując, radziłabym Ci od razu iść do agencji Work na produkcję.
Julita 2017-07-27 13:33
@Arek_1234 piszesz, że zmuszanie do nadgodzin, a czy płatne? I czy to chwilowa sytuacja z nadgodzinami?Czy tak zawsze? Pojawiły się nowe oferty pracy na stanowiska Network Analyst – Remote Access i Network Analyst – WAN w Częstochowie. Ktoś aplikuje?
Były pracownik 2017-07-31 20:02
Pracowałem tam w 2009 roku przez 2 tygodnie przez Manpower-a, ale zostałem zwolniony razem z kilkoma innymi osobami, które się ze mną przyjmowały wtedy do pracy, ponieważ zdarzył się wtedy na zmianie jakiś wypadek, a nasza cała grupa nie miała szkolenia BHP i wszystkich nas zwolnili.
Pracowałem głównie na SOK-u i rozbierałem pompy hamulcowe z tymi olbrzymimi sprężynami w środku.
Nie wspominam źle tej pracy, chociaż pracowałem tam już dawno temu i bardzo krótko, więc może mnie po prostu ominęła praca na gorszych liniach.
Jak tam jest teraz względem tego, jak to wyglądało te 8 lat temu???
Czy rzeczywiście zmuszają do nadgodzin???
Bo w Work Express powiedzieli, że nadgodziny są dobrowolne.
Zastanawiam się nad powrotem i nie wiem czy warto.
Z tego co widzę, to opinie są w większości bardzo negatywne, ale to już standard, jeśli chodzi o wszystkie firmy na gliwickiej strefie.
Czy na hali jest klimatyzacja i czy nie jest za gorąco, za głośno i czy nie trzeba wdychać szkodliwych substancji, czy praca nie jest za bardzo monotonna, czy się czas w pracy nie dłuży???
Mam uprawnienia na wszystkie wózki, więc magazyn też wchodzi u mnie w grę.
Molacik 2017-08-04 09:12
Dojazd do roboty zawsze się znajdzie, jest Wolumen, to jedziesz z tematem ziomek, nie ma, że boli, sobota, niedziela, jest walka, chcesz zarobic to przychodzisz :D
jest Atma w robocie, to najwazniejsze :D Wal na maszyny, piekna robota, cały rok Meksyk, nie trzeba lecieć na wakacje, w zimie ze 20 stopni, w lato przy maszynie ze 40, a 32 w cieniu :D
hanek 2017-08-08 07:50
syf!!! miernota tych pracujacych tam jest niewyobrazalnie przerazajaca czegos takiego jeszcze nie widziałem hahaha totalne dno !
4
XCC 2017-09-02 14:50
Ludzie pracujacy po 4 lata z pod agencji Work, to jest niedopuszczalne!!!! Nowym przyjmowanym osobom, wciskają kit że po 3 miesiącach można przejść pod TRW. Tam wszyscy są oklamani, tak działa firma. Ciągłe nadgodziny, często przymusowe, male zarobki, wielka odpowiedzialność, takiego czegoś jeszcze nie widzialem. Ludzie zastraszeni. Nie polecam !!!
6
Pomocnik 2017-09-02 16:12
Witam Wszystkich na forum ZF- TRW Gliwice.
Jeżeli ktoś jest zmuszany do nadgodzin, lub zastraszany że musi zostać bo firma go potrzebuje, ograniczenie pracownikowi jego praw, czyli wyboru, to jednoznacznie jest to karalne. NP: CYTAT Arek_1234

,,Uwaga
Omijajcie tą firmę ZF-TRW dalekim łukiem , pracuję tam parę ładnych lat ( Produkcja ).. To co się teraz tam wyrabia , woła o pomstę do nieba .. Tak więc :
Ciągłe zmuszanie do nadgodzin , jeśli będziesz się stawiał , dostaniesz karteczkę do podpisania ,że zakład cię potrzebuję ( Taki chwyt ) ...
Zapomnijcie o urlopach , kiedy byście nie poszli po urlop , zawsze będzie problem z otrzymaniem , na dany dzień , lub tydzień ...
Braki operatorów na liniach , często robisz za dwóch , a praca jest ciężka ...
O ciągłej gonitwie nie wspomnę , niema czasu się napić wody , itp .......
Dużo by wymieniać ....
Stress jest w tym zakładzie codziennością !!
Kierownictwo na produkcji , dno intelektualne , cha...my w całej okazałości .... "

TO PODLEGA JUŻ POD MOBBING
Mobbing w pracy: gdzie uzyskasz pomoc?
Rzecznik Praw Obywatelskich
Biuro Rzecznika Praw Obywatelskich
ul. Aleja Solidarności 77
00-090 Warszawa
e-mail: rzecznik@rpo.gov.pl
LUB DO PIP-U ANONIMOWO





6
Major 2017-09-07 11:57
TRW szuka 50 pracowników. Nawet na fb szukają pracowników. A ci którzy tam pracują dalej bez podwyżki. Za malo płacą.
1
Taka prawda 2017-09-11 02:29
Zmuszanie do nadodzin jest karalne...?Szkoda że to w Trw nie działa.Masz być i koniec bo jak nie to notatka służbowa.. Szkoda tylko że na rozmowie kwalifikacyjnej pytają tak - czy jak firma bedzie w potrzebie czy jesteś dyspozycyjny? ALE ZAPOMINAJĄ POWIEDZIEC ZE TRW jest zawsze w potrzebie czy to niedziela czy święta ! Traktują ludzi jak śmieci, nie mających rodzin i DZIECI ..
ZERO SZACUNKU !
8
olo. 2017-09-13 12:18
Szukaj lepszej pracy nie tu..
1
Xyz 2017-09-14 01:35
Praca 7 dni w tygodniu, nadgodziny nie są już dobrowolne ! w piątek dowiadujemy się które linie pójdą w weekend i na te linie ludzie którzy dobrowolnie się nie zapiszą zostają zaproszeni przez kierownika wreczajacego karteczkę z poleceniem pracy w nadgodzinach!
Zarobki OK najwyższa stawka 3100 zl + premia + nadgodziny
Praca dla ludzi silnych psychicznie, odpornych na stres i gotowych poswiecic każdy swój
Weekend dla pracy ! Jezeli marzysz o pracy od poniedziałku do piątku to tą firmę omijaj szerokim łukiem !
Ludzie tacy jak wszędzie nigdzie nie ma ideałów!
2
ktos 2017-09-14 07:20
stawka czlowieku o ktorej piszesz do kazdy weekend te 3000 moze wychaczysz ale kilku latach pracwczesnie agencja jesli ci da to masz szczescie ale to dluga historia dla mnie ten zaklad to dno i ludzie tak samo robilem dosc dlugo wiec moge cos napisac o tym.
2
Julita 2017-09-14 19:51
@olo. dlaczego odradzasz pracę w firmie TRW? Napiszesz coś więcej o tym? @ktos jak długo pracowałęś tutaj? Czemu masz takie zdanie o firmie? Podzielisz się informacjami na ten temat?
Pattie 2017-09-14 20:44
Ja pracuje od 4 lat i bez nadgodzin mam 2000 na rękę. Nadgodziny są i często się do nich przymusza. Ci co mówią, że na rękę jest 1700-1800 to nie wiedzą o czym mówią -,-
zibi 2017-09-16 15:08
Atmosfera bardzo zła. Brak zrozumienia dla zwykłych problemów pracowników, ogromne trudności z wykorzystaniem urlopu, nierówne traktowanie, płaca nieadekwatna do obecnej sytuacji rynkowej i nie promuje ani doświadczenia ani stażu pracy ani wydajności. Na początku względnie ok ale potem im dalej tym gorzej jesteś traktowany. Stawki jak wyżej napisano z tym że te 3100 to najwyższa stawka dla operatora nawet po 10 latach
4
Adolf 2017-09-20 09:47
Nikt tu nie pisze o czterobrygadówce w UR na obróbce
I prawdopodobnie w calym zakladzie tyle tylko ze nie maja na razie ludzi
1
nick 2017-09-21 08:07
dziwie się że tam ktokolwiek pracuje.
3
Może wiesz 2017-09-21 20:10
Pozdrawiam całą ekipę linii 3090 Zm. C :)
Ja 2017-09-22 13:41
To jest najgorsza firma w jakiej pracowałem
2
łuki 2017-09-24 11:12
Zobaczymy, slyszalem ze jutro nowi pracownicy maja szkolenie, ciekawe ile wytrzymaja w TRW. Pewnie max miesiac moze mniej. Widzialem ich w tamtym tyg. jeden facet na 9 kobiet.
1
2134 2017-09-26 16:35
Stawka w TRW bez nadgodzin wychodzi od ilości dni przepracowanych w miesiącu ale nie schodzi poniżej 2000
jasiek 2017-09-28 07:48
rób dzielnie nadajesz się idealnie!!
1
łuki 2017-10-01 16:24
Za duzo nadgodzin, czy sobota czy niedziela non stop trzeba chodzic jakby czlowiek nie mial zycia prywatnego. Wiadomo pieniadze jak pieniadze ale mamy tez rodziny, dom wlasne sprawy a nie ciagle trzeba isc na nadgodziny bez sensu i dziwia sie ze ciagle ktos odchodzi.
3
załamany 2017-10-02 11:50
Ręce opadają.... na 30dni w miesiącu wrześniu....28 dni w pracy... nie zgodzisz się to zaproszenie od kierownika z groźbą.... Brak pomocy gdziekolwiek... KP ich kryje, mogą nakazac robić 416h nadgodzinowych w ciągu roku
3
Julita 2017-10-03 16:05
@załamany w takim razie czy weekendy są dodatkowo płatne? Czy wiedziałeś o takich nadgodzinach jak przyjmowałeś się do pracy? Proszę o pozostawianie merytorycznych informacji na temat pracy w firmie TRW. Będą one ważne dla osób, które przymierzają się do aplikowania do firmy.
Adolf 2017-10-03 18:19
Pewnie pracujesz w HR
3
Julita 2017-10-04 07:40
pewnie tak,a ty nie wtykaj nosa tak daleko bo ci odpadnie
1
załamany 2017-10-04 11:17
Mysle ze kazdego nowego pracownika informują o nadgodzinach ale chyba nie ze sa w takiej ilosci. Wolne tylko jest w niedziele po siodmej nocce gdzie przespisz caly dzien z wykonczenia i od poniedzialku znow ciągniesz trzy tygodniowy maraton bez wolnego. Oczywiscie ze nadgodziny sa płatne, ale co z tego... przegięciem jest niedziela na 6 rano gdzie w sobote bylo sie w pracy do 22. gdzie tu jest wypoczynek? Chyba jest to nawet niezgodne z Kodeksem Pracy... Jest coraz to ciężej... ręce opadają
2
Ja 2017-10-04 12:53
Oj racja to racja tam pracuja sami lizusi . Szczegolnie na zmianie b .Katastrofa jak mozna byc tak naiwny i tak lizac kierownika .Ludzie dajcie spokoj .
1
Julita 2017-10-06 16:35
@Adolf nie jestem pracownikiem firmy TRW. Pozostawiając informacje pomagasz osobom, które mają zamiar się tutaj zatrudnić. @Ja niestety, ale nie mamy wpływu na to z jakimi ludźmi pracujemy. Czy powiesz coś może o warunkach pracy w firmie? Jak oceniasz pracę w tym miejscu?
Skorcia 2017-10-12 16:56
Dokladnie tak jest! Pracuje tam rok na magazynie i nie jest lekko choć jak ktos chce robic to będzie . Zarobić sie da jezeli walniesz kilka nadgodzin. Teraz goracy okres pracowników nie ma, zamowien coraz wiecej, często pracujemy za dwóch. Nie szanują pracowników trzymają takich co cały czas nie przychodzą lub na l4 bo lepiej jak bedzie 3 dni w tygodniu niz wogule wtedy reszta ekipy musi pracowac za niego.
Także nie polecam jeżeli chodzi o teraźniejsze warunki.
Ewa 2017-10-16 10:05
Dziękuje, na pewno ta informacja się przyda. coraz częściej czuje się niewolnik a nie pracownik.
1
Zuzanna 2017-10-18 17:41
Witam niewolników, bardzo wam współczuję, ja juz tam nie pracuje i bardzo mnie to cieszy. Za taką kasę pracuję na strefie w jednej z firm i się opiepszam, nikt mnie do niczego nie zmusza. Także życzę wam szczerze milej pracy w niewoli.
Zostaw swoją opinię o TRW - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW