brak logo

FIN SA Brammer

Kolbuszowa

Opinie o FIN SA Brammer

tez on 2017-01-13 21:34
Znam ich z własnego doświadczenia, niestety jak sie okazało to pracodawca, który posuwa się do najgorszych metod w egzekfowaniu posłuszeństwa od pracownika; nieformalne zastraszanie, atmosfera ogólnego dygotu, że jak cię nie ma w robocie to uważaj, bo czychają. Odradzam tak jak piszę na początku. Nie warto trzęść się stale przed pseudo zarządem. Nikt nie powinien być zmuszany do zniżania się przed nimi, a w tej firmie to obowiązująca 'norma'.
11
potw 2017-01-14 23:18
święta racja i prawda ci to pocałości, w końcu ktoś napisał jak jest i nie świadczy to dobrze o firmie niestety.
11
dziadek 2017-01-18 23:03
pracownicy przez to dzaidostwo trafiają na oiom, wykańczają ludzi nawet tych co od zawsze uginali przezd nimi szyje
12
Bum tralala ;-) 2017-01-20 19:00
Skąd w Was ludzie tyle jadu? Pracuje w tej firmie kilkanaście lat. Nie jestem żadnym kierownikiem ani dyrektorem i nigdy nie będę. Nikt mnie przez te lata nie szykanował, nie gnębił ani nie poniżał. Jeśli Wam tak źle to poszukajcie sobie innej pracy. Myślicie że nam jest fajnie współpracować z kimś kto cały czas narzeka? Jest w Waszych opiniach sporo prawdy, nepotyzm jest problemem szczególnie dla nas spoza "klanu", ale bez przesady. Podwyżkę nożna dostać jak się ma argumenty, wiem z własnego doświadczenia. Praca bywa trudna, trzeba się czasem poodbijać od ściany ale Wasze opinie są mega niesprawiedliwe, szczególnie tych którzy zostali zwolnieni po latach za działanie na szkodę firmy a na tym forum robią z siebie pokrzywdzonych. WSTYD !
2
zwolniony/wyj 2017-01-20 22:38
Gdyby tak zebrać tych zwolnionych i informacje od nich - okazała by się prawda, kto tu na czyjom szkodę pracował i jak preparował potwierdzenia...zebrało by się niemało, a przydup... zawsze podwyżkę dostanie jak tylko jak tu już ktoś ładnie napisał : łeb będzie naginał i kłamał bo mu kazali.
12
ups ! 2017-01-21 00:41
"czyjom" - zwolniony, czas na zmiany !
gość 2017-01-25 23:11
Ja też pracuję w firmie sporo lat i wiem, że tylko ciężką pracą można do czegoś dojść. Szacunek i zaufanie zdobywa się w naszej firmie proporcjonalnie do osiąganych wyników . Handel ma różne oblicza jedni się nadają do tej roboty inni niekoniecznie. Jeśli chodzi o zarobki myślę że jest dobrze. A porównanie mam do ludzi z branży czy klient - dział UR czy też dostawca "światowy". Praca w terenie - czytaj handlowiec jest tylko dla tych co potrafią to robić. A czasy są niezwykle trudne... Ale i możliwości są ogromne. No i trzeba mieć tez trochę szczęścia do rejonu no i współpracowników. Rozczarowani są zwykle ci którym nie idzie i tacy mają też najwięcej do narzekania. A jak ktoś pisze o klanie i donosicielstwie to chyba mało w życiu doświadczył zawodowo i jest zdziwiony czymś co od pokoleń działa. Tak było w PRL i nic nowego nie odkrywanie. Ludzie lubią być "doceniani" nie tylko za pracę. Podsumowując żeby coś osiągnąć trzeba samemu SKUTECZNIE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wtedy człowiek ma argumenty i wartość dla pracodawcy. Tyle z mojej strony.
2
bee 2017-01-26 12:37
Mentalność typowego cyborga.
5
Max 2017-01-26 16:12
Dziwni ludzie tam u Was pracują, jak ktoś che napisać coś dobrego to zaraz lecą obelgi, że lizus albo cyborg ;-) siłą Was tam trzymają czy kompleksy macie?
bee 2017-01-26 21:48
Nawet nie rozumiesz tego co czytasz wiec nie wiem kto tu jest dziwny. Przeczytaj wywody kolesia powyżej jeszcze raz i wyciągnij wnioski. Jak dla mnie opisywany przypadek klasyfikuje go do kategorii cyber-maszyn a nie normalnych wyluzowanych pracowników. Ludzie normalni nie opisują tak pracy bo tak się nie da pracować.
4
wp 2017-01-26 22:13
Do czego doszedłeś ciężką pracą w tej firmie??? Bo ja znam osobiście ludzi, którzy znaleźli się w stanie przedzawałowym, zachorowali na depresję itp. Prawda jest taka, jak opisują ją tu ludzie. Jest to firma, gdzie rodzina i lizusy mają się dobrze, a reszta zapierdziela na tych nierobów i konfidentów. I niestety taka jest prawda czy to się komuś podoba czy nie.
14
Lola 2017-01-28 10:23
Zapewne ta firma ma wady, ale niestety z opinii wynika, że jej pracownicy też. Narażanie swojego zdrowia nie jest normalne, tym bardziej, że pracy w innych firmach nie brakuje np. na śląsku. Może czas przyznać że szkoda życia i pójść w innym kierunku. Z wpisów wynika, że nienawidzicie wszystkiego i wszystkich, smutno jest chyba tak żyć.
ja 2017-01-29 22:29
Lola, gość .... witamy piszących na zlecenie kliki. Prawda jest taka jaka jest tu większośc opinii - człowiek się nie liczy, a jak śmie pokazać albo wprost powiedzieć, że gdzieś się pomylili to stygmatyzacja na całego, uciekają się nawet do wymyślania /żeby to lekko nazwać/. Jak nie musicie nie przychodźcie tutaj, szkoda zdrowia i honoru.
13
sieam 2017-01-31 20:26
Nad czym się tu zastanawiać, miałam wysyłać aplikację do nich i tknelo mnie coś o nich poszukać - NIE IDe! Nie chce bać "siem"-to dla ciebie babo z zarządu hehe co to pilnujesz tu poprawnej pisowni. Rozmawiałam z nią chyba przez telefon i powiem Wam, że nawet tak słychać, że toto w fabryce pracowało, a teraz ludzi ma przyjmować. Taka cóóóódowna wielka firma a takie złe opinie. Fajnie, że ktoś pomyślał o takim miejscu - dużo można się tu dowiedzieć na szczęście. ŹLE, ŹLE, ŹLE/
11
riposta do bee 2017-02-01 00:40
Słuchaj ty bee...jak chcesz do góry tyłkiem leżeć i zarabiać jak dyrektor to od razu jedź na zmywak chociaż cię docenią bo twoja mentalność nic dobrego nie wróży. Chciałbym wiedzieć jakie roczniki tu sie wypowiadają. Niestety im młodszy człowiek tym więcej od życia wymaga dając niewiele od siebie. Trzeba trochę w życiu popracować żeby docenić co się ma. A z tym cyborgiem to polecam prace w fabryce na taśmie po 12 lub 16 godzin na początek kariery zawodowej wtedy zrozumiesz i docenisz swoją "niedolę " w handlu...
7
LIZUS 2017-02-01 09:51
A tam stygmatyzacja, zapomnieliście dodać, że za brak wyniku przypalają nas papierosami a ostatnio wspominali też coś o chłoście :-) Możecie sobie obrażać wszystkich do woli a i tak jest cześć fajnej ekipy, która jest zadowolona i z którą można normalnie pracować. Ach, bo zapomnę dodać - za każdy pozytywny komentarz Zarząd wypłaca mi 100 EUR :-)
1
feee 2017-02-11 00:31
no nonom jak sama piszesz tylko część i to niewielka, czyli o czymś to świadczy nie? A 100E to malutko chyba bo tych dobrych wpisów tu jakoś maluśko łoj maluśko i mamy tym sposobem info co to za employer do d....
10
gugu 2017-02-14 17:10
Ano ano pracodawca co najmniej nieporządny żeby gorzej go tu nie nazywać, podły i małostkowy, klasy tu na pewno nie ma żadnej, ,co poświadczam swoim słowem długoletniego pracownika, a od 3 lat już na szczęście nie u nich. Udało mi się znaleźć fajnego pracodawcę w Jasionce - tam to są firmy nie to co sprzedany farmer uprawiający swoich pracowników jak najgorszy rolnik, dają coś to trza ich wyrąbać na kasie i ludzkim traktowaniu. Uciekajcie stamtąd albo zanim pójdziecie na rozmowę poczytajcie i już wszystko prawie będziecie wiedzieli.
11
żenia 2017-03-01 10:24
No to widać\jakie to miejsce do\pracy. Znajomi, którzy u nich robili opowiadają o "klasie" tej firmy. Mają bardzo złe doświadczenia. Kiedyś mieli ogłoszenie o wakacie w ich centrali. Na podstawie tego co u góry i wspomnień znajomych wszyscy twierdzimy nie idźcie tam bo Was zjedzą, no chyba, \ze lubicie być gnojeni....w tym ta "firma" jest mistrzem.
10
ocalony 2017-03-01 10:34
cyrk i tyle wiecie co, a najlepsze jest to, że potrafią na przykład dać wypowiedzenie, a w czasie jego trwania dzwonią i mówią, że możesz łaskawie zostać bo nie mają nikogo (w domyśle tańszego od ciebie) na to miejsce.... no żenada. I zastanawiaj się o co tu chodzi, czy cię straszyli po prostu, czy głupi. Po takim sygnale szukam i uciekam bo to dno.
11
Giga 2017-03-02 10:42
Jest to firma dająca spore możliwości rozwoju jak masz takiego klienta jak Barlinek.
Jum 2017-03-03 15:06
Jasne taaaa tere ferrrrre . Wierzyć w to co napisałeś nijak się nie da jak się widzi samemu co wyprawiają. Ściema.
10
spelur 2017-03-21 01:51
Co tu słychać teraz eeee? Może jakieś konkrety ktoś o nich powie, bo z tego co tu wyżej piszą, to bylejak, byleco i byleby pocioty i przyd....asy. Czy warto do nich????
6
Zebu 2017-03-23 11:00
Nie warto, chyba że chcesz się nauczyć j
ak radzić sobie z ciągłą nieprzychylnoscią tych co wyżej nad Tobą, traktowaniem cię jak cyfry, a nie człowieka i patrzeniem jak pociotom tępym jak cep wolno wszystko.
12
sfung 2017-03-28 00:29
Zebu masz rację po całości. Takich marcinow u nich wielu, osobiście znam tego, o którym tu już pisano. Jako ich klient od zawsze zastanawiam się, kiedy czytam "profesjonalną", ofertyzacyjno-sprzedażową korespondencję od tego gościa, tępo i bezczelnie piszącego do nas bez polskich znaków, jak można takiego niemotę delegować do kontaktów z klientami...Poczytałem i wiem już, że to plecak, ale dlaczego my klienci musimy go znosić, a firma się za takich nie wstydzi?
14
wpp 2017-03-28 23:10
Sfung a kogo masz na myśli? Powiedz chociaż o który oddział chodzi?
Pan proper 2017-04-02 13:04
Przegrali w sądzie z pracownikiem za to ze go zwolnili po latach. Musza zapłacić odszkodowanie. Ponoć tej super sekretarce od HR kopara tak spadła, że zębami porysowała podłogę w Sadzie Pracy.
12
Zuza 2017-04-03 13:37
Z którego oddziału pracownika?
skf 2017-04-03 20:23
Małopolska...
10
Ja 2017-04-04 13:00
To byla ugoda ale ZACNA i pokazowa.







14
Pan proper 2017-04-06 23:41
Jeszcze jakby szlachta ze stolicy chciałaby ich pojechać..,, ale byłaby satysfakcja
5
enoun 2017-04-24 17:37
Gdyby traktowali pracowników tak jak trzeba, nikt nie pisałby tu tych kalumnii przecież. Bardzo dobrze, że na takich pracodawców też jest bacik i jeden jedyny, jak się tu czyta, odważny z małopolskiego okręgu chłop, co się ich nie bał i poszedł do sądu. Pewnie to co uzyskał finansowo jest mniej warte niż satysfakcja jaką teraz ma (ileby nie dostał z wyroku, to dla nich nic nieznacząca kwota przecież). Oby więcej tak świadomych pracowników. Fin/Brammer -zastanów się.
10
wpt 2017-04-24 18:45
A w samym brammerze na ten temat cisza jak makiem zasiał... nikt nic nie wie, nikt nic nie słyszał. Totalna blokada informacji. A szkoda, bo może było by więcej odważnych, dla których przykład koleżanki z małopolski dałby do myślenia.
5
... 2017-04-25 13:20
No ja ciem nie......"kolezanka" czyli jak się co miesiąc nowe jaja ma, to i odwagę proporcjonalnie większą, hahahaaaa. Oby wiecej takich bab. Koleżanko GRATULACJE. G
11
Joga 2017-04-25 14:55
Jeśli firma, na tak opiniotwórczym portalu, zbiera takie jak wyżej owoce swojej polityki personalnej, to pogratulować ludziom od HR u nich "profesjonalizmu". Pracownik to czlowiek, a nie pionek do dowolnego, bezmyślnego szafowamia. U nich jak widać ludzi się nie szanuje. No to mają tu laurkę. Beee
9
Bra 2017-04-28 11:10
Ludzi pracujący tam u nich żal tylko. A motto dla wierchuszki powinno brzmieć. :" Klienci nie są najważniejsi. Najważniejszy jest pojedynczy pracownik, jeśli zadbasz odpowiednio o niego, on z chęcią zatroszczy się o twoich klientów" . Ten Branson, to mądry facet z klasą i uczcie się w tej firmie od niego.
10
W dychę 2017-05-02 10:13
Ta sentencja w poprzedniej opinii to strzał w 10, ale mogę być pewien (bo tu pracuję) , że zarząd nawet jej nie przeczyta. Szkoda
9
zene 2017-05-30 23:40
Może oni w tej Kolbie, żeby dobrze się czuć co jakiś czas muszą kogoś ztyrać ? Jak wiadomo takie rzeczy o pracodawcy - TO NIKT O ZDROWYCH ZMYSŁACH SOBIE NA TO NIE POZWOLI. Niech się "szanują" sami, a ci co ze strachu albo przez jakąś późną ciążę dają się ganiać niech nie zapominają o tym, że złe i dobre wraca. powodzenia taaaaa.
7
nooo 2017-06-09 16:51
Czasami warto przeżyć to co funduje ta.... zgraja nepotów, żeby wylądować tak ja "prawie na Seszelach", a trzej z Krakowa to faktycznie zgraja.
7
Stasiu Nowak 2017-06-15 17:33
Dzwonili fo mnie ze usuną wszystkie niesprawiedliwe opinie za 10 tys . A ja się nie dam. Co nie znaczy ze jestem Żydem i skąpie ludziom i obcinam im pensje.
2
Krakowska 2017-06-21 08:53
fakt na tej ulicy nie tylko miejsce z mecewami jest, ale i chata z basenem - to może Gminę reaktywować. Wyzysk na całego.
6
sebu 2017-07-12 09:52
Jesteśmy 'szanowanym klientem" tej firmy i jako osoba bezpośrednio współpracująca z małopolskim działem sprzedaży mogę tu tylko potwierdzić szereg opinii. Bardzo trafnie ktoś z przedpiszących umieścił sentencję przedsiębiorcy Richarda Bransona...konkludując: zaczynaj od podwalin pracodawco, szanuj przede wszystkim pracowników, wtedy i my klienci będziemy czuli się wyjątkowo. Niestety obsługa bardzo pogorszyła się od jakiegoś czasu i zostało nam przekomarzać się z jakimś nieprzyjemnym cwaniakiem albo tłumaczyć w czasie rozmów podstawy wiedzy inżynierskiej drugiemu niemocie. Pozbywanie się porządnych pracowników jednak w tej firmie to jakaś głupia reguła, ale ich sprawa.
4
hihiii 2017-07-12 12:01
Janusze...i wszystko jasne, jak się na drugie ma Janusz, to i ludzi traktuje się właśnie tak januszowo. nie godne to, pozbawione jakiejkolwiek klasy, no DENNE podejście. Pała!
4
Wp 2017-07-12 21:15
Co poradzić,skoro szwagier szefa oddziału malopolskiego siedzi tam za karę i wysuwa coraz to nowe zadania ... a poziom wiedzy technicznej tego jegomościa jest mizerny, on ale ma szwagra managera!

3
Operator 2017-07-17 08:35
Przyjmują tam operatorów CNC?
Janusz 2017-07-17 22:18
Na pewno koledzy z konfekcjonowania byliby zadowoleni, jakby przyjęłliby im chociaż jedna nową osobę (proszą już parę pięknych lat o pomoc, o ludzi). Wierchuszka jak zwykle wie lepiej; zarobić tych co mamy, niech za..... bo im płacimy. . TAAAAA
3
Wyrób 2017-07-19 23:18
Może jakby nie kolejna firma córka raczej syn i sukcesywne przejmowanie wyszkolonych pracowników do nich, a jeszcze obsługa naszymi ludźmi magazynu za górkooo, byłby inne podejście. Ale tu swoi, plecaki i pocioty zawsze najważniejsi, a ty szarak rób na to.
3
Yhcuso 2017-07-19 23:27
Fajnie ktosi tu napisol o człowieku którego obcionżenia znom bom z ty samy koloni jest . Jemu juz niedaleko do rodzicielskiej chyba. Taki to farbowany wszystko innym ludziom zrobi coby sobie tylko dać. Uważajta na niego i jego przydu. .
2
Paweł 2017-07-21 21:30
I odbieranie zysków i jeszcze nic nie można powiedzieć... Bo zawsze się wykręcą... Ze nie ich wina...
2
Ściba 2017-07-22 13:59
Sebu zadzwoń do Asmecha obsłużymy Was profesjonalnie asmech.pl
Zostaw swoją opinię o FIN SA Brammer - Kolbuszowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FIN SA Brammer