brak logo

TRW

Gliwice

Opinie o TRW

rewq 2015-03-26 09:49
W UR obrobka juz 3 sie zwolnilo a beda nastepni Dlaczego? Skoro tam tak dobrze
2
joker11156 2015-04-01 10:09
tak
AGA 2015-04-08 13:11
Witam , czy są przyjęcia do firmy ??
UR Obróbka 2015-06-14 20:21
Dlaczego?
scottie 2015-07-08 08:21
Praca na obróbce w roli operatora CNC po 3 latach (bez wpadek dyscyplinarnych itp., przy poziomie wyszkolenia nie wymagającego specjalnego nadzoru teamlidera)ok 2800 brutto. Dodatki są niewielkie, mała premia - 10% podstawy to max, ale 2-3 stówki extra można z tego miesięcznie uszczknąć, z dwiema sobotami w miesiącu netto wychodzi 2600 - 2800, w zależności od kwartalnych premii za bezchromowości i dodatku za pranie odzieży. Siatka płac na tym stanowisku jest jawna, wystarczy popytać w HR - nikt z tego tajemnicy nie robi. Plusy: niewielki stres, dużo nadgodzin, na upartego kiedyś 5 dni nadliczbowych przepracowałem - to nawet jakies 3,5 k netto wpadło. Minusy, praca monotonna, szybko się uczysz, bo użytecznych nowości mało. Ciągle delikatnie, ale jednak wyciskają z pracownika coraz więcej, przy zachowaniu stawki. Jest coroczne wyrównanie inflacyjne - celowo nie używam tu słowa podwyżka płacy. Uciążliwe warunki pracy - gorąco, niejednokrotnie duszno, klimatyzacja szwankuje - czasem działa czasem nie, ogólnie to jest problem, szkoda , że zaniedbywany przez kierownictwo bo dający się rozwiązać, gdyż to nie jest kopalnia.
7
ania 2015-07-12 11:28
czy w gliwicach sa aktualnie jakies przyjecia
scottie 2015-07-14 00:39
dzwonić do HR, pytać - oni chyba wiedzą najlepiej, no nie?
w praktyce "jakieś przyjęcia" są zawsze - domyślam się, że chodzi ci o stanowiska produkcyjne- czasem masowe, czasem pojedyncze. najczęściej na produkcję dostają się ludzie po przepracowaniu przez Exact Systems. Z ulicy raczej nie biorą, ale pytać w HR najlepiej
marcin 2015-07-14 11:02
słuchajcie wszyscy a opowiem jak tam naprawdę jest zwolniłem się po 3 latach a pracowałem jako magazynier od umowy zlecenie po umowę o prace przez różne agencje,na początku była to firma aas po 9 miesiącach docenili i dali umowę o pracę przez work expres next osp obecnie logistyka pl agencja ta sama ale zmienia nazwę ale to szczegół :

STABILNOŚĆ ZATRUDNIENIA: W firmie trw jest stabilność nawet na 1 miesięcznych umowach,nie zwolnią cię jeśli sam tego nie zrobisz nawet jak coś przeskrobiesz dają szanse i to nie jedną,i robisz dalej a jak robisz normalnie i dobrze nie walisz bumelek to nawet po 7 miesiącach cię biorą pod firmę jak byłem z tych co jak musieli to chodzili na l4 brali uz i ciągle chcieli mieć wolne ale i tak robiłem i nie bałem się o zatrudnienie więc jak ktoś chce to będzie tam pracował do usranej śmierci tylko z tymi wolnymi to mądrze::

PRZYJĘCIE DO FIRMY: tak na dobrą sprawę są cały czas,i nawet jak mają na rozmowy 6 osób to i tak zadzwonią do ciebie jeśli chodzi o magazyn to praca jest często ciężka,warunki często stresujące i mobing ze strony pracowników jak i kierowników mnie mobing akurat nie dotyczył bo sobie nie dałem sam nie raz pewnie się przyczyniałem ale cóż taka praca drzeć ryja i nic więcej bo produkcja najważniejsza ale jak się wdrożysz to nie jest tak żle mnie wqurwiali kierownicy bo myślą że czlowiek maszyna i jak frajer bedzie robil za 3 osoby a kierownictwo na magazynie mlode ktore p[rzedtem pracowalo jak kazdy dostali avans i w dupach sie poprzewracało...mi się już znudziło wqrwianie ciagle wiec odszedłem

KASA: jak nie robisz po 12 h,w soboty i niedziele to lipa taka jak wszedzie a cieżej:wiec wybór do was należy kasa czy normalna praca:1700zł netto bez nadgodzin


jak macie wiecej pytan pisac
9
PAMPAM 2015-08-20 15:35
Praca nie jest az taka ciezka atmosfera pomiedzy pracownikami jest bardzo fajna. Ale tez zdarzaja sie przypadki osob, ktore kabluja... i dostaja za to awanse lub podwyzki. Szefostwo donosicielstwo bardzo chwali. Jezeli ktos lubi pracowac rowniez w wekendy to praca w trw jest jak najbardziej dla niego.A co do awansow na wyzszych stanowiskach jest klan rodzinny jezeli jest sie osoba ambitna studiujaca i liczaca na awanse to firmy nie polecam do pewnego stopnia mozna awansowac i dalej nie ma szans chyba ze masz kogos z rodziny na najwyzszych stanowiskach w firmie ;)
1
machining 2015-08-27 16:27
Praca na obróbce w TRW. Kiedyś fajna sprawa rozwój itd. Teraz operator jest tzw. podajnikiem do zakładania tylko odlewów.
Warunki pracy: w lecie upał nie do wytrzymania, hałas i mgła olejowa która daje na płuca lepiej niż kiedyś paczka Klubowych. Robisz swoje, czyli norma (wyśrubowana do granic wytrzymałości), nie zrobisz crasha na maszynie czyli połamiesz drogie narzędzia to masz spokój. Jak masz problemy ze zrzuceniem wagi to trw obróbka polecam. Jeśli problemy ciśnieniowo sercowe to jak najdalej.
Kierownictwo - jębi...ą Cię za niewyróbę, za brak wypisywania dokumentacji której jest mnóstwo a masz to zrobić nie przerywając pracy dwóch maszyn na których pracujesz. Je....bią Cię za wszystko. Na wyższą stawkę ciężko przejść bo za niższą ocenę półroczną spadasz ze stawki. Jeśli kogoś bez nadgodzin w takich warunkach około 2000 zł (nie Euro jak za granicą jak na tym samym stanowisku czyli operator CNC) zadowala to polecam. Najnowsze wieści to szukają pracowników. Na montaż około 60 osób, na obróbkę około 20 osób i brak w HR-ach CV. Czyli tak ludzie mają dosyć. Kto przyjdzie to się zwalnia zaraz, szczególnie że kierownictwo na obróbce woli chłopów lub baby jajami. Także można składać podania. Podsumowując: chcesz zdobyć papier operator cnc to na rok można przyjść i jakoś wytrzymać. Potem... spier.....ć za granicę lub do innych firm gdzie jak nie lepiej płacą to przynajmniej pochwalą Cię raz za kiedy a nie tylko wieczne zjeby..
3
nowa 2015-09-16 14:45
witam,
dostałam się na obróbkę na zmianę A, przyznam, że mam lekkiego pietra :)). Jak jest na tej zmianie??
frag22 2015-09-30 16:10
robota ok.ale kierownicy genetycznie zryci i bardzo dużo konfidentury i lizusów niepolecam pracy w ZF TRW
1
Mika 2015-11-13 22:23
Witam, gdzie można składać cv do TRW??
kasia 2015-11-17 20:59
Work Express. Byłam dzisiaj na rozmowie i mam czekać na telefon.Chciałam zapytać czy TRW przyjmuje osoby po 40-tce.
anonim 2015-12-09 23:59
Jakim oprogramowaniem? nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie wygłaszaj herezji. TRW GLIWICE - bo o tym zakładzie jest tu forum produkuje tylko pompy hamulcowe do samochodów osobowych i kilku dostawczych, niebawem ruszyc ma produkcja zacisków / szczęk hamulcowych (ang. caliper) - ale na razie to jest w powijakach, jakies testy, przymiarki. Pompy pompy i jeszcze raz pompy. Jak robisz swoje i dobrze , to bedziesz robił do usranej śmierci a cie nie zwolnią. Słowem stabilnosc zatrudnienia jest. Rekordziści czy to na obróbce, czy monatażu robia od poczatku zakladu w Gliwicach czyli od 2001 roku jedno i to samo, ci bardziej sprytniejsi awansowali lub odeszli. Wszelkie prawa pracownicze wynikajace z kodeksu pracy zachowane a wyplata na czas. Jednak ani grama wiecej. Jak przerwa po 4h pracy ma trwac 15 minut, to tyle, firma od siebie nie da nic, wszystko wyzylowalne na max, a LPO ma placone własnie po to aby z wyzyłowanego jeszcze bardziej wyżyłować. O zarobki dla pracownika produkcyjnego jawnie nie bać sie i pytac w HR - siatka plac wywieszona nawet w gablocie przy HR. O awans oczywiscie trudno - lepsze stołki są obsadzone i kurczowo trzymane, ale zdarzaja się wyjatki. Zasada jak wszedzie w tym kraju - im ładniej lizesz tym szybciej awansujesz. Sa też stołki (sztucznie wykreowane stanowiska biurowe typu specjalista ds. niepotrzebnych(naprawdę!)) nie do obsadzenia dla zwykłego smiertelnika (kolesiostwo).
konopa 2016-01-12 11:42
Pelno pieknych kobiet,praca przez exaact placa 9 zl za godz, robota zalezy od stanowiska, sa fajne z fajnymi normami ale zdarzaja sie stanowiska na ktorych nikt pracowac nie chce bo jest nie wyroba, wtedy minus i kopa na inne stanowisko.Ludzie jak ludzie , laza pierdzielą od rzeczy w sumie jak wszedzie, ale gdy dorwie sie 15 panienek i robisz z nimi sam, polecam zatyczki do uszu xD No a konfidencstwo na bardzo wysokim poziomie , po 10 minutach od zdarzenia kazdy wie o wszystkim, ale czy nie kochamy systemowek xD?
1
jacek 2016-02-11 17:50
polecasz? czyli jak cała reszta tam masz kij w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pzdr
ps. byle do emerytury :)
nexteer 2016-02-11 18:36
nie polecam pracy tam, nie wiedzą co to motywacja (Motywacja w pracy – pracodawcy widząc, że zwiększenie działań mających na celu podniesienie motywacji pracowników przynosi lepsze efekty ich pracy jako jeden z wielu elementów stosują benefity jako narzędzia motywacyjne pozapłacowe oraz poprzez tradycyjne narzędzia – wynagrodzenia.) o wiele lepiej jest po sąsiedzku u chińczyka :)
Luk 2016-04-26 19:02
Witam mam pytanie do osób którzy pracują bądź pracowali na magazynie Trw jak wygląda praca na magazynie,finansowo jak wychodzi się i jak z atmosferą ?
5
Erwin 2016-06-15 22:08
Za zatrudnianie ludzi na śmieciówkach, przez agencję, powinny być zabierane przywileje podatkowe, a takowe mają takie firmy na strefie. Gdzie są posłowie którzy przyzwalają na te gówno?
4
Hela 2016-06-16 08:06
Umowy śmieciowe to umowy-zlecenie, umowy o dzieło. Agencje na strefie zatrudniają na podstawie umów o pracę!
1
Erwin 2016-06-28 09:40
Hela, od razu widać że pracujesz w kadrach :) Czyżby w centrali zaczęli się dziwić dlaczego w firmie tak duża rotacja? Tak, umowa o pracę agencyjną to taka umowa o pracę jak adidasy kupione na bazarze za 16 zł to adidasy. Ośmieszasz się. Ale to nie tylko problem TRW ale całej gliwickiej strefy. Dopóty, dopuki koledzy i koleżanki robotnicy będziemy pozwalali na pasożytowanie pasibrzuchów
7
yo 2016-08-15 12:18
firma powstala w 2001 a ty pracujesztam 14 rok
anonim 2016-09-14 08:39
Witam wszystkich , ja swego czasu byłam pracownikiem TRW w Gliwicach , to co piszą tu ludzie którzy jeszcze nie pracowali jest śmieszne i żenujace ;) po pierwsze sama praca czyli np produkcja odpowiada w tej firmie dosłownie za wszystko , jakiś dział ma niewyróbę Nasza wina , nie ma pomp Nasza wina itd , robota najgorsza to myślę bustry bo tam robią produkt końcowy , niestety atmosfera w tym zakładzie jest na poziomie zerowym ! Szefostwo , kierownicy , liderzy a nawet ludzie z biur nie mają wcale szacunku do pracowników z niższej półki , mobbing to słowo tabu ale też występuje , mają ciekawe sposoby motywacji : " albo norma , albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; czyli całkiem fajnie wiem bo niestety mnie samą tak potraktowali ! Baby tam to chyba największe plotkary na świecie przez co praca na liniach to po prostu koszmar , benefity ja Was proszę kartę na siłownię dostaniesz i tyle , na święta żadnych dodatków , jak dostaniesz kubek czy świeczkę na wigilli pracowniczej to powinieneś skakać do góry ! Ręka ręke myje , lizidupy mają wszystko a człowiek się stara po 2 lata pracuje i co i nic powiedzą Ci że za mało za wolno itd. Jedyny na rok piknik a ludzie tam się zachowują jakby w życiu nic nie jedli i nie pili ! Po prostu osobiście nie polecam pracy w TRW , a i np nadgodziny to nie jest tak że jak nie chcesz to nie chodzisz , ja byłam kilkukrotnie zmuszona mimo tego iż akurat nie miałam na to ochoty , no ale mówię jak ktoś nie ma wiekszych ambicji niż praca po 10 lat tam to na bank mu się spodoba :) pozdro ludziska ! :)
10
wypalony 2016-10-20 15:19
Nie ma stanowisk KIEROWCA!!
Nasz Kraj 2016-10-21 15:52
...by oszczedzic czasu sobie (piszac to) jak i przyszlym zainteresowanym praca w tym nazwijmy to ośrodkiem upadku człowieczenstwa napisze kilka zdan ktore byc moze oszczedza straconego czasu jak i zdrowia psychicznego tak własnie godnosci osobistej jak raz jeszcze podkreslam zdrowia psychicznego.
Pracowalem tam krotko ( a i tak sadze ze za dlugo) 2 miesiace,chcialem dac sobie szanse myslac ze slyszalo sie wiele o tej calej "strefie ekonomicznej" i przekonac sie czy faktycznie jest tak jak opowiadaja ludzie.
Zgada sie jest Tragicznie Dno moralne jak i Intelektualne!!!! dziewczyny 20 kilku letnie pustka totalna w glowach problem z ulozeniam zdania z wyslowieniem sie bo ja tu pracuje to jestem kims pytanie kim? nie ma mozliwosci porozmawiania,odezwania sie do nikogo,poniewaz na liniach sa juz grupki fachowcow tak tak fachowcow hahaha od wkladania srub do pokryw i podkladek i sa to ludzie o nie spotykanych zdolnoscich ktore mozna pokazywac w cyrku.Jak mozna w takich warunkach dawac sobie szanse i przelamywac te trudnoisci by za wszelka cene chociaz samemu starac sie odezwac do kogos,nie uda sie gdyz jest problem z odpowiedziami jak i cala reszta(nowy mam z nim rozmawiac a co on mnie obchodzi itp.) mam juz swoje towarzystwo, po kilku klasach gimazjum i to wystarczy reszta , co mnie to...mezczyzni , kobiety ogolnie ludzie tam pracujacy - sa i tacy co pracuja od poczatku czyli 14 rok zachowuja sie tak jakby stal za nim esesman z karabinem i czekal na okazje by wystrzelic hahah tak tak bylem swiadkiem takiej sceny oj pisac by wiele ale po co jesli cala ta strefa wyglada w ten sposob to niestety jest to katastrofa ze ludzie nazwijmy to normalni nie maja miejsca gdyz elita matołów jest najbardziej pożadanym obiektem w tych czasach. (pracowalem na tzw,bustrach uklady wspomagania pomp hamulcowych)-odradzam i pozdrawiam osoby ceniące swoja godnosc,moralnosc jak i normalnosc.
12
@@@@@ 2016-11-03 14:17
kobieto, nigdy nie było takiej stawki godzinowej dla nikogo, co ty za bzdury piszesz!!!!
pracuje w TRW ponad 8lat.Bajki to nie te forum.
@@@@@ 2016-11-03 14:18
nie ma
@@@@@ 2016-11-03 14:36
witam,
ile ludzi tyle opinii. niestety prawda jest żenująca - TRW to bóz pracy , gdzie rządzą CYFERKI i LICZBY,a nie jakość produktu ( a produkujemy pompy hamulcowe , o zgrozo!!!)
pracuję w TRW ponad 8 lat, przyznaje,wielkokrotnie chciałam odejść,rzucić korpusem kierownikowi w pysk i trzasnąć drzwiami,ale....mam zobowiązania i rodzine na utrzymaniu,więć jest jak jest , bo zarobki są OK.
Rotacja ludzi w TRW szokuje,przyjmują się, zwalniają,rekordzista wytrzymał do przerwy (4g.) , potem uciekł.Szantaż jest tutaj codziennością , za byle co dostajemy notatki służbowe , nagany,zabierają premie( a wynosi ona max. 10%hahahaha),zmuszają do nadgodzin( tak, wiem co pisze) twierdząc, że zakład jest w potrzebie i nie masz wyjścia ,bo kier. cie i tak zapisze ( a potrzeba w tym zakładzie jest 365dni w roku , bo z roku na rok zwiększane są zamówienia) .Pracujemy po 6-7 dni w tygodniu , w zamian nie dostajesz NIC ,oprócz dodatku za nadg.O szkoleniu nowych pracowników nie wspomnę, bo to jest cyrk,a nie szkolenie( 5-10min.i po szkoleniu), liderem czy kierownikiem może zostać każdy,zdegradują cię z dnia na dzień,jak często chorujesz to cie zwolnią albo karzą podpisać jakiś papierek "że się poprawisz i nie bedziesz juz chorował".Omijajcie ten zakład jeśli jesteście słabi psychicznie,bo was zniszczą.
11
olek 2016-11-08 10:10
zarobki do 2000zl z nadgodzinami cały miesiąc 2600zł ale jak wytrzymasz 1 miesiąc 200godzin pełen szacun bo jebla izdzie dostać w tym zakładzie wszyscy sa fałszywi i podpierdalaja się na maxa
4
olek 2016-11-08 10:24
W tym zakładzie pracuje się bardzo cieszko zmuszają na nadgodziny za smieszne pieniądze za 200godzin wypłaty można dostać 2600zł w trybie 3zmianowym ciagle maja o cos do ciebie problem wtedy zabierana jest premia na którą cieszko pracujesz a przeważnie zabierana jest wszystkim praez kogos co sam zajebał i się przyznać nie potrafi do swojego błędu.Ludzie cały czas się podpierdalaja i robią zdjęcia z byle gownianej sytuacji i najleprze ze wiesz kto cie podjebie i przyjdzie na kolejną zmiane cie zmienić i jak by nic nie było ręke ci podaje kadra chwali konfidentow i mowi ofen nie podpierdalasz nie pracujesz a kozysc ma tylko z tego TRW zabierając pieniądze za byle gowno!Pozdrowienia dla Grubego Esesmana!
7
obserwator 2016-11-09 19:56
Jestem osobą nie pracująca w tej firmie, ale postanowiłem/am dodać komentarz:
Niestety ta firma nawet nie szanuje pracowników biurowych!
Osoby, które układaja wyjazdy na delegacje czy szkolenia za granica to chyba juz nie posiadaja szarych komórek, a jakby te pozostałosci wyciac to by sie własna śliną zakrztusiły.
Jedna wielka Zenada- niewazne czy jedziesz 1000 km autem czy lecisz, masz byc i tyle- radz sobie sam,wszystko jest pieknie, ładnie dopóki ktos nie zabije sie na drodze pedząc na spotkanie.
Niestety oszczedności....taka korporacja a tak oszczędza na pracownikach?
Niektórzy to pracują tam chyba jako tzw. odcinacze kuponów ledwo po studiach znajacych biegle język, takich przyjmują ...po stażach
oj w innej branzy by sie nie odnalazły:-)
2
Obserwator 2016-11-17 15:44
Bardzo przepraszam ale nastąpiła pomyłka dotycząca firmy i pracowników biurowych.Nie o ta firmę chodziło.
Molat 2016-11-27 14:04
Pracowałem w Nexteer, teraz pracuje w TRW.
Zarobki w TRW lepsze to na plus, na minus to że dłużej trzeba u pośrednika robić.
W Nexteer na plus atmosfera! Miałem mega zajebista ekipę na Pinion PSA u Krzyska Stachury, i gdyby nie wyjazd do Anglii, to mimo słabszej kasy, nigdy bym z Nexteer nie zrezygnował, tęsknie za Moim Vermontem, Toyoda, i zajebistymi ludźmi:)
W TRW jak w każdej firmie, są ludzie którzy idą po trupach do celu, ale można znaleźć też dobre mordy :)
U mnie na obróbce zm. B właśnie takie dobre mordy są :)
Pozdro
benQ 2016-12-12 20:39
Wszystko fajnie pięknie ale jedna opinia to mnie rozbawiła mianowicie zarobki bez nadgodzin na poziomie 1900 netto są bardzo dobre? hmm chyba żyję w innym świecie....
rocky 2016-12-14 13:07
nie 1900 tylko 1720 zl po 3 umowei to moze byc okolo 6 lub nawet 2 lata niecałe 100 zl podwyzki czyli jakies 1820zl (niech bedzie) z nadgodzinami czyli z jedna sobota lub niedziela moze i jest 1900 zl - robota ,ludzie beznadziejni bieganina słów szkoda itd. jeszcze 3 zmiany hahahaha powodzenia.
2
Jo 2016-12-22 13:01
1700 dostajesz chyba z bumelami albo mówisz o pierwszej wypłacie za niepełny miesiąc.
Bez żadnych nadgodzin te 2 z przodu jest, szału nie ma, ale na realia Strefowskie to okej
rocky 2016-12-25 11:10
bez zadnych nadgodzin 2 z przodu? chyba ze pracujesz z 7 lat to moze tak i nie wprowadzaj trolu w bład ludzi!!!
2
Dawid 2017-01-09 20:37
pracuje w TRW od kilku lat i jak to w kazdej firmie ...korporacyjnej ...są konfidenci i uczciwi pracownicy.
Trzeba umiec sie odnaleźć w tej branży i nie wazne czy pracujesz w TRW , czy w ROCA, NKG itd...

Wszedzie sa nadgodziny, za ktore w TRW chociaz płaca - w innych firmach wymagaja ,aby je wybrac (daj dni wolne(

Cóż///rotacja jest spora, ale jak to w kazdej firmie...na strefie ;-)

zarobki są zróżnicowane od stanowiska i stażu pracy.

p.s. TRW zdominowane jest przez pracowników z Knurowa ;-) ...niekeidy mam wrazenie, ze pracuje w Knurowie ,a nie w Gliwicach ;-)

Jimmy 2017-01-19 07:12
Co ty glupio [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakie pompy? Chyba zapomniales ze uklad wspomagania tez jest produkowany a nie tylki twoje pompy
Jimmy 2017-01-19 07:18
Widze ze tylko potraficie narzekac, prawda jest ze sa konfitury na kazdym kroku ale jesli robisz swoje i nikomu nie podpadasz to nie jest zle i wcale nie musisz w d*pe wchodzic kiero bo od tego jest Serek :) masz checi do pracy, wyrabiasz sie to wezma szybko pod firme tym bardziej teraz :) wtedy w jakis sposob zatrzymuja pracownikow :) a rotacja jest ale co sie dziwic jak mlodym nie chce sie pracowac albo za ciezko, lepiej przy rodzicach ;)
1
john 2017-01-24 09:42
to rób i wyrabiaj sie dale,j takich jak ty jest potrzebnych ile wlezie,tym czasem ludzi co raz mniej zostały same matoły i buractwo nie nadajacego sie do niczego innego jak praca w trw poniewaz dla normalnych ludzi nie ma tam miejsca,tylko patrzec jak ukraina zasiedli ten SYF!!!
3
Arczi 2017-01-26 13:01
Czy ktoś może napisać stawkę brutto jak obowiązuje od stycznia 2017 .
Wysokosc miesięcznej premi jeśli jest. Czy macie premię za oceny itd . Z góry dziękuję
Operator 2017-01-30 19:29
Arczi stawka dla nowej osoby to 15,50zł brutto po pół roku 16,12 zł brutto premia max 10% Ale ciężko dostać całą. Praca przez agencję na umowy krótko terminowe. Raczej stabilna nie kombinujesz, nie chodzisz na L4(lub jesteś dzieckiem lidera,szwagrem kierownika czy przyjacielem kogoś z wyższym stanowiskiem wtedy wystarczy 6 miesiecy i umowa z firmy)masz szansę na umowę z TRW.
shadow 2017-01-31 15:16
Czesc ja chcialem sie spytac jak macie z weekendami ? Stawka i czy sa obowiazkowe w sensie dobrowolne czy narzucone ?
anna 2017-01-31 19:57
Witam,
Dostałam propozycję pracy w tym zakładzie,czy ktoś może powiedzieć jak tam wygląda praca na lini produkcyjnej,jacy są ludzie i czy jest aż tak źle jak piszą.
1
Coworker 2017-02-01 19:38
Nikt cię nie zmusi jeśli nie będziesz chciał. Ale jeśli myślisz o umowie z trw klepać musisz wszystkie n/g. Zero L4 oczywiście, a płatne masz 100%.
Coworker 2017-02-01 19:42
Ludzie wszędzie są różni.
Przyjdź popracuj miesiąc i sama ocenisz.
Pracuję kilka lat, ale każdy musi sam wiedzieć czy chce i da radę. Ale ogólnie komentarze po części prawdziwe ;-)
Gosc 2017-02-03 15:58
Dokładnie,ty Jimmi dupowłazie jeden,to właśnie przez takich pajacy jak Ty jest jak jest,potrzebują takich frajerów jak Ty
1
frank 2017-02-17 12:17
Czy mozna nisko upaśc okazuje sie mozna,ludzie tam pracujacy to jakas padaka debilizm nie wiem jak to nazwac dziadostwo totalne zreszta idzcie sami po co ja to pisze czasu i słów szkoda!
1
Zostaw swoją opinię o TRW - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW