brak logo

delikatesy centrum

Sosnowiec

Opinie o delikatesy centrum

anonim 2011-03-02 17:28
Może w końcu szanowni byli a może nawet obecni pracownicy opisujący delikatesy centrum daliby mi święty spokój. Chyba wszyscy aktywni na tym forum mają za mało odwagi, żeby się oficjalnie podpisać. Ja mam odwagę i podpisuję się. Nie życzę sobie obrabiania mi dobrego imienia od osób anonimowych i porównywania do szefowej. Szefowa jest szefową , a ja mam tak samo obowiązki do wykonywania swojej pracy jak pozostali pracownicy. Natomiast może większą odpowiedzialność. Także osoba o pseudonimie Jean niech się podpisze skoro ma taką śmiałość w opisywaniu mojej osoby i poruszaniu spraw, które należą do rozwiązywania na forum delikatesów, a nie internetu. To jest mój pierwszy i ostatni wpis na tym \\\"szkalującym\\\" mnie i delikatesy forum. Życzę tylko wszystkim lepszej pracy u kolejnego pracodawcy. Powodzenia.
Myślę.... 2011-03-02 19:37
Zastanawia mnie jedno jaki jest sens zwalniania pracowników z pewnym już doświadczeniem w tym sklepie a szkolenia co rusz to nowych osób?Chyba lepiej było by mieć stabilną załogę która wie co i jak,niż tłumaczyć ciągle nowym co mają robić itd.A co do warunków pracy....razi brak perspektyw na umowę na czas dłuższy niż 3 mc, jednak wiedząc o tym jaka panuje tam sytuacja zawsze można w tym czasie szukać czegoś innego.
anonim 2011-03-02 23:14
(usunięte przez administratora) szkoda pani nerwów.....przepraszam,że przeklnę...za mało robiły i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widziały...obóz pracy,śmieszne,praca jak praca,trzeba lubieć to co się robi a nie pracować bo muszę..dlatego właśnie są rotacje pracowników bo nie każdy się nadaje do danej pracy.Jean pomyśl co ty byś robiła na miejscu pracodawcy????!!!Trzymałabyś osoby,które wymyślają Ci po kątach?Nikt Cię nie zmusza do żadnej pracy...gospodynie domowe też są potrzebne,dajcie już sobie spokój bo piszecie bez sensu ;)Mnie pracuje się dobrze...pozdrawiam Szefową:)Pupilkiem jeszcze nie jestem..haha ale się uśmiałam
anonim 2011-03-03 00:57
Dziewczyny ja rozumiem ze można mieć zastrzeżenia do szefowej i do systemu jakim prowadzi sklep, ale na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do (usunięte przez administratora) sapiecie czy do pracowników biura? Co oni są winni? Druga sprawa to poziom niektórych wypowiedzi trąca podstawówką, można kogoś publicznie obrazić na forum, mówić że są wieśniakami itd. nie podając imienia ale o czym to świadczy. Zbyt wiele agresji a za mało konkretów. To forum chyba jest po to żeby wyrażać konstruktywną opinie i zobrazować sytuacje jaka panuje w zakładzie osobom chcącym podjąć prace. Jeśli jest coś nie tak albo ma się inne pomysły na życie można porostu się zwolnić. Otworzyć własny biznes albo znaleźć pracę w której będziecie się spełniać. A możliwości mamy wiele tylko trochę chęci.
kodeks pracy 2011-03-03 06:17
Wydaje mi się że szefowa jaki i pseudo kierownicy powinni sami przeczytać nowelizację kodeksu pracy bo sami wogóle chyba żadnego nie czytali. W delikatesach centrum nagminne jest przekroczenie tygodniowego czasu pracy, praca w sobotę powinna być oddawana 1 1/2 dnia za jedną sobotę bo to pracodawca narzuca kiedy ma być wolne chyba że pracownik sam sobie wybiera kiedy chce odebrać godziny to stosunek ten jest 1do 1, brak grafiku na miesiąc wszystko jest ustalane z dnia na dzień, wykonywaniem obowiązków pracowniczych jest też liczenie kasetki przed pracą jak i rozliczenie się z niej po zakończeniu pracy więc o jakich niedogodzinach mówi kierownictwo - bo jak sobie dobrze policzą to oni powinni nam jeszcze dopłacić do soboty, pozatym osoba pracująca w niedziele rano (oczywiście sobota też pracująca)nie może być w pracy wcześniej niż w poniedziałek popołudniu!!! W żadnym normalnym sklepie nie oddaje się różnic kasowych np. do 50groszy a tu nawet 1grosza trzeba oddać mimo że dzień wcześniej miało się 5 groszy więcej. W tym sklepie kodeks pracy ma sie za papier toaletowy. Jest to jedna banda (usunięte przez administratora) a ty (usunięte przez administratora) nie pisz że jak się nie podoba to można zmienić pracę, to wy zacznijcie szanować pracownika i przestrzegać kodeks pracy to sytuacja się zmieni nie wiem czy wiesz jakie są kary za nieprzestrzeganie kodeksu pracy i jakie ludzie dostaja odszkodowania z tej racji jak również za (usunięte przez administratora) - infodo całego biura.
1
anonim 2011-03-03 06:34
mam nadzieje (usunięte przez administratora) że teraz masz konkrety o które prosiłeś i że pszyszłe pracownice zastanowią się nad etatem w tym (usunięte przez administratora)!!!! Jak będziecie postępować z ludźmi tak jak postępujecie to Delikatesy Centrum będą tylko przystania przed następną pracą. A tak jak mówisz możliwości jest wiele żeby pomóc zwinąć wam interes.
:-) 2011-03-03 07:14
Do wszystkich anonimów krytykujących pracę w w DC...weźcie się do prawdziwej pracy bo z takim podejściem do pracy(czyt.lenistwem i cwaniactwem) u nowego pracodawcy miejsca długo nie zagrzejecie.
1
:) 2011-03-03 08:12
jezeli pracodawca jest ok to wśród jego załogi nie ma cwaniaków owszem mogą być leniwi pracownicy ale to też można załatwić w cywilizowany sposób.
1
haha 2011-03-03 11:22
(usunięte przez administratora)!!!!!!Trzymaj się....haha po co te emocje tych ,którzy się zwolnili czy ich zwolnili?To normalne ze nie widziałam osób,które były zwolnione i pozytywnie wypowiadających się...no może są jakieś błędy pracodawcy ale to wszystko można przedyskutować,z tym tygodniem pracy i przerwami między zmianami to fakt,ale sądzę,że jest to do dogrania....ogólnie chętnie chodzimy do pracy:)
anonim 2011-03-03 17:19
Wiecie co ja się tak w ogóle zastanawiam po co wy tam pracujecie?Mnie nie pasowało i sama złożyłam wypowiedzenie.Skoro Wam nie pasuje to też proponuje złożyć.A co do (usunięte przez administratora) i biura to przecież zwykli pracownicy tak jak my.(usunięte przez administratora) wykonuje swoje obowiązki i tyle.Ogółem biuro jest ok!!!!A cała reszta no cóż trzeba przemilczeć....i tyle.Pozdrawiam wszystkich
Zostaw swoją opinię o delikatesy centrum - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie delikatesy centrum