brak logo

Globaltech-Job Sp.z.o.o.

Jelcz-Laskowice

Opinie o Globaltech-Job Sp.z.o.o.

global-tech 2012-06-08 23:18:14
[usunięte przez moderatora]Panie Michale
jeśli chodzi o Pana [usunięte przez moderatora] to otrzymał całość swojej pensji.
Niestety czasami nie mamy wpływu na to jak zachowa się klient niemiecki.
Proszę nie zapominać że firma też traci, bo nie otrzymuje zapłaty.

Co do ostatniego zdania- nie zawsze jest praca dla danej osoby. a jeżeli tylko mamy i ktoś spełnia warunki to oferujemy.
Jeżeli chodzi o Pana [usunięte przez moderatora] to przecież nie był elektrykiem, a po drugie nie znał w ogóle niemieckiego.



1
Global-Tech 2012-06-08 23:32:13
W ramach informacji dla osób poszukujących pracy bądź poszukujących informacji na temat firmy w źródle, jaki poniekąd jest mało wiarygodnym- w internecie.

Firma Global-Tech obecnie zatrudnia kilkadziesiąt pracowników, każdy z tych pracowników pracuje u nas kilka-kilkanaście miesięcy.
Osoby, które są wykwalifikowane, znają język niemiecki, mają doświadczenie zawsze mają u nas zatrudnienie.
Osoby niespełniające wymogów klienta- bądź nie odpowiadające jego oczekiwaniom - są kierowane do innego projektu bądź wracają do Polski.

Wśród osób kandydujących do pracy bądź do pracy skierowanych, trafiają się osoby które nie potrafiąc załatwić swoich osobistych spraw w sposób racjonalny, upubliczniają wpisy oczerniające nas oraz firmę.

Proszę pamiętać, że decydując się na wyjazd ryzykują Państwo w zasadzie niewiele:
- po dwóch tygodniach pracy mają Państwo prawo do zaliczki
- nie pobieramy żadnych opłat rekrutacyjnych
- poza dojazdem do pracy nie mają Państwo żadnych wydatków finansowych- zakwaterowanie opłacane jest przez firmę.

Decyzja należy do Państwa, ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa :)

Najlepiej mieć własne zdanie, własną opinię bazującą na własnych doświadczeniach.
Michał 2012-06-08 23:57:35
Witam . Chodzi o Pana [usunięte przez moderatora] ,który pracował ze mną :). i ani ja ani on pieniędzy nie dostał :) . Ale czasem trzeba przegrać aby wygrać :)
global-tech 2012-06-10 14:40:10
Michał - 2012-06-08 23:57:35

Witam . Chodzi o [usunięte przez moderatora] ,który pracował ze mną :). i ani ja ani on pieniędzy nie dostał :) . Ale czasem trzeba przegrać aby wygrać :)
Oryginały godzin sam osobiście Pan zabrał, i to dzięki Panu nie mam podstawy do wypłaty wynagrodzenia- zarówno Panu jaki i Panu [usunięte przez moderatora]

Także Pan [usunięte przez moderatora] może podziękować Panu.
eugie 2012-06-10 20:24:21
Witam wszystkich zainteresowanych z tego co czytam to widzę iż firma global ja zawsze ma wytłumaczenie dla każdego jednak chciałbym przestrzec ludzi chcących podjąć prace w tej firmie szkoda tracić czasu wiem że ich oferty są dosć atrakcyjne ale to wygląda tylko ładnie w słowach i na papierku jeżeli chodzi co do zapłaty już nie jest tak fajnie
PS. Sam nie otrzymałem kasy
Pozdrawiam
Michał 2012-06-10 22:17:21
Buehehehe . Zabrałem kopie wraz z potwierdzeniem nadania faxu do was . Kopie zostały wydane na moje życzenie . Widzę , że znajdzie się kilkanaście osób oszukanych przez Global - tech . Rada - proponuję nową siedzibę ł tym razem czas na kajmany :)











adi 2012-07-11 19:52:43
UWAGA ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!!
pioter 2012-08-10 09:12:46
Ludzie i potencjalni pracownicy Global-Tech.
Czytajcie umowy i porównujcie z tym co wam mówią, pisza i obiecują pracownicy Agencji zatrudnienia np. Global--Tech.
Sam wyłapałem kilka nieścisłości pomiędzy ustaleniami mailowymi, a tym co jest w umowie. Po wypunktowaniu i zadaniu konkretnych pytań pani [usunięte przez moderatora] spasowała tekstem:
\"Nie mam czasu na debaty z Panem. Jest mnóstwo innych chętnych osób.\"

Na szczęście nie mogłem sprawdzić czy kłamią czy może byłoby tak jak mówią wbrew umowie. Może obiecane zakwaterowanie musiałbym sobie finalnie sam opłacić, a zwrotu za przejazdy nigdy bym się nie doprosił bo umowa wskazuje jednoznacznie:
pkt.6. Koszty Pracownika
Zwrot kosztów podróży do miejsca
świadczenia pracy podanego w punkcie 4 oraz ewentualnych kosztów
zakwaterowania nie przysługuje. Pracownik ponosi te koszty we własnym zakresie.

Miłej lektury przed jakimkolwiek podpisem.
ASERTYWNY czyli BEZPIECZNY.
chudy 2012-12-20 11:55:32
Witam, zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat tej firmy !!! Na początku jest wszystko w porządku a po jakimś czasie zaczyna być coraz gorzej , zaczynają się problemy z wypłatami . Na pieniądze zawsze czekasz prawie zawsze są opóźnione i zawsze czegoś brakuje !!! Pan [usunięte przez moderatora]. - kierownik nigdy nie ma czasu żeby coś wyjaśnić na temat wypłat !!! A pani [usunięte przez moderatora]. - szefowa już nawet nie odbiera telefonów od pracowników. Jeżeli się zwolnisz to już możesz zapomnieć o swoich pieniądzach które zarobiłeś. Naprawdę odradzam tą firmę !!!!!!!! Oszuści jednym słowem .
tirex 2013-06-03 22:24:06
powiem tak wypłaty są i były w terminie lecz trzeba pilnować swojego bo
w firmie panuje [usunięte przez moderatora] (jak nie księgowa w polsce to [usunięte przez moderatora] niemiecki księgowy ) i do tego w zeszłym roku pracowało około40 osób a w chwili obecnej o ile mi wiadomo około7 więc jest coś nie tak
nieznajomy 2013-06-05 16:46:52
ja bym nie ryzykowal pracowac w tej firmie,zgadzam sie z kolega ze prawie wszyscy odeszli . Sam tez tam pracowalem na poczatku bylo dobrze pozniej bylo juz coraz gorzej. Nie polecam pracy w tej Firmie !!!!!
tirex 2013-06-06 12:42:15
nie ma co polecać bo pracy i tak nie mają przynajmniej nie dla elektryków a to był ich główny konik
zenek 2013-06-11 16:00:15
Witam panów po fachu...
pracowałem na początku działalności w tej firmie i generalnie jest tak:
szefowa to malwersantka i oszustka! Do dziś nie wypłacono mi kasy. Ostatnio się dowiedziałem, że chłopaki pouciekali z budowy, bo kasy na kontach nie było, więc moje zdanie jest takie: omijać szerokim łukiem!!!
Później, jak mnie mówili, doszła niejaka pani [usunięte przez moderatora] - okazuje się że to ta sama oszustka, która pracowała w EKT Install sp.zoo z Wrocławia. A tam była po prostu wylęgarnia oszustek - zważywszy, że tam same baby pracowały. Wszystko jedna szkoła. Obydwie firmy, czyli EKT i GlobalTech są chyba jakoś ze sobą powiązane. EKT różnił się tylko tyle, że tam oszukiwano już na samym początku i w żywe oczy! Global Tech też nie lepszy, ale tu trochę czasu mija, zaim człowiek się kapnie o co chodzi.
aro 2013-06-11 23:08:36
podobno juz tylko 3 ludzi zostało...
Nie polecam tej garażowej firmy...
ano nim 2013-06-17 16:12:22
Jak to pisala Marta na swoim profilu w Goldenline - potrafi sobie poradzic w prawie kazdej sytuacji... [usunięte przez moderatora]
marta 2013-07-02 21:54:49
bardzo proszę o nienadużywanie mojej osoby.
Nie mam z tą firma nic wspólnego juz od dawna
xxx 2013-08-10 00:55:56
mysle ze pani Marta jest normalna osoba nie tak jak szefowa tej Firmy
xxx 2013-08-12 14:19:45
Jezeli juz wyjedziesz to na poczatku bedzie wszystko dobrze i na czas ale po krotkim czasie wszystko sie zmieni . Aha i uwazaj na tego kierowniczka [usunięte przez moderatora] to jest dopiero falszywa osoba . Samo to ze pracowalo tam naprawde duzo osob i nagle wszyscy odeszli nie wiem ilu ma tam teraz pracownikow ale sam fakt ze takie cos sie stalo to swiadczy o czyms nie dobrym.
xxx 2013-08-14 01:52:01
kazdy zrobi jak chce ale nie radze tej firmy !!! wrecz odreczam naprawde , a kazdy bedzie mial swoje zdanie jak juz sie przyjmie do tej Firmy !!!
2013-08-24 21:45:48
Szefowa firmy jest [usunięte przez moderatora] pracuje w firmie ponad dwa lata , jest wszystko w porządku ... z kąt wy to wszystko bierzecie . Osoby które piszą takie brednie na portalu pewnie same są sobie winne .
Pozdrawiam , jeśli macie problemy lub pytania nr kontaktowy 609047212.
pepe130 2013-08-24 22:14:59
Warunki pracy są w jak najlepszym porządku , wynagrodzenie do piętnastego są na koncie a nawet i szybciej ,można się dogadać co do zjazdów , dostajemy premię - oczywiście jeśli się zasłuży , zlecenia które dostajemy są ciekawe , kształcące , naprawdę z firmą jak i z samą Panią A. MOŻNA SIĘ DOGADAĆ nie wiem co te osoby piszące anonimy i te inne chcą zagrać , nie znam takich sytuacji o których poczytałem.
Pozdrawiam
egon 2014-05-17 23:35:13
Dno i wodorosty![usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
byly_pracownik 2014-05-18 11:20:57
Da sie oczywiscie , zaniesiesz zwolnienie im a oni ci i tak nie zaplaca ci za zwolnienie bo[usunięte przez admina] ci powie ze urzedy w niemczech tak wolno pracuja !!!
YR1 2014-06-18 09:33:53
Nie wiem jak jest teraz w tej firmie. Kiedyś było tak, że tak jak ktoś tutaj napisał "księgowy bardzo często myli się". Nie otrzymałem wszystkich pieniędzy za przepracowany czas. Jeśli chodzi o samą organizację pracy, to jest tak, że jesteś wiecznie niezbędny. Najlepiej abyś pracował codziennie po kilkanaście godzin, nie jeździł do Polski no i się nie domagał zapłaty za nadgodziny. Co do zwrotów kosztów za jazdę swoim autem, to nie zwróci Ci się za klocki hamulcowe, płyny i opony. Zakwaterowanie... tutaj akurat jest wszystko w jak najlepszym porządku, mieszkania są w normalnym stanie, są kuchnie, łazienki, pralki.
Napiszę w ten sposób, jeśli po zmianie szefostwa wszystko wróciło do normalności, chodzi mi o pieniądze za przepracowany czas, to rozważył bym pracę w tej firmie.
egon 2014-07-18 21:52:48
Kolega YR1 przepracował w Global-Tech 1,5 miesiąca i to w 2012 roku, więc jego opinia i wiedza na ten temat jest znikoma. Ja mam tam dłuższy staż i stwierdzam, że to kanciarze. Amen.
Jarząbek 2014-09-19 16:14:25
To pisałam Ja szefowa firmy.....łubu dubu niech żyje Prezes naszego Klubu
1
biały 2014-10-23 20:42:22
ja tez dostałem oferte na kamieniarza czy ktos był
marta 2015-01-13 19:57:39
Może ktoś pracował na kontrakcie jako fizjoterapeuta? czy ta firma jest firmą poważną ,czy też firmą kant? czy warto zatrudnić się przez tą firmę?
Rafal 2015-01-15 21:42:10
szczerze ? nie zatrudnil bym sie na twoim miejscu w tej Firmie ! Poczytaj wypowiedzi ale uwaznie wiekszosc i tak zostala skasowana bo mowilismy prawde na temat szefowej Agnieszki i o wynagrodzeniu. Pozdfrawiam
egon 2015-04-19 20:50:21
To ta złodziejska firma jeszcze istnieje?
1
sebastian 2015-08-16 07:37:03
Agnieszka oddawaj moje ciezko zarobione pieniadze !!!!
1
egon 2015-09-13 20:36:19
Aleś ty głupi!
egon 2015-10-12 19:54:51
O czym ty piszesz, dziecko? Jaka atmosfera? Przecież my się praktycznie nie znamy nawzajem. Każdy pracuje w innym miejscu i każdy jest równo walony na kasę. Tak trudno to zrozumieć?
egon 2015-11-10 20:09:01
Na głupotę nikt jeszcze nie wymyślił lekarstwa. Powodzenia życzę ( to jest eufemizm :-)))) ).
Czas 2016-05-15 13:41:24
No jeśli szukacie dobrej pracy i to na trochę dłużej, a nie tylko tak o, to ja bardzo polecam się o to postarać, bo tutaj jest naprawdę doskonały komfort w biurze tak psychiczny jak fizyczny, doskonale
Zostaw swoją opinię o Globaltech-Job Sp.z.o.o. - Jelcz-Laskowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Globaltech-Job Sp.z.o.o.