logo EcoWipes

EcoWipes

Nowy Dwór Mazowiecki

Opinie o EcoWipes

anonim 2011-03-25 12:02:42
Czy do firmy EcoWipes jest zorganizowany transport pracowników z Warszawy.
2
miro 2012-10-18 01:04:52
Wyżmą was jak [usunięte przez moderatora], [usunięte przez moderatora] i orżną ile tylko będą mogli a potem zwolnią.
Z całego serduszka odradzam, przestrzegam, omijać, unikać.
1
Marcin 2012-12-07 20:28:17
Szef jak zwykle niezadowolony....mruczy, stęka, jęka, i chciałby żeby wszyscy jak on [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] li do 22.00 Za frajer oczywiście. Zakochany w swojej robocie...Dwie kanapki na cały dzień i łazi po tej fabryce jak [usunięte przez moderatora].
1
były 2013-12-13 15:49:13
Nic tam się nie zgadza,nie mają kogo do roboty przyjmować.(usunięte przez administratora).Szkoda waszego czasu i zdrowia.A jak nie wierzycie idzcie i zobaczcie.Powodzenia ZYCZĘ.(usunięte przez administratora)
5
były 2013-12-13 15:58:53
sami niech robią za te pieniądze
1
z 2013-12-15 19:10:27
a w zamian troszkę więcej niż kuroniówka
1
nnnnn 2014-01-11 11:54:47
Człowieku nie pchaj się do tego wychodka, (usunięte przez administratora) Zanim tam pójdziesz radzę DOBRZE!!! się zastanów. Połowa ludzi z tego czegoś niebawem odejdzie to nie jest normalna firma to czysty (usunięte przez administratora). Tam już pracują jacyś dziwni ludzie bo ktoś normalny to zagląda tam i ucieka
1
m2014 2014-03-06 14:23:15
Jak jest? Przede wszystkim podstawowy problem - kuleje zarządzanie. Wszystkowiedzący wie wszystko najlepiej, ma za nic pracowników fizycznych i umysłowych. Wystarczy pierwszego dnia zapytać, ile osób odeszło/zostało zwolnionych w ciągu 3 miesięcy. Nie ma szacunku dla nikogo. I wystarczy.
1
miodek 2014-03-06 19:39:40
(usunięte przez administratora) wynagrodzenie na okresie próbnym to 1300brutto+premia<50/100pln> potem dostajesz umowę 1100pln do reki i tyrasz jak Ukrainiec w polu z truskawkami
przerwa to zaledwie 15 min zdarzy się zjeść 2 kanapki i trzeba wypierniczać znowu na produkcje na halach gorąco jak jest jakaś kontrola to z dnia na dzień robią sprzątanie w całej firmie i chwalą się pożyczonymi maszynami przed zagranicznym kontrahentem jacy to oni sprzętu nie mają a ludziom płaca nędzne grosze kierownictwo wymaga szacunku do sb ale nie okazuje szacunku pracownikom omijać ten bajzel szerokim łukiem
2
normalny człowiek 2014-06-16 21:14:44
Czeka was sąd pracy Ecobagno
1
normalny człowiek 2014-06-16 21:20:08
a chętnych jest wielu i będziemy świadkować przeciwko takiemu bezprawiu (usunięte przez administratora)
SzukajacyPracy 2014-08-21 15:56:18
Jeszcze nie wszedłem do firmy i nie wiem czy to zrobię, ale przedstawię moje doświadczenia co by innym przyoszczędzić czasu w rozważaniach, czy opłaca się w ogóle przyjść na rozmowę rekrutacyjną.
Ogólnie przyjmą każdego kto jest chętny do pracy. No chyba, że jest się jakoś poważnie karanym. Wówczas sami podziękują.
Wszystko jest robione na prędce, abyś tylko nie miał czasu porządnie się nad tym wszystkim zastanowić. Jednego dnia rekrutacja, drugiego szkolenie, trzeciego dnia już do pracy.

Z podłapanych w przelocie pracowników, dowiedziałem się następujących rzeczy.
Co tydzień zapraszają około 30-40 osób na spotkania rekrutacyjne, gdyż rotacja w firmie jest ogromna, codziennie ktoś rezygnuje i wciąż brakuje rąk do pracy. Zazwyczaj ludzie dają sobie siana już na samym początku, gdy tylko słyszą o płacach.
Odbija się to na pracownikach którzy już pracują i tutaj te obiecywane 8h pracy można sobie włożyć w buty. Wiadomo, ktoś te brakujące ręce musi zastąpić. Zastępują je Ci, którzy aktualnie mają już iść do domu, Ci którzy już są na swoim stanowisku i zaczynają ogarniać pracę na kilka stanowisk. No i Ci ostatni, którzy są już w domu, ale oczywiście zostają wydzwaniani z prośbą przyjścia do pracy o wiele wcześniej niż zakłada to grafik. Sprzeciw? Owszem można... ale w kolejce po premię już nie stój.
Nadgodziny nie są rozliczane. Kadry mówią, że nadgodzin nie ma i w ogóle nie ma takiego problemu czy komuś coś doliczyć czy nie. Natomiast pracownicy mówią swoje. Nie wiem jak to jest w przypadku wcześniejszego ściągnięcia z domu. Wydaje mi się, że wtedy musi być to jakoś płatne. Inaczej byłby to rozbój w biały dzień.
Zazwyczaj większość ludzi rezygnuje po 2 miesiącach. Jeśli w ciągu 2 pierwszych tygodni, odejdziemy z pracy, wówczas firma nie ma obowiązku się z nami rozliczyć za ten okres.

Premia jest uznaniowa, czyli dostajemy ją z góry i ewentualnie za każde przewinienie jest odcinana jej część.
Ja zostałem przydzielony na Operatora Maszyn w stawce 1250zł netto już z 300zł premią uznaniową. Czyli jakby nie patrzeć, za tą pracę należy mi się 950zł netto za cały miesiąc pracy + ta premia, jeśli jej nie stracę. Mam już sporo lat na karku, jednak nie posiadam doświadczenia produkcyjnego. Tak więc, w sumie nie ma co się dziwić, że taka stawka. Kolega który był ze mną w grupie, z siedmioletnim doświadczeniem na stanowisku Operatora Produkcji, dostał ofertę 2200zł netto (umowa o pracę) z wyłączeniem już 6-miesięcznego okresu próbnego. Osobiście wydaje mi się, że to ciut przymało.

Z formami zatrudnienia wygląda to tak, że świażaki-szaraki otrzymują umowę zlecenie od pośrednika zatrudniającego do pracy tymczasowej. Praca tymczasowa (okres próbny) trwa 5-6 miesięcy. Po tym okresie firma EcoWipes, przerzuca pracownika na swoje warunki. Pracownik ten dostaje od razu umowę o pracę i wyższe zarobki. Jednak jakie mamy zabezpieczenie, że tak się stanie po pół roku? Otóż nie mamy żadnej gwarancji.

Plusem dla mnie jest to, że fabryka jest bardzo czysta. Dostajemy odzież ochronną od butów, po czepki na głowę. Na niektórych działach, normy nakazują wręcz sterylne warunki. Taka w sumie specyfika bardzo wrażliwego produktu. Mamy dostęp do zamykanych szafek śniadaniowych, szatni. Jeśli widzimy potrzębę, możemy nosić maski ochronne i stopery do uszu. Podobno w niektórych strefach hałas jest uciążliwy. Tak samo bawełniany kurz.

Informacja dla palaczy. Obecnie zostały usunięte wszelkie palarnie i na terenie fabryki jest bezwzględny zakaz palenia. Palić można tylko przed i po pracy, za bramą zakładu. 15 minutowa przerwa śniadaniowa, nie umożliwia palenia.

Na koniec powiem tyle, że najlepiej płacowo mają wózkowi. Gdybym miał uprawnienia, to pewnie bym się nie zastanawiał i z chęcią spróbował.

Być może jest to dobra oferta dla ludzi zaraz po szkole. Tak żeby gdziekolwiek się zaczepić i łapać doświadczenie.
1
Gostekostek 2014-08-25 19:15:57
Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną- przez pośrednika... hm... no i się borykam... Twoja opinia b. mi pomogła.
1
Gostekostek 2014-08-27 16:26:43
Dokładnie, słysząc na jaką skalę światową są wyrabiane produkty, aż mnie zatkało co do sprawy wynagrodzenia (oczywiście byłam na rozmowie...chociazby z czystej ciekawosci- i z wielkim uprzedzeniem). Z tego co wiem zatruniają większośc osob poprzez agencje prac tymczasowych i to nie tylko na tym zakładzie. Ludzie którzy mają zostać przyjęci zostaną poinformowani telefonicznie, aczkolwiek nadal zastanawiam się, setki Cv złożonych, czekanie, aż tu nagle odzew... dość kiepki odzew. Wiadomo, pracy potrzeba, na rynku jest naprawde ciezko... a praca tam nie wydaje się byc naprawde az tak zlą pracą (tym bardziej,ze mam doswiadczenie na produkcji i jestem przyzwyczajona do takiej pracy), ale gdzie tu znalezc motywacje do niej, skoro wiesz jaka czeka Cie wyplata za pelny etat harówki + tak jak wyczytałam nadgodziny (podobno niepłatne? i jeszcze z pensji potrącają? nie wiem czy dobrze zrozumiałam czyjas wypowiedz)... To chore, co się dzieje, jak żyć?
facet 2014-12-11 18:09:26
powiedzcie jak wyciagnąć od nich hajs???
przepracowałem tam tylko 5 dni
zdaje sie ze powinienem coś za to dostać

ktos tam 2015-02-18 23:12:32
omijajcie z daleka
1
taki tam 2015-03-26 21:42:04
Wszystkim odradzam pracę w tej firmie kompletny wyzysk pracownika liczy się tylko firma pracownik to kompletne zero zmieniają godziny pracy jak chcą nie patrząc na kp po prostu żenada nigdy więcej pracy w tej fabryce.Totalny wyzysk jak w latach 30 ubiegłego wieku. Uważajcie na rozmowie kwalifikacyjnej niezły bajer potrafią wciskać.Z kierownitstwa w porządku jest Michał uważać na pana P zajezdzi człowieka na śmierć
ola 2015-03-27 22:35:52
Bata brakuje na tą firmę.Ile płacą inspekcji pracy w łapię.Takie tam ma 100% racji.Średniowiecze majestacie bez prawia.
ola 2015-03-27 22:35:52
Bata brakuje na tą firmę.Ile płacą inspekcji pracy w łapię.Takie tam ma 100% racji.Średniowiecze majestacie bez prawia.
pieczarka 2015-04-18 15:50:23
wycisną Cie jak cytryne, chcieliby zeby jedna osoba wykonywala prace za dwie, mozna sie wykąpać we wlasnym pocie...
1
monia 2015-06-02 14:52:17
mam złe zdanie o tej firmie. Pani od HR proponowała prace, ale jak dowiedziała się o przebytym raku nagle nie zadzwoniła (choć miała podac termin rozpoczęcia pracy). Nie zadzwoniła do dziś. Nie wiem czy wie , że to jest karalne.
Były pracownik 2015-07-01 23:10:48
Średnia pensja u nich do ręki to +/- 1200 zł na produkcji, śmiech na sali :) O atmosferze stworzonej w firmie nie wspomnę. A o kłamliwej Pani z kadr to już szkoda słów. Kobieta o przepisach i kodeksie pracy wie tyle ile 5 letnie dziecko o fizyce kwantowej. No ale cóż tacy ludzie tworzą atmosferę w tej firmie i tak długo jak oni będą zajmować tam stołki tak długo opinia o firmie będzie "taka wspaniała".

No ale cóż kto nie spróbuje ten się nie przekona jak się tam pracuje :)
mechanior 2015-09-17 13:07:49
Witam,
Pracowałem tam ponad dwa lata. Powiem szczerze firma jako firma fajna, ale ludzie zarządzający do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Począwszy od pani E. z kadr, pani B. a skończywszy na pożal się Boże szefie produkcji panu Bolku. Pracowałem na płatkach i chusteczkach i powiem szczerze praca nie jest ciężka, ale mogliby płacić lepiej bo podstawowa pensja to najniższa krajowa 1850 zł brutto. Kierownicy byli ok. bo jak ja odchodziłem do kierownikiem był Michał. Wymagał skurwysy...., opierdala..., ale miał podejście do ludzi, a teraz podobno za niego pracują jakieś gwiazdeczki co nie mają pojęcia o produkcji, ale może mają inny zdolności np. muzyczne :-) . Osoby które szukają pracy niech się zastanowią jest kilka innych firm w okolicy gdzie może nie zarobicie większych pieniędzy ale atmosfera jest lepsza.
2
Byly pracownik 2016-05-14 07:59:21
Poczytajcie jeszcze o ecowipes w innym watku....sama prawda!
fabio 2016-07-01 12:48:57
od niedawna pracuję, a już zrobiłem niezły skok stanowiskowy.
Jak narazie Ok, przede wszystkim kasa na koncie co miesiąc!
kolejka 2016-08-04 19:00:49
Pracuje tam od roku ale myślę nad zmianą dlaczego ponieważ biega po chali taka jedna wredna kierownika Pani D.G. wkurza ludzi swoimi tekstami i nie daje spokojnie pracować. Wypłata co miesiąc 10 na kącie ostatnio miałam ponad 1700zl. Kierownicy zmiany są spoko jaki pracuje na patyczkach to wcale nie narzekam na swoją kierowniczkie oby więcej takich dobrych ludzi jak ona.
Prawie byly 2016-09-20 15:10:39
Jeszcze sprawa w sadzie pracy i się miło rozstaniemy
Prawie byly 2016-09-20 15:11:25
Jeszcze sprawa w sadzie pracy i się miło rozstaniemy
była pracownica 2016-10-03 21:32:25
A jaka jest dobra strona tej firmy...?
Szczery 2016-10-21 13:13:16
Jak się dba tak się ma. Jak dbają o ludzi tak mają. Odchodzą normalni wykwalifikowani pracownicy. Myślę że niebawem padnie to na pysk.
Szczery 2016-10-21 13:14:05
Jak się dba tak się ma. Jak dbają o ludzi tak mają. Odchodzą normalni wykwalifikowani pracownicy. Myślę że niebawem padnie to na pysk.
Szczery 2016-10-21 13:14:54
Jak się dba tak się ma. Jak dbają o ludzi tak mają. Odchodzą normalni wykwalifikowani pracownicy. Myślę że niebawem padnie to na pysk.
1
Zostaw swoją opinię o EcoWipes - Nowy Dwór Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EcoWipes