brak logo

DEC ZNTK Ostróda

Ostróda

Opinie o DEC ZNTK Ostróda

krytyk 2015-10-26 19:32:02
Aż się serce raduje że ktoś ma tak fajnie lekką prace w wso.Jesteś koordynatorem,planistą,czy pracownikiem biura od spraw niepotrzebnych?. Jeśli tak to gratuluje, faktycznie tylko pozazdrościć. Na pewno są tam ludzie pracujący inaczej czyli ślusarze robiący pracę papierkową czyli sekretarki koordynatorów tak zwani wąchacze -by nic nie robić biorą kartkę najczęściej czystą i 8 godzin biegają z nią za przełożonym donosząc mu co w brygadzie się dzieje.A czysta kartka dla tego by ich podpis nigdzie nie widniał.-Jak znasz dział naprawy wózków to zauważysz ludzi co robią nie swoją robotę papierkową.
1
raf 2015-10-28 20:10:03
Polecam jak ktoś lubi sado maso będziesz pracować za starych pupili kierownika a jak się odezwiesz to za bramę miejsce dla desperata. Tak jest na wielu działach, można tylko za....c. regulaminy obowiązują tylko ciebie. Nie masz prawa głosu bo te nabywasz z latami nie z wiedzą którą posiadasz, im więcej robisz tym więcej na ciebie spada a kasy nie widać. Zmarnowany czas.
nikt 2015-11-07 20:55:01
To prawda że w zakładzie jest źle pracodawca tj. prezes nie wie co się dzieje na produkcji atmosfera jest napięta i jeśli nie będzie reakcji to naprawdę coś się wydarzy nie dobrego dla firmy , traktowanie pracowników produkcji jak nic nie znaczący trybik w maszynie to nie jest politykom firmy a przynajmniej tak deklaruje zarząd czas aby prezes zaczął słuchać pracowników produkcji reagował bo jak na razie to jak widać słuch tylko szefa produkcji i widzi tabelki i słupki a nie widzi człowieka który stoi za tym czyli produkcja i fachowcom którym nie dziękuje się lecz dokłada się roboty za poklepanie po ramieniu (często bywa że przez przypadek )
wózkownia 2015-11-08 08:49:15
czasami zerknę na forum o WSO, czytam z uwagą posty, jak czytam o obozach pracy i porównywaniu do Auschwitz jestem lekko zniesmaczony tymi porównaniami kłania się lekcja historii zapraszam do lektury zwłaszcza książek pana Tadeusza Różewicza.Forum musi być merytoryczne i konkretne a nie wyrażać skrajne emocje.Żyje jeszcze garstka ludzi,którzy byli w obozach zagłady proszę ich nie obrażać.Bardzo trafiony jest post o ,,białych kartkach,,na wózkowni,mam nadzieje, że ten nie równy podział pracy na dziale naprawy wózków się skończy.
1
Janusz 2015-11-09 13:17:21
Kogoś zabolały białe kartki. Niestety prawda boli. Weźcie się wszyscy przy dupasy za robotę i dajcie zarobić normalnym pracownikom. A nie od siebie nic a dla siebie jak najwięcej.
1
Spartakus 2015-11-11 19:47:53
Może czas na strajk...?!
stary kolejarz 2015-11-12 23:07:09
Najpierw do pana robola:
1.Komuna padła 4.06.1989-a ja piszę o latach 2000/20001.
2.postkomuna padła 25.10.2015-a ty dalej robol a nie pracownik bo tak sam sobie jesteś winien.
3.Na zachodzie nikt tak nie haruje jak Polak-myślę o spawaczach.
4.W tych czasach powinieneś mieć 20 euro/h.-dlaczego?
5.Bo jesteś i czujesz się fachowiec ze stażem pracy a nie uczniem.
6.Godziwa płaca i praca to prawo wywalczone przez robotników krwią w latach ucisku komunistycznego czerwiec 1956,grudzień 1970,czerwiec 1976,i sierpień 1980
7.Porozumienia Sierpniowe ze stoczni Gdańskiej 31.08.1980 dalej są aktualne tylko postkomuna z układu okrągłostołowego je zlikwidowała przez ostatnie 25 lat i twierdziła że to ucisk dla pracodawcy dla Lewiatana czy BCC.
8.Mamy XXI wiek i prawa pracownicze a tego nikt nie zakwestionuje.
Pozdrawiam.
wso wso wso 2015-11-18 00:44:26
jaka firma, takie zegarki
ktoś 2015-11-18 22:14:03
Piszecie że nikt kuli u nogi przywiązanej nie ma i jeśli się nie podoba to można się zwolnić.To prawda ale weżcie pod uwagę że tam pracują ludzie w różnym wieku.Starsi to motor tej firmy i nauczyciele młodych którzy przekazują swą wiedze i starają się poprawiać błędy młodszych kolegów.I uwierzcie nic z tego nie mają.Pracodawca nie przewidział żadnego dodatku dla tych ludzi.Więc jak oni odejdą to pracować zaczną ci od czystych kartek i ich przełożeni.A młody pracownik-jemu nie zależy,mama go przysłała bo ma się dołożyć do budżetu rodzinnego.A gdy dowie się ile czasu musi robić u pośrednika firmy i musi orać za 13,50/h to on tam jest dla swego spokoju by mu mama nie marudziła.A kariery w wso nie zrobi i na ślub też nie zarobi.
stary kolejarz 2015-11-19 20:48:10
Do WSO!
Zegarek Atlantic wtedy kosztował 380 zł w 2001roku,super sprzęt i noszę go do dziś bardzo dokładny.
Firma DEC ZNTK Ostróda do 2001 roku była bardzo dobrą i renomowaną firmą,robotnicy i kadra mieli bardzo dobrze.Na święta 600 zł,dodatki szkodliwe zmianowe,podwyżki,socjal.Jak wcześniej pisałem wczasy pod gruszą za 10% mogłeś jechać sobie na Majorkę.A dzisiaj pojedziesz?chyba do Starych Jabłonek pod namiot.Albo wcale bo robisz na zlecenie i nie masz prawa do żadnego urlopu.Dec Zntk była firmą S.A spółka akcyjna,51% skarbu państwa.WSO nie śmiej się bo to był normalny zakład pracy a dzisiaj jest to ośrodek wyzysku robotnika przez krwiożercze agencje tymczasowej pracy które najmują na umowy cywilno prawne bez żadnych praw pracowniczych a jeżeli nie jesteś pracownikiem jak nazwa mówi to kim?niewolnikiem.
1
fred aster 2016-01-02 09:59:49
wso ma wielkie aspiracje być międzynarodową firmą, ale tylko aspiracje balansuje na krawędzi mitu i fantazji.pracownik ma pracować w nadgodzinach za darmo za jakieś godziny do oddania.mam pytanie czy tak pracują na zachodzie nie!!! na zachodzie ,każda godzina jest zapłacona,ale związki zawodowe tak ustaliły.pan przewodniczący używa dziwnych perfum o zapachu wódki zastanawiam, gdzie takie można kupić,może na zlotach ,,solidarności,,bo w drogerii takich nie ma.to tyle
myslacy 2016-01-10 21:11:21
fred aster musisz troche poczytac Kodeks Pracy, zeby mowic o nadgodzinach, nie trzeba konczyc studiow, aby czytac ze zrozumieniem a ze jestes niedoksztalcony to masz jakies wizje!
robol 2016-01-10 21:25:25
DHistorie Zakladu znasz niezle i pamiec masz i cyferki pamietasz, ale jakos mi zajezdzasz populizmem ale to mnie nie dziwi hmmm z czym mi sie kojarzy stary kolejarz? z chwiejacym sie na nogach osobnikiem . Nic dziwnego ze z sentymentem wzdychasz do przeszlosci. Pstryk, pobudka do pracy a nie wspomnien.
1
Prawilny 2016-01-14 12:07:05
W.S.O. Właśnie Sobie Opisuje , tu pracuje . System rzeczywiście jest porąbany , z deka lichiy i do bani. Pensja młodych rani , zarabiają w miarę tylko "wąchacze" czyli ludzie zaufani . Takie są realia tego systemu, narzuca się pytanie czemu ..? Złote góry obiecali , swych obietnic nie dotrzymali. Kierownik brygadzistów chwali , spawacze i slusarze są porównywani do wykresów i skali. Życie dalej leci , władza nakręca nas jak małe dzieci. Siedząc w domu borykam się z myślami , dla czego jesteśmy waszymi marionetkami..? A teraz będę cham : szczere je**** ten kolesiarski szłam.......

" Miej serce i patrzaj w Serce"

Adam Mickiewicz
1
Pustelnik 2016-01-15 20:50:14
Kto zna Mickiewicza i do rezerwy dni odlicza. Bo ja znam Krasickiego i co wam do tego. A na dodatek z pensji [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] biorą mi podatek.Praca ciężka się opłaca pod warunkiem że jest dobra płaca. Są uczciwi i niewierni lecz do pensji głodni wierni. Teraz ja wam dam angaże i dopiero wam pokaże.
Jedźcie sobie w góry , na mazury , popływajcie jachtem i trochę kultury. Szacunek do nas ma być cały czas , nie rzucam słów na wiatr i nie puszczam w Las

Juliusz Słowacki pozdrawia was
Wasco Da Gam 2016-01-19 19:10:46
Tyle do przekazania mam wam lecz ja nie wiem już sam po co to pisać mam?....
Sami sobie szkodzicie , by wam stało się łatwiejsze życie. Swoich żandarmów szkolicie by upiększali nas w zeszycie ale droga nie tędy idzie!!!!....
Prawidłowa droga to zgrana załoda , nie wyszczekana mniejszość spod kopyta wroga. Dobre zgranie daje miłe rokowanie i nadaje temu wpisie przetrwanie. Pamiętajmy co robimy gdzie chodzimy z kim gadamy to może przetrwamy.....

Pieniądze to nie wszystko , nie wszystko to pieniądze . Slusarz to nie Spawacz tak jak ktoś powiedział to mądrze.

Ignacy Krasicki
Mietek 2016-01-27 09:07:49
WSO jest w pytę! A jak komu dobremu nie pasi, niechaj idzie robić karierę do morlin lub jachtów.

2
templariusz 2016-01-28 22:09:34
W morlinach płacą za nadgodziny , w jachtach masz setki i konkretny fundusz socjalny, a jak uważasz że tu jest w Pyte To rób sobie sam i daj dalej sobą manipulować

Bazsensu bez znajomości bez i bez......
1
Mietek 2016-01-29 13:36:40
A zatem udaj się ku morlinom lub jachtom. To blisko.
templariusz 2016-01-30 13:27:22
Czekam na trzynastke i pójdę byle gdzie jak najdalej od ciebie. Jesteś kiepski w swojej samoocenie .Nie dziwię się tobie to wynika z twojego charakteru. Ciągle brak ci werwy jesteś bliski czerwonej lampki _ rezerwy. Każdy ceni to co ma , tylko ty jesteś prostrzy niż 2x2. Pracuj jak najlepiej i żyj sto lat , każdy biedę klepie i to jest fakt. Czerpiesz z tego chyba korzyści lewe skoro nikt nie wie że jesteś pusty jak beczki w naprawie. A po za tym nie znasz się na prawie tylko wiesz jak zjeść 4 ciastka sam przy kawie.....
Mietek 2016-01-31 09:08:57
Cóż ten hiphop z wami robi, drogie dzieci? Co jeden to większy tówim.
Bierz tę trzynastkę i bież ku światłości, tylko nie zapomnij zostawić na drzwiach kibla tej swojej liryki, kaleko.
troć 2016-01-31 19:39:31
Tuwim się piszę przez "u" otwarte a nie o z kreską. A liryka tylko ciebie beznadziejnego krytyka trąca i tyka.
Mietek 2016-02-01 07:45:54
Nie tylko przez u, ale i wielką literą. W tym jednak kontekście nie chodziło o Tuwima, a o tówima. Nie zniechęcaj się jednak niepowodzeniami. Czytaj tekst tyle razy, aż zrozumiesz.
mietek 2016-02-01 18:22:20
To dopiero napisał Mietek , człowiek od prania skarpetek. Chcesz być zabawny , a pozostajesz bezbarwny. Jak masz taką ciągłą rację to sobie otwórz fundację. Porównaj siebie do wagonu , pojedź sobie z nim do domu . Poobserwój części , ludzi i ich ciężką pracę i porównaj europejską średnią płacę
Nooob 2016-02-01 22:34:12
O firmie- dużo ludzi przychodzi i potem odchodzi. Zostają nieliczni. Nieważne czy się znają na pracy czy nie, ważne żeby byli cicho. Rotacja wielka to chyba najlepiej obrazuje poziom zarobków, awansów czy podejścia pracodawcy do pracowników
3
perła 2016-02-13 00:13:01
WSO to Nie jest to
stary kolejarz 2016-02-13 23:46:06
Hey robol!!!Ja już tam nie robię 15 lat,a ty mnie do tego syfu gonisz do roboty?Goń się sam robolu.
stary kolejarz 2016-02-29 13:29:22
To prawda,kiedyś też tak było i widzę że teraz tak zostało.Lubawiaków się faworyzowało i robili na lekkich stanowiskach i za dobra kasę.Lubawiaków nie zwalniano tak jak innych.Lubawiakiem był dyrektor Lorek i inni przydupasy na kierowniczych stanowiskach.Nie będę pisał wulgaryzmów kim są Lubawiaki ale można się domyśleć o ich charakterze osoby wrednej o podłej.
kolp 2016-03-17 21:36:30
Jeśli chodzi o Polskę B, robol jest pracującym nędzarzem praktycznie wszędzie. WSO niczym się na tym polu nie wyróżnia, tzn. tyraj, konsumuj i zdychaj. Jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie, niech poszuka sobie lepszej firmy, gdzie będzie eksploatowany za choć nieco większe pieniądze.
robol 2016-03-24 20:49:06
Ty to sie do niczego nie nadajesz, ani z ciebie pracownik ani pismak, skoncz te swoje zenujace ukladanki liter!ty i trzynastka!pewnie te lubawiaki pracowali za ciebie bo znajac zycie nic nie potrafisz robic i wszedzie ci bedzie zle pracowac!populistom i leniom wszedzie zle bedzie!
stary kolejarz 2016-04-11 23:50:48
Widzę że masz samych wrogów wkoło siebie i szukasz jeszcze więcej.Masz robolu robotę to pracuj a nie czepiasz się wszystkich w koło.Nikt ci nie mówi żebyś nie harował za psie pieniądze haruj ile masz sił i nie szukaj zwady u innych.
czarna morda 2016-04-12 19:26:32
Myślał se robol, że dostanie podwyżkę, aby mógł choć powąchać unoszący się gdzieś opodal rozżedzony zapach wypracowanego z kolegami zysku. Myślał se robol, że dostanie podwyżkę, a dostał w mordę. Biedny głupi dureń.
1
Mario 2016-04-15 21:25:12
Burżuje zasrane. Ja miotę za 2.90 na godzinę i bułe z pasztetówką. Z nadgodzinami wyciągam 350 i kopyta.
2
Zdzich 2016-04-21 08:44:40
Właściciel daleko to i myszy harcują. Za chwilę rozpirzą firmę i wszyscy pójdziemy na bruczek. Szczerze mówiąc przy takim burdelu i braku kompetencji w ogóle dziwię się, że firma jeszcze istnieje.

1
mietek 2016-04-25 13:35:51
Moze o to wlasnie chodzi. Rozp...c a resztki rozkrasc. Tysiace firm w RP tak rozmontowano.
2
czarna morda 2016-04-26 16:11:06
To była kiedyś znakomita firma. Obecnie to oszuści pasożyty i złodzieje. Przy półrocznym rozliczeniu za nadgodziny i soboty orżneli mnie na ponad 1000 zeta. Po ogólnozakładowej interwencji oddali 700 stów i udają że są kwita.
3
czarna morda 2016-04-26 16:13:44
Nie byłem jedynym oszukanym, każdemu coś skubnęli, także ostrzegam.
2
byłem tam 2016-04-26 21:12:08
Można uczciwie stwierdzić że kompetencje zarządzających tą firmą to totalna porażka. Firma obstawiona kadrą inżynierów i magistrów a nie potrafią wyliczyć pracownikom pensji. Zmuszają ludzi do pracy ponad siły i jeszcze oszukują na wypłacie. Żenada. Mam nadzieje że winni tego incydentu zostaną pociągnięci do odpowiedzialności. Są tam dwa związki zawodowe i to ich obowiązkiem jest dopilnowanie by Dyrekcja wyciągnęła wnioski co do tych osób. Przecież pracownika się każe za byle okulary.
1
Zdzich 2016-05-01 10:19:57
Właśnie dowiedziałem się, że 200 roboli robi na 70 urzędasów. I to licząc tylko tych w Ostródzie.
Jak to się jeszcze bilansuje, nie wiem.
1
krytyk 2016-05-04 09:41:41
Tak dużej grupy odchodzącej z tej firmy dawno nie było a zarząd ciągle śpi.Nieuczciwa /podwyżka/,/regulacja/otworzyła oczy ludziom pracy.Myślę że to nie koniec.Kodeks pracy,prawo pracy a nawet regulamin zakładowy dla zarządu jest obcy.Koordynatorzy wymyślają swoje przepisy i straszą ludzi.Efekt ich działań widać.Jak się przeciwstawisz to cię okroją.6-procent dla produkcji,4-procent dla umysłowych.Czy ktoś z tych psełdomagistrów sprawdza uczciwość dzielenia pieniędzy przez koordynatorów?. Zyskują na tym tylko /białe kartki/i dalej nic nie robią.
1
kbks 2016-05-05 21:26:17
Takimi farmazonami nie wymusisz na zarządzie zmian. W ogóle nie wymusisz. Jedyne co możesz uczynić, to odejść póki jeszcze rokujesz, do czego zachęcam, bo sam nie mogę. Podobnie jak wielu kolegow w wyniku czego zarząd mając czarnuchów na zawołanie, nie jest zainteresowany zmianami. Kolega toczy 20 lat i dostał 2 dychy podwyżki. Wszyscy mają go w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jest za stary, żeby odejść do innej firmy. Jak zostaniesz, skończysz tak samo.
były 2016-05-06 09:23:00
Byli i tacy co nic nie dostali.Dobrzy koordynatorzy zadbali o to by pieniądze były dzielone według ich zasad.Robiłem na wózkach,tam dostaje się kase za tasowanie kartek.Przychodzą o 5tej i zaczyna się kartkowanie.Pracuje tam kilku naprawdę dobrych spawaczy którzy są zawsze skubani przy regulacji.Bo trzeba dać białym kartką.Ślusarze tam się zmieniają jak nigdzie indziej.Produkcje ciągnie kilku starszych ludzi.Krótko tam robiłem atmosfera straszna.Współczuje tym ludziom bo na zmiany się nie zanosi.
3
obserwator 2016-05-10 20:46:11
Pracuję już jakiś czas w WSO do jasnej , żebym w tak "Renomowanej" firmie nie miał 2000 ????????? Żenada , kto pisze że cu d miód WSO to musi mieć jakieś profity
Zdzich 2016-05-14 09:50:53
Co roku będziesz zarabiał realnie coraz mniej z powodu inflacji i rosnących kosztów życia.

1
stary kolejarz 2016-06-17 20:06:10
Popieram twoja opinię o tej firmie,a pisałem tu już dawno o tym syfie jaki się tam znajduje.
stary kolejarz 2016-06-17 20:16:12
Już dawno pisałem że ta firma to totalny syf.A nikt tu mi nie wierzył wręcz krytykował.w 2001 roku na telekonferencji z Chicago nowy właściciel obiecywał "Świetlaną Przyszłość"tak dosłownie powiedział.I co?minęło kilka lat i dziadostwo jakiego nie było nigdy.spytajcie się starszych robotników jak było w latach 90-tych za S.A DEC.wtedy było życie.Ale wy młodzi nie słuchacie starych kolejarzy to macie.
stary kolejarz 2016-06-17 20:27:33
Dodam jeszcze puki czas to uczyć się angielskiego i wy...lać za granicę bo w tej firmie zero przyszłości.Wyzysk nie ustanie taka moja rada dla was młodych.
1
sworzeń 2016-07-18 08:20:06
I ja tu kiedyś pracowałem. Och, jak pięknie było. Ujebany w smarach, bez pieniędzy i wolnych sobót, ale za to z pyłem w płucach. Chciałem się nawet z tej radości pójść i napić, ale w Ostródzie nie ma za bardzo gdzie.
1
Zdzich 2016-08-11 19:32:08
O, widzę że jakiś skurwisyn skasował moją arcytrafną wypowiedź. Nie szkodzi, napiszę jeszcze raz : ta firma to kupa gówna i działania pozoranckie niczego tu nie zmienią.
Należy niczym w latach 80tych wywieźć na taczkach szkodników i nie wpuszczać za bramę. Inaczej regres i smuta. Juma i upadek.
Słarszy pracownik 2016-10-10 22:26:35
Możecie się ze mną zgodzić lub nie ale uważam, że są działy na których nie jest wcale tak źle. Nie będę tutaj pisał które mam na myśli ale nie uogólniałbym wszystkich. Pracuję w WSO już kilkanaście lat i nie do końca zgadzam się z opiniami co niektórych osób.
2
Zostaw swoją opinię o DEC ZNTK Ostróda - Ostróda
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DEC ZNTK Ostróda