brak logo

TRW

Gliwice

Opinie o TRW

yo 2016-08-15 12:18
firma powstala w 2001 a ty pracujesztam 14 rok
anonim 2016-09-14 08:39
Witam wszystkich , ja swego czasu byłam pracownikiem TRW w Gliwicach , to co piszą tu ludzie którzy jeszcze nie pracowali jest śmieszne i żenujace ;) po pierwsze sama praca czyli np produkcja odpowiada w tej firmie dosłownie za wszystko , jakiś dział ma niewyróbę Nasza wina , nie ma pomp Nasza wina itd , robota najgorsza to myślę bustry bo tam robią produkt końcowy , niestety atmosfera w tym zakładzie jest na poziomie zerowym ! Szefostwo , kierownicy , liderzy a nawet ludzie z biur nie mają wcale szacunku do pracowników z niższej półki , mobbing to słowo tabu ale też występuje , mają ciekawe sposoby motywacji : " albo norma , albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; czyli całkiem fajnie wiem bo niestety mnie samą tak potraktowali ! Baby tam to chyba największe plotkary na świecie przez co praca na liniach to po prostu koszmar , benefity ja Was proszę kartę na siłownię dostaniesz i tyle , na święta żadnych dodatków , jak dostaniesz kubek czy świeczkę na wigilli pracowniczej to powinieneś skakać do góry ! Ręka ręke myje , lizidupy mają wszystko a człowiek się stara po 2 lata pracuje i co i nic powiedzą Ci że za mało za wolno itd. Jedyny na rok piknik a ludzie tam się zachowują jakby w życiu nic nie jedli i nie pili ! Po prostu osobiście nie polecam pracy w TRW , a i np nadgodziny to nie jest tak że jak nie chcesz to nie chodzisz , ja byłam kilkukrotnie zmuszona mimo tego iż akurat nie miałam na to ochoty , no ale mówię jak ktoś nie ma wiekszych ambicji niż praca po 10 lat tam to na bank mu się spodoba :) pozdro ludziska ! :)
12
wypalony 2016-10-20 15:19
Nie ma stanowisk KIEROWCA!!
Nasz Kraj 2016-10-21 15:52
...by oszczedzic czasu sobie (piszac to) jak i przyszlym zainteresowanym praca w tym nazwijmy to ośrodkiem upadku człowieczenstwa napisze kilka zdan ktore byc moze oszczedza straconego czasu jak i zdrowia psychicznego tak własnie godnosci osobistej jak raz jeszcze podkreslam zdrowia psychicznego.
Pracowalem tam krotko ( a i tak sadze ze za dlugo) 2 miesiace,chcialem dac sobie szanse myslac ze slyszalo sie wiele o tej calej "strefie ekonomicznej" i przekonac sie czy faktycznie jest tak jak opowiadaja ludzie.
Zgada sie jest Tragicznie Dno moralne jak i Intelektualne!!!! dziewczyny 20 kilku letnie pustka totalna w glowach problem z ulozeniam zdania z wyslowieniem sie bo ja tu pracuje to jestem kims pytanie kim? nie ma mozliwosci porozmawiania,odezwania sie do nikogo,poniewaz na liniach sa juz grupki fachowcow tak tak fachowcow hahaha od wkladania srub do pokryw i podkladek i sa to ludzie o nie spotykanych zdolnoscich ktore mozna pokazywac w cyrku.Jak mozna w takich warunkach dawac sobie szanse i przelamywac te trudnoisci by za wszelka cene chociaz samemu starac sie odezwac do kogos,nie uda sie gdyz jest problem z odpowiedziami jak i cala reszta(nowy mam z nim rozmawiac a co on mnie obchodzi itp.) mam juz swoje towarzystwo, po kilku klasach gimazjum i to wystarczy reszta , co mnie to...mezczyzni , kobiety ogolnie ludzie tam pracujacy - sa i tacy co pracuja od poczatku czyli 14 rok zachowuja sie tak jakby stal za nim esesman z karabinem i czekal na okazje by wystrzelic hahah tak tak bylem swiadkiem takiej sceny oj pisac by wiele ale po co jesli cala ta strefa wyglada w ten sposob to niestety jest to katastrofa ze ludzie nazwijmy to normalni nie maja miejsca gdyz elita matołów jest najbardziej pożadanym obiektem w tych czasach. (pracowalem na tzw,bustrach uklady wspomagania pomp hamulcowych)-odradzam i pozdrawiam osoby ceniące swoja godnosc,moralnosc jak i normalnosc.
16
@@@@@ 2016-11-03 14:17
kobieto, nigdy nie było takiej stawki godzinowej dla nikogo, co ty za bzdury piszesz!!!!
pracuje w TRW ponad 8lat.Bajki to nie te forum.
@@@@@ 2016-11-03 14:18
nie ma
@@@@@ 2016-11-03 14:36
witam,
ile ludzi tyle opinii. niestety prawda jest żenująca - TRW to bóz pracy , gdzie rządzą CYFERKI i LICZBY,a nie jakość produktu ( a produkujemy pompy hamulcowe , o zgrozo!!!)
pracuję w TRW ponad 8 lat, przyznaje,wielkokrotnie chciałam odejść,rzucić korpusem kierownikowi w pysk i trzasnąć drzwiami,ale....mam zobowiązania i rodzine na utrzymaniu,więć jest jak jest , bo zarobki są OK.
Rotacja ludzi w TRW szokuje,przyjmują się, zwalniają,rekordzista wytrzymał do przerwy (4g.) , potem uciekł.Szantaż jest tutaj codziennością , za byle co dostajemy notatki służbowe , nagany,zabierają premie( a wynosi ona max. 10%hahahaha),zmuszają do nadgodzin( tak, wiem co pisze) twierdząc, że zakład jest w potrzebie i nie masz wyjścia ,bo kier. cie i tak zapisze ( a potrzeba w tym zakładzie jest 365dni w roku , bo z roku na rok zwiększane są zamówienia) .Pracujemy po 6-7 dni w tygodniu , w zamian nie dostajesz NIC ,oprócz dodatku za nadg.O szkoleniu nowych pracowników nie wspomnę, bo to jest cyrk,a nie szkolenie( 5-10min.i po szkoleniu), liderem czy kierownikiem może zostać każdy,zdegradują cię z dnia na dzień,jak często chorujesz to cie zwolnią albo karzą podpisać jakiś papierek "że się poprawisz i nie bedziesz juz chorował".Omijajcie ten zakład jeśli jesteście słabi psychicznie,bo was zniszczą.
13
olek 2016-11-08 10:10
zarobki do 2000zl z nadgodzinami cały miesiąc 2600zł ale jak wytrzymasz 1 miesiąc 200godzin pełen szacun bo jebla izdzie dostać w tym zakładzie wszyscy sa fałszywi i podpierdalaja się na maxa
4
olek 2016-11-08 10:24
W tym zakładzie pracuje się bardzo cieszko zmuszają na nadgodziny za smieszne pieniądze za 200godzin wypłaty można dostać 2600zł w trybie 3zmianowym ciagle maja o cos do ciebie problem wtedy zabierana jest premia na którą cieszko pracujesz a przeważnie zabierana jest wszystkim praez kogos co sam zajebał i się przyznać nie potrafi do swojego błędu.Ludzie cały czas się podpierdalaja i robią zdjęcia z byle gownianej sytuacji i najleprze ze wiesz kto cie podjebie i przyjdzie na kolejną zmiane cie zmienić i jak by nic nie było ręke ci podaje kadra chwali konfidentow i mowi ofen nie podpierdalasz nie pracujesz a kozysc ma tylko z tego TRW zabierając pieniądze za byle gowno!Pozdrowienia dla Grubego Esesmana!
8
obserwator 2016-11-09 19:56
Jestem osobą nie pracująca w tej firmie, ale postanowiłem/am dodać komentarz:
Niestety ta firma nawet nie szanuje pracowników biurowych!
Osoby, które układaja wyjazdy na delegacje czy szkolenia za granica to chyba juz nie posiadaja szarych komórek, a jakby te pozostałosci wyciac to by sie własna śliną zakrztusiły.
Jedna wielka Zenada- niewazne czy jedziesz 1000 km autem czy lecisz, masz byc i tyle- radz sobie sam,wszystko jest pieknie, ładnie dopóki ktos nie zabije sie na drodze pedząc na spotkanie.
Niestety oszczedności....taka korporacja a tak oszczędza na pracownikach?
Niektórzy to pracują tam chyba jako tzw. odcinacze kuponów ledwo po studiach znajacych biegle język, takich przyjmują ...po stażach
oj w innej branzy by sie nie odnalazły:-)
3
Obserwator 2016-11-17 15:44
Bardzo przepraszam ale nastąpiła pomyłka dotycząca firmy i pracowników biurowych.Nie o ta firmę chodziło.
Molat 2016-11-27 14:04
Pracowałem w Nexteer, teraz pracuje w TRW.
Zarobki w TRW lepsze to na plus, na minus to że dłużej trzeba u pośrednika robić.
W Nexteer na plus atmosfera! Miałem mega zajebista ekipę na Pinion PSA u Krzyska Stachury, i gdyby nie wyjazd do Anglii, to mimo słabszej kasy, nigdy bym z Nexteer nie zrezygnował, tęsknie za Moim Vermontem, Toyoda, i zajebistymi ludźmi:)
W TRW jak w każdej firmie, są ludzie którzy idą po trupach do celu, ale można znaleźć też dobre mordy :)
U mnie na obróbce zm. B właśnie takie dobre mordy są :)
Pozdro
1
benQ 2016-12-12 20:39
Wszystko fajnie pięknie ale jedna opinia to mnie rozbawiła mianowicie zarobki bez nadgodzin na poziomie 1900 netto są bardzo dobre? hmm chyba żyję w innym świecie....
rocky 2016-12-14 13:07
nie 1900 tylko 1720 zl po 3 umowei to moze byc okolo 6 lub nawet 2 lata niecałe 100 zl podwyzki czyli jakies 1820zl (niech bedzie) z nadgodzinami czyli z jedna sobota lub niedziela moze i jest 1900 zl - robota ,ludzie beznadziejni bieganina słów szkoda itd. jeszcze 3 zmiany hahahaha powodzenia.
2
Jo 2016-12-22 13:01
1700 dostajesz chyba z bumelami albo mówisz o pierwszej wypłacie za niepełny miesiąc.
Bez żadnych nadgodzin te 2 z przodu jest, szału nie ma, ale na realia Strefowskie to okej
rocky 2016-12-25 11:10
bez zadnych nadgodzin 2 z przodu? chyba ze pracujesz z 7 lat to moze tak i nie wprowadzaj trolu w bład ludzi!!!
2
Dawid 2017-01-09 20:37
pracuje w TRW od kilku lat i jak to w kazdej firmie ...korporacyjnej ...są konfidenci i uczciwi pracownicy.
Trzeba umiec sie odnaleźć w tej branży i nie wazne czy pracujesz w TRW , czy w ROCA, NKG itd...

Wszedzie sa nadgodziny, za ktore w TRW chociaz płaca - w innych firmach wymagaja ,aby je wybrac (daj dni wolne(

Cóż///rotacja jest spora, ale jak to w kazdej firmie...na strefie ;-)

zarobki są zróżnicowane od stanowiska i stażu pracy.

p.s. TRW zdominowane jest przez pracowników z Knurowa ;-) ...niekeidy mam wrazenie, ze pracuje w Knurowie ,a nie w Gliwicach ;-)

Jimmy 2017-01-19 07:12
Co ty glupio [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakie pompy? Chyba zapomniales ze uklad wspomagania tez jest produkowany a nie tylki twoje pompy
Jimmy 2017-01-19 07:18
Widze ze tylko potraficie narzekac, prawda jest ze sa konfitury na kazdym kroku ale jesli robisz swoje i nikomu nie podpadasz to nie jest zle i wcale nie musisz w d*pe wchodzic kiero bo od tego jest Serek :) masz checi do pracy, wyrabiasz sie to wezma szybko pod firme tym bardziej teraz :) wtedy w jakis sposob zatrzymuja pracownikow :) a rotacja jest ale co sie dziwic jak mlodym nie chce sie pracowac albo za ciezko, lepiej przy rodzicach ;)
1
john 2017-01-24 09:42
to rób i wyrabiaj sie dale,j takich jak ty jest potrzebnych ile wlezie,tym czasem ludzi co raz mniej zostały same matoły i buractwo nie nadajacego sie do niczego innego jak praca w trw poniewaz dla normalnych ludzi nie ma tam miejsca,tylko patrzec jak ukraina zasiedli ten SYF!!!
4
Arczi 2017-01-26 13:01
Czy ktoś może napisać stawkę brutto jak obowiązuje od stycznia 2017 .
Wysokosc miesięcznej premi jeśli jest. Czy macie premię za oceny itd . Z góry dziękuję
1
Operator 2017-01-30 19:29
Arczi stawka dla nowej osoby to 15,50zł brutto po pół roku 16,12 zł brutto premia max 10% Ale ciężko dostać całą. Praca przez agencję na umowy krótko terminowe. Raczej stabilna nie kombinujesz, nie chodzisz na L4(lub jesteś dzieckiem lidera,szwagrem kierownika czy przyjacielem kogoś z wyższym stanowiskiem wtedy wystarczy 6 miesiecy i umowa z firmy)masz szansę na umowę z TRW.
1
shadow 2017-01-31 15:16
Czesc ja chcialem sie spytac jak macie z weekendami ? Stawka i czy sa obowiazkowe w sensie dobrowolne czy narzucone ?
2
anna 2017-01-31 19:57
Witam,
Dostałam propozycję pracy w tym zakładzie,czy ktoś może powiedzieć jak tam wygląda praca na lini produkcyjnej,jacy są ludzie i czy jest aż tak źle jak piszą.
2
Coworker 2017-02-01 19:38
Nikt cię nie zmusi jeśli nie będziesz chciał. Ale jeśli myślisz o umowie z trw klepać musisz wszystkie n/g. Zero L4 oczywiście, a płatne masz 100%.
1
Coworker 2017-02-01 19:42
Ludzie wszędzie są różni.
Przyjdź popracuj miesiąc i sama ocenisz.
Pracuję kilka lat, ale każdy musi sam wiedzieć czy chce i da radę. Ale ogólnie komentarze po części prawdziwe ;-)
1
Gosc 2017-02-03 15:58
Dokładnie,ty Jimmi dupowłazie jeden,to właśnie przez takich pajacy jak Ty jest jak jest,potrzebują takich frajerów jak Ty
2
frank 2017-02-17 12:17
Czy mozna nisko upaśc okazuje sie mozna,ludzie tam pracujacy to jakas padaka debilizm nie wiem jak to nazwac dziadostwo totalne zreszta idzcie sami po co ja to pisze czasu i słów szkoda!
3
raz dwa 2017-02-28 13:35
omijać z dala ten gnój!!! juz widać na płocie reklame do rekrutacji "składajcie u nas CV" haahahah ludzi brak jak najdalej ot tego gnoju bo opowiedzieć tego nie sposób jak traktuje się normalnych ludzi a debili tam od groma wiec to raczej dla tej grupy społecznej zakład - pracowałęm 5 miesięcy i o 5 za dużo!!!
4
praca 2017-02-28 16:37
Jeśli możecie to omijajcie szerokim łukiem! !!
5
ONA 2017-03-29 07:43
Nikt cię nie zmusi jeśli nie będziesz chciał tylko zmotywuje nagana jeśli odmówisz ... porażka niepolecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Chris 2017-04-14 14:03
Powiedz mi jak to wygląda ogólnie robota dla fizoli jakie stawki na początek , czego się spodziewać bo piszesz o 15 zł za godzinę a inni mówią o 1700 1900 na rękę na początek , a mam zamiar się z kolei zwolnić a tu mam 13 zł czyli 2000

krzysiek wojak Facebook tak jak napisane ze spacja
Siema 2017-04-29 08:59
Mam pytanie, czy praca jest w hałasie. A więc czy na badaniach okresowych jest laryngolog.
Lena 2017-05-02 18:44
Jakie zarobki na początek?
Lena 2017-05-09 21:06
Czy ktoś mi odpowie???
luz 2017-05-10 08:58
czy faktycznie jestes tak ułomna ze nie jestes w stanie przeczytac co pisze wyzej! zakłąd wlasnie dla takich jak ty! - dramat!
5
pracownik produkcji 2017-05-13 09:44
15,50 brutto przez firme zewnetrzna Work. Wiec ile zarobisz to zalezy od miesiąca. Do tego doliczyc dodatek za nocki standardowy jak wszedzie i do 10% od stawki podstawowej. Nadgodziny 100% niezaleznie sobota czy niedziela. Atmosfera rozna. Jak jest ktos wolny czy wrazliwy to musi to zmienic w sobie bo go zgnoja inni
3
Ja 2017-06-07 12:18
Jestem pracownikiem 14-cie lat w firmie zf trw i chwale sobie tą prace ludzie nie czytajcie tych bzdur jak ktoś chce pracować i zarabiać to będzie zarobki są dobre jak na panujące warunki w POLSCE
3
Arek_1234 2017-06-17 20:52
Uwaga
Omijajcie tą firmę ZF-TRW dalekim łukiem , pracuję tam parę ładnych lat ( Produkcja ).. To co się teraz tam wyrabia , woła o pomstę do nieba .. Tak więc :
Ciągłe zmuszanie do nadgodzin , jeśli będziesz się stawiał , dostaniesz karteczkę do podpisania ,że zakład cię potrzebuję ( Taki chwyt ) ...
Zapomnijcie o urlopach , kiedy byście nie poszli po urlop , zawsze będzie problem z otrzymaniem , na dany dzień , lub tydzień ...
Braki operatorów na liniach , często robisz za dwóch , a praca jest ciężka ...
O ciągłej gonitwie nie wspomnę , niema czasu się napić wody , itp .......
Dużo by wymieniać ....
Stress jest w tym zakładzie codziennością !!
Kierownictwo na produkcji , dno intelektualne , cha...my w całej okazałości ....
6
Kulka 2017-06-24 15:00
Pracował ktoś może w TRW Gliwice przez exact systems na kontroli jakości? Praca trudna, czy dam radę bez doświadczenia na stanowisku? Jaki koordynator, nie oszukuje, pomoże czy raczej ma Cie gdzieś?
janek 2017-06-25 10:29
exact system nie werbuje do trw czlowieku!jestes tylko i wylacznie pracownikiem exacta! umowa zlecenie to ta firma moze ci zaproponwac praca studentow itp. minimum checi do nauiki jezyka obcego i wyjad z tego dziadostwa nazywanego polska!
2
Fiolek 2017-06-28 00:47
W NGK podwyżka o 700 zł brutto. Uciekajta ludziska.
JOLA 2017-07-03 09:43
SZUKAM NAMIARU NA DOJAZD NA ZMIANE B Z ZABRZA KTOS COS NA TEN TEMAT TEL 508171182
Nowy 2017-07-03 19:52
Mam pytanko do was jakie agencje przyjmują do trw?
gekon 70 2017-07-17 13:36
witam prosze o informacje jak w trw jest z praca w soboty i niedzielae czy sa wolne czy jest przymus pracy w te dni,pytam bo chce zlozyc cv ale jestem uzalezniony od dojazdu
Ona 2017-07-22 21:03
Kulka, Pracowałam w Exacie na zleceni w TRW –u, więc sprawa wygląda tak jak pisze Janek. Tylko że należy pamiętać, że TRW nie prowadzi rekrutacji zewnętrznych. Będziesz miała możliwość poznać zakład. Sporo osób pracujących w Exacie przeszło na produkcję. Dopiero po przepracowani kilku lat na produkcji masz szanse na pracę w jakości. Co do samej pracy pod Exactem w TRW to mam mieszane uczucia. Exact zajmuje się tam wszystkim, nawet pakowaniem pomp na linii do pudełek co uważam za głupotę. Z koordynatorką nie było żadnych problemów, liderzy są rożni, w większości bardzo fajni, szczególnie Aga i Paweł. Podsumowując, radziłabym Ci od razu iść do agencji Work na produkcję.
Julita 2017-07-27 13:33
@Arek_1234 piszesz, że zmuszanie do nadgodzin, a czy płatne? I czy to chwilowa sytuacja z nadgodzinami?Czy tak zawsze? Pojawiły się nowe oferty pracy na stanowiska Network Analyst – Remote Access i Network Analyst – WAN w Częstochowie. Ktoś aplikuje?
Były pracownik 2017-07-31 20:02
Pracowałem tam w 2009 roku przez 2 tygodnie przez Manpower-a, ale zostałem zwolniony razem z kilkoma innymi osobami, które się ze mną przyjmowały wtedy do pracy, ponieważ zdarzył się wtedy na zmianie jakiś wypadek, a nasza cała grupa nie miała szkolenia BHP i wszystkich nas zwolnili.
Pracowałem głównie na SOK-u i rozbierałem pompy hamulcowe z tymi olbrzymimi sprężynami w środku.
Nie wspominam źle tej pracy, chociaż pracowałem tam już dawno temu i bardzo krótko, więc może mnie po prostu ominęła praca na gorszych liniach.
Jak tam jest teraz względem tego, jak to wyglądało te 8 lat temu???
Czy rzeczywiście zmuszają do nadgodzin???
Bo w Work Express powiedzieli, że nadgodziny są dobrowolne.
Zastanawiam się nad powrotem i nie wiem czy warto.
Z tego co widzę, to opinie są w większości bardzo negatywne, ale to już standard, jeśli chodzi o wszystkie firmy na gliwickiej strefie.
Czy na hali jest klimatyzacja i czy nie jest za gorąco, za głośno i czy nie trzeba wdychać szkodliwych substancji, czy praca nie jest za bardzo monotonna, czy się czas w pracy nie dłuży???
Mam uprawnienia na wszystkie wózki, więc magazyn też wchodzi u mnie w grę.
Molacik 2017-08-04 09:12
Dojazd do roboty zawsze się znajdzie, jest Wolumen, to jedziesz z tematem ziomek, nie ma, że boli, sobota, niedziela, jest walka, chcesz zarobic to przychodzisz :D
jest Atma w robocie, to najwazniejsze :D Wal na maszyny, piekna robota, cały rok Meksyk, nie trzeba lecieć na wakacje, w zimie ze 20 stopni, w lato przy maszynie ze 40, a 32 w cieniu :D
hanek 2017-08-08 07:50
syf!!! miernota tych pracujacych tam jest niewyobrazalnie przerazajaca czegos takiego jeszcze nie widziałem hahaha totalne dno !
2
Zostaw swoją opinię o TRW - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW